15Multumiri | |
07-03-10, 17:34
|
#1 | | La primele mesaje
Medic Stomatolog
.
| - : 0 cum isi gasesc de munca sotii/sotiile celor plecati? Dintre cei plecati sunt curioasa daca si-au gasit de munca sotiile/partenerele/amantele sau cu cine or fi plecat....Este greu pt celallat sa isi gaseasca ceva de lucru?
Ma refer la o pregatire postuniversitara, ca de ex ASE, Politehnica, fara alte masterate, MBA-uri, etc???
Se obtine greu work permit? |
| |
.
07-03-10, 17:53
|
#2 | | Ucenic timid
Medic Stomatolog
.
| - : 0 cand tu aplici pentru yelow card stiu ca partenerul, pe care il treci acolo, primeste blue card. mai multe iti pot spune cei care sunt in situatia asta.
poate cand intra stomaflex
__________________ Acesta-s Eu si n-am cu nime' treaba
La lumea asta nu gasesc nici un cusur
Si urle prostii cat or vrea EU fluier
Si cui nu-i place sa ma.......... |
| |
.
07-03-10, 18:05
|
#3 | | Ucenic
Medic Stomatolog
.
| - : 0 asa este: trimiti actele la "home office" si primesti "yellow card", iar partenera/ul are dreptul la "blue card", care inseamna permis de munca (doar romanii si bulgarii au nevoie de asta-discriminatoriu, dp meu dv)...ofertele de munca variaza, au scazut usor, din cauza crizei, dar sunt "pe panta urcatoare";depinde foarte mult de domeniu...
__________________ "Vanity, definitely my favourite sin." (The Devil's Advocate )
Autosuficienta-cea mai mare piedica spre evolutie. |
| |
.
10-03-10, 12:42
|
#6 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Da!
__________________ Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti... |
| |
.
10-03-10, 17:30
|
#7 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Citat:
Publicat initial de Andiva Multumesc!
Inca ceva ........ daca se cunoaste limba foarte bine, mai e nevoie de test de limba? | Salut!
Nu e nevoie de nici test daca partenerul se va angaja in alt domeniu. Iti spun din experienta familiei mele. Sotiei mele nu i-a cerut nimeni nici un test si a chemata la interviuri.
Testul ti-l cere PCT daca vrei sa lucrezi in sistemul NHS sau vreo universitate daca vrea sa se inscrie la cursuri.
Ce ti se cere este Blue Card Registration in care sa iti scrie Full employment and business allowed, care se obtine completand formularul BR1 de pe Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
--------------------------
Inca ceva...Poate intr-adevar stie limba foarte bine dar e bine sa fii pregatit de surprize.
Sotia mea a lucrat intr-o companie Americana intr-o functie manageriala. Limba engleza era limba oficiala in acea companie(interviurile toate au fost numai in engleza, la fel ca si toate e-mail-urile ,prezentarile,convorbirile ).
Aici insa e alta mancare de peste cu engleza. Depinde ce munca va dori sa faca. Daca vrea un job bun si platit peste 22 000 lire brut pe an(adica 1400 net pe luna - salariul mediu in UK) va trebui sa stie chiar foarte ,foarte, bine... altfel nici nu se uita la tine. |
| |
.
10-03-10, 21:40
|
#9 | | Ucenic timid
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
Se pare ca poti obtine work permit fara contract de munca prealabil daca te incadrezi la vreo categorie de chimist din shortage occupational list. Cu asta trebuie sa incepi, oricum.
__________________ Cata minte trebuie sa ai, ca sa-ti dai seama ca cea pe care o ai nu e de-ajuns?! |
| |
.
12-03-10, 11:56
|
#11 | | Ucenic timid
Medic Stomatolog
.
| - : 0 O sa primeasca Blue Card la Sfantul Asteapta. Uita-te la "waiting times" la sectiunea rezervata romanilor si bulgarilor. Ar fi mai bine sa ceara Yellow sau Purple Card.
__________________ Cata minte trebuie sa ai, ca sa-ti dai seama ca cea pe care o ai nu e de-ajuns?! |
| |
.
12-03-10, 15:39
|
#12 | | Ucenic
Medic Stomatolog
.
| - : 0 o sa primeasca blue card, daca tu aplici pt yellow card...~~~-ul m-a ajutata cu actele;a durat mai putin de 2 luni...au ei "relatiile" lor
__________________ "Vanity, definitely my favourite sin." (The Devil's Advocate )
| |
.
12-03-10, 16:16
|
#13 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de danapaducel O sa primeasca Blue Card la Sfantul Asteapta. Uita-te la "waiting times" la sectiunea rezervata romanilor si bulgarilor. Ar fi mai bine sa ceara Yellow sau Purple Card. | O sa primeasca foarte repede!!!
Am trimis actele pe 7 Ianuarie iar pe 19 februarie am primit yellow cardul si blue cardul pentru sotie. Nu am avut nici o relatie.
Este dreptul fiecaruia dintre noi si nu are cum sa iti refuze acest drept! |
| |
.
12-03-10, 20:23
|
#14 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de danapaducel O sa primeasca Blue Card la Sfantul Asteapta. Uita-te la "waiting times" la sectiunea rezervata romanilor si bulgarilor. Ar fi mai bine sa ceara Yellow sau Purple Card. |
Eogreseala la ei pe site inloc de 2010 au trecut 2009...... |
| |
.
12-03-10, 20:36
|
#15 | | Ucenic timid
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Eu am trimis in 2 feb. 2010 si inca nu am primit Accession Worker Card. Mie imi trebuie purple card, nu yellow.
| |
.
12-03-10, 21:09
|
#17 | | Ucenic
Medic Stomatolog
.
| - : 0 pt ce e purple card?
| |
.
12-03-10, 21:40
|
#18 | | Ucenic timid
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Purple Card este Accession Worker Card si poate ca mi l-au cerut fiindca eu voi lucra ca salariat la stat. Ar trebui sa scrie angajatorul pe el si faptul ca nu am dreptul sa lucrez decit pentru angajatorul respectiv. Am aflat abia cind am facut cerere pentru NI number care mi-a fost refuzat pe motiv ca nu am dreptul la munca. Daca esti self-employed nu ai nevoie de el.
| |
.
01-05-10, 09:59
|
#19 | | La primele mesaje
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Buna ziua stimati colegi, asa o intrebare referitor la sotia mea, a terminat facultatea de medicina, fara rezidentiat , din cite imi dau seama si din oferte de lucru eu imi gasesc de lucru in Anglia, dar sotia ce face? este vreo posibilitate sa ia un rezi ceva sau mai bine totusi sa faca un rezi in Ro si apoi??? poate este alt forum pentru medici,,eu cunosc doar unu cel mai bun Eugenol!!!  multumesc! |
| |
.
01-05-10, 21:55
|
#20 | | Initiat bine
Medic Stomatolog
.
| - : 0 chiar nu stiu...sotia mea e stomatolog asa ca nu a fost o problema sa gaseasca de lucru; de fapt a fost angajata pe loc - dar usor nu ne-a fost
presupun ca medic ar trebui sa se poata gesi ceva gen GP - medic de familie sau ceva de genul asta
incearca asta, e destul de exhaustiv Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
__________________ Stefan Zanoaga
It's not the arrow (pin), it's the indian (dentist) that's shooting (placing) them. |
| |
.
01-05-10, 22:49
|
#21 | | La primele mesaje
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Stefan iti multumesc si felicitari, daca era si sotia mea stomatolog mmm...  dar in cazul meu trebuie sa ma gindesc si la ea...si nu stiu ce sa fac...nu prea am gasit informatia, acuma sincer nu stiu sa intre la rezi in ro sau mai bine sa ia unul acolo...(daca se poate bineinteles)...:P |
| |
.
01-05-10, 23:03
|
#22 | | La primele mesaje
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Pentru medicii generalisti sunt doua posibilitati mai des intalnite:
Medical assesor si Resident Medical Officer.
Medical assesor-ul face examen clinic la pacientii care vin la consultatie pentru concedii medicale, scutiri de eforturi fizice, pensionari, etc. Trebuie sa cunosti destul de bine limba si sa ai o oarecare experienta in Romania; Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/lucrul-afara/10127-gasesc-munca-sotii-sotiile-plecati/
RMO - stai (locuiesti) in spital 2 saptamani, apoi una acasa. De regula sunt in spitale particulare unde trebuie sa fie un medic permanent de garda, si nu ai prea mult timp efectiv de lucru deoarece pacientii sunt postoperator dupa interventii ortopedice, onco, chir generala. Esti platit binisor, camerele de garda arata f bine - daca poti renunta la confortul de a dormi la tine acasa - e ok. Trebuie sa ai ceva cursuri de intubare, resuscitare, life support, etc.
Orice varianta alegeti, multa bafta!
Din cate stiu, ca medic de familie in UK deodata nu se poate intra fara UK experience. Sunt f bine platiti si, probabil ca e o munca foarte cautata si pentru britanici |
| |
.
14-05-10, 22:40
|
#26 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
| = : +2 (+2/-0) Citat:
Publicat initial de lavi26 Daca nu suntem casatoriti, partenerul mai primeste blue card? |
DA.
Daca citesti formularul BR1 de pe Link [Necesita inregistrare pentru acces.] sa vezi ca da.
Un sfat - daca imi este permis - pentru cei ce vor sa vina singuri sau cu familia. Cititi si documentativa inainte de a veni de pe site-urile oficiale. Acolo veti gasi absolut toate raspunsurile legate de imigratie. Ce sfaturi luati de pe forumuri - inclusiv eugenol care este foarte serios - nu va inlocui niciodata informatia oficiala. |
| |
.
27-05-10, 16:21
|
#28 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de BogdanBc Am stat si eu si am citit pe acolo pe site-uri probleme legate de dreptul la munca al sotiei sau partenerei , curios este faptul ca englezii stipuleaza ca se refera la stotie sau partener , romanii in traducere zic doar de sotie , prietena mea vine in august si acum trebuie sa ma gandesc si eu ce am de facut . Dupa cate am inteles , trebuie eu sa aplic pentru yellow card ca sa primeasca ea blue card sau care e ideea? |
Da. Tu aplici pentru Self -Employed (yellow card) pe formularul BR1 si la dependenti o sa treci si partenerul. Ideea e ca la mine a mers snur cu sotia si fetita. Am auzit in alte cazuri la parteneri, ca iti trebuia sa le demonstrezi ca stati la aceeasi adresa, convietuiti impreuna in acest moment si sunt parteneri de cel putin 2 ani (nu stiu daca sunt oficial necesari cei 2 ani, sau e doar o masura de siguranta a celor de Uk border Agency).
Pe cardurile astea scrie ca este un document de rezidenta. Si din cate stiu eu e un act oficial recunoscut la luarea cetateniei dupa 5+1 ani, unde trebuie sa demonstrezi ca ai locuit in uk. |
| |
.
27-05-10, 21:15
|
#30 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
| - : 0 poze din excursii de acum 2 ani nu aveti? eventual aceleasi vize pe pasaport? poate functioneaza
iar ca aveti aceeasi adresa poate se refera la cea din romania nu la uk
__________________ Dr Dia Nuca |
| |
.
27-05-10, 23:49
|
#31 | | Ucenic timid
Medic Stomatolog
.
| - : 0 :) Din cate am inteles eu de la colegul meu bulgar cu care am vorbit , toata chestia se rezolva printr-o tipa care lucreaza la firma angajatoare , respectiv la mine ~~~, si vorbesc eu cu ea sa puna o vorba buna pentru mine. Pai am atatea familii de pakistanezi la mine care nu sunt casatoriti si nu au probleme , ca doar sunt exempti pe accelasi tax family credit , ideea e ca daca locuieste la acceasi adresa ca mine si este in intretinerea mea, si isi plateste cotizatia la NI , nu cred ca ar exista probleme , pana la urma , se poate merge la un notar si se poate legaliza chestia . Am sa vb cu tipa asta de la ~~~ prima data si pe urma cu cineva poate de la Citizen Advice , doar nu am venit la clonat carduri , vrem sa muncim cinstit.Bine apropo de cinstit , poate doar ea  )) |
| |
.
28-05-10, 01:03
|
#32 | | Moderator eugenol
MD Ortodont
.
| = : -1 (+0/-1) Citat:
Publicat initial de stratu nda, asta cu Resident Medical Officer e buna dar nu pentru mine..eu sar putea sa nu dorm fara sotie...  | ce familist convins... sau sot  gelos???
__________________ God gave me the serenity to accept things that I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom to know the difference.
In dorinta de a fi Limitat la Ortodontie www.romedic.ro/dentis-orto |
| |
.
16-06-10, 19:16
|
#34 | | La primele mesaje
Medic Stomatolog
.
| - : 0 putin sint gelos...doar ca aici e chestia cu dormituu..mam obisnuit sa dormim impreuna si gata..  ) |
| |
.
28-01-11, 11:21
|
#36 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de blerghhh Salutare!
Care mai este situatia dpdv al serviciului pt partenerii celor plecati in UK? Cum se prezinta piata muncii la ei? Se poate gasi usor job, daca stii bine limba? Ma refer aici la alte joburi decat cele din domeniul medical...
Multumesc frumos. |
Daca stie bine limba e la fel de usor sau greu ca in Romania. Daca in Ro isi gaseste usor isi va gasi si aici. Aproape toti care au venit cu parteneri/sotii si-au gasit un loc de munca.
Daca stie bine limba ar fi util sa dea un test IELTS (intr-adevar costa 600-700 ron) dar e singurul test care iti da masura cat de bine stii engleza - dupa parerea mea. restul testelor din Ro sunt apa de ploaie.
Daca ia la IELTS 7+ la general inseamna ca nu va avea probleme. |
| |
.
28-01-11, 22:25
|
#38 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de blerghhh Mersi de sfat... deocamdata are la activ un test Cambridge - Certificate of Advanced English luat cu A, o sa ne gandim oricum si la IELTS. Poate ajuta si sa ai "la mana" un asemenea certificat. |
Te ajuta sa il ai la mana si nu prea. Daca te angajezi undeva gen scoli/health -nhs/universitati poate ca te ajuta . Il dadeamca exemplu pentru faptul ca multi care ziceau ca stiu engleza s-au cam lovitde un zid cu limbaiar cei care au luat un IELTS nu au avut nici o problema. |
| |
.
30-03-11, 20:43
|
#39 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
| = : +1 (+1/-0) daca partenerul e AVOCAT e nasol. nu e recunoscuta diploma.
__________________ Dr Dia Nuca |
| |
.
31-03-11, 00:41
|
#40 | | Ucenic
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de dia_nuca daca partenerul e AVOCAT e nasol. nu e recunoscuta diploma. | dar daca e psiholog?
| |
.
31-03-11, 12:41
|
#41 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de Laura Elena dar daca e psiholog? |
Am o cunostinta cu diploma de psiholog..  care e aici de 2 ani. Spune ea ca se recunosc diplomele pentru cei care au terminat dupa 2003. Cunostinta in cauza are diploma din 2001 si nu i-au recunoscut-o deloc ( a vrut sa sa angajeze ca psiholog - centre speciale). Dar pe de alta parte a fost un plus cand s-a angajat in HR la o firma unde nu se cerea Bachelor's Degree si a fost un plus ( chiar daca nu e recunoscuta de autoritati) |
| |
.
01-04-11, 03:46
|
#42 | | La primele mesaje
Medic Dentist
.
Publicat initial de stratu Buna ziua stimati colegi, asa o intrebare referitor la sotia mea, a terminat facultatea de medicina, fara rezidentiat , din cite imi dau seama si din oferte de lucru eu imi gasesc de lucru in Anglia, dar sotia ce face? este vreo posibilitate sa ia un rezi ceva sau mai bine totusi sa faca un rezi in Ro si apoi??? poate este alt forum pentru medici,,eu cunosc doar unu cel mai bun Eugenol!!!  multumesc! |
Isi poate gasi un job ca SHO daca are diploma de medic generalist |
| |
.
01-04-11, 12:34
|
#44 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de stardent buna !
stie cineva cum e cu angajarea ca si tehnician dentar ..eu sunt medic stoma eu imi gasesc ceva ,dar m-ar interesa ce perspective ar avea sotul meu ..in domeniu de dental technician are 11 ani experienta .....
sunt sanse ,stie cineva ?
many thanks ! |
Sunt mari sanse ca se cauta ( multe laboratoare chiar angajeaza necalificati pe care ii inscrie la un curs/colegiu de tehnicieni dentari. Legea spune ca ai voie sa angajezi tehniciani detari inregistrati la GDC sau trainee technician enrolled on a course - un fel ca si cu Dental nurse). Trebuie si el sa se inregistreze la GDC. E bine de stiut ca salariile nu sunt grozave - 900-1100 net. Probabil ca pe piata exista si mai mult dar eu iti spun din ce cunosc. |
| |
.
04-04-11, 15:12
|
#48 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
| = : +2 (+2/-0) Citat:
Publicat initial de stardent multumesc Bogdan ptr raspuns !
tu in principiu ce parere ai despre Anglia ?
am citit mesajele tale de pe forum ,ai plecat de mult timp din Romania ! Ti-a parut rau de pasul facut ? Din punct de vedere profesional esti multumit ? sau munca e la cantitate si nu calitate ...
Te intreb din cauza faptului ,ca pe forum sunt atatea pareri ,incat nu stiu ce sa mai cred ....... |
Salut!
In general am a parere buna despre Anglia. Per total iese cu plus ca sa zic asa ...
Poate am fost eu mai norocos, habar nu am dar chiar si pe partea profesionala ce dotari ai aici si ce poti face aici nu se compara cu RO. In Romania eu cel putin nu am avut sansa ( altii poate au avut-o).
Sa iti enumar cateva:
1. Digital x-ray - . Imaginea iti vine direct in surgery pe monitor (aproape instantaneu) cu o rezolutie incredibila. Zoom destul destul de mare. In Ro eu trimiteam pacientii la un centru si veneau apoi cu o radiografie de o calitate slaba ( nu am realizat ca era slaba pana nu am vazut-o pe cea de aici)
2. Microcamera orala.
3. Nu imi mai bat capul de loc cu sterilizarea, lista pacienti, incasat bani, curatenie, aprovizionare materiale, contracte cu terti s.a.m.d
4. Nimeni nu iti spune sa faci cantitate daca vrei sa faci ceva in plus oricand exista cursuri, specializari. Eu de exemplu fac un curs de un an la un centru de specializare ( abia l-am inceput ) care imi va permite in viitor sa merg mai mul pe partea privata.
Depinde acum de norocul fiecaruia si de cum priveste viata. Am cunoscut si dentisti care au facut pasul asta - de a veni in UK- cu probleme mari la efectuarea extractiilor ( niciodata nu s-au atins de un molar de minte) sau la realizarea protezelor ( multi nu au facut in RO) si apoi se plangeau ca e ca pe banda rulanta si e stresant. Intr-adevar asa e daca stai la o extractie "normala" 45 min sau la una "dificila" 1h si 30 min ( vorbesc numai la general, pentru ca exista si cazuri exceptionale), sau faci 10 referral pe zi de frica. Am cunoscut si dentisti care din punctul meu de vedere habar nu aveau sa ia o amprenta sau sa faca un RTC.
Si sa nu uit sa iti spun ca si partea financiara a contat mult pentru mine. Banii de aici nu i-as fi putut face in RO in nici un caz ( comparand totul, costuri aici si acolo, venituri aici si acolo).
AM mai explicat intr-un post al meu ca virgula credinta mea e ca o mare parte din cei debusolati de Anglia sunt cei care se asteptau sa gaseasca aici raiul dentistilor pe pamant - bani multi, munca putina si respectati ca si cand ar fi niste semizei. |
| |
.
27-06-11, 23:41
|
#50 | | La primele mesaje
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de Bogdan77 Salut!
Eu de exemplu fac un curs de un an la un centru de specializare ( abia l-am inceput ) care imi va permite in viitor sa merg mai mul pe partea privata. | Pot sa te intreb ce fel de curs si unde? |
| |
.
09-11-11, 12:14
|
#52 | | Ucenic timid
Medic Dentist
.
| - : 0 Job Citat:
Publicat initial de lauradoruta Buna, ar putea sa ma ajute cineva cu niste informatii?Urmeaza peste cateva luni sa plec in Anglia si as dori sa stiu pt sotul meu care este inginer pe instalatii care sunt sansele sa is gaseasca un job pe domeniu ? | De exemplu aici in North Wales ar gasi pe instalatii, mai ales ca se construieste la greu, joburi sunt poate nu ca inginer dar in domeniu, problema e bluecardul care vine mai tarziu... in 6 luni prin posta sau pe loc cu programare la Croydon
__________________ Macintoshing live on OSX 10.4 |
| |
.
11-11-11, 14:58
|
#54 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de Bogdan77 Salut!
In general am a parere buna despre Anglia. Per total iese cu plus ca sa zic asa ...
Poate am fost eu mai norocos, habar nu am dar chiar si pe partea profesionala ce dotari ai aici si ce poti face aici nu se compara cu RO. In Romania eu cel putin nu am avut sansa ( altii poate au avut-o).
Sa iti enumar cateva:
1. Digital x-ray - . Imaginea iti vine direct in surgery pe monitor (aproape instantaneu) cu o rezolutie incredibila. Zoom destul destul de mare. In Ro eu trimiteam pacientii la un centru si veneau apoi cu o radiografie de o calitate slaba ( nu am realizat ca era slaba pana nu am vazut-o pe cea de aici)
2. Microcamera orala.
3. Nu imi mai bat capul de loc cu sterilizarea, lista pacienti, incasat bani, curatenie, aprovizionare materiale, contracte cu terti s.a.m.d
4. Nimeni nu iti spune sa faci cantitate daca vrei sa faci ceva in plus oricand exista cursuri, specializari. Eu de exemplu fac un curs de un an la un centru de specializare ( abia l-am inceput ) care imi va permite in viitor sa merg mai mul pe partea privata.
Depinde acum de norocul fiecaruia si de cum priveste viata. Am cunoscut si dentisti care au facut pasul asta - de a veni in UK- cu probleme mari la efectuarea extractiilor ( niciodata nu s-au atins de un molar de minte) sau la realizarea protezelor ( multi nu au facut in RO) si apoi se plangeau ca e ca pe banda rulanta si e stresant. Intr-adevar asa e daca stai la o extractie "normala" 45 min sau la una "dificila" 1h si 30 min ( vorbesc numai la general, pentru ca exista si cazuri exceptionale), sau faci 10 referral pe zi de frica. Am cunoscut si dentisti care din punctul meu de vedere habar nu aveau sa ia o amprenta sau sa faca un RTC.
Si sa nu uit sa iti spun ca si partea financiara a contat mult pentru mine. Banii de aici nu i-as fi putut face in RO in nici un caz ( comparand totul, costuri aici si acolo, venituri aici si acolo).
AM mai explicat intr-un post al meu ca virgula credinta mea e ca o mare parte din cei debusolati de Anglia sunt cei care se asteptau sa gaseasca aici raiul dentistilor pe pamant - bani multi, munca putina si respectati ca si cand ar fi niste semizei. |
si ce e rau cu banii multi, munca putina si respectat?  ) |
| |
.
14-11-11, 17:44
|
#55 | | Ucenic Sef
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de byo78 si ce e rau cu banii multi, munca putina si respectat?  ) |
Nu e nimic rau. De amorul artei o sa te intreb si eu : Ce e rau in bani multi, sanatate, fericire si munca deloc? Nimic, dar nu prea se poate. Una e sa iti doresti si alta e sa crezi ca asa e normal si sa ai o cadere psihica apoi. |
| |
.
 | | | Tag-uri | afara, angaja, buna, cauza, dorm, familie, fapt, find, gen, genul, jobs, limba, line, loc, lucru, medic, medical, mine, odata, online, post, primul, problema, stoma, stomatolog, stratu, uk  | Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (13:30) timp. |