.
|
Rezultatul chestionarului: Folositi reconstituirile cu pivoti de fibra de sticla? |
Deloc.
|    | 36 | 31,86% |
Uneori.
|    | 77 | 68,14% | 4Multumiri | |
22-08-06, 23:33
|
#1 | Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 RCR versus reconstituiri armate cu fibra de sticla Am facut multi ani RCR,
la inceput ii faceam din Gaudent,
pe urma din Argint,
in ultima perioada din Cr-Ni
iar acum nu mai fac deloc RCR
utilizez doar reconstituiri cu compozit armat cu pivoti din fibra de sticla
eu |
| |
.
22-08-06, 23:47
|
#2 | Fondator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Uzual - RCR turnat din ceva otel.
Am vazut o pigmentatie gingivala la pivoti din argint asa ca ezit sa fac asa ceva.
Reconstituiri pe dentatusuri am mai facut dar nu prea sunt incantat.
Compozit armat nu.
__________________ M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Sirona Romania, Bulgaria) |
| |
.
25-08-06, 23:46
|
#4 | Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 gaudent da,
eu lucrez de 12 ani
si am apucat sa lucrez cu gaudent
asa ca sa nu te superi
privitor la pigmentatii, acesta este motivul pentru care numai fac pivoti de Ag, dar din pacate numeroase cazuri de pigmentatie am vazut si cu gaudent,
RCR, turnate din Cr-Ni, sunt aproape ok, insa si foarte dure, la o ulterioara prelucrare, iti doresti moartea,
in schimb pivotii de fibra cu compozit, mi se par extraordinari, lucrez doar de 1 an jumate cu ei, asa ca momentul concluziilor va sosi in momentul in care voi ablationa primele punti de pe bonturile astfel reconstituite;
totusi din cate am vazut in literatura de specialitate pe afara, aceasta este tendinta si pe acolo,
problema majora este bineinteles pretul
eu |
| |
.
30-08-06, 16:43
|
#6 | Moderator eugenol
Aspirant la MD
.
| - : 0 gyuri, folosesti pivotii de fibra indiferent de gradul distructiei coronare? chiar si daca mai e prezenta doar radacina fara pereti coronari laterali?
__________________ Finally, out of the system. |
| |
.
30-10-06, 23:12
|
#12 | Mare Maestru
Medic Dentist
.
| - : 0 Citat:
Publicat initial de dr_savu Subscriu.....Pentron si-n cabinetul meu troneaza 8) | cred ca-i scumpa rau combinatia; cine o vinde pe la noi?
__________________ fuse si se duse |
| |
.
30-10-06, 23:56
|
#14 | Mare Maestru
Medic Dentist
.
| - : 0 deci vine :
Bond-1 Primer/Adhesive 200+
Build-It F.R. Syr. A2 (4 syr.) 260+
FibreKor Post System Kit 650=
1110
la 30 de pivoti maxim 30 de dinti deci te costa minim 40lei(daq or fi in roni) de dinte numai bontul de facut (materialul); asta daca te tin seringile alea sa faci 30 de bonturi; si manopera ta si freze si izolari si eahh...nici nu vreau sa ma gandesc la cat iti iese pana sa pui portzolanu'; de acrilat nici vorba!!
| |
.
31-10-06, 01:01
|
#15 | Ucenic
.
| - : 0 
nu stie nimeni variante mai ieftine?
caa dupa contabilitatea de mai sus 
nu e prea roz situatia |
| |
.
31-10-06, 01:03
|
#16 | Mare Maestru
Medic Dentist
.
| - : 0 asta e, dupe calculelele mele la astia mai amarasteni (marea masa) le facem turnaturi mai eftine;
| |
.
31-10-06, 15:01
|
#19 | Mare Maestru
Medic Dentist
.
Publicat initial de aci Multumesc ca mi-ati deschis ochii!Eu aveam impresia ca este un sistem foarte scump. | nu castigi nimic, pierzi timpul in care stai sa faci bontul sa l frezezi sa infingi postu; in timpul ala ai putea sa produci bani; daca era laboratorul 1mil atunci castigai bani, corect nu?
| |
.
31-10-06, 21:57
|
#22 | Mare Maestru
Medic Dentist
.
| - : 0 wezi in linku lui dexter pe pag 1... la posturi, ca scrie cum se face step by step pe situ alora.
| |
.
31-10-06, 22:46
|
#24 | Mare Maestru
Medic Dentist
.
| - : 0 nu mi multumi, pune mana si citeste, e dat si mermelaxul.
| |
.
02-11-06, 22:48
|
#26 | Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 15 acum 15 ani era 1991, acum este 2006,
mai si evoluam, dar nu-i obligatoriu,
si eu am RCR de peste 10 ani, dar incerc sa ma gandesc si ca se poate mai bine, daca gandim asa hai sa ne luam dupa lucrarile stantate de 30 de ani si sa facem din acelea
eu |
| |
.
03-11-06, 19:48
|
#29 | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
Publicat initial de molnar_ro doar atata am de spus ca am dat jos lucrari si nu putine, avand mai mult de 15 ani si puse pe pivoti de gaudent, lipiti cu adhesor. si inca am putut sai refolosesc. dintele fiind ok la radacina. teoria e frumoasa, dar nu uitati ca intre pivotul de gaudent si coroana de cr ni vine un strat de ciment | ai refolosit doar acele bonturi care au supravietuit 15 ani. NU inseamna ca TOATE au supravietuit. Probabil ca procentul "supravietuitorilor" e mic, dar asta e tot ce vezi. |
| |
.
03-11-06, 23:36
|
#30 | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
Ce pivoti de fibra ati folosit pina acum si de care din ei ati fost cel mai multumiti?
| ezepost de la dentsply, ( simpli, nu lux care-s de 2 ori mai scumpi, cu singurul beneficiu c
__________________ "Sunt doua feluri de a-ti trai viata...sa crezi ca nu exista miracole sau sa crezi ca totul este un miracol."
Albert Einstein |
| |
.
03-11-06, 23:40
|
#31 | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
Nu exclud complet rcr metalic ca parca n-as pune fiber la un dinte ale carui margini de abia se itesc deasupra gingiei.
|
__________________ "Sunt doua feluri de a-ti trai viata...sa crezi ca nu exista miracole sau sa crezi ca totul este un miracol."
Albert Einstein |
| |
.
04-11-06, 07:59
|
#32 | Ucenic
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Eu nu am folosit pina acum fiber post,nu pot spune din experienta decit despre rcr turnat ca pe asta il folosesc .Eu pina acum nu am avut probleme cu decimentari sau exista si varianta ca daca s-a decimentat pacientul nu s-a intors .Asta n-am de unde sa stiu.
Uite,de aici m-am inspirat: Link [Necesita inregistrare pentru acces.] |
| |
.
12-11-06, 22:06
|
#35 | Fondator eugenol
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de Cosminf -ce fel de RCR-uri va ies prin metoda amprentarii? Eu stau si muncesc destul de mult la ele si le fac din acrilat auto-polimerizabil. Dar cel putin vin adaptate f. bine in portiunea radiculara, iar partea coronara mi-o fac eu cum vreau si nu cum vrea tehnicianul | Schimba tehnicianul. Eu nu am mai atins rcr-uri turnate de mult. Vin, fac proba (nu se stie niciodata ) sii cimentez. In cel mai rau caz pot sa mai reduc din bont daca nu e spatiu in anumite miscari mai greu de vazut de tehnician.
__________________ M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Sirona Romania, Bulgaria) |
| |
.
12-11-06, 22:29
|
#36 | Mare Maestru
Medic Dentist
.
Publicat initial de Cosminf -cum izolati cand luati amprenta pt. RCR turnat? Pt. ca se stie ca sunt mari sanse sa se contamineze obturatia radicalara... | ete scartz acu, se contamineaza cu deseuri nuleare...obtureaza tu calumea sf treime apicala pune cateva comprese pe stenon vestibul si sub limba haspirator si nu te mai da de ceasu mortzii cu drobu' d
| |
.
17-11-06, 11:12
|
#41 | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de aci La pivotii din fibra de la pentron in pasii pe care-i urmezi ar trebui folosite urmatoarele materiale Bond primer#adhesive-200 ron
Cement-it universal C B-540 ron
Buildit fr260 ron
si fiber 30 buc-650 ron.
Acum intrebarea mea este daca trebuie sa folosesc neaparat primer#adesive de la ei si cement-it tot de la ei sau pot folosi un sistem adeziv de la un foto si un cis in loc de cement-it?
ar fi o mare dif.pt.ca mi se pare scump cement-it de la ei. | io folosesc optibondsolo,
Albert Einstein |
| |
.
17-11-06, 13:53
|
#43 | Initiat bine de tot
Medic Dentist
.
| - : 0 a fost oferta buil-it + fiber de la Pentron=780 ron
__________________ geambasu roxana |
| |
.
17-11-06, 14:10
|
#44 | Mare Maestru
Medic Dentist
.
| - : 0
| |
.
17-11-06, 23:59
|
#45 | Initiat bine de tot
Medic Dentist
.
| - : 0 a, pardon, mai este oferta pana la sfarsitul saptamanii viitoare. Eu le-am luat acum o luna jumate si le-am achitat saptamana trecuta ca nu mai veneau dupa bani, m-am dus personal, simpatici
__________________ geambasu roxana |
| |
.
20-11-06, 11:32
|
#46 | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de aci Am inteles,multumesc!Fiber de la dentsply e Easy post?Si de ce de la dentsply si nu pentron?E mai convenabil? | da, Fiber de la dentsply e Easy post.
de ce de la dentsply si nu pentron ? pt.c
Albert Einstein |
| |
.
20-11-06, 23:38
|
#47 | Moderator eugenol
Aspirant la MD
.
| - : 0 [quote=rx]io folosesc optibondsolo,
| |
.
21-11-06, 00:33
|
#49 | Moderator eugenol
Aspirant la MD
.
| - : 0 Re: nu Citat:
Publicat initial de Dr. Pantel Marton build-it-ul pt. asta este sa cimentezi fiber postul si sa reconstitui bontul, | in prospectul pentron scrie ca build-it se lucreaza impreuna cu un ciment de cimentare... de aceea am intrebat...
| |
.
21-11-06, 18:29
|
#50 | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 [quote=nico][quote=rx]io folosesc optibondsolo,
Albert Einstein |
| |
.
16-12-06, 15:08
|
#54 | Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Pacala si cate minuni adezive au rezistat mai mult de 5 ani ?- Pacala,
multe, foarte multe, de ce sa nu tina? de unde acest scepticism?
Pentru Dan Lazar, la preturile acelea mai trebuie sa te gandesti, sub un milion nu prea ai ce sa cauti.
In alta ordine de idei, pivoti de fibra de sticla se gasesc la ~~~~~~~~ Exim ( cei din Brasov), nu par chiar asa de profi ca si cei de la Pentron, dar sunt rezon,
eu |
| |
.
16-12-06, 18:27
|
#55 | Ucenic timid
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Intrebare #1 - exista vreun avantaj la cimentarea RCR-urilor clasice prin metoda adeziva ? Daca da (si presupun ca este da) ce substante de cimentare recomandati ?
Intrebare #2 - la un dinte foarte distrus coronar cum refaceti toti peretii cand folositi fiber posts ? Izolarea cum o faceti in mod eficient ?
Danke schon
__________________ Skilled and Creative Viper |
| |
.
16-12-06, 18:43
|
#56 | Fondator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Vaipare de ce nu faci tu doua topicuri separate cu intrebarile tale!
Sunt offtopice pe aici.
Bitte Schon! und Fiellen dank daca asa s-o fi scriind
| |
.
 | | Tag-uri | .., ..., 36, acrilat, afara, argint, ati, auto, bont, buna, caz, coronara, denta, endo, gingivala, greu, iga, intrebare, metoda, mm, muncesc, oala, otel, partea, pivoti, proba, radiculara, rau, rcr, separa, spa, spatiu, stau, supra, tehnician dentar, tehnicianul, turnare, turnat  | Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (05:29) timp. |