Inregistrare Asigurari online +
.
Rosia Montana
 eugenol.ro    

extractie resturi 54,64 la 6 ani

discutie din eugenol.ro : credeti ca merita sa incerc un mentinator de spatiu mobil?mamica copilului a avut o situatie similara in copilarie si ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona Specialitatilor Stomatologice > Forum specialitati > Pedodontie
Ati uitat parola? Inregistrare

Sistemul de email nu functioneaza. Daca apar alte disfunctionalitati in forum va rog sa le raportati.

Raspundeti

LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 28-04-09, 12:29   #1
La primele mesaje
MD Rezident Ortodontie
Fara status.

.

Default extractie resturi 54,64 la 6 ani

credeti ca merita sa incerc un mentinator de spatiu mobil?mamica copilului a avut o situatie similara in copilarie si drept urmare are 14 si 24 erupti ectopic.va multumesc...
.
Vechi 28-04-09, 13:56   #2
Maestru
MD Endodont
Fara status.

.

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
Vechi 20-05-09, 10:40   #3
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.

.

Default Nu extractie

Trebuie incercat sa mentii pe arcada acele resturi!Daca au fenomene apicale active repetate,daca sunt resturi separate(fragmente)atunci se extrag,cu obligativitatea de a pune un mentinator de spatiu fix,nu mobil,pt ca nu il va tine!nu se pune mentinator de spatiu daca se extrage in perioada de 6 luni inainte de eruptia dintelui succesor(aprox 9ani)!
obligatoriu mentinator de spatiu!am sa rog sa ataseze fratele o foto cu mentinator de spatiu pt ca eu inca nu pot
Diaconu Mihaela este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 20-05-09, 11:26   #4
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.

.

cred ca este obligatorie realizarea unui mentinator de spatiu fix de tipul band and loop daca dintele pe care se va aplica inelul este integru sau are o simpla obturatie;apoi se ia o amprenta de preferabil cu stents pt repozitionarea exacta a inelului in amprenta si se trimite la tehnician;exista si varianta prefabricata
dana1 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 24-02-10, 23:47   #5
La primele mesaje
Medic Dentist
Fara status.

.

Default intamplare asemanatoare

Am si eu un caz de azi: pacient de 7 ani cu ortopanul lasat la cabinet si cu indicatie de la dr ortodont care lucreaza in colaborare cu cabinetul nostru sa ii extrag 5.4. M-am mirat eu ce o fi apucat-o dar am incercat totusi sa-l urnesc din loc Ti-ai gasit nu a stat bietul copil pentru ca se tinea tare pe pozitii maseluta desi era destul de cariata si nici eu nu am insistat doar cu anestezie locala sa-l "macelaresc".
Am intrebat si asistenta daca e pozsibil sa fi gresit dr ortodont si spune ca nu.
Eu sunt angajata la cabinet si acum sunt cam intre ciocan si nicovala cu baietelul asta. Sper sa nu iasa cu pentru mine
Voi ce ati fi facut?
dr_anca este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 25-02-10, 00:21   #6
Mare Maestru
Medic Stomatolog
Fara status.

.

dai telefon la ortodont si il intrebi daca sigur trebuie scos dintele.
apoi scoti dintele si gata,tii scrisoarea de la ortodont la tine.
eu fac o gramada de extractii pentru ortodonti atat dinti definitivi cat si dinti de lapte.
un dinte de lapte este usor de extras. important este o anestezie buna. o priza buna pe dinte,pentru asta folosesc clesti speciali micuti. si apoi un pic de forta,adica nu stai sa mangai dintele ca dupa 2 minute pacientul se plictiseste
Vechi 25-02-10, 00:41   #7
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.

.

am extras la un copil de 8.5 ani un 64 cu separarea radacinilor, pt. ca in rx se vedeau cum inconjoara pm si nu aveau rizaliza...
driulia este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 25-02-10, 00:55   #8
Mare Maestru
Medic Stomatolog
Fara status.

.

si iti era frica sa nu extragi premolarul definitiv, nu ?
Vechi 25-02-10, 01:00   #9
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+1 (+1/-0)     

nici vorba, voiam sa para extractia mai complicata!
.
Vechi 25-02-10, 01:01   #10
Mare Maestru
Medic Stomatolog
Fara status.

.

asa da
Vechi 26-02-10, 02:31   #11
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Citat:
Publicat initial de driulia View Post
am extras la un copil de 8.5 ani un 64 cu separarea radacinilor, pt. ca in rx se vedeau cum inconjoara pm si nu aveau rizaliza...
si eu prefer metoda separatiei si o fac destul de des la copii. Nu pentru a impresiona ci pentru ca intr-adevar in anumite cazuri este mai putin traumatic extractia cu elevatorul decat clestele..
gkretzu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 26-02-10, 11:09   #12
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.

.

nu voiam sa impresionez, era o poanta.
.
Raspundeti

Bookmarks

Tag-uri
ani, buna, copilului, definitivi, dinti, drept, ectopic, eugenol, extractie, folosesc, forum, gramada, mamica, mentinator, merita, minute, mobil, ortodont, ortodonti, pacientul, ras, resturi, sigur, spa, spatiu, telefon

Uneltele subiectului

Timpul este GMT +3. Acum este: 05:28.

Alegeti schema de culori preferata: