Inregistrare Asigurari online +
.
 eugenol.ro    

Aparatura laborator

discutie din eugenol.ro : Salutări, Sunt în căutarea unor echipamente pentru laborator şi momentan investiţia s-ar rezuma la cuptorul de preîncălzire, oala termo-baro ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona tehnicienilor dentari > Tehnicieni dentari > Proteze mobile
Ati uitat parola? Inregistrare


Like Tree7Multumiri
  • 1 Scris de Dani Sîrbu
  • 2 Scris de CIOBOTEA LIVIU
  • 1 Scris de CIOBOTEA LIVIU
  • 3 Scris de Dani Sîrbu

Raspunde
 
LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 30-05-14, 19:01   #1
La primele mesaje
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
   
Question Aparatura laborator

Salutări,

Sunt în căutarea unor echipamente pentru laborator şi momentan investiţia s-ar rezuma la cuptorul de preîncălzire, oala termo-baro şi un sablator. Dacă am scris în secţiunea greşită rog un moderator să mute topicul acolo unde trebuie...

Singura problema este că... sunt nevoit să mă orientez către aparatură second hand (sh) din motive $/€, din păcate, mai ales în cazul oalei termo-baro şi a cuptorului de calcinare.

Sablatorul mă gândeam să-l iau nou iar restul echipamentului cu o vechime de maxim 5-6 ani.

Ce anume mi-aţi recomanda? Ce să caut? Iar dupa ce găsesc, la ce anume să fiu atent ca să fiu sigur că echipamentul este în regulă, că nu are probleme sau alte vicii ascunse?

În cazul cuptorului aş prefera Supertherm-ul de la noi (parcă aşa se numeşte)... am înţeles că sunt... Super bune...
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/proteze-mobile/19244-aparatura-laborator/

Eu sunt pe principiul "sunt prea sărac ca să-mi iau un lucru prost" şi de aceea prefer să dau mai mulţi bani şi să n-am griji că se defectează ceva sau, dacă totuşi se defectează, să intru în alte belele cu service-ul...

Voi aprecia fiecare mesaj constructiv şi pe calea asta vă mulţumesc anticipat pentru ajutor!

Seara bună tuturor!
es78 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 31-05-14, 14:08   #2
Initiat
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
   
Default

Eu cred ca ti-ar trebui un laborator unde sa te angajezi, sa faci experienta "5-6 ani", iar mai apoi sa te gandesti la privatizare. Ai avea mai mult de castigat din toate punctele de vedere. Este doar un sfat...
es78 a multumit.
__________________
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
Dani Sîrbu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 31-05-14, 15:19   #3
La primele mesaje
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
   
Default

Salut Dani, mersi pentru răspuns.
Problema exact acolo este... de asta vreau echipamentul respectiv pentru că nu sunt deloc câştigat pe toate planurile dacă lucrez la patron (...decât dacă cunoşti pe cineva care plăteşte foarte bine şi se poartă şi decent cu colegii şi, evident, face angajări). Sunt angajat de câţiva ani deci o bună parte din experienţă o am, nu sunt novice. Problema este că am lucrat strict la lucrări şi nu am intrat in contact cu partea tehnică/de mentenanţă a aparaturii pe care o folosim acum in laborator şi din cauza asta nu ştiu la ce anume ar fi bine să fiu mai atent când cumpăr aparatura.
Salariul pe care il am este mult prea mic (şi sunt modest când spun asta, din păcate) şi in plus am posibilitatea de a câştiga mult mai mult dacă fac acum o investiţie şi cumpar echipament pentru mine ca să lucrez, măcar pentru o perioadă, in paralel şi apoi să lucrez doar individual.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=19244
Ştiu că sfatul generic ăsta este, să fac experienţă la patron pentru câţiva ani la inceput dar, din păcate altă posibilitate nu am acum... iar ca să mă apuc de altă profesie... thanks but no thanks. In plus, dacă pornesc inca de acum, imi fac un nume şi "imi mai bag nasul" printre stomatologi, adun clientelă, etc. lucru pe care nu-l pot face dacă sunt la patron.

Revenind la subiect... ce aparate imi recomanzi (atât ce să cumpăr cât şi ce anume să evit)?

Toate cele bune!

P.S. Subiectul este deschis tuturor care doresc să mă ajute cu alegerea echipamentului.
es78 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 03-06-14, 12:25   #4
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
   
Default

nu "lucrezi la patron", lucrezi intr-un laborator, supravegheat si indrumat de cineva care stie ce anume si cum trebuie facute lucrurile. nu faci bani ci lucrari protetice, nu ain nevoie de cateva luni de experienta ci de ani de zile. tu realizezi ca fara cunostintele si experienta necesara pui pe piata (asta in cazul in care se gaseste cineva sa te solicite) malpraxis pe banda rulanta? intr-o tara sanatoasa la cap nu ai putea face asta, sau daca ai face-o ai plati scump.
breasla asta inloc sa eueze, devine tot mai penibila.
Dani Sîrbu si denta au multumit.
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 04-06-14, 01:52   #5
La primele mesaje
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
   
Thumbs down

Citat:
Publicat initial de CIOBOTEA LIVIU View Post
nu "lucrezi la patron", lucrezi intr-un laborator, supravegheat si indrumat de cineva care stie ce anume si cum trebuie facute lucrurile. nu faci bani ci lucrari protetice, nu ain nevoie de cateva luni de experienta ci de ani de zile. tu realizezi ca fara cunostintele si experienta necesara pui pe piata (asta in cazul in care se gaseste cineva sa te solicite) malpraxis pe banda rulanta? intr-o tara sanatoasa la cap nu ai putea face asta, sau daca ai face-o ai plati scump.
breasla asta inloc sa eueze, devine tot mai penibila.
...serios?...
Ce (tentativă de) răspuns... "pe subiect"! ...m-ai dat pe spate. Eşti cumva... politician?

Hai să intru şi eu in horă şi să vorbesc despre orice altceva decât subiectul pe care l-am deschis...

Mult bla bla pentru nimic. Nu ma cunoşti, nu ştii cine sunt şi probabil presupui că am luat licenţa pe bani şi nu pe merit. Nu stiu de ce esti tu frustrat dar e treaba ta, fiecare cu piticii lui. La fel, nici nu cunoşti detaliile legate de laboratorul unde lucrez şi colegii pe care ii am aşa că... poate o "lăsăm" (mai ales tu) mai moale cu presupunerile hazardate, nu vrei?

Dacă tu eşti genul respectiv de "patron" (sau privat, sau oricum vrei să te "numeşti") care e ok per total şi indrumă tot laboratorul, cu mic-cu mare (mă refer in primul rând la angajaţi... sau, pardon, la artiştii dentari - ca să continui ironia apropo de "nu faci bani ci lucrari protetice" -cu care altfel aş fi de acord dar chiar nu inţeleg de ce ai folosit-o aici din moment ce nu ştii cum şi pentru ce lucrez-) asta nu inseamnă că toţi sunt ca tine (şi acum hai să fim serioşi, sunt prea puţini patronii care instruiesc şi ajută angajaţii să facă lucrări de I-a mână - dovadă cazul de faţă unde nu s-a obosit nimeni să mă ajute ci doar să facă diverse presupuneri şi să dea sfaturi care nu prea au legătură cu ceea ce am intrebat iniţial, subiect care are legătură strict cu aparatura ci nu cu experienţa mea -sau, după cum văd că vă place unora dintre voi să credeţi, lipsa experienţei-).
E lumea vitezei; cine vrea (şi poate) să inveţe o poate face intr-un an cât alţii in 10. Pe de altă parte, "cât trăieşti, inveţi" aşa că... mai bine să fim modeşti, nu credeţi?

Sper să nu continui aşa cum ai inceput... adică intr-un mod penibil. Dacă am pus o intrebare pe un anumit subiect ai măcar bunul simţ să răspunzi (şi) la subiectul respectiv dacă tot te "mânâncă degetele" şi trebuie să tastezi ceva - fa-o cu folos.
Nu te obligă nimeni să scrii aici aşa că dacă nu vrei să ajuţi mai bine abţine-te te rog... sau mă rog, continuă -dacă iţi place să faci lucruri penibile-. Oare lucrările tale sunt la fel de penibile precum modul in care ai abordat subiectul? Vezi? E frumos? Nu cred că-ţi place. Mă faci să scriu lucruri urâte şi nu vreau. Nu sunt nesimţit ci am vrut să vezi cum e... şi sper că nu ţi-a plăcut şi că poate o să-ţi vezi lungul nasului de-acum...

Când mergi la stomatolog ca să-ţi plombeze o carie probabil nu te aştepţi să primeşti in schimb sfaturi despre grădinărit aşa că nici eu nu mă aştept să primesc, aici, alte sfaturi care să nu aibă legătură cu respectiva aparatură despre care am solicitat informaţii.
Când voi dori astfel de sfaturi voi face un topic dedicat subiectului respectiv (nu că ar fi cazul, dar mă rog...).

Ştiu că unii dintre voi aşa sunteţi... decât să ajutaţi mai bine băgaţi "strâmbe". Cine se "simte", il (respectiv, o) rog să mă blocheze ca să evităm din start astfel de neplăceri.

Nu-mi place să mă trag cu nimeni de şireturi aşa că vă rog să rămânem pe subiect şi să discutăm despre aparatură, dacă este posibil... iar dacă nu, inchideţi topicul şi la revedere. Credeam că e un forum care se respectă, cu oameni la fel de respectabili... dar până acum mă simt ca in piaţă...

Noapte bună (şi spor la incărcat ceramica - pentru cine n-are somn... sau are un patron care vrea să facă bani ci nu lucrări protetice -a se inţelege: calitate, nu cantitate. - ).

P.S. Scuze că m-am "aprins" dar mă enervează să intreb un lucru destul de concret şi să primesc "raspunsuri" despre orice altceva. Până la urmă e lipsă de respect... dar fie de la mine tura asta... nu-i capăt de lume.
es78 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 04-06-14, 08:04   #6
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
   
Default

Colegi, decat sa va "aprindeti" si sa va "certati", mai bine iesiti la o bere impreuna (Cluj-?) si dezbateti pe larg si relaxat...
Incercati sa pastrati raspunsurile la subiect, va rog! (fara alte comentarii pe langa!)
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 04-06-14, 12:46   #7
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
   
Default

pai subiectul este ca cineva vrea sa isi deschida laborator si cere sfaturi pentru aparatura. tot aici da si detalii despre nivelul de pregatire si de cunoastere.
orice postezi pe forum devine public si supus comentariilor, fie ca ne place fie ca nu, e simplu.
cand treci de la statutul de angajat la cel de "patron" (incearca sa diversifici terminologia, altfe arhaica) se presupune ca ai ajus sa cunosti cam tot ce trebuie sau urmeaza sa faci, atat ca manopere cat si aparatura necesara (ce si cum functioneaza)
eu nu fac presupuneri in ceea ce te priveste, folosesc doar informatia preluata de la tine, modul descterii si continutul. deci faptul ca bajbai in meseria asta si ca ar fi mai bine sa "castigi experienta la patron" sunt propriile texpuneri, nimic presupus de mine.
faptul ca tu ai ajuns intr-o situatie nefericita, in care poate cineva se foloseste de tine fara o remuneratie corespunzatoare, ca poate te trateaza ca pe un sclav pe plantatie, poate fi o realitate, destul de des intalnita pe la noi si mai ales in domeniul nostru, repet, poate fi real. dar asta este tot rezultatul propriilor tale decizii, ma gandesc ca tu ai ales sa ajungi acolo.
mai mult, o situatie nefericita te face sa ajungi in alta si anume sa fii un pseudo tehnician, care faci ce faci dupa ureche si rezultate in consecinta. asa apar medici cu frustrari "m-am saturat sa tot dau jos mizerii de lucrari" sau mai rau, sa duci un pacient din caz de punti laterale in caz de implanto sau scheletata. intentia ta nu trebuie sa fie neaparat in a face rau, dar trebuie sa constientizezi ca asta faci.
lumea vitezei ....o fi, dar acumularea de informatie nu e un act voluntar, tine de altceva. unii invata mai repede dar nu mai repede de 3-5 ani.
asa ca pune mana si lucreaza undeva, invata daca ai de la cine si lasa visurile despre castig, clientela si alte porniri demne de un doritor de imbogatire peste noapte. incearca sa nu fi infantil in exprimare si in modul de a duce o discutie in contradictoriu. incearca sa argumentezi si/sau sa inevti din unele sfaturi.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=19244
nu mi-am propus sa ajut pe nimeni, sfaturile eventuale sunt in sprijinul celor care ar putea sa sufere din anumite situatii, adica pacienti, si care nu ar trebui scosi din ecuatie de nimeni. subiectul e pacientul-lucrarea protetica, mijlocul e banul si nu invers.
es78 a multumit.
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 04-06-14, 20:23   #8
La primele mesaje
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
   
Default

Mersi pentru răspuns... dar tot nu are legătură cu subiectul.
Faptul că am precizat nişte detalii vagi despre mediul în care lucrez nu cred că-ţi dă dreptul să-mi spui că sunt un pseudo-tehnician şi că am gânduri de îmbogăţire. Vreau doar să-mi fie răsplătită corect munca... ceea ce nu se întâmplă pentru că acolo unde sunt acum mai "fur" meserie. Problema este că am trecut prin 4 laboratoare până acum şi sunt anumite lucrări care îmi ies mult mai bine decât ale unor colegi cu o, experienţă (sau, mă rog, număr de lucrări) mult mai vastă decât a mea iar asta n-am spus-o eu ci doctorii. E problema ta dacă nu mă crezi.... Percepţia mea (poate greşită, ce-i drept) în legătură cu tine este că mă subestimezi mult prea mult şi, din nou, că faci afirmaţii nefondate. Ai partea ta de dreptate pentru că am colegi care au terminat simultan cu mine şi nu ştiu să facă mare brânză -iar dacă o fac nu o fac bine/bună- dar nu e cazul şi la mine. Ce fac-fac bine. Eu pe asta asta vreau să mă axez ci nu să fac lucruri de care nu m-am atins şi despre care nu ştiu cu ce se mănâncă, respectiv experienţe pe pacienţi.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=19244

Decât să iau cel mult 10% dintr-o lucrare pe care o fac eu mai bine ca mulţi alţi tehnicieni consacraţi (dacă erau chiar aşa de "praf" probabil nu lucrau doctorii cu ei... că doar e pământul plin de noi, ai de unde alege) prefer să-mi deschid locul meu unde să fac lucrările respective la o calitate nu suficientă ci apreciabilă şi să câştig corespunzător, mai ales că pun suflet la fiecare lucrare şi-mi închipui cum aş vrea eu să fie lucrarea dacă mi-ar fi destinată, aşa că... tu ce crezi, mai bine aşa ca mine sau mai bun unul care toarnă cantitate pe bandă rulantă, respectiv "garduri", cum le mai zicem unii dintre noi?

Legat de aparatură... ştiu să umblu cu ea, ştiu să o folosesc pentru ce-a fost făcută dar nu cunosc detaliile legate de sub-ansambluri. Dacă aş lucra la tine, ce zici, m-ai lăsa să-mi bag nasul curios prin aparatura ta, să te trezeşti cu ea dezmembrată doar pentru că vreau eu să învăţ? Poate-ţi surâde ideea dar multora nu le plac astfel de lucruri.
Din cauza asta am scris aici, pentru că vreau să învăţ. În plus, nu-mi permit să cumpăr 3 aparate de acelaşi fel dar de la producători diferiţi şi să văd care e mai bun (în practică, că pe hârtie... no comment) şi de ce. Ideea e că nu vreau să cumpăr lucruri proaste.

Mi-am cerut scuze pentru "ton" în celalalt mesaj. Nu-mi place să port discuţii în afara subiectului mai ales atunci când am o ALTĂ problemă de rezolvat. Nu toate-s roz de jur împrejur iar dacă pentru tine a fost mai uşor, nu e valabil pentru toată lumea. Dacă n-ai vrut să ajuţi nu înţeleg de ce ai mai scris aici din moment ce eu am cerut ajutorul. E ca şi când ai intra la mine în casă... neinvitat. E lipsă de respect, nu te supăra.

Vreau să încheiem polemica asta pentru că nu ajută pe nimeni (pe mine, cel puţin, nu... poate pe tine) aşa că te rog să-mi răspunzi pe subiect dacă vrei să mai răspunzi şi să mă ajuţi să iau o decizie bună referitoare la aparatură ci nu la altceva. Nu de alta dar, repet, nu e locul aici pentru astfel de discuţii care până acum n-au avut nici o legătură cu aparatura.
Eventualele comentarii şi păreri pe marginea subiectului îşi au locul, într-o ţară civilizată, prin mesaje private.
Deocamdată, topicul se numeşte "Aparatură laborator" iar discuţiile, comentariile şi părerile ar fi de bun simţ să fie strict legate de subiectul ăsta. E foarte simplu.

Stau şi mă întreb... retoric... oare cei (sau...cele) care citesc chiar nu sunt în măsură să-mi dea un sfat (tehnic, dacă se poate) sau... nu vor...?
Frumoşi oameni... frumoase caractere...

Repet, cât pot eu de simplu: cine doreşte să-mi răspundă strict legat de aparatura de care am menţionat este binevenit să o facă aici, pe topic/subiect... ceilalţi... dacă chiar e nevoie, îmi puteţi da alte sfaturi şi puteţi critica cât vreţi voi dar prin mesaje private. Mie aşa mi se pare civilizat...

O seară bună tuturor.
es78 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 05-06-14, 09:13   #9
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
   
Default

nu confunda internetul si un formum cu sufrageria proprie in care tu faci regulile iar cine nu vrea sa ti le respecte sa se care.
daca cineva vine intr-o piata si cere informatii despre o....bomba, dupa parerea ta ceilalti ar trebui sa taca daca nu stiu ceva despre bomba aia.
ca sa intelegi analogia, lucrarile protetice incorecte, realizate in general de autori netalentati si/sau fara experienta suficienta sunt BOMBE pentru pacienti. scuza-ma ca nu ma complac in situatia dorita de tine si sa tac.
valoarea ta ca tehnician e data de cel care te-a angajat (asta daca nu e cumva idiot sau are ceva cu tine) e interesul lui in a stimula sau aprecia corect pe cei care ii aduc plus de calitate pt laborator. comparatiile facute de tine sunt subiective, toti le facem sau le-am facut insa trebuie retinere in spatiul public din motivul mai sus amintit. cum faci ca medicii sa ti se confeseze a cui lucrare e mai buna??? daca spui ca angajatorul tau e cam stapan, cum te lasa sa interactionezi cu colaboratorii lui?
nu cred ca exista laborator in care sa se plateasca doar 10%, si daca exista nu vad de ce ar sta cineva acolo.
la fel nu inteleg de ce ai vrea sa "desfaci" aparatura din laborator, trebuie sa stii sa o folosesti nu sa o depanezi.
repet pana ai sa obosesti, lansarea pe piata ca "ïndependent" terbuie facuta atunci cand esti stapan pe ceea ce faci nu atunci cand ai impresia ca esti bun. asta ia timp de evoluare, timp in care sa ai feed back din lucrarile realizate de tine si asta nu e scurt. altfel poti ajunge ca si imensa majoritate de pe piata, aberatii pe post de lucrari protetice. de ce a ajuns sectia de tehnica dentara del la generatia mea cu aprox 30 absolventi la peste 100 in prezent? din dorinta de a face lucrari perfecte? toata lumea aude ca "se fac bani tati". stai linistit ca nu se mai fac, sunt atat de multi incat lucreaza pt un iaurt.
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 05-06-14, 10:01   #10
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
   
Default

Liviu, ultima data când am verificat, medicii pun lucrarea în gura pacientului și tot ei sunt obligați să verifice corectitudinea execuției. Dacă exista defecte ascunse de turnare se rupe lucrarea și o reface același tehnician moca. Medicul sigur își da seama de calitatea tehnicianului.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=19244
Acum fiecare medic are tehnicianul pe care îl merită (și invers) De ce vrei să răpești o astfel de uniune și un medic să nu își găsească "perechea".
Este de felicitat cineva care are curajul să o ia pe cont propriu pentru ca își asuma mai multă responsabilitate decât ca simplu angajat.
Oricine vede ca lucrează mai bine decât colegii este îndreptățit să o ia pe cont propriu dacă nu este răsplătit fair. Presupun că și tu ai face așa.
Es78 multă baftă, nu o sa fie ușor dar ai sa înveți mult mai mult și o sa ai satisfacție în ceea ce faci.


eman telefonic
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Sirona Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 05-06-14, 11:05   #11
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
   
Default

daca in posturile lui nu erau atatea EURO si DOLARI poate credeam. pe scurt a recunoscut ca trebuie sa castige mai multi bani, ca nu are timp de pierdut, ca n-are chef sa stea la "patron" pt experienta s.a.m.d.
intr-adevar ramura asta MEDICALA a ajuns un targ cu precupete, nu se mai vorbeste decat de bani si s-a ajuns la situatia in care un medic slab si un tehnician slab care pot fi dovediti cu malpraxis nu sunt de blamat si poate de lasati fara dreptul de practica (asa cum e prin alte locuri) ci lasati la imperechere. o atitudine complet eronata pentru sanatatea....natiei. medicul isi asuma virtual si tu stii f bine asta, nu risca decat in cel mai rau caz o plangere la colegiul medicilor care se solutioneaza necontondent.
asta nu are legatura cu colegul nostru ci cu idea generala
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 05-06-14, 11:10   #12
Initiat
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de es78 View Post
momentan investiţia s-ar rezuma la cuptorul de preîncălzire, oala termo-baro şi un sablator
Stimate coleg, dotarea ta de "de inceput" nu este deloc suficienta, indiferent de tipul de lucrare pe care vrei sa-l realizezi. Fara steamer, vacum malaxor, masa vibratoare, centrifuga turnare, micromotor (daca cumva nu le ai deja), nu faci nimic. Eu am un cuptor superterm de multi ani si e ok. Oala termo-baro gasesti la laboshop cluj, sablator mai bine un Bego vechi decat altele noi de calitate inf.

Citat:
Publicat initial de eugenol man View Post
Medicul sigur își da seama de calitatea tehnicianului
De-ar fi asa, stomatologia ar fi departe. Am constatat ca, un criteriu de selectie la indemana oricarui medic dentist, este doar PRETUL LUCRARILOR. Celelalte caracteristici ale lucrarilor dentare nu sunt cunoscute si la indemana majoritatii medicilor. Am o vorba: principala cauza a pierderii dintilor sunt MEDICII DENTISTI si TEHNICIENII DENTARI, apoi PACIENTII NEINFORMATI si PCIENTII CARE AU ALTE PRIORITATI DECAT SANATATEA, si abia in ultimul rand aspectul financiar al tratamentelor.
Daca toti nu am face concesii, beneficiari am fi toti.
__________________
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
Dani Sîrbu este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
.., ..., baro, fiu, mesaj, nou, oala, principiul, sigur

Uneltele subiectuluiTimpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (07:57) timp.

Alegeti schema de culori preferata:

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2020.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO