Inregistrare Asigurari online +
.
 eugenol.ro    

Lucru ca si non rezident in Belgia

discutie din eugenol.ro : Cum se poate lucra in Belgia ca si non rezident si ce taxe trebuiesc platite! Doresc sa lucrez 1 ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona Profesionala Stomatologica > Forumuri profesionale > Lucrul "afara"
Ati uitat parola? Inregistrare


Like Tree1Multumiri
  • 1 Scris de gigel77

Raspunde
 
LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 28-09-18, 22:14   #1
La primele mesaje
Student M. Dentara
Fara status.
 
.
   
Default Lucru ca si non rezident in Belgia

Cum se poate lucra in Belgia ca si non rezident si ce taxe trebuiesc platite! Doresc sa lucrez 1 sapt pe luna im aceasta tars. Mentionez ca am un CMI in Romania .De ademenea am si numar Inami.
cerny este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 31-05-19, 22:30   #2
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Sa poti lucra in Belgia evident trebuie sa gaseti un cabinet care are nevoie de un colaborator.
Ca non rezidet trebuie sa platesti impozit aici in Belgia, pentru ca aici produci banii (50% pentru ca esti independent), asigurarile sociale UCM au un prag minim de 723 euro pe trimestru, dar pot ajunge si la un maxim de 4250 euro pe trimestru, depinde de incasari.
Pe langa asta mai trebuie sa ti platesti un contabil, asta daca nu vrei sa tii tu contabilitatea si sa declari la fisc incasarile, evident chiria, care pleaca de la 500 euro.
Ca non rezident ai voie sa lucrezi 180 zile.
Apropo, sunt o gramada de tepari prin Belgia, adica lucrezi si eventual te trezesti ca nu esti platit.
Exemplul este aici:
Mare atentie daca vedeti anuntul asta. Este un tepar ordinar. A tapit mai multi medici romani, chiar si belgieni.
In primul rand nu ofera salariu, cifra aia este doar sa agate naivi.
Procentajul real este undeva la 28-35% maxim.
Cat despre “clinica” este absolut mizerabila, la propriu, jeg cat cuprinde.

“Monday 03/06/2019 we arrive in bucharest in Romania for 3 days of exceptional recruitment of dentist. if you are a dentist, want to earn up to 15.000 € / month, you want to discover the work in Belgium ... we arrive at your meeting. So you are a dentist and you want us to meet you, contact me by private message or by Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

S-a mai scris despre acest cabinet tot aici pe forum.
Linkul este mai jos.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/lucrul-afara/20670-lucru-non-rezident-belgia/

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

Modificat ultima data de gigel77; 31-05-19 la 23:14.
gigel77 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 06-06-19, 23:51   #3
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
+1 (+1/-0)     
Default

Am uitat sa completez. In cazul in care vrei sa pleci de la el (Cabinet Loiseau Liege) (nu conteaza motivul), iti va retine banii pe ultimele 3 luni lucrate, plus te va scoate dator cu 10% din cifra de afaceri.
In concluzie probabil iti va da primele 3 luni un procent de 40-45 % iar dupa procentul va ajunge in jur de 28-30%, cel mai fericit caz 35%.
La inceput va va arata niste incasari ale unor dentisti care au facut cifre de afaceri mari (cifra de afaceri nu reprezinta castigul medicului, din care trebuie sa plateasca evident asigurari sociale, impozit, contabil, chirie etc).
In fiecare luna din suma incasata iti va retine 4% pierderi mutuel, 49% din incasarile pe proteze pentru laboratorul dentar in cazul in care faci proteze, evident un procent materiale 12-13 la suta, 10 la suta freuri de gestiune, alte procente salarii angajati (niste ametite fara scoala care fac pe asistentele, evident fara scoala de asistente, majoritatea nu au 12 clase), societate curatenie si alte cheltuieli ale firmei lui (avocat, gradinar, contabili, impozitele pe imobilele societatii si personale, telefon personal si firma,internet, reaparatii masina, benzina etc, isi deduce o gramada din cheltuieli pe firma, adica medicii suporta cheltuielile astea ptr ca semnand un contract cu el practic esti “asociat”, dar esti doar asociat la cheltuielile firmei lui).
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=20670
Daca vrei sa ai o “asistenta” la scaun, din alea enumerate mai sus, vei plati “freuri de 4 maini” un alt procentaj care este variabil.
In alta ordine de idei ii platesti si hartia igienica de acasa.
Adica niste cheltuieli numite de el “freuri fixe” in valoare de 600 euro pe zi de medic(pot fi si 650) dar niciodata mai mici de 600 euro.
Ce depaseste 600 de euro, primesti procent. Faci incasare 1000 euro pe zi (te va forta sa faci mult mai mult, incasare de 1000 pe zi inseamna ca nu esti rentabil ptr el), primesti procent din 400 de euro din care incepi sa scazi asigurari sociale, impozit, contabil, chirie(pe care fii sigur ca o vei plati chiar daca ti o ofera el si spune ca e gratuita).
Bineinteles vei fi obligat contractual sa faci garzi de seara, sa lucrezi sambata....
Daca nu ai rezidenta iti va spune ca va opri el banii sa ti plateasca impozitul, evident nu va face asta iar tu te vei trezi ca esti dator la fisc, pentru ca poate sa declare in fisa fiscala ca ti a dat mai mult.
Aceste lucruri se pot afla de la peste 10 medici romani care au lucrat in perioada 2008-2017. Unii cu proces castigat sa si recupereze banii.
Ideea este ca ai impresia ca vei castiga mult pentru ca impozitul iti vine de plata dupa vreun an de zile, iar asigurarile sociale le vei plati probabil pe minim adica 723 euro, pentru ca nu stii cat vei incasa intr un an, evident dupa un an apar si regularizarile pentru asigurarile sociale...acolo este o alta hotie dar este mult de discutat.
E doar o descriere scurta. Ar fi multe de povestit.
Am scis toate acestea ca sa va puteti face o idee cam cu merge treaba la acest cabinet si sa nu mai pateasca si altii la fel.
Nick006 a multumit.

Modificat ultima data de gigel77; 07-06-19 la 02:48. Motivul: completari
gigel77 este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
belgia, cmi, lucru, rezident, taxe

Uneltele subiectuluiTimpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (07:57) timp.

Alegeti schema de culori preferata:

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2021.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO