eugenol.ro

eugenol.ro (http://www.eugenol.ro/forum/index.php)
-   Sfat URGENT! (http://www.eugenol.ro/forum/sfat-urgent/)
-   -   Intrebare: Pacient anxios (http://www.eugenol.ro/forum/sfat-urgent/15711-pacient-anxios/)

dentist4u 03-03-12 00:33

Pacient anxios
 
Buna seara! M-a sunat un bun prieten si coleg din Pitesti sa ma roage sa-l ajut, ca nu mai stie ce sa faca. Are un pacient in jur de 40 de ani, daca am inteles bine, care depaseste cu mult limita anxietatii pe care o au, in mod curent, pacientii nostri. In afara de solutia BMF Bucuresti si a anesteziei generale, in afara indicatiei de mers la psiholog ca sa caute radacina "bubei panicoase", m-am gindit la inhalosedare si, de ce nu, la hipnoza, am citit pe undeva ca se face intr-un cabinet din Bucuresti. As dori sa ma orientati si pe mine(in privat), ca sa stiu si eu ce sa-i spun omului. Anestezia generala ii va putea rezolva extractiile, dar ce se face cu anesteziile care-i vor mai trebui pentru tratamente ulterioare? Pacientul e dispus sa bata drumul Bucuresti-Pitesti, numai sa poata rezolva problema. Va astept cu sugestii, nume si numere de telefon, va rog. Multumesc.

KLMircea 03-03-12 10:07

Inhalosedarea :D
O sa rada ff tare :D

dentist4u 03-03-12 10:28

Treaba lui cit o sa rida, atita timp cit se rezolva problema. Intrebarea ramine, insa: cine are acest aparat si vrea sa se ocupe de pacient? Sau cine cunoaste metode alternative cu rezultate rapide? Nu stie nimeni cum reactioneaza pacientul la anestezie, fiindca nu s-a putut apropia nimeni cu o seringa de el. Crizele de anxietate le face inainte de anestezie. Si omul vrea, dar nu poate. Mai pe romaneste, moare de frica. :(

Dr.Daraban Bogdan 03-03-12 11:17

Pana la urma inhalosedarea e legala in Romania?Cei care au asa ceva dau un examen?
Si un off-topic
Iertare nu m-am putut abtine...:lol:

KLMircea 03-03-12 11:36

Iti raspund printr-un mesaj privat.

radualionte 03-03-12 11:44

Teo, revin cu mai multe explicatii, inafara de mp-ul transmis:
Silvia (sotia) face psihoterapie analitica (jungiana) care, in principal, se adreseaza cauzelor profunde care au determinat o anumita afectiune psihologica. Terapia este de mai lunga durata, rezultatele (uneori) sunt imediate (de la o sedinta la alta), pacientul trebuie sa-si faca constincios "temele".
Radu (eu) pot actiona la nivel cognitiv-comportamental prin psihoterapii scurte, anxietatea fiind o consecinta a unor cognitii negative, o imaginatie bogata si o trasatura sau stare psihologica (aici e de diagnosticat). Astfel de terapii implica numai constientul, nu sunt de profunzime ca cea analitica si rezultatele nu au aceeasi durabilitate in timp, adica pot reapare dupa 3-5 ani. La asta, s-ar adauga si un mic trainning cu medicul curant pentru a-i stapani si a-l ajuta sa-si controleze anxietatea...
Indiferent ce probleme dentare are pacientul, cred ca poate suferi o mica temporizare de macar cateva sedinte de psihoterapie pentru a avea un colaborator, nu un "dusman".
Cam asta este ceea ce putem face noi, in rest sunt si metodele pomenite/cunoscute deja de tine. Spor!

cristaldental 03-03-12 14:27

Citat:

Publicat initial de KLMircea (Mesaj 240031)
Iti raspund printr-un mesaj privat.

Daca-i vorba de intrebarea lui Bogdan, de ce privat?
Multumesc anticipat pentru lamuriri.

KLMircea 03-03-12 17:46

Ca nu e OK si de bun simt sa facem reclama. Am mai spus lucrurile astea si ma bucur ca Sebastian a inceput sa taxeze raclamele. Asa cum (iar repet) nici eu nu mai fac grafica cu imagini dubioase ci doar cu imagini platite pe siteurile de specialitate.

madag 03-03-12 18:54

sunt destul de multe anxiolitice care il pot face nesimtit!nu a incercat sau nu au dat raspuns?m-as mira...

augustin 03-03-12 19:07

eu folosesc dormicum 7.5 mg p.o. cu 30 minute inainte de interventie. Am cam 40-60 de minute de "liniste".

dentist4u 03-03-12 19:40

Nu cunosc amanunte despre medicatie, dar sint convinsa ca s-a incercat. In mod cert s-a incercat colaborarea cu un medic anestezist care nu s-a bagat(stomatologia poate fi stresanta si pt anestezisti :) ), fiindca in spital nu exista si cabinet stoma si el nu asista decit in spital. Va multumesc de sugestii, o sa le transmit mai departe.

SELENA 03-03-12 22:22

Citat:

Publicat initial de augustin (Mesaj 240056)
eu folosesc dormicum 7.5 mg p.o. cu 30 minute inainte de interventie. Am cam 40-60 de minute de "liniste".

Bun asa!Mi-am adus aminte de o doamna care mi-a zis ca ea l-a redenumit Dormincur:lol:,la cat de eficient este

preciado 05-03-12 00:28

Citat:

Publicat initial de augustin (Mesaj 240056)
eu folosesc dormicum 7.5 mg p.o. cu 30 minute inainte de interventie. Am cam 40-60 de minute de "liniste".


doza data de tine este enorma.

eu folosesc spray nazal dormicum.( mydazolam)

Dentamax 05-03-12 10:33

Ce-i asa enorm? :D E o singura pastila. Si oricum, asta e cantitatea care apare in lista medicamentelor anxiolitice, folosite in stoma.

RuxandraZ 07-06-12 00:26

pana la urma,Dormicum,sau nu? :) am si eu un pac "agitat". :)

tiptop 07-06-12 00:34

Sau Stesolid.

balica andrei 07-06-12 03:46

la dormicum am observat ca si o jumatate de pastila e eficienta..la una cam adormeau in scaun si colaboram mai greu cu ei..

RuxandraZ 07-06-12 10:04

Citat:

Publicat initial de balica andrei (Mesaj 245360)
la dormicum am observat ca si o jumatate de pastila e eficienta..la una cam adormeau in scaun si colaboram mai greu cu ei..

O jumatate de pastila inainte cu cat timp de tratament?

balica andrei 07-06-12 11:14

cam cu 30-40 minute inainte..ii chem cu 1 ora inainte la cabinet si le dau pastila cat stau pe hol si ii urmaresc cum se simt ca sa stiu cand sa incep

Jane25 12-06-12 03:00

Am avut si eu un pacient care m-a avertizat din start ca el lesina indiferent de actul medical.
Am incercat sa il hipnotizez(cum stiu eu mai bine), si cand ma gandeam ce putere de convingere am si ma bucuram in sinea mea ca am reusit sa il fac din vorbe pe fricos,tocmai ce cascam gura la restul dentar prin in clestele meu si scos din gura omului hopa,asta se prelinge in scaun,abia am reusit sa-l prind inainte sa-mi spparga scuipatorul.
L-amadus la viata si bineinteles de data asta i-am dat un biletel catre neuro-psihiatru si omul a venit cu reteta cu xanax.
A doua zi (ca avea mai multe resturi si chitit sa le scoata) l-am rugat sa-si ia pastiluta cu 1 ora inainte de programare.Cand a venit tot imi repeta ca el nu simte nimica de la acea pastila,ca i se pare o aiureala,ca nu ii face lui pastila nimica ca el tot o sa lesine...
Scot 1,2 3 resturi si omul tot astepta sa lesine si dezamagirea lui a fost ca nu a lesinat.
Numai ca nu stiu daca eu pot sa procur aceste fermecatoare pastile pe reteta eliberata de mine sau numai de la neuro trebuie sa am verde?

radualionte 12-06-12 11:39

Ca medic, ai dreptul sa prescrii orice medicament existent pe piata farmaceutica...

dentist4u 12-06-12 12:04

Radu, ar fi minunat daca ar fi asa. Am avut neplacerea sa prescriu bromazepam(lexotanil) maica-mii si mai aveau un pic si ma "legau" la farmacie ca mi-am permis. Dupa farmacii, dentistii au voie sa prescrie maxim antibiotice. Sedativele nici gind. Cel putin eu asa am patit si m-am enervat tare(de as fi luat si eu un lexotanil sa ma potolesc).

radualionte 12-06-12 12:54

Teo, poate ceea ce spui tu ca ti s-a intamplat este o moda generala la farmacie. Am patit si eu ceva similar cand am cerut altceva decat antibiotice. Dar, am cerut sa vorbesc cu diriginta de farmacie, i-am zis ce diploma am, ce pregatire, ca am facut inclusiv farmacologie la faculta si, daca eu asa vreau medicamentul x, inseamna ca sunt responsabil de ceea ce am scris, semnat si parafat. Nu a mai avut ce sa comenteze. Nu exista nici o lege care sa-ti indice tie ca medic stomatolog/dentist ce ai voie si ce nu ai voie sa prescrii. Eu, cel putin, nu cunosc o astfel de reglementare si mi se pare aberant ce se intampla (uneori). Daca exista vreo astfel de reglementare, va rog sa-mi dati si mie de stire ca sa nu ma mai cert cu farmacistele...

bolodoctoru 12-06-12 14:01

Citat:

Publicat initial de radualionte (Mesaj 245818)
Ca medic, ai dreptul sa prescrii orice medicament existent pe piata farmaceutica...

dar oare stii ce faci?

Citat:

prescrierea medicamentelor stupefiante si psihotrope este reglementata de Normele metodologice din 2006 (aprobate prin H.G. nr. 1915/2006) de aplicare a prevederilor Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope. Pentru prescrierea substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope, formularele speciale se completeaza in patru exemplare. Cand pentru un pacient se impune prescrierea unor preparate din liste diferite si/sau a unor preparate ce contin substante nesupuse controlului impus prin HG nr. 1915/2006, se va utiliza formularul corespunzator substantei supuse celui mai riguros control. O prescriptie poate cuprinde cel mult 3 preparate si numai cantitatea de preparate necesare tratamentului pentru 30 de zile. Medicul poate emite o noua prescriptie inainte de 30 de zile, pentru acelasi pacient, daca in timpul tratamentului apar in starea de sanatate a pacientului modificari care impun schimbarea dozei sau a medicamentelor, cat si la epuizarea dozei prescrise.

radualionte 12-06-12 15:43

bolo, multumesc pentru completare; nu ma refeream la stupefiante si psihotrope care au regim special!

penelopa 16-11-12 21:06

Medcamentele de care vorbim se elibereaza numai pe rete speciale: Chiaridiazepam sau xanax


Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (16:32) timp.

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2020.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO