Inregistrare Asigurari online +
.
Rosia Montana
 eugenol.ro    

implantarea post extractionala imediat intarziata

discutie din eugenol.ro : asta e o treaba pe care o urasc in implanto.numele, e destul de dragut si de anapoda.....imediat intaziata....Am facut ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona comuna Medic Dentist si Tehnician Dentar > Specialitati: medic dentist & tehnician > Implantologie
Ati uitat parola? Inregistrare

E-Band on tour: We rock out your teeth 2 Iunie - Bucuresti

Raspunde

LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 14-01-07, 23:27   #1
SUNT BANAT!
MD Implantolog
Fara status.

.

Default implantarea post extractionala imediat intarziata

asta e o treaba pe care o urasc in implanto.numele, e destul de dragut si de anapoda.....imediat intaziata....Am facut si eu cateva imeidat intaziate, repsectand desigur regulile implantarii immediate,dar nu mi-au reusit implanturile. asadar, nu am sa mai folosesc aceasta tehnica.voi, ce parere aveti si ce succese cu imediat intraziata?mai vreau sa stiu perioda dupa care implantati imediat intaziat.ma intereseaza cazurile voastre clinice, nu ceea ce da cartea.ok?
drcalinc este offline  
Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-01-07, 00:41   #2
Ucenic Sef
Fara status.

.

Implantarea imediata este cand instalezi implantul imediat dupa extractie (in aceeasi sedinta). Daca vrei, elaboreaza putin despre implantarea intarziata; nu stiu ce e. (Am auzit numai de incarcare protetica imediata sau intarziata).
Vechi 15-01-07, 23:34   #3
SUNT BANAT!
MD Implantolog
Fara status.

.

implantarea post extract imediat intaziata sa face in cazul in care acolo ai un dinte cu ceva acut prin jurul lui.parod cr apic ac de ex.faci extractia,apoi temporizezi implantarea.exista mai multe pareri despre timpul cand se face.unii zic dupa 2 sapt, altii dupa 40-60 zile.depinde de autori.oricum os nu vei avea acolo, ci doar un tesut fibro, dar sigur nu vei mai avea proces inflamator acut.atunci te apuci sa faci implantarea.este o tehnica bine cunoscuta despre cum se face aceasta implantare,nu mai insist asupra ei.diferenta era timpul dupa care se face implantarea de la extractie.m-ar fi interesat succesul vostru in aceasta implantare imediat intaziata si ce parere aveti despre timpul dupa care se poate face.

life is too short to drink cheap votka.
drcalinc este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-01-07, 23:36   #4
SUNT BANAT!
MD Implantolog
Fara status.

.

apropos de poza lui victor turbina.mai am un cunoscut, cu care vorbesc e un forum de implanto din us care are aceeasi poza.care de la care a luat-o? sau sunteti unu si acelas? hehhe...nevermind
.
Vechi 16-01-07, 00:20   #5
Ucenic Sef
Fara status.

.

Poza e un pacient care de cativa ani tot amana tx. daca se rezolva ceva, candva, imi schimb avatarul cu noua situatie.
Vechi 16-01-07, 00:58   #6
SUNT BANAT!
MD Implantolog
Fara status.

.

da, dar acceasi poza o are un american pe avatar!!!ciudat, nu?
.
Vechi 16-01-07, 05:50   #7
Ucenic Sef
Fara status.

.

r u /dentaltown?
Vechi 16-01-07, 23:54   #8
SUNT BANAT!
MD Implantolog
Fara status.

.

yes, dentaltown.tot tu esti si pe acolo?
nu am facut upload pe townie pt ca mi se pare cam slabut in ceea ce priveste implanturile.adik,fiecare le pune acolo si nu exista un prof care sa critice sau sa laude, sa corecteze,etc,etc.am forumuri staineze mai bune despre implanto,unde, intr-adevar inveti cate ceva.deci,esti sau nu tu cel din townie?

"the chase is better than the catch"
.
Vechi 28-01-07, 20:49   #9
Ucenic timid
MD Implantolog
Fara status.

.

implantarea postextractionala imediata o faci in aceeasi sedinta cu extractia, la un dinte fara procese periapicale, ma rog e o intreaga teorie
dar daca nu ai putut insera implantul in aceeasi sedinta, se lasa sa se termine procesul de osteogeneza, vindecarea sa fie completa, dupa care se insera implantul. altfel este alterata osteointegrarea
este aceeasi poveste ca la tehnicile de augmentare osoasa: ori pui implantul in aceeasi sedinta, ori astepti 3-6 luni pana la vindecare
magdastom este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 28-01-07, 21:07   #10
SUNT BANAT!
MD Implantolog
Fara status.

.

magda stom, stiu cum e tenhica.ma referem la rata succesului obtinuta ce cei care FAC acest lucru.adik rata in imediata si rata in imediata intarziata,ok?

life is too short to drink cheap vodka
.
Vechi 28-01-07, 21:27   #11
Ucenic timid
MD Implantolog
Fara status.

.

nici nu ma indoiesc ca nu stii tehnica, doar ca nu am auzit de aceasta implantare imediat intarziata
oricum am sa intreb si pe altii mai cu vechime sa vad ce parere au
magdastom este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 28-01-07, 21:44   #12
SUNT BANAT!
MD Implantolog
Fara status.

.

poti intreba pe cine vrei.se numeste immediate delayed impl in extr socket.deci se practica si afara.eu nu o indic.de aceea am intrebat pe forum ce parere au baietii mari despre ea.

life is too short to drink cheap vodka
.
Vechi 30-01-07, 18:52   #13
Ucenic Sef
Fara status.

.

Teoretic face sens pentru ca la cateva zile dupa extractie alveola este plina de asa numitii "growth factors" factori de reparatie si de formare a noilor tesuturi. N-am facut niciodata, dar stiu cineva care implanta la cateva zile dupa ext. N-am stiut ca procedura are un nume si ca se practica in mod curent, pentru ca nu am citit nimic despre ea in literatura.
Vechi 30-01-07, 22:50   #14
SUNT BANAT!
MD Implantolog
Fara status.

.

la cateva zile dupa extractie e chiar o prostie sa faci.nicunde in literatura nu scire sa faci la cateva zile. se face ori la 2 sapt ori la aprox 40-60 zile.dar la cateva zile......
.
Vechi 02-02-07, 06:43   #15
Avansat bine de tot
Medic Dentist
Fara status.

.

Vreau si eu un sfat de la voi: am un amic care, bineinteles, nu m-a consultat inainte si si-a facut ieri o extractie (1.6). Ulterior a inceput sa ma bazaie ca vrea un implant. Cel mai devreme o sa pot sa i-l fac maine pt ca azi sunt extrem de ocupat. Nu prea am experienta in chestii din astea. Credeti ca o sa intampin ceva probleme in osteointegrare?
Cosminf este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 02-02-07, 09:36   #16
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.

.

pot sa ti spun ca dupa parerea mea cel mai bine este sa implantezi dupa 6 /8 saptamini daca vrei sa folosesti implante submerse
pt ca tesutul moale se reface aproape in totalitate si ai cum sa acoperi implantul
am pus vreo 2/3 implante dupa 6 8 sapt , le am acoperit cu mc si au mers excelent
de asemeni vreau sa spun ca rata de succes cea mai mare este la implantele tardive , urmate de implantele imediat/ tardive si apoi de cele imediate
avantajul acestei optiuni este ca nu lasi osul sa se resoarba
la 6 /8 sapt exista o resorbtie osoasa minora
tesutul osos neoformat este ca o brinza, deci prepararea lacasului este facila
daca acoperi implantul cu mc cred ca si estetica va fi predictibila
dralban este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 02-02-07, 11:43   #17
SUNT BANAT!
MD Implantolog
Fara status.

.

dr alban...am avut ezultatele cele mai bine la implantarea imediata, apoi la cea "normala" iar la imediat intaziata a fost dezastru....
tu ce "shoroafe" folosesti? MIS?

"" Proper angulation of drill is very important.""
.
Vechi 02-02-07, 11:54   #18
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.

.

statistic am citit studii implantarea tardiva are cele mai bune rez, urmata de cea imediat/tardiva la 6/8 sapt si apoi de cea imediata
de ce?
pai cred
la implantarea imecd incongruenta dintre alveola si implant mai mare de 1,5 mm. trebuie grefata
osdul se pierde in primul an 1,5 mm de la nivel crestal, acolo unde s a facut aditia
poate sa folosesti implante speciale pt impl imed cum ar fi tapered effect de la straumann, sau altele
in plus nu prea poti sa acoperi f bine implantul daca l ai grefat pt ca nu ai gingie
trebe lambouri alunecate etc e greu
in plus mai e si riscul de infectie
eu sunt mai la inceput si nu am mare curaj
poate o sa fac si eu impl imed mai tirziu cind mai prind curaj
.
Vechi 02-02-07, 20:28   #19
SUNT BANAT!
MD Implantolog
Fara status.

.

nu mi-ai raspuns la intrebare;ce implanturi folosesti?
nu e neaparat sa se rezoarba osul. am cazuri si confirmate rx cad:am facut implantarea imediata cu protezare imediata si dupa un an....osul era la fel.
cu grefarea parerea e impartita:unii zic ca daca spatiul e mai mic de 1,5-2 mm nu e necesara grefarea.altii grefeaza oricum. un lucru e cert:spatiul dintre implant si tablia vestibulara trebuie neaprat grefat si ideal ar fi un GBR acolo(depinde de banii omului).eu, grefez oricat de mic ar fi spatiul.(nu de alta , dar grefez cu "pudra" osoasa adunata de pe freze, asa ca imi permit)
din motive estetice , poti incerca OMT(open membrane technic),daca vrei sa faci ceva "schoen"

oicum, drill, drill, drill......go,go,go!!!!
.
Vechi 09-02-07, 00:21   #20
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.

.

folosesc alpha bio dar intentionez sa imi mai cumpar o trusa si aici cam stau in dubiu
.
Vechi 09-02-07, 00:28   #21
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Bun e si MIS-ul, si Bio-Horizons, depinde cat de sus mergi...mai suint si 3I dar sunt f. scumpe...aia e extrema
mihnea cafadaru este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-02-07, 00:33   #22
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Nobel Biocare au un implant f. bun cu micro-thread...cica sunt foarte apreciate!
.
Vechi 09-02-07, 05:47   #23
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.

Citat:
Publicat initial de mihnea cafadaru
Nobel Biocare au un implant f. bun cu micro-thread...cica sunt foarte apreciate!
Mihnea

Te rog sa te abtii in a aprecia anumite produse din auzite (presupun ca inca nu ai pus implantele de care vorbesti). De asemeni presupun ca nu comercializezi astfel de implante...
Daca gresesc te rog sa ma corectezi.
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-02-07, 11:44   #24
SUNT BANAT!
MD Implantolog
Fara status.

.

am vazut si lucrat cu mai mult sisteme. pe unule in custodie pe unele le-am cumpatrat.am chiar si o trusa de implanturi pt aia dubiosi(hepatite, etc etc) cel mai bine te descurci la alpa-bio(componentistica multa,stoc mare, plus ca daca vrei un bont de zirconiu pe care ei nu il au, il poti lua de la mis,pt ca cele 2 sisteme se potrivesc 100%.maim intra in cerc si ab implants, si al gate,dar nu cred ca se pune preoblema lor,datorita unor....mici neincrederi )

"you can't trust monday"
.
Vechi 09-02-07, 13:43   #25
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Mi-am permis sa apreciez sistemele de implanturi deoarece am vazut toate aceste sisteme enumerate, in nenumarate operatii. Stiu despre fiecare sistem tot ce poate si ce ofera. Mai demult am lucrat intr-adevar pentru AlphaBIo, cele pe care le foloseste dralban. DE la ce sa ma abtin? Stiu ce vorbesc, nu cred ca e o problema, mai ales ca nu le-am criticat!

Maneugenol...lucarti la vreo firma concurenta?
.
Vechi 09-02-07, 15:11   #26
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Citat:
cele 2 sisteme se potrivesc 100%
chiar asa o fi? cei de la Mis zic ca nu i asa si insista sa cumpar implantele lor ca sa fiu sigur
mi au zis ca exista nepotriviri poate de ordinul micronilor care ar fi importante
sau o fi vorba de vrajeala comerciala?
.
Vechi 10-02-07, 17:54   #27
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.

Citat:
Publicat initial de mihnea cafadaru
Mi-am permis sa apreciez sistemele de implanturi deoarece am vazut toate aceste sisteme enumerate, in nenumarate operatii. Stiu despre fiecare sistem tot ce poate si ce ofera. Mai demult am lucrat intr-adevar pentru AlphaBIo, cele pe care le foloseste dralban. DE la ce sa ma abtin? Stiu ce vorbesc, nu cred ca e o problema, mai ales ca nu le-am criticat!

Maneugenol...lucarti la vreo firma concurenta?
Mihnea,

Tu ai vazut multe sisteme nu ai folosit. Lasa pe cineva care a folosit sa isi spuna parerea. Asa si mie imi par foarte bune (am vazut si eu cateva).
Iti inteleg entuziasmul dar de la vazut la pus si apoi la experienta e distanta f mare.
Nu lucrez la firma concurenta ci doar incerc sa te temperez in aprecieri tipice privitorului.
.
Vechi 10-02-07, 17:55   #28
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.

dralban si sorsarbu incercati sa ramaneti la subiect
multumesc
.
Vechi 10-02-07, 18:39   #29
SUNT BANAT!
MD Implantolog
Fara status.

.

mie laboratorul imi pune bonturi de mis la alfe si viceversa,dupa caz.e adevarat ca ieri, la ultimul om, am observat o insurubare mai dificila , la un bont, dar pana la urma a mers.nu stiu ce sa zic.dar deosebiri d eordinul micronilor, cre ca sunt nesemnificative.pot aprea diferente de microni chiar in cadrul aleleiasi firme. si zimmerul merege cu biohorizons.si o gramada de firme merg una cu alta de ex:ab implant cu golden gate cu mis si cu alfa bio. eu zic ca e bine sa folosesti fiecare componentistica cu implantul lui.nu de alta, dar ca sa dormi mai bine acaca,seara...
" Donna, the Prima Donna"
.
Vechi 13-02-07, 09:15   #30
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Dr Calinc imi dia si mie niste linkuri catre forumurile de implante meseriase?
Citat:
am forumuri staineze mai bune despre implanto,unde, intr-adevar inveti cate ceva
.
Vechi 13-02-07, 11:19   #31
SUNT BANAT!
MD Implantolog
Fara status.

.

nu cred ca ar ok sa dau recalma pe un forum, la un alt forum.
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
abtin, afara, apreciat, aprecieri, biocare, curenta, experienta, firma, folosi, folosit, gresesc, implant, implantele, implanturi, inteleg, lasa, lucrat, lucrez, micro, mie, mihnea, mm, nobel, opera, operatii, permis, produse

Uneltele subiectului

Subiecte similare
Subiect Scris de Forum Raspunsuri Ultimul mesaj
Implant imediat d_dragos Implantologie 21 23-03-09 19:10

Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (06:22) timp.

Alegeti schema de culori preferata: