Medicii stomatologi sustin ca nu toata lumea tolereaza implantul dentar din substituent de os. Chiar daca pe piata au aparut numeroase astfel de produse, sansele de reusita sunt de 80%, insa garantia nu este una de 100%.
"Este mult mai bine ca persoana sa aiba osul pentru implant si sa il poata folosi. Implantul poate dura pana la sfarsitul vietii, in functie de diversele conditii in care se amplaseaza si de stilul de viata al pacientului. Astfel, igiena, consumul de alcool sau tutunul influenteaza in mod direct starea si durata de viata a implantului dentar", a declarat dr. Delia Sunguru, medic dentist la Clinica Favero din Capitala. Controlul frecvent la medic, o necesitate pentru pacientii cu implant dentar
Conform medicului stomatolog, afectiunile precum diabetul au un rol extrem de important. "In cazul pacientilor cu diabet, trebuie facut un plan de tratament si analizata situatia fiecaruia in parte. Nu am putea spune ca orice pacient cu diabet poate primi un tratament implantar. In privinta implantelor propriu-zise sunt firme care au scos diverse tipuri de implante. Noi deja le-am pierdut sirul", a explicat dr. Sunguru, adaugand ca nu s-a facut vreo analiza privind durata de viata pe care o are un implant.
Ce este cert, insa, e faptul ca pacientii trebuie sa mearga regulat la controale medicale. "Spre exemplu, pe un pacient cu implant il chemam odata la trei luni pentru o scurta verificare, pentru igienizare si apoi in functie de cat timp trece de la implantare se mareste perioada pana la sase luni sau chiar un an. Nu exista protocoale standardizate decat la incept. Ulterior, luam fiecare caz in parte si il analizam, iar schema de tratament este individualizata, chiar daca etapele sunt similare", a tinut sa precizeze medicul dentist.
Autor: Claudia Spridon Sursa: PaginaMedicala.ro |