Inregistrare Asigurari online +
.
 eugenol.ro    

contract cu Casa de Asigurari?

discutie din eugenol.ro : Citat: Publicat initial de Dr. Pantel Marton stiu ca esti din Oradea, suna-ma linistit pe telefonul mobil, sau sa ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona Profesionala Stomatologica > Forumuri profesionale > Jurisprudenta
Ati uitat parola? Inregistrare


Rezultatul chestionarului: aveti contract cu casa de asigurari?
nu, dar mi-as dori 43 34,96%
da 33 26,83%
nu, si nici nu imi doresc 47 38,21%
Au votat: 123. You may not vote on this poll

Like Tree8Multumiri

Raspunde
 
LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 24-02-07, 22:57   #58
Ucenic Sef
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default Re: stiu

Citat:
Publicat initial de Dr. Pantel Marton
stiu ca esti din Oradea,

suna-ma linistit pe telefonul mobil, sau sa treci pe la mine pe la cabinet, ( luni dupa ora 14, marti dupa ora 17)

in alta ordine de idei colega mea care se ocupa de ele mi-a zis ca nimeni nu prea le mai completeaza,

acestea se completau pentru orice manopera efectuata pe CAS, astfel incat asiguratul sa vada cati bani cheltuieste statul cu el,

eu
ok, am sa trec luni pe la cabinetul tau
mersi!
qwerty este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 06-04-10, 22:58   #59
Ucenic Sef
Medic Stomatolog
Macar eu fac ceva...tu?
 
.
   
Default

noul contract cadru....am selectionat parti legate de stoma....iata ce ineptie se pretinde in "NOUTATI –CONTRACT CADRU 2010":

"
- cabinetele de specialitate din specialitatile clinice, de medicina dentara si de recuperare- reabilitare a sanatatii, asigura un program de activitate al cabinetului de minimum 35 de ore pe saptamana ;

- pentru un program de minimum 35 de ore pe saptamana, incadrarea personalului mediu sanitar este obligatorie ;"

aceasta inseamna ca de acum incolo doar cei ce au asistenta vor putea avea contract cu CASA?...mi se pare o chestie fortata...aceste 35 de ore se refera la un singur medic sau la activitatea intregului cabinet (daca de exemplu sunt 2 medici in tura inversa angeajeaza o asistenta pentru ambele ture?)?
__________________
"Cine nu lupta pentru propria cauza, ajunge sa moara pentru cauza altuia."
dr.alban este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-04-10, 10:30   #60
Ucenic Sef
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar reif_felicia
.
   
Default

Art.46:
"In situatia in care vol. de activitate al cabinetului conduce la un program de lucru de minim 35 de h al medicului,incadrarea pers.mediu este obligatorie."
Poti sa scrii ca ai program de 34,5 h pe saptamana.Asta a fost si in anii trecuti.
reif_felicia este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-04-10, 15:37   #61
Ucenic Sef
Medic Stomatolog
Macar eu fac ceva...tu?
 
.
   
Default

citatul pe care l-am pus eu apare ca noutate pe site-ul uneia dintre casele judetene (lucrez cu casa de vreo 10 ani, cred, si stiu ce modificari au aparut de-alungul timpului....stiu ca pana acum era specificat clar ca cei ce lucreaza sub 35 de ore nu sunt obligati sa angajeze asistenta si ca cei ce declara ca lucreaza peste 35 de ore au aceasta obligativitate) si sper ca s-a observat ca era extras dintr-un context in care nu exista vreo referire la faptul ca medicii ar putea lucra sub 35 de ore ci doar ceea ce am expus acolo.Din acel context reiese clar ca exista doar aceasta posibilitate, de fapt aceasta obligativitate,de a lucra minim 35 de ore si ca la aceste minim 35 de ore obligatoriu se angajeaza asistenta, cu tot ceea ce presupune aceasta angajare.

Hai sa incerc sa iti traduc asa cum am inteles eu....un cabinet nu inseamna obligatoriu un singur medic....referirea se facea la cabinet nu la medic,deci CABINETUL !!! trebuie sa asigure 35 de ore minim,ore care ar putea fi impartite la doi sau cati medici sunt angajati,ideea este ca la acele 35 de ore tre sa apara musai asistenta angajata (probabil platita de toti medicii din cabinet...oricum e o aiureala ce creeaza confuzie...ca mai toate reglementarile romanesti)...realitatea,daca nu cumva apar specificatii mai clare pe parcurs, o vom vedea la contractarea pe 2010 moment in care ,unii din cei ce nu au inteles exact ce vroiau astia, vor fi intorsi din drum si pusi sa faca modificarile necesare pentru a putea incheia contractul....
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/jurisprudenta/330-contract-casa-asigurari/

In alta ordine de idei...ce parere aveti de SIUI?...sistem care a costat (din auzite....neconfirmat binenteles) vreo 35 de mil Euro si care nu sunt sigur ca este inca implementat in toate judetele.Sistem la care apar update-uri in fiecare luna,update-uri pe care ti-e si frica sa le faci tinand cont de antecedentele petrecute cand dupa un update ba nu mai gasea-i manopere sa le pui pe dintii pe care ai facut tratamente,ba nu mai gaseai dintii pe care sa pui manoperele efectuate,sistem la care trebuie sa incarci,la instalare, si datele medicinei generale,ceea ce face ca instalarea sa dureze mai mult decat la orice alt soft (si credeti-ma ca am instalat softuri profesionale in alte domenii,ca de exemplu editare video complexa profesionala si la care instalarea nu a durat nicimacar jumatate din timpul necesar SIUI).

Abia de cateva luni au reusit, in unele judete, sa puna la punct sistemul de raportare online (dar atentie,doar pentru fisierul xml,nu si pentru formular) si ofera,abia acum,posibilitatea verificarii datelor raportate pentru depistarea erorilor sau dublurilor de raportare creand posibilitatea corectarii acestora inainte de prezentarea medicului la casa pentru raportare.Se stie cat de educati si ordonati sunt pacientii in ziua de astazi si sunt nenumarate cazurile in care acestia isi schimba medicul ce ii asigura tratamente pe asigurari solicitand in unele cazuri refacerea unor tratamente incepute de alti medici si fara a atrage atentia sau fara a exista posibilitatea verificarii online a acestor tratamente si a conditiilor si datelor in care au fost efectuate.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=330

De ce nu exista si o posibilitate simpla ca softul ce se afla la medici sa intre simplutz pe net,pe serverul national,acolo unde se centralizeaza toate datele si sa verifice daca un tratament a mai fost efectuat pe asigurari si cand,pentru a nu mai fi necesar sa se produca incurcaturi ca pana acum.

De ce Casa Nationala si Judeteana nu accepta ca si alte institutii private si de stat,formulare electronice complete ce sa includa nu numai fisierul xml ci si formularul de raportare tabelar cu semnatura electronica securizata,cu stampila electronica securizata si cu factura electronica?....e atat de simplu sa faci asta.Totul se scaneaza se securizeaza si se genereaza prin softuri care exista pe piata romaneasca si care nu comporta niste costuri aberante,in schimb rezultatul ar fi...disparitia imenselor depozite de hartie folosita pentru formularele tabelare,reducerea unor cheltuieli care sunt enorme,necesare inchirierii acestor depozite si a personalului necesar pentru functioniarea acestora si binenteles incetarea umilirii medicilor coborati la nivel de scribalai ce trebuie musai sa faca COADA (cacofonia e intentionata) la CASA.
reif_felicia a multumit.
__________________
"Cine nu lupta pentru propria cauza, ajunge sa moara pentru cauza altuia."

Modificat ultima data de dr.alban; 07-04-10 la 16:00.
dr.alban este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 10-08-11, 23:42   #62
Ucenic Sef
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Iriss23
.
   
Default

Cine si-a facut un contract,mai recent,cu CNAS,ma poate ajuta cu ceva informatii?
Ce pasi trebuie urmati?Ce acte?
Taxele care trebuie achitate,am vazut ca sunt expuse mai sus.
Daca este cineva cu rabdare,la fel ca in topicul de "formalitati CMI",ii multumesc din suflet.
__________________
Nu trai in trecut, nu visa la viitor, concentreaza-ti toate eforturile in prezent. Buddha
Iriss23 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 11-08-11, 20:10   #63
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Perioada de contractare pentru 2011 s-a terminat ( a fost candva in luna iunie). Nu stiu daca se pot incheia contracte si dupa incheierea acestei perioade. Cred ca cel mai bine este sa mergi si sa intrebi direct la ei.
Pentru Iasi toate informatiile necesare se gasesc pe site-ul casei judetene Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
Nu sunt niste chestii foarte greu de facut. Totul incepe cu depunerea unei cereri de evaluare impreuna cu niste copii dupa actele cabinetului. Apoi, vine o comisie de la casa si te evalueaza si iti elibereaza o Decizie de evaluare pe baza careia se incheie contractul (asa e asa pe scurt )
Iriss23 a multumit.
alexandra.botezatu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-04-12, 16:51   #64
Ucenic Sef
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Iriss23
.
   
Default Vreau sa renunt la contractul cu CAS

Ma poate ajuta cineva cu ceva informatii?
Cum se procedeaza daca vreau sa renunt la contract ,la numai 3 luni de functionare(februarie,martie,aprilie)?

Multumesc!
__________________
Nu trai in trecut, nu visa la viitor, concentreaza-ti toate eforturile in prezent. Buddha
Iriss23 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-04-12, 17:31   #65
Mare Maestru
Medic Stomatolog
sence and simplicity
 
 
Avatar KLMircea
.
   
Default

NU mai trimiti datele si se incheie de la sine.
__________________
#healthupyourlife
fun-dental-stuff.tumblr.com
KLMircea este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-04-12, 17:34   #66
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
   
Default

Cred ca ar fi normal sa si anunti la CAS ca iesi din contractul cu ei. Asa mi se pare putin mai civilizat decat sa nu le trimiti datele si sa inteleaga singuri ca s-a reziliat si sa te scoata din evidenta lor.
KLMircea a multumit.
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-04-12, 18:01   #67
Ucenic Sef
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Iriss23
.
   
Default

ok,deci nu presupune alte costuri.multumesc
__________________
Nu trai in trecut, nu visa la viitor, concentreaza-ti toate eforturile in prezent. Buddha
Iriss23 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-04-12, 18:29   #68
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar Radu Tepordei
.
+2 (+2/-0)     
Default

Contractul trebuie sa aiba un articol ce prevede posibilitatea rezilierii. Citeste-l si vei afla care sunt pasii. Cred ca trebuie sa faci o adresa catre CAS prin care anunti rezilierea unilaterala. In mod normal trebuie sa existe un termen ( 30 de zile spre exemplu ) in care inca mai efectuezi manopere decontate, iar in contract ar trebui sa fie precizat cu cat timp inainte trebuie sa anunti rezilierea si ce se intampla daca faci altfel. Costuri nu au de ce sa existe si fii sigura ca n-o sa planga nimeni, ba dimpotriva - ai eliberat un loc ce poate fi "cumparat".
Te felicit pt. decizia luata.
radualionte si Iriss23 au multumit.
Radu Tepordei este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 01-06-14, 14:00   #69
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

util pentru medicii care doresc contrct cu casa de asigurari de sanatate 2014-2015

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
Freud este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 01-06-14, 14:16   #70
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar BigMoon
.
   
Default

am sa pun o intrebare stupida cred ca ar zice unii dar eu nu m-am lamurit cu ceva. Nu am avut niciodata contrat cu casa si sunt curios daca trebuiesc facute toate manoperele pentru a primi suma decontata sau cum !?

Adica daca eu nu am intr-o luna nici un pacient cu acrilica sa zicem , banii mai sunt virati sau nu !? sau trebuie sa fie efectuate toate manoperele pentru a primi acei bani ...
BigMoon este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 01-06-14, 17:15   #71
Maestru
MD Endodont
Fara status.
 
 
Avatar sorsirbu
.
   
Default

Nu te lega la cap daca nu te doare.


KOL Sybronendo
__________________
If a man talks in the woods and there is no woman nearby to hear him is he still wrong?
sorsirbu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 01-06-14, 17:40   #72
Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Vreau sa stiu de la colegii care au experienta cu CAS daca merita sa lucrezi cu ei mai ales in noile conditii aprobate de HG?
GELAL este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 01-06-14, 18:56   #73
Initiat bine
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar weber maria claudia
.
   
Default

care sunt noile conditii?sunt doar curioasa
weber maria claudia este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 01-06-14, 21:40   #74
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar BigMoon
.
   
Default

pai de ce sa nu ma leg la cap ..cine stie poate se merita ?! asta vreau sa imi dau seama .
BigMoon este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 01-06-14, 23:59   #75
La primele mesaje
Medic Stomatolog
.
 
.
   
Default

Cum vad eu lucrurile:

-suma orientativa e 2000 lei pentru specialist. Daca nu gresec, pentru mine ar fi -20%, deci 1600 lei
-ORIENTATIVA, deci o sa depinda de numarul de medici inscrisi, sau asta o sa fie scuza pentru o suma si mai mica

Din suma avem de scazut:
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=330
-cam 250 lei certificat digital/an
-taxe si impozite , sa zicem 50% desi e mai mult
-materiale, utilitati
-foarte probabil taxa de evaluare a cabinetului , care a fost 1000 ron ultima data si s-a facut pentru 2 ani (mie mi-a folosit 1 an jumate, deci poate gresesc)

Adaugati timpul acordat manoperelor, timpul pierdut cu drumuri la CAS pentru depunerea raportarilor (plus combustibil pentru drumuri daca mergi cu masina), controalele de la CAS. Cum sumele pentru manopere au crescut iar, o sa se ajunga la plafon destul de repede. Cu restul pacientilor (de regula copii) care vin cu dureri ce faci, ii scoti afara? Eu nu am putut, deci am lucrat si gratis.

Eu asa mi-am calculat cheltuielile si am ajuns la concluzia ca nu are rost. Bataie multa de cap pe mai nimic. Daca am gresit ceva, va rog corectati-ma.
dzStom si BigMoon au multumit.
Bloo este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 02-06-14, 01:10   #76
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar BigMoon
.
   
Default

e grav daca e asa
BigMoon este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 02-06-14, 11:02   #77
Mare Maestru
Medic Stomatolog
sence and simplicity
 
 
Avatar KLMircea
.
+2 (+2/-0)     
Default

Eu am avut contract si pot sa spun ca nu au schimbat aproape nimic... adica nimic esential si in bine... Daca era cineva care mai avea valabila acreditarea atunci acel doctor e pacalit pentru ca acum toti medicii trebuie sa isi faca o noua acreditare care la oras costa 1000 lei + alte mizerii (gen semnatura digitala).... ca si Bloo, daca pui tanda pe manda si daca NU FURI (adica NU DECLARI FALS CA AI FACUT ANUMITE MANOPERE) atunci nu merita...
__________________
#healthupyourlife
fun-dental-stuff.tumblr.com
KLMircea este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 02-06-14, 19:36   #78
Initiat
Medic Dentist
tks
 
 
Avatar dzStom
.
   
Default

vreau sa va intreb daca pentru contract e nevoie de CMI sau e ok si Pfi.

cei de la casa nu stiau clar .
__________________
.
dzStom este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 02-06-14, 23:19   #79
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar BigMoon
.
   
Default

pai daca ei nu stiu clar ... apoi cine sa mai stie !?
BigMoon este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 03-06-14, 18:17   #80
Initiat
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

nu stiti a aparut pe ceva site contractul cadru CNAS 2014 pe ceva site? as vrea sa citesc ce contine
mcwin2020 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 04-06-14, 17:06   #81
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Salut tuturor interesati de contractul cu C.A.S .Contractul cadru este aparut pe cnas,tarifele sunt mai mari fata de anii anteriori,plafonul este in medie 2000 ,pentru specialist.Taxa de evaluare este 250 rural/1000 urban,iat reinoirea token-ului ,pentru cine are deja este 164 lei.Se depune un dosar de evaluare ,(cautati la evaluare furnizori pe site cas)apoi se asteapta comisia la cabinet (termen ca la o sapt. de la depunere) apoi se depune dosarul pt contract(termen 3-11 iunie 2014)Se va lucra in timp real asa ca "afacerile" nu prea mai merg.Bataie de cap este dar pe criza asta orice banut e binevenit,fiecare alege cam ce vrea.
chiquita este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 04-06-14, 23:24   #82
Initiat
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

daca vine un pacient nou cu mama, ii luati inainte de consult/tratament CNP-ul ? in cazul in care mama se razgandeste nefiind multumita de tratament si pleaca brusc din lipsa de incredere, si macar sa incasati o consultatie? asta in cazul clasic dentistul lucreaza fara asistenta sau reception desk
mcwin2020 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-06-14, 00:15   #83
Initiat
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

alta intrebare din acelasi subiect:

daca tratam un pacient pe cas si ii rupem un ac in canal ce faceti? ii spuneti sau nu? cum fac cei din nhs in anglia sau asiguratii din franta? sunt informati?

alta intrebare ar fi ce se intampla daca rupem o radacina la un molar si la sfarsit pac intreaba daca ati scos tot dintele domnu/doamna doctor? si noi trebuie sa spunem ca hmm da nu da de fapt trebuie sa mergeti acum la un chirurg bmf sa platiti minim 150 lei sa va scoata dintele pe care nu l-am putut scoate eu pe gratis.

alt topic ar fi standardele de tratament pe cas ro. ca alea din nhs-ul din anglia le-am vazut
mcwin2020 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-06-14, 01:05   #84
La primele mesaje
Medic Stomatolog
.
 
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de mcwin2020 View Post
daca vine un pacient nou cu mama, ii luati inainte de consult/tratament CNP-ul ? in cazul in care mama se razgandeste nefiind multumita de tratament si pleaca brusc din lipsa de incredere, si macar sa incasati o consultatie? asta in cazul clasic dentistul lucreaza fara asistenta sau reception desk
In mod normal pacientul ar trebui sa completeze o fisa, care sa contina si CNP, abia apoi sa urmeze consultatia completa. Daca nu se face consultatia cap-coada, nu cred ca e asa mare gaura in buget sa nu o decontezi.


Pentru restul intrebarilor: eu am incercat sa abordez toate cazurile la fel, indiferent ca erau prin CAS sau nu.

Da, pacientul (sau parintii pacientului) trebuie anuntat daca rupem un ac. La fel si in cazul in care extractia nu e completa. Asta pe scurt...modul in care facem pacientul sa inteleaga situatia si variantele pe care le are depinde de diplomatia fiecaruia.
mcwin2020 a multumit.
Bloo este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-06-14, 01:39   #85
Initiat
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

nu mi-au reactionat bine pacientii la ace rupte pe canal, sincer. cu radacinile e mai ok parca , dar la ele mai incerc inca o interventie a doua zi gratuit

Modificat ultima data de mcwin2020; 07-06-14 la 10:00.
mcwin2020 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-06-14, 21:12   #86
La primele mesaje
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Adrenalina
.
   
Default

Depinde in primul rand de pacienti. Unii nu inteleg ce s-a intamplat nici daca le explici de "n" ori, dar depinde in al doilea rand de tine cum explici pacientului.
Adrenalina este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 30-06-14, 23:30   #87
La primele mesaje
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de mcwin2020 View Post
alta intrebare din acelasi subiect:

daca tratam un pacient pe cas si ii rupem un ac in canal ce faceti? ii spuneti sau nu? cum fac cei din nhs in anglia sau asiguratii din franta? sunt informati?

alta intrebare ar fi ce se intampla daca rupem o radacina la un molar si la sfarsit pac intreaba daca ati scos tot dintele domnu/doamna doctor? si noi trebuie sa spunem ca hmm da nu da de fapt trebuie sa mergeti acum la un chirurg bmf sa platiti minim 150 lei sa va scoata dintele pe care nu l-am putut scoate eu pe gratis.

alt topic ar fi standardele de tratament pe cas ro. ca alea din nhs-ul din anglia le-am vazut
Dupa parerea mea, pacientul trebuie sa fie informat in ce priveste accidentele care au avut loc in cabinet (ace rupte sau resturi de radacina in os), pentru ca imaginati-va cum ar fi sa afle peste cativa ani la alt cabinet dupa ce isi face Rx ca dr cutare i-a facut asta si asta....Nasol moment!
drandreea este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 03-07-14, 10:45   #88
La primele mesaje
Medic Stomatolog
.
 
.
   
Default

Se pare ca am presupus gresit...suma de baza am inteles ca e 2700 RON (deocamdata). Sunt curios cat o sa tina, avand in vedere ca 1 an nu au avut fonduri de nici un contract, si acum vin cu sume de 3 ori mai mari decat inainte. Probabil e doar o "jonglerie" politica pentru alegeri. Sper sa gresesc iar.
Bloo este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 25-04-16, 21:24   #89
Ucenic timid
Student M. Dentara
MD6 @ Ovidius CT
 
 
Avatar tzaq93
.
   
Default

Astia 2700 sunt pt medici specialisti? Un medic tanar, fara rezidentiat, care doar ce a inceput sa lucreze la sat ce plafon primeste?
tzaq93 este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
.., ..., 2014, acte, afara, ajutor, anul, banii, cabi, copii, drumuri, evident, examen, exista, extrem, femeia, fise, forma, intrebare, medic, medicina dentara, medicului, mici, ordine, ortodontie, platesti, postului, primul, programul, site, srl, stoma

Uneltele subiectului


Subiecte similare
Subiect Scris de Forum Raspunsuri Ultimul mesaj
Contract cu casa de asigurari kappo79 Banii nu au halena 5 16-02-13 11:01
casa de asigurari si asigurarea de malpraxis - surprize, surprize nico Jurisprudenta 5 08-01-09 10:38
codurile de categorie pentru Casa de Asigurari? dorusdent Banii nu au halena 3 19-07-07 12:41
Contract salubritate si contract deratizare grig Jurisprudenta 1 22-02-07 16:13


Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (10:59) timp.

Alegeti schema de culori preferata:

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2020.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO