Inregistrare Asigurari online +
.
 eugenol.ro    

Modul 2 de Parodontologie cu Paul Mattout

discutie din eugenol.ro : de obicei nu ma prea omor sa fac prezentari la cursuri, dar situatia intalnita la ultimul curs ma face ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona Recenziilor > Recenzii eugenol > Recenzii cursuri
Ati uitat parola? Inregistrare


.
Comentariu
 
LinkBack Uneltele review-ului
<!-- google_ad_section_start -->Modul 2 de Parodontologie cu Paul Mattout<!-- google_ad_section_end -->
Modul 2 de Parodontologie cu Paul Mattout
Publicat de aurelian
30-10-12
Default <!-- google_ad_section_start -->Modul 2 de Parodontologie cu Paul Mattout<!-- google_ad_section_end -->

de obicei nu ma prea omor sa fac prezentari la cursuri, dar situatia intalnita la ultimul curs ma face sa scriu.
e musai sa scriu pentru ca observ un fenomen ce e din ce in ce mai intalnit in stomatologia romaneasca. cursurile "emc" pe ceva bani si care de fapt sunt o mare teapa pentru platitor si un tun pentru organizator.
de curand m-am intalnit cu prietenii din cluj, frumos oras, oameni faini deplasat acolo pentru modulul doi de paro. pana aici toate fain frumoase
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/recenzii-cursuri/16921-modul-2-parodontologie-paul-mattout/
nu mai ca distractie acum incepe, avem curs cu participare limitata, Link [Necesita inregistrare pentru acces.]... dovada e pe site-ul organizatorului. in sala de trei ori mai multi participanti. trebuie sa recunosc ca organizatorul m-a avertizat printr-un mail ca or sa fie 40 de participanti, da la numaratoare au iesti 60. ceva tot nu pusca bine.
ori cand faci hands on cu 60 se duce naiba informatia, cursul si tot ce se putea obtine bun de la un lector destul de laudat si apreciat pe forum.
din punctul meu de vedere totul a fost un dezastru, de la lipsa desfacatorului de le sticlele de cola (ia si bea daca ai cu ce) pana la cina festiva la care baietii de la topaz au fost dati complet peste cap din cauza organizatorului.
oamenii s-au pregatit pentru un numar mai mic si cu putin timp au fost informati ca au aparut mai multi doctori. au reusit sa dreaga cu ceva vin si palinca. buna palinca!
nu cred ca va puteti imagina "caterinca" rezultata cand au inceput sa strige la masa prezenta ca fiecare sa poata sa primeasca felul de mancare ales. un show...

a doua zi la fel, proful a trebuie sa atentioneze cursantii de mai multe ori fie ca era galagie, fie ca nu-l asculta nimeni, normal cand ai 60 de oameni pentru ceva ce se facea cu maxim 20

acum sa vedem cum se vede situatia din partea organizatorului...
ai 60 de cursanti a cate 300 de iepuroi... asta inseamna 18000 de euro incasari. un prof ofticat de care oricum ti se rupe cam 5000 de euro, organizare de rahat ... hai ca sunt in toane bune 2000 de euro (bilet de deplasare masa profului), in total un profit de cel putin 10000 de euro.
faina treaba nu!
rusine pentru ce s-a intamplat si atentie celor care mai participa la evenimente de genu
Notele eugenolilor
Utilitate
20%20%20%
1
Hands on
40%40%40%
2
Interactivitate
40%40%40%
2
Calitatea prezentarii, materiale ajutatoare
20%20%20%
1
Ieftin
0%0%0%
0
Il recomand
0%0%0%
0
1 eugenol; nota 20%

Recenzia autorului
Utilitate
40%40%40%
2
Hands on
40%40%40%
2
Interactivitate
60%60%60%
3
Calitatea prezentarii, materiale ajutatoare
60%60%60%
3
Ieftin
0%0%0%
0
Il recomand
20%20%20%
1
Medie 37%

Uneltele review-ului
Afisati pentru print  Trimiteti prin email pagina 
  #1  
De amedeo on 02-11-12, 18:19
Default drept la replica

stimate coleg Aurelian Carstea,

bati campii si o faci cu rautate, incapatinare si ignoranta.

Dar ca sa-ti demontez jucaria si sa te iei si sa pleci, o sa-ti raspund punct cu punct, nu pentru ca meriti, ci pentru ca cineva mai slab de inger ar putea sa te creada:
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=16921

1.nu inteleg ce ai vrut sa spui legat de "cursuri emc pe ceva bani"- acest curs nu a fost creditat EMC(cel din 25-26.10.12 de la Cluj, ca sa fim coerenti, totusi)
2.initial am alocat 20 de locuri la curs, avind in vedere ca am primit de la RED 20 de truse. La 20 de locuri(locuri ocupate in primele 3 saptamani de la anuntul cursului) am intrebat lectorul "ce facem?" si mi s-a sugerat sa continuam inscrierile. Prof.Mattout niciodata in Romania nu a avut o audienta mai mica de 50 de cursanti, nici chiar la inceputuri. Cind am ajuns la 40 mi-am zis ca impartim cursantii in 2 grupe. Imi reprosez(eu) faptul ca nu am oprit inscrierile la 20 pentru ca astfel n-ai mai fi intrat la curs, si n-ai mai fi dat cu laturi dupa oamenii care s-au ocupat 3 luni sa organizeze cursul. In sfirsit, la 40 de cursanti inscrisi ne-am oprit! In acest moment am fost contactati de oameni care il cunosteau personal pe profesor si "au facut apel" la dinsul pentru a fi primiti la curs. Apoi au mai fost 2 persoane care, din greseala, cind au platit cursul, au scris "taxa curs endodontie"(curs la Tg.Mures), dar au aparut in ziua cursului, la Cluj, la modulul 2 de Paro. In total 47 cursanti la practic+5 cursanti care au stat doar la teorie=52(dupa matematica facuta de mine in clasa a 2-a, peste care tu ai trecut,aparent, mult prea repede).
3.deci nici vorba de 60 de cursanti,
4. desfacatorul de sticle a lipsit exact 2 minute(adica nu a fost de la inceput pe masa de Coffee-break), dar a fost suficient pentru tine sa scrii prostii(in lipsa de pacienti, probabil, dar nu bag mana in foc, poate fi, precum am spus, si rautate)
5."la cina festiva la care baietii de la topaz au fost dati complet peste cap din cauza organizatorului" - prietene, lista cu meniurile comandate de cursanti a fost forwardata de noi, catre hotel, de aici incolo, vina exista, este a cuiva, dar nu a AMEDEO. Dar ca sa-ti mai racoresti veninul, te anunt ca a doua zi dupa event, hotelul cu pricina a avut un nou sef de unitate! esti satisfacut? cred ca nu, asa ca voi continua.....
6.pentru medicii care s-au anuntat la cina festiva, am avut atita respect sa nu le inchid usa in fata, (chiar daca s-au anuntat in ziua respectiva) doar pentru ca pe Carstea Aurelian la deranjat, si aici, numarul mare de fani ai prof.Mattout. Daca vroiati betie in grup restrins, trebuia sa mergeti intr-un pub(lucru care cred ca s-a si intimplat, dar nu ma priveste).
7.mi se pare normal ca atunci cind se aduce la masa un meniu comandat sa se anunte meniul si cel ce l-a comandat, sa ridice mana, asa se face in restaurante Aureliane....in pub stiu ca e altfel....iei berea(sau palinca, am observat ca ti-a placut) de la bar si gata...tie ti s-a parut ""show", iar noua, ceva normal...
8."proful a trebuie sa atentioneze cursantii de mai multe ori fie ca era galagie, fie ca nu-l asculta nimeni, normal cand ai 60 de cursanti" - faptul ca era galagie, se datoreaze grupului vesel din spatele salii, printre care te-au numarat si tu. Mi se pare de prost gust sa acuzi galagia unui grup de "60"(din nou cifra asta superestimativa, ce revine obsesiv) de medici, cind cei galagiosi faceau misto din orice, au venit bine dispusi la curs, dar cursul nu mai conta....traiasca distractia...si berea
Legat de explicatiile de la curs, tu ai beneficiat de ele din plin, fiind la flipchart, in fata linga prof., avem si poze cu tine primind explicatii de la "un prof ofticat de care oricum ti se rupe" si care si-a dat silinta, sa te invete cite ceva din ce nu stiai, chiar daca erau "60" de cursanti in sala.
9.la capitolul "cum se vede treaba din partea organizatorului"....Aureliane, statistician trebuia sa te faci....am impresia ca a doua facultate absolvita de tine este Facultatea Aproximarii, sectia Din Ochi....numai ca nu stiu cum ti-ai luat licenta....ca nu te prea pricepi. In primul rind, daca tii bine minte, dar ma indoiesc, pina la 01.09 taxa de curs a fost 250 euro, daca mai devreme am spus ca primele 20 de locuri s-au ocupat in primele 3 saptamini, adica inainte de aceasta data, calculele tale deja schioapata(aproximare, vezi?). Apoi pentru a calcula tu(lucru facut de obicei de organizator, nu de cursant) un profit, ar trebui sa cunosti diurna, cheltuielile de cazare si transport, si cheltuielile de organizare ne enumerate mai sus. Dar ca sa-ti mai curm suspansul, te linistesc ca profitul nu a fost nici macar jumate din cit elucubrezi tu(scuze, am vrut sa zic, aproximezi). dar e bine ca gindesti, deja ai facut un pas inainte si ai devenit mai destept. Vezi cite beneficii a avut acest curs asupra ta?
10."un prof ofticat de care oricum ti se rupe" ca prof.Mattout aduna de fiecare data cind vine in tara, 50-70 de medici dispusi sa plateaca pentru informatii pretioase, 500-600 euroi. Poate nu stii, dar trebuie sa te informez ca, cei ce i-au urmat modulele in anii trecuti, l-au invitat pe data de 28.10 la Bucuresti, adica dupa cursul de la Cluj, sa le mai tina un curs, un fel de "nec plus ultra". Nu ma intreba citi au fost la curs dar o sa ma interesez pentru tine. Dar daca tot te pricepi la aproximat, calculeaza: cam 60-70 de cursanti pe serie, cam 7 ani de cind face proful cursuri in Romanica, deci cam intelegi ce vreau sa spun. Ceea ce nu intelegi tu, este cum de nici unul din ei nu a luat penita(ma rog, tasta) si sa verse cu troaca de laturi, asa cum ai facut tu? Si inca ceva, de ce nici unul din colegii tai "de suferinta" de la acest curs de la Cluj, nu au facut la fel ca tine?
Stii de ce? Raspunsul il gasesti in statistica chestionarelor facuta de noi si completate de voi acolo(un prost obicei de-al nostru dar util cind avem de "negociat" cu oameni ca Aurelian) si din care reiese(stii bine ca doar ti-am trimis si tie si celorlalti), ca peste 90% din cursanti au apreciat calitatea exprimarii lectorului, peste 85% au apreciat calitatea imagistica a prezentarii, peste 72% au apreciat calitatea explicatiilor, peste 82% din cursanti au anuntat ca datorita cursului isi vor schimba atitudinea terapeutica in cabinet, 85% considera cursul un real cistig profesional, peste 72% vor recomanda cursul si altora etc. Tu, desigur, nu te regasesti in aceste procente, dar nu-i vina ta. Eu cred ca te-ai ratacit prin Cluj cautind un curs EMC, ieftin, de unde sa nu ramai cu nici o informatie utila, sa nu-ti schimbi viziunea asupra stomatologiei, sa nu te dotezi cu instrumentar de microchirurgie de 2-3 mii de euro, si astfel, sa continui sa trimiti pacienti la cabinetul de peste drum.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=16921

As putea continua, dar cred ca am spus ce aveam de spus, cine a vrut, a inteles, sper ca si tu. Ma asteapta pacientii.
Raspundeti cu citat
  #2  
De nico on 02-11-12, 23:22
Default

Citat amedeo: "Prof.Mattout niciodata in Romania nu a avut o audienta mai mica de 50 de cursanti, nici chiar la inceputuri."
De obicei asa se spune: ca atunci cind nu ai destule informatii e mai bine sa taci.

@Amedeo... In caz ca nu ai stiut, Aurelian este un coleg apreciat pe forum. Si sint convinsa (mie la suta) ca nu a vorbit din burta. Bunul simt al unui organizator ar trebui sa-l indemne sa se intrebe de ce participantii la un curs cu un profesor atit de apreciat cum este dr. Mattout se pling, sa ia masuri pt ca astfel de lucruri sa nu se mai intimple... pt ca asta este treaba unui BUN organizator de evenimente: sa aiba grija ca participantii sa fie multumiti. Din toate punctele de vedere. A te lua intr-un mod depreciativ si agresiv de cei care te critica este cea mai neinspirata metoda de "aparare" si da o nota si mai proasta celui care are o astfel de atitudine.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=16921

Cu regret si dezamagire am scris aceste rinduri.
Raspundeti cu citat
  #3  
De aurelian on 03-11-12, 20:09
Default

cand te duci la piata si cumperi un kg de mere si in plasa ai jumate inseamna ca esti furat, iar daca vanzatorul iti spune ca asa e normal de fapt inseamna ca te si prosteste.
daca esti inteligent, poti sa tragi concluziile pertinente, nu sa arunci cu noroi.
bafta in organizarea noilor manifestari!
Raspundeti cu citat
  #4  
De bogdanpop on 04-11-12, 18:58
Recenzia mea
Utilitate
20%20%20%
1
Hands on
40%40%40%
2
Interactivitate
40%40%40%
2
Calitatea prezentarii, materiale ajutatoare
20%20%20%
1
Ieftin
0%0%0%
0
Il recomand
0%0%0%
0
Medie 20%
Default de proasta calitate

Mentionez de la bun inceput ca raspunsul meu nu se adreseaza lui "AMEDEO" si nu doresc de la domnia sa niciun fel de raspuns.

Am fost si eu la aceasta manifestare, dar indiferent de calitatea manifestarii ma surprinde foarte neplacut AGRESIVITATEA organizatorului, de la primul contact la inscriere, continuata pe durata de desfasurare a evenimentului si chiar si acum dupa incheierea lui.

Din punct de vedere al evenimentului a fost un curs prost organizat, cu un numar de participanti platitori de 3 ori mai mare decat "numarul limita de locuri", inghesuiala in sala, vizibilitate proasta, pranz "la alegere" (adica in ziua de curs dute si cauta-ti de masa si pierde vremea !!!), cina organizata prost, ziua 2 "hai sa terminam mai devreme, ca sa puteti pleca mai repede.....pai nu pentru a pleca mai repede pierd 16 ore pe drum si plec de acasa 4 zile!!!
Este adevarat ca se putea si mai rau, dar organizarea a fost una slaba si agresiva.

Stiintific, asteptarile erau MULT mai mari: avand in vedere lectorul pe care l-am audiat prima oara acum 10 ani si pe care l-am apreciat inca de pe atunci, avand in vedere ca era voba de un curs de 2 zile si se numea si "Modul 2".
Poate ca ar fi trebuit sa imi dau seama ca va fi un curs basic, avand in vedere ca tematica era suspect de stufoasa.

Concluzie:
Acelasi sentiment cand cumperi un produs chinezesc si iei teapa )
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=16921

Recomand lectorul in alta organizare
Raspundeti cu citat
  #5  
De amedeo on 04-11-12, 20:38
Default

indiferent de cit de apreciat este pe acest forum, comentariul lui a fost si este unul malitios, iesit din opinia generala a acestui curs. E foarte usor ce face el. In general, o opinei negativa este acceptata mai repede si facil intr-o tara cu un moral scazut si o atitudine defetista. Dar ca sa nu ma pierd in detalii, statistica facuta de noi la curs (si de la o vreme la fiecare curs) vorbeste de la sine, si ar trebui sa lase acesti oameni fara prea multe vorbe. Respectam opinia fiecaruia, doar de asta am si inceput chestionarea cursantilor, dar de aici si pina la a postula ca ce spui este axioma(vezi ce inseamna in matematica), e cale lunga.

In general intr-o tara in care nu merge nimic in directie buna, critica este bine formata si reprezentata, acerba si uneori sare calul.

raspunsul meu este semn al indignarii unui organizator care a primit felicitari pentru cursul organizat(la sfirsit), atit de la cursanti cit si de la lector.

Nu mi se pare "fair"sa pui in circa organizatorilor neorganizarea celor din staful hotelului, lucru care ne-a determinat sa nu mai organizam nimic in acel local. Dar ca sa previn intrebarea "pai de ce v-ati dus acolo de la bun inceput?" , va raspund ca primul curs la Cluj al prof.Mattout, a avut loc exact in acest hotel........

Sa dea cu pietre cei ce organizeaza cursuri si le-a iesit mereu totul brici, nu oameni erijati in lideir de opinie, liber schimbisti de la margine.

De altfel, mesajul lui Aurelian a fost integral transmis prof.Mattout care mi-a sugerat ca asemenea persoane nu ar mai trebui sa fie primite la curs, nici pentru 5000 de euro biletul de intrare, suma care, in opinia lui Aurelian, ar fi valoarea profr.Mattout

Iata cum te poti face de ris daca cauti sa arunci cu noroi, sa calomniezi persoane care chiar nu merita. expresii de genul "ofticat", "de care oricum ti se rupe" nu ar trebui sa apara pe un forum stiintific sau de medici, pentru ca tin de regnul "tarabagiilor".

la fel de dezamagit.........

Scris dupa 47 minutes:
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=16921

Mentionez ca nici raspunsul meu nu i se adreseaza lui Bogdan Popescu ci oricui citeste aceasta polemica(din pacate s-a ajuns si la asta)

Stimate coleg, posibil sa fii obisnuit sa mergi la cursuri iar apoi sa dai cu editorialul si impresii artistice, interpretari metaforice, figuri de stil etc, altfel nu-mi explic nici eu si nu o sa inteleg la ce te-ai referit cind ai scris

"AGRESIVITATEA organizatorului, de la primul contact la inscriere, continuata pe durata de desfasurare a evenimentului si chiar si acum dupa incheierea lui"

Oare a fost cineva batut? bruscat? impins pe scarï? te-a injurat la telefon? ti-a luat jucaria? la ce te referi?
ar trebui sa explici aceste rinduri chiar daca nu doresti raspuns din partea noastra, pentru a risipi confuzia pe care intentionat ai creat-o. Cred ca e o premiera sa aud despre organizator agresiv, dar probabil nu-s primul catalogat astfel de catre tine.
Sint un om care nu permit sa se bata joc de munca lui, si cred ca nu-s singurul de aici. Intimplarea face ca un coleg prezent la curs sa-mi semnaleze cele scrise de Aurelian si apoi de tine Bogdane.

" inghesuiala in sala, vizibilitate proasta"- pai daca sala era mica si inghesuita, cum de n-ai vazut ecranul de videoproiectie cocotat pe o masa. Organizatorul nu are obligatia de a furniza ochelari de vedere....nu scria pe site.
"pai nu pentru a pleca mai repede pierd 16 ore pe drum.." - regret ca ai facut 14 ore pe drum, dar tot nu-i vina noastra, am avut si eu odata asa o masina.

Inca din prima zi ai venit la mine si ti-am explicat situatia cu numarul de 47 de cursanti. Continuati pe acelasi ton cu prietenul si colegul tau de banca, cu "numar triplu de cursanti", si o tii asa cu consecventa. O.Paler spunea ca "consecventa poate fi, uneori, si semn de prostie". Paler a zis-o nu eu!
E posibil sa fie vina noastra! Terra DEnt nu anunta niciodata numarul de locuri, scie doar "locuri limitate". Astfel de locuri limitate au fost in luna Iunie la Bucuresti la Modulul 2 de Paro cu Prof.Rossi, la care au fost peste 90 de inscrisi, e drept, 2 grupe, dar oricum imparti numarul, tot pe la 45 iesi. Nu am vazut comentarii negative. Posibil pentru ca voi ati lipsit de la acel curs.

Spre deosebire de Aurelian, tu nici macar nu ai completat fisa cu datele cursantilor, continuind cu atitudinea ta persiflanta pina la sfirsitul cursului, trecind prin aruncarea cu scarba a instrumentelor atunci cind ti s-a cerut sa le predai, apoi prin refuzul de la le preda asa cum le-ai primit, adica curate, si pina la a completa in batjocura(sau poate asta a fost opinia ta) a chestionarului, in care ati scris ca "nu recomand cursul", lectorul "sub asteptari", etc, pentru ca acum sa vii si sa afirmi ca "recomand lectorul in alta organizare". Pai hotareste-te ce vrei!

"Poate ca ar fi trebuit sa imi dau seama ca va fi un curs basic, avand in vedere ca tematica era suspect de stufoasa" - Cursul basic a fost moulul 1, logic.

Stii, la o nunta sint 2-3 oameni care devin "spargatori de nunta", cam asa pare atitudinea ta.
Probabil vei spune ca tu ai mai fost la cursurile lui si ca ai alte pretentii de la organizare. Afla ca si altii din cei prezenti acolo, au mai fost in trecut la cursurile lui.

Stimate coleg(pentru ca eu respect pe cei cu care interactionez, cu conditia sa primesc ce ofer), cei ce nu au fost la curs cred ca eu vin si infierez aici delictul de opinie, cind eu de fapt dezavuez atitudinea pe care ai avut-o la curs fata de organizatori pe care i-ai tratat ca pe niste prosti care exista doar pentru a-ti satisface mofturile.

Ca raspuns la ceea ce a scris Aurelian, prof.Mattout a sugerat ca "respectul fata de un curs, in Romania, este direct proportional cu costul cursului". Nu stiu ce sa zic.... posibil..
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=16921

Acest lucru nu ar trebui sa umfle preturile....si totusi

In concluzie, parerea ta este subiectiva din punctul meu de vedere, dar o respect, si am luat deja masuri, in sensul evitarii pe viitor a aspectelor semnalate de voi. Sunt multe lucruri pe care nu le poti impune ca cursant sau chiar ca organizator, si nu le poti prevedea. Intreaba orice organizator. Sint asociatii ale caror nume, evident nu-l voi da, si de la care am aflat despre diferitele ipostaze in care au fost pusi si de cum au pierdut controlul cursului. Dar aici sint detalii pe care nu are rost sa le scriu, pentru ca numai cind esti in situatie, le intilnesti. As fi fost bucuros sa nu iei retorica cu "inghesuiala" "n-am vazut la tabla", "chelnerul nu m-a servit la timp", "am venit 14 ore", "cursul s-a terminat mai repede"(ceea ce nu-i adevarat). Deci, am fi putut purta un dialog onest, daca aveai bunavointa si tu si Aurelian, si sa nu te bazezi ca ceea ce apare aici, nu va primi vreo replica, sau ca sint 3000 de gura casca care iau totul de bune.

PS. chestia cu chinezaria a fost originala....sper sa-i placa si profesorului caruia i-am trimis rindurile tale....fara suparare
Modificat ultima data de amedeo; 04-11-12 la 20:38..
Raspundeti cu citat
  #6  
De nico on 04-11-12, 21:05
Default

Citat:
Publicat initial de amedeo View Post
De altfel, mesajul lui Aurelian a fost integral transmis prof.Mattout care mi-a sugerat ca asemenea persoane nu ar mai trebui sa fie primite la curs, nici pentru 5000 de euro biletul de intrare.
Profesorul Mattout este un mare DOMN si nu s-ar preta la asa ceva. Din pacate, tu nu ai dovedit pe forum (si se pare ca nici ca organizator de evenimente) ca ai avea astfel de aptitudini.
Hai bafta!
Raspundeti cu citat
  #7  
De aurelian on 05-11-12, 00:16
Default ridicol

ma vad nevoit sa raspund, desi nivelul discutiei e deja in ridicol!
este prima recenzie negativa pe care o fac unui curs si asta pentru ca nu am vazut unul mai prost organizat.
in cele spuse de mine mai sus nu cred ca am adus referire in niciun fel profesorului Mattout.
dar pretentiile pentru modulul doi de paro au fost altele.
tematica a fost asta:

1.Chiuretajul subgingival și planarea radiculară
2.Gingivectomia și gingivoplastia
3.Lamboul de debridare(aborduri diferite în funcție de indicație)
4.Lamboul Widmann modificat
5.Tehnici de sutură pentru repoziționare de lambou
6.Tipuri de ac. Tipuri de fir. Cînd și ce folosim?
7.Chirurgia osoasă de rezecție și lambou poziționat apical în tratamentul leziunilor osoase
8.Chirurgia osoasă de reconstrucție- ce materiale fiabile utilizam?
• os autogen
• os heterogen
• os alogen

materiale sintetice
9.Chirurgia plastică parodontală și amenajările muco-gingivale pre-protetice
• grefele gingivale libere
• grefele pediculate
• prelevarea de grefă de țesut conjunctiv
10.Chirurgia plastică parodontală.Principii estetice și funcționale
11.Amenajările mucoasei peri-implantare
• grefele gingivale libere
• grefele de țesut conjunctiv

Tematică Hands-on:
1- Chiuretaj subgingival si planare radiculara
2- Lamboul Widmann modificat
3- Chirurgia plastica parodontala si amenajarea muco-gingivala pre-protetica
o grefe gingivale libere de substitutie si reacoperire
o grefe pediculate (cu sau fara interpunere de grefa de tesut conjunctiv)
§ cu pozitionare coronara (cu sau fara incizii de descarcare)
§ cu pozitionare laterala (cu sau fara asocierea unei grefe libere epitelio-conjunctive)oprelevarea grefei de tesut conjunctiv ( cu sau fara incizii de descarcare)
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=16921
4- Amenajarea mucoasei peri-implantare
o Grefe gingivale libere
Tipuri de suturi : sutura Blair Donati orizontala si verticala, sutura in saltea orizontala si verticala

tot ce e cu rosu a lipsit. asta ca sa vorbim iara de ce nu am primit din punct de vedere al cursului.
repet nu acuz in niciun fel pe domnul profesor Mattout, sunt 100% sigur ca daca ar fi fost un curs organizat cu intentia de a oferi educatie medicala participantilor, ar fi fost prezente in discutie si randurile cu rosu.
dar cand spui ca sunt 20 si la final peste 50 (ca dupa atatia ani de scoala se pare ca nici sa numar nu mai stiu), recunoscut inclusiv de amedeo, ceva se strica.
scuza ca si altii fac la fel pe mine nu ma intereseaza, platesc ceva, vreau sa primesc acel ceva. asa se intampla in orice tara din lumea asta.
daca la amedeo nu e asa, problema e a lor, nu a mea.

cat despre "paratul" la domnu imi amintesc ca se intampla pe la gradinita!
Raspundeti cu citat
  #8  
De rumbu on 05-11-12, 08:52
Default

Eu daca as fi platit pentru un curs cu maxim 20 de participanti si in sala sunt 50 as fi facut stanga imprejur si as fi cerut banii inapoi.Cat despre limbajul folosit de dl Amedeo nu am nici un comentariu de facut.....
Raspundeti cu citat
  #9  
De amedeo on 05-11-12, 13:04
Default

Citat:
Publicat initial de nico View Post
Profesorul Mattout este un mare DOMN si nu s-ar preta la asa ceva. Din pacate, tu nu ai dovedit pe forum (si se pare ca nici ca organizator de evenimente) ca ai avea astfel de aptitudini.
Hai bafta!

Ba poti sa crezi, ca doar nu ma apuc sa inventez asa ceva. Drept cine ma iei?
Raspundeti cu citat
  #10  
De nico on 05-11-12, 13:07
Default

Drept cine te arati. Si nimic in plus.

(Nu te cunosc personal, dar felul in care te prezinti pe forum spune f bine despre tine cine esti.)
Raspundeti cu citat
Comentariu

Bookmarks

Tag-uri
.., ..., baie, cursuri, doc, doctori, euro

Uneltele review-uluiTimpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (02:59) timp.

Alegeti schema de culori preferata:

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2020.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO