Inregistrare Asigurari online +
.
Rosia Montana
 eugenol.ro    

obisnuiti sa puneti iodoform in calciu

discutie din eugenol.ro : dreal...

Reveniti   eugenol.ro > Zona Specialitatilor Stomatologice > Forum specialitati > Endodontie
Ati uitat parola? Inregistrare

E-Band on tour: We rock out your teeth 2 Iunie - Bucuresti

Raspunde

LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 15-11-06, 11:27   #1
rx
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Default obisnuiti sa puneti iodoform in calciu

dreal
Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-11-06, 11:57   #2
Avansat
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Nu pun. Nu prea vad sensul sa mestec CHI3 cu Ca(OH)2.
Este adevarat ca exista specii (unele levuri, E.Fecalis) care sunt relativ rezistente chiar si in conditiile de pH bazic date de Ca(OH)2. Clorhexidina ("CHX") are eficienta pe aceste specii care pot fi "scapate din vedere" de catre Ca(OH)2. O varianta la clorhexidina ar fi KI+I2 ca irigant intracanalar (sol. Lugol daca nu ma insel). Daca sunt foarte anxios ca irigarea mea finala cu CHX ar fi insuficienta, pot alege in loc de Ca(OH)2 preparat cu apa sa il amestec cu CHX (am mai facut uneori asta), sau, daca am mai multe sedinte sa pun gel de CHX intre sed 1 si 2 si Ca(OH)2 intre sed 2 si 3 (cred ca doar o data am facut asa). Iodoformul poseda o solubilitate limitata, impiedicand eventuala sa actiune antibacteriana si dup-aia da batai de cap daca incerci sa-l scoti din canal - am avut cazuri primite in care am trebuit sa spal timp indelungat pentru a elimina toate particulele de iodoform din canal - nu se solubilizeaza in NaOCl, edta, citric etc, deci este o indepartarea mecanica a lor.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/endodontie/784-obisnuiti-puneti-iodoform-calciu/
In plus, nu cunosc exact daca nu cumva CHI3 poate interactiona chimic cu Ca(OH)2, ...au trecut cam multi ani de cand nu mai am avut contact cu chimia.
zeno_florita este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-11-06, 11:06   #3
Initiat bine de tot
Medic Dentist
Fara status.

.

banuiesc gelul de CHX nu il cumperi di romanica, sau?
Vechi 16-11-06, 18:05   #4
Avansat
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Nu era chiar gel de CHX. Din pacate. Se numeste Consepsis Scrub (si cred ca mai degraba e pt periaj sau altceva). Probabil ca n-am gandit prea multe cand l-am varat in canal. A doua sedinta o trebuit sa spal indelungat si sa ma uit sub micro cum iasa tot nisipu din canal (are ceva particule abrazive cred). Asa ca nu tzi-l recomand in acest scop.
.
Vechi 16-11-06, 18:22   #5
rx
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
Fara status.

.

inventiv mai e rum
.
Vechi 16-11-06, 18:23   #6
Maestru
MD Endodont
Fara status.

.

da, consepsis e facut si pentru a dezinfecta bonturile coronare inainte de a te pregati sa le protezezi sau sa freci cavitatile unde pui obturatii coronare. Insa este indicat pentru irigatie in tratatmentul endodontic si de ce nu se poate si lasa acolo. Dar nu am incercat cu acest produs si deci trebuie sa ii dam credit lui Zeno ca e destul de complicat de scos.

In rest, eu am auzit si citit numai de bine despre acest produs. Asta nu ca ar avea legatura cu idoformul in CaOH, dar ca sa ma aflu si eu in treaba
Vechi 16-11-06, 18:43   #7
rx
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Citat:
Publicat initial de robbycarlos
da, consepsis e facut si pentru a dezinfecta bonturile coronare inainte de a te pregati sa le protezezi sau sa freci cavitatile unde pui obturatii coronare. Insa este indicat pentru irigatie in tratatmentul endodontic si de ce nu se poate si lasa acolo. Dar nu am incercat cu acest produs si deci trebuie sa ii dam credit lui Zeno ca e destul de complicat de scos.

In rest, eu am auzit si citit numai de bine despre acest produs. Asta nu ca ar avea legatura cu idoformul in CaOH, dar ca sa ma aflu si eu in treaba
zeno a folosit Consepsis Scrub = un consepsis past
.
Vechi 16-11-06, 18:48   #8
Maestru
MD Endodont
Fara status.

.

ooops, corect, nu am citit bine, da, asa e, ai dreptate RX.....

Consepsis Scrub is a lightly flavored 2.0% chlorhexidine gluconate (relative to liquid component) disinfecting scrub used for removal of residual temporary cement prior to permanent cementation and/or for cleaning debris while disinfecting. Scouring with a quality disinfectant prior to restoring minimizes the potential for post-op sensitivity associated with an influx of microorganisms into dentinal tubules. Consepsis Scrub contains inert, finely ground Pyrex glass as an abrasive scrub instead of powdered pumice, which may contain several trace impurities from volcanic ash. (Never use prophy paste for such, as it contains several potential contaminating ingredients.)

iar la ce ma referema eu era simplu Consepsis lichid :

Consepsis solution is a 2.0% chlorhexidine gluconate solution with a pH of 6.0 and contains mild flavoring agents. Studies demonstrate slightly higher bond strengths with many dentin bonding agents when Consepsis is used.

Chlorhexidine hand soaps can adversely affect bond strength with dentin bonding agents. Consepsis contains no surfactants or emollients that interfere with bond strength.

Use prior to crown cementation, luting (provisional and/or permanent), and direct restorative placement. Consepsis helps address microorganisms in dentinal tubules. Minimize post-op pulpitis and sensitivity by thoroughly cleaning and disinfecting the preparation prior to sealing and restoring. Use Consepsis for procedural endodontic disinfection as well. For use with pulp capping, see Ultra-Blend plus.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=784

Use Consepsis prior to dentin bonding agent application to disinfect root surface with sensitive root treatment or when bonding
Vechi 16-11-06, 20:58   #9
Avansat bine
Medic Stomatolog
Fara status.

.

ultradent face consespsis..si da,pt spalare endo stiam eu.
dentist este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-11-06, 21:03   #10
Avansat
Medic Stomatolog
Fara status.

.

merci de informatii Robert.

faza cu consepsis scrub am patit-o odata (l-am bagat pe post de gel de chx). asta e nasol de scos, recunosc ca am fost cam tampit ca n-am citit prospectu'.

consepsisu simplu l-am amestecat cu pulbere de Ca(OH)2. Asta nu e greu de scos, dar atentie la incompatibilitatea CHX cu NaOCl - prima spalatura ar trebui sa fie in sedinta urmatoare citric sau edta (pana indepartam pasta din canal), nu NaOCl.
.
Vechi 23-11-06, 22:45   #11
Ucenic Sef
MD Preparator Univ.
Fara status.

.

[quote=rx]inventiv mai e rum
romina.bita este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
bonturile, chx, citit, coronare, credit, cumperi, direct, endo, glass, hand, incercat, lasa, legatura, lichid, obtura, obturatii, permanent, pro, prophy, rate, rest, restorative, roma, romanica, root, simplu, treatment

Uneltele subiectului

Subiecte similare
Subiect Scris de Forum Raspunsuri Ultimul mesaj
Intrebare: Puneti baza la obturatii? eugenol man Odontologie 192 14-03-12 10:34
Hidroxid de calciu - PAA - probleme MDSK Endodontie 58 14-06-07 13:54
iodoform in obturatia de canal dr.rox Endodontie 19 14-05-07 00:52
ionoforeza hidroxidului de calciu in procese periapicale drdream Endodontie 25 02-08-06 20:13

Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (23:05) timp.

Alegeti schema de culori preferata: