| | 33Multumiri | |
02-06-08, 15:22
|
#58 | | Initiat bine
Medic Stomatolog
.
| - : 0 te-ai gandit ce ai sa ii faci si in cadranul I?
Mister a venit ... dar a sa mireasa (queen of the day) in ce stadiu esti?
Mi se par cele mai faine cazuri de reabilitare, atat timp cat ai cu cine colabora (medic - pacient).
02-06-08, 15:36
|
#59 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
| - : 0 cadranul I va primi punte 14-17, inca nu stiu daca si coroana pe 13.
__________________ It's about people. |
| |
.
07-07-08, 19:33
|
#61 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
| - : 0 update bun, am ajuns la un final cu cadranul 2 si frontalii maxilari.
Imi imput dpdv estetic ca nu am facut totusi pragurile la frontali ceva mai mult subgingival.
Sigur mai pot fi criticate si altele, asa ca astept.
| |
.
07-07-08, 19:55
|
#63 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
| - : 0 13 are ceva carie distala, daca dau in endo, clar iese si el cu coroana, o sa vad.
pacientul vrea si pe 13 coroana, sa stie una si buna. probabil ca acolo o sa ajungem.
| |
.
08-07-08, 00:42
|
#65 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
| - : 0 e prag supragingival cu ceva exces de ciment. Deh, m-am grabit sa pozez.
| |
.
08-07-08, 03:06
|
#66 | | Avansat bine
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Frumoasa lucrare,dar da...la frontali pragurile trebuiau putin mai subgingival...iar la intermediarul 24 as mai fi prelungit putin pe creasta (vestibular).Felicitari!Foarte fain rezolvat cazul!
__________________ Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare. (S. Freud) |
| |
.
08-07-08, 09:55
|
#67 | | Ucenic Sef
Medic Dentist
.
| - : 0 am si eu cateva carcoteli despre estetica 
- nu imi place cum arata radacina centralilor, trebuia mai inchisa un pic si delimitarea un pic mai evidentiata, sau poare ma pacaleste blitzul.
- caninul trebuia facut o nuanta mai inchis, dupa ce acoperi s 1.3 nu se mai vede diferenta, dra era mai frumos sa pastrezi culoarea... |
| |
.
08-07-08, 10:41
|
#68 | | Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 buna, augustin!
foarte frumoasa amprenta. spune-mi te rog la cat timp dupa slefuire e amprentat(sau poate in aceeasi sedinta?!), si daca pe parcursul amprentarii ai lasat firele subgingival. alea is firele negre de la ultradent? 000?
asa. acum, din cap carcoteli, desi e aiurea sa carcotesc la cat de elegant ai reabilitat,
*nu cred ca trebuia sa infunzi mai tare pragg la centrali, poate doar putin mai late vestibular ca sa fie mai putin opac. zi si mie: este si metal cervical, sau ai facut shoulder ceramic?
*triunghiul negru dintre centrali???
*e ceva suspect intre25-26. poate o separatie insuficienta?
felicitari. f frumos.
__________________ dr cristina ghita
micerium opinion leader
"Ceea ce e frumos ne e mereu drag!" Euripide |
| |
.
08-07-08, 10:51
|
#69 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
| - : 0 buna cristina!
e amprentat in aceeasi sedinta cu slefuirea.da, fire de la ultradent, 00. In fiecare sant gingival am plasat doua fire, unul de 00, care a ramas acolo si in momentul amprentei, si unul de 0 sau de 00, care a fost scos inainte de amprenta.
Da, e si metal cervical, am fost convins ca va fi mascat subgingival, dar asta e, mi-am luat teapa. Acuma am noroc ca pacientul nu are o problema cu asta, altfel refaceam pe timpul si banii mei.
Triunghiul negru.........ma rog la Cel de Sus sa creasca o papila frumoasa acolo. Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/reabilitare-orala/2887-case-of-the-day/
Intre 24 si 26 a fost spatiu redus dqatorita migrarilor dentare. Initial am luat in calcul si varianta de a pune coroane solo pe 24 si 26, cu un spatiu de cativa mm intre ele. Insa a intervenit arta tehnicianului care a reusit sa ingramadeasca un corp de punte in spatiul ala limitat, sigur, fara sa arate impecabil, dar eu zic ca e acceptabil.
Fara sa fie o scuza, la cazul asta m-am concentrat f.f. mult pe a realiza o lucrare "parodonto-friendly' si din pacate am destule scapari dpdv estetic. Care mi le imput si mi le asum.
| |
.
08-07-08, 11:05
|
#70 | | Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 mai draga, ce-mi plac raspunsurile prompte...
cu triunghiul ala, roaga-te...oricum, este o chichita de estetica muuult prea avansata, fata de ce avea dansul in gurita, asa ca...stai linistit.
cat despre shoulderul ceramic, am si eu destule dubii, dat fiind caracterul special(sa nu zic altfel) al adeziunii ceramica dentina prin intermediul oricarui tip de compozit...ma rog, pe smalt e una, si pe dentina /cement e cu totul altceva.
cu ce cimentezi? si cand?
ma repet: apreciez eleganta managementului parodontal pe timpul slef si amprentarii.!!
micerium opinion leader
| |
.
08-07-08, 11:07
|
#71 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
| - : 0 fuji plus. cimentez cand e gata lucrarea. sau nu am inteles eu intrebarea?
| |
.
08-07-08, 11:34
|
#72 | | Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 am gasit o alta chichitza!!! ba da. am vrt sa stiu ce ciment preferezi. merci. deocamdata si eu tot cu fuji plus, pt metceram dar...ma gandesc la altceva.
stii ce as avea cu adevarat de comentat?
aceea ca morfologia ocluzala mi se pare prea molcoma, adica...neteda.
mi-ar fi placut niste cuspizi ca aia de la munte, mai crestati, sa ofere eficienta mastic si stabilitate. tocmai ca sa menajezi parodontal frontalii pe termen lung...asta e o chestie de care, nu stiu de ce, nu se prea tine cont. se vine cu explicatia aceea: nu am avut spatiu...same for me...uneori.
acu, depinde si ce e jos, dpdv relief ocluzal.
huh!
am cautat ceva pentru un defect...
micerium opinion leader
| |
.
08-07-08, 11:49
|
#74 | | Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 nico, care is omologii nesleff inca? 13 si 14? ca nu inteleg...
micerium opinion leader
| |
.
08-07-08, 11:56
|
#76 | | Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 pai, io vrb de laterali, care e unul:14.
si oricum face omul reconstructie full pe maxilar, deci...
micerium opinion leader
| |
.
08-07-08, 12:14
|
#78 | | Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 nico, pac avea f putine stopuri acolo, pe stga. deci 14 nu cred ca e de la mama lui asa lin, ci e mai degraba uzat "moral"  .
augustin, imi cer scuze pt atatea discutii pe seama cazului tau. poate suntem noi pe dinafara. nu ne lasa sa scriem tomuri...lumineaza-ne, Imparatia Ta!  
micerium opinion leader
| |
.
08-07-08, 12:16
|
#79 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
| - : 0 pai, morfologia ocluzala a fost dictata de antagonisti. Cum aia nu au fost f. cuspidati....nici astia nu au iesit.
| |
.
08-07-08, 12:20
|
#80 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
| - : 0 o idee va puteti face din pozele de la prezentare, unde se vad cuspizii vestibulari de la molarii inferiori, adica unde nu se vad cuspizi astia de abrazati ce sunt.  Bine, ideal ar fi fost sa fac o poza la modelul antagonist, too late now, dar poate trag o pza la arcada antagonista la proxima ocazie.
Cat despre protectia frontalilor, in pozele initiale se vede ca omul a venit cu o inocluzie frontala mare, care am reusit sa o mai atenuam dar tot nu avem ocluzie pe frontali. Asa ca sunt protejati.
Insa f. bune remarcile. De notat pt. viitor.
| |
.
08-07-08, 12:33
|
#81 | | Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Citat:
Publicat initial de augustin Triunghiul negru.........ma rog la Cel de Sus sa creasca o papila frumoasa acolo.  | daca sunt pina la 5 mm intre punctul de contact dintre centrali si septul osos interdentar, vei avea papila ... daca distanta asta e mai mare, va ramine triunghi negru
__________________ Life is a journey, not a destination - S. Tyler |
| |
.
08-07-08, 13:01
|
#82 | | Maestru
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de raulsiladi daca sunt pina la 5 mm intre punctul de contact dintre centrali si septul osos interdentar, vei avea papila ... daca distanta asta e mai mare, va ramine triunghi negru  | ca sa iti raspund la intrebare: ba e foarte corect.
micerium opinion leader
| |
.
08-07-08, 14:00
|
#83 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
Publicat initial de raulsiladi daca sunt pina la 5 mm intre punctul de contact dintre centrali si septul osos interdentar, vei avea papila ... daca distanta asta e mai mare, va ramine triunghi negru  | deci va ramane triunghi negru.
| |
.
08-07-08, 21:19
|
#84 | | Avansat bine
Medic Stomatolog
.
| - : 0 daca tot am luat-o pe daca shi cu parca 
daca muta tehnicianul aria de contact mai cervical atunci se estompa shi creshteau shansele sa aibe papila
oricum amprenta shi shlefuirea arata beton ... fain rezolvat ...
__________________ - style is not something to put on is something that you are born with - |
| |
.
28-07-08, 22:59
|
#85 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de nest Este un material compozit folosit pentru restaurari coronare sau corono-radiculare (atunci cand este asociat cu un pivot de fibra de sticla).Cauta detalii in topicul de Endodontie. | Ok, am cautat in topicul endo si n-am gasit !  Mi-am luat o trusa pt refaceri de bonturi de la Voco, si cred ca este acelasi material. O intrebare pt cei care-l folosesc: este vreun dispozitiv de aplicare (pe care nu mi l-am luat eu ) sau cum se folosesc carpulele alea?
Multumesc! |
| |
.
29-07-08, 00:04
|
#86 | | Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 daca banui bine despre ce material vorbesti, cred ca se poate pune cu pistolul ala cu care se pun compomerii (dyract de ex)
__________________ Life is a journey, not a destination - S. Tyler |
| |
.
03-08-08, 20:20
|
#88 | | Maestru
Medic Dentist
.
Publicat initial de Adrian Adn Ok, am cautat in topicul endo si n-am gasit !  Mi-am luat o trusa pt refaceri de bonturi de la Voco, si cred ca este acelasi material. O intrebare pt cei care-l folosesc: este vreun dispozitiv de aplicare (pe care nu mi l-am luat eu ) sau cum se folosesc carpulele alea?
Multumesc! | Eu cred ca nu este acelasi material, augustin a folosit Build-It Pentron daca nu ma insel, iar tu ai cumparat Rebilda Voco. Iar daca-i Rebilda apoi alea nu sunt carpule ci cartuse care nu au nimic de a face cu pistolul de la dyract, ai nevoie de ceva asemanator cu aplicatorul folosit la cartusele de amprenta de silconi de aditie...numai ca...difera un pic, asa ca mai pune ceva bani si cumpara-l daca vrei sa le folosesti. |
| |
.
19-08-08, 16:28
|
#89 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
| - : 0 gata superior un control radiologic
| |
.
19-08-08, 16:30
|
#90 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
| - : 0 26-detaliu de panoramica oare am facut apical perf pe DB? totusi se duce fix in leziune.
Ciudat cum apar cele doua meziale pe o panoramica, iar uneori in enspe incidente pe o retroalveolara nu vor si nu vor sa se arate.
| |
.
19-08-08, 20:49
|
#92 | | Avansat bine de tot
Medic Dentist
.
| - : 0 F frumos rezolvat, Bravo...
Na, ca sa carai: de ce ai devitalizat 13, 14 si 26? 
Si vrem poze si cu produsul final, bineinteles... |
| |
.
19-08-08, 21:01
|
#93 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
Publicat initial de Cosminf Na, ca sa carai: de ce ai devitalizat 13, 14 si 26?  | 26: Deci, planul meu initial a fost sa fac obturatie meziala si sa las 26 fara coroana, cu spatiu intre coroana 24 si 26. Consideram ca nu merita sa slefuiesc 26 si sa mai pun omul la cheltuiala pt. 3-4 mm de unitate masticatorie. Eeee, numa ca dragutzul de 26 a facut pulpita la vreo luna dupa plomba, asa ca am decis ca fac endo, daca am facut endo am decis ca ii trebuie coroana, daca am decis ca i trebuie coroana, am zis ca fac punte.
14- desi nu e clar pe panoramica aia, avea carie distala care mi-a dat expunere de camera pulpara, n-am riscat.
13- eh, aici puteam sa il las vital, dar cred ca am suflat si in iaurt dupa pulpita de pe 26.
| |
.
10-04-09, 20:22
|
#94 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
| = : +1 (+1/-0) ati avut dreptate. Ok, azi l-am prins la control, ca a venit sa achite lucrarea (  ), triunghiul negru e acelasi, si nici nu cred sa isi revina.
Desi acum sunt sigur ca se putea mult mai bine, pacientul e f. multumit, si asta e. Am considerat ca e fare sa va arat si recal, desi nu e nemaipomenit nimic.
Stiu, tartru inferior.
| |
.
23-04-09, 09:13
|
#96 | | Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Multam pentru postarea pana la final a cazului.
__________________ Pana nu dai cu capul, nu inveti.
Stefan Neagu (jr.) |
| |
.
 | | | Tag-uri | afara, anul, buna, carii, cariile, cauza, cazul, chx, con, cont, deget, dentitia, detartraj, dintii, endo, igiena, imediat, lipsa, mana, mine, mm, molarii, numar, orala, paro, parte, perie, perioada, pierdut, prezenta, prezentat, stagiatura  | Timpul este GMT +3. Acum este: 01:24. |