Inregistrare Asigurari online +
.
 eugenol.ro    

rezidentiat 2010

discutie din eugenol.ro : cine poate confirma zvonurile despre un nou tip de concurs pt ex de rezi in 2010....

Reveniti   eugenol.ro > Zona Studentilor la Medicina Dentara > Forumuri Studenti > Rezidentiat
Ati uitat parola? Inregistrare


Like Tree58Multumiri

Raspunde
 
LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 29-01-10, 01:12   #1
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default rezidentiat 2010

cine poate confirma zvonurile despre un nou tip de concurs pt ex de rezi in 2010.
kulava leonard este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-01-10, 01:18   #2
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar SebastianF
.
   
Default

care sunt zvonurile ??
__________________
Pleaca ai nostri vin ai nostri noi ramanem tot ca prostii
SebastianF este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 11-02-10, 23:46   #3
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar tzuku
.
   
Default

a-ti mai aflat ceva de rezidentiat 2010? cine il organizeaza? s-a adoptat noul mod de desfasurare al examenului? bibliografia se modifica sau nu?
cu multumirile de rigoare
tzuku este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-02-10, 20:14   #4
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

Eu am auzit zvonuri,dar nimic confirmat,cum ca nu se va mai da grila...ci scris-sinteza si o proba orala
aliyssias este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 13-02-10, 19:45   #5
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

A aparut pe site-ul ministerului sanatatii ca examnul se va desfasura pe 21 noiembrie, si va fi organizat de catre minister, si nu la nivel de facultate cum se mai zvonea. (Eu am postat lucrul asta acum vreo 2 zile, am pus si link-ul, dar din cauza asta mesajul a ajuns in "carantina" si vad ca niciun moderator nu s-a mai obosit sa-i verfice validitatea)

Ieri a avut loc o intalnire intre rectorii UMF, reprezentanti ai ministerului sanatatii si cei ai Federatii Asociatiilor Studentilor in Medicina din Romania.
Iata rezumatul intalnirii:
Citat:
Salutare!
Asa cum v-am promis, va voi descrie pe scurt care au fost ideile principale discutate la intalnirea de ieri legata de rezidentiat de la Ministerul Sanatatii. Pentru inceput, la intalnire au mai participat d-l ministru Atilla Cseke, reprezentanti ai ministerului sanatatii, reprezentantii ai UMF-urilor si Facultatilor de Medicina din tara (rectori, prorectori) si un reprezentant din partea Colegiului Medicilor din Romania. Scopul principal al intalnirii a fost discutarea unor linii principale de actiune pentru modul de organizare al examenului de rezidentiat sesiunea noiembrie 2010. Rolul discutiilor a fost unul consultativ urmand ca pana la sfarsitul lunii februarie sa trimitem propunerile concrete pentru elaborarea unei metodolgii pentru anul acesta. Discutia pe marginea problemelor semnalate a inceput cu propunerile inaintate de FASMR catre minster, propuneri pe care le-am formulat intr-un material si apoi detaliat si explicat verbal catre cei prezent si in continuare voi sintetiza punctul de vedere al celor care au si-au exprimat opiniile luandu-le punctual:
- problema bibliografiei - am reiterat ideea ca bibliografia este invechita si ca este necesara o schimbare a ei, dar o schimbare pentru sesiunea 2010 nu este oportuna, intrucat o proportie mare de studenti a inceput deja pregatirea in baza ei si orice modificare majora adusa ar trebui facuta cu 12 luni inainte de examen. La acest punct am fost sustinuti si ni s-au dat asigurari ca pentru anul acesta bibliografia va ramane aceeasi si se va lua in calcul editarea si publicarea de manuale nationale sau traducerea de noi surse bibliografice straine pentru pregatirea sesiunii din 2011.
- problema locurilor - am sustinut ideea alocarii locurilor in numar suficient si proportional cu numarul de absolventi si de asemenea in functie de necesarul de cadre medicale din diferitele specialitati, idee ce a fost sustinuta si de d-l ministru si de ceilalti rectori prezenti, idealul fiind ca toti absolventii a sase ani de medicina sa poata fi integrati in sistemul medical.
- modul de organizare si desfasurare a rezidentiatului - pozitia FASMR a fost de a sustine un test grila unic cu subiecte nationale care sa se desfasoare in acelasi centru universitar pentru toti absolventii, iar repartitia sa se faca la nivel national prin intermediul tele-conferintei - referitor la acest punct pot sa va spun ca modalitatea de evaluare - test-grila cu subiecte nationale elaborate de o comisie centrala - nu se va modifica. Problema a fost insa legata de modul de desfasurare al concursului si de repartizare a locurilor, existand mai multe propuneri din partea rectorilor care au convenit la o intalnire precedenta a Consiliului Rectorilor din Universitatile de Medicina din tara ca o varianta regionalizata a rezidentiatului ar putea fi implementata. Cu alte cuvinte, asta inseamna sustinerea examenului cu subiecte nationale simultan in mai multe centre universitare (s-a vorbit de 6 centre, dar nu s-a propus nimic concret despre modul de impartire a regiunilor) si apoi alegerea locurilor de catre cei care promoveaza din regiunea in care ai sustinut examenul. Argumentele principale ale rectorilor care au propus aceasta varianta sunt: costurile mai scazute pt organizarea examenului, desfiintarea Centrului de Perfectionare care s-a produs cu ceva timp in urma si care organiza pana acum concursul de la Bucuresti si problema transferurilor intre centre care se fac dupa alegerea specializarii si care duc la un dezechilbru a numarului de rezidenti din diferitele specialitati.
Problema cea mai mare pe care o vad eu cu acest sistem este pe de o parte ca nu cred ca va rezolva problema transferurilor si ca ne obliga sa sustinem rezidentiatul in centrul (regiunea) in care urmeaza sa ne alegem postul concurand doar cu persoanele din acea regiune. Deci practic ar fi un examen unic cu subiecte nationale, dar cu rezultate regionale. De asemenea, intr-un astfel de sistem ar fi posibil ca cineva cu un punctaj mai mic sa nu poata alege o specialitate in Bucuresti de exemplu, dar cu acelasi punctaj sa fi putut opta pentru aceeasi specialitate in alt centru, dar acest lucru sa nu mai fie posibil daca s-ar implementa acest sistem. Oricum, cum va spuneam la inceput, nu s-a luat nicio decizie finala si in legatura cu acest punct d-l ministru si-a notat atat pozitia noastra cat si pe cea a rectorilor urmand ca sa primeasca propuneri concrete pana la sfarsitul lui februarie.
In aceste conditii, cred ca ar fi mai multe directii de urmat:
1.discutarea problemei la nivelul conducerilor universitatii din fiecare centru si prezentarea + explicarea variantei propusa de FASMR precum si a dezavantajelor noului sistem fiindca sincer nu cred ca toti rectorii sunt de acord cu el si ca am putea sa influentam in acest sens propunerile care vor fi facute.
2. inaintarea unei propuneri din partea FASMR si solicitarea unei audiente d-lui ministru in care sa ii putem explica in detaliu care sunt din punctul nostru de vedere dezavantajele acestui sistem.
3.posibilitatea propunerii unui sistem in care examenul sa abia loc regional, dar repartitia sa se faca in baza rezultatelor nationale dupa exprimarea optiunii individuale a fiecarui student (de ex vreau specialitatea X in centru Y - prima optiune; apoi vreau specialitatea Z in centrul T - a doua optiune si asa mai departe). Iar candidatul sa fie plasat acolo unde ii va permite punctajul obtinut dupa realizarea clasamentului national.
4. daca metodele de mai sus nu vor avea succes, putem recurge la actiuni de protest daca toti cadem de acord ca sistemul propus nu ne convine.
Pentru a concluziona, cred ca a fost un fapt extrem de benefic pentru FASMR si studentii la medicina ca am luat parte la aceasta intalnire si am avut ocazia sa ne spunem punctul de vedere si ma bucur ca am reusit sa obtinem cateva date relativ certe legate de neschimbarea bibliografiei pentru anul acesta plus promisiunea revizuirii acesteia pentru anul viitor, alocarea unui numar corespunzator de locuri si mentinerea testului grila cu subiecte unice pe tara precum si asigurarea ca vom avea o metodologie cu cel putin 7 luni inainte de examen. Ramane insa aceasta problema a regionalizarii cu care eu personal nu sunt de acord si probabil si multi dintre voi sunt de aceeasi parere si in legatura cu care astept feedback-ul vostru pentru a gasi solutii concrete de a o modifica in avantajul nostru.
In speranta unui dialog constructiv, va urez bafta multa in continuare in sesiune si mult spor la invatat!
O zi excelenta,
George Gradinariu
Realizez ca multe dintre discutii au fost mai mult pentru cei de la generala, dar probabil ca ni se vor aplica si noua. Lucruri precum faptul ca va fi grila, ca metodologia va fi publicata cu cel putin 7 luni inainte (s-o vedem si pe asta ) si ideea de regionalizare propusa de rectori.
booster este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 14-02-10, 14:38   #6
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

O completare la acea intalnire:
Citat:
Buna!

Pe langa ce a spus George as vrea sa aduc cateva completari. In primul rand intalnirea a durat doar 1 ora, deloc productiv pentru cate decizii ar fi trebuit luate.

S-a incercat divizarea rezidentiatului 2010 fata de strategia de rezidentiat pe termen lung care ar incepe cu promotia 2011. In ceea ce priveste 2010, va pot spune ca desi rectorii din tara sustin ca bibliografia trebuie schimbata, au spus ca este dificil din punct de vedere tehnic in acest moment si ca vor incerca cu anul 2011. Dorinta asadar este manifestatat de toata lumea, acum ramane de vazut cum vor pune in aplicare. Ministrul si-a luat angajamentul ca cel tarziu la inceputul lunii martie ei vor inainta pentru rezidentiat 2010 bibliografia, tematica, paginatia pentru a oficializa acest lucru.

In ceea ce priveste regionalizarea (atat in ceea ce priveste examenul cat si repartitia locurilor) nu stiu cat se va pune in practica. Ei vor sa faca acest lucru de 1 an insa pana acum nu s-a elaborat nici o metodologie si sunt atat de multe necunoscute ale problemei. Cred ca nimeni nu isi doreste acest lucru... Ieri am spus acest lucru mai multor rectori si am incercat sa le explicam dezavantajele acestei proceduri care din start dezavantajeaza centrele cele mai mari unde concurenta, nivelul studentilor este semnificativ mai mare. Motivatia lor vine de la haosul care exista acum cu detasarile si transferurile. Sunt multi colegi care daca vor o specialitate anume o aleg initial indiferent de locatie si ulterior se detaseasa sau se tranfera in locatia pe care o doresc, pe aceeasi specialitate. De aceea exista surplus de rezidenti la noi in Bucuresti si alte centre mari universitare! In alte locuri de la 10 rezidenti raman doar 2-3 !

Oricum desfiintarea Centrului de Perfectionare aduce din ce in ce mai multe probleme din semnalele care s-au tras ieri si organizarea rezidentiatului 2010 va avea de suferit. Momentan nu exista o institutie separata de MS care sa se ocupe strict de organizarea rezidentiatului, sa coord rezidentii care au din ce in ce mai multe probleme cu repartizarea pe stagiile de pregatire, ci exista doar un birou din cadrul MS. Va las sa va ganditi ce probleme sunt in Bucuresti avand in vedere ca exista 5700 rezidenti (doar la Floreasca 170) ... Este un motiv pentru care rectorul nostru a sustinut ca nu se poate organiza examenul de rezi doar in Bucuresti cum s-a facut pana acum pentru ca logistic nu este posibil.

Va tin la curent si as vrea sa avem si din partea Buc o parere oficiala in ceea ce priveste aceasta regionalizare (atat din pct de vedere al sustinerii examenului cat si repartitia regionala a locurilor). Practic o sa fie ca la admiterea la facultate (acum examenul de admitere este in aceeasi zi la toate UMF- urile) cand iti doresti Buc si esti constrans sa dai doar aici. Personal cred ca generatia voastra va fi afectata eventual doar de sustinerea examenului national pe regiuni si nu cred ca in 8 luni (dintre care 1 luna de concediu) se va elabora o metodologie si pentru repartitia locurilor de rezi regionala. Parerea rectorilor este impartita oricum asupra acestui aspect.

In final as mai adauga ca s-a propus anularea ordonantei 18 din 08.2009 pentru ca exista multe incompatibilitati cu situatia actuala, Centrul de Perfectionare nu mai exista in primul rand. De interviu nu s-a mai adus vorba la discutia de ieri.

Eventual la urmatorul Consiliu, Senat sa vb si noi cu rectorul nostru despre regionalizare.
aliyssias si aliyssias au multumit.
booster este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 14-02-10, 20:33   #7
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar SebastianF
.
   
Default

si concret ... ...cum ramane ...... ??
__________________
Pleaca ai nostri vin ai nostri noi ramanem tot ca prostii
SebastianF este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-02-10, 13:49   #8
Ucenic
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Question

Citat:
Publicat initial de SebastianF View Post
si concret ... ...cum ramane ...... ??
Ramane cum s-a stabilit...
STUDENTIST2009 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-02-10, 00:36   #9
ann
Avansat bine
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar ann
.
   
Default

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
__________________
Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare. (S. Freud)
ann este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 08-03-10, 20:34   #10
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

La noi la facultate s-a afisat tematica si bibliografia pentru examenul de licenta 2010, si au ramas la fel ca anul trecut. Dupa cate stiam ele ar trebui sa fie la fel si pentru rezidentiat (cel putin asa a fost anul trecut).
booster este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 10-03-10, 00:02   #11
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar eugenm
.
   
Default

Membrii Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România (AUMFR) s-au întâlnit în zilele de 5 şi 6 martie 2010, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.
.....[/B] Deoarece responsabilitatea pregătirii prin rezidenţiat revine universităţilor de medicină şi farmacie, pozitia AUMFR referitoare la examenul de admitere în rezidenţiat este următoarea: Tematica şi bibliografia pentru anul 2010, rămân neschimbate.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/rezidentiat/9707-rezidentiat-2010-a/
Concursul va fi naţional, organizat într-un singur centru universitar, cu evaluare unitară şi repartiţie naţională.
Se solicită publicarea metodologiei şi a locurilor cu 6 luni înainte de concurs.
Având în vedere legisla ia în vigoare şi deoarece rezidenţiatul reprezintă un proces de învăţământ, AUMFR solicită înfiinţarea unor departamente de funcţionare, cu birouri tehnice, în cadrul universităţilor membre, cu aprobarea alocării posturilor aferente de către MECTS.
Pentru rezidenţiatul din anul 2011, o comisie formată din reprezentanţi ai MECTS, MS, AUMFR şi asociaţii ale rezidenţilor şi studenţilor medicinişti va actualiza tematica, bibliografia şi metodologia de concurs. Rezultatele acestei analize vor fi făcute publice şi vor sta la baza propunerilor legislative de modernizare a rezidenţiatului..
P.S.:Sa speram ca "staff-ul" lu' CSEKE nu va avea un vis cu "avioane"..
eugenm este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 10-03-10, 16:40   #12
La primele mesaje
Student M. Dentara
Fara status.
 
.
   
Default

Scris,sinteza plus proba orala? Pai cum sa se modifice in halul asta? E teroare? Si nu stiti daca e obligatoriu sau nu neaparat? Am auzit ca e obligatoriu de anul asta sa facem rezidentiat!
--------------------------
--------------------------
Normal ca e aceeasi tematica si pentru rezidentiat si pentru licenta doar ca sunt intrebari diferite....)
__________________
MIHAI
mihai24 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 10-03-10, 22:47   #13
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

Se pare ca staff-ul lui Cseke e destul de activ si e pus pe circ. Macar ni se confirma cat de cat ca tematica si bibliografia raman la fel.

Citat:
Comunicate de presa
Ministrul Sanatatii despre declaratiile Asociatiei Universitatilor de Medicina si Frmacie“Sunt surprins şi nedumerit faţă de declaraţiile făcute astăzi de către rectorii universităţilor de medicină şi farmacie, având în vedere că la întâlnirea care a avut loc în 15 februarie a.c., toţi cei prezenţi am fost de acord cu noile măsuri privind eficientizarea organizării concursului de Rezidenţiat.

Aşa cum am convenit atunci ne dorim ca, în acest an, concursul de Rezidenţiat să fie organizat descentralizat, în sensul în care examinările vor avea loc la aceeaşi oră şi la aceeaşi dată în 6 centre universitare (Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Cluj –Napoca şi Târgu-Mureş),cu proceduri şi teste identice pentru toţi candidaţii. Măsura vine în sprijinul candidaţilor de a nu-i obliga să se deplaseze la Bucureşti pentru a da concursul.

Am mai stabilit atunci, aşa cum reiese şi din poziţia Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România ca tematica şi bibliografia de concurs să fie aceleaşi ca în 2009. Concursul va fi naţional, cu evaluare unitară, doar organizarea se va realiza în cele 6 centre universitare. De asemenea, aşa cum am discutat şi în 15 februarie avem în vedere organizarea Rezidenţiatului pe post, modalitate de concurs care nu reprezintă o noutate, dar care creează premisele ocupării unor posturi în unităţile sanitare din zone defavorizate, unde există deficit de personal.

Vrem ca, în 2010, metodologia de concurs şi locurile pentru rezidenţiat să fie publicate cu 6 luni înainte de examinare.

Vreau să îi asigur pe domnii profesori de toată disponibilitatea mea pentru dialog şi colaborare şi sper ca împreună să reuşim organizarea unui concurs curat, necontestat, care să ajute la formarea viitorilor noştri specialişti”, a declarat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila.
booster este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-03-10, 01:53   #14
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

organizarea unui concurs curat, necontestat, care să ajute la formarea viitorilor noştri specialişti”, a declarat ministrul Sănătăţii, CSEKE Attila........Sigur....cu favoritismul si subiectivismul in floare,in cazul unei organizari descentralizate in cele 6 centre univ!
aliyssias este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-05-10, 02:01   #15
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

ceva nou de rezi la stoma se aude?
MOlnar Lehel este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 20-05-10, 09:27   #16
Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

a aparut metodologia examenului de rezidentiat?
GELAL este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 31-05-10, 21:50   #17
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Rog pe cei care au intrat in posesia grilelor de rezidentiat, cele mai recente( nu alea din 2004) sa mi le dea si mie. Va multumesc anticipat. (andrei0929@yahoo.com)
Andrei__Andrei este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 03-06-10, 21:30   #18
La primele mesaje
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

Deci daca nu stie mai nimic nou de rezidentiat,asta inseamna ca trebuie sa asteptam 2012? Ca poate se hotarasc cumva.....
--------------------------
--------------------------
Durata de pregatire prin rezidentiat va fi redusa pentru 39 de specialitati, a anuntat joi ministrul Sanatatii, Cseke Attila, dupa o intalnire cu rectorii universitatilor de medicina si farmacie din tara. "Intrucat durata pregatirii in Romania este mai mare decat durata minima impusa prin Directiva 36/2005 a Consiliului Europei privind recunoasterea calificarilor profesionale, am inceput acest demers de reducere a duratei pregatirii", a declarat ministrul.
Joi, 13 mai 2010, 21:38 în DoctorH - DoctorH Actualitate
Incisiv1 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 04-06-10, 10:33   #19
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
   
Default

Bine ai venit pe forum, Incisiv!!
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 04-06-10, 11:15   #20
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar eugenm
.
   
Default Nomenclatorul de specialităţi medicale, medico-dentare şi farmaceutice

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
eugenm este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 04-06-10, 20:06   #21
MadHatter
Vizitator
Fara status.
 
.
Default

salut. as avea si eu o intrebare. dupa noul nomenclator de specialitati, chirurgia omf nu mai e specialitate de medicina dentara si numai cei de la medicina generala vor avea acces la ea in rezidentiat?
  Raspundeti cu citat
.
Vechi 05-06-10, 18:47   #22
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

buna ziua,
sunt pentru prima data intre voi sau noi.
va multumesc ca existati.
poate stiti ce modificari s-au adus la nivelul specializarilor acceptate in rezidentiat 2010?
mai exact parodontologia...Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
lehnert mirela este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 05-06-10, 19:12   #23
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
   
Default

Bine ai venit, Mirela!
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-06-10, 13:57   #24
La primele mesaje
Student M. Dentara
Fara status.
 
.
   
Default

As dori si eu exact un link nde pot afla exact cate locuri sunt pentru rezidentiat pe tara si cam cati studenti termina anul acesta...Multumesc anticipat.
--------------------------
--------------------------
Trebuie sa ai doua diplome de terminare inainte de a da rezidentiatul: medicina generala si stomato, nu conteaza ordinea.
Andina este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 06-07-10, 22:59   #25
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
-3 (+0/-3)     
Default

Puteti sau nu sa trimiteti niste grile din anii trecuti? doar nu o fi asa de greu de a le scana

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
Andrei__Andrei este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-07-10, 19:34   #26
La primele mesaje
MD Rezident Chirurgie
Fara status.
 
.
   
Default

exact exact uite acu l-am sunat pe Funeriu 1002 termina anu' asta ,apoi Cseke tocmai mi-a lasat un offline vor fi 169 de locuri ,mai putine ca e criza . Intrati pe twitter sau pe blogu' lu Bucur sunt postate grilele de anu asta
sertaru cu oameni este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-07-10, 23:02   #27
SUNT BANAT!
Student M. Dentara
Fara status.
 
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de sertaru cu oameni View Post
exact exact uite acu l-am sunat pe Funeriu 1002 termina anu' asta ,apoi Cseke tocmai mi-a lasat un offline vor fi 169 de locuri ,mai putine ca e criza . Intrati pe twitter sau pe blogu' lu Bucur sunt postate grilele de anu asta
Sa treci pe la mine sa impartim portia mea de Xanax
babydoc este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 08-07-10, 13:15   #28
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Salutare tuturor!
As dori si eu grile mai recente pt.rezi,nu cele din 2004,ma poate ajuta cineva?
Mii de multumiri.
SorinaM este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 08-07-10, 13:24   #29
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
-1 (+0/-1)     
Default

Bine ai venit, SorinaM!
Uita-te doar cu doua postari mai sus...ai raspunsul acolo.
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 08-07-10, 13:30   #30
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de radualionte View Post
Bine ai venit, SorinaM!
Uita-te doar cu doua postari mai sus...ai raspunsul acolo.
Multumesc,dar daca s-ar putea mai clar ce si unde m-as descurca mai usor.
Din pacate sunt incepatoare,dar sper sa evoluez~!
SorinaM este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 14-07-10, 15:05   #31
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

eu sunt din iasi, pentru inscrierea la examenul de rezidentiat trebuie sa ma duc tocmai pana la bucuresti ,care e procedura de inscriere?
ssss1ir este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 20-07-10, 12:29   #32
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Oameni buni,o varianta mai ieftina a Compendiumului de Chirurgie nu exista?Xerox,electronic sau altceva?
SorinaM este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 20-07-10, 13:37   #33
Ucenic
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar LadyD
.
+1 (+1/-0)     
Default

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

cu multumiri pt eugenm ;-)
__________________
dana popa
LadyD este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 21-07-10, 13:54   #34
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de LadyD View Post
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

cu multumiri pt eugenm ;-)
Multumesc mult,acum le descarc fisierele,sper doar sa nu fie pe rusa ca atunci dau reziul in 2099!
SorinaM este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 22-07-10, 11:54   #35
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de LadyD View Post
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

cu multumiri pt eugenm ;-)

Multumesc din suflet pt.ajutor,am reusit sa descarc Compendiumul de Chirurgie O.m.f..Raman indatorata,alfel nu stiu cun puteam sa dau de el,costa enorm.Acum ramane doar sa invat!!!!!
SorinaM este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 22-07-10, 14:41   #36
Avansat bine de tot
MD Ortodont
Fara status.
 
 
Avatar Dr.Mada
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de SorinaM View Post
Multumesc din suflet pt.ajutor,am reusit sa descarc Compendiumul de Chirurgie O.m.f..Raman indatorata,alfel nu stiu cun puteam sa dau de el,costa enorm.Acum ramane doar sa invat!!!!!
nu e cam tarziu sa te apuci de acum? spor si bafta
Dr.Mada este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 22-07-10, 18:01   #37
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar eugenm
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de Dr.Mada View Post
nu e cam tarziu sa te apuci de acum? spor si bafta
nu e tarziu niciodata!!!
eugenm este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-07-10, 11:39   #38
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de eugenm View Post
nu e tarziu niciodata!!!
Sunteti draguti amandoi,e cam tarziu intradevar dar vreau sa incerc cine stie...
SorinaM este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-07-10, 13:16   #39
Avansat bine de tot
MD Ortodont
Fara status.
 
 
Avatar Dr.Mada
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de SorinaM View Post
Sunteti draguti amandoi,e cam tarziu intradevar dar vreau sa incerc cine stie...
succes )
Dr.Mada este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 31-07-10, 19:44   #40
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar eugenm
.
   
Default

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
AlinaRudina si aliyssias au multumit.
eugenm este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 10-08-10, 17:51   #41
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

pentru cei ce vor sa ia chirurgie omf la timisoara, senatul facultatii a hotarat pt rezidentii de maxilo ca taxa pt a doua facultate( stoma/ generala) sa fie 2000 de euro, si sa se inceapa din anul 2. asa CA DACA NU AVETI PEDIGREE, cam greu...... cei mai receptivi sunt clujenii( TOATA STIMA), unde taxa este 1100 ron /an din anul 4.problema este ca nu ii pasa nimanui de aceasta categorie de rezidenti, nu observa imbecilitatea, cine e interesat de subiect... poate da un semn de viata
butariuso este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 10-08-10, 19:44   #42
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar SebastianF
.
   
Default

fac 2000 x 5 = 10.000 euroi

cazare 5ani x 12 luni = 60 x 150-200 euro = 12.000 euroi

22.000 euroi ...doar cazare si scoala pe 5 ani ....am intrat in UE .....asta inseamna capitalism ...
__________________
Pleaca ai nostri vin ai nostri noi ramanem tot ca prostii
SebastianF este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-08-10, 14:50   #43
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar SebastianF
.
   
Default

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]


Cuantumul taxei anuale pentru efectuarea stagiului de pregatire in vederea obtinerii celei de-a doua specialitati de catre posesorii certificatului de specialist pentru specialitatile medico-dentare:
1. Chirurgie dento-alveolara: 8.600RON
2. Chirurgie orala si maxilo-faciala: 8.600 RON
3. Ortodontie si ortopedie dento-faciala: 8.600 RON
4. Paradontologie: 8.600 RON
5. Protetica dentara: 8.600 RON
__________________
Pleaca ai nostri vin ai nostri noi ramanem tot ca prostii
SebastianF este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 26-08-10, 15:55   #44
La primele mesaje
MD Chirurg BMF
Fara status.
 
.
   
Default

Salariul unui rezident in spec protetica ,dupa -25% este....640 ron.Bafta celor care mai invata pentru un salariu de 2 bani.Poate sunt suparat si pentru ca prietena mea a renuntat la rezidentiat si a plecat in Anglia.
adi82 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 26-08-10, 16:28   #45
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar SebastianF
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de adi82 View Post
Poate sunt suparat si pentru ca prietena mea a renuntat la rezidentiat si a plecat in Anglia.
Dureros .... de aia e bine sa nu ai prietena rezidenta sau studenta ....

640 Ron .... oricum e mult ,exagerat
__________________
Pleaca ai nostri vin ai nostri noi ramanem tot ca prostii
SebastianF este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-08-10, 23:22   #46
La primele mesaje
Medic Dentist
Hello
 
.
   
Default

Vreau sa stiu daca exista grile mai recente de 2004!
Multumesc!
biancabau este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 14-09-10, 15:51   #47
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

daca omf ramane specializare doar la medicina generala, ma intreb cine isi va permite 2000 de euro, pentru a da pe stoma( ca a doua facultate) pana la finalul rezidentiatului. de la minister ...nimic sunt mai confuzi decat credeam , nimeni nu ofera o solutie toti trag concluzii la prima constatare
butariuso este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 14-09-10, 21:35   #48
Initiat
MD Chirurg BMF
Fara status.
 
 
Avatar sweetvanilla
.
   
Exclamation

Oricum,nu faci rezidentiat pentru un salariu, ci mai degraba trebuie sa ai in vedere ca va trebui sa fii sustinut financiar.Iar in rezidentiatul de OMF ai nevoie de bani.
sweetvanilla este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-09-10, 00:42   #49
Ucenic Sef
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar ioanafilimon
.
   
Default

Are cineva grile mai recente de 2004? Multumesc
ioanafilimon este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-09-10, 14:34   #50
La primele mesaje
MD Rezident Chirurgie
Fara status.
 
.
+1 (+1/-0)     
Default

mesaj privat primit ca raspuns la ce am scris eu mai sus : ''tot caut blogul lui bucur...da nu-l gasesc...imi spuneti va rog care e?...multumesc '' ruda cu (6 cai frumosi)? )
__________________
sertaru cu oameni este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-09-10, 13:52   #51
Ucenic Sef
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar ioanafilimon
.
   
Default

Exista grile mai recente de 2004? Știe cineva? Mulțumesc
ioanafilimon este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 26-09-10, 22:49   #52
Ucenic Sef
MD Preparator Univ.
Fara status.
 
.
   
Default

din cate shtiu eu nu,nu exista grile mai recente decat cele din 2004. nu ramane decat sa citesti bine de tot shi sa exersezi pe grilele care exista! bafta multa.
ioanafilimon a multumit.
__________________
.
romina.bita este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 04-10-10, 21:17   #53
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Buna! Romina, sunt grile din 2008, au topicul lor, daca nu le-ai gasit deja...
Detalii cu privire la inscriere (data inceperii, de unde trebuie luat certificatul de sanatate, etc) stie cineva?M-am uitat pe net, dar nu am gasit nimic, iar cei de la DSP nu au binevoit sa raspunda la telefon
lucia este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 04-10-10, 23:42   #54
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar eugenm
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de lucia View Post
Buna! Romina, sunt grile din 2008, au topicul lor, daca nu le-ai gasit deja...
Detalii cu privire la inscriere (data inceperii, de unde trebuie luat certificatul de sanatate, etc) stie cineva?M-am uitat pe net, dar nu am gasit nimic, iar cei de la DSP nu au binevoit sa raspunda la telefon
Cica vineri va aparea in "viata medicala" publicatia de concurs, atuni si vom afla..
eugenm este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 05-10-10, 13:43   #55
Ucenic Sef
MD Preparator Univ.
Fara status.
 
.
   
Default

na... sa vedem ce noutati apar.... oricum nu cred ca vor fi good news, la cum arata totul in romania in zilele noastre!!!! but anyway, bafta la toata lumea.
unde se gasesc grilele din 2008?
__________________
.
romina.bita este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 05-10-10, 16:22   #56
Ucenic Sef
MD Preparator Univ.
Fara status.
 
.
   
Default

si de unde ai auzit ca s-ar afisa metodologia in viata medicala?
__________________
.
romina.bita este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 05-10-10, 16:36   #57
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default rezidentiat 2010

Buna ziua tuturor,

Despre Viata Medicala de vineri si detalii legate de Rezi,am aflat si eu astazi sunand la DSP.De asemenea,am citit (parca pe pagina ms?) ca maine se vor intalni la UMF Cluj toti rectorii ca sa finalizeze aspecte legate de Rezi.Ca si tine si multi altii,astept si eu ceva vesti...e rau de cand s-a desfiintat Perfmed-ul,nu gasesti info recente,oficiale,decat f greu (si rar)
romina.bita a multumit.
Mauna este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
.., ..., 36, absolventi, afara, agresiune, ajutor, anul, buna, colegiului, conditii, endo, facultate, forum, generala, grila, iga, incisiv, intalnire, intalnirea, intrebare, legatura, locurilor, medic dentist, medicina dentara, mesajul, modificare, nivelul, noua, numarului, posta, raspunsul, rezolva, salut, sistemul, straine, subiecte, succes, surse, umf, zilele

Uneltele subiectului


LinkBacks (?)
LinkBack catre acest Subiect: http://www.eugenol.ro/forum/rezidentiat/9707-rezidentiat-2010-a/
Publicat de For Type Data
Counter Statistics This thread Refback 30-11-10 20:57
rezidentiat 2010 - info Sanatate! This thread Refback 08-06-10 12:17
rezidentiat 2010 - newsToday.ro! This thread Refback 31-01-10 16:00


Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (18:59) timp.

Alegeti schema de culori preferata:

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2020.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO