Inregistrare Asigurari online +
 eugenol.ro    

Reveniti   eugenol.ro > Comunitatea dentara eugenol > Stiri eugenol > Stiri dentare
Ati uitat parola? InregistrareImbunatatirea adaptabilitatii medicilor dentisti la inovatiile tehnologice si organizationale

Vechi 13-08-12 20:50
Publicat de eugenol
 
Categorie: Stiri dentare
Vizualizari: 10.014
Raspunsuri: 1
Imbunatatirea adaptabilitatii medicilor dentisti la inovatiile tehnologice si organizationale - conferinta de presaBucuresti, 9 iulie 2012 - Societatea de Stomatologie Estetica din Romania a organizat la Hotel Marriott prima intalnire din cadrul seriei de intalniri cu presa ale proiectului “DENT – Dinamism, Eficienta si Noi Tehnologii in medicina dentara”, proiect care se deruleaza in perioada octombrie 2010 - octombrie 2013.

Prima sesiune a seriei de conferinte de presa a dezbatut tema “Imbunatatirea adaptabilitatii medicilor dentisti la inovatiile tehnologice si organizationale", fiind prezenti atat reprezentanti ai presei, cat si reprezentanti ai grupului tinta al proiectului. Obiectivul seriei de conferinte de presa este de a mentine nivelul de informare cu privire la activitatile specifice derulate in cadrul proiectului, cat si de a oferi reprezentantilor presei si grupului tinta informatii de ultima ora din domeniu.


Reprezentantii SSER, Dr. Florin Lazarescu, Manager proiect DENT, Dr. Alecsandru Ionescu, expert promovare, Dr. Ramona Brad, expert promovare si Dr. Dan Lambescu, expert implementare au detaliat pentru participanti cateva din noutatile de ultima ora in medicina dentara.


Medicina dentara actuala este dominata de unele inovatii tehnologice ce au determinat o modificare esentiala a abordarii medicilor specialisti atat pentru diagnostic, cat si pentru planificarea si tratamentul propriu zis. Investigatiile imagistice (CBCT) sustinute de software-uri performante pentru diagnostic si simulari de tratament, impreuna cu noile tehnici computerizate de realizare a lucrarilor de laborator, au impins medicina dentara catre notiunea de "stiinta exacta".


CBCT sau computer tomograf (CT) cu fascicul conic este o tehnologie de scanare tomografica, ce poate scana şi dobandi informatii volumetrice capabile de a genera informatii 3D complete cu radiatii sensibil mai mici decat orice tehnologie similara CT. Într-adevăr, fasciculul conic CT reprezinta ultima generatie in materie de imagistică medicală de scanare pornita de la clasica radiografie. Acesta oferă numeroase avantaje în modalităţile de generare a imaginii, prin precizie, viteza si siguranta. Mai presus de toate, acesta este un sistem economic şi eficient, care ar putea înlocui într-un viitor apropiat metodele conventionale de investigatie si ar putea conferi noul standard in diagnosticul si tratamentul afectiunilor dento-faciale.


CBCT este folosit în practica in ultimii ani pentru diagnostic si planificarea tratamentului în diverse specialitati ale medicinei dentare, cum ar fi chirurgie maxilo-faciala, implantologie orala si patologie orala. Utilizarea lui poate fi usor extinsa si la alte ramuri ale stomatologiei.


Totodata, software-ul în combinaţie cu tehnici de imagistica este folosit din ce în ce mai des pentru diagnostic, planificare si tratament in implantologie orala. Asistat de calculator, medicul poate realiza interventii chirurgicale minim invazive si de maxima precizie. Acest concept ofera un ajutor semnificativ in implatologia orala actuala, determinandu-se cu usurinta cea mai buna solutie de tratament, numarul de implanturi, angulatia inserarii si alte aspecte tehnice.


Nu in ultimul rand, proiectarea asistată de calculator şi frezare asistată de calculator (CAD/CAM - Computer Aided Design and Computer Assisted Milling), au dus lumea actuala a medicinii dentare catre un nou nivel, precizia si rezistenta lucrarilor realizate prin aceste procedee, precum si scurtarea duratei de executie, eliminarea anumitor erori umane, conferind pacientilor linistea si increderea pe care si-au dorit-o intotdeauna.
De asemenea, la ora actuala este de neconceput activitatea in medicina dentara si a unui cabinet de profil fara ajutorul unui software adecvat. De la simpla evidenta a informatiilor pacientului (nume, varsta, sex, boli asociate) la istoricul manoperelor, programari (trimiterea automata de mesaje tip text pentru programare sau cu ocazia zilei de nastere) si evidenta a stocurilor cabinetului, soft-ul specializat face parte din cotidianul activitatii medicului dentist.


Seria de conferinte de presa din cadrul proiectului va continua cu intalniri si dezbateri pe teme de interes pentru medicii dentisti si grupul tinta al proiectului.


Proiectul “DENT” isi propune cresterea adaptabilitatii si competitivitatii medicilor dentisti, prin participarea la cursuri de formare profesionala, facilitandu-se, astfel, acumularea de noi cunostinte, dezvoltarea unor abilitati si aptitudini ale acestora care sa favorizeze imbunatatirea performantelor individuale, in concordanta cu aspiratiile lor profesionale, precum si adoptarea noilor tehnologii in domeniul medicinei dentare si promovarea formelor flexibile de organizare a muncii.


Proiectul "DENT" este co-finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, “Investeste in oameni”. Implementarea proiectului contribuie la realizarea obiectivelor Axei Prioritare 3 “Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor“, Domeniul Major de Interventie 3.2. “Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii”, prin actiuni orientate catre cresterea gradului de adaptabilitate si de mobilitate, promovarea formelor flexibile de organizare a muncii si a formarii profesionale specifice pentru angajatii medici stomatologi din intreaga tara.
Prin structura parteneriatului creat, proiectul contribuie la realizarea obiectivelor cererii de propuneri de proiecte nr. 81 “Competente pentru competitivitate” prin dezvoltarea resurselor umane din sectorul medicina dentara, prin participarea medicilor dentisti la programe si activitati de formare profesionala specifica acestui domeniu.


Societatea de Stomatologie Estetica din Romania s-a constituit in luna aprilie 2004, fiind prima asociatie profesionala din Romania dedicata promovarii principiilor moderne ale stomatologiei estetice. Asociatia are ca scop educarea medicilor dentisti in domeniul stomatologiei estetice, educarea studentilor si medicilor stagiari/rezidenti in stomatologie, stabilirea de standarde in educatia in domeniul stomatologiei estetice si a standardelor de acreditare in domeniul stomatologiei estetice.


Sursa: dental-tribune.com
Fisierele atasate
sser
Tag-uri: 0

Evaluati acest Articol:


Raspunsuri la Articol:

Imbunatatirea adaptabilitatii medicilor dentisti la inovatiile tehnologice si organizationale

Vechi 24-10-12, 22:16   #1
penelopa
La primele mesaje
.
Default Re: Imbunatatirea adaptabilitatii medicilor dentisti la inovatiile tehnologice si organizationale

CAT SE POATE DE INTERESANT .
penelopa este offline Raportati mesajul  
.

 
» Ce este nou
8 semne care arată că este timpul...
de eugenol
27-06-13 19:52
Ultimul de Razvan Stavrica
31-01-17 00:45
28.729 Vizualizari
1 Raspunsuri
Evolutia stomatologiei
de eugenol
27-06-13 19:50
evolutia-stomatologiei
25.785 Vizualizari
0 Raspunsuri
Directii de management pentru...
de eugenol
27-06-13 19:44
22.671 Vizualizari
0 Raspunsuri
Raport CMDR: 101 de medici...
de eugenol
27-06-13 19:43
r
Ultimul de medicalscientist
19-09-16 17:40
22.786 Vizualizari
1 Raspunsuri
Peste 4.000 de medici au...
de eugenol
27-06-13 19:24
4
Ultimul de medicalscientist
19-09-16 17:42
21.718 Vizualizari
1 Raspunsuri
» Articole alese aleator
53,84% din pacientii...
de eugenol
23-06-12 17:46
orto
10.622 Vizualizari  0 Raspunsuri
Dentistii pot dezbate...
de eugenol
23-06-12 18:22
telemedicina
9.732 Vizualizari  0 Raspunsuri
Bicicleta de carton,...
de eugenol
26-08-12 18:49
bic-carton
10.592 Vizualizari  0 Raspunsuri
Coloranti pentru efecte...
de eugenol
27-06-13 18:49
vita
10.928 Vizualizari  0 Raspunsuri
Pentru înscrierea în...
de eugenol
23-06-12 18:49
unesco
11.088 Vizualizari  0 Raspunsuri

Copyright eugenol.ro

Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (01:09) timp.


Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2020.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO