|
10-12-07, 17:42
|
#1 | | La primele mesaje
Medic Stomatolog
.
| - : 0 hiperestezie incapatanata (rau!) buna ziua.
pacienta, 35 ani, carii superficiale pe fetele ocluzale ale molarilor 1 si 2 din cadranele 1, 3, si 4, DUPA tratarea lor, acuza, de mai bine de 5 saptamani, dureri violente, fulguratii, la nivelul fetelor ocluzale. am facut fluorizare si am incercat si cu Desentitiser insa nici un rezultat. Sfaturi?
multumesc |
| |
.
10-12-07, 18:13
|
#3 | | La primele mesaje
Medic Stomatolog
.
| - : 0 EDA, dezinfectia cavitatii, spalare, uscare, aplicare demineralizant, spalare, uscare, bonding, fotopolimerizare, compozit foto, fotopolimerizare. (totul sub izolare, nu cu diga). majoritatera carii superficiale, doar in smalt, una singura cam 1-1,5 mm in dentina. dor insa toti dintii obtuirati! |
| |
.
10-12-07, 19:25
|
#7 | | Avansat bine
Medic Stomatolog
.
| - : 0 posibil inalte ... verifica ocluzia ...
__________________ - style is not something to put on is something that you are born with - |
| |
.
11-12-07, 09:57
|
#12 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 tin pariul!
din experienta proprie am zis, inainte sa folosesc diga mai pateam si eu chestia asta exact cum a descris-o colegul, de cand cu diga nexam. A si inca o chestie, de cand ai bagat tu primul entry in jurnal cu coafajul direct total etch am renuntat si eu la dycal sau kerr life si nu mai am nici o problema de genu asta. Thanks |
| |
.
24-12-07, 03:39
|
#14 | | Initiat bine de tot
Aspirant la MD
.
| - : 0 Citat: |
Publicat initial de f.dediu tin pariul!
din experienta proprie am zis, inainte sa folosesc diga mai pateam si eu chestia asta exact cum a descris-o colegul, de cand cu diga nexam. A si inca o chestie, de cand ai bagat tu primul entry in jurnal cu coafajul direct total etch am renuntat si eu la dycal sau kerr life si nu mai am nici o problema de genu asta. Thanks  | Cu placere.
Am "obtinut" durere si cu diga. (am povestit despre cazuri pe forum)
Eu cred ca pe langa faptul ca acum lucrezi cu diga ti-ai schimbat si pasii pe care ii faci pentru o obturatie. :wink: Citat: |
Publicat initial de dentist as vrea sa stiu cum ai rezolvat..sper ca n-ai devitalizat. | Sunt 2 posibilitati de a rezolva un astfel de caz.
Treburi ca densensibilizant, bonding aplicate peste obturatie sunt doar "vrajeli" de scurta durata in cazul in care functioneaza pe moment.
Posibilitatea 1: Se da jos tot compozitul + un pic din dentina si apoi se reface obturatia. Daca culoarea compozitul este foarte asemanatoare cu cea a dintelui este o fericire.
2. Se devitalizeaza.
__________________ Madalin |
| |
.
 | | Tag-uri | aplicare, bonding, buna, cazuri, coafajul, colegul, compozitul, dentis, dentist, diga, dintelui, direct, doare, etch, exam, faza, folosesc, gresesti, kerr, mm, obtura, obturatie, povesti, primul, rezolva, rezolvat, saliva  | Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (20:22) timp. |