21Multumiri | |
30-10-10, 13:53
|
#59 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Citat:
Publicat initial de Anca Sturzu Este mai convenabil sa ai un alt tip de cont decat cel Passport? Nu pot schimba tipul contului Passport decat dupa 1 an, si nu stiu daca e mai convenabil, dupa ce ai proof de adresa sa iti faci alt cont?!!!!!!! |
Evident ca e mai bun. Nu platesti nici o taxa, ai overdraft de 500 de lire ( fara dobanda la premier). Mie dupa 6 luni m-au sunat sa imi dea gratis un cont Premier la care ai inclus+gratis:
- cont internet banking
- carnet de cecuri
- overdraft pana la £5000 ( primii 500 sunt fara dobanda)
- Link [Necesita inregistrare pentru acces.]">asigurare medicala pentru holidays ( pana la 30 zile in Europa si 21 de zile in alte colturi ale lumii)
- posibilitatea sa iei credit pana la 25 000 oricand vrei ( cand mi-amluat masina noua am facut creditul noaptea pe net si am avut banii in cont in 10 min). - Aici e cu dobanda  si nu prea mica. |
| |
.
03-11-10, 19:56
|
#62 | | La primele mesaje
Medic Dentist
.
| - : 0 Ori adeverinata ,ori carte de munca
Cel putin asa stiu , eu am dat adeverinta facuta de mine la notar deoarece in cartea mea de munca nu scria medic stomatolog ci doar Link [Necesita inregistrare pentru acces.]">asigurat pentru ca sunt PFA asa ca cartea de munca nu mi-a fost de ajutor |
| |
.
06-11-10, 13:17
|
#63 | | Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
.
| = : +1 (+1/-0) Citat:
Publicat initial de daniliuc mihaela buna,pt a dovedi ca ai lucrat 3 ani consecutivi ai nevoie de cartea de munca sau adv.de la angajator? | AMBELE.
Eu am crezut ca trebuie numai cartea de munca, dar pe aia nu scrie pana cand ai lucrat, scrie numai incepand de cand ai lucrat.
De aceea am mai asteptat eu o luna degeaba ca sa mi se elibereze extraordinarul certif de conformitate, pentru ca nu aveam si adev de la angajator.
Du-le toate documentele posibile cerute.
In alta ordine de idei, vreau sa ma intorc in Romania, sunt satul pana in gat de NHS "dentistry". |
| |
.
06-11-10, 14:14
|
#64 | | Initiat
Medic Dentist
.
Publicat initial de stomaflex AMBELE.
In alta ordine de idei, vreau sa ma intorc in Romania, sunt satul pana in gat de NHS "dentistry". | in martie 2011 faci 2 ani de contract si ai scapat ? 
__________________ Practice makes perfect.  |
| |
.
07-11-10, 00:17
|
#66 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
| = : +1 (+1/-0) STIE CAREVA CUM SI CE TREBUIE SA FAC SA IMI DEA O ALTA DIPLOMA DE LA FACULTATE?
idiotii astia mi-au pierdut si diploma si foaia matricola!!!!!  ((((
mi le-au cerut la inceput cind eram eu cu mintea in toate partile de stress si asimilat toate informatiile si acum cind m-am trezit eu ca nu mi-au dat-o inapoi si le-am cerut-o zic ca nu e la ei  ((((((((
__________________ Dr Dia Nuca |
| |
.
10-11-10, 01:20
|
#68 | | La primele mesaje
Medic Dentist
.
| - : 0 Buna Anca! Citat:
Publicat initial de Anca Sturzu Vis-a vis de comunicare, este foarte important ORI DE CATE ORI FACI CEVA pacientului, sa ii spui. De ex. acum vom face anestezia locala.....are you Ok with that? Sunt pacienti care nu accepta sa le faci nimic fara anestezie, sunt unii (mai varstnici de obicei) care zic ca mai bine fara....
Si la efectuarea radiografiilor, foarte importanta este comunicarea. Am invatat asta de la asistenta mea (are calificare pe Radiologie) care inainte sa le puna holderul in gura incepea sa le explice TOT: acum am sa va pun chestia asta in gura, tre sa muscati plasticul in zona aceasta, noi o sa iesim din cabinet 2 secunde, stati nemiscat cat timp auziti un biiiip mai lung iar dupa bip puteti sa va indepartati holderul in gura. Ca un robot, la fiecare chestie spune dupa: Are U ok with that??? | Ce mai faci?Sper ca iti aduci aminte de intalnirea noastra inainte de plecarea ta in Anglia.Eu tocmai veneam din Suedia.Daca ai timp da-mi vesti pe mail:gianacera@gmail.com |
| |
.
18-11-10, 01:42
|
#70 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
| - : 0 stiu doar ca tre sa fii locuit cel putin 3 luni la aceeasi adresa in uk ca sa poti lua imprumut
__________________ Dr Dia Nuca |
| |
.
25-11-10, 14:30
|
#72 | | Initiat
Medic Dentist
.
Publicat initial de Cryss Buna, sunt noua pe forum si vroiam sa va intreb, daca stie cineva cum e cu inscrierea in GDC pentru absolventii din 2010. Eu am auzit ca cei din 2010 se pot inscrie automat, adica nu ar maii fi nevoie de cei 3 ani de experienta. Totusi am auzit ca iti trebuie totusi un minim de un an experienta post absolvire. Are cineva mai multe informatii?
Multumesc
--------------------------
-------------------------- | te poti inscrie la GDC fara nici o experienta. Trebuie sa fii inscris in CMDR pt ca de la colegiul local iti trebuie certificat de status profesional curent (500ron) si iti mai trebuie ceva rabdare pt certificatul de conformitate de la minister ( ~ 3luni)
Experienta cer firmele.
__________________ Practice makes perfect.  |
| |
.
09-01-11, 00:57
|
#75 | | Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de aliyssias Pt absolventii din 2010 nu se mai cere certificatul de conformitate. | U-hu! Ura! Veniti direct asa fara certificat, fara experienta, fara nimic.
Carne de tun la tocat pe banda rulanta...
Dental solicitors de-abia va asteapta....
A, ce inseamna solicitor...? |
| |
.
19-01-11, 13:10
|
#77 | | La primele mesaje
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de stomaflex U-hu! Ura! Veniti direct asa fara certificat, fara experienta, fara nimic.
Carne de tun la tocat pe banda rulanta...
Dental solicitors de-abia va asteapta....
A, ce inseamna solicitor...? | Solicitor = o persoana care-ti SOLICITA achitarea intre 75 si 150 de lire pt 30 de minute atunci cand i-ai dat "Buna ziua".  Si care de banii astia iti vor spune ca cea mai buna strategie de aparare este sa recunosti ca ai gresit, sa-ti ceri scuze si sa-ti pui cenusa in cap .. evident pentru ca pretentiile reclamantului sa nu fie exagerate. Daca esti om bun si Doamne Doamne te tine in brate scapi usor, cu o mustrare sau ceva daca nu .. platesti.
De acord .. astia sunt precum acvilele si abia asteapta "prospaturi" in UK, mai ales fara experienta, ca sunt victime sigure ale sistemului. In fond sa nu uitam ca anul acesta am platit 570 de lire la GDC ca sa le dam posibilitatea sa ne "execute" cu prima ocazie. Ca nu-i asa, aici platim pentru ca pacientii sa se poata plange ca l-ai stresat, iar GDC-ul, care este o organizatie de protectie a pacientilor, sa-ti poata retrage dreptul de practica. ce poate fi mai "cool" decat asta?! |
| |
.
19-01-11, 20:01
|
#79 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de nicaeduard Din cei care sunteti in Uk ati inercat sa luati un imprumut de la o banca din UK , sa zicem pentru cheltuieli personale. Stiu ca variaza de la persoana la persoana, dar daca aveti cazuri concrete cum se procedeaza, care este suma maxima ce poate fi imprumutata si pe ce perioada de timp? Din auzite dobinda este rezonabila de maximum 6 %
Astept cu interes raspunsurile voastre pe aceasta tema | DIn auzite gresesti din pacate. Nevoi personale - 14-16 % dobanda.
Cele mai tari reclame sunt de 7.5% dar pentru un englez care locuieste in acelasi loc de 20 ani/ varsta 40 ani/ 2 copii/ angajat in acelasi loc de peste 5 ani/ fara nici o restanta pe ultimii 5 ani/.
Restul de 99% sunt trecuti la steluta *.
mergi la banca si o sa vezi. |
| |
.
19-01-11, 21:03
|
#80 | | Avansat bine
MD Ortodont
.
Publicat initial de Bogdan77 DIn auzite gresesti din pacate. Nevoi personale - 14-16 % dobanda.
Cele mai tari reclame sunt de 7.5% dar pentru un englez care locuieste in acelasi loc de 20 ani/ varsta 40 ani/ 2 copii/ angajat in acelasi loc de peste 5 ani/ fara nici o restanta pe ultimii 5 ani/.
Restul de 99% sunt trecuti la steluta *. | Acuma inteleg de ce tre' sa faci asa multi bani in UK |
| |
.
21-01-11, 15:55
|
#81 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de tiptop Acuma inteleg de ce tre' sa faci asa multi bani in UK  |
Da. Intr-adevar..... Eu am luat credite cu dobanzi mai mici in RO. Aici sistemul asa e; stabilitate, stabilitate, neiesire din tipar,platesti totul prin Direct Debit si peste ani buni de zile o sa ai dobanzi mici. |
| |
.
21-01-11, 16:53
|
#82 | | Ucenic
Medic Stomatolog
.
| - : 0 stabilitate?!...eu i-as spune rigiditate sau lipsa totala de flexibilitate (cred ca e acelasi lucru, doar putin mai evidentiat) 
am avut un mic soc cand am venit de la dobanda de 5% (Canada) la cea de 20%; am crezut ca e o gluma proasta, pana m-am convins singura intreband la vreo 3 banci diferite
__________________ "Vanity, definitely my favourite sin." (The Devil's Advocate )
Autosuficienta-cea mai mare piedica spre evolutie. |
| |
.
25-01-11, 15:30
|
#84 | | Avansat bine
MD Ortodont
.
Publicat initial de Bogdan77 DIn auzite gresesti din pacate. Nevoi personale - 14-16 % dobanda.
Restul de 99% sunt trecuti la steluta *.
mergi la banca si o sa vezi. | Am luat credit pentru apartament acum aproape 5 ani (in Suedia). La vremea aceea numai barbatu-meu avea slujba. S-a dus la banca, i-au calculat cheltuielile fixe lunare pentru doua persoane: intretinere, masina, mancare etc., ceva cheltuieli extra, rata la banca + dobanda, le-a dat rezultat pozitiv si a primit creditul. Dobanda e de 2%, in timpul crizei a scazut chiar sub 2. Tot stabilitate economica |
| |
.
25-01-11, 18:36
|
#85 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de tiptop Am luat credit pentru apartament acum aproape 5 ani (in Suedia). La vremea aceea numai barbatu-meu avea slujba. S-a dus la banca, i-au calculat cheltuielile fixe lunare pentru doua persoane: intretinere, masina, mancare etc., ceva cheltuieli extra, rata la banca + dobanda, le-a dat rezultat pozitiv si a primit creditul. Dobanda e de 2%, in timpul crizei a scazut chiar sub 2. Tot stabilitate economica  |
Am spus si eu stabilitate la "Oha". Astia aici sunt cei mai mari hoti cand vine vorba de banci. Sunt intrecuti in hotie (legala evident) de cei de la asigurari.
Ce m-a lovit cel mai tare e ca asigurarea RCA (third party) e mai scumpa de 2 ori decat CASCO (comprehensive). Un adevarat cartel al asigurarilor sa te faca sa iti faci CASCO automat.
Prima data nu imi venea sa cred ca un casco (comprehensive) era 500-600 de lire si doar third party peste 1000.... |
| |
.
26-01-11, 10:31
|
#86 | | Initiat bine
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de tiptop Am luat credit pentru apartament acum aproape 5 ani (in Suedia). Dobanda e de 2%, in timpul crizei a scazut chiar sub 2. Tot stabilitate economica  | dobanzile la ipoteci sunt in general mai mici decat la creditele pt. nevoi personale.
Si in Anglia cred, dobanda ce-o obtii la credit depinde mult de 'credit score' Locuind la aceeasi adresa mai multi ani, avand un job si un venit stabil si platind facturile la timp influenteaza scorul de credit.
wow, 16% e cam mult. E mai aproape de dobanzile de la cartile de credit 
@Laura Elena, de ce n-ai folosit linia de credit din Canada, in Anglia? cred ca se putea... |
| |
.
26-01-11, 21:14
|
#87 | | Ucenic
Medic Stomatolog
.
| - : 0 @Laura Elena, de ce n-ai folosit linia de credit din Canada, in Anglia? cred ca se putea...[/QUOTE]
am incercat sa-mi construiesc istoric bancar in Anglia, pentru ca aveam de gand sa-mi iau casa aici (intre timp m-am razgandit); nu se recunoaste nici un credit history din Canada si America (cred ca e valabil si pentru restul Lumii, exceptand UE)...e o "ruptura" totala intre Canada si UK, chiar daca au aceeasi regina
da, e mare diferenta intre dobanda pe credit de nevoi personale si dobanda pt mortgage; am prieteni care si-au luat mortgage in Anglia cu 3-4% dobanda
__________________ "Vanity, definitely my favourite sin." (The Devil's Advocate )
Autosuficienta-cea mai mare piedica spre evolutie. |
| |
.
 | | | Tag-uri | 2009, 36, absolvent, atentie, bondi, buna, calitate, casa, certificat, citesti, conformitate, endo, european, gdc, iga, inscrierea, letter, mail, medic dentist, nervi, parte, primul, probleme, profit, promo, promotia, raspunsul, registration, salut, succes, uk  | Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (13:34) timp. |