eugenol.ro

eugenol.ro (http://www.eugenol.ro/forum/index.php)
-   Lucrul "afara" (http://www.eugenol.ro/forum/lucrul-afara/)
-   -   Practica in Franta (http://www.eugenol.ro/forum/lucrul-afara/210-practica-franta/)

Kristina 13-06-06 00:33

Practica in Franta
 
Buna ziua,
Dupa o scurta vizita a forumului, m-am decis sa-mi scriu si eu impresiile, cat mai realist posibil.
Locuiesc in Franta de 8 ani si pot spune ca pentru a avea dreptul de a exersa aici trebuie tras un pic la inceput, dar ca apoi, avem exact aceleasi drepturi de exercitiu ca si francezii.
Cum Franta este o tara de imigranti, pacientii nu prea tin cont de originea medicului, deci nu sunt probleme de clientela din acest pnct de vedere.
Nu stiu cum a evoluat sistemul de sanatate in Romania, cand am plecat eu pacientii nu erau deloc rambursati de catre Asigurare. Chiar as dori sa am niste precizari in acest sens.
Aici exista in primul rand sistemul de Securitate sociala obligatoriu pentru toti, iar in plus, fiecare poate subscrie o Asigurare complementara care daca este buna poate rambursa integralitatea costului tratamentului.Asta pentru proteza si terapie, parodontologia, chirurgia si implantologia nu sunt sau sunt foarte putin platite de catre Mutuelle (asigurare).
Numarul de dentisti este strict controlat ; exista la nivel national Numerusus Clausus ce reprezinta numarul maxim de studenti admisi in anul 2 de studii dentare. Anul 1 este deschis la toata lumea ; la sfarsitul acestui prim an exista un concurs unde procentajul de reusita este de 15%.Odata admis in anul 2, este mai usor. Eu, avand diploma romaneasca, am trecut direct in anul 5.
Invatamantul este gratuit, nu se platesc decat materialele, circa 2000 de euros pentru 5 ani.
Ca nivel pot spune ca sunt un pic mai avansati si mai la obiect decat in Romania, in sensul ca inca din Facultate se invata ultimile tehnici incusiv paro, chirurgie. Am auzit ca acum studentii de anul 6 sunt obligati in cadrul Facultatii sa puna cel putin un implant.
Exercitiul in cabinet este dupa dorinta si ambitia fiecaruia . Exista foarte multe posibilitati de invatamant postuniversitar, foarte multe cursuri practice, numai sa vrei.
Aprovizionarea se face intr-adevar numai prin telefon dupa cataloage, eventual direct pe site-ul lor web.
Cifra de afaceri este foarte variabila de la un cabinet la altul; media nationala situindu-se pe la 180000euros pe an, din care practicianului ii raman circa 35-40%; restul sunt cheltuielile. Taxele sunt foarte mari; se spune ca si atunci cand stranuta, francezul trebuie sa plateasca 1 euro la stat.
As fi in schimb curioasa sa stiu care mai este situatia in Romania ? Este usor pentru un nou instalat, sau este lipsa de pacienti ? Cum se procedeaza cu casele de asigurari ? Mai exista posturi la stat sau nu ?
Sperand ca am reusit sa redau o imagine de ansamblu a practicii sau a artei dentare , cum zic francezii, va urez numai bine.

eugenol man 13-06-06 08:13

Bine ai venit pe forum,

Am citit cu interes mesajul tau si nu am putut sa nu aprob Numerusus Clausus o idee care ar trebui sa fie implementata si in Ro unde am eu senzatia ca sunt prea multi studenti. Asa poate va creste si calitatea educatiei fiind mai multe resurse pe student.
Acum in ce priveste sistemul de asigurari, exista o casa de asigurari la care toti platim (de stat) care plateste o parte din manoperele facute in cabinet (la copii in mod special). Din pacate este un plafon de plati catre medic, care este foarte jos. Cred ca mai bine ne povesteste cineva care lucreaza cu casa. Destul de multi lucreaza integral privat.
Sunt si asigurari private dar sunt inca la inceput. Mai sunt multinationalele mari care dau in pachetul salarial si o suma anuala ce poate fi cheltuita la stomatolog (nu intereseaza pe ce)
Ca sa iti deschizi un cabinet nou este mare bataie de cap dar si mai mare cheltuiala, finantarile pentru asa ceva fiind scumpe sau nu ai acces la ele. Aici cgcorina ne poate da un imput proaspat, vineri sarbatorind deschiderea cabinetului personal. Felicitari cu aceasta ocazie!
Acum in general un cabinet nou ii trebuie intre 6-12 luni sa porneasca in cazul in care esti la inceput.
Numarul pacientilor care merg la tratament a scazut in mod constant in ultimii ani, nu pentru ca nu ar avea nevoie sau dori tratament ci pentru ca banii sunt din ce in ce mai putini iar modurile de a le cheltui din ce in ce mai multe. (rate la casa, rate la electrocasnice, excursii, rata la masina ...) Sa speram ca intrarea in EU va schimba putin lucrurile, in sensul pozitiv :D
Am o intrebare, vezi aici : Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
Asta ca sa nu deviez de la subiect :)

Kristina 28-06-06 23:40

Multumesc de raspuns Eugenolman; Am gasit acest forum "navigand" pe colegi.ro; Se pare ca am fost colegi de promotie.
Apreciez foarte mult aceste discutii si imi face placere sa vad ca sunt multi colegi interesati de perfectionare si de schimb de experienta. Am observat si unele "scapari", dar este ceva curent. Si in Franta este un site "eugenol.com" si am gasit si acolo schimburi de replici "ca la usa cortului". Fiecare se exprima cum crede de cuviinta, asta este libertatea de opinie.
In alta ordine de idei: este organizat ceva in domeniu in luna august,(conferinta, congres, expozitie?)

drdream 29-06-06 08:06

asta cu numerus clausus este o chestie care ma enerveaza rau ca concept.
ideea este buna cu cifra de scolarizare redusa, ca sa nu mai iasa 10 mii de stomatologi pe an, dar in romanica sunt si o sa fie interese foarte mari sa se mentina sau chiar sa creasca aceasta cifra de scolarizare(deoarece statul da o suma de bani, maricica, anual, pentru fiecare student)

in schimb romanica a inteles sa fixeze numerus clausus al doctorilor din localitatea x sau y, ceea ce mi se pare un abuz, daca eu am libera practica, sunt indreptatit sa lucrez unde vrea muschii mei.
caz concret: brasovul acum cativa ani nu mai aproba deschiderea de cabinete noi pe motiv de surpasaturare pe cap de locuitor. un amic s-a pus cu ei si a castigat la strasbourg, si i-a rupt de bani si a doua zi legea a disparut.
tot din aceasta cauza a disparut si legea aia aberanta cu farmaciile, ca sa nu mai poti deschide o farmacie noua in orasul x sau y, un concern cred chiar francez a procedat la fel dand statul in judecata.

legile astea contravin constitutiei care garanteaza dreptul la initiativa privata(parca asha zice ) . deci daca garantezi , nu te apuci sa ingradesti cu numerus clausus medicii care au libera practica.

Kristina 08-07-06 11:34

Deja m-am obisnuit cu forumul.
As vrea numai sa specific o diferenta care mi se pare destul de importanta si asta in domeniul endo.
In afara de cazurile acompaniate de supuratie canalara persistenta, toate endo-urile se fac intr-o sigura sedinta. Nu se mai folosesc mese sau bulete intracamerale de la o sedinta la alta ( nici macar CA OH); In momentul in care s-a obtinut prepararea canalului si dupa dezinfectare (aici se face cu Dakin sau apa de Javel)si uscare( foarte important) se obtureaza. Chiar si la gangrena asimptomatica, cu reactie periapicala sau nu. Eventual pacientul se pune pe antibiotice.
Daca este gangrena simptomatica si secretie pe canale, se dau imediat antibiotice( Birodogyl : macrolide+ metronidazol) si se obtureaza in sedinta urmatoare cand dintele devine nedureros.
Nu are rost sa ma contraziceti. Este doar tehnica ce se foloseste aici.

nico 08-07-06 12:00

Citat:

Publicat initial de drdream
legile astea contravin constitutiei care garanteaza dreptul la initiativa privata(parca asha zice ) . deci daca garantezi , nu te apuci sa ingradesti cu numerus clausus medicii care au libera practica.

in aceeasi idee, mai este si legea concurentei potrivit careia nimeni nu te poate ingradi sa-ti deschizi cabinet acolo unde doresti...

dana10 01-08-06 23:23

Sint medic stomatolog si am terminat in 2002,Cluj.Am facut si rezi...si acum intentionez sa plec in Franta peste 1 luna.Oare ce sanse am sa ma accepte cineva cu o bursa...sau sa fac un stagiu postuniversitar...sau intr-un cabinet privat ca asistenta...as vrea sa imi gasesc ceva de lucru in stoma in Franta...fara s-o mai iau de la capat cu facultatea.Ce sfat imi puteti da?

eugenol man 01-08-06 23:35

Draga Dana,

Bine ai venit!
Ca un nou venit obisnuit ai reusit sa faci (nestiind) prima greseala in ce priveste regulile de participare (care sunt simple si nu sunt multe) Mai exact ai deschis un subiect nou de discutie in cadrul altui subiect. Aparent are legatura cu Franta dar e alta poveste.
Asa ca te sfatuiesc sa folosesti butoun de new topic pentru a face un mesaj nou cu intrebarea ta. Acum am sa mut eu intrebarea ta Link [Necesita inregistrare pentru acces.]. Dar pe viitor am sa te rog sa nu postezi offtopic (adica sa raspunzi la subiect, sa faci un subiect nou cu posturile tale la forumurile la care se incadreaza, sa folosesti Cautarea pt a gasi raspuns la intrebarile tale.

De asemeni am sa rog sa raspundeti la aceasta intrebare Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
Multumesc

Kitty1604 17-01-07 19:48

Buna Kristina,
M-a rugat cineva sa aflu daca exista un congres de sanatate orodentara in Franta in 2007.Tu stii ceva??
sau ai cateva siteuri sa imi recomanzi??/multumesc !! \
Sper sa nu fiu offtopic... :roll:

Kristina 18-01-07 19:34

Kitty: Iti recomand 2 site-uri , printre cele mai accesate si mai complete de aici: Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
Sper sa-ti fie de folos.

ioanapopa 15-02-09 16:18

Buna,
Pacientii nu sunt inca rambursati de catre asigurari, desi sunt multi care spun ca asigurarile au viitor in Romania.
Unii chiar sustin ca firmele mari au inceput deja sa faca asigurari cu cabinete stomatologice ( pt. angajatii lor).
--------------------------
--------------------------
Draga Kristina,
La casele de asigurari ( de stat) e mare mafie si nu poti intra daca n-ai pile ( de altfel nici nu cred ca merita ca bani, si restul).La privat pacienti nu sunt prea multi si mai sunt si mofturosi ( vor minuni daca se poate ,si sa plateasca cat mai putin).
Un nou venit are nevoie de cateva luni sa se instaleze si sa rezolve cu actele si avizele ( il costa cam 1000 euro numai actele, plus nervii).
Cea mai buna varianta la inceput e sa inchirieze un cabinet gata facut si cu toate avizele(daca n-are bani si timp sa-si faca cabinet) asta nu scuteste actele proprii.
Apoi are nevoie de aproximativ 6 luni pana incepe sa mearga.

buburuza5 19-02-09 22:26

Citat:

Publicat initial de ioanapopa (Mesaj 100215)
Un nou venit are nevoie de cateva luni sa se instaleze si sa rezolve cu actele si avizele ( il costa cam 1000 euro numai actele, plus nervii).
Cea mai buna varianta la inceput e sa inchirieze un cabinet gata facut si cu toate avizele(daca n-are bani si timp sa-si faca cabinet) asta nu scuteste actele proprii.
Apoi are nevoie de aproximativ 6 luni pana incepe sa mearga.

Daca nu are sustinere financiara pt cele 6 luni de asteptare, atunci se angajeaza si este platit la procentul din incasari stabilit de comun acord(???) cu angajatorul. Si atunci este si mai greu .... Eu am colegi care s-au lasat de stoma in schimbul angajarii la firme de distributie medicamente din cauza asta.

Asta e, fiecare se descurca cum poate!

In privinta pacientilor din privat, subscriu la ce a spus ioana popa. Majoritatea vor daca se poate in 2-3 sedinte tot tratamentul si, stiti vorba aia romaneasca "sa faci din NIMIC bici!"

coolsharky3 30-08-10 13:44

Buna Kristina,

multumesc pt informatiile utile oferite.
Vreau sa te intreb daca din punctul tau de vedere sunt utile cursuile gen Diplome D Universite sau CECSMO(in orhto) pentru un dentist roman ce vrea sa ramana si sa practice stoma in FR?

Tony

Kristina 28-02-13 15:10

Acesta este un subiect pe care l-am deschis acum ceva timp. M-am absentat apoi o perioada de pe forum, dar acum m-am gandit ca ar putea fi folosit ca loc de discutie intre cei deja instalati in Franta, despre: congrese, produse, tehnici, asigurari, cabinete, intalniri...etc; tot ceea e specific sistemului francez.
Si sa lasam "Bienvenue en France" doar pentru informatii utile celor care vor sa vina aici.
Ce ziceti?

gaybriel 28-02-13 16:01

buna ideea.Ar fi frumos dak am putea sa ne mai si ajutam intre noi,din pacate in Romania sa cam pierdut moda cu ajutorul intre colegi.

n.ioana 01-03-13 14:47

Citat:

Publicat initial de gaybriel (Mesaj 260690)
buna ideea.Ar fi frumos dak am putea sa ne mai si ajutam intre noi,din pacate in Romania sa cam pierdut moda cu ajutorul intre colegi.

draga gaybriel,in Romania s-au cam pierdut multe...atragem simpatii si antipatii pt ca in dorinta de a ne castiga "painea" se practica o concurenta neloiala;din pacate,sistemul sanitar-medical e intr-o faza de resuscitare permanenta.putem spera doar ca vom vedea unele imbunatatiri in urmatorii 5 ani.succes!

Kristina 03-03-13 11:29

Film
 
Am vazut aseara un film... dar ce film!
Unul dintre acelea care "marque les esprits!"
"Les Miserables", caci despre el e vorba, e unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut in utimul timp : film muzical " à double émotion".
Vi-l recomand cu caldura!

doina 04-03-13 04:06

Are cineva un model de chestionar de sanatate utilizat in franta? Multumesc

k.Adina 04-03-13 07:49

1 Attachment(s)
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

uite, pe acesta il folosesc eu :)

Kristina 04-03-13 12:36

Citat:

Publicat initial de k.Adina (Mesaj 260929)
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

uite, pe acesta il folosesc eu :)

E interesant, dar il folosesti la fiecare pacient?
Eu pun cateva intrebari si le notez in dosarul informatic:
-Aveti ceva de semnalat dpdv medical?
- Prenez-vous des médicaments?
-Avez vous ou avez vous eu des maladies particulieres?
-Avez vous d'allergies connues?
-Ati facut deja anestezii locale? C'est bien passé?
Doar atat in general; in functie de raspunsuri, aprofundez latura respectiva.

Ma scuz pentru amestecarea celor doua limbi, dar am ajuns sa gandesc in ambele limbi si cateodate nu-mi dau seama; scriu in prima care-mi vine!

k.Adina 04-03-13 13:57

se noteaza si-n fisa din logiciel ce afectiuni are, si, normal, mai pun intrebari, cam cele pe care le-ai scris si tu; joi ma uit daca nu cumva am varianta 'ajustata' a chestionarului, pt ca asa stiu, ca am luat mai multe de pe net si le-am concentrat intr-unul singur. Acu-s in pat, ca am bronsita - am lucrat joi si vineri in halul asta, dar nu recomand nimanui.

cam1978 04-03-13 14:55

chestionar pacient
 
E mai bine de utilizat un chestionar semnat si de pacient binepastrat desi la un moment dat te umpli de hartii.Nu stii niciodata daca cineva nu uita sa-ti declare vreo boala si asa macar esti acoperit.

Sahistul 15-03-13 16:14

Buna ziua. As vrea sa intreb pe cineva care e in Franta si stie cum sta treaba. Cum as putea ajunge sa imi fac rezidentiatul acolo? Ce acte imi trebuie, ce examene trebuie sa dau, de limba, diferente de materii etc. Va multumesc mult de tot!

eugenol man 16-03-13 07:09

Te rog sa faci un subiect nou cu întrebarea ta, aici se discuta de practica...
O să ștergem mesajul de aici.

eman telefonic

doina 17-03-13 00:03

Adina, te rog sa nu ne uiti cu varianta modificata... Sper ça s-à rezolvat cu bronsita..

k.Adina 17-03-13 00:11

nu uit, luni scanez chestionarul - sapt asta n-am avut timp nici sa suflu, ca sa recuperez 2 zile de stat la bolit. ce enervant - n-am fost asa bolnava de 14 ani; las' ca macar asa apreciez ce bine e cand am doar febra musculara ;)

k.Adina 18-03-13 10:57

3 Attachment(s)
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
scuze, astea merg in alt topic :)

Scris dupa 50 minutes:

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
chestionar med - acum am verificat - e acelasi cu cel pus prima oara; adevarul e ca, de cand e totul informatizat, scrie direct in fisa pacientului daca are boli cronice etc; in rest , intrebam de fiecare data, de ametim pacientul :)

doina 19-03-13 02:25

Cred Ca undeva e o greseala.... E altceva...

k.Adina 19-03-13 09:53

pai am scris ca am atasat altceva, dar, nu mai conteaza - e acelasi chestionar - da click pe 'numeriser1.pdf , care e deasupra cuvantului 'chestionar'

k.Adina 21-03-13 19:14

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

indicatii speciale pt cab, sa fie conforme din 2015

Kristina 21-03-13 21:59

Ma intreb ce o se intample cu cabinetele care n-au acces pt persoane handicapate? Ca doar n-o sa-i oblige sa si le inchida!

k.Adina 21-03-13 23:07

pai, zicea vicepresedinta de la colegiu, cum ca vor fi obligati sa fie conformi cei care deschid cab noi sau cei care au posibilitatea sa faca modificarile de rigoare. Deci, portite vor exista... Eu ii cerusem info pt ca sa stiu de la inceput cum pot face transformarile in viitoarea locatie - am gasit casa mare cu etaj, tot in localitate; am in plan sa fac cab la parter, iar etajul - particular.

Kristina 24-03-13 10:57

Masina
 
Citat:

Publicat initial de k.Adina (Mesaj 261961)
-deduci tot ce e pt cabinet - chirie, abonamente tel+net, chirii ap platit cu card, ap pt carte vitale, logiciel, programe pc, imprimanta, pc; benzina +tot ce tine de masina ( eu am luat-o pe cab)


Si eu mi-am luat prima masina pe cabinet ( avem dreptul la 18000 euros sa-i scadem din cheltuieli amortizand in 5 ani ; daca masina e pe GPL se scade tot in primul an), dar , in functie de distanta pana la cabinet , poate fi mai rentabil sa scadeti indemnitatile kilometrice.
Mai ales ca , in cazul in care optati pentru "frais reels", trebuie conservate toate facturile: gaz, intretinere, asigurare...

haloiu 24-03-13 11:55

Care este cea mai frecventa atitudine terapeutica , in Franta , a dintilor cu reactii apicale, chiar granuloame ?
Acasa , fie daca situatia clinica permitea faceam mai multe aplicari de hidroxid de Ca, la intervale de 14 zile, iar obturatia de canal definitiva daca obtineam vindecarea leziunii periapicale ( evidentiata radiologic ); fie de la inceput faceam rezectie apicala.
Am vazut pe dentalespace mai multe prezentari cu astfel de situatii clinice, iar atitudinea este de reluare a tratamentului endodontic, obturatia de canal in aceeasi sedinta, iar apoi iti arata o radiografie in care se vede dintele fara leziune. Nu spune nimeni la cat timp este facuta radiografia, daca se obtine vindecarea leziunii in toate cazurile; ce faci daca nu obti vindecare si poate cel mai important poti risca sa faci lucrare pe un astfel de dinte ?

eugenol man 24-03-13 12:05

Citat:

Publicat initial de haloiu (Mesaj 262248)
Care este cea mai frecventa atitudine terapeutica , in Franta , a dintilor cu reactii apicale, chiar granuloame ?

offtopic! te rog sa faci un subiect nou sau sa gasesti unul unde se incadreaza mesajul tau.
Mie imi este mai greu sa iti scriu mesajul asta decat sa dau 5 puncte penalizare pt offtopic....

Kristina 24-03-13 13:02

Citat:

Publicat initial de haloiu (Mesaj 262248)
Care este cea mai frecventa atitudine terapeutica , in Franta , a dintilor cu reactii apicale, chiar granuloame ?
Acasa , fie daca situatia clinica permitea faceam mai multe aplicari de hidroxid de Ca, la intervale de 14 zile, iar obturatia de canal definitiva daca obtineam vindecarea leziunii periapicale ( evidentiata radiologic ); fie de la inceput faceam rezectie apicala.
Am vazut pe dentalespace mai multe prezentari cu astfel de situatii clinice, iar atitudinea este de reluare a tratamentului endodontic, obturatia de canal in aceeasi sedinta, iar apoi iti arata o radiografie in care se vede dintele fara leziune. Nu spune nimeni la cat timp este facuta radiografia, daca se obtine vindecarea leziunii in toate cazurile; ce faci daca nu obti vindecare si poate cel mai important poti risca sa faci lucrare pe un astfel de dinte ?

Scuza-ma Eugenolman, dar nu mi se pare offtopic. Are legatura cu atitudinea terapeutica in Franta, deci cu practica de aici.
Revenind la subiect, asa este! Se retrateaza dintele intr-o singura sedinta sub cuvertura antibiotica ( clamoxyl 2g/jour en 2 prises/jour, 7 jours), inceputa 2 zile inainte de retratament. Obturatie endo clasica (de data acesta pana la apex) si se se asteapta cateva luni (3-4 in general)pentru a lua decizia terapeutica. Daca dintele e asimptomatic in aceasta perioada, se reface Rx (desi modificarile apar la 1 an pe radio) se trece la obturatie defiitiva (sau inlay core) cu coroana provizorie. In cateva luni, in functie de rezultat se poate face coroana definitiva.
Daca imaginea persista, se poate lua in consideratie o rezectie apicala.

haloiu 24-03-13 15:40

Multumesc mult Kristina ptr. raspuns.
Eu am inteles ca aici postam tot ce are legatura cu practica in Franta. Cred , ca si tratamentele pe dinti ( unele ) pot fi specifice practicii in Franta. Poate ca eugenol man a uitat ce inseamna practica ! A propos eugenol man stomatologie mai practici ? Eu de cand te stiu tot reprezentant Dentsply esti.
Ptr. Kristina: in toata aceasta perioada de 3-4 luni dintele este inchis cu o obturatie coronara provizorie ?

eugenol man 24-03-13 15:45

Mai fac un topic practica în România și nu mai avem nevoie de toate forumurile...
Cu cât subiectele sunt mai specifice și mai la obiect cu atât sunt mai utile ulterior.
Ai citi 20 de pagini de subiect practica în Franța referitor la o conduită pentru un tratament anume sau ai cauta tratamentul + Franța?

Gândește-te la un titlu specific pentru subiectul tău și fă un subiect nou te rog.eman telefonic

eugenol man 24-03-13 19:21

Nu mai practic. Nu mai am timp.
Am și alte considerente pentru care solicit titluri specifice și nu o varza într-un topic unic cu un titlu asa generic cum este practica în Franța.
Un astfel de topic este aproape inutil majorității ci doar celor care discuta. Adică peste un an nu o să reciteasca nimeni tot topicul pentru a găsi informația utila lui în doar 3 mesaje.
Nu întâmplător eugenolul este poziționat asa de bine în google search și discuții sunt destul de organizate sa găsești ce ai nevoie rapid.

Gândește-te ca toată partea clinica a eugenolul ar fi fost postata în topicul Practica în România ce ar avea probabil 1000 de pagini, nu cred că ar ajuta pe nimeni.

PS. Se pare că nu mă știi de prea mult timp :)


eman telefonic

Kristina 25-03-13 20:11

Citat:

Publicat initial de haloiu (Mesaj 262261)
Ptr. Kristina: in toata aceasta perioada de 3-4 luni dintele este inchis cu o obturatie coronara provizorie ?

Cum vad ca nu s-a deschis alt topic , raspund tot aici!
Dintele se inchide cu obturatie provisorie de lunga durata ( de ex Fuji IX) sau coroana provizorie.

PS: Eugenolman, cu ce te ocupi, daca nu mai practici? Ce reprezinta munca de reprezentant Dentsply? ( adica ce faci, practic?)

eugenol man 25-03-13 20:45

Citat:

Publicat initial de Kristina (Mesaj 262339)
PS: Eugenolman, cu ce te ocupi, daca nu mai practici? Ce reprezinta munca de reprezentant Dentsply? ( adica ce faci, practic?)

Am grija a opt distribuitori (raspund si de Bulgaria) in ce priveste vanzarile, marketingul si promovarea.

Scuze pentru neatentia anterioara cand am afirmat (reflex) ca este offtopic. Nu era offtopic.

Mentin rugamintea ca pe viitor sa deschideti topicuri separate 9cu titluri cat mai specifice) cu cazuri din Franta fie pe forumul corespunzator de specialitate fie in forumul acesta.
Amestecarea tuturor discutiilor clinice aici va duce la o salata mare si nu foarte utila.
Multumesc pentru intelegere.

De ex Link [Necesita inregistrare pentru acces.] este un topic foarte amestecat ce ai putine sanse sa nimeresti pe intrebarea ta specifica. Acum are 1700 raspunsuri ...

haloiu 25-03-13 23:14

Multumesc Kristina inca o data .
Eugenol man te cunosc de foarte multi ani ! Ma bucur totusi ca nu am fost offtopic !!

Lexxa 08-04-13 13:01

Salutare!
A avut cineve dintre voi pacient CMU cu mutuelle? Stie cineve cum trebuie procedat pentru depassement d'honoraiare? Ma refer la ce trebuie scris in FS in functie de depasirea onorariului? Trebuie facut devis si trimis la casa de asigurari?
Help. Cu cine trebuie sa vorbesc?K Cu ss si apoi la mutuelle?
Merci

k.Adina 08-04-13 15:18

te vrajeste. daca e CMU nu are mutuelle; probabil vrea sa ii faci lucrari la tarif de CMU, care e fff ieftin - tu nu esti obligata sa-i faci protetica, pt ca ea nu-ti plateste diferenta pana la pretul tau 'normal'. Fa-i o copie dupa atestatul de CMU si suna la Secu, sa intrebi exact in ce situatie e pacienta.

Lexxa 08-04-13 20:39

Citat:

Publicat initial de k.Adina (Mesaj 263017)
te vrajeste. daca e CMU nu are mutuelle; probabil vrea sa ii faci lucrari la tarif de CMU, care e fff ieftin - tu nu esti obligata sa-i faci protetica, pt ca ea nu-ti plateste diferenta pana la pretul tau 'normal'. Fa-i o copie dupa atestatul de CMU si suna la Secu, sa intrebi exact in ce situatie e pacienta.

Pacientul meu este trecut pe mutuelle sotiei(daca o fi sotie) si in acelasi timp, pentru ca e somer are si CMU. Cum mutuella nu o poti rezilia cand ai chef, ci doar atunci cand e "aniversarea", ei bine, le are pe amandoua. Atestare de CMU are, i-am facut deja copie. Dar daca sun la SS poate ii tai drepturile de CMU(??) si atunci il bag la apa. El doreste sa plateasca diferenta pentru ceramica din buzunarul lui. Dar cum are si mutella de ce sa nu profite de drepturle sale.
Intrebarea era: ce trebuie sa fac pentru interesul lui stiind ca are si CMU si Mutuelle.
PS: pot verifica pe site-ul ameli situatia lui,nu?

cam1978 08-04-13 21:42

PS: pot verifica pe site-ul ameli situatia lui,nu?[/QUOTE]

Tot timpul trebuie verificata situatia celor cu CMU pe ameli.fr. Nu de multe ori am avut "placerea" de a vedea ca unii iti flutura sub nas cardul cu CMU inca activ pe el si atestatia de CMU iar pe site-ul de la secu erau fara CMU activ. In cazul asta ii trimit la plimbare sa-si bata capul ei cu secu, pt ca stiu ca de fapt lor li s-au retras drepturile.Am sunat de doua ori degeaba la secu si m-am lamurit.

k.Adina 08-04-13 22:11

In locul tau, nu mi-as baga capul in lat , numai ca sa-i fac pe plac . Nu intra in impletituri , ca tot tu ai sa intri in vizor la o adica. Verifici care e statutul actual si decizi ca atare. Am avut si eu cativa cu propuneri din astea si n-am acceptat. O noutate - sunt multi care dau raportul la secu , colegiu etc, pt ca sa ti se faca 'dosar personal' - cum se comporta dr, ce tip de lucrari face, cat sta la un pacient, e multumit au ba ( cel din urma ). Dupa un an de lucru, la mine s-au cam cernut pacientii - cum era si-n Oradea, de fapt. Multi pac seriosi, punctuali, care apreciaza ce fac. Tupeistii, smecherii, la vale.
De fapt, faci cum vrei - eu sunt fixista - drumul drept e cel mai scurt si clar.

Popa Laura 09-04-13 01:48

Citat:

Publicat initial de Lexxa (Mesaj 263011)
Salutare!
A avut cineve dintre voi pacient CMU cu mutuelle? Stie cineve cum trebuie procedat pentru depassement d'honoraiare? Ma refer la ce trebuie scris in FS in functie de depasirea onorariului? Trebuie facut devis si trimis la casa de asigurari?
Help. Cu cine trebuie sa vorbesc?K Cu ss si apoi la mutuelle?
Merci

Exista CMU cu mutuelle, bineinteles! Depassement faci doar pt premolar 2, molar 1 si molar 2 , dar cu pret mai mic decat faci in mod obisnuit ( asa zice CPAM _ul ). Pentru toti dintii enumerati mai sus, Secu iti ramburseaza 230 euro/ buc , deci diferenta trebuie sa apara pe un deviz ca sa poata intreba la mutuelle. Ar fi bine sa incepi lucrarea cu un cec de garantie!
Alt subiect ar fi ca nu trebuie incurajata protetica la aceasta categorie caci ei iti vor trimite "prieteni" de-ai lor si tot asa.....o sa te doara capul cu ei!
Decizia iti apartine.

Lexxa 09-04-13 10:43

Citat:

Publicat initial de Popa Laura (Mesaj 263047)
Exista CMU cu mutuelle, bineinteles! Depassement faci doar pt premolar 2, molar 1 si molar 2 , dar cu pret mai mic decat faci in mod obisnuit ( asa zice CPAM _ul ). Pentru toti dintii enumerati mai sus, Secu iti ramburseaza 230 euro/ buc , deci diferenta trebuie sa apara pe un deviz ca sa poata intreba la mutuelle. Ar fi bine sa incepi lucrarea cu un cec de garantie!
Alt subiect ar fi ca nu trebuie incurajata protetica la aceasta categorie caci ei iti vor trimite "prieteni" de-ai lor si tot asa.....o sa te doara capul cu ei!
Decizia iti apartine.

Deci.deviz la mutuelle in care trec rambursarea cuvenita CMU, apoi FS pe care trec ED si cec de garantie. Merci, m-am luminat!
Stiu unde am dreptul sa fac depassement, stiu care e treaba cu CMU, si stiu si cum te doare capul cu ei ca pe toata lumea.Dar cateodata nu ai de ales.
Merci inca o data.

Popa Laura 09-04-13 12:26

[QUeOTE=Lexxa;263058]Deci.deviz la mutuelle in care trec rambursarea cuvenita CMU, apoi FS pe care trec ED si cec de garantie. Merci, m-am luminat!
Stiu unde am dreptul sa fac depassement, stiu care e treaba cu CMU, si stiu si cum te doare capul cu ei ca pe toata lumea.Dar cateodata nu ai de ales.
Merci inca o data.[/QUOTE]

sa nu uiti sa treci codul de transpozitie pt CMU,pe FS, caci altfel nu te va rambursa cum trebuie !

Lexxa 09-04-13 13:17

Citat:

Publicat initial de Popa Laura (Mesaj 263067)
[QUeOTE=Lexxa;263058]Deci.deviz la mutuelle in care trec rambursarea cuvenita CMU, apoi FS pe care trec ED si cec de garantie. Merci, m-am luminat!
Stiu unde am dreptul sa fac depassement, stiu care e treaba cu CMU, si stiu si cum te doare capul cu ei ca pe toata lumea.Dar cateodata nu ai de ales.
Merci inca o data.

sa nu uiti sa treci codul de transpozitie pt CMU,pe FS, caci altfel nu te va rambursa cum trebuie ![/QUOTE]

Merci, stiu, am gasit pe un alt forum cum se face, in orice caz raspunsul tau a fost cel mai pertinent
Cele bune

k.Adina 10-04-13 18:50

noi, celelalte , vom ramane impertinente ...

Lexxa 11-04-13 12:20

Yeah, Evrika!

k.Adina 06-05-13 12:29

peste 2 sapt va fi in Nantes un curs interesant - am gasit o carte cu tema - poate va intereseaza :)

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

mh1 06-05-13 22:05

Unde gasesc detalii despre curs?
Merci.

k.Adina 07-05-13 00:11

- Nu mai stiu care organism il organizeaza, dar acesta e alt curs org de UFSBD , la care sunt inscrisa
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

- Parca asa imi aduc aminte ca am facut - intrat pe siteul Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

apoi contactezi telefonic, te inscrii, ceri info despre cursuri- cu date si locatii - iti alegi ce-ti convine, apoi trebuie sa dai un cec de garantie, pe care-l vei primi inapoi peste cateva luni.

Stiu ca primisem la cabinet 'reclama' despre cursuri - asa am aflat - trebuie sa fii inscris anual la cate o 'pregatire ', pt ca de anul asta nu mai sunt credite EMC.

sandad 08-05-13 19:15

Multumesc ca ai raspuns mh1! Nu pot scrie mesaje private pentru ca nu am 10 mesaje profesionale scrise.
Caut o colaborare, pentru inceput sau un maison medical.


Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (07:08) timp.

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2020.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO