29Multumiri -
13 Scris de stanleyy -
1 Scris de sico -
1 Scris de stanleyy -
1 Scris de augustin -
5 Scris de camil ianes -
1 Scris de stanleyy -
2 Scris de stanleyy -
2 Scris de stanleyy -
1 Scris de raulsiladi -
1 Scris de stanleyy -
1 Scris de stanleyy |
12-03-11, 20:23
|
#1 | | Ucenic timid
Medic Dentist
.
| = : +2 (+2/-0) Cazurile lui Stanley Vreau sa va salut pe toti din cadrul eugenolului si pe cei care ne citesc! Daca pana acuma m-am implicat pe eugenol doar citind cred ca a sosit momentul sa ma implic prin cazurile mele mai mult sau mai putin reusite asteptand din partea voastra sugestii, indicatii, aprecieri, toate acestea in vederea cresterii mele profesionale.
Pt. inceput vreau sa va prezint un caz care pe mine m-a determinat sa postez si care m-a bucurat foarte mult! Poate pentru unii nu e cine stie ce (si sunt sigur de asta) dar pt. mine a contat mult ca, sper eu, am reusit sa rezolv cazul cu succes! Intra pacientul cu durere in H3, mai exact un 38; trimit la un film. cand am vazut filmul nu m-am speriat (foarte tare) insa am constientizat ca este un caz interesant care necesita multa atentie si rabdare. Pacientul ar fi vrut sa mearga la un coleg endodont care lucreza sub microscop insa colegul meu pleca in concediu..I-am zis ca ma apuc eu sa rezolv durerea, cel putin..am facut accesul cu gand sa pun un dentocalmin. insa am simtit provocarea de a duce la bun sfarsit ceea ce urma sa incep. si asa cum spunea un coleg de pe eugenol, "mi-am pus pantalonii maro" si m-am apucat de lucru..incepand cu 0.8 si terminand cu F1. mare mi-a fost bucuria cand am vazut filmul postoperator. astept sugestii, ce nu am facut bine, unde ar trebui sa insist mai mult, ce va place, ce nu va place..
Modificat ultima data de nico; 12-03-11 la 23:49.
Motivul: lipsa poze
|
| |
.
13-03-11, 01:58
|
#4 | | Initiat bine
Medic Dentist
.
| - : 0 Foarte frumos, felicitari!
Cum ai obturat, condensare verticala?
Keep up the good work!
P.S. au fost de bun augur si ptr tine "pantalonii maro"
.
13-03-11, 02:43
|
#9 | | Ucenic timid
Medic Dentist
.
| - : 0 Citat:
Publicat initial de sico de asta imi era frica ...eu nu as utiliza acest 3.8 ca si dinte stalp...mai ales ca lipsesc 3.7 si 3.6 si practic si 80% din 3.8  | i-am explicat pacientului ca nu putem avea baza in acest dinte, dar daca el vrea..bani de implante nu prea sunt..tu ce plan de tratament ai indica? |
| |
.
13-03-11, 02:56
|
#11 | | Ucenic timid
Medic Dentist
.
Publicat initial de sico eu prefer no stress solutions...adica sa dorm linisstit noaptea...sa nu imi vina pacientul cu probleme in cateva luni.
as fi extras dintele si as fi facut o scheletata...daca nu sunt bani de implante...
vorba aia... periuta de dinti si pasta is mai ieftine decat implantele | oricum, ma intalnesc iar cu pacientul, am sa mai discut cu el iar daca hotaram extractia dintelui atunci banii pe tratament ii scad din planul de tratament, tratamentul endo fiind pt mine o experienta placuta  daca ramanem tot la planul de tratament initial atunci nu-mi asum nici un risc, ii explic, il pun sa semneze si pace buna! Pe mine ma intereseaza in acest caz, in special, tratamentul endo, doar pt asta am postat. accept indicatii si din alte sfere, gen protetica. |
| |
.
13-03-11, 11:40
|
#12 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
| - : 0 ai ratat cumva o radacina distala?
__________________ It's about people. |
| |
.
13-03-11, 11:43
|
#13 | | Ucenic timid
Medic Dentist
.
Publicat initial de augustin ai ratat cumva o radacina distala?  | nu cred, am cautat atent dar nu am gasit decat un canal distal si 2 meziale. |
| |
.
13-03-11, 12:56
|
#14 | | Initiat
Medic Dentist
.
| - : 0 poate din cauza filmului dar si mie mi se pare ca ar mai fi o radacina distala aici
__________________ Dr. Vlad Lup |
| |
.
13-03-11, 13:32
|
#15 | | Ucenic timid
Medic Dentist
.
| = : +1 (+1/-0) Citat:
Publicat initial de zemo poate din cauza filmului dar si mie mi se pare ca ar mai fi o radacina distala aici | pacientul revine la cabinet asa ca o sa ma uit inca o data mai atent..o sa revin cu detalii. |
| |
.
13-03-11, 14:19
|
#16 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
| - : 0 si Rx preoperatorie sugereaza doua radacini distale.
__________________ It's about people. |
| |
.
15-03-11, 19:42
|
#18 | | Ucenic timid
Medic Dentist
.
Publicat initial de camil ianes Stati flexati ca nu sunt 2. Daca va uitati pe fata distala a rad mez vedeti aceeasi imagine. E doar o lamina dura mai groasa. | eu sunt sigur ca e doar un canal pt ca stiu ca am cautat bine si doar unul am gasit. |
| |
.
15-03-11, 19:59
|
#19 | | Mare Maestru
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de camil ianes Stati flexati ca nu sunt 2. Daca va uitati pe fata distala a rad mez vedeti aceeasi imagine. E doar o lamina dura mai groasa. | las sa fie, sa aiba de unde pierde cand pune puntea |
| |
.
16-03-11, 12:06
|
#21 | | Initiat
Student M. Dentara
.
| = : +1 (+1/-0) Si eu tind sa cred ca sunt 2 radacini distale, evidentiate nu de Preop, ci de Postop.
Se vede spatiul ligamentar si apexul.
__________________ ...Keep Walking... |
| |
.
16-03-11, 19:07
|
#24 | | Ucenic timid
Medic Dentist
.
Publicat initial de mihaibobis atunci ce plan de tratament protetic o sa-i propui? scheletata sau implante? | isi strange bani de implante..o sa mearga in strainatate, daca bine am inteles, si revine pt implante. |
| |
.
06-04-11, 20:44
|
#27 | | Ucenic timid
Medic Dentist
.
| = : +1 (+1/-0) 2.3, 2.4, 4.7 2.3- WL = 26,5
2.4- WL = V 24, P 23
4.7 am uitat WL, am gasit doar RXurile...
Mentionez ca toate au fost pp vitale. |
| |
.
06-04-11, 23:38
|
#28 | | Ucenic timid
Medic Dentist
.
| - : 0 3.5 3.5 - WL 20mm - obturatie de amalgam pusa in anglia. pacientul acuza durere, jena la masticatie, retentivitate de resturi alimentare. pm a fost tratat, pivot fibra de sticla, slefuit, amprentat iar vineri isi va primi coroana metalo-ceramica. |
| |
.
09-05-11, 23:20
|
#29 | | Ucenic timid
Medic Dentist
.
| - : 0 2x4.6, 4.3, imi pare rau ca nu am putut posta si un rx preoperator pt un molar. mi-e pe undeva pe la cabinet, trebuie sa-l caut..peretele distal al primului molar l-am refacut ulterior, imi scapase matricea circulara fara sa observ.
Modificat ultima data de stanleyy; 10-05-11 la 07:12.
|
| |
.
13-05-11, 18:53
|
#31 | | Ucenic timid
Medic Dentist
.
Publicat initial de raulsiladi frumoase tratamente! o mica observatie - e chiar asa de greu sa aranjezi putin pozele astea? daca le-ai pune in pozitia corecta, eventual pe un slide/fond ar disparea senzatia asta de dezordine si fi mult mai placute ochiului  | ms de observatie, o sa ma starduiesc sa le pun mai ordonat |
| |
.
 | Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (17:56) timp. |