Inregistrare Asigurari online +
.
Rosia Montana
 eugenol.ro    

puterea de convingere?

discutie din eugenol.ro : Ajutoor....am o problema cu pacientii mei.M-am mutat intr-un oras mic la propria afacere si incerc sa ii conving sa ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona Profesionala Stomatologica > Forumuri profesionale > Loc de dat cu capul
Ati uitat parola? Inregistrare

Sistemul de email nu functioneaza. Daca apar alte disfunctionalitati in forum va rog sa le raportati.

Like Tree2Multumiri
  • 1 Scris de sorabela2000
  • 1 Scris de Jay Murano

Raspundeti

LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 09-03-10, 22:12   #1
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.

.

Default puterea de convingere?

Ajutoor....am o problema cu pacientii mei.M-am mutat intr-un oras mic la propria afacere si incerc sa ii conving sa imi faca niste poze la dinti...le tot repet si nimic vin cu degetul in gura,ba merg la alti medici care fac fara sau vin si ma roaga sa le tratez fara...ca nu au timp..uita,nu au bani..pretexte.Se pot face rx in spital deci au unde..dar..Mentionez ca mai sunt medici aici si lucreaza ca pe banda ,fara rx ,gasesc doar canalele largi,restu' nu stiu cui i le lasa..dar ma rog sa nu ii vorbesc eu de rau ca ..sunt colegi..
Nu as vrea sa investesc si intr-un aparat de xr..nu stiu daca se merita investitia...
Sfaturi pentru a convinge oamenii ca rx-urile sunt importante...eu nu prea reusesc!
KLMircea i-a placut /a multumit.
sorabela2000 este offline  
Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-03-10, 22:35   #2
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.

O abordare ar fi sa folosesti asta ca pe un punct forte. Nu tratezi fara radiografie punct. Nici vorba de exceptii. Tu iti respecti tratamentele si faci cu RX.
Intr-un oras mic merge vorba ca esti exigent si iti respecti tratamentele. Asa iti vei selecta pacientii cu cei care apreciaza asta.

Mai sunt si altele care merg mana in mana (cum abordezi planul de tratament, nu ii scoti "maseaua din fund" ci faci un consult si apoi te ocupi de urgenta ... )
Bafta
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 08-04-10, 17:27   #3
Maestru
Medic Stomatolog
Angry Birds: ~( `^ยด )~

.

Si eu ma confrunt cu aceasta "putere de a convinge" - nu neaparat cu Rx dar cu tratamentele. Sunt convins ca si de asta te-ai lovit. E ingrozitor - se duc la alti medici care fac cum vor ei. Nu stiu ce sa mai zic.

Pe de alta parte pacientii care au avut incredere in mine ii am si acum si imi trimit alti pacienti. O pacienta a mea care imi facea o groaza de astfel de probleme - nu vreau aia, nu vreau Rx, nu vreau nu vreau - a ajuns la un alt medic sa i se faca o extractie care necesita Rx - NU A FACUT Rx ca medicul nu a vrut -a fost o extractie fffff grea si nu stiu de ce a durut ingrozitor si a avut probleme dupa. Pacienta e si pacienta mamei mele ca medic de familie. Eu nu am vazut cazul, e ceea ce mi-a povestit mama. A fost la mama si a zis ca "ce e aia, nici radiografie nu a cerut, a durut ingrozitor" => Vezi cum sunt pacientii? O sa ajunga sa aprecieze ceea ce faci - nu imi vine sa cred ca eu dau sfaturi din astea de ridicat moralul ca am si eu nevoie sa mi le zica cineva ca si eu am aceleasi probleme ca tine.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/loc-capul/10147-puterea-convingere/

O alta pacienta care a venit la mine la un tratament s-a dus in cateva zile si la alt medic. Cand am aflat nu am vrut sa o mai primesc. Am facut si ceva scandal. A trecut un an si a venit si a zis ca si-a dat seama ca am avut dreptate, si-a cerut scuze.
KLMircea is online now   Raspundeti cu citat
.
Vechi 08-04-10, 18:21   #4
Ucenic Sef
Medic Dentist
Fara status.

.

Citat:
Publicat initial de sorabela2000 View Post
Ajutoor..
Sfaturi pentru a convinge oamenii ca rx-urile sunt importante...eu nu prea reusesc!
Rx daca il ceri pentru un tratament endo de exemplu,eu incerc sa le explic ca am nevoie sa vad forma radacinii,lungimea pentru a reusi sa obturez corect ,si daca le zic ca vreau sa vad daca dintele respectiv" are vreo infectie la varful radacinii" parca sunt mult mai receptivi...intr-adevar trebuie sa pierzi ceva timp cu pacienti din astia ca sa le explici un minim necesar capacitatii lor de intelegere.Exista si specia "batut in cap" pe care de multe ori mai bine o lasi in plata domnului...
KLMircea i-a placut /a multumit.
Vechi 09-04-10, 18:35   #5
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Asta e problema generala in romanica-suntem batuti in cap.Ia spune ca daca fac rx-ul, le scazi costul ei din costul lucrarii ,ptr. ca tu vrei sa le faci treaba buna si ca orbeste nu se poate face.Vezi daca asa ai mai mult succes.Bafta
rosianu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-04-10, 19:18   #6
Initiat
Medic Dentist
Fara status.

.

Daca aveti si niste fire carunte atunci sigur e mai usor sa te impui. Cel putin in fata persoanelor in varsta, un "pispiric" de doctor nu are nici o sansa sa se impuna de la prima intrevedere. Daca nenea sau tanti pacientu` continua tratu` si vede ca merge treaba, atunci lasa garda jos si nu mai carteste, capata incredere si se supune planului terapeutic. Insa pana acolo, cale lunga, drum de fier...nervi tari.

Mie mi-e "drag" rau cand reusesc sa conving pacientu` sa mearga sa faca rx si vine cu un rx voalat (se intampla des, dar aici deja nu mai tine de mine) si tre` apoi sa-l conving a doua oara sa mearga...aici e o adevarata provocare
Raspundeti

Bookmarks

Tag-uri
abord, buna, cale, consult, conving, doc, doctor, endo, folosesti, forte, fund, lasa, lunga, mana, maseaua, merge, oras, pacientii, planul, punct, radiografie, rx, sansa, sigur, tratamentele, tratezi, urgenta

Uneltele subiectului

Timpul este GMT +3. Acum este: 21:39.

Alegeti schema de culori preferata: