2Multumiri -
2 Scris de Dental Life Sciences R |
17-11-10, 00:50
|
#1 | | Ucenic Sef
Medic Dentist
.
| - : 0 Sistem de management al calitatii ISO pt cabinet certificare ISO...cine si-a facut?? |
| |
.
17-11-10, 09:50
|
#3 | | Vizitator
.
| Citat:
Publicat initial de vlad certificare ISO...cine si-a facut?? | ISO inseamna Organizatia Internationala pentru Standardizare.
Nimeni nu implementeaza ISO sau nu se certifica ISO, ci implementam sau ne certificam cu un standard ISO. La ce standard va referiti? | |
| |
.
17-11-10, 12:09
|
#5 | | Vizitator
.
| Citat:
Publicat initial de vlad Consultanta privind implementarea unui sistem de management al calitatii SR EN ISO 9001:2008 | Daca aveti intrebari la obiect, va raspund cu mare drag. Consultanta pe ISO 9001 este domeniul meu de expertiza.
Cu respect, Maria Agache | |
| |
.
17-11-10, 15:34
|
#6 | | Avansat
Medic Stomatolog
.
| - : 0 care e utilitatea obtinerii certificarii iso?
__________________ Nu am,nu dau,nu vreau...(maxime din policlinica) |
| |
.
17-11-10, 16:00
|
#7 | | Vizitator
.
| Citat:
Publicat initial de Dr.Daraban Bogdan care e utilitatea obtinerii certificarii iso? | Sa obtineti un certificat nu este extrem de util, mai degraba este costisitor  .
Veti dori sa obtineti acest certificat daca acest lucru va fi solicitat de clientii dumneavoastra explicit sau nu. Cel mai des certificatul este solicitat in caietele de sarcini, printre conditiile de participare la licitatii cu institutii de stat sau private. Ne-explicit, certificarea poate aduce o recunoastere a calitatii serviciilor pe care le oferiti clientilor dumneavoastra.
In acest domeniu, (pentru ca standardul pentru managementul calitatii 9001 este aplicabil tuturor domeniillor de activitate), cred ca rareori va este solicitat acest certificat in mod explicit.
Am vorbit pana acum de certificat. Pana cand vine vorba de certificare, trecem prin procesul de implementare a standardului si abia aici ar trebui sa se justifice cheltuiala.
Daca in urma implementarii acestui standard nu vedeti ceva rezultate concrete in activitatea dumneavoastra, atunci ati platit pentru o hartie. Dar aici depinde mult de cat doriti dumneavoastra sa va implicati in acest proces. Orice consultant va poate sprijini, dar depinde mai mult de dumneavoastra decat de el sa aduceti valoare acestei cheltuieli. Cu alte cuvinte: dumneavoastra platiti, dar va doriti certificatul sau implementarea standardului? De platit veti plati oricum pentru ambele, asa ca e important sa valorificati cheltuiala si sa exploatati procesul de consultanta la maxim. | |
| |
.
18-11-10, 09:14
|
#9 | | Vizitator
.
| Cu drag. | |
| |
.
13-05-11, 23:30
|
#11 | | Initiat bine
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Citat:
Publicat initial de nokx83 Ieri a fost un curs la Congresul de stoma din Tm , in care se vorbea de implementarea certificarii ISO pt. fiecare cabinet care in curand va fi obligatorie .Mai vedem ce se va intampla , oricum mi se pare absurd | este normal sa se intervina in ceea ce priveste dotarea minima a cabinetelor...standard si de aici incolo cine vrea certufucare sa o faca
mie i se pare absurd ca se deschid cabinete pe banda cu o dotare care lasa f mult de dorit |
| |
.
17-05-11, 09:27
|
#12 | | Vizitator
.
| Citat:
Publicat initial de nokx83 Ieri a fost un curs la Congresul de stoma din Tm , in care se vorbea de implementarea certificarii ISO pt. fiecare cabinet care in curand va fi obligatorie .Mai vedem ce se va intampla , oricum mi se pare absurd | Reiau o nota mai veche: ISO inseamna Organizatia Internationala pentru Standardizare, deci nimeni nu se certifica ISO, ci toti se certifica in conformitate cu un anumit standard ISO. Daca vorbim de standardul ISO 9001, cel referitor la managementul calitatii, acest standard international, aplicabil tuturor domeniilor de activitate, nu are un caracter obligatoriu si nu se refera in nici un caz la "dotari minime" intr-un cabinet de stomatologie. | |
| |
.
17-05-11, 21:39
|
#13 | | Initiat bine
Medic Dentist
.
| - : 0 Citat:
Publicat initial de nokx83 Ieri a fost un curs la Congresul de stoma din Tm , in care se vorbea de implementarea certificarii ISO pt. fiecare cabinet care in curand va fi obligatorie .Mai vedem ce se va intampla , oricum mi se pare absurd | Nu s-a reusit pana acum obligarea tuturor cabinetelor dentare sa aiba macar o secretara, daca nu si o asistenta, si se vorbeste de obligativitea certificarii ISO ? In Romania?
Mi-ar veni sa rad daca nu mi-ar veni sa plang  .
__________________ Life is hard. It's harder when you're stupid. -John Wayne |
| |
.
17-05-11, 22:08
|
#14 | | Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
.
| = : +2 (+2/-0) Citat:
Publicat initial de dr. patricia Nu s-a reusit pana acum obligarea tuturor cabinetelor dentare sa aiba macar o secretara, daca nu si o asistenta, si se vorbeste de obligativitea certificarii ISO ? In Romania?
Mi-ar veni sa rad daca nu mi-ar veni sa plang  . | plingi linistita. urmareste cu atentie ce se intimpla in spatele cortinei CMDR si vei vedea ca ni se pregatesc multe lucruri care ne vor face sa ne muscam pumnii de ciuda ca nu am emigrat la timp. sunt vreo 4-5 sute de medici dentisti din tara asta care incep sa se pregateasca sa traiasca nu din munca cinstita in cabinet ci din tehnocratie si birocratie dusa la extrem pe spatele nostru. in ultimii 2-3 ani ni s-a testa forta de reactie in fata "agresiunii" ( exemple... contractul cadru CNAS, situatia AMSPPR, etc). s-a dovedit ca e zero. urmeaza "bucuriile". certificare ISO, malpraxis, etc. vin, vin incet dar sigur si nu oricum de acesta data ci prin legi si regulamente create de colegii nostrii. jale mare urmeaza.
__________________ dr. Bogdan OPREA
medic stomatolog
colaborator Kerr Romania |
| |
.
16-06-11, 17:06
|
#15 | | Vizitator
.
| Poate sunt naiva, dar mi-e greu sa cred ca cineva poate impune ca obligatoriu un standard international optional. Chiar si-n Romania.
Daca exista persoane interesate, putem organiza un curs introductiv despre ISO 9001, pe care sa-l predau cu placere. Costurile ar fi legate de locul de desfasurare si atat. Maria Agache | |
| |
.
 | | Tag-uri | 2008, aveti, certificat, consultanta, domeniu, domeniul, dori, extrem, gasi, gasit, hartie, institutii, interna, internationala, intrebari, iso, iv, licitatii, management, meu, obiect, platiti, raspund, sistem, solicita  | Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (16:25) timp. |