Inregistrare Asigurari online +
.
 eugenol.ro    

10 of the World's Most Dangerous Roads

discutie din eugenol.ro : Link [ Necesita inregistrare pentru acces. ]...

Reveniti   eugenol.ro > Zona de relaxare > Relaxare > Loc de joaca
Ati uitat parola? Inregistrare


Like Tree1Multumiri
  • 1 Scris de SebastianF

Raspunde
 
LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 16-05-09, 11:26   #1
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar SebastianF
.
   
Default 10 of the World's Most Dangerous Roads

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
sma a multumit.
__________________
Pleaca ai nostri vin ai nostri noi ramanem tot ca prostii
SebastianF este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-05-09, 11:27   #2
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar SebastianF
.
   
Default

1. "Drumul morţii" din Bolivia Acesta face legătura între capitala ţării, La Paz, şi Coroico. Potrivit statisticilor, între 200 şi 300 de oameni mor în fiecare an pe respectiva şosea, care este mărginită de numeroase cruci care marchează locurile în care au avut loc accidente mortale - de obicei, locurile de unde s-au prăbuşit maşinile în gol. Şoseaua a primit titlul de "cel mai periculos drum din lume" încă din anul 1995, din partea Băncii Inter-Americane pentru dezvoltare. La sfârşitul anului 2006, după 20 de ani de muncă, a fost finalizată o şosea alternativă pe aceeaşi rută, una mult mai modernă şi mult mai sigură. Totuşi, mulţi se aventurează încă pe “Drumul morţii”, majoritatea fiind turişti însetaţi de adrenalină.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/loc-joaca/7089-10-of-the-worlds-most-dangerous-roads/

2. Tunelul Guoliang din China Este lung de 1.200 de metri şi a fost săpat în stâncă de către sătenii din regiune, care au muncit neîncetat timp de cinci ani la el. Tunelul are o înălţime de 5 metri şi o lăţime de patru metri şi este situat în munţii Taihang din provincia chineză Hunan.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=7089

3. “Ruta 5”, Chile Şoseaua cunoscută sub acest nume face legătura între oraşele Arica şi Iquique, traversând văi adânci, într-un peisaj uluitor. Şoferii sunt sfătuiţi să aibă mare grijă şi să evite consumul de substanţe stupefiante – căci şi-aşa drumul are reputaţia că ar provoca halucinaţii.

4. Drumul spre Yakutsk, Rusia Şoseaua Federală rusă leagă Moscova de oraşul siberian Yakutsk, acolo unde s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi din lume, în afara Antarcticii. De asemenea, Yakutsk este cel mai mare oraş construit pe permafrost, iar majoritatea caselor sunt ridicate pe stâlpi de beton, din cauza solului care este aproape permanent îngheţat. În respectiva regiune, iarna durează circa 10 luni, aşadar drumul până acolo poate fi o adevărată aventură – prin furtuni de zăpadă, viscol, pe gheaţă, cu vizibilitate redusă la minim. Nici vara lucrurile nu sunt mai simple, căci şoseaua nu este astfaltată, tot din cauza stratului de permafrost de dedesubt. Vara, maşinile înoată în noroi şi astfel iau naştere nişte ambuteiaje de toată frumuseţea, de care profită “piraţii noroaielor” – aşa au fost denumiţi răufăcătorii care abia aşteaptă un ambuteiaj, ca să jefuiască, să bată ori să răpească turiştii blocaţi pe drum.

5. Şoseaua Sichuan – Tibet În China, numărul persoanelor care îşi pierd viaţa în accidente de maşină s-a dublat în ultimii 20 de ani, iar o bună parte din vină o poartă această şosea situată la mare înălţime, care face legătura între provincia Sichuan şi Tibet. Lungă de 2.412 kilometri, autostrada porneşte de la Chengdu şi se termină la Lhasa, traversând 14 munţi cu înălţimi de 4.000 – 5.000 de metri. Călătorii pe această şosea au parte de privelişti uimitoare, dar şi de alunecări de teren şi căderi de stânci, care le pun viaţa în pericol în orice moment.

6. Autostrada James Dalton (Alaska) Lungă de 666 de kilometri, aceasta îşi croieşte drum prin tundra îngheţată până în cel mai nordic punct din Alaska. Majoritatea celor care se aventurează pe acest drum sunt şoferii de camioane mari, care transportă provizii în zonă. Nu este recomandat pentru cei cu inima slabă ori cu maşini noi. De fapt, companiile americane de închiriat maşini nici nu le permit clienţilor să circule pe acea autostradă!

7. Drumul Patiopoulo-Perdikaki (Grecia) Este un drum foarte îngust şi extrem de aglomerat din Grecia, ce se întinde între oraşele Patiopoulo şi Perdikaki. Este folosit atât de şoferi – de camioane, autobuze sau maşini mici – cât şi de căruţaşi ori de tractorişti, ba chiar şi ciobanii îşi mână turmele pe acolo. Toate acestea, plus gropile destul de mari pe alocuri, fac din respectivul drum – care nu se poate numi în totalitate şosea – unul dintre cele mai periculoase şi mai mortale din lume.

8. Trollstigen (Norvegia) Acesta este un drum de munte în Norvegia care atrage în mod deosebit turiştii amatori de senzaţii tari, căci are o înclinaţie de 9% şi 11 curbe tip “ac de păr”, totul într-un minunat peisaj montan.

9. Şoseaua A682 (Marea Britanie) Este numit cel mai prost drum din Anglia şi are în “palmares” peste 100 de victime în ultimii 10 ani. Este căutat mai ales de motociclişti, în special în dimineţile de duminică.

10. Stelvio (Italia) Situată în Alpii italieni, şoseaua traversează trecătoarea Stelvio şi îşi conduce turiştii printr-un peisaj care îţi taie răsuflarea. Nu este la fel de periculoasă ca celelalte din top, dar are, totuşi, 48 de curbe “ac de păr”.
__________________
Pleaca ai nostri vin ai nostri noi ramanem tot ca prostii
SebastianF este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-05-09, 14:16   #3
Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

superba selectie !
drShimoN este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
666, afara, amator, anglia, anul, autostrada, britanie, china, drumul, extrem, folosi, folosit, gust, inima, italia, lume, lung, luni, marea, mici, oameni, patru, permanent, potrivit, pun, recomanda, vara

Uneltele subiectuluiTimpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (01:00) timp.

Alegeti schema de culori preferata:

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2020.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO