Inregistrare Asigurari online +
.
 eugenol.ro    

care sint orele in care dati cel mai bun randament?

discutie din eugenol.ro : am o dilema la care nu stiu daca voi gasi o rezolvare prea curind... la un program de 8 ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona Specialitatilor Stomatologice > Forum specialitati > Ergonomie
Ati uitat parola? Inregistrare


Like Tree9Multumiri
  • 2 Scris de dzStom
  • 2 Scris de radualionte
  • 1 Scris de drdream
  • 3 Scris de drdream
  • 1 Scris de dzStom

Raspunde
 
LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 27-11-06, 00:05   #1
Moderator eugenol
Aspirant la MD
IT-ist de serviciu :)
 
 
Avatar nico
.
   
Default care sint orele in care dati cel mai bun randament?

am o dilema la care nu stiu daca voi gasi o rezolvare prea curind... la un program de 8 ore pe zi, as prefera sa lucrez intre 8-16 sau 9-17, si nu de la 13 la 21... problema e ca cei mai multi pacienti cind vin in cabinet te roaga sa-i programezi numai dupa ora 18... ora la care, sa fiu sincera, m-as cam duce si eu acasa...
voi cum va descurcati cu lucrul pina la ore la care altii dorm de mult?
cum putem convinge pacientii sa vina la un program inainte de ora 18?
__________________
Finally, out of the system.
nico este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-11-06, 00:29   #2
Moderator eugenol
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar dentapro
.
   
Default

Eu dau randamentu' cel mai bun de la al doilea pacient pina pe la al 5-lea / al 6-lea cam indiferent de ora. Da' daca se intimpla ca in timpul asta sa am o pauza de 5 - 10 minute si daca trag si un tutun apoi ma ia o lene sora cu moartea, imi pierd demarajul si tre' s-o iau de la capat.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/ergonomie/867-sint-orele-dati-bun-randament/

Am incercat sa-i conving pe cei care lucreaza pina tirziu sa se programeze in timpul serviciului facindu-le programari lungi, 2-3 poate si 4 ore, ca sa rezolv cit mai multe lucruri intr-o singura zi. De obicei accepta orice sef una doua absente de la servici pe motive medicale fara concediu. Cel mai bine e sa-i pui la prima ora pe astia, inainte de a apuca sa mearga la servici pentru ca daca ajung acolo se poate sa le dea ceva de lucru si sa te sune cu 10 minute inainte de programare "Stiti, nu pot veni, sefu' mi-a dat ... " si apoi joci Solitaire 3 ore (sau prinsa pe furate cu asistenta ).

In rest dimineata pina-n ora 15 -16 pensionarii, studentii si sefii :wink:. Oricum de problema asta n-am scapat nici eu dar am reusit sa mentin acelasi ritm "economic" lucrind 2 zile dimineata pina la 16 si 3 zile dupa amiaza comparativ cu 5 zile dupa amiaza cum faceam pina acum vreo 5 ani (asta de cind s-a nascut fiica-mea - sunt buni si copiii astia la ceva)
dentapro este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-11-06, 07:39   #3
Ucenic Sef
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

io m-am gandit in felul urmatoracientii care nu pot veni la 5-6 dupa amiaza din cauza de serviciu sunt cei care intra la birou la 9,deci de la 8 la 9 dimineata dentist,ca mai curand intarzie juma de ora,decat sa plece seara mai devreme,cand au nshpe dosare pe masa.
si merge.ca la bucuresti,mai bine te trezesti cu noaptea-n cap,decat sa ajungi undeva prin traficul de ora 18.si io plec mai devreme de la cabi.si toata lumea e fericita.
dr vero m este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 02-12-06, 14:42   #4
Ucenic Sef
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

m-am obisnuit sa lucrez 6 ore pe zi, maxim
tot ce depaseste 6 ore pe zi se lasa cu dureri de cap si nervozitate
lucrez de la 10-16 si vad cam 7-8 pacienti in ziua respectiva si deja la ultimul nu mai am rabdarea de la inceput
dupa-masa de la 15-19 e suficient pentru mine
bineinteles ca s-a intamplat sa stau si pana la ora 23-24 in cabinet dar au fost doar urgente sau pacienti apropiati pe care nu puteam sa-i refuz
qwerty este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-01-10, 07:46   #5
Initiat
Medic Dentist
tks
 
 
Avatar dzStom
.
   
Default

la biocel am avut unul dintre subiecte la lp.
intineresc acest topic
Cronobiologia - Secretul Sănătăţii

Vechii învăţaţi chinezi cunoşteau orarul organelor. Organismul îşi trimite întreaga energie către anumite părţi ale sale, la un moment dat. S-a demonstrat ştiinţific că cine nu respectă şi tulbură repetat ritmul interior se îmbolnăveşte mai des şi mai reprede.
Ora 6
Este momentul trezirii organismului. Chiar dacă încă moţăim, corpul nostru a intrat în priză, s-a apucat de producţia de hormoni. Zahărul din sânge, aminoacizii şi hormonii acţionează la capacitate maximă. La această oră trebuie evitate alcoolul şi nicotina.
Ora 7
Inima intră în viteza a cincea. Începe producţia de hormoni sexuali.. Cine preferă sportul făcut dimineaţa face o greşeală pentru că inima este suprasolicitată, iar rezultatul este acelaşi. La această oră trebuie servit micul dejun, dar înainte este indicat să beţi un pahar cu apă, pentru a ajuta digestia.
Ora 8
Orgnismul tânjeşte după “combustibil”.. Din nefericire este şi ora la care au loc cele mai multe infarcte şi accidente vasculare cerebrale. Este ora ideală dacă vreţi să vă faceţi o analiză a sângelui. Dacă o amânaţi pentru altă oră, compoziţia sângelui va fi schimbată din cauza stresului.
Ora 9
Organismul receptează cel mai slab senzaţia de durere, este imun faţă de frică. Chimioterapia şi injecţiile trebuie făcute acum, căci nu vor fi complicaţii, iar datorită toleranţei sporite a organismului, şansele de vindecare cresc.
Ora 10
Este ora învăţatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii şi de a rezolva probleme este maximă.. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum este momentul ideal pentru a pleca la drum cu maşina deoarece atenţia şi reflexele sunt sporite.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=867
Ora 11
Corpul nostru îşi arde grăsimile. Gurmanzii pot consuma orice după pofta inimii. Cu puţin înaintea prânzului inima şi circulaţia sanguină se află în momentul lor de vârf. Evitaţi să mergeţi la un consult cardiologic pentru că medicul cardiolog vă poate pune un diagnostic greşit.
Ora 12
S-a dus deja jumătate din zi. Un pui de somn n-ar strica. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în formă. Din cauza lipsei de oxigen trebuie să staţi în faţa unei ferestre deschise. Stomacul este singurul organ cu adevărat activ. Acesta se pregăteşte pentru a primi mâncarea şi a produce sucul gastric.

Ora 13
Scade atenţia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de prânz urmată de o mică relaxare. După masa de prânz bila începe să acţioneze, digerând şi absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme trebuie să ia medicamentele specifice pentru a o activa.
Ora 14
Forţa vitală este foarte scăzută. Organismul trebuie să se odihnească.
Ora 15
Creierul se pune din nou în mişcare. Ne putem continua în forţă activitatea. Atenţia şi puterea de concentrare sunt în formă maximă. Dacă aveţi de lucru pentru acasă acum este momentul.
Ora 16
Trezirea creierului este urmată de revitalizarea corpului, dispus să intre în funcţiune. Este ora ideală pentru un program de exerciţii fizice. Plămânii şi căile respiratorii sunt larg deschise. Faceţi o plimbare în aer liber. La această oră acţionează cel mai bine medicamentele de stomac.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=867
Ora 17
Mâinile simt nevoia să intre în funcţiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobişnuită, pictorii fac minuni, scamatorii se simt în formă. Sportivii ştiu deja, cine se antrenează, sau concurează obţine acum cele mai bune rezultate. La acestă oră se înregistrează cele mai multe recorduri sportive.
Ora 18
Este ora activităţilor culturale. Simţurile sunt foarte ascuţie în acest moment al zilei. Papilele gustative şi simţurile olfactive receptează nuanţele cele mai fine. Este momentul de maximă activitate în ceea ce priveşte creşterea unghiilor şi a părului. Corpul este însă puţin obosit. Nervii reacţionează la durere sau furie.
Ora 19
Organismul este cel mai dispus să accepte medicamentele, iar pielea tânjeşte după îngrijire, porii pielii se deschid şi asimilează produsele cosmetice. Dar atenţie, scade tensiunea.
Ora 20
Cresc capacităţile vizuale. Este momentul să alegeţi materialele şi modelele vestimentare. Ultima masă a zilei nu trebuie luată mai târziu de ora 20, căci corpul reacţionează deja într-un ritm redus. Ficatul înregistrază o activitate intensă, astfel băuturile alcoolice fiind mai bine tolerate la acestă oră.
Ora 21
Scade temperatura corpului şi metabolismul. Nu se mai asimilează nici un aliment. Mâncarea rămâne nedigerată sau digerată pe jumătate. Doar stomacul şi ficatul mai lucrează.
Ora 22
Ficatul “trage pe dreapta”. Stop fumatului, căci în pauza ce survine în funcţionarea ficatului, organismul absoarbe toată nicotina nefiltrată.
Ora 23
Începem să visăm cu ochii deschişi. De la această oră corpul se linişteşte. Nervul parasimpatic responsabil cu acest lucru reduce schimbul de substanţe, tensiunea, temperatura, activitatea cardiacă la minim. Producţia de cortisol, hormonul stresului, este oprită. Dacă vrem să fim frumoase trebuie să ne culcăm la această oră pentru că acum începe procesul de regenerare a celulelor pielii.
Ora 24
După perioada maximă din activitatea sa, organismul se autoreglează la minim pe scala sa de funcţionare şi se programează “pentru mâine”. Este obligatoriu ca acestă oră să ne găsească într-un somn profund...
Noaptea, între orele 2 şi 4, toate simţurile sunt în stare de inhibiţie. Este momentul catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor şi a accidentelor de muncă. Între ora 3 şi 5 scade tensiunea arterială.

Dimineaţa reţinem mai uşor informaţiile, dar pentru a le păstra în memorie pe termen lung trebuie repetate după-amiaza.
cristina ghita si anduluta81 au multumit.
__________________
.
dzStom este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-01-10, 10:01   #6
Initiat bine
Medic Dentist
over the rainbow
 
 
Avatar ange_la
.
   
Default

Eu ma simt cel mai receptiva intre 3 si 9 dimineata Atunci ma pot concentra cel mai usor.
P.S. Sunt "pasare de noapte".
__________________
'' There is no failure, only feedback."
(Milton H. Erickson)
ange_la este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-01-10, 10:23   #7
Avansat bine
Medic Stomatolog
gang bang!!!
 
 
Avatar Piulitzul
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de dzStom View Post
la biocel am avut unul dintre subiecte la lp.
intineresc acest topic
Cronobiologia - Secretul Sănătăţii

.
citat de unde?? noile carti ca aia din reclama cu : "De ce nu te-a mai sunat?" sau care?
Piulitzul este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-01-10, 11:13   #8
Maestru
Medic Stomatolog
practica limitata la protetica
si restaurare odontala
 
 
Avatar anduluta81
.
   
Default

cum banii nu se fac de la studenti si pensionari,la mine nici macar sefii nu vin dimineata...eu am randament maxim din pct de vedere al banului intre 3 pm si 7 am,si randamentul fizic asculta de cel material..cu alte cuvinte:sunt la dispozitia programului lor,altfel stau acasa si crosetez ciorapei
__________________
<G> God is Geometry
anduluta81 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-01-10, 14:54   #9
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de anduluta81 View Post
...altfel stau acasa si crosetez ciorapei
Poate ar fi mai bine, si asa iti doresti un bebe, te-ar scapa si de un stress inutil. In afara de "randament", asa cum il vezi tu, mai ai timp sa mai si "traiesti"?
Tudor G. si dzStom au multumit.
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-01-10, 16:22   #10
Maestru
Medic Stomatolog
practica limitata la protetica
si restaurare odontala
 
 
Avatar anduluta81
.
   
Default

traiesc prin prisma meseriei,traiesc pt a vedea zambete pe fata dupa tratamente,e tot ce am cu adevarat:cele 2 maini si ce am in cap..orice altceva e trecator.Imi place sa ma bazez pe mine si pe ce pot eu.
PSt cand voi avea un bebe o sa imi fac un mini patut in camera medicilor
__________________
<G> God is Geometry
anduluta81 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-01-10, 19:22   #11
Maestru
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar raulsiladi
.
   
Default

o intrebare am eu - de unde stie organismul cit e ceasul?
__________________
Life is a journey, not a destination - S. Tyler


raulsiladi este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-01-10, 19:43   #12
Guru eugenol
Medic Stomatolog
dreamy'
 
 
Avatar drdream
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de raulsiladi View Post
o intrebare am eu - de unde stie organismul cit e ceasul?
dupa cata lumina e afara - avem si un hormon care regleaza somnul si se secreta in functie de zi /noapte
Tudor G. a multumit.
drdream este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-01-10, 19:45   #13
Guru eugenol
Medic Stomatolog
dreamy'
 
 
Avatar drdream
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de anduluta81 View Post
cum banii nu se fac de la studenti si pensionari,la mine nici macar sefii nu vin dimineata...eu am randament maxim din pct de vedere al banului intre 3 pm si 7 am,si randamentul fizic asculta de cel material..cu alte cuvinte:sunt la dispozitia programului lor,altfel stau acasa si crosetez ciorapei

nu vin dimineata pacientii pentru ca i-am invatat prost

ia sa avem toti stomatologii program ca cei de afara de la 8 la 17. sa vezi ce vin dimineata

in tarile civilizate se uita ca la avion la tine daca le faci o programare la 8 - 9 seara. prefera sa isi ia liber
drdream este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-01-10, 19:48   #14
Moderator eugenol
Aspirant la MD
IT-ist de serviciu :)
 
 
Avatar nico
.
   
Default

din ce zice drimu', a nu se intelege ca romanu' nu-si ia zile libere... si le ia, dar pt oricare alt motiv decit o vizita la dentist
__________________
Finally, out of the system.
nico este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-01-10, 20:01   #15
Maestru
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar raulsiladi
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de drdream View Post
avem si un hormon care regleaza somnul si se secreta in functie de zi /noapte
era de gluma
__________________
Life is a journey, not a destination - S. Tyler


raulsiladi este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 13-01-10, 11:09   #16
Initiat
MD Implantolog
Fara status.
 
.
   
Default

De cativa ani m-am obisnuit sa nu vad pacienti inainte de ora 12, ma trezesc mai greu dimineata...randamentul maxim il am intre 13-16.
Dupa ora 19 vad foarte rar pacienti.
Cu multi ani in urma mi-am testat limitele. L-am operat pe un amic incepand cu ora 20, dupa o zi intreaga de munca fara pauza. Cand am terminat, aproape de miezul noptii, mi-am zis ca nu voi mai face niciodata aceasta prostie, efectiv imi cadea capul cand am ajuns la sutura...
__________________
Dr. Claudiu Ilinca
www.implant.ro
clavalik1 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 05-07-10, 11:40   #17
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

Eu mi-am obisnuit pacientii sa se incadreze in orarul 9-17:30. Dupa aia ma duc acasa sau la o bere
__________________
Macintoshing live on OSX 10.4
asgard este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 05-07-10, 11:47   #18
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
   
Default

Si cum faci cu pacientii care nu prea pot pleca de la munca sa vina la cabinet?
Ai pierdut astfel de pacienti sau s-au conformat?
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Sirona Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-09-10, 15:38   #19
Initiat bine
MD Asistent Univ.
Fara status.
 
 
Avatar Moise
.
   
Default

Randamentul de lucru maxim ar fi dimineatza, pana in pranz. Mai ramane sa convingem si pacientii sa vina la ora aia
Moise este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-09-10, 16:10   #20
mak
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar mak
.
   
Default

randamentul cel mai bun tot dimineatza e si la mine,dar cum ati spus si voi pe pacienti sa-i convingi.
__________________
Orice este posibil daca nu stii despre ce vorbesti.

mak este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-12-10, 22:47   #21
Ucenic timid
Medic Dentist
Ucenic timid e suficient
 
.
   
Default

Momentan am observat asta la stagii la facultate.. Eu am o lipsa de energie intre orele 13-15.. ceea ce este groaznic, pentru ca nu ma incadrez in niciun fel de program.. si randamentul cel mai bun il dau dupamasa pana la ora 20.00. Totusi, mai exista unele zile in care desi fac ceea ce imi place, nu se leaga nimic la mana, de parca as avea doua maini pe stanga, si asta chiar daca e de dupamasa, cum imi place mie..
bany este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 28-12-10, 01:11   #22
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar Radu Tepordei
.
+2 (+2/-0)     
Default

Eu cel mai bun niu il dau in orele cand nu muncesc.
Radu Tepordei este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 28-12-10, 10:01   #23
Ucenic
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar razvan5
.
   
Default

am citit undeva ca randamentul maxim este influentat de ora la care ne am nascut ..dimineata , la pranz , seara , noaptea .
Asa daca suntem nascuti dimineata , avem randament dimineata... s.a.m.d.

Rezonati cu chesita asta sau sunt vorbe in vant?
__________________
Razvan NICOLAE

Modificat ultima data de razvan5; 28-12-10 la 10:02. Motivul: modificat
razvan5 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 28-12-10, 11:15   #24
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
   
Default

Nu am citit astfel de studii dar, din observatiile mele, asa este...
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-12-10, 02:26   #25
Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar bolodoctoru
.
   
Default

si din ale mele
bolodoctoru este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-12-10, 04:33   #26
Maestru
Medic Stomatolog
practica limitata la protetica
si restaurare odontala
 
 
Avatar anduluta81
.
   
Default

hmm...eu m-am nascut la 13.05 la pranz ...si atunci am cel mai scazut randament..la mine nu se potriveste
__________________
<G> God is Geometry
anduluta81 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-12-10, 09:39   #27
Initiat bine de tot
MD Ortodont
Fara status.
 
 
Avatar patratica
.
   
Default

eu la 23.30 si...cam pic de somn la ora aia, deci nici la mine
__________________
Ioana Fodor
patratica este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 30-12-10, 02:03   #28
Avansat bine de tot
MD Ortodont
status quo
 
 
Avatar tiptop
.
   
Default

Daca ar fi dupa capul meu, nu m-as trezi niciodata inainte de 9. Dar la 7.40 sunt in cabinet si pe la 10 pot sa spun ca mi-am intrat in mana... dupa care pot sa o tin asa pana la sfarsitul programului, desi iau pauze regulate. Insa, daca am avut un program incarcat si solicitant si am ajuns la faza in care rasuflu usurata, mi se poate intampla sa nu fiu in stare sa ma mobilizez sa plec acasa... ma mut prostita de pe un scaun pe altul...
Seara intre 19-21 sunt lesinata, tin minte ca in studentie chiar ''dormeam de-amiaz' '' intre orele alea, iar acum mi se intampla sa adorm langa fiica-mea. Daca am supravietuit orei 21, ma simt ca noua pana pe la ora 1. Sunt nascuta la 4.40 dar diminetile nu sunt preferatele mele.
tiptop este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 30-12-10, 17:55   #29
Maestru
Tehnician Dentar
No brain, no pain
 
 
Avatar ncrstus
.
   
Default

intre ora 1.00am si 5.00am!
ncrstus este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 08-01-11, 22:19   #30
Initiat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar madag
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de razvan5 View Post
am citit undeva ca randamentul maxim este influentat de ora la care ne am nascut ..dimineata , la pranz , seara , noaptea .
Asa daca suntem nascuti dimineata , avem randament dimineata... s.a.m.d.

Rezonati cu chesita asta sau sunt vorbe in vant?
Inseamna ca m-am nascut deja obosit
madag este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-01-11, 18:53   #31
Initiat
Medic Dentist
tks
 
 
Avatar dzStom
.
+1 (+1/-0)     
Default

Cronobiologia - Secretul Sănătăţii

Vechii învăţaţi chinezi cunoşteau orarul organelor. Organismul îşi trimite întreaga energie către anumite părţi ale sale, la un moment dat. S-a demonstrat ştiinţific că cine nu respectă şi tulbură repetat ritmul interior se îmbolnăveşte mai des şi mai reprede.
Ora 6
Este momentul trezirii organismului. Chiar dacă încă moţăim, corpul nostru a intrat în priză, s-a apucat de producţia de hormoni. Zahărul din sânge, aminoacizii şi hormonii acţionează la capacitate maximă. La această oră trebuie evitate alcoolul şi nicotina.
Ora 7
Inima intră în viteza a cincea. Începe producţia de hormoni sexuali.. Cine preferă sportul făcut dimineaţa face o greşeală pentru că inima este suprasolicitată, iar rezultatul este acelaşi. La această oră trebuie servit micul dejun, dar înainte este indicat să beţi un pahar cu apă, pentru a ajuta digestia.
Ora 8
Orgnismul tânjeşte după “combustibil”.. Din nefericire este şi ora la care au loc cele mai multe infarcte şi accidente vasculare cerebrale. Este ora ideală dacă vreţi să vă faceţi o analiză a sângelui. Dacă o amânaţi pentru altă oră, compoziţia sângelui va fi schimbată din cauza stresului.
Ora 9
Organismul receptează cel mai slab senzaţia de durere, este imun faţă de frică. Chimioterapia şi injecţiile trebuie făcute acum, căci nu vor fi complicaţii, iar datorită toleranţei sporite a organismului, şansele de vindecare cresc.
Ora 10
Este ora învăţatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii şi de a rezolva probleme este maximă.. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum este momentul ideal pentru a pleca la drum cu maşina deoarece atenţia şi reflexele sunt sporite.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=867
Ora 11
Corpul nostru îşi arde grăsimile. Gurmanzii pot consuma orice după pofta inimii. Cu puţin înaintea prânzului inima şi circulaţia sanguină se află în momentul lor de vârf. Evitaţi să mergeţi la un consult cardiologic pentru că medicul cardiolog vă poate pune un diagnostic greşit.
Ora 12
S-a dus deja jumătate din zi. Un pui de somn n-ar strica. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în formă. Din cauza lipsei de oxigen trebuie să staţi în faţa unei ferestre deschise. Stomacul este singurul organ cu adevărat activ. Acesta se pregăteşte pentru a primi mâncarea şi a produce sucul gastric.

Ora 13
Scade atenţia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de prânz urmată de o mică relaxare. După masa de prânz bila începe să acţioneze, digerând şi absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme trebuie să ia medicamentele specifice pentru a o activa.
Ora 14
Forţa vitală este foarte scăzută. Organismul trebuie să se odihnească.
Ora 15
Creierul se pune din nou în mişcare. Ne putem continua în forţă activitatea. Atenţia şi puterea de concentrare sunt în formă maximă. Dacă aveţi de lucru pentru acasă acum este momentul.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=867
Ora 16
Trezirea creierului este urmată de revitalizarea corpului, dispus să intre în funcţiune. Este ora ideală pentru un program de exerciţii fizice. Plămânii şi căile respiratorii sunt larg deschise. Faceţi o plimbare în aer liber. La această oră acţionează cel mai bine medicamentele de stomac.
Ora 17
Mâinile simt nevoia să intre în funcţiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobişnuită, pictorii fac minuni, scamatorii se simt în formă. Sportivii ştiu deja, cine se antrenează, sau concurează obţine acum cele mai bune rezultate. La acestă oră se înregistrează cele mai multe recorduri sportive.
Ora 18
Este ora activităţilor culturale. Simţurile sunt foarte ascuţie în acest moment al zilei. Papilele gustative şi simţurile olfactive receptează nuanţele cele mai fine. Este momentul de maximă activitate în ceea ce priveşte creşterea unghiilor şi a părului. Corpul este însă puţin obosit. Nervii reacţionează la durere sau furie.
Ora 19
Organismul este cel mai dispus să accepte medicamentele, iar pielea tânjeşte după îngrijire, porii pielii se deschid şi asimilează produsele cosmetice. Dar atenţie, scade tensiunea.
Ora 20
Cresc capacităţile vizuale. Este momentul să alegeţi materialele şi modelele vestimentare. Ultima masă a zilei nu trebuie luată mai târziu de ora 20, căci corpul reacţionează deja într-un ritm redus. Ficatul înregistrază o activitate intensă, astfel băuturile alcoolice fiind mai bine tolerate la acestă oră.
Ora 21
Scade temperatura corpului şi metabolismul. Nu se mai asimilează nici un aliment. Mâncarea rămâne nedigerată sau digerată pe jumătate. Doar stomacul şi ficatul mai lucrează.
Ora 22
Ficatul “trage pe dreapta”. Stop fumatului, căci în pauza ce survine în funcţionarea ficatului, organismul absoarbe toată nicotina nefiltrată.
Ora 23
Începem să visăm cu ochii deschişi. De la această oră corpul se linişteşte. Nervul parasimpatic responsabil cu acest lucru reduce schimbul de substanţe, tensiunea, temperatura, activitatea cardiacă la minim. Producţia de cortisol, hormonul stresului, este oprită. Dacă vrem să fim frumoase trebuie să ne culcăm la această oră pentru că acum începe procesul de regenerare a celulelor pielii.
Ora 24
După perioada maximă din activitatea sa, organismul se autoreglează la minim pe scala sa de funcţionare şi se programează “pentru mâine”. Este obligatoriu ca acestă oră să ne găsească într-un somn profund...
Noaptea, între orele 2 şi 4, toate simţurile sunt în stare de inhibiţie. Este momentul catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor şi a accidentelor de muncă. Între ora 3 şi 5 scade tensiunea arterială.

Dimineaţa reţinem mai uşor informaţiile, dar pentru a le păstra în memorie pe termen lung trebuie repetate după-amiaza.
Crissbite a multumit.
__________________
.
dzStom este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-01-11, 18:54   #32
Initiat
Medic Dentist
tks
 
 
Avatar dzStom
.
   
Default

am avut test la biologie moleculara din cele de mai sus anul 2. eu pot invata doar ora 5-10 jumate, pe urma imi gasesc altcv de lucru si nu mai merge.spun invatat pt ca inca nu lucrez
__________________
.
dzStom este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-12-11, 21:58   #33
La primele mesaje
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

Eu cred ca pacientul vine cand il programezi sau isi gaseste alt doctor,o viata avem,nu esti sclavul lor ,ei au nevoie de un tratament ,iar tu il oferi intr un interval orar care iti convine tie(in limite rezonabile,desi s ar putea experimenta un program exclusiv nocturn?!!+asta i gluma,bineinteles..)Personal ,ideal mi se pare 11-18,dar fara pacienti programati la pranz,pentru masa..
d123 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-12-11, 22:48   #34
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dentamax
.
   
Default

Cred ca randament in cazul de fata se refera la orele de "toceala" din facultate...
Dentamax este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 17-12-11, 17:09   #35
pup
Avansat bine
Medic Dentist
doi cocosi cu dintii scosi
 
 
Avatar pup
.
   
Default

Cind ies bani frumosi dau un randament maxim indiferent de ora
pup este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
.., ..., afara, cabi, cabinet, dentis, dentist, dilema, doresti, dorm, fiu, forma, format, gasi, intrebare, iv, lucrez, lucrul, motiv, munca, ore, orele, pacienti, pacientii, pierdut, problema, program, randament, stau, subiecte

Uneltele subiectului


Subiecte similare
Subiect Scris de Forum Raspunsuri Ultimul mesaj
autoclav de care?/ laureea Sterilizarea 64 23-11-11 21:27
Imagine radiologica stearsa la nivel incisiv, cauze? stomic Radiologie 11 08-02-11 23:27
care sint cei mai problematici pacienti? nico Relatia cu pacientii 47 12-07-10 11:51
Care sunt problemele REALE cu care te confrunti? vlad_deac CMD UNAS AMSPPR 50 16-09-08 08:42
hidroxid, de care? Bakai Attila Endodontie 17 23-06-07 14:35


Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (14:42) timp.

Alegeti schema de culori preferata:

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2020.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO