Incep acest thread pt ca am citit o mare parte din experientele voastre legate de munca in UK, si pt ca mi-ar face placere daca putinii cei care au parcurs individual tot acest proces ar dori sa posteze aici in mod organizat cam cum a decurs totul. Daca am inteles bine, "individual" presupune ca si-au gasit singuri job pentru/nu pentru companii mari gen ~~~, ~~~. Mi-ar place sa dezvoltati si subiectul acesta, cat de realizabil este sa gasesti ceva de capul tau. M-am uitat pe bdj jobs, si am vazut ca multi cer experienta in Anglia, asa ca intrebarea mea este: se gasesc si cativa care iau pur si simplu un dentist proaspat aterizat din Romania?
De asemenea as aprecia daca ar scrie aici povestea lor si cei cu mai putin de 3 ani de experienta, care au fost nevoiti sa trimita in Anglia programa analitica. Partea asta mi se pare foarte interesant de stiut- ce pasi cuprinde si cat dureaza, pt ca in actele oficiale este scris foarte putin despre situatia respectiva- si anume ca e vorba de un individual assessment, plus un numar de telefon, nimic mai mult. Sa inteleg ca ei compara ce se studiaza in UK, versus la noi. Pentru cei ce au trecut prin asta: au existat diferente, si deci cazuri de examinari, cum am citit ca se intampla in Italia? Daca da, in ce constau aceste testari?
Pun aici copy paste din actele oficiale:
" 3.3 Individual Assessment
If you are an exempt person (or entitled
to be treated as an exempt person) and have a dental qualification but can not meet the criteria listed above you may apply for an assessment of all your dental qualifications, knowledge and skills for the GDC
to determine whether you have the requisite knowledge and skills for registration in the UK. You will have
to provide evidence of all your dental knowledge, skills and experience
to the GDC and your application will be considered by an assessment panel. Applicants are not automatically registered via the assessment process. Applicants will only be eligible for full registration through this process if they can demonstrate
to the GDC that they have all the knowledge and skills required
to practise as a dentist in the UK. If you wish
to find out more about the assessment process please contact the Registration Assessment Applications Team on +44 (0)20 7344 3741."
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/lucrul-afara/10326-munca-uk-cazuri-atipice/
Multumesc!