Inregistrare Asigurari online +
 eugenol.ro    

Reveniti   eugenol.ro > Comunitatea dentara eugenol > Stiri eugenol > Materiale MD
Ati uitat parola? InregistrareTe-ai săturat să fii dentist? Cariere alternative în stomatologie

Vechi 26-07-12 16:09
Publicat de eugenol
 
Categorie: Materiale MD
Vizualizari: 11.878
Raspunsuri: 0
Cabinetul privat: e chiar atât de grozav precum se crede?

Un cabinet stomatologic privat oferă o mulţime de recompense. Aveţi posibilitatea să vă alegeţi orarul de lucru, colegii, şi să ajutaţi oamenii în fiecare zi. De asemenea, puteţi avea un trai destul de bun, odată ce l-aţi înfiinţat.

Cei mai mulţi stomatologi, mai mult sau mai puţin fericiţi, rămân în practica clinică pentru întreaga lor carieră. Dar munca vine, de asemenea, împreună cu unele frustrări, iar o diploma în stomatologie poate duce la alte oportunităţi interesante.

Un studiu din 1997 făcut pe 654 foşti medici stomatologi, publicat în Journal of the American College of Dentists, menţionează problemele financiare, stressul şi reglementările excesive ca fiind principalele motive pentru schimbarea profesiei. Cele mai frecvente noi cariere profesionale pentru aceşti foşti dentişti au fost afacerile, învăţământul şi medicina.

"Niciodată nu am vrut să fiu propietara unei mici afaceri şi să am propriul cabinet privat", spune Leslie Winston, DDS, PhD, directoare de îngrijiri orale profesionale globale şi relaţii ştiinţifice la Procter & Gamble.

Dr. Winston, care construieşte relaţii între companie şi liderii din stomatologie, vede în continuare un pacient pe lună într-un cabinet de stomatologie din Cincinnati. "Când nu eşti îngrijorat cu privire la câştigarea existenţei, acest lucru poate fi foarte distractiv" spune ea. "Poţi petrece cu pacientul atât de mult timp cât doreşti".

În cariera sa extrem de variată, William Kohn, DDS, a plecat din cadrul armatei spre practica privată, sănătate publică, cercetare, industrie. El este acum vicepreşedinte pe ştiinţe şi politici dentare la Delta Dental Plans Association. "Schimbările au fost oportunităţi" spune el. "Fiecare lucru a dus la următorul".

Linda Niessen, DMD, MPH, vicepreşedinte şi responsabil pentru cercetarea clinică la Dentsply International, a intrat la începutul carierei sale în clinica de stomatologie în parte din cauza colegialităţii. "Ceea ce mi-a plăcut în clinică a fost că eram parte a echipei medicale" spune ea. "Mi-a plăcut aspectul ei interdisciplinar".

Lui Allan Olitsky, DDS, un consultant care evaluează cabinetele stomatologice pentru investitori şi asigurători, îi place să ajute la ridicarea nivelului profesional. "Îmi place faptul că acolo există oameni care sunt interesaţi în a face ca pacientii să primească asistenţă medicală de calitate" spune el.

Un dentist de sănătate publică: Linda Niessen

Când era la şcoala, dr. Niessen nu era sigură de ceea ce vrea să facă. "Am ţinut să merg la cursuri de chimie şi franceză şi am realizat că am fost doar la un pas distanţă de a obţine diploma în chimie" spune ea. "Am vorbit cu cei care erau la chimie şi mulţi mergeau la facultatea de medicină. Nu mi-am dat seama că sunt atât de multe specialităţi în medicină şi nu am fost sigură că vreau să mă ocup de pacienţi muribunzi. În stomatologie, de obicei ai de-a face cu oameni sănătoşi."

La Harvard, unde dr. Niessen a absolvit facultatea de stomatologie în 1977, şi-a dat seama că este atrasă de sănătatea publică. "Sănătatea publică punea întrebări despre stadiile bolilor şi despre îngrijirile oferite populaţiei şi încerca să găsească soluţii" spunea ea. A făcut masteratul în sănătate publică în cursul ultimului an de studii la stomatologie.

După munca din spital, a colaborat un timp cu serviciul de sănătate indian iar apoi a obţinut un post la catedră în cadrul facultăţii de stomatologie Baylor.

A fost surprinsă atunci când a primit un apel de la Dentsply în 1998. "Nu mă gândisem niciodată la o carieră în industrie" spune ea.

În timpul interviului pentru post, ea a spus către CEO: "Eu sunt un dentist de sănătate publică. Ceea ce mă interesează atunci când mă trezesc dimineaţa este cum pot îmbunătăţi starea de sănătate orala a populaţiei".
CEO i-a răspuns: "Este exact ceea ce facem noi în fiecare zi cu produsele noastre şi cu tehnologia pe care o aducem pe piaţă".

Rolul dr. Niessen este acela de a fi o punte de legătură între comunitatea stomatologilor şi industrie pentru a ajuta specialiştii din domeniul medicinei dentare să înţeleagă noile tehnologii care stau la baza noilor produse Dentsply.

"Rolul meu implică, de asemenea, urmărirea tendinţelor de piaţă şi de ce anume au nevoie medicii stomatologi pentru a îmbunătăţi serviciile oferite. A fost un post cu satisfacţii incredibile".

Aducând ştiinţa în prima linie: William Kohn

Dr. Kohn a devenit interesat de stomatologie prin prietenii din facultate care considerau că aceasta poate fi o cariera. După absolvirea facultăţii de stomatologie a universităţii din Illinois în 1978, dr. Kohn a lucrat timp de 3 ani în marina US, incluzând un stagiu de medic stomatolog militar în Adak, Alaska.

Revenind în Illinois, a cumpărat un cabinet în zona Chicago pe care l-a păstrat timp de 2 ani. Este încântat că a avut această experienţă. "Nu m-aş fi putut imagina făcând unele din muncile pentru care am fost angajat, dacă nu aş fi început prin a lucra în practica clinică" spune el.

Dar el şi soţia sa şi-au dorit să se întoarcă în Alaska, aşa că a acceptat un post în Fairbanks unde a condus timp de 6 ani programul interior Alaska Native Alaskan Dental.

"Banii erau semnificativ mai puţini" spune el. "Dar aveţi asistenţă medicală şi un salariu consistent. Nu vă veţi îmbogăţi, dar veţi trăi decent".

I-a plăcut să lucreze la îmbunătăţirea sănătăţii pentru oamenii din satele izolate ale căror nevoi de îngrijire erau uneori extreme. El susţine că tinerii dentişti care vor cu adevărat să ajute oamenii ar trebui să ia în considerare lucrul în astfel de locuri. "Afecţiunile dentare au scăzut de-a lungul anilor, dar sunt totuşi multe afecţiuni în anumite zone". "Trebuie să fie dispuşi să meargă în acele locuri".

A părăsit Alaska pentru un stagiu de specializare la institutul naţional de cercetare dentară şi cranio-facială al institutului naţional de sănătate (NIH) în 1989. "NIH a fost foarte stimulativ". "Erau oameni străluciţi care lucrau pe toate tipurile de lucruri interesante". El s-a axat pe cercetare în medicina orală şi glandele salivare. A petrecut 7 ani acolo, terminând ca director medical adjunct pentru institut.

În 1996, s-a mutat la centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor în Atlanta, Georgia, unde a devenit director al diviziei de sănătate orală. Acolo a lucrat la singurul caz cunoscut de transmitere a virusului HIV într-un cabinet stomatologic şi a contribuit la dezvoltarea ghidurilor privind controlul infecţiilor.

Din nou în Chicago, în prezent ajută la pregătirea proiectelor Delta pentru reforma sistemului sanitar -- indiferent de forma pe care o poate lua -- şi se asigură că aceste proiecte sunt fundamentate ştiinţific.

"Ajung să se amestece cunoştinţele mele de sănătate publică cu cele ştiinţifice". El sfătuieşte studenţii la stomatologie să facă rezidenţiatul dacă este posibil. "Dacă de pe băncile facultăţii mergi direct în cabinet, îţi limitezi ceea ce ai putea învăţa" spune el.

Dragostea pentru cercetare: Leslie Winston

"Eu sunt unul dintre acei oameni care se dezvoltă la schimbări şi având noi provocări în faţa mea" spune dr. Winston.

Ca studentă la colegiu, dr. Winston s-a simţit atrasă de cursurile de biologie, dar s-a gândit că nu ar vrea să practice medicina. "Tatăl meu a fost chirurg". El a lucrat scandalos de multe ore şi nu petrecea acasă foarte mult timp, aşa că am pus semnul egal între medicină şi a nu fi niciodată acasă".

Abia mai târziu şi-a dat seama că alte specialităţi medicale îi pot oferi mai mult timp pentru viaţa de familie. La acel moment, a atras-o stomatologia din cauza exemplului unui prieten de-al tatălui ei, un chirurg oral care părea să fi obţinut un echilibru mai bun între viaţa personală şi muncă.

"Ai putea avea şi activitate dar şi să nu lucrezi din greu", spune ea.

Mai târziu, un alt mentor a jucat un rol cheie în orientarea carierei ei. Un profesor de biochimie a întrebat-o ce vrea să facă cu viaţa ei. Când ea i-a menţionat interesul său în medicina dentară, el i-a spus "dă-mi 6 luni să te fac să te răzgândeşti".

Profesorul a găsit un post de asistent de cercetare pentru dr. Winston şi ei a început să-i placă activitatea de cercetare. După 6 luni ea se simţea pregătită să renunţe la planurile ei pentru medicina dentară. Profesorul a râs. "Tu chiar trebuie să le faci pe amândouă" spune el. "Eu sunt PhD şi am o mulţime de idei. Dar cum le implementez? Este ceva ce nu pot face".

Privind în urma, dr. Winston se simte norocoasă pentru că atât de mulţi stomatologi în devenire nu ajung niciodată să fie expuşi satisfacţiilor muncii de cercetare.

Dupa ce şi-a terminat doctoratul, a început să-şi caute un post într-o universitate. Dar s-a măritat cu Aaron Biesbrock, DDS, PhD, MS, care avea aspiraţii similare, şi ei ştiau că puţine universităţi ar fi putut să-i angajeze pe amândoi. Soluţia s-a dovedit a fi locuri de muncă pentru amândoi tinerii cercetători dentari la Procter & Gamble. Timp de 8 ani, dr. Winston s-a axat pe cercetare. Şi această realizare a fost mai placută decât unii şi-ar putea imagina legat de munca în industrie.

"Există această idee că într-un fel mâinile noastre sunt murdare deoarece singurul lucru de care ne pasă este să facem bani, şi că un studiu care este sponsorizat de o firmă producătoare nu are aceeaşi greutate ca unul cu sponsor independent". De fapt, ea s-a trezit lucrând alături de cercetători universitari.

"Realitatea este că trebuie să colaboram pentru a aduce cu adevărat tehnologii inovatoare".

Dr. Winston este dornică să contrazică o altă impresie frecventă asupra studiilor sponsorizate de firme. "Percepţia este că dacă un studiu nu funcţionează, el nu va vedea niciodată lumina zilei. Realitatea este că e dificil să publici studii negative". Cele mai multe reviste dentare sunt interesate doar în publicarea studiilor care arată că acestea vor duce la noi terapii de succes.

Unul dintre punctele forte ai anilor săi de cercetare a fost lucrul alături de Steven Offenbacher, DDS, la universitatea din North Carolina, Chapel Hill. Cei doi au colaborat la un studiu genomic al gingivitelor, încercând să înţeleagă gingivitele la nivel molecular.

"Am identificat mii de traiectorii moleculare care au fost implicate în dezvoltarea gingivitelor", spune dr. Winston. "Acolo unde ne conduc aceste date, lucrurile devin foarte interesante. Mă simt cu adevărat ca şi cum am fi într-un loc unic în timp unde putem începe să vedem o convergenţă între sănătatea orală şi cea generală".

Cu toate acestea, treptat, dr. Winston s-a îndepărtat de cercetare. "Îmi lipseşte", spune ea.

Ea îndeamnă alţi stomatologi să ia in considerare acceptarea provocărilor de laborator precum şi a celor de practică clinică. "Am o mare îngrijorare în ce priveşte continuarea identificării de candidaţi care să fie interesaţi de ambele".

Consultanţă pentru "cealaltă parte": Allan Olitsky


Stomatologia "curge" în familia dr. Olitsky: tatăl său, fratele, fiul, nepoata şi 2 nepoţi sunt toţi dentişti, toţi fiind absolvenţi ai Temple University School of Dentistry în Philadelphia, Pennsylvania

După absolvire, în 1968, dr. Olitsky a petrecut 2 ani în serviciul militar, apoi a predat la Temple, în timp ce îşi punea la punct cabinetul stomatologic privat. A renunţat la cabinet în 1995 din cauza unor probleme cu spatele şi a lucrat ca decan asistent la Penn Dental Medicine la Universitatea din Pennsylvania.

În iunie 2011, a acceptat un nou şi neobişnuit loc de muncă, consultanţă pentru DentaQuest, o companie de management care administrează proiecte dentare. Munca dr. Olitsky constă în examinarea cabinetelor atunci când DentaQuest are o îngrijorare în ce priveşte calitatea serviciilor oferite; apoi depune un raport scris despre constatările sale. "Cabinetele pe care le-am investigat au fost cele cu probleme".

Multe dintre cabinetele pe care le-a investigat sunt axate pe pacienţii Medicaid, şi el recunoaşte că acest tip de muncă este o provocare, cu presiunea de a lucra rapid din cauza ratelor scăzute de rambursare. "Dar văd că unii sunt doar foarte eficienţi, spune el.

Poate fi o ironie faptul că dr. Olitsky este reprezentant al unei companii de asigurări. Când deţinea cabinetul privat, el a fost atât de frustrat în ce priveşte asigurătorii încât a încetat colaborarea, spunându-le pacienţilor că trebuie să obţină rambursarea direct de la asigurători.

Prea des, ajustările de cereri nefondate îi secondau deciziile. "Eu am fost instruit în stomatologie; ei nu".
Cu toate acestea, lucrul în industria asigurărilor nu reprezintă o contradicţie atât de mare precum pare. "Văzând lucrurile din alt unghi, eu încă mai cred că ceea ce contează este calitatea".

Dr. Olitsky a fost de asemenea chemat să fie consultant atunci când cineva vrea să cumpere un cabinet, pentru a evalua calitatea serviciilor şi managementul. Aceasta a dus la călătorii în diferite părţi ale ţării şi la vizitarea multor cabinete diferite".

"Stomatologia de calitate superioară se menţine mult mai mult decât cea de calitate inferioară". Cu asta toţi stomatologii pot fi de acord, oriunde i-ar putea duce drumul în cariera lor.


Sursa: medscape.com
Fisierele atasate
763808-figure-1
Tag-uri: 0

Evaluati acest Articol: 
» Ce este nou
8 semne care arată că este timpul...
de eugenol
27-06-13 18:52
Ultimul de Razvan Stavrica
30-01-17 23:45
26.134 Vizualizari
1 Raspunsuri
Evolutia stomatologiei
de eugenol
27-06-13 18:50
evolutia-stomatologiei
23.840 Vizualizari
0 Raspunsuri
Directii de management pentru...
de eugenol
27-06-13 18:44
20.757 Vizualizari
0 Raspunsuri
Raport CMDR: 101 de medici...
de eugenol
27-06-13 18:43
r
Ultimul de medicalscientist
19-09-16 16:40
20.624 Vizualizari
1 Raspunsuri
Peste 4.000 de medici au...
de eugenol
27-06-13 18:24
4
Ultimul de medicalscientist
19-09-16 16:42
19.538 Vizualizari
1 Raspunsuri
» Articole alese aleator
Navigarea 3D in...
de eugenol
21-12-12 13:16
3d
8.721 Vizualizari  0 Raspunsuri
A aparut cartea...
de eugenol
18-03-12 21:04
impanto-pract
8.941 Vizualizari  0 Raspunsuri
Stonehenge, o splendidă...
de eugenol
02-03-12 21:42
stonehenge
9.001 Vizualizari  0 Raspunsuri
Aurore boreale...
de eugenol
29-01-12 18:11
aurora-boreala
10.057 Vizualizari
0 Raspunsuri
Schimbarea regulilor...
de eugenol
30-12-12 19:24
9.690 Vizualizari  0 Raspunsuri

Copyright eugenol.ro

Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (18:21) timp.


Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2019.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO