Inregistrare Asigurari online +
.
 eugenol.ro    

medic sau doctor

discutie din eugenol.ro : " Eu acuma am propleme mari in germania cu echivilarea diplomei pt. ca nu scrie Doctor pe ea.[/QUOTE]" Si ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona Profesionala Stomatologica > Forumuri profesionale > Jurisprudenta
Ati uitat parola? Inregistrare


Like Tree63Multumiri

Raspunde
 
LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 23-02-11, 17:21   #115
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar Mona Lisa
.
+1 (+1/-0)     
Default

" Eu acuma am propleme mari in germania cu echivilarea diplomei pt. ca nu scrie Doctor pe ea.[/QUOTE]"
Si nimeni nu te opreste sa faci o lucrare de doctorat in Germania, ca sa poti avea titlul de doctor, asa cum fac toti cei ce termina acolo si vor sa aiba titlul de doctor. In Germania facultatea se termina ca simplu "Zahnarzt". Daca vrei titluri, trebuie sa faci o lucrare de doctorat!
Nu cred ca ai probleme la echivalare in Germania, atata vreme cat ai certif. de conformitate. Ca nu scrie "Dr" pe dipl., asta-i cu totul altceva, sorry.
KLMircea a multumit.
Mona Lisa este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 23-02-11, 19:18   #116
Initiat
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de tom81of View Post
Si eu am primit Dimploma cu titlu de "MEDIC DENTIST"
Acuma intrebarea mea este de ce nu am primit titlu de "DOCTOR MEDIC DENTIST" daca Directiva 2005/36/CE a intrat doar in 2005 si eu am inceput facult. in 2003/2004 ? Am inceput facult. cu ideia ca o sa am voie sa port titlu de Doctor, asa cum scrie in HG nr. 501/2007. Eu nu pot intelege cei care spun ca nu are nimic si spun ca nu exista nici o diferenta sau nu are importanta. Poate cei care spun asa ceva habar nu au ce o costat in bani pe altii aceasta facultate si nu numai. In Romania, si cred ca numai in Romania poti sa folosesti titlu de Dr. si daca pe diploma scrie doar med.
In Alta tari cum arfii germania nu exista aceasta libertate.
Cred ca pana in ultima zi toti dintre noi au asteptat sa scrie pe diploma Doctor medic Dentist si nu Sofer de TIR. Eu acuma am propleme mari in germania cu echivilarea diplomei pt. ca nu scrie Doctor pe ea.

Pentru ca ai facut facultatea de Medicina Dentara, deci in consecinta esti Medic Dentist. Cand o sa faci si un Doctorat, o sa fii si Doctor. Nu-ti mai fa atatea griji. Francezii ies din scoala cu titlul Chirurgien Dentiste, si de aia tot sunt Docteur. Iar in germana Zahnarzt inseamna medic dentist, nu doctor dentist.

De ce Medic Specialist si nu Doctor Specialist? Ia sa se revolte si specialistii! Medic Primar, nu Doctor Primar etc.

Ce probleme ai in Germania? Ca nu cred sa nu te accepte in Colegiul lor pt ca diploma ta e conforma cu directiva europeana, unde ai vazut bine ca e scris romaneste alb pe negru "Medic Dentist", nu altceva. Ai probleme la angajare dupa ce te-ai inscris in colegiu? Nu prea cred sa fie asta cauza.

Parerea mea, stii cum zic.


LE: Mona, am scris in acelasi timp.
msturz este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 23-02-11, 22:01   #117
Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar bolodoctoru
.
   
Default

acum nu fiti si voi nashparlii, daca la voi scrie pe diploma doctor, de ce sa nu scrie si la tom?
in alta ordine de idei, trebuie sa se obisnuiasca odata si conducatorii astia ca, daca am intrat la dans pe o muzica, nu-i voie s-o mai schimbam in mijlocul dansului ca pe unii nu-i mai tin curelele, pentru ca din cauza ca asa zice capitalismul pe care tot ei il trambiteaza! daca am intrat la facultatea de stat pe legea veche, trebuie s-o si termin pe legea veche sau sa am posibilitatea de a opta...
bolodoctoru este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-01-12, 16:51   #118
pup
Avansat bine
Medic Dentist
doi cocosi cu dintii scosi
 
 
Avatar pup
.
+1 (+1/-0)     
Default Ce brambureala...

Observ ca v-ati framintat indelung pe tema asta desi ati atins cam toate aspectele(legale,sociale,individuale)dar cam haotic.Sa incerc si eu un punct de vedere
1.Cu multi ani in urma(nici eu n-am apucat desi sint matusalemic pe linga majoritatea dintre voi) STOMA nu era facultate separata,ci o specializare dupa 4 sau 5 ani de medicina generala.Presupun ca de aceea aveai la absolvire pe diploma"doctor medic.."

2.Daca-mi aduc bine aminte parca prof.Dan Teodorescu(reputat chirurg BMF)alaturi de alti mari prof.Costa,Ene,Firu,Valerian Popescu au militat pentru separarea STOMA de med.gen iar pe diplome scria doctor-medic specializarea-stomatologie dar de data asta (aici e diferenta)stoma era independenta de med.gen.Ca o paranteza asta ar putea fi una din explicatiile rivalitatii eterne amintite intr-un post recent pe alt topic dintre "doctorii"de la generala si noi "dintarii"

3.Dupa aderarea la UE ne-am dat dracu ca asa se cerea si am adoptat titulatura"medic dentist" dar cu multe gafe zic eu,in interpretare si chiar scriptic la inceput cind prin birouri nu se prea stia care-i treaba

4.Profii nostrii ,amintiti anterior,si nu numai ei ei lupta si azi pentru reconsiderarea titlului de "stomatolog" versus "dentist" si fac demersuri la toate forurile competente in acest sens.Or sti ei ceva.Eu cred ca titulatura de pina la UE adica "doctor-medic specializare stoma" era conforma nobilei noastre meserii daca vreti conferea onorabilitate si egalitate stomatologiei cu celelalte specializari medicale

5.In plan strict personal(social vorbind)nu m-a deranjat niciodata sau preocupat forma de adresabilitate din partea persoanelor cu care interfer.Admit ca fiecare se exprima conform unor cutume care tin de educatie,traditii,grad de cultura asa ca "so what"daca-mi zice "doctore"?unii asa mi ziceau mi se parea chiar amuzant.La fel cu situatia cind te adresezi tu cuiva "?sint dr.xulescu sau simplu stan papusa.Chestie de perceptie,educatie,comunitatea in care traiesti,orgolii,aroganta(uneori) etc etc

In speranta c-am reusit sa "limpezesc"un pic topicul va doresc dnelor,drelor si dlor DOCTORI-MEDICI STOMATOLOGI numai bine
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/jurisprudenta/12559-medic-doctor/
--------------------------
--------------------------
p.s eu am incercat sa fac un pic de "istoric"al termenului pentru ca strict etimologic subscriu la ideea ca termenul de "doctor" este peste tot in lume consecinta unei lucrari de doctorat in orice domeniu de activitate.Poti fi "doctor" in politie,in albine in ce vreti voi
radualionte, nokx83 si tiptop au multumit.
pup este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 14-02-12, 21:14   #119
Ucenic timid
Student M. Dentara
Daca ai putin noroc...altfel e
 
 
Avatar Dr.DG
.
   
Default

dupa cum vad si eu problema...

intai pentru palierul ”doctor” sau ”medic”, cele doua termene sunt sinonime. mai corect este cel de medic pentru a separa un simplu licentiat de un absolvent de doctorat, adica un doctor-medic. medic indica profesia in timp ce doctor gradul academic. doar in viziunea populara acesta diferenta este prea mica pentru a fi inteleasa si perceputa si de aceea termenul de ”doctor” este folosit in paralel si cu acelasi sens pentru cel de ”medic”. de exemplu un economist cu doctorat in economie va fi ”doctor-economist”, iar un medic ”doctor-medic”.

apoi, in ceea ce priveste discutia ”dentist-stomatolog” conform dexonline, STOMATOLÓG, -Ă, stomatologi, -ge, s. m. și f. Medic specialist în stomatologie. ◊ (Adjectival) Medic stomatolog. – Din fr. stomatologue

iar DENTÍST, -Ă, dentiști, -ste, s. m. și f., adj. (Medic) specializat în dentistică; stomatolog. – Din fr. dentiste, germ. Dentist..
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=12559

din cele doua definitii rezulta o singura diferenta: stomatologul se ocupa de intreaga cavitate orala (stoma -=gura) adica de dinti, parodontiu, mucoasa, limba etc. dentist presupune deja existenta unei specializari care sa se limiteze la tratamentul dintelui.

asadar cred ca denumirea cea mai corecta este aceea de medic stomatolog. totusi avand in vedere tendintele de ultraspecializare ale medicinii nu cred ca ar fi exclusa posibilitatea aparitiei unor nomenclaturi de timpul ”medic cariolog”, ”medic parodontolog” , ”medic ortodontist” etc.
Dr.DG este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 14-02-12, 22:05   #120
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dentamax
.
   
Default

Corect. 2 generatii inainte sa termin eu, adica 2008 si 2009, au primit titlul de "doctor-medic". Deci, conform unei simple analize lexicale, ei sunt medici cu doctorat! Generatia mea a primit un titlu corect, insa contestat de catre multi. Si anume faptul ca am fost numiti dentisti, nu stomatologi. Ei nu inteleg insa ca s-a preluat un termen relativ "international", deoarece in multe tari "stomatologul" este... "dentist", ca si denumire gramaticala, ofcors. NU ca ar fi ceva bun in asta... dar, pana la urma, atata timp cat nu ajungem sa fim trecuti dinţari, eu zic ca mai putin ar trebui sa ne pese de asta. Oricum toti ne urasc!
Dentamax este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 20-02-14, 01:02   #121
La primele mesaje
Medic Dentist
Fara status.
 
.
0 (+1/-1)     
Default

Buna seara!!!
am facut facultate de medicna dentara in cluj promatia 2013, la mine pe diploma apara medic dentist. mam dus ma informat cica in romania cu acesta diploma poti sa foloseti titlu de doctor ca nu te interzice nimen (pote si de aia anumiti colegi iau chestia asta cu usorinta) dar daca incerci sa socti ori ce cerificat sau adevinta de la colegiu medicilor sau de ori unde nu o sa apara dr in fata la numele nicha ieri. (lucru care demonstreaza ca folosire aceste titlu e ilegala dar e pirmisa doar pentru a calma situatia find ca acesta schimbare e o gresala ne dreptate, e nedemocratica e discriminare finnd ca cei de medicina generala au inca pena acuma titlu de doctor medic scris pe diploma lucru care demonstreaza ca nu a fost schimbat titlu nostru de motiv ca trebuie facute de studi de doctorat,sau daca e cazul trebuie sa schimba la toti)
-in europa in austria de exmplu unde am acuma mari problema din cauza la acest tiltlu si nai voie sa foloseti dr nici in cardul teu profional care e tremis din colegiu nici in buletin nici parafa nimic……si ca sa sti aici au ca titlu dr.med.dent, ungaria la fel franta dor acolo diploma lor are ca tilu doctra d etat en chirugie dentaire si medici is numiti dr chirugien dentiste , germania la fel, doar sa obti dr trebuie sa faci lucrarea de diploma (care noi l am facut deja si am fost intrebat de chestia asta si sau mirat aici cum am facut lucrarea de diploma si nu am dr si au insitat sa vada lucrarea ) ca iei fac facultate dau examen de licenta si au tilu de med dent + lucrarea de diploma ca se adauga dr ( si il cheama diplomarbeit) si nu trebuie sa incurcati tilu profisonal( Berufsbezeichnung) care e drept zahnarzt cu tiltlu academic care e dr.med.dent.( vezi la caninete scris dr.med.dent tare cu tare zahnarzt)
plus este o lege a UE in care este specifica ca apsolventi de facultate de dentara care au absolvit 360ETCS obtin titlu dr.med.dent. atunci dc nu o avem??? o chestia tare aici 1 ETCS este la valore 25 de ore in romania 1 ETCS este 30 de ore deci noi practic am muncit mai mult si daca facem calculi avem mai multi etcs de cat iei dar ei sunt doctori si noi nu?
dece noi ne sa scos titlu si medicina generala nu? dece trebuie sa tacem cand cineva bate joc de efortul nostru si munca noatra? dece trebuie sa fim un fel de chenezirie in fata la colegi de aici sau de ori unde cand noi am inceput sa facem practica pe pacientidi anul 3 al facultati in timp ce iei au lucrat toti ani de studentie numai pe fantoame(sunt chenezirie pentru iei dar noi suntem multi mai bun )? dece tarile din europa redica din valore de studiele lore si diplome ca franta care iti da diploma de doctora d etat en chirugie dentre si tilu prosional de chirugen dentist si tilu academc de dr med dent si romania ne duca in apoi? multi chiar nu is constenti si cred ca e chestia timpita de orgololiu sau nu stiu ce dar nu e adevart….va invit sa cititi u articol publicat de domn profersor decanulu umf cluj napoca care vb mai explicit despre acesta ne dreptate si gafa de schimbare de titlu o gasit in revita de la CMDC.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=12559

multumesc

am vazut ca majoritate sau legat de aderarea in UE…… la aderare sau cereut schimbare stomatolog si folosire dentist ca sa fie ca in tote tarlee din europe tilu academic dr.med.dent ca sa fie inteles (ca sa nu fi intro prtea dr.med.dent si in alta dr.med.stom si duca tot felul de confuzie) dar ce sa intamplat e ca sau schimbat stomtolog cu dentist dar a disparut dr
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=12559
si trebuie sa specifica aici sut 2 feluri de dentisti cei care fac 6 ani de medicina dentara si au tilu de dr.med.dent si a doua care fact 3 ani de technica dentara si un fel formare la un cabinet sau clinica si examen si asa au tilu de med dent…..adica ajunmen noi cu 6 ani de facultate si examen de licenta practic+teroretic si licreare de diploma ca cei care au invatat mesria statiand langa un detist anumit timp de zile.
imi ceri scuze de gresili am iutat sa specific ca sunt din austria si am facut doar faculta la cluj si am iubit tara aia si iute amo cu ce ma resplateste
drhassen este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-04-14, 15:09   #122
Ucenic Sef
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

adevarat sau doar informatii pe surse ( vb aia )
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
stiti ceva despre acest aspect...care nu este deloc in concordanta cu normele UE care cer sa fim numiti medici dentisti...
__________________
MD Liviu Luncan
liviu2008 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-04-14, 15:25   #123
Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar cristaldental
.
   
Default

UE poate face doar recomandari, in orice domeniu, nu poate ,cel putin teoretic, impune nimic. :-P Dar cum noi suntem mai catolici decit Papa...
__________________
Cristina Nita
cristaldental este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-04-14, 15:51   #124
Ucenic Sef
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

in anumite situatii cu siguranta ...este valabil si in cazul directivelor?...trebuie sa aprofundez probelma...
__________________
MD Liviu Luncan
liviu2008 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 23-12-15, 04:34   #125
La primele mesaje
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dr.Cristi
.
   
Default

Sa inteleg ca toti colegii care au promovat din 2010 pana in prezent (2015) pe diploma scrie doar MEDIC DENTIST (fara dr.) sau problema a fost la cateva promotii si probabil cateva centre universitare?

Avem vesti noi pe acest subiect?
Dr.Cristi este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 14-01-16, 22:17   #126
La primele mesaje
Medic
Fara status.
 
.
   
Smile

Citat:
Publicat initial de Dr.Cristi View Post
Sa inteleg ca toti colegii care au promovat din 2010 pana in prezent (2015) pe diploma scrie doar MEDIC DENTIST (fara dr.) sau problema a fost la cateva promotii si probabil cateva centre universitare?

Avem vesti noi pe acest subiect?
DECI:

Pe diploma dvs. de licenta scrie MEDIC DENTIST sintagma însemnând:
1. denumirea calificării academice/profesionale conferite
şi totodata
2. titlul conferit
Va puteti edifica analizand HG nr. 143/2013 privind denumirile calificărilor şi titlurile conferite absolvenţilor învăţământului universitar de licenţă înmatriculaţi în anul I de studii în anii universitari 2008-2009, 2009-2010, 2010-2011 - Anexa ANEXA nr. 2: Denumirile calificărilor şi titlurile conferite absolvenţilor învăţământului universitar pentru profesiile reglementate prin norme ori recomandări sau bune practici europene.

Calificarea şi titlul de MEDIC DENTIST se regăsesc în legislaţia noastră odată cu apariţia Legii 308/2004 (care marchează apariţia C.M.D.R., separarea de C.M.R.) - ca prim pas in armonizarea legislatiei interne cu aquitus-ul comunitar, in etapa de pre-aderare a ţării noastre la U.E.

Profesia de medic dentist este la momentul actual, în Romania, o profesie reglementată. Se exercită în condiţiile Legii 95/2006 de către posesorul unui titlu oficial de calificare în medicina dentară.
Prin titlu oficial de calificare în medicina dentară se înţelege, printre altele, şi diploma de medic stomatolog sau diploma de medic dentist, eliberate de o instituţie de învăţământ superior din domeniul medicinei dentare, acreditată din România..

V-am lămurit?
gdanflorin este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
.., ..., 36, absolventi, adresa, afara, ajutor, ani, buna, colegiului, con, conteaza, dentis, dentist, dentistilor, dezavantaj, diploma, doc, doctor, doctori, intrebare, logica, medic, medic dentist, medici, medicina dentara, meserii, noastra, noastre, parafa, profesie, simplu, stagiatura, stiinte, technica dentara, vara, zvonuri

Uneltele subiectuluiTimpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (19:25) timp.

Alegeti schema de culori preferata:

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2019.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO