| | 1Multumiri -
1 Scris de eugenol man |
03-04-09, 00:53
|
#1 | | Avansat bine
Medic Dentist
.
| - : 0 De ce NU cola? Pe eugenol intra nu numai medici, studenti, aspiranti md, etc ci intra si oameni "nonstoma" si m-am gandit ca ar fi interesati sa stie si ei cate ceva (daca nu au stiut pana in prezent) despre cola si tocmai de aceea m-am informat un pic mai mult decat stiam eu.
Cand esti nervos, cand ti-e sete, cand vrei ceva dulce, cand vrei sa sarbatoresti, la petreceri, la un pahar de vorba, oriunde si oricand Cola e binevenita. Cu totii stim ca e nociva, dar cu toate astea continuam sa o bem si inca ni se pare “cea mai tare bautura”. The best choice, you're the man
Este important de stiut ca pH-ul acestei bauturi este intre 2.5 - 4.2, un pH neutru avand o valoare de 7.
- In SUA angajatii de la directia de drumuri folosesc CocaCola pentru a elimina sangele de pe sosele din urma unui accident.
- Coca Cola contine acid sulfuric daunator pentru calciul din oase --> cresterea osteoporozei. Acest acid fosforic in combinatie cu zaharul provoaca anemie si duce la o susceptibilitate mai mare, a consumatorilor inraiti, la infectii.
- De asemenea mai contine si gaz carbonic care la randul lui duce la un asa numit "viciu psihologic" adica mai pe intelesul tuturor provoaca o oarecare dependenta.
- Datorita continutului ridicat in zaharuri pe care organismul nu reuseste sa le digere duce la obezitate, adica zaharurile ramase se transforma in grasime, simplu.
- S-a gasit si "solutia"....Cola Light, wow ce bine ca am scapat de zaharuri nu ne mai ingrasam insa inlocuitorii de zahar provoaca leziuni cerebrale, pieredri de memorie, confuzie si pot duce la dezvoltarea bolii Alzheimer.
- In prezent la fiecare 10 secunde 126.000 de oameni beau un amestec de acid fosforic, gaz carbonic, zaharuri si altele, numit CocaCola
- Cel mai trist este ca majoritatea este constienta de efectul pe care il are aceasta bautura, dar continua sa o consume. ASA E COOL !!! |
| |
.
03-04-09, 00:56
|
#2 | | Fondator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Poti posta asta pe Link [Necesita inregistrare pentru acces.] care este pentru cei interesati de problemele stomatologice.
Aici nu are ce cauta subiectul 
Eventual pentru cine nu stia asta deja ... Oricum multu' de intentie. |
| |
.
03-04-09, 01:04
|
#6 | | Fondator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Citat:
Publicat initial de Dr.LipiciosTare pai sterge topicul atunci | No problemo.
Eventual poate se transforma in topic: De stiut despre cola.
De ex stii cate lingurite de zahar se afla intr-o cana de cola?
7 lingurite! Nu ai fi crezut dar daca lasi o picatura de Cola pe o suprafata plana peste o zi va fi clei (testati daca nu credeti)
Si corect, mai bine diabetic decat cu scleroza de la Cola light (aspartam, acesulfam K ...)
Azi am vrut sa cumpar masline preambalate. Si pe alea le-au umplut de E-uri |
| |
.
03-04-09, 01:13
|
#7 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
| - : 0 Poate va intrebati ce cauta vietnamezul ala acolo? E o "istorie" care-ti face o greata mai mare decit toata cola din lume.
__________________ Homo sapiens non urinat in ventum |
| |
.
03-04-09, 01:15
|
#8 | | Avansat bine
Medic Dentist
.
Publicat initial de dentapro Poate va intrebati ce cauta vietnamezul ala acolo? E o "istorie" care-ti face o greata mai mare decit toata cola din lume. | mi se pare ca stiu.E un filmuletz nu-i asa? |
| |
.
03-04-09, 01:19
|
#9 | | Ucenic
Medic Stomatolog
.
| = : +1 (+1/-0) nu stiu daca cola contine acid sulfuric, dar acid fosforic este sigur....scrie pe eticheta....
asta in caz ca ramaneti fara etching |
| |
.
03-04-09, 01:26
|
#10 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
Publicat initial de bodentist nu stiu daca cola contine acid sulfuric, dar acid fosforic este sigur....scrie pe eticheta....
asta in caz ca ramaneti fara etching  | Si are si adezivul incorporat: "lasi o picatura de Cola pe o suprafata plana peste o zi va fi clei". Self-etching cum s-ar zice Citat:
Publicat initial de Dr.LipiciosTare mi se pare ca stiu.E un filmuletz nu-i asa? | hint: vietcong
__________________ Homo sapiens non urinat in ventum |
| |
.
03-04-09, 01:31
|
#11 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de dentapro Poate va intrebati ce cauta vietnamezul ala acolo? E o "istorie" care-ti face o greata mai mare decit toata cola din lume. | multumesc, si eu sunt socat si scarbit de imaginea aia de cate ori ma impiedic de ea , de exemplu in videoclipul "we didn't start the fire" al lui billy joel |
| |
.
03-04-09, 19:21
|
#13 | | Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
.
| - : 0 imi povestea un prieten din state ca politaii au în portbagaj cite un bidon de cola ca sa steargă eventuale urme de singe inchegat de pe la accidente, etc.
__________________ dr. Bogdan OPREA
medic stomatolog
colaborator Kerr Romania |
| |
.
03-04-09, 20:25
|
#14 | | Fondator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 La cat de grasi sunt eu cred ca beau Cola la gogosi
Modificat ultima data de eugenol man; 04-04-09 la 10:15.
|
| |
.
04-04-09, 01:01
|
#15 | | Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
.
| - : 0 
Asta este poza originala, marturie a degradarii umane, realizata de Eddie Adams pe 1 ianuarie 1968 pe strazile din Saigon. Nu mi-as fi putut imagina vreodata o corelatie facuta intre cruzimea umana dusa la extrem si coca cola.
__________________ Pana nu dai cu capul, nu inveti.
Stefan Neagu (jr.) |
| |
.
03-05-09, 17:17
|
#17 | | Initiat
Student M. Dentara
.
| - : 0 Cola ca si cola.. e un jeg de suc intradevar, altfel nu se poate numi.
Imi zicea cineca ce a lucrat in domeniul ca Fanta e mult mai toxica ca si cola( acest lucru justificand el prin excesul de coloranti pana o ingalbeneste ).
Uitati-va va rog pe etichetele la restul racoritoarelor .  .Sprite, capy, pepsi, mirinda etc.
Imi zicea cineva , eu nu am incercat , a facut o comparatie intre cola si pepsi si anume :
a pus intr-un pahar cola si intr-unul pepsi , adaugand in fiecare o bucata de ficat de porc .In cel cu cola sa degradat total, in cel cu pepsi doar partial...
Inca ceva pt cei care cred ca au baut pana acum Ceai ca : Lipton, nestea.. s-au cam inselat ca si mine dupa cateva sticle  .
Uitati-va pe ambalaj va rog inaite de a consuma ceva.
__________________ O proteza partial mobilizabila actioneaza ca un aparat ortodontic , dar nu este dorit sa o faca ( A. Kantorwicz 1924 ) Link [Necesita inregistrare pentru acces.] |
| |
.
05-05-09, 22:44
|
#19 | | Maestru
MD Endodont
.
Publicat initial de dr.Octavian.D O doamna Dr. ne-a spus odata asa: "orice este ambalat contine formol" | Si un prezervativ? 
Scuze, nu m-am putut abtine 
__________________ If a man talks in the woods and there is no woman nearby to hear him is he still wrong?  |
| |
.
06-05-09, 00:26
|
#21 | | Mare Maestru
Medic Dentist
.
Publicat initial de dr.Octavian.D prezervativul nu se mananca. | adevarat, se sparge si se suge duar continutul |
| |
.
18-06-09, 15:11
|
#23 | | Initiat bine
Medic Dentist
.
Publicat initial de fenyx propun un test cu coca-cola pentru stomatologi :dupa o extractie se ia dintele se pune in cola sa vedem ce iese (se zice ca se inegreste in 2 zile ). |  ete Link [Necesita inregistrare pentru acces.] |
| |
.
18-06-09, 22:16
|
#24 | | Avansat bine
Medic Dentist
.
| - : 0 adica experimentul facut de mine.  initial am crea subiectul asta cu coca cola fiindca sunt foarte impotriva si apoi mi-a venit ideea sa fac si un mic experiment. asa ca fenyx...enjoy it |
| |
.
19-06-09, 03:27
|
#25 | | Ucenic Sef
Medic Dentist
.
| - : 0 oare si cola zero sau light e la fel ??
__________________ "dintzar" |
| |
.
19-06-09, 18:56
|
#26 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Octavian, tocmai ai primit 2 idei noi pentru continuarea experimentului! Ai grija doar ca doza maxima de cola este...sau cola dauneaza grav sanatatii...
__________________ Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti... |
| |
.
13-02-10, 16:17
|
#28 | | Ucenic timid
Medic Stomatolog
.
| - : 0 cred ca cei de la Mythbusters au cam acoperit tot ce se poate spune despre Cola Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
__________________ Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face! |
| |
.
 | | Tag-uri | 36, afara, ata, ati, cauta, cola, con, continuarea, continutul, cumpar, doza, grasi, grija, idei, interesati, light, linguri, mana, maxima, picatura, posta, primit, problemele, scleroza, sterge, stomatologice, suprafata  | Timpul este GMT +3. Acum este: 05:37. |