Inregistrare Asigurari online +
.
Rosia Montana
 eugenol.ro    

Cotizam obligatoriu pt pensie?

discutie din eugenol.ro : Sunt la inceput,si va cer niste raspunsuri cu privire la infiintarea unui cmi.....asta dupa ce am citit deja ce ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona Profesionala Stomatologica > Forumuri profesionale > Management
Ati uitat parola? Inregistrare

E-Band on tour: We rock out your teeth 2 Iunie - Bucuresti
Like Tree1Multumiri
  • 1 Scris de dentist4u

Raspunde

LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 16-01-11, 11:39   #1
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.

.

Default Cotizam obligatoriu pt pensie?

Sunt la inceput,si va cer niste raspunsuri cu privire la infiintarea unui cmi.....asta dupa ce am citit deja ce s-a scris,insa am unele nelamuriri...
1.Daca am CMI,e obligatoriu sa fiu angajat in propriul meu CMI(adica sa am carte de munca),sau pot functiona ca PFA ?
2.In ambele cazuri:PFA in CMI-ul meu sau DETINATOR SI ANGAJAT in CMI-ul meu,e obligatoriu sa platesc pt pensie si somaj?Pot opta pt o pensie privata,fara sa mai cotizez la cea de la statDaca nu vreau sa cotizez absolut deloc pt pensie(nici privata ,nici de la stat),se poate?
3.Daca nu am carte de munca,dar detin CMI,pe numele meu,pot dovedi ca am lucrat in aceasta perioada de timp(in eventualitatea unei plecari in stainatate,acolo unde poate mi se cere sa dovedesc experienta in tara)?
MULTUMESC!
mase este offline  
Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-01-11, 11:43   #2
Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.

.

de angajat nu te poti angaja.
la restul nu stiu...
bolodoctoru este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-01-11, 13:11   #3
Initiat
Medic Stomatolog
no status at all

.
+1 (+1/-0)     

1. nu esti obligat sa te autoangajezi, doar daca vrei sa-ti scazi pe cheltuieli salariul, dar ai de platit obligatoriu taxe uriase la acest salariu. De aia, mai toata lumea opteaza pentru contract de asigurari obligatoriu. NU AI VOIE PFA!!!!!!!!!!!! Au obosit toti sa explice treaba asta. Nu exista pfa legal la medici.
2. ori ca te-ai autoangajat, ori ca ti-ai facut contract cu casa de pensii, oricum ai da-o, tot esti obligat sa platesti CAS. Somaj nu, ca nu intereseaza pe nimeni daca esti bleg si tre' sa inchizi cabinetul. Asta e tara si iubitii sai conducatori. Diferenta de plata este urmatoarea: daca ai salariu, platesti CAS raportat la suma respectiva. Daca ai doar contract de asigurat, poti plati(acelasi procent), dar la salariul minim pe economie(dar nu uita ca ai studii superioare...deci si asta e mai mare). Pe scurt, nu scapi de plata CAS si sanatate(asta raportat la veniturile nete impozabile pe care ti le srabileste administratia financiara).Pensii private poti sa-ti faci 100, nu intereseaza decit pe bietul tau buget cocosat de cheltuieli, dar daca mai apuci pensia, poti spera ca ai lunar mai mult de o ciunga...(cum ai doar de la stat).
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/management/12876-cotizam-obligatoriu-pt-pensie/
3. daca ai CMI, esti inregistrat la Casa de pensii, deci ti se elibereaza oricind adeverinta de vechime.
mase i-a placut /a multumit.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
absolut, angaja, angajat, car, carte, cazuri, citit, cmi, experienta, fiu, inceput, infiintarea, lucrat, meu, munca, nelamuriri, numele, obligatoriu, perioada, pfa, platesc, privata, raspunsuri, stainatate

Uneltele subiectului

Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (16:26) timp.

Alegeti schema de culori preferata: