Inregistrare Asigurari online +
 eugenol.ro    

Reveniti   eugenol.ro > Comunitatea dentara eugenol > Stiri eugenol > Stiri laborator
Ati uitat parola? InregistrareA aparut cartea „RESTAURĂRI PROTETICE FIXE ŞI COMBINATE" - Roth Lajos

Vechi 20-11-12 16:07
Publicat de eugenol
 
Categorie: Stiri laborator
Vizualizari: 9.103
Raspunsuri: 0
RECENZIE RESTAURĂRI PROTETICE FIXE ŞI COMBINATE”
REDACTOR: RÓTH LAJOS
EDITURA: DENTAL PRESS HUNGARY SRL
APARIŢIA ÎN ROMÂNIA: PIDENTÁL FOGÁSZATI GYÁRTÓ SRL

Drumul parcurs de medicina dentară restaurativă de la începuturile istoriei până în vremurile noastre a fost influenţat de evoluţia ştiinţifică şi culturală continuă a omenirii ajunsă dincolo de pragul unui nou mileniu.
Datorită progreselor din domeniul tehnicii dentare, a noutăţilor din sfera conceptuală a reabilitării orale şi a implicării echipei medic – tehnician dentar în procesul de reoptimizare orală, lărgirea cunoştinţelor tehnice şi aprofundarea informaţiilor teoretice a devenit obligatorie.
Crearea simbiozei între învăţământul superior în Medicina Dentară şi specializarea de nivel
universitar timp de trei ani în Tehnica Dentară asigură un incontestabil salt calitativ, cu deschidere spre realizările tehnice practice, moderne, performante şi complexe.
Dispare astfel diferenţa deseori discordantă între medicul de medicină dentară şi tehnician
dentar, care a dominat timp de decenii relaţia celor două categorii medicale.
În prezent eficienţa medicului de medicină dentară este mult diminuată dacă nu cunoaşte o serie de posibilităţi şi soluţii tehnice noi în procesele de restaurări protetice.
La rândul lor tehnicienii dentari ai zilelor noastre s-au specializat şi sau format în epoca „high tech”, obligaţi de cerinţele exigente impuse – printre altele, cum ar fi restaurările implantopurtate de exemplu, – au devenit adevăraţi ingineri.
Colaborarea şi munca în echipă constituie astăzi un element complex, ce necesită o permanentă formare postuniversitară, impusă de altfel şi de Colegiul Medicilor Dentişti şi de către Colegiul de Specialitate a cadrelor tehnice sub forma creditelor obligatorii.
Cartea de faţă: RESTAURĂRILE PROTETICE FIXE ŞI COMBINATE este structurată în 22 de capitole variate ca tematică, ceea ce vine să demonstreze complexitatea artei dentare, unde articolele înţelept teoretizate sunt acompaniate de expuneri pur tehnico-practice.
Alegerea şi selectarea publicaţiilor s-a realizat pe baza orientării generale al tematicii, cu privire la proiectarea şi realizarea pieselor protetice complexe, exigente.
Prima tematică se referă la restaurările protetice fixe şi mobilizabile, la conceperea acestora, la planificarea pe termen lung, şi la principii de execuţie a lucrărilor protetice combinate în laboratorul de tehnică dentară.
Urmează şirul articolelor care pot fi încadrate în conceptul general de interdisciplinaritate
în medicina dentară. Deşi pare paradoxal, această realitate se materializează în prezentări intersectate din domeniul biofizicii, a materialelor dentare noi, proteticii, esteticii şi tehnici laser.
Iată câteva titluri, exemplificări elocvente: Realizarea scheletelor metalice cu procedeul Bego Medifacturing; O variantă individualizată a ancorării cu coroane telescop; Tratamentul protetic cu implante al edentaţiei frontale posttraumatice; Interfaţa metalo – ceramică; Metode de înregistrare a relaţiilor ocluzale şi posibilităţile de verificare al ocluziei; Overdenture, o soluţie optimă în edentaţia subtotală; Evaluarea comparativă sub aspect tehnologic a realizării restaurărilor fixe imediate; Ruptorul de forţe individualizat; Ancorarea funcţională a protezei mobilizabile; Fricţiune optimă cu inserturi din material plastic interschimbabil; Restaurări prin tehnica galvanoplastiei cu aur în medicina dentară estetică; Laserul în tehnica dentară; Coroane telescop speciale combinate cu implanturi osteointegrate; Executarea lucrărilor protetice combinate în laboratorul de tehnică dentară; Importanţa tehnicilor de frezare; Imaginea în ansamblu al turnării; Confecţionarea coroanei şi inlayului galvano- ceramice; Galvanizarea amprentelor etc.
Cum reiese din enumerarea de mai sus, lucrarea are un pregnant caracter practic cu o serioasă fundamentare ştiinţifică şi teoretică. Autorii sunt somităţi bine cunoscute din topul literaturii de specialitate maghiară, europeană şi mondială.
Volumul se adresează medicilor de medicină dentară, studenţilor dar în deosebi tehnicienii
dentari începători sau experimentaţi vor găsi o serie de noţiuni moderne şi răspunsuri
la o serie de întrebări sau elemente neclare din meşteşugul practicat de ei.
Paginile parcurse fac ca tehnicianul dentar să înţeleagă contextul clinico-tehnic în care îşi desfăşoară activitatea dar mai ales condiţiile şi obiectivele actului de reabilitare orală.
Consider lucrarea o reuşită a autorilor, a redactorilor inspiraţi şi o recomand călduros membrilor breslei ai artei dentare şi am convingerea că vor găsi în ea un ştiinţific ghid valoros pe care consultându-l pot reuşi mai uşor într-o lume unde concurenţa inspiră calitatea.

Prof. Dr. Gheorghe Matekovits - Şeful Disciplinei de Reabilitare Orală, UMF „Victor Babeş” Timişoara, Universitatea de Medicină Dentară, Specializare Tehnică Dentară
*
Doritorii se pot adresa la: TEHNODENT POKA, Str. Crişul nr.2 300567, Timişoara
Tel./Fax.: 0256-206453; mobil: 0744576697
e-mail: comenzi@poka-dent.ro


Sursa: dentaltarget.ro
Fisierele atasate
roth-lajos
Tag-uri: 0

Evaluati acest Articol: 
» Ce este nou
8 semne care arată că este timpul...
de eugenol
27-06-13 19:52
Ultimul de Razvan Stavrica
31-01-17 00:45
27.352 Vizualizari
1 Raspunsuri
Evolutia stomatologiei
de eugenol
27-06-13 19:50
evolutia-stomatologiei
24.755 Vizualizari
0 Raspunsuri
Directii de management pentru...
de eugenol
27-06-13 19:44
21.648 Vizualizari
0 Raspunsuri
Raport CMDR: 101 de medici...
de eugenol
27-06-13 19:43
r
Ultimul de medicalscientist
19-09-16 17:40
21.690 Vizualizari
1 Raspunsuri
Peste 4.000 de medici au...
de eugenol
27-06-13 19:24
4
Ultimul de medicalscientist
19-09-16 17:42
20.599 Vizualizari
1 Raspunsuri
» Articole alese aleator
Google îşi schimbă din...
de eugenol
13-08-12 17:55
google
10.004 Vizualizari  0 Raspunsuri
Dispozitiv de...
de eugenol
26-08-12 19:04
x-rite
12.477 Vizualizari  0 Raspunsuri
Medicii dentisti trebuie...
de eugenol
28-06-12 12:29
copii-2
Ultimul de sonila stefoni
14-07-12 11:52
9.447 Vizualizari  1 Raspunsuri
Grindcare - dispozitivul...
de eugenol
02-03-12 21:30
grindcare_device
12.980 Vizualizari  0 Raspunsuri
Aparat de sudura cu laser
de eugenol
14-10-12 12:25
welder
13.921 Vizualizari  0 Raspunsuri

Copyright eugenol.ro

Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (06:00) timp.


Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2020.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO