Inregistrare Asigurari online +
.
Rosia Montana
 eugenol.ro    

Neclaritati CMI

discutie din eugenol.ro : 1 Un CMI ce impozite trebuie sa plateasca referitor la pensie, asig de sanatate , somaj (procentele) am vazut ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona Profesionala Stomatologica > Forumuri profesionale > Management
Ati uitat parola? Inregistrare

E-Band on tour: We rock out your teeth 2 Iunie - Bucuresti
Like Tree3Multumiri
  • 1 Scris de m1r
  • 2 Scris de mariC

Raspunde

LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 30-11-10, 17:47   #1
m1r
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Default Neclaritati CMI

1 Un CMI ce impozite trebuie sa plateasca referitor la pensie, asig de sanatate , somaj (procentele) am vazut ca sunt 1000 de pareri mai ales datorita buimacelii legislative.
2 Este obligatoriu ca eu sa am carte de munca tinand cont ca tot eu sunt si titularul CMI-ului sau se poate lucra cum am mai citit pe forum ca persoana care desfasoara o meserie liberala.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/management/12527-neclaritati-cmi/
3 In situatia in care as lucra fara carte de munca contributia prin contract individual catre fondul de pensii se calculeaza ca vechime in munca.(ar fi ca un fel de carte de munca)
4 De cand trebuie sa inchei contract cu casa de pensii , de sanatate si somaj, tinand cont ca mai dureaza aproximativ o luna pana sa obtin autorizatia sanitara de la DSPMB, asta traducandu-se ca practic nu lucrez si nu produc venituri si ca atare nu am ce sa platesc catre pensii, sanatate somaj.
Multumesc anticipat
KLMircea i-a placut /a multumit.
m1r este offline  
Raspundeti cu citat
.
Vechi 30-11-10, 18:15   #2
Maestru
Medic Stomatolog
Angry Birds: ~( `^´ )~

.

Si eu vreau raspunsuri la ceea ce intrebi
Va rog sa va inscrieti si sa votati timbrul facut de mine pe pagina PostEurope. In ultimii ani doar UNGARIA a castigat. Votati Romania E usor, dureaza un minut. MULTUMESC!!! Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
KLMircea este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 30-11-10, 20:48   #3
Ucenic
Medic Dentist
Fara status.

.

m am interesat si eu pe tema asta si uite ce am aflat:

-pe toti banii care iti intra in casa platesti 5,5 % din ei catre casa de sanatate
-apoi scazi cheltuielile( materiale , salariu asistenta , plata catre tehnicean , acei 5,5% care ii platesti pt sanate , etc) si din ce ramane platesti un impozit de 16%
- daca vrei pensie , te duci la casa de pensie si in funcitie de pensia care vrei sa o primesti cotizezi pe luna X ron ...
Vechi 30-11-10, 21:15   #4
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.

.

-nu e obligatoriu sa iti faci carte de munca ( daca iti faci trebuie sa ai sarariu minim declarat 1200 ron din care platesti 670 la stat)
-daca nu iti faci carte de munca - obligatoriu trebuie sa iti faci contract de individual la casa de pensii pe o suma declarata de tine ca venit - (in Dolj declari cat vrei ,nu stiu daca a fost o eroare a lor sau chiar asa este)din care platesti 31,3% contributie catre pensii ;
- obligatoriu contract individual cu casa de asig de sanatate(daca vrei sa ai asig medicala ) pe suma declarata in declaratia 200 la finante ( venitul net estimativ din care platesti 5,5 % sau 6,5% pentru ca am obs ca de la an la an variaza.)
- la somaj am inteles ca este obligatoriu contract individual si platesti 0,5% din venitul net pe luna anterioara ( declaratiile trebuie depuse lunar ) - eu nu am fost inca sa platesc ( e obligatoriu din iulie 2010)
- la finante platesti 16% din venitul net iar initial (adica atunci cand iti deschizi CMI-ul) platesti 16 % din venitul net estimativ
La pensii se plateste lunar sau pe tot anul.la somaj lunar. la CAS trimestrial . la finante trimestrial.
pe anul urmator ti se va trimite o declaratie de impunere fiscala ( de la finante) in care iti specifica daca trebuie sa mai platesti sau sa mai iei bani in functie de cati bani declari ca ai facut pe anul anterior.

Daca nu ai venituri pe o luna , declari pe proprie rasp la somaj ca nu ai avut venituri si nu platesti contributia.
Daca esti angajat in alta parte si ti-ai deschis si CMI esti obligat sa platesti separat si pt CMI-ul tau contributii dupa cum ti-am spus mai sus , chiar daca le mai plateste angajatorul tau pentru cartea ta de munca.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=12527

Sper ca v-am fost de folos !
Dentamax si Iriss23 le-a placut /au multumit.
mariC este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 08-12-10, 15:24   #5
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Mai am o completare . Am fost azi la somaj si mi s-a spus ca ordinul s-a abrogat , asa ca nu mai suntem obligati sa platim 0,5 % la somaj , mi s-a zis ca daca nu am platit retroactiv ( trebuia platit pe iulie si septembrie sau august ) nu e nici o problema pt ca nu mai controleaza nimeni ?! Este vorba de CMI-uri .
mariC este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
ata, ati, autorizatia, carte, casa, citit, cmi, cont, contract, desfasoara, fondul, forum, individual, liberala, lucrez, luna, munca, obligatoriu, pensii, persoana, platesc, practic, referitor, sanatate, sanitara

Uneltele subiectului

Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (16:25) timp.

Alegeti schema de culori preferata: