| | 10Multumiri -
2 Scris de tiptop -
1 Scris de sico -
2 Scris de anduluta81 -
2 Scris de sico -
2 Scris de radualionte -
1 Scris de Piulitzul |
17-01-11, 10:14
|
#1 | | Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Cand nu vine pacientul voi sunati? Am fugit sa ajung la cabinet si pacientul programat nu a venit. Pe cuvant daca inteleg de ce se programeaza daca nu vin? Nu mai bine nu fac programare. Chiar ma deranjeaza dar se pare ca pe ei nu. Prefera sa vina in cabinet si sa astepte 3 ore pana se elibereaza un loc dar daca le zic sa vina peste 3 ore cand sunt liber nu mai vin. Asta ma irita ingrozitor. Ca sa nu spun ca imi amintesc clar ca am refuzat doi pacienti pentru aceeasi ora ca era deja ocupat. Cand nu vine pacientul voi sunati? E de bun simt sa suni sa intrebi sau e penibil? Eu le cer numarul de telefon dar nu sun.
__________________ Va rog sa va inscrieti si sa votati timbrul facut de mine pe pagina PostEurope. In ultimii ani doar UNGARIA a castigat. Votati Romania  E usor, dureaza un minut. MULTUMESC!!! Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
Modificat ultima data de KLMircea; 17-01-11 la 14:43.
|
| |
.
17-01-11, 11:03
|
#2 | | Avansat bine
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Mircea poti sa incerci sa suni pacientii cu o zi inainte, sa le readuci aminte de programarea de "maine" si sa confirme daca vin sau nu.
Desi daca-s nesi, tot nu vin, cu toate straduintele din partea ta.
@piu: ai si niste poze? 
(Iti dai seama ca nu cred ca vei primi multumiri pentru mesaj, ar fi urat din partea noastra).
__________________ daca nu poti vindeca, macar nu imbolnavi mai tare.
Modificat ultima data de Mona Lisa; 17-01-11 la 11:05.
Motivul: complet.
|
| |
.
17-01-11, 11:12
|
#3 | | Avansat bine
MD Ortodont
.
| = : +1 (+1/-0) Citat:
Publicat initial de KLMircea Cand nu vine pacientul voi sunati? E de bun simt sa suni sa intrebi sau e penibil? Eu le cer numarul de telefon dar nu sun. | In primul rand, eu debitez, dar asta nu schimba neaparat lucrurile.
Pe cei care sunt pacienti ''buni'' si isi vad de treaba, ii sun. Pe cei care nu sunt la prima abatere nu-i mai sun.
Nu e penibil sa suni, poti suna pacientul si, pe un ton absolut normal, sa ii spui ceva de genul:
- Va astept de o jumatate de ora si ma intreb daca vi s-a intamplat ceva?
Poate chiar i s-a intamplat ceva: e bolnav, a facut pana de cauciuc, s-a oparit cu cafeaua etc.
In felul asta tatonezi terenul si simti din mers in ce directie se indreapta conversatia... te ajuta sa iei o decizie cu privire la viitoarea colaborare. Fiecare merita o a doua sansa, important este sa nu te faca sa te simti ca un fraier.
E tot o cale de a ne educa pacientii... si ii si intinzi o mana in caz ca se simte vinovat.
Daca a uitat sau nici macar dar e nonsalant, poate nici tu nu il mai vrei de pacient si, in felul asta, ai mai ''rezolvat'' o problema.
Dar penibil nu e niciodata! |
| |
.
17-01-11, 11:32
|
#4 | | Mare Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Citat:
Publicat initial de KLMircea 1. M-am trezit cu o durere crunta de spate.
2. Golden Globes: A castigat Social Network si nu imi place filmul ala.
3. Am fugit sa ajung la cabinet si pacientul programat nu a venit. Pe cuvant daca inteleg de ce se programeaza daca nu vin? Nu mai bine nu fac programare. Chiar ma deranjeaza dar se pare ca pe ei nu. Prefera sa vina in cabinet si sa astepte 3 ore pana se elibereaza un loc dar daca le zic sa vina peste 3 ore cand sunt liber nu mai vin. Asta ma irita ingrozitor. Ca sa nu spun ca imi amintesc clar ca am refuzat doi pacienti pentru aceeasi ora ca era deja ocupat. Cand nu vine pacientul voi sunati? E de bun simt sa suni sa intrebi sau e penibil? Eu le cer numarul de telefon dar nu sun. |
Mircea noi nu suntem centrala telefonica.
La pacientii ciudati le dai programare,numarul de telefon si ii rogi sa confirme cu 24 ore inainte. Ii zici ca daca nu confirma o sa preiei o urgenta.
E una din metodele care dau foarte rar erori |
| |
.
17-01-11, 12:12
|
#5 | | Maestru
Medic Stomatolog
.
| = : 0 (+1/-1) exact,si ce sufera ca preiei tu urgenta..de abia ce nu se mai simt vinovati..si ce urgenta sa iei ,ca nu apare urgenta la ora x punct 00 cand ai tu nevoie.De obicei apar exact cand nu ai timp de ele.
Eu ii sun de fiecare data ca sa ii fac sa se simta prost.Apoi daca vor sa mai vina,am grija sa intarzii suficient de mult.Apoi suntem chit.
__________________ <G> God is Geometry |
| |
.
17-01-11, 12:54
|
#6 | | Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Cred ca deja s-a raspuns la problema mea cat pentru un Topic nou (<------poate vede un moderator ca sa copieze discutia): Sunam sau nu pacientii in legatura cu programarea. Toate variantele voastre sunt OK. Si eu sunt dar cand mi se umple paharul de nervi si sunt frustrat si mai rau ma enervez ca aflu ca a uitat sau a gasit in alta parte mai ieftin sau ceva aberatii.
Va spun cinstit ca eu credeam ca asa ceva se intampla preponderent in Romania. Daca Sico are metodele lui inseamna ca si in Franta, dar pe cuvant daca ma asteptam ca asa ceva sa se intample in Suedia. Asta e impresia mea despre tarile nordice.
Varianta lui Sico este excelenta dar nici atunci cand pacientul vrea la un medic despre care are referinte bune nu cred ca are bunul simt sa sune el. In Romania ei se cred CLIENTI si daca ei dau banul e cum vor ei => de aia ne confruntam cu atat de multa nesimtire si ne gandim (unii din noi) cum sa refuzam pacientii.
__________________ Va rog sa va inscrieti si sa votati timbrul facut de mine pe pagina PostEurope. In ultimii ani doar UNGARIA a castigat. Votati Romania  E usor, dureaza un minut. MULTUMESC!!! Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
Modificat ultima data de KLMircea; 17-01-11 la 13:15.
|
| |
.
17-01-11, 13:05
|
#7 | | Mare Maestru
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de anduluta81 exact,si ce sufera ca preiei tu urgenta..de abia ce nu se mai simt vinovati..si ce urgenta sa iei ,ca nu apare urgenta la ora x punct 00 cand ai tu nevoie.De obicei apar exact cand nu ai timp de ele.
Eu ii sun de fiecare data ca sa ii fac sa se simta prost.Apoi daca vor sa mai vina,am grija sa intarzii suficient de mult.Apoi suntem chit. | Pai nu sufera ca preiei tu urgenta(nu sa-i facem sa sufere vrem noi) dar nu pierzi tu timpul.
Eu am caiet de urgente si cand se elibereaza un loc sun urgente. Nu a confirmat pacientul,sun o urgenta.
Eu nu imi oblig pacientii sa vina la cabinet(din nou nu e treaba mea). Nu vor sa vina? Nu inteleg de ce trebuie sa ii sun eu sa vina la programare... Nu suntem sclavii lor. |
| |
.
17-01-11, 13:06
|
#8 | | Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 :d:d:d
Modificat ultima data de KLMircea; 17-01-11 la 14:44.
|
| |
.
17-01-11, 13:55
|
#9 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| = : 0 (+1/-1) Citat:
Publicat initial de KLMircea Cred ca deja s-a raspuns la problema mea cat pentru un Topic nou (<------poate vede un moderator ca sa copieze discutia)... | Si ce te opreste sa postezi unde vrei tu, respectiv la "management"? De ce ai nevoie de un moderator?
__________________ Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti... |
| |
.
17-01-11, 13:57
|
#10 | | Avansat bine
MD Ortodont
.
| - : 0 Pana intra moderatorii in schimbul doi si muta discutia: Citat:
Publicat initial de KLMircea
Va spun cinstit ca eu credeam ca asa ceva se intampla preponderent in Romania. Daca Sico are metodele lui inseamna ca si in Franta, dar pe cuvant daca ma asteptam ca asa ceva sa se intample in Suedia. Asta e impresia mea despre tarile nordice. | Mircea, oamenii sunt ocupati si se poate intampla sa uite. Isi planifica totul din timp, au tot felul de amanunte notate in carnetele, agende electronice, telefoane etc. Au scoala, serviciu, antrenamente, excursii, practica etc.
Eu imi revad pacientii la 8-12 saptamani si le dau la fiecare vizita biletul pentru urmatoarea programare. Cateodata isi pierd biletul, mai suna sa ma intrebe ziua sau ora, mai vin in alta zi dar la ora corecta sau in ziua corecta la ora gresita... Pot suna cu cel putin o zi inainte sa-si anuleze/modifice programarea. Daca sunt bolnavi, suna dimineata la prima ora sa te anunte, asta o accepti ca omul se poate culca sanatos si trezi bolnav. Pentru ca majoritatea sunt oameni sinceri, ii prinzi usor la inghesuiala daca s-au gandit sa minta. In unele situatii apreciezi din mers daca e de bun-simt sa debitezi sau nu, chiar daca nu au fost intrunite conditiile (o pacienta nu a venit, am sunat-o pe mama ei care mi-a spus ca cineva din familie tocmai facuse un AVC si au fost cu totii prinsi de asta... cum sa debitezi intr-o situatie din asta?)
Multi au serviciu de ''aducere aminte'', cu o zi inainte sistemul de evidenta trimite un SMS pacientului in care il atentioneaza in legatura cu programarea din ziua urmatoare. Costa vreo 35 de euro/luna, dar tot atat e si taxa minima pentru o absenta. Deci, daca unul singur dispare in peisaj in decursul unei luni, il taxezi si ai iesit la pace.
Ideea nu e sa jupoi sapte piei de pe pacient, ci sa il stimulezi sa devina mai grijuliu. Citat:
Publicat initial de anduluta81 Eu ii sun de fiecare data ca sa ii fac sa se simta prost.Apoi daca vor sa mai vina,am grija sa intarzii suficient de mult.Apoi suntem chit. | Pentru ca si stomatologii au program de lucru normal, cu mici variatiuni incep toti pe la 7.30-8.00 si incheie pe la 16.30-17.00, pacientii isi iau liber de la serviciu pentru a veni la tratament. Aici nu inghite nimeni galusca cu intarziatul. Se asteapta de la tine sa stii sa-ti apreciezi durata unui tratament. Dupa 15 minute te intreaba cand il iei, daca se repeta iti spune el pa! |
| |
.
17-01-11, 14:08
|
#11 | | Maestru
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de radualionte Si ce te opreste sa postezi unde vrei tu, respectiv la "management"? De ce ai nevoie de un moderator? | Nu ma opreste nimic DOAR CA EU NU POT SA COPIEZ DISCUTIA CE A AVUT LOC PANA ACUM intr-un nou topic.
__________________ Va rog sa va inscrieti si sa votati timbrul facut de mine pe pagina PostEurope. In ultimii ani doar UNGARIA a castigat. Votati Romania  E usor, dureaza un minut. MULTUMESC!!! Link [Necesita inregistrare pentru acces.] |
| |
.
17-01-11, 14:34
|
#13 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Pentru ca s-a mutat discutia, eu nu i-am sunat niciodata! Pentru ca, de la bun inceput, le faceam instructajul cu privire la punctualitatea programarii si la anuntarea telefonica cu 24 de ore inainte, daca intervine ceva si nu pot ajunge la programare. Eram asa de "rau" incat, daca intarzia mai mult de 5 min. la programare, il reprogramam, chiar daca stateam apoi sa citesc sau sa-mi ocup timpul cu altceva pana la urmatorul pacient. Am reusit sa-i "sperii" atat de tare incat veneau la programare cu 5 min. inainte, nu dupa...Cred ca e tot o abordare de management al cabinetului. "Cum ii cresti, asa ii ai..."
__________________ Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti... |
| |
.
17-01-11, 15:19
|
#14 | | Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de Mona Lisa Mircea poti sa incerci sa suni pacientii cu o zi inainte, sa le readuci aminte de programarea de "maine" si sa confirme daca vin sau nu.
Desi daca-s nesi, tot nu vin, cu toate straduintele din partea ta.
@piu: ai si niste poze? 
(Iti dai seama ca nu cred ca vei primi multumiri pentru mesaj, ar fi urat din partea noastra).  | razi de boala mea monalisa?/
sunt bolnavior ma..si sunt un MONSTRU....sunt polin de bube |
| |
.
17-01-11, 15:51
|
#15 | | Avansat bine
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Draga Piu,
te rog sa ma ierti. 
N-am vrut sa fiu nasoala. Mai mult am vrut sa te inveselesc.
Cum s-a intamplat de te-ai imbolnavit?
Iti urez insanatosire grabnica si ai grija de acum incolo de tine, nu mai manca si tu toate prostiile la care face reclama la televizor 
I pup you.
Stai cuminte in pat si bea multe lichide!
__________________ daca nu poti vindeca, macar nu imbolnavi mai tare.
Modificat ultima data de Mona Lisa; 17-01-11 la 16:02.
Motivul: complet.
|
| |
.
17-01-11, 17:49
|
#16 | | Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
.
| - : 0 nu sunt suparat pe tine...ziceam si ieu ashea... 
da...am baut 5 kile de prostii in 2 zile
dorm mult...prostii alea alea |
| |
.
 | | Tag-uri | abord, ateam, boala, cabi, cabinetului, citesc, discutiile, firme, iga, inceput, lisa, maine, management, mesaj, noastra, nou, ore, pacient, pacientii, partea, poze, programare, programarea, rama, rau, seama  | Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (16:27) timp. |