Inregistrare Asigurari online +
.
Rosia Montana
 eugenol.ro    

cum realizez ferrule aproximal?

discutie din eugenol.ro : Nu am stiut unde sa postez intrebarea,insa avand in vedere ca doresc sa realizez o alungire coronara in vederea ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona Specialitatilor Stomatologice > Forum specialitati > Endodontie
Ati uitat parola? Inregistrare

E-Band on tour: We rock out your teeth 2 Iunie - Bucuresti

Like Tree1Multumiri
  • 1 Scris de aurelian

Raspunde

LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 13-03-11, 18:58   #1
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.

.

Default cum realizez ferrule aproximal?

Nu am stiut unde sa postez intrebarea,insa avand in vedere ca doresc sa realizez o alungire coronara in vederea realizarii efectului de ferrule,pt plasarea unui fiber post pe un 14 distrus juxtagingival....asa ca am virat spre endo,desi mergea si la paro,dar aici e agitatie mai mare.....
Cum fac alungirea coronara in zona aproximala,avand in vedere ca 1.3 si 1.5 sun indemni iar papilele sunt ok?Incerc sa obtin minim 2 mm aproximal reducand papila interdentara?Pe palatinal si vestibular e simplu dar ce fac aproximal,avand in vedere ca spatiul interdentar e destul de mic ?....Sunt incepator si nu am facut multe gigivectomii panba acum......multumesc mult!
mase este offline  
Raspundeti cu citat
.
Vechi 13-03-11, 19:44   #2
Maestru
Medic Stomatolog
Angry Birds: ~( `^´ )~

.
-1 (+1/-2)     

Nu scriu ca am ceva cu MASE. Scuze!!! Am vrut sa scriu de mai multe ori.

Off: Nu vi se pare aiurea aproximal? Nu e mai corect si suna muuuult mai bine proximal? Proximal vine de la proximitate.

Nici in engleza nu e aproximal:
proximal (adj.)
1. Nearest; proximate.
2. Anatomy Nearer to a point of reference such as an origin, a point of attachment, or the midline of the body: the proximal end of a bone.

Romana:
PROXIMÁL, -Ă adj. (Anat.; op. d i s t a l) Termen care indică o poziţie apropiată în raport cu un punct central; mai apropiat de axa mediană a corpului. [Cf. fr. proximal].
PROXIMÁL, -Ă adj. (anat.; despre o porţiune a unui organ) aproape de un punct de origine. (< fr. proximal)
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/endodontie/13514-realizez-ferrule-aproximal/

Franceza:
proximale: [anat.] Le plus proche du centre du corps ou d'un organe, ou, pour un membre, de son point de fixation.
Va rog sa va inscrieti si sa votati timbrul facut de mine pe pagina PostEurope. In ultimii ani doar UNGARIA a castigat. Votati Romania E usor, dureaza un minut. MULTUMESC!!! Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
KLMircea este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 13-03-11, 20:42   #3
Ucenic Sef
Medic Stomatolog
Fara status.

.

la iasi asta era terminologia si mie mi se parea aiurea dar asa trebuia sa zici,
probabil asa l-au invatat profesorii
weber maria claudia este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 13-03-11, 21:01   #4
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.

.

Citat:
Publicat initial de weber maria claudia View Post
la iasi asta era terminologia si mie mi se parea aiurea dar asa trebuia sa zici,
probabil asa l-au invatat profesorii
nu am terminat la iasi,insa e adevarat ca asistentii si profii foloseau atat termenul de proximal cat si aproximal pt spatiul interdentar....mai multi spuneau proximal,e adevarat.......
mase este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 13-03-11, 21:47   #5
Maestru
Medic Dentist
Fara status.

.
0 (+1/-1)     

dupa ce se termina lectia de gramatica, poate lamuriti omu ce si cum....
mase: uite ceva care te poate ajuta, have fun!
Fisierele atasate
Felul fisierului: pdf Rethinking ferrule 2010.pdf (560,0 KB, 112 vizualizari)
mase i-a placut /a multumit.
aurelian este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 13-03-11, 22:28   #6
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.

.

multumesc mult pt articol.......ideea cu efectul de ferrule l-am inteles demult,mi se pare logic,si nu imi imaginez o alta inchidere marginala a coroanei decat pe dinte si nu pe material de refacere a bontului.......pe mine ma intereseaza in special atitudinea fata de papila interdentara in alungirea coronara....mai exact cum se realizeaza incizia primara si secundara in papila......
--------------------------
--------------------------
probabil trebuia pus la paro sau chirurgie postul,insa m-am gandit si la faptul ca muylti dintre voi faceti gingivectomii inaintea refacerii prin fiber-posturi,asa ca se leaga de sectiunea endo.....
mase este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
endo, endodontie, fiber, palatinal, simplu, spa

Uneltele subiectului

Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (17:57) timp.

Alegeti schema de culori preferata: