eugenol.ro

eugenol.ro (http://www.eugenol.ro/forum/index.php)
-   Jurisprudenta (http://www.eugenol.ro/forum/jurisprudenta/)
-   -   contract cu Casa de Asigurari? (http://www.eugenol.ro/forum/jurisprudenta/330-contract-casa-asigurari/)

ruanama 01-08-06 21:44

contract cu Casa de Asigurari?
 
Ce norme trebuie sa indeplinesti ca sa poti face contract cu Casa?
Trebuie neaparat sa ai CMI?...sau SRL?
Si exista totusi niste avantaje daca facem aceste contract, are cineva idee??

nico 01-08-06 21:59

eu am lucrat cu casa 3 ani.... si nu am nici un regret ca mi-a dat papucii pt ca m-am mutat la oras si au zis ei ca nu mai indeplinesc conditiile (cum ca trebuie sa intru in oras prin concurs.... SINTEM IN SECOLUL 21.... NU MAI EXISTA ASA CEVA DE PE VREMEA LUI PAZVANTE.... cum ca trebuie sa fiu cel putin medic specialist bla bla bla).... toate astea sint prostii de-ale lor.... ar face orice, dar ORICE ca sa nu semneze cu tine, sau sa-ti taie contractul odata ce ai semnat.... asa ca daca te hotarasti ca ii vrei, asteapta-te la o lunga batalie.... si f multi nervi.... nu cred ca merita pt banii pe care ii primesti.... singurul motiv pt care ar merita ar fi ca esti intr-o zona defavorizata si poti lucra gratuit pt copii (evident in limita plafonului)... asta DACA esti in acea zona....

dezavantaje:
-bani f putini, cerinte mult prea multe in compensatie (asa se poarta cu tine de ai senzatia ca bugetul e de 3.000 de euroi pe luna, nu de 7-8 mil lei)
-controale peste controale
-desi nu au temei legal, iti cer obligatoriu sa ai orar si dimineata ca sa poata veni ei in control (ca domniile lor nu lucreaza dupamasa)..... nu conteaza ca tu nu ai pacienti pt orele respective.... stai si te uiti la pereti: poate vin aia de la casa, poate nu vin....

sa mai zic? am un sac imens de nemultumiri in ce-i priveste, si indeosebi de atitudinea lor fata de medici (dispretuitoare)...

avantaje? in acest moment? i don't think so....

nico 01-08-06 22:03

eu am fost (sint inca :) cmi.... nu stiu cum e pt srl...

dr_savu 01-08-06 22:10

stiti cum vad eu contractul cu Casa? la fel ca si rezidentiatul de stoma generala: useless!!!!!!!!!!!

Scubidu 01-08-06 22:12

Trebuie in primul rind sa fii acreditat ca medic de catre Casa de Asigurari.Ce inseamna asta? Acum habar nu am ce mai inseamna, a fost o vreme in care trebuia sa ai dovada unui examen de intrare in Bucuresti( cum era atunci, pe un post, dar cum acum nu mai sunt posturi...nu mai stiu cum mai e)...in cazul Bucurestiului.

Apoi, trebuie sa ai o forma in care sa-ti exerciti profesia: C.M.I sau SRL.Acreditate, evident :roll: . Asta inseamna un pogon de acte .De exemplu: daca ai asistenta angajata- pentru ea trebuie sa existe o fisa a postului, toate actele aferente contractului de munca, toate darile platite la zi- si dovada acestor plati, malpraxis si pentru asistenta, etc.
Daca ai , sa zicem, femeie de servici, sau alt personal angajat, la fel, sa existe fise ale posturilor.
Normal ca le ai, ca asa le are orice cabinet, dar aici ti se cer pentru contractare.
Regulament de ordine interioara.

Pot sa-ti spun ca exista foarte multe hirtii de facut, iar sumele decoontate, implicit preturile manoperelor decontate( de exemplu la asiguratii copii)- sunt extrem de mici( e parerea mea), ceea ce face neatragator acest contract.
Inca ceva: nu se negociaza!!! Exista niste criterii dupa care se aloca banii( se tine cont de ex de programul de lucru si de gradul medicului: specialist sau primar) si am mai vazut ca sumele alocate is mai mari la ortodontie.

Cred ca mai multe amanunte is pe site-ul casei de asigurari.Inclusiv actele necesare pentru a face contract cu casa.Inclusiv, in cazul stomatologilor, sumele anuale contractate anul trecut.

Parere subiectiva: nu merita !!!Nervi consumati si hirtogareala ( iar daca angajezi pe cineva sa faca drumuri la casa si hirtii- pentru care tu raspunzi-, probabil ca banii ce ti-i deconteaza casa sa-ti ajunga sa platesti acel post plus eventual femeia de serviciu).

nico 01-08-06 22:17

cred ca pt contractul cu casa merge o replica similara cu cea legata de copii: "cine are sa-i traiasca, cine nu, sa nu-si doreasca"

dentist 01-08-06 23:35

merita pt un job la tara,cand te cam uiti pe pereti.ca la tara vine omu' strict de durere si atrunci pt extractie.si plus ca omul saracu stie el ca la doctor e fara bani,ca asa era o data.
deci daca lucrati la tara io zic sa incercati sa obtineti un contract,pt supravietuire.asta incerc si eu sa fac,si astia la casa sunt atat de porci ca-i doare-n spate ca te trezesti tu erou sa ceri bani k ti-a venit cheful sa faci educatie sanitara la tara.normal sunt obligati sa faca contract in mediul rural,dar sunt niste spagari.
pt jobul din oras nu-mi bat capul,desi sa stiti ca se maninca o piine si din cas,insa noi astia tineri nici gand sa obtinem contract.

nest 10-12-06 00:25

Ar fi interesant un poll cu procentajele user-ilor care au contract cu casa si cei care nu au. Ei, ce ziceti, moderatorilor? Puneti poll-ul aici ca sa nu mai facem alt topic?

nico 10-12-06 00:36

s-a facut...

k-nin 13-12-06 15:50

Io am contract cu casa de asigurari in unul din locurile unde lucrez ....nu merita absolut de loc ....iar aia de la casa sint o adunatura de cretini incompetenti care incearca sa se acopere de hirtii.

nest 13-12-06 17:17

Astept ziua in care voi lucra cu case de asigurari private....Vise,vise...... :cry:

dentist 13-12-06 21:48

k k-nin...de ce nu renunti?

nico 13-12-06 22:05

sint 2 motive cel putin pt care e posibil sa nu renunti, chiar atunci cind avantajele acestui contract sint ca si inexistente: primul se refera la medic (sint medici care in afara de plafonul casei, fac f putini bani pe linga)... al doilea motiv se refera la pacienti (de bine de rau din banii astia poti asigura gratuitati la copii... e adevarat, suma e f mica, dar e mai mult decit nimic, mai ales daca ai cabinetul intr-o zona cu populatie saraca)....
mai sint si medici care nu renunta la acest contract sperind de la an la an ca vom intra odata si odata in europa si plafoanele vor ajunge la un nivel decent... asta e doar o speranta, nicidecum o certitudine...

poate ne spune si k-nin de ce nu renunta la contract....

scviper 14-12-06 00:31

Eu chiar lucrez intr-o zona foarte defavorizata (chitila) si lucrez deja pe gratis multor copii, deci as fi chiar incantat de un contract cu casa de asigurari pentru ca ar insemna pur si simplu bani in plus cabinetului (spun cabinetului, pentru ca eu momentan lucrez aproape voluntar...). Singura intrebare e: avand in vedere ca eu am carte de munca doar de vreo 2 luni si am absolvit anul trecut am vreo sansa sa obtin contractul? Contractul trebuie facut de casa de asigurari neaparat cu MINE sau se poate face cu cabinetul in sine, care e proprietatea unui medic mult mai experimentat?

leeana 14-12-06 07:25

scviper ... grabeste-te daca vreti contract cu casa pe anul viitor
au aparut norme noi de evaluare pt cainetele de medicina dentara
termenul de depunere e miine, pe 15
majoritatea din ce cer ei sint cam aberatii, dara asta este
Asa ca sfatul meu e sa te duci la CAS de care apartineti si sa te interesezi
Mai ai timp pina miine sa le faci foile astea
Fara ele, cam ramii pe dinafara

Bafta multa

k-nin 14-12-06 10:17

cred ca cea mai realista explicatie de ce nu renunt ar fi .........DE FRAIER !!
De fapt .....ceea ce fac la spitalul unde am contract cu casa imi place mult desi deobicei nu recunosc asta si ma vait incontinuu ......La spital fac practic numai pedodontie si uneori un singur copilas zimbaret "sterge" tot stressul adunat zile si saptamini....
Oricum e interesant .....aici cuvintul interesant avind mai multe sensuri .....mereu ma gindesc la vorba lu Dinescu " sint mai multe romanii si nu se intilnesc niciodata....'

nico 14-12-06 17:49

Citat:

Publicat initial de scviper
Contractul trebuie facut de casa de asigurari neaparat cu MINE sau se poate face cu cabinetul in sine, care e proprietatea unui medic mult mai experimentat?

contractele cu casa de asigurari se fac NOMINAL.... nu are relevanta cind ai absolvit... insa conteaza poate altceva.... chitila asta a ramas un sat sau a devenit cartier al bucurestiului? intreb asta pt ca e mai usor de obtinut un contract atunci cind lucrezi la sat... in oras o sa ti se ceara aberatii de genul ca trebuie sa fii medic specialist (desi acest examen nu va mai exista in scurt timp) si sa ai examen de intrare in oras (alta aberatie care nu mai exista de mult timp, in afara cabinetelor scolare, care oricum au alt statut si alte venituri decit cele care lucreaza in regim cu casa de asigurari)...

de intrebat la casa daca se fac contracte si cu angajatii, si nu doar cu proprietarii de cmi... fiindca eu nu stiu sa-ti spun...

andracaravan 14-12-06 18:30

Parerea mea e ca se merita contractul numai pt protetica mobila. De regula sunt pacienti cu venituri mici si pt care pretul de cabinet e prea mare.
Iar pt medic: cu ce da pacientul si cu ce da casa obtii un pret bunicel. Cat despre copii....sincer e munca multa pe bani putini.

O mare nedumerire am eu: la manoperele pe care nu le plateste casa ,medicul care are contract cu ei e obligat sa practice tarifele din lista aia sau cele pe care le vrea el?

nico 14-12-06 18:32

andra, stii cite proteze mobile faci din plafonul pe o luna? 2!!!!... daca ai un edentat bimaxilar, asta e tot ce rezolvi: un pacient pe luna...
mai bine asiguri tratamente la copii....

la manoperele pe care nu le deconteaza casa, ai ce preturi vrei tu....

scviper 14-12-06 18:38

@nico: e in Bucuresti, chiar la intrarea in cartierul chitila. Deci o sa-mi iau gandul de la casa de asigurari momentan.[/b]

nico 14-12-06 18:42

vaipare, try it !
 
nu renunta inainte sa incerci.... nu se stie niciodata... eu am avut probleme cind am vrut sa fac transferul contractului de la tara la oras... nu am reusit... dar cine stie? poate ai mai mult noroc....

scviper 14-12-06 18:44

Pai o sa ma interesez, dar tot cred ca sunt slabe sansele. De incercat incerc eu...

andracaravan 14-12-06 20:07

nico, ai cumva ceva unde sa scrie ca pot avea ce preturi vreau eu?

2 proteze.... daca sunt decontate 100%. altfel intra vreo 4. parca totusi munca e mai mica decat daca fac o multime de tratamente la copii.
Acu sa nu intelegeti ca nu as lucra la copii. Privesc numai strict din punctul de vedere al raportului munca/castig

dentapro 14-12-06 20:10

Citat:

Publicat initial de andracaravan
Parerea mea e ca se merita contractul numai pt protetica mobila. De regula sunt pacienti cu venituri mici si pt care pretul de cabinet e prea mare.
Iar pt medic: cu ce da pacientul si cu ce da casa obtii un pret bunicel. Cat despre copii....sincer e munca multa pe bani putini.

O mare nedumerire am eu: la manoperele pe care nu le plateste casa ,medicul care are contract cu ei e obligat sa practice tarifele din lista aia sau cele pe care le vrea el?

La copii da. Esti chiar obligata prin contract sa procedezi asa, daca nu se desface contractul. De aia nu merita, asa cum ai spus, contractul pentru a lucra doar la copii. In rest poti pune cit vrei tu

La CASS Iasi plafonul este de vreo 1300 RON pe luna. Poti face daca nu ma insel vreo 8 proteze totale.

nico 14-12-06 20:16

Citat:

Publicat initial de andracaravan
nico, ai cumva ceva unde sa scrie ca pot avea ce preturi vreau eu?

2 proteze.... daca sunt decontate 100%. altfel intra vreo 4. parca totusi munca e mai mica decat daca fac o multime de tratamente la copii.
Acu sa nu intelegeti ca nu as lucra la copii. Privesc numai strict din punctul de vedere al raportului munca/castig

cu raportul munca/cistig te inteleg.... chiar daca eu am preferat sa tin toti banii pt copii...

referitor la prima intrebare... eu am lucrat 3 ani cu casa.... nu stiu unde scrie, sau daca scrie undeva... dar nimic din ce nu deconteaza ei, nu ii priveste... nici incasari, nici chitante taiate, nici fise, nimic, absolut nimic.... cita vreme nu dau ei banii, nu vad de ce ar trebui sa le dai tu lor raportul.... ei pot sa ceara socoteala doar pt manoperele pe care le deconteaza... in rest, it's your business...

nico 14-12-06 20:17

Citat:

Publicat initial de dentapro
La CASS Iasi plafonul este de vreo 1300 RON pe luna. Poti face daca nu ma insel vreo 8 proteze totale.

8? pai numai pretul la tehnician e cel putin 1,3mil... munca ta e zero?

dentapro 14-12-06 20:21

Citat:

Publicat initial de nico
Citat:

Publicat initial de dentapro
La CASS Iasi plafonul este de vreo 1300 RON pe luna. Poti face daca nu ma insel vreo 8 proteze totale.

8? pai numai pretul la tehnician e cel putin 1,3mil... munca ta e zero?

Pai nu stai numai in banii casei de asigurari. Protezele mobile sunt acoperite partial de casa asa ca la pretul lor doar cerul e limita. Cel putin asa e in Iasi. Poate o fi altfel inn alte judete dar nu cred.

nico 14-12-06 20:22

Citat:

Publicat initial de dentapro
Pai nu stai numai in banii casei de asigurari. Protezele mobile sunt acoperite partial de casa asa ca la pretul lor doar cerul e limita. Cel putin asa e in Iasi. Poate o fi altfel inn alte judete dar nu cred.

scuze de neintelegere... in ultimul an (sau ultimii doi) in care am lucrat cu casa, protezele se decontau integral... nu mai stiam ce s-a intimplat dupa aceea...

Dr. Pantel Marton 14-12-06 23:20

Nico, Nico
 
in mod aberant Contractul Cadru se schimba de la an la an,

ar fi bine de aflat de ce

oricum pentru a o supara pe Nico,

La Oradea au venit sa controleze, chitantele pe care le eliberai pacientilor pt. diferenta de suma la proteze, precum si chitanta eliberata de tehnician, fapt deosebit de enervant,

argumentatia ta , Nico, este corecta, insa noi avem de a face cu CAS-ul care este o "......", si logica este ultimul lucru care functioneaza acolo,

asa ca, eu nu fac proteze,

pe casa lucrez doar copii, chiar daca nu este o afacere imensa, asigura o parte din fondurile pentru materiale,

eu

nico 14-12-06 23:41

Re: Nico, Nico
 
Citat:

Publicat initial de Dr. Pantel Marton
oricum pentru a o supara pe Nico,
La Oradea au venit sa controleze, chitantele pe care le eliberai pacientilor pt. diferenta de suma la proteze, precum si chitanta eliberata de tehnician, fapt deosebit de enervant,
eu

da, asta au cautat si la mine (cred ca cei de la audit)... dar sa zicem ca au legatura cu faptul ca ei deconteaza o parte din bani.... logica lor ar fi aceea ca protezele acrilice sint considerate sociale, si ca daca ei dau un ban pt a putea pacientii sa suporte mai usor costul total, sa nu ceri tu ca medic o diferenta enorma, pe care pacientul sa nu o poata achita... e o oarecare logica in chestia asta, chiar daca noua nu ne convine.... WOW, ai putea spune ca sint una de-a lor :twisted: :twisted: :twisted: ...

dar acolo unde nu deconteaza deloc, nu au ce cauta sa controleze...

ps: de ce sa ma superi? :)

dentapro 14-12-06 23:53

Re: Nico, Nico
 
Citat:

Publicat initial de nico
Citat:

Publicat initial de Dr. Pantel Marton
oricum pentru a o supara pe Nico,
La Oradea au venit sa controleze, chitantele pe care le eliberai pacientilor pt. diferenta de suma la proteze, precum si chitanta eliberata de tehnician, fapt deosebit de enervant,
eu

da, asta au cautat si la mine (cred ca cei de la audit)... dar sa zicem ca au legatura cu faptul ca ei deconteaza o parte din bani.... logica lor ar fi aceea ca protezele acrilice sint considerate sociale, si ca daca ei dau un ban pt a putea pacientii sa suporte mai usor costul total, sa nu ceri tu ca medic o diferenta enorma, pe care pacientul sa nu o poata achita... e o oarecare logica in chestia asta, chiar daca noua nu ne convine.... WOW, ai putea spune ca sint una de-a lor :twisted: :twisted: :twisted:

dar acolo unde nu deconteaza deloc, nu au ce cauta sa controleze...

ps: de ce sa ma superi? :)

Si pe mine m-au cautat la chitante pentru pacientii cu proteze. M-ai degraba cred ca vroiau sa fie siguri ca nu bagam din burta proteze. Daca le bagi din burta tu mai scrii o chitanta si platesti impozitul aferent ca sa fii acoperit dar tehnicianul poate ca nu vrea sa-ti scrie si te pot "mirosi" astfel.

andracaravan 14-12-06 23:56

Acum se deconteaza 40%

nico 15-12-06 00:16

uf...
 
Citat:

Publicat initial de dentapro
M-ai degraba cred ca vroiau sa fie siguri ca nu bagam din burta proteze. Daca le bagi din burta tu mai scrii o chitanta si platesti impozitul aferent ca sa fii acoperit dar tehnicianul poate ca nu vrea sa-ti scrie si te pot "mirosi" astfel.

hm, ca si ai un plafon atit de mare incit sa-ti permiti sa bagi din burta... as fi inteles daca plafonul era de 200 milioane pe luna... ca nu ai fi avut cum sa-l faci, si ca sa iei totusi banii ai fi fost tentat sa faci "declaratii" fara acoperire... dar la 7 milioane pe luna? nu stiu zau... eu sint sceptica...

dentapro 15-12-06 00:27

Acuma plafonul la Iasi e de 13 bulioane, ca sa citez un clasic, da' au fost luni si cu 18. Si de bagat din burta sunt convins ca se baga la greu detartraje, periaje, drenaje, chestii mai greu de verificat dar care mai degraba "completeaza" raportarea cu sume mici.

nico 15-12-06 00:30

Citat:

Publicat initial de dentapro
Acuma plafonul la Iasi e de 13 bulioane.

aveti vreun mahar la iasi prin ministerul sanatatii sau mai stiu eu pe unde? ca parca stiam ca in ultimii 2 ani plafonul a fost de 7-8 milioane....

dentapro 15-12-06 00:37

Citat:

Publicat initial de nico
Citat:

Publicat initial de dentapro
Acuma plafonul la Iasi e de 13 bulioane.

aveti vreun mahar la iasi prin ministerul sanatatii sau mai stiu eu pe unde? ca parca stiam ca in ultimii 2 ani plafonul a fost de 7-8 milioane....

Vasile Cepoi - director general (parca) al CASS. Da' nu cred ca e numai "vina" lui, cred ca sunt si putini medici raportat la fondurile existente.

dentist 15-12-06 21:44

Citat:

Publicat initial de dentapro
Citat:

Publicat initial de andracaravan
Parerea mea e ca se merita contractul numai pt protetica mobila. De regula sunt pacienti cu venituri mici si pt care pretul de cabinet e prea mare.
Iar pt medic: cu ce da pacientul si cu ce da casa obtii un pret bunicel. Cat despre copii....sincer e munca multa pe bani putini.

O mare nedumerire am eu: la manoperele pe care nu le plateste casa ,medicul care are contract cu ei e obligat sa practice tarifele din lista aia sau cele pe care le vrea el?

La copii da. Esti chiar obligata prin contract sa procedezi asa, daca nu se desface contractul. De aia nu merita, asa cum ai spus, contractul pentru a lucra doar la copii. In rest poti pune cit vrei tu

La CASS Iasi plafonul este de vreo 1300 RON pe luna. Poti face daca nu ma insel vreo 8 proteze totale.

cand ti se termina plafonul,banuiesc k poti sa incasezi bani si de la copii.

dexter 15-12-06 21:47

Poate imi explicati si mie cum puteti supravietui cu tarifele CASS? Ca eu nu as reusi...

dentapro 15-12-06 23:31

Citat:

Publicat initial de dentist
cand ti se termina plafonul,banuiesc k poti sa incasezi bani si de la copii.

Niet, lista de asteptare :lol: :lol: :lol:

@dexter Nu cred ca sta nimeni in tarifele CASS, eu cel putin nu. Daca faci, eu stiu, un compozit pe doua suprafete la un dinte definitiv la un copil ar trebui, dupa contract, sa nu percepi tarif iar CASS te plateste cu 21.5 RON :shock:. De aia ziceam ca nu merita sa lucrezi numai sau preponderent la copii, ca nu-ti acoperi nici cheltuielile fixe cu banii astia. Asta daca vrei sa fii legal, ca altfel poti sa ii iei tarif normal si sa nu mai scrii chitanta, ca sa nu lasi "urme".

Daca insa ai de facut proteze acrilice, tariful lor nu este limitat, contributia CASS fiind doar un "ajutor" dat pacientului respectiv. In cazul asta incasezi pina la urma tot tariful dar din doua surse - o parte de la pacient si una de la CASS, cu oarece intirziere.

Problema cu contractul CASS nu e la bani ci in faptul ca stau c

nico 15-12-06 23:39

Citat:

Publicat initial de dexter
Poate imi explicati si mie cum puteti supravietui cu tarifele CASS? Ca eu nu as reusi...

nu vrei sa stii, crede-ma... :(

dentist 17-12-06 21:32

dentist a scris:
cand ti se termina plafonul,banuiesc k poti sa incasezi bani si de la copii.


Niet, lista de asteptare Laughing Laughing Laughing

si daca insista?il tratezi la pretul tau de cabinet,nu?
si-apoi cine decide daca ti s-a terminat sau nu plafonul pe luna aia?

nico 17-12-06 21:46

nu decide nimeni.... tu stii de citi bani ai lucrat... daca ai avut plafon de 8 mil, si ai lucrat de 8 mil, inseamna ca e gata plafonu' pe luna respectiva...

plafonul e stabilit prin contract...

dentist 17-12-06 21:57

in concluzie,tot nu-i cred pe cei care se pling ca nu merita contractul cu casa

eu muncesc si la tara si trag speranta sa-l obtin macar acolo..
sunt niste bani care vin,asta-i realitatea.problema e cu programul,cand lucrezi in 2 locuri.mi se pare k esti obligat sa prestezi 35 ore pe saptamina,acolo unde ai contractul.

nico 17-12-06 22:07

Citat:

Publicat initial de dentist
in concluzie,tot nu-i cred pe cei care se pling ca nu merita contractul cu casa

o sa intelegi dupa ce vei vedea cum e colaborarea cu ei...

dentapro 17-12-06 23:16

Citat:

Publicat initial de dentist
dentist a scris:
cand ti se termina plafonul,banuiesc k poti sa incasezi bani si de la copii.


Niet, lista de asteptare Laughing Laughing Laughing

si daca insista?il tratezi la pretul tau de cabinet,nu?
...

Daca insista si il tratezi ai trei variante, cred ca toate nu sunt ilegale
1. raportezi la CASS manopera in luna urmatoare ceea ce inseamna ca treci o alta data de efectuare a manoperei in fisa si in registru - fals in acte
2. ii iei bani si faci chitanta - incalci contractul
3. iei bani, nu faci chitanta - evaziune fiscala

Colaborarea cu CASS pentru mine s-a desfasurat surprinzator de normal. Exceptie fac formalitatile - o gramada de hirtii care trebuie duse anual plus acte care trebuie strinse la fisa pacientului - dovada de asigurat a pacientului (adeverinta de salariat, cupon de pensie, adeverinta de student / elev, carnet de somer, certificat de nastere etc.), carnetul de asigurat

Astea din urma chiar ca sunt o pierdere de timp si evident de bani pentru ca, CJAS ar trebui ea sa stie mai bine cine a platit si cine nu asigurarea de sanatate (adica banii pe care cu mindrie ii incaseaza lunar de la toti platitorii). Da' ei iti transfera tie ca medic responsabilitatea acestor formalitati si astfel pierzi tu bani si nu ei.

Plafonul e asa cum a spus nico, stabilit prin contract, se mai modifica de la un trimestru la altul si variaza de la judet la judet. Asta e o alta smecherie de a lor, in mod normal plafonul asta ar trebui sa fie pe pacient si nu pe medic si ar trebui sa fie in functie de suma pe care o plateste fiecare la CJAS (exact ca la asigurarile de viata sau de malpraxis). Ce fac astia la noi este comunism dpdv economic - da cite putin si pe cartela (plafon) sa ajunga la toti.

Cu programul asa este - minim 35 ore saptaminal, dar s-ar putea sa existe si posibilitatea de a incheia un contract pe jumatate din plafonul normal, cu jumatate din timpul de lucru. Nu sunt foarte sigur insa de chestia asta.

Oricum cel mai sigur e sa intrebi toate lucrurile astea direct la CJAS sau sa te uiti pe contractul cadru pe 2006 si pe propunerea pe 2007, ar trebui sa fie pe site-ul CNAS

Succes la hirtii.

sonila stefoni 20-12-06 01:18

De la contabila mea am aflat ca in curand (nu stiu daca asta inseamna anul 2007) nu se va deconta nici un procedeu stomatologic, deci no contract cu CAS. Nu stiu daca e adevarat, dar asta va fi lucru mai greu ptr copii din familii care nu-si permit sa traiasca de pe o zi pe alta, nu sa plateasca si dintii. Asta presupune un dezastru si mai mare in gura unor pacienti... :roll:

leeana 20-12-06 09:52

Hai pe bune, Sonila :shock:
Chiar nu se va mai deconta nimik?
Si atunci, pentru ce au bagat astia de la CAS atitea formalitati pt acreditare si evaluare acum? Ma gindeam ca o sa deconteze niste sume decente si vor sa faca o evaluare ca lumea
Dar nu ma mai mira nimik
La cita harababura exista la noi in momentul asta ... totul e posibil
Vai si amar de populatia tarii atunci, mai ales de copii :cry:

Io tocmai de aia voiam contract, pentru ca am si copii ca pacienti, si mai ales colegii lui fiu-meu de la gradi

Anul trecu nu am reusit, cu toate ca am umblat de nebuna o luna sa imi fac acreditarea si am facut-o
Nu mi-au incheiat contract pentru ca eram rezi ... si acum cind ma gindeam ca poate am un punct in plus ca sint "specialista" ... uite surpriza ... plus prostiile pe care le-au cerut la evaluare ... fiecare a scris ce l-a taiat capu in hirtiile alea ... pt ca nici cei de la CAS nu stiau sa spuna ce si cum, ce le trebuie mai exact

sonila stefoni 21-12-06 01:01

Leeana nu te speria... Doar am auzit asta. Poate si sper sa gresesc :roll: Contabila mea mi-a zis doar ca sa ma linistesc ca nu va dura mult acest sistem de asigurari la copii, ca eu tot insistam sa incerc sa fac acest contract.

chiti 07-01-07 13:49

Citat:

Publicat initial de dentapro
Citat:

Publicat initial de dentist
dentist a scris:
cand ti se termina plafonul,banuiesc k poti sa incasezi bani si de la copii.


Niet, lista de asteptare Laughing Laughing Laughing

si daca insista?il tratezi la pretul tau de cabinet,nu?
...

Daca insista si il tratezi ai trei variante, cred ca toate nu sunt ilegale
1. raportezi la CASS manopera in luna urmatoare ceea ce inseamna ca treci o alta data de efectuare a manoperei in fisa si in registru - fals in acte
2. ii iei bani si faci chitanta - incalci contractul
3. iei bani, nu faci chitanta - evaziune fiscala

Colaborarea cu CASS pentru mine s-a desfasurat surprinzator de normal. Exceptie fac formalitatile - o gramada de hirtii care trebuie duse anual plus acte care trebuie strinse la fisa pacientului - dovada de asigurat a pacientului (adeverinta de salariat, cupon de pensie, adeverinta de student / elev, carnet de somer, certificat de nastere etc.), carnetul de asigurat

Astea din urma chiar ca sunt o pierdere de timp si evident de bani pentru ca, CJAS ar trebui ea sa stie mai bine cine a platit si cine nu asigurarea de sanatate (adica banii pe care cu mindrie ii incaseaza lunar de la toti platitorii). Da' ei iti transfera tie ca medic responsabilitatea acestor formalitati si astfel pierzi tu bani si nu ei.

Plafonul e asa cum a spus nico, stabilit prin contract, se mai modifica de la un trimestru la altul si variaza de la judet la judet. Asta e o alta smecherie de a lor, in mod normal plafonul asta ar trebui sa fie pe pacient si nu pe medic si ar trebui sa fie in functie de suma pe care o plateste fiecare la CJAS (exact ca la asigurarile de viata sau de malpraxis). Ce fac astia la noi este comunism dpdv economic - da cite putin si pe cartela (plafon) sa ajunga la toti.

Citat:

Cu programul asa este - minim 35 ore saptaminal, dar s-ar putea sa existe si posibilitatea de a incheia un contract pe jumatate din plafonul normal, cu jumatate din timpul de lucru. Nu sunt foarte sigur insa de chestia asta.
Oricum cel mai sigur e sa intrebi toate lucrurile astea direct la CJAS sau sa te uiti pe contractul cadru pe 2006 si pe propunerea pe 2007, ar trebui sa fie pe site-ul CNAS

Succes la hirtii.

Din cate stiu eu e asa:

-daca nu ai asistenta ,ai dreptul la maximum 30 de ore de lucru afisate
-daca vrei sa depasesti 30 de ore de lucru esti obligat sa-ti iei asistenta
-nimeni nu-ti poate impune cite ore sa lucrezi,oricum plafonul iti e ajustat in functie de orar.Daca aspiri la suma maxima ,atunci da,trebuie sa ai 35 de ore dar musai cu asistenta.[/quote]

nico 07-01-07 14:57

nu te obliga nimeni sa lucrezi 35 ore... asa este... dar daca nu le lucrezi, iti taie din plafon.... DECI, TE OBLIGA.... pt ca la 35 ore saptaminal, daca lucrezi doar la copii, poti termina plafonul lejer in 2-3 zile... atunci de ce sa te oblige la 35 ore pe saptamina (cam 150 ore lunar), cita vreme nu iti deconteaza bani decit pt 15 ore lunar?

qwerty 22-02-07 22:39

am si eu o intrebare
pacientilor carora le-ati facut tratamente decontate de casa de asigurari le-ati dat chitanta sau ce anume
de la casa mi-au spus sa-mi procur foi de de decont, pe care sa le dau pacientilor pentru a vedea cat li s-a decontat de la casa pentru serviciile de care au beneficiat , dar nu gasesc nicaieri asa ceva

Dr. Pantel Marton 23-02-07 13:27

35
 
poti incheia contract cu CAS pe 34 ore, fara asistenta, daca vrei 35 trebuie sa ai asistenta,

parerea mea este in mod clar contractul cu CAS este nerentabil daca chiar faciu ceea ce raportezi, insa iti poti permite sa lucrezi gratuit la persoane care oricum nu ar plati nimic pentru stoma;

foile de decont trebuie sa le obtii de la CAS, ei nu controleaza aceasta, aceasta tinand de ASP, daca nu reusesti la ei pot sa-ti dau si eu

chitante se dau doar pentru sumele de coplata, in cazul manoperelor care sunt decontate partial de CAS,

eu

qwerty 23-02-07 23:02

sunt din oradea ca si tine, mersi mult de ajutor, daca ai cumva foi de decont, m-as bucura foarte mult pentru ca nicaieri nu gasesc
pot sa trec pe la colegiu sau pe la cabinetul tau daca se poate, cum vrei tu

seldenro 23-02-07 23:07

deconturile sunt necesare si pentru copii (unde e decontat 100%) sau doar la adulti(cand CAS deconteaza doar o parte a manoperei) ?

Dr. Pantel Marton 24-02-07 10:14

stiu
 
stiu ca esti din Oradea,

suna-ma linistit pe telefonul mobil, sau sa treci pe la mine pe la cabinet, ( luni dupa ora 14, marti dupa ora 17)

in alta ordine de idei colega mea care se ocupa de ele mi-a zis ca nimeni nu prea le mai completeaza,

acestea se completau pentru orice manopera efectuata pe CAS, astfel incat asiguratul sa vada cati bani cheltuieste statul cu el,

eu

Andrea Kovacs 24-02-07 20:23

something new?
 
Credeam ca cei de la cas Arad snut cei mai loviti in aripa dar constat ca nici ceilalti nu stati chiar rau.N-am mai auzit pana acum de povestea cu deconturile.Apropos,ati gasit-o undeva in CoCa sau in norme?!Altfel, sorry...

Cat despre tratamentele in afara plafonului,teoretic pt.serviciile decontate de cas faci lista de asteptare daca pacientul accepta.Daca nu, indiferent de varsta il tratezi la preturile de cabinet.Andrea

seldenro 24-02-07 20:55

Eu am auzit prima data chiar de la cei de la Cas de deconturi, dar asta a fost anul trecut. Acum nu mi-au mai zis nimic.


Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (19:34) timp.

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2020.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO