Inregistrare Asigurari online +
.
 eugenol.ro    

Petitie pentru modificarea Legii 96/2007

discutie din eugenol.ro : Iata ca, desi s-a mai discutat despre aceasta petitie si la alta sectiune, consider ca ar trebui sa aiba ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona tehnicienilor dentari > Tehnicieni dentari > Discutii diverse
Ati uitat parola? Inregistrare


.
Like Tree17Multumiri

Raspunde
 
LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 26-03-09, 22:11   #1
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
0 (+1/-1)     
Default Petitie pentru modificarea Legii 96/2007

Iata ca, desi s-a mai discutat despre aceasta petitie si la alta sectiune, consider ca ar trebui sa aiba locul ei separat.

Sper ca , in urma acestei postari, accesul meu , ca initiator si "instigator", sa nu fie blocat, asa cum s-a intamplat deja pe forumurile OTDR si ANTD. Mai mult , administratorii acelor forumuri au sters atat discutiile cat si postarile referitoare la petitie, si tot ceea ce avea legatura cu legalitatea OTDR si nemultumirile adunate de aceasta lege.

Pentru cei ce nu stiu inca, vreau sa adaug ca in forma fizica, pe aceasta petitie s-au strans deja aproape 300 de semnaturi, iar online, inca aproximativ 140.
Linkul online este urmatorul:
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

Petitie
pentru modificarea Legii Tehnicianului Dentar, (96/2007)

Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/discutii-diverse/6630-petitie-modificarea-legii-96-2007-a/

In virtutea Art 47, Art 21, Art 29 aliniat 1) si Art 30 aliniat 1) din Constitutia Romaniei, initiem urmatoarea petitie de modificare a Legii 96/2007.
Motivele sunt urmatoarele:
Legea nr 96/2007, privind exercitarea profesiei de tehnician dentar, are multe lacune, creeaza nedreptate sociala si intra in contradictie cu prevederile Constitutiei Romaniei, privind libera asociere si dreptul neingradit la munca, precum si cu unele dintre normativele Uniunii Europene, privind libera circulatie si dreptul la munca pe Teritoriul Comunitar. De asemenea, functionarea Ordinului Tehnicienilor Dentari din Romania , asa cum se exercita la momentul actual , constituie o incalcare grava a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetateanului, tehnician dentar, care astfel este conditionat si obligat sa faca parte dintr-o asociatie, impotriva vointei sale; in caz contrar, este privat de dreptul de a-si practica liber si independent meseria.
In fapt,
Constitutia Romaniei, la art 37, privind dreptul de asociere, spune ca:
” Cetatenii se pot asocia liber în partide politice, în sindicate, în patronate si în alte forme de asociere. “
Reiese evident din textul legii fundamentale ca “se pot asocia” reprezinta un act voit, voluntar, la alegerea cetateanului. Ori, prin Legea 96/2007,la art.7 se spune ca:
"Art. 7. - (1) ”Profesia de tehnician dentar poate fi exercitata pe teritoriul României de orice persoana prevazuta la art.1, care îndeplineste urmatoarele conditii:
a) este posesoare a unui titlu oficial de calificare in profesia de tehnician dentar, prevazut de prezenta lege;
b) este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea acestei profesii;
c) nu are antecedente penale;
d) este membra a Ordinului Tehnicienilor Dentari din Romania."
De unde se trage concluzia ca, numai fiind membru al Ordinului iti poti exercita profesia.
Aceste prevederi din Legea 96/2007 aduc si o incalcare a prevederilor art 38 din Constitutia Romaniei, care spune ca:
”Dreptul la munca nu poate fi îngradit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupatiei, precum si a locului de munca este libera. “.
O alta incalcare grava a drepturilor cetateanului este prevederea de la Art.7 litera c), intrucat faptul ca un tehnician dentar are antecedente penale nu trebuie sa-i ingradeasca dreptul la munca! Exemplu: un accident rutier cu decesul victimei atrage dupa sine o condamnare penala. Asta inseamna ca acel tehnician dentar care a savarsit un omor din culpa si care si-a ispasit pedeapsa nu mai poate profesa?
Pe de alta parte, chiar Art 1 din Legea 96/2007, intra in contradictie cu articolele 7 si 10 ale aceleiasi legi, intrucat acest Art 1 spune ca:
"Art. 1. - (1) Profesia de tehnician dentar se exercita, pe teritoriul Romaniei, in conditiile prezentei legi, de catre persoanele fizice posesoare ale unui titlu oficial de calificare in profesia de tehnician dentar, […]
Cu alte cuvinte, atata timp cat detii o diploma de calificare intr-o meserie oarecare, este firesc si logic sa-ti poti exercita acea meserie, in limita competentelor, fara sa fii OBLIGAT sa te inscrii intr-un sindicat, patronat, asociatie, sau "organizatie profesionala, nonprofit, cu personalitate juridica de drept privat, apolitica, de interes public, cu patrimoniu si buget proprii, autonoma si independenta", asa cum se defineste Ordinul Tehnicienilor Dentari din Romania.
Este drept ca avem nevoie de un for care sa ne protejeze si sa ne sustina, in relatiile cu terte persoane si cu autoritatile statului . Consideram insa ca obligativitatea apartenentei la Ordin ,ca singura modalitate de a ne exercita meseria este o incalcare grosolana a libertatii individuale, si a drepturilor omului.
De asemenea, exista de mai bine de 10 ani Asociatia Nationala a Tehnicienilor Dentari din Romania, asociatie care a promovat interesele tehnicienilor dentari si pana la aparitia Legii 96/2007, si s-a achitat cu succes de indatoririle ce si le-a asumat, fara ca sa oblige insa vreun tehnician sa faca parte din randurile sale!
Din aceste ratiuni, consideram ca Legea nr 96/2007, asa cum a fost modificata si de Legea 269/2008 trebuie modificata !
In drept, solicitam
Modificarea Art.3 prin eliminarea referirilor la OTRD;
Actual:
Art.3 – (1)Controlul si supravegherea exercitarii profesiei de tehnician dentar se realizeaza de catre Ministerul Sanatatii Publice si de catre Ordinul Tehnicienilor Dentari din România, denumite în continuare autoritati competente române.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=6630
(2) Ordinul Tehnicienilor Dentari din Romania are obligatia furnizarii datelor si a informatiilor privind exercitarea profesiei de tehnician dentar catre coordonatorul national de recunoastere a calificarilor profesionale."
Modificat:
Art.3.–Controlul si supravegherea exercitarii profesiei de tehnician dentar se realizeaza de catre Ministerul Sanatatii Publice .
Modificarea Art 7, prin eliminarea punctelor c) si d);
Actual:
Art. 7 - Profesia de tehnician dentar poate fi exercitata pe teritoriul României de orice persoana prevazuta la art.1, care îndeplineste urmatoarele conditii:
a) este posesoare a unui titlu oficial de calificare in profesia de tehnician dentar, prevazut
de prezenta lege;
b) este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea acestei profesii;
c) nu are antecedente penale;
d) este membra a Ordinului Tehnicienilor Dentari din Romania.
Modificat:
Art. 7 - Profesia de tehnician dentar poate fi exercitata pe teritoriul României de orice persoana prevazuta la art.1, care îndeplineste urmatoarele conditii:
a) este posesoare a unui titlu oficial de calificare in profesia de tehnician dentar, prevazut
de prezenta lege;
b) este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea acestei profesii.
Modificarea Art. 9 , literele a), b) si c), prin eliminarea referirilor la OTDR
Actual:
Art. 9. – Tehnicianul dentar are urmatoarele obligatii:
a) sa cunoasca si sa respecte reglementarile legale în vigoare referitoare la exercitarea profesiei de tehnician dentar;
b) sa respecte Codul de etica si deontologie al profesiei de tehnician dentar si Regulamentul de organizare si functionare a Ordinului Tehnicienilor Dentari din România;
c) sa se pregateasca prin programe de educatie profesionala continua, avizate de Ordinul Tehnicienilor Dentari din Romania si de Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar;
Modificat:
Art. 9. – Tehnicianul dentar are urmatoarele obligatii:
a) sa cunoasca si sa respecte reglementarile legale în vigoare referitoare la exercitarea profesiei de tehnician dentar;
b) sa respecte Codul de etica si deontologie al profesiei de tehnician dentar ;
c) sa se pregateasca prin programe de educatie profesionala continua, avizate de Ministerul Sanatatii Publice si de Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar;
Eliminarea Art. 10
Actual :
Art. 10. - (1) Exercitarea profesiei de tehnician dentar se face pe baza certificatului de membru al Ordinului Tehnicienilor Dentari din Romania, eliberat pe baza urmatoarelor documente:
a) diploma, titlul sau certificatul de absolvire a unei forme de invatamant cu profil de tehnica dentara;
b) certificatul de cazier judiciar;
c) certificatul de sanatate fizica si psihica.
Modificarea Art. 14 , prin eliminarea referirilor la OTDR
Actual:
Art. 14. Programele de pregatire profesionala continua se realizeaza de furnizori acreditati, cu avizul Ordinului Tehnicienilor Dentari din Romania.;
Modificat:
Art 14. Programele de pregatire profesionala continua se realizeaza de furnizori acreditati, cu avizul Ministerului Sanatatii Publice, si de Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar;
Modificarea Art. 20, prin eliminarea referirilor la OTDR, precum si prin completarea sa cu prevederi legale.


Actual:
Art. 20. Litigiile sau abaterile de la etica profesionala se analizeaza, iar masurile se iau de conducerea unitatii ori de catre Ordinul Tehnicienilor Dentari din România, dupa caz, potrivit Codului de etica si deontologie al profesiei de tehnician dentar.
Modificat:
Art. 20. Litigiile sau abaterile de la etica profesionala se analizeaza si se solutioneaza potrivit Codului de Etica si Deontologie a profesiei de tehnician dentar, de catre conducerea unitatii . In cazul negasirii unei solutii amiabile, se va pronunta instanta de judecata teritoriala.
Modificarea Art. 26, literele d) , e) si h) , dupa cum urmeaza:
Actual:
Art. 26. – Ordinul Tehnicienilor Dentari din România are urmatoarele atributii:
[…]
d) elaboreaza Codul de etica si deontologie a profesiei de tehnician dentar;
e) supravegheaza respectarea Codului de etica si deontologie al profesiei de tehnician dentar;
h) elaboreaza reglementarile privind inregistrarea in Registrul unic al tehnicienilor dentari din Romania;
Modificat:
Art. 26. – Ordinul Tehnicienilor Dentari din România are urmatoarele atributii:
[…]
d) elaboreaza si modifica , impreuna si de comun acord, cu alte asociatii si patronate ale tehnicienilor dentari cu sediul in Romania, Codul de etica si deontologie al profesiei de tehnician dentar ;
e) supravegheaza , impreuna cu alte asociatii si patronate ale tehnicienilor dentari cu sediul in Romania, respectarea Codului de etica si deontologie al profesiei de tehnician dentar;
h)elaboreaza si modifica , impreuna si de comun acord, cu alte asociatii si patronate ale tehnicienilor dentari cu sediul in Romania, reglementarile privind inregistrarea in Registrul unic al tehnicienilor dentari din Romania;


Modificarea Art 52 dupa cum urmeaza:
Actual
Art. 52. – La data intrarii în vigoare a prezentei legi, prevederile referitoare la profesia de tehnician dentar cuprinse în art. 67 al Legii nr. 307/2004 privind exercitarea profesiei de asistent medical si a profesiei de moasa, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din România, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.578 din 30 iunie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si alte dispozitii contrare se abroga
Modificat:
Art. 52 .La data intrarii în vigoare a prezentei legi, prevederile referitoare la profesia de tehnician dentar cuprinse în legi anterioare, precum si alte dispozitii contrare se abroga.
Renumerotarea articolelor de lege, conform noilor modificari.
Drept pentru care, urmatorii semnam:CONSTITUTIA ROMANIEI- EXTRAS
Dreptul de petitionare Articolul 47
(1) Cetatenii au dreptul sa se adreseze autoritatilor publice prin petitii formulate numai în numele semnatarilor.
(2) Organizatiile legal constituite au dreptul sa adreseze petitii exclusiv în numele colectivelor pe care le reprezinta.
(3) Exercitarea dreptului de petitionare este scutita de taxa.
(4) Autoritatile publice au obligatia sa raspunda la petitii în termenele si în conditiile stabilite potrivit legii.
Accesul liber la justitie Articolul 21
(1) Orice persoana se poate adresa justitiei pentru apararea drepturilor, a libertatilor si a intereselor sale legitime.
(2) Nici o lege nu poate îngradi exercitarea acestui drept.
Libertatea constiintei Articolul 29
(1) Libertatea gândirii si a opiniilor, precum si libertatea credintelor religioase nu pot fi îngradite sub nici o forma. Nimeni nu poate fi constrâns sa adopte o opinie ori sa adere la o credinta religioasa, contrare convingerilor sale.
Libertatea de exprimare Articolul 30
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credintelor si libertatea creatiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
Dreptul de asociere Articolul 37
(1) Cetatenii se pot asocia liber în partide politice, în sindicate si în alte forme de asociere.
Munca si protectia sociala a muncii Articolul 38
(1) Dreptul la munca nu poate fi îngradit. Alegerea profesiei si alegerea locului de munca sunt libere.

Td. Micky, cristina ghita si 000v au multumit.
__________________
Born stupid? Try again!

Modificat ultima data de Dragos Dinulescu; 26-03-09 la 22:38.
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 26-03-09, 23:24   #2
Initiat bine
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar dr. patricia
.
   
Default

Cred ca tu o sa deschizi cutia Pandorei, deoarece vor sari si medicii, care sunt obligati sa se inscrie in CMDR ca sa poata practica , nu? Nu stiu cati dintre noi ar face-o daca aceasta inscriere ar fi benevola...
__________________
Life is hard. It's harder when you're stupid. -John Wayne
dr. patricia este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-03-09, 00:02   #3
SUNT BANAT!
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
+1 (+1/-0)     
Default

Pai din cate stiu eu sunt o multime de meserii ca si avocatii, notarii care platesc cotizatie lunara chiar 200 ron/luna si exemple mai sunt. La noi in tara se pare ca pana la urma toate meseriile vor avea un ordin si taxe peste taxe ca doar aastea sunt specialitatea romanului iar legile se dau in functie de interese.
Td. Micky este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-03-09, 01:18   #4
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de Dragos Dinulescu View Post
....
Sper ca , in urma acestei postari, accesul meu , ca initiator si "instigator", sa nu fie blocat, asa cum s-a intamplat deja pe forumurile OTDR si ANTD. ...
Nici nu se pune problema de asa ceva. Evident daca discutiile raman in limita regulamentului dar cred ca asta nu e o problema.
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Sirona Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-03-09, 10:01   #5
SUNT BANAT!
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
+1 (+1/-0)     
Default

pai sincer nu cred ca te poti lupta cu legea in tara romaneasca, dr sunt 14.000 si nu au facut nimica, noi inca 3500 de membrii. Fiecare face ce poate pt. breasla lui dar din interior incercand sa faca sa nu fie mai rau decat este. De ce au interzis subiectul pe OTDR stiu dar pe ANTD unde erau destul de multi sustinatori de ai tai Dragos nu stiu.
Td. Micky este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-03-09, 10:10   #6
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de Td. Micky View Post
pai sincer nu cred ca te poti lupta cu legea in tara romaneasca, dr sunt 14.000 si nu au facut nimica, noi inca 3500 de membrii. ....
Nu se poate face nimic pentru ca oamenii gandesc asa, ca nu se poate face nimic. Si ghici ce de intampla, nimic.
Eu am prins vremuri cand se schimbau multe Am asa o senzatie ca vor reveni vremurile alea ...
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Sirona Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-03-09, 10:21   #7
SUNT BANAT!
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
   
Default

cutitul a ajuns la os la prea multe categorii, bresle etc... , vor fi ceva scandaluri rasunatoare ca nu se mai poate. Ce nu pot eu sa inteleg de ce nu luam exemplu de la o tara ca Germania - - daca acolo e totul ok dace sa nu fie si aici????????
Td. Micky este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-03-09, 21:11   #8
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de dr. patricia View Post
Cred ca tu o sa deschizi cutia Pandorei, deoarece vor sari si medicii, care sunt obligati sa se inscrie in CMDR ca sa poata practica , nu? Nu stiu cati dintre noi ar face-o daca aceasta inscriere ar fi benevola...
Stiu, dna doctor...STIU! Numai ca, nu eu am facut legea (legile), si nu pot fi acuzat ca instig la revolta. Eu doar incerc sa deschid ochii colegilor, si, de ce nu, pe cei ai medicilor. Nu e vina mea ca suntem condusi de niste minti "luminate"! Ce e mai grav ,e faptul ca PANA ACUM, ar fi trebuit sa reactioneze cineva...Chiar sunt surprins ca nu a mai vazut nimeni pana la mine, faptul ca ni se incalca drepturile constitutionale! Sau, poate a vazut, dar e "prea greu sa stai in picioare"...vorba lui Chilian...

Multumesc, Eugenol man! Multumesc si de incurajari!

Micky, pentru "cultura" ta generala, afla ca 80% dintre liderii ANTD se regasesc acum si in structurile de conducere OTRD. DECI...

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

Dati click pe linkuri si ascultati cu MARE atentie!
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-03-09, 22:53   #9
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de eugenol man View Post
Nu se poate face nimic pentru ca oamenii gandesc asa, ca nu se poate face nimic. Si ghici ce de intampla, nimic.
Eu am prins vremuri cand se schimbau multe Am asa o senzatie ca vor reveni vremurile alea ...

...Si eu am prins vremurile alea...Si cred ca vor reveni...
--------------------------
--------------------------
Citat:
Publicat initial de Td. Micky View Post
cutitul a ajuns la os la prea multe categorii, bresle etc... , vor fi ceva scandaluri rasunatoare ca nu se mai poate. Ce nu pot eu sa inteleg de ce nu luam exemplu de la o tara ca Germania - - daca acolo e totul ok dace sa nu fie si aici????????
Pentru ca noi nu suntem nemti!
Pentru ca, in 1866, a trebuit sa aducem un domn din dinastia Link [Necesita inregistrare pentru acces.] ca sa puna ordine in Principatele Romane si sa continue ceea ce incepuse Cuza, adica sa MODERNIZEZE Romania. Si bine ne-a prins!

Acum nu mai putem astepta nemtii, americanii sau japonezii sa ne faca reforma. Va trebui s-o facem singuri. Oare vom avea putere? Sau ne vom balaci in continuare in mocirla cu iz balcanic? Voi ce ziceti?

Eu "ma bag". Voi va bagati?
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 28-03-09, 13:25   #10
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
   
Default

Ca sa distugi un "sistem", ai mai multe posibilitati. Acum, pe moment, imediat, imi vin doua in minte:
- te infiltrezi in sistem si "zici ca ei, dar faci ca tine"; daca esti prea non-conformist si "deranjezi" risti sa o iei pe coaja asa ca "pleaca capul" doar atat cat trebuie si te lasa mandria/orgaoliul propriu;
- le dai "puterea"; daca vrei sa termini pe cineva, ii dai putere, bani,prestigiu, recunoastere (inter)nationala, etc. si i se urca la cap, apoi se auto-distruge, fara ajutor din afara
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=6630
Nu stiu daca si cand sunt folositoare astfel de strategii, in cazurile discutate, dar ar fi util sa tineti cont de ele sau, macar, sa fiti atenti sa nu vi se intample.
Empiric, stiam si ma ghidam dupa axioma: "orice actiune are un motiv sau un scop"; ulterior, am descoperit ca exista si la nivel stiintific. Deci: "Ce se urmareste? Care este motivul sau scopul actiunii?" Raspundeti pentru voi mai intai, apoi incercati sa intelegeti "oponentul" pentru o contra-carare eficienta.
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 28-03-09, 14:55   #11
SUNT BANAT!
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
   
Default

eu tin cont de prima, e mai eficienta
Td. Micky este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 30-03-09, 21:26   #12
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de radualionte View Post
Ca sa distugi un "sistem", ai mai multe posibilitati. Acum, pe moment, imediat, imi vin doua in minte:
- te infiltrezi in sistem si "zici ca ei, dar faci ca tine"; daca esti prea non-conformist si "deranjezi" risti sa o iei pe coaja asa ca "pleaca capul" doar atat cat trebuie si te lasa mandria/orgaoliul propriu;
- le dai "puterea"; daca vrei sa termini pe cineva, ii dai putere, bani,prestigiu, recunoastere (inter)nationala, etc. si i se urca la cap, apoi se auto-distruge, fara ajutor din afara
La noi, problema e ca nu am vazut pana acum nici o demisie dintr-o functie importanta, chiar si in conditiile in care acea persoana s-a compromis. Mai tineti minte ce a zis prezidentul nostru Basescu? A demisionat? N-a demisionat... Deci, cum pot sa cred eu ca, daca n-a demisionat Presedintele, atunci cand a zis ca o s-o faca, o sa demisioneze...cine? Dna Alina Moldovan? Ca are cateva sute de tehnicieni care nu sunt de acord cu modul discretionar de a conduce al dumneaei? Sau ca Legea 96 e neconstitutionala?
Domnule doctor...cred ca acum e momentul sa facem ceva. Astia, care suntem dispusi sa mergem pana in panzele albe! Astia care suntem dispusi sa luam suturi in fund in lupta cu..."dusmanul de clasa"
Nu mai e timp de pierdut. Daca acum nu se intampla nimic, o sa ajungem sa nu mai putem scoate nici un sunet. Oricum, multi colegi sunt lasi, vorbesc doar pe la colturi, n-au curaj sa spuna in public ce gandesc! Altii sunt tematori...Pe multi ii ustura doar banii pe care trebuie sa-i dea. Daca n-ar fi taxele atat de mari, probabil ca n-ar avea nimic de comentat Si, pana la urma, are si logica! De ce noi, tehnicienii dentari, cetateni ai Romaniei, sa platim mai multe taxe decat un alt contriuabil?
Pe mine insa, ma deranjeaza umilirea la care suntem supusi. Batjocorirea Constitutiei. Pentru ce mai avem o Constitutie, daca e calcata in picioare? Cei 50 de ani de comunism si-au pus amprenta! Vreti sa cred ca dumneavoastra, medicii dentisti, sunteti multumiti de existenta CMDR? V-a ajutat CMDR vreodata cu ceva? A stiut sa faca CMDR altceva decat sa stranga bani? Nu cred! Poate ma insel...Chiar as fi curios sa-mi argumentati rostul CMDR pe lumea asta, si sa imi si dati exemple in care , medici stomatologi, nu si-ar fi putut desfasura activitatea fara ajutorul pretios primit de la CMDR!
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 31-03-09, 19:22   #13
La primele mesaje
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar Zefirul
.
   
Default

Ma tem ca ei sunt prea multi,iar noi prea putini....iar "ei" vor sa castige bani pe spatele nostru cu taxele lor aberante.Guess what: unii dintre noi nu avem laboratoare sa ne permitem o astfel de taxa;unii dintre noi muncim pe salarii de vanzator in market.De ce nu renunt?!Pentru ca imi place meseria mea.
Dragos Dinulescu a multumit.
__________________
"Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta. Cei cu adevarat mari te fac sa simti ca si tu poti deveni mare." Mark Twain
Zefirul este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 01-04-09, 12:05   #14
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de Dragos Dinulescu View Post
....Sau ca Legea 96 e neconstitutionala?
Domnule doctor...cred ca acum e momentul sa facem ceva....

Chiar as fi curios sa-mi argumentati rostul CMDR pe lumea asta, si sa imi si dati exemple in care , medici stomatologi, nu si-ar fi putut desfasura activitatea fara ajutorul pretios primit de la CMDR!

Daca legea 96 crezi ca e neconstitutionala poti sesiza Curtea Constitutionala si vei primi raspuns.

CMDR ne ajuta pentru ca reglementeaza practica medicala adica un impostor nu poate practica stomatologia in Ro sau daca e o plangere de malpraxis atunci formeaza o comisie pentru a da un aviz pe baza caruia Judecatorul hotareste ce si cum.
Ca s-ar putea face mai bine treaba CMDR-ului asta e alta discutie ...

Sistemul este bine gandit asa cum este (bine se mai pot face modificari pe ici pe colo pentru optimizare) dar este de multe ori abuzat sau folosit ineficient din lipsa de interes.

PS la fel este reglementata activitatea medicilor si un EU...
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Sirona Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 02-04-09, 00:45   #15
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
   
Default

Pai asta o sa si fac! O sa sesizez Curtea Constitutionala! Asta e rolul petitiei!
Cat despre rolul CMDR, si al altor "ordine"... sa ma scuzi! Daca un impostor practica stomatologia fara licenta, atunci nu CMDR ar trebui sa ia atitudine, ci Procuratura! "Practicarea unei meserii fara licenta sau diploma necesara" Iar daca acel impostor are o diploma falsa, atunci intra si la "fals si uz de fals". La ce mai trebuie CMDR? Sa functioneze in paralel cu justitia/procuratura?
Iar despre malpraxis...Aici e alta problema. In tarile civilizate din intreaga lume, in cazuri de malpraxis, se constituie o comisie care analizeaza cazul... Nu e gata constituita, ca eventual, in caz de malpraxis , sa "se stie" dinainte cine "se ocupa" de problema, ca sa fie "trase sfori" .Dragii mei! Se pare ca stiti niste chestii numai "dupa ureche", "din auzite"! Si apoi, o Link [Necesita inregistrare pentru acces.]">asigurare de malpraxis e obligatorie, chiar si in Romania!
Si iar intreb...Care mai e rolul CMDR? (OAMR, CMR, OTDR) De ce trebuie platita cu taxe suplimentare o intreaga armata ca se existe aceste structuri? Care, la drept vorbind, nu fac nimic? De ce nu sunt integrate Ministerului Sanatatii, asa cum ar fi firesc? De ce nu sunt platite de la Buget?
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 02-04-09, 02:19   #16
Moderator eugenol
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar dentapro
.
-1 (+0/-1)     
Default

Citat:
Publicat initial de Dragos Dinulescu View Post
...De ce nu sunt integrate Ministerului Sanatatii, asa cum ar fi firesc? De ce nu sunt platite de la Buget?
Din acelasi motiv pentru care Federatia Romana de Fotbal nu e integrata in MInisterul Sporturilor (sau cum s-o mai fi chemind acum). CMDR, CMR, OTDR OAMR si alte C-uri si O-uri sunt institutii private, ale fiecarei "bresle" si nu ar fi normal sa fie in subordinea unei institutii publice si nici sa fie platite din ban public.
__________________
Homo sapiens non urinat in ventum
dentapro este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 06-04-09, 20:32   #17
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de dentapro View Post
Din acelasi motiv pentru care Federatia Romana de Fotbal nu e integrata in MInisterul Sporturilor (sau cum s-o mai fi chemind acum). CMDR, CMR, OTDR OAMR si alte C-uri si O-uri sunt institutii private, ale fiecarei "bresle" si nu ar fi normal sa fie in subordinea unei institutii publice si nici sa fie platite din ban public.
Domnu` Dentapro... e corect ce spuneti...OAMR este o "organizatie profesionala, nonprofit, cu personalitate juridica de drept privat, apolitica, de interes public, cu patrimoniu si buget proprii, autonoma si independenta" Numa` ca...e o mica problema. Fiind de drept privat, nu are cum sa ne oblige sa apartinem ei! E ca si cum Federatia Romana de Fotbal, de care tocmai ati amintit, s-ar gandi ea sa ne oblige sa ne inscriem acolo. Si sa platim taxe si cotizatii. Ca asa "vrea muschii ei".

DECI:
Ori e de drept privat, si in acest caz nu ne poate obliga la nimic
Ori e o structura a statului, ne poate obliga sa ne conformam regulilor (desi tot se incalca Constitutia, si asa) dar e finantata de la buget, si atunci nu mai platim nimic!

In final, stau si ma intreb, unde vedeti dv normalitatea unei asemenea situatii...
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 06-04-09, 22:25   #18
SUNT BANAT!
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
+1 (+1/-0)     
Default

Ok eu va dau liber sa desfintati OTDR si CMDR si ce va rezulta apoi o sa vedeti HAOS, un big bull ..., ma rog treaba voastra ce faceti dar luati aminte ca dupa aia vine alta marie cu aceeasi palarie - ganditi-va, aveti nevoie de si mai multe complicatii decat sunt acuma - lasati prostiile si vedeti-va de lucrul vostru si incercati sa va faceti remarcati pe plan profesional si prin lucrari excelente si cat mai multi pacienti multumiti.
Multumesc
Td. Micky este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-04-09, 01:04   #19
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
   
Exclamation

Micky...
Pentru a nu stiu cata oara, constat ca n-ai priceput NIMIC!
Este ultima data, pe cuvantul meu, cand o sa-ti dau o replica, un raspuns, ceva...
Tu chiar nu ai inteles ca eu, si altii care ne revoltam impotriva "inregimentarii" nu avem nimic cu respectivele asociatii/organizatii? Noi avem ce avem cu legile, care sunt strambe! E o problema de PRINCIPII!
Nu trebuie sa ne dai tu voie sa desfiintam ceva...Poate se vor desfiinta, poate ca vor ramane...Nu asta e ideea! Orice organizatie, asociatie, colegiu are rolul lui, si de obicei apare pentru a satisface o necesitate. Numai ca, aceasta asociatie, oricare ar fi ea, nu trebuie sa te constranga la a face parte din ea. PRICEPI?
Constat ca OTDR, si probabil ca si OAMR si alte Colegii, au aparut tot ca o necesitate, odata pentru ca s-a constatat ca autoritatile, recte Minsterul Sanatatii nu mai are chef si competenta, prin functionarii din ce in ce mai "calificati " sa se ocupe in mod serios de oamenii pe care ar trebui sa-i "pastoreasca"; pe de alta parte, poate si ca o necesitate a unora de a avea putere si bani! Pentru ca, e evident ca cine ajunge sa conduca asemenea asociatii, ajunge un fel de Dumnezeu, si taie si spanzura, si face reguli in breasla respectiva, dupa bunul sau plac...
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=6630
Tu, Micky, ai ales sa ajuti OTDR-ul. Foarte bine. E alegerea ta. Sa nu plangi foarte tare cand vei lua suturi in fund ,cand va veni si vremea asta... Te rog insa sa nu mai deviezi de la subiect. Iar, in cazul de fata, subiectul este :
Legea 96 este stramba, pentru ca incalca drepturile constitutionale ale cetatenilor romani, care practica tehnica dentara. Iar legea aceasta trebuie SCHIMBATA, pentu a se instaura o stare de NORMALITATE.
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-04-09, 01:37   #20
Moderator eugenol
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar dentapro
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de Dragos Dinulescu View Post
Domnu` Dentapro... e corect ce spuneti...OAMR este o "organizatie profesionala, nonprofit, cu personalitate juridica de drept privat, apolitica, de interes public, cu patrimoniu si buget proprii, autonoma si independenta" Numa` ca...e o mica problema. Fiind de drept privat, nu are cum sa ne oblige sa apartinem ei! E ca si cum Federatia Romana de Fotbal, de care tocmai ati amintit, s-ar gandi ea sa ne oblige sa ne inscriem acolo. Si sa platim taxe si cotizatii. Ca asa "vrea muschii ei".

DECI:
Ori e de drept privat, si in acest caz nu ne poate obliga la nimic
Ori e o structura a statului, ne poate obliga sa ne conformam regulilor (desi tot se incalca Constitutia, si asa) dar e finantata de la buget, si atunci nu mai platim nimic!

In final, stau si ma intreb, unde vedeti dv normalitatea unei asemenea situatii...
Referitor la FRF lucrurile stau exact asa cum ai spus, FRF este singura organizatie autorizata cpnform legii sportului de prin 2000 - 2001 sa organizeze activitatea fotbalistica in ROmania. Vrei sa joci in competitiile organizate de ea tre' sa fii membru al FRF. Nu stiu sa-ti spun de ce da' nu e voie de la lege decit o singura federatie pe ramura sportiva.

Poate ca exemplul meu nu e cel mai bun. Mai corect ar fi sa spun ca CMDR sau OTDR reprezinta sau ar trebui sa reprezinte un fel de International Board al stomatologiei (pentru cine nu stie IB este organismul care se ocupa cu elaborarea regulilor jocului de fotbal asociatie). Federatiile de fotabl recunosc si adera la aceste reguli si se ocupa de organizarea de competitii etc.

Cam asa cred ca ar trebui ideal sa stea lucrurile in profesia noastra si cam in orice profesie liberala, Sa edxiste o singura organizatie care sa stabileasca un set minimal de regulir de organizare a profesiei (nu de practicare a ei, asta ar trebui sa fie "guvernata" de stiinta), reguli la care ar trebui sa adere toti practicantii acelei profesii. Restul asociatiilor profesionale se ocupa de cursuri, concursuri, specializari, competente etc dupa regulile de mai sus.Asta la modul ideal. Ca in Romania si probabil prin multe alte parti lucrurile stau mai mult sau mai putin la distanta de ideal e alta poveste.

Si a' naibii Piti tot nu si-a dat demisia. Sau si-a dat-o?
__________________
Homo sapiens non urinat in ventum
dentapro este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-04-09, 08:38   #21
SUNT BANAT!
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
   
Thumbs down

Citat:
Publicat initial de Dragos Dinulescu View Post
Micky...
Pentru a nu stiu cata oara, constat ca n-ai priceput NIMIC!
Este ultima data, pe cuvantul meu, cand o sa-ti dau o replica, un raspuns, ceva...
Tu chiar nu ai inteles ca eu, si altii care ne revoltam impotriva "inregimentarii" nu avem nimic cu respectivele asociatii/organizatii? Noi avem ce avem cu legile, care sunt strambe! E o problema de PRINCIPII!
Nu trebuie sa ne dai tu voie sa desfiintam ceva...Poate se vor desfiinta, poate ca vor ramane...Nu asta e ideea! Orice organizatie, asociatie, colegiu are rolul lui, si de obicei apare pentru a satisface o necesitate. Numai ca, aceasta asociatie, oricare ar fi ea, nu trebuie sa te constranga la a face parte din ea. PRICEPI?
Constat ca OTDR, si probabil ca si OAMR si alte Colegii, au aparut tot ca o necesitate, odata pentru ca s-a constatat ca autoritatile, recte Minsterul Sanatatii nu mai are chef si competenta, prin functionarii din ce in ce mai "calificati " sa se ocupe in mod serios de oamenii pe care ar trebui sa-i "pastoreasca"; pe de alta parte, poate si ca o necesitate a unora de a avea putere si bani! Pentru ca, e evident ca cine ajunge sa conduca asemenea asociatii, ajunge un fel de Dumnezeu, si taie si spanzura, si face reguli in breasla respectiva, dupa bunul sau plac...
Tu, Micky, ai ales sa ajuti OTDR-ul. Foarte bine. E alegerea ta. Sa nu plangi foarte tare cand vei lua suturi in fund ,cand va veni si vremea asta... Te rog insa sa nu mai deviezi de la subiect. Iar, in cazul de fata, subiectul este :
Legea 96 este stramba, pentru ca incalca drepturile constitutionale ale cetatenilor romani, care practica tehnica dentara. Iar legea aceasta trebuie SCHIMBATA, pentu a se instaura o stare de NORMALITATE.
pai si eu ce mama ei fac, incerc sa modifica legea dar din interior si crede-ma am mai multe sanse, tu din exterior doar faci scandal, asta e...vad ca tu nu ai priceput nimic
Td. Micky este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-04-09, 15:38   #22
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
   
Default

Fratilor, eu nu mai inteleg (aproape) nimic. Unul vrea sa modifice legea din interior (micky), altul o vrea modificata din exterior (dragos). Cel mai bine si corect fata de colegii tehnicieni (pe care-i priveste direct aceasta disputa) ar fi sa va stabiliti fiecare cate un plan de bataie, cu avantaje si, mai ales, dezavantaje, puncte de vedere ferme (la care nu ati adauga nici un compromis- atentie:capcana!) si, poate cel mai important, scopul sau motivul pentru care faceti acest demers (ce se urmareste la modul general dar si in plan personal mai ales). Altfel, "discutia" voastra este pur teoretica si nu are nici o finalitate (parere subiectiva).
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-04-09, 20:48   #23
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de radualionte View Post
Fratilor, eu nu mai inteleg (aproape) nimic. Unul vrea sa modifice legea din interior (micky), altul o vrea modificata din exterior (dragos). Cel mai bine si corect fata de colegii tehnicieni (pe care-i priveste direct aceasta disputa) ar fi sa va stabiliti fiecare cate un plan de bataie, cu avantaje si, mai ales, dezavantaje, puncte de vedere ferme (la care nu ati adauga nici un compromis- atentie:capcana!) si, poate cel mai important, scopul sau motivul pentru care faceti acest demers (ce se urmareste la modul general dar si in plan personal mai ales). Altfel, "discutia" voastra este pur teoretica si nu are nici o finalitate (parere subiectiva).
Domnule doctor,
In ceea ce ma priveste chiar nu am un obiectiv personal in tot ceea ce intreprind. Poate parea ciudat, pentru ca s-a vazut pana acum , ca fiecare incearca sa traga spuza pe turta proprie...Nu e si cazul meu. Un coleg de facultate, si el tehnician dentar, chiar m-a intrebat:"De ce te mai agiti? Ca in 3 ani nici n-o sa mai fii tehnician dentar!" I-am spus: "Teo, eu o sa fac tehnica dentara si dupa ce termin facultatea, e ceva ce-mi place, si apoi nu pot sa stau cu mainile-n san si sa contemplu cum ni se ingradesc libertatile."

Pe cartea mea de vizita va scrie :

"Tehnician Dentar,
Medic Dentist"

in ordinea asta...

Pana acum , nu am avut parte decat de suturi in fund (de la colegi care vorbesc pe la spate si sunt niste "gigi contra") si de amenintari, mai mult sau mai putin voalate, din partea unora din OTDR , carora probabil ca le "stric ploile". Deci, demersul meu este unul general, in favoarea breslei tehnicienilor dentari, si in favoarea respectarii Constitutiei, care este legea de capatai a oricarui stat.

In ceea ce il priveste pe Micky, desi spune ca incearca sa faca ceva, nu vad sa fi facut pana acum. El nu constientizeaza ca Legea 96 este neconstitutionala, ii tot da inainte cu OTDR-ul si cu necesitatea acestuia, ca "organism" necesar breslei. Poate ca o sa ma intalnesc cu el la Brasov, la AG a OTDR, si o sa vad daca va veni cu propuneri, daca va misca ceva...
DA, o sa ma duc si eu la Brasov, o sa ma bag in gura lupului. Probabil ca n-o sa ma lase nimeni sa vorbesc, sau poate chiar ma vor da afara din sala. Sunt curios ce se va intampla. Dar de dus, tot ma duc! Nu scapa ei asa usor de gura mea!
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-04-09, 23:36   #24
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
   
Default

Sa revenim la neconstitutionalitate:

Singurul mod in care o lege e declarata neconstitutionala este cand Curtea Constitutionala (in urma unei sesizari) se pronunta asupra acele legi. Daca e neconstitutionala atunci ea suspenda aplicabilitatea pana la modificarea ei.

sugestie: Legea este contitutionala pentru ca nu ingradeste ci reglementeaza practica unei meserii. (notiuni diferite).

Acum ca tot e petitie si ca incerc sa ma documentez am descoperit un motiv mult mai bun de a propune modificarea legii 96.

Citez:

Citat:
SECŢIUNEA a 2-a
Autorizarea exercitării profesiei de tehnician dentar

ART. 10
(1) Exercitarea profesiei de tehnician dentar se face pe baza certificatului de membru al Ordinului Tehnicienilor Dentari din România şi a autorizaţiei de libera practica, eliberate de Ministerul Sănătăţii Publice.

Ce cauta Ministerul aici cand practica este reglementata de Ordin (ca asta e de fapt si ideea acestuia) ???


Citat:
k) acorda aviz pentru eliberarea certificatului de libera practica de către Ministerul Sănătăţii Publice.

Adica Ordinul da aviz ca Ministerul Sanatatii sa dea certificatul cu care apoi ....
Citat:

SECŢIUNEA a 3-a
Membrii Ordinului Tehnicienilor Dentari din România

ART. 27
(1) Tehnicienii dentari care deţin autorizaţia de libera practica devin membri ai Ordinului Tehnicienilor Dentari din România şi sunt înscrişi de drept în Registrul unic al tehnicienilor dentari din România, care este elaborat de Ordinul Tehnicienilor Dentari din România şi Ministerul Sănătăţii Publice, se păstrează la Consiliul naţional al Ordinului Tehnicienilor Dentari din România şi se publica anual în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Deci te intorci la Ordin sa te faca membru .... si Registrul unic e elaborat de Ordin si de Minister !!! Adica unii fac pana la N si ceilalti de la N in colo si iarna le pun impreuna.

In concluzie, prin comparatie cu Colegiul care se descurca independent (cum ar trebui) sa acrediteze medicul ca sa poata practica, la TD trebuie sa te duci si la Minister dupa ce mergi la ordin pt aviz ca apoi sa revi pentru a te inscrie in Ordin. (simplu si logic )
Care o fi ratiunea (din moment ce am stabilit ca ordinul reglementeaza ...)?

Poate ca acesta ar fi un motiv de a schimba legea 96 si nu neconstitutionalitatea ei ce (cum spuneam) e simplu de verificat.
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Sirona Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 10-04-09, 08:49   #25
SUNT BANAT!
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
+1 (+1/-0)     
Default

no, una din cererile mele a fost reprezentarea la AGN, care vad ca s-a propus la ordinea de zi, cealalta e Mandatarea si o sa propun si asta. In rest am dorit filiala si am cerut - dar am primit sediu pt CJ e si asta bine, se misca ceva - ca tu nu ai vazut nimic e pt. ca noi colaboram prin CJ cu CN si Presedintele OTDR.
Va fi mai bine in curand
Td. Micky este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 10-04-09, 18:51   #26
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
-1 (+0/-1)     
Default

E-M,

Multe sunt "simple si logice" in tara asta... =)) nu vezi ca e un talmes-balmes in toata legea?

Si iar ma intreb...pentru ce avem nevoie de un organism paralel Ministerului Sanatatii? Chiar nu reusiti sa va desprindeti de ideea de "grup"?

V-ati gandit vreodata ca sunteti imaturi din punct de vedere social, atata timp cat va simtiti bine ca apartinand unui grup? Zau, fara sa va suparati pe mine, nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar nu credeti ca ar trebui sa deveniti odata si odata independenti si pe picioarele voastre? Tot ii dati inainte cu :"organism care sa ne reprezinte interesele"...de parca ati fi niste copii neajutorati, si aveti nevoie de ocrotire...
Cum sa va spun ca daca ati facut vreuna "nefacuta", vreo boacana, vre-un malpraxis, daca aveti vreo reclamatie la protectia consumatorului, sau la fisc, sau mai stiu si eu unde...la Federatia Romana de Fotbal..., (ca se discutase mai acum cateva zile...) SINGURI va trebui sa va rezolvati problema? Nu o sa va ajute NIMENI altcineva! Nici OTDR, nici ANTD, nici CMDR, samd...
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=6630

Un OTDR (CMDR) ar trebui sa promoveze (impreuna cu alte organizatii similare!) politici de strategie pentru viitor, sa elaboreze coduri deontologice, sa propuna cifre de scolarizare, programe scolare si de perfectionare. In nici un caz sa acorde avize pentru libera practica, pt ca avem deja niste diplome de absolvire si de calificare, DA? Eliberate de scolile pe care le-am absolvit. In nici un caz OTDR (CMDR) nu trebuie sa faca "politie", sa exercite constrangeri (vezi inscrierea si plata taxelor - fortat ), sau sa aiba pretentia ca e unic si irepetabil, si fara de el nu putem sa ne exercitam meseria. Si pana acum ne-am facut treaba, si n-a existat OTDR-ul...

Ai dreptate cand spui ca :"Singurul mod in care o lege e declarata neconstitutionala este cand Curtea Constitutionala (in urma unei sesizari) se pronunta asupra acele legi. Daca e neconstitutionala atunci ea suspenda aplicabilitatea pana la modificarea ei. "

Asta incerc sa fac eu acum. Legea nu e neconstitutionala ca am zis eu, Dinulescu... Eu am constatat ca sunt prevederi in ea(lege) care contravin Constitutiei. Asta inseamna ca o sa sesizez Curtea Constitutionala, care o sa se pronunte asupre acestui fapt!

Si, va rog eu, incercati de-acum incolo sa "cresteti"! Maturizati-va , deschideti ochii, deveniti independenti din toate punctele de vedere, si veti vedea ca viata e mai frumoasa cand nu ti se impun reguli (de cele mai multe ori absurde si abuzive) ! E minunat cand regulile ti le impui singur, pentru ca esti RESPONSABIL, CORECT, CINSTIT cu tine si cu ceilalti!
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 10-04-09, 19:34   #27
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
   
Default

Citat:
In nici un caz sa acorde avize pentru libera practica, pt ca avem deja niste diplome de absolvire si de calificare, DA? Eliberate de scolile pe care le-am absolvit.
Aici e confuzia ta. Diploma atesta ca ai terminat acea scoala nu si ca poti practica in RO.
De ce? Pentru ca eu cu diploma in Bangladesh vin si spun ca e OK sa practic si eu. (sau am diploma unei universitati facute pe hartie ...)

Ca OTDR sau alte organizatii se comporta ca si cum ar fi D-zeu pe pamant asta e vina acelor oameni nu legilor.

Noi trebuie sa avem o forma de organizare asociativa care sa ne reprezinte in relatie cu alte institutii ale statului pentru ca statul nu se poate adresa la nimereala unor asociatii ci trrebuie sa fie cineva clar desemnat.

Avand in vedere ca structura de conducere OTDR sau CMDR se alege prin vot pur democratic in cadrul breslei nu vad unde e problema.

In sfarsit poate ca nu sunt matur, dar practic sunt sigur si pana la urma nu conteaza asa de mult sistemul atata timp cat treaba merge bine. Daca nu merge bine atunci trebuie vazut ce schimbari minime sunt necesare pentru a-l face sa mearga.

E clar ca argumentele sunt inutile si ca tu ai hotarat cum sa faci de acum in colo asa cum si o parte din noi am facut asta. Atata timp cat respectam legea rezultatele conteaza.
Td. Micky a multumit.
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Sirona Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-04-09, 20:32   #28
Initiat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
   
Default

Pt Dragos : cum vrei sa participi al AG Brasov, cand banuiesc ca nu esti MEMBRU ???????? sau ma insel ?
De unde ai scos ca 80% din cond. ANTD e la OTDR? CRED CA ESTI PROST INFORMAT -nu este nici o persoana - nici in biroul executiv, nici in consiliul national............
denta este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-04-09, 23:27   #29
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
   
Default

Pt Denta:

M-am uitat in urma sa vad cum am zis exact. Nu am mai gasit post-ul meu...probabil ca e pe alta pagina, anterioara. In orica caz, ideea e ca 80% dintre membrii marcanti ai ANTD, se regasesc in conducerea OTDR. Asta am vrut sa zic, daca s-a inteles altceva, imi fac mea culpa.

"CRED CA ESTI PROST INFORMAT -nu este nici o persoana - nici in biroul executiv, nici in consiliul national"...Uite, din memorie, iti spun ca dna Angela Dobrai, Paul Gabor si Liviu Fera sunt membri marcanti, din ANTD, care acum ocupa pozitii de conducere in OTDR. Doar pe acestia mi i-am amintit acum. Daca mai caut prin memorie si prin hartii, gasesc 80%. DA?
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=6630

In ceea ce priveste participarea mea, ca ne-membru, asa am gandit-o si eu. Ca n-am ce cauta acolo. Dar o colega de la Sibiu , care s-a ocupat de strangerea de semnaturi pe petitia pe care am initiat-o, s-a interesat, si la AG de la Brasov vor fi primiti toti tehnicienii dentari care vor sa participe, chiar daca sunt sau nu membri OTDR. Asa ca, in calitate de tehnician dentar, o sa ma duc. Daca nu ma vor primi...asta e alta treaba!

Pentru E-M

Nu fac nici o confuzie, tu faci! Ministerul Educatiei a calificat si califica tehnicieni dentari, dupa planuri de scolarizare, TOCMAI ca sa profeseze in Romania. Deci, e firesc sa si profeseze in Romania , atata timp cat au o diploma emisa de o institutie de invatamant romaneasca. Nu ti se pare logic si firesc?
"Pentru ca eu cu diploma in Bangladesh vin si spun ca e OK sa practic si eu." Aici n-am inteles ce ai vrut sa spui...ATENTIE LA EXPRIMARE! Presupun ca ai vrut sa zici ca tu te-ai putea duce sa lucrezi in Bangladesh? Atunci e firesc ca statul Bangladesh sa nu-ti recunoasca diploma, si nici statul roman sa nu o recunoasca pe cea a absolventului din Bangladesh, pentru ca noi suntem in Europa, el in Asia, iar sistemele de invatamant pot fi diferite, etc, etc...Deci, nu prea ai argumente. Daca spuneai de un absolvent din UE...era alta treaba...
Cat despre respectarea legii... In principiu ai dreptate. Daca insa te uiti putin in urma, vei vedea ca de cele mai multe ori rascoalele, revolutiile, au fost generate de legi care ingradeau libertatile celor care s-au revoltat. DECI... ne aflam intr-o asemenea situatie. Chiar nu constientizezi? De aceea e nevoie sa schimbam legea, prin orice mijloc, nu sa ne supunem orbeste, si abia apoi sa vedem ce facem...
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 13-04-09, 13:56   #30
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
   
Default

Revin la ideea postului meu #22. Atunci cand am facut postarea, sigur am avut eu ceva in cap de am pus 2 pribleme:
1. ce compromisuri nu ati face (capcana) si
2. ce motivatie generala/personalaaveti?
@dragos: raspuns partial (ai evitat "capcana", desi avea rolul ei acolo)
@micky: lipsa de raspuns
Nu sunt "analist psiholog" (asa cum altii sunt analisti politici, de ex.) dar pozitia fiecaruia dintre voi era importanta pentru a ma lamuri privind pozitia voastra divergenta aparent, fiind aproape sigur ca ambii va doriti o schimbare in bine, difera doar metodele.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=6630
In concluzie, nu sunt pentru nimeni "domnule doctor" ci Radu (posibila confuzie cu alt user cu nick "Radu" simplu, dar cred ca din postari nu se va ajunge la aceasta confuzie) sau Radu A. (ca sa evitam confuzia). Multumesc anticipat!
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 13-04-09, 21:49   #31
Initiat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
   
Default

pt Dragos : ai spus lideri. nu stiu daca ce pe care i-ai numit au fost lideri. da, membrii "marcati" dar nu lideri.
si era de asteptat ca unii sa migreze la OTDR ca doar acolo sunt banii ( nu?) cei ce au ramasi fideli ANTD-ului nu sunt implicati in conducerea OTDR .
De fapt ,datorita ANTD-ului a iesit legea tehnicianului dentar .De fapt ANTD trebuia sa organizeze infiintarea OTDR , ca s-au facut manevre , asta e ............. si astea cred ca le stii
Referitor la AG , iti spun sigur ca daca nu esti inscris - si ma refer ca pana la sf.lui decem cu numar de dosar , si nu te afli pe listele din judet - ca s-au facut alegeri cu cine particpa , nu vei putea participa.
denta este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 13-04-09, 23:50   #32
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de Dragos Dinulescu View Post
... nu sa ne supunem orbeste, si abia apoi sa vedem ce facem...
Ce supunere ?
Alegerea conducerii in colegiu / ordin se face democratic din randul medicilor care participa acolo.
Unde e ingradirea ? E doar o conventie intre cei care doresc sa practice pe teritoriul RO respectiv UE.

Cand spuneam de Bangladesh ma refeream la ce spuneai tu.
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Sirona Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 14-04-09, 02:30   #33
zolko
Vizitator
Fara status.
 
.
Thumbs down

referitor la legea tehnicianului dentar, exista legi bune si nu. asta cu otdr e lege? mai degraba o taxa. legile au menirea, de a crea ordine in haos.
odata cu aparitia acestei legi, incepe sa se erodeze aceasta mica comunitate, deja ne-am impartit pe tabere. pentru unii e perfect "divide et imperam" nu?
referitor la cateva idei din cele postate:
inca nu s-a facut nimic, doar s-a incasat? fiti siguri, ca nici viitorul nu va arata altfel. exista metode vechi, consacrate, cand se creaza o problema, a carei rezolvare se proiecteaza undeva in viitorul inpalpabil, dar tovarasii lucreaza din rasputeri. desigur costurile le platim noi, in avans. mai tineti minte socialismul, care ar fi rezolvat problemele proletariatului? au rezolvat-o in mod orginal, nu prea mai vezi nici proletari, nici socialism nu mai exita. tovarasia si tovarasii in schimb - au ramas. doar formula de adresare e dle. asta e idea.
profesez de 14 ani in cadru organizat (srl) amu de nu cotizez is infractor. in societati sanatoase legile guverneaza, la noi guvernantii legiuesc. is pusi pe fapte mari.
da membri otdr sunt calificati, mult mai calificati iar pe viitor si mai si (daca nu intirzie cu cotizarea- altfel vai!).
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=6630
cu diploma: in 94 am luat diploma dupa doi ani de postliceala, (inca nu se stia de colegii - in shimb am primit o meserie in mana), m-am dus in ungaria si m-am angajat (ca tehnician) fara cotizatii, fara afiliere la vreo organizatie care sa-mi apere drepturile. mi s-a cerut doar o traducere legalizata a diplomei, iar cu actele primite de la angajator si oficiul muncii din judetul respectiv, am luat viza la consulat. rezulta ca exista intelegeri intre state, deci diploma luata in bangladesh? poate fi buna...
bunicu-mi spune: "de atitea legi nici din casa nu poti iesi, fara a plati vreo taxa". de s-ar intimpla in alta tara ar fi chiar caraghios.
  Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-04-09, 14:13   #34
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
   
Exclamation

Citat:
Publicat initial de radualionte View Post
Revin la ideea postului meu #22. Atunci cand am facut postarea, sigur am avut eu ceva in cap de am pus 2 pribleme:
1. ce compromisuri nu ati face (capcana) si
2. ce motivatie generala/personalaaveti?
@dragos: raspuns partial (ai evitat "capcana", desi avea rolul ei acolo)
@micky: lipsa de raspuns
Nu sunt "analist psiholog" (asa cum altii sunt analisti politici, de ex.) dar pozitia fiecaruia dintre voi era importanta pentru a ma lamuri privind pozitia voastra divergenta aparent, fiind aproape sigur ca ambii va doriti o schimbare in bine, difera doar metodele.
In concluzie, nu sunt pentru nimeni "domnule doctor" ci Radu (posibila confuzie cu alt user cu nick "Radu" simplu, dar cred ca din postari nu se va ajunge la aceasta confuzie) sau Radu A. (ca sa evitam confuzia). Multumesc anticipat!
Ok, Radu! Nu vreau sa se creada ca evit anumite raspunsuri.
In consecinta, nu sunt dispus sa fac nici un compromis. Nu consider ca pot face rabat de la morala, bun simt, decenta si verticalitate. Am o gandire logica si analitica, si in consecinta consider ca toata petitia , asa cum e formulata , e intemeiata, corecta , fireasca si logica.

In consecinta, consider ca legea TREBUIE SCHIMBATA, si nu doar "pe ici pe colo", ci chiar "prin partile esentiale". Legea 96 ( ca si altele) e construita stramb, e gandita prost, e facuta sa supuna si sa ingenuncheze, sa creeze dependenta si obedienta.
Sunt dezamagit ca sunt singurul (pana acum) care a avut curajul sa zica, dar sa si faca ceva in sensul asta. Prea multe discutii sterile pe la colturi, prea multa lasitate din partea colegilor mei. Din pacate...

@E.M ...Nu ai inteles. Pana sa ajungi la alegerea conducerii unui ordin/colegiu, mai treci de o prima etapa. M-am referit la "supunerea" initiala, prin care suntem obligati sa apartinem unei asociatii , impotriva dorintei noastre. Chiar poti sa treci cu atata usurinta peste acest fapt "minor"?

Stii? Ma gandesc la bancul ala din timpul razboiului din Yugoslavia...

Intrebare: De cate ori a fost violat embargoul?
Raspuns: Doar o data. Pe urma, a inceput sa-i placa...

Sa ajungem si noi in postura de a ne place violarea? Violarea drepturilor noastre constitutionale? Ei bine, eu nu ma impac cu ideea asta.

Deci, pana la "etapa" alegerilor , trebuie sa rezolvam intai problema obligativitatii apartenentei la o asemenea asociatie... Nu ti se pare logic si firesc? Sau, cumva putem sa trecem peste asta?
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-04-09, 19:23   #35
Initiat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
+1 (+1/-0)     
Default

dar inainte de OTDR cand ca sa ai libera practica trebuia sa fi membru la OAMR - plateai taxa inscriere , si apoi cotizatia anuala - care era mica .atunci nu erai revoltat ca trebuie sa te inscrii intr-o organizatie impotriva "dorintei tale"/??
nu erai revoltat pt taxele erau mici , nu ?????
deci , daca taxele ar fi mai mici , nu ar mai fi nici o discutie
Td. Micky a multumit.
denta este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-04-09, 19:27   #36
SUNT BANAT!
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
+1 (+1/-0)     
Default

Si atunci eram obligati dar nu eram organizati, nimanui nu-i pasa de breasla noastra ca urmare nici nu eram controlati daca avem sau nu ALP, acum e alta poveste de cand ni "s-a promis dosar penal" daca nu avem certificat OTDR. Intrati in legalitate ca mai bine n-o sa fie, chiar daca modificam o lege absurda tot va fi obligatoriu - oricum o sa va anunt ce s-a intamplat la AGN.
Td. Micky este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-04-09, 13:57   #37
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
   
Default

@dragos: multumesc de raspuns!
Din cate vad, dupa varsta (35), ai ceva experienta de viata deja. Ceea ce vrei tu este ok dar intotdeauna cand vrei sa schimbi ceva, mai ales cand ataci constitutionalitatea unei legi, trebuie sa fii dispus si la mici compromisuri (se numeste negociere) tocmai pentru ca punctul tau de vedere sa fie luat in considerare tocmai prin acordul tau implicit de a asculta si "cealalta" parte. Daca vrei, este cam la fel cu "negocierea" dintr-o casnicie. Numai ca tu nu esti "casatorit" si deja vrei sa divortezi. O negociere, cu alte cuvinte niste compromisuri cat de mici dar nu in punctele esentiale considerate de tine, ar aduce mai mult succes. "Capcana" nu e chiar capcana, ideea era de flexibilitate in expunere, idei, negociere, etc. Poate nici n-o sa ai nevoie sa faci compromisuri dar, este bine, ca, la nevoie, sa le scoti din maneca. Doar o parere...
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=6630
Din pacate, inca n-am ce sa-i raspund lui micky.
Td. Micky a multumit.
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-04-09, 16:44   #38
SUNT BANAT!
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
+1 (+1/-0)     
Default

eu astept AGN-ul si dupa aia mai vb, am spus tot ce am de zis in randurile anterioare.
Td. Micky este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-04-09, 21:18   #39
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
   
Exclamation

Citat:
Publicat initial de denta View Post
dar inainte de OTDR cand ca sa ai libera practica trebuia sa fi membru la OAMR - plateai taxa inscriere , si apoi cotizatia anuala - care era mica .atunci nu erai revoltat ca trebuie sa te inscrii intr-o organizatie impotriva "dorintei tale"/??
nu erai revoltat pt taxele erau mici , nu ?????
deci , daca taxele ar fi mai mici , nu ar mai fi nici o discutie
Pentru stiinta ta, afla ca n-am fost inscris niciodata la OAMR. Cand mi-am luat Avizul de Libera Practica (la ce o mai trebui asa ceva, cand ai diploma de studii?) i-am explicat doamnei Ina Stanescu, de la Directia de Sanatate Publica Prahova, ca este neconstitutional sa fii obligat sa apartii unei asociatii impotriva vointei tale. Asta se intampla in 2003! A inteles, si mi-a eliberat hartia. Am fost singurul din Prahova, si printre putinii din tara , care am obtinut aceasta hartie inutila , fara sa apartin OAMR. Asta, poate si pentru ca, desi eram asimilati asistentelor si moaselor, nu eram OBLIGATI sa ne inregimentam. Legea OAMR era mai permisiva in acest sens, pana la aparitia ORDONANŢEI DE URGENŢĂ Nr. 144 din 28 octombrie 2008 , cand a devenit abuziva, si limitanta ca si Legea 96.

Se pare ca, pana la urma, cei care aplica strict "litera legii" sunt aceia care nu gandesc, si se supun orbeste, pe cand cei care JUDECA in "spiritul legii" au un oarece coeficient de IQ. Si pe aceasta cale ii multumesc doamnei Stanescu ca a dat dovada de moderatie si a inteles fenomenul, si nu a fost o simpla functionara stupida, asa cum intalnim prin multe alte locuri...
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 17-04-09, 10:31   #40
La primele mesaje
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
   
Default

am semnat petitia ce pot sa fac mai departe
Petre Nicoleta este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 17-04-09, 11:16   #41
La primele mesaje
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar Zefirul
.
   
Default

da-o mai departe
__________________
"Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta. Cei cu adevarat mari te fac sa simti ca si tu poti deveni mare." Mark Twain
Zefirul este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 19-04-09, 20:14   #42
La primele mesaje
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
   
Default

In legatura cu AGN de la Brasov ar trebui sa fie primiti toti tehnicienii indiferent daca sint sau nu membriii...Conteaza sa participam cit mai multi si sa nu ne fie frica sa ne cerem drepturile
lumi este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 22-04-09, 15:27   #43
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
   
Exclamation

Citat:
Publicat initial de Petre Nicoleta View Post
am semnat petitia ce pot sa fac mai departe
Sa vii pe 26 aprilie la Brasov, si sa ne sustii pe noi, cei care vom incerca sa ne facem auzit punctul de vedere!
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 23-04-09, 09:46   #44
SUNT BANAT!
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
+1 (+1/-0)     
Default

din pacate nici cei care sunt membrii OTDR si nu au fost votati pe liste la CJ nu pot participa. Astea sunt regulile
Td. Micky este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 01-06-09, 00:00   #45
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
   
Default

Am inceput sa strang din tara listele cu semnaturi ! La o prima evaluare, sunt in jur de 700 ! Ii rog pe cei care vor sa se alature demersului acesta, sau care deja au facut-o dar nu mi-au trimis semnaturile sa ia legatura cu mine! Mail, sau telefon! Vreau ca pana in vacanta judecatoreasca sa ajunga actiunea noastra la Curtea Constitutionala!
-Alina de la Sibiu!
-Iza de la Tg Jiu!
-Ana de la Bacau!
-Mugur si Manuela de la Ploiesti!
Astept si listele voastre!
Haideti! Mai e putin!
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 28-07-09, 21:38   #46
La primele mesaje
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
   
Default

draga ,ZEFIRULE,sincer imi pare rau ca nu cistigi mai mult decit un vinzator tocmai ca-ti iubesti meseria dar acest lucru este si o consecinta a haosului din teh. dentara ce s-a instalat din '90 incoace.te rog mai ai putina rabdare sa punem lucrurile pe un fagas normal ,adica comisia profesionala sa inceapa sa faca regulile de intrare in profesie cu stagiatura ,cu examen dupa stagiatura ,cu nivele de specializare,scolile sa nu mai scoata teh. la norma,etc si o sa te asigur ca in maxim 2 ani salarul tau va creste .te rog sa ma crezi ca de 2 ani decind sunt in conducerea otdr(CN) NU AM CISTIGAT NICIUN BANUT DE ACOLO ,BA MAI MULT BENZINA MI-O PLATESC SINGURA si nici nu mai pun la socoteala suturile pe care mi le iau de la medici ca iar le amin lucrarile din cauza ca plec la sedinta cite 3,4 zile dar sunt foarte putin colegi care doresc sa faca treaba de voluntariat.Singurul meu cistig este acela ca am reusit sa-mi ridic capul de la masa de lucru si sa constat ca am niste colegi minunati ,buni profesionisti, oameni pe care te poti baza,oameni care fac meseria asta cu dragoste si pasiune de asemenea reusesc sa fiu si bine informata in legatura cu aceasta meserie si crede-ma ca asta e lucrul care ma doare cel mai tare ca din cauza taxei acelea 'imense"posibilitatile noastre (ale conducerii otdr)de a informa corect si la timp pe toti membrii otdr sunt limitate.Te rog sa ma crezi ca singurele mele venituri banesti sunt din teh. dentara si nu cred ca un om normal s-ar sabota sau si-ar taia singur craca de sub picioare,crede-ma ca alina moldovan nu face ce vrea muschiul ei acolo e o impresie care v-a fost indusa de modul impulsiv al comportamentului ei in relatiile pe care le are cu toata lumea,linga ea sunt destule persoane mature si constiente ca viitorul noatru se afla scum in miinile noastre de teh. dentari si asta e marele nostru cistig ca nu mai vin niste "specialisti" de la nustiu ce ministere sa ne conduca noua breasla si viata.daca imi dai un nr. de tel pot sa-ti povestesc mai multe si pot chiar sa-ti gasesc si un labor in cluj unde sa nu mai fi platita ca un vinzator.iti doresc numai bine si te rog sa fi increzatoare in viitorul meseriei noastre iar pe dragos dinulescu i=al ca atare el oricum se face dentist(toata stima pt .el ,care in nebunia lui anarhica.macar se zbate pt un crez pina in pinzele albe-va suna cunoscut?)
noelia este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 28-07-09, 21:42   #47
La primele mesaje
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
   
Default

draga ZEFIRULE, ori esti slaba in mesrie ori esti proasta ca stai la un patron care-si bate joc de tine.im bucuresti locul unde se string toti prostii din meseria asta este labor dr. ficher unde au salari si de 900 de lei si de 700 lei-e penibil.la mine in lar gipsarul nu a cistigat niciodata sub 2500 lei in mina.iti doresc succes
noelia este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 28-07-09, 23:06   #48
Ucenic
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar Bergibergi
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de noelia View Post
locul unde se string toti prostii din meseria asta este labor dr. ficher unde au salari si de 900 de lei si de 700 lei-e penibil
Acum, pe vreme de criză, am înţeles că primesc doar o farfurie de orez pe zi. La sfârşitul zilei, cel care lustruieşte cele mai multe lucrări primeşte şi un păhărel de rachiu(50 ml).
Am văzut nişte junghiuri de lucrări trimise cu fancurierul de-acolo, ne-am minunat cu toţii în laborator
Bergibergi este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-07-09, 20:27   #49
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
   
Default

Dragii mei... Haideti sa nu vorbim de rau pe nimeni! Nu e frumos! Pana la urma, Dumnezeu ne-a lasat pe toti pe pamant sa traim cum putem mai bine.
PIATA va rezolva problema. Ca intr-un laborator se fac lucrari de o factura indoielnica... nu e un caz singular!
Daca n-ar fi medici care sa accepte asa ceva, nici acel laborator n-ar mai da stifturi!
Si daca n-ar fi pacienti care sa accepte stifturi, de la medici care accepta stifturi de la laboratoare indoielnice... atunci n-ar mai exista stomatologie si tehnica dentara "eftina"...
Parerea mea...

Haideti acum sa revenim la "problema" petitiei.

Joi, 16 iulie, am fost in audienta la presedinta Camerei Deputatilor, doamna Roberta Anastase. Intrevederea a durat 10 minute, si s-a desfasurat la biroul parlamentar al PD-L din Ploiesti.
I-am inmanat petitia, i-am spus ca Legea 96 are prevederi neconstitutionale, ca pe acestea le atacam, si i-am cerut sa aiba o initiativa legislativa de amendare a legii in Parlament . A parut ca intelege situatia si ca stie ca sunt "probleme" si cu alte organizatii precum CM, CF, CMD, OAMR. Nu parea foarte incantata de aceste initiative de "stat in stat" ale unor bresle! Deci, la o prima "vedere", pare ca este de partea noastra!
Mi-a spus ca o sa trimita Petitia colegilor din Comisia de Sanatate a Parlamentului. De asemenea, a mai promis ca o sa-i dea Petitia si ministrului Sanatatii, Ion Bazac, ca eventual sa apara si o initiativa guvernamentala in acest sens! M-am bucurat sa aflu ca o sa se sfatuiasca si cu acesta, dat fiind ca ministrul pare mai preocupat de reforma sanatatii decat ceilalti ministri de pana acum.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=6630
A ramas ca o sa tinem legatura prin intermediul sefei de cabinet a dumneaei.

Cum vacantele se apropie cu viteza si nimeni nu se mai gandeste la munca, probabil ca cel mai curand in luna septembrie o se se "miste" ceva. In orice caz, odata cu inceperea sesiunii parlamentare, o sa depun Petitia la Curtea Constituionala, cat si in Senat si in Camera Deputatilor. Toate se afla intr-o singura locatie, la Palatul Parlamentului.

Si acum o numaratoare provizorie a semnaturilor:

Sibiu: 237
Cluj: 212
Bucuresti: 55 (partial)
on-line 153
total partial: 657

Urmeaza sa centralizez semnaturile de pe alte 3 petitii care au circulat pe Valea Prahovei si in Ploiesti.

Nu am nici o veste inca despre semnaturile stranse in Timisoara, Arad, Galati, Constanta si Moldova. Sper sa mai initiez liste suplimentare in Calarasi si Tulcea.

Daca mai aveti prieteni tehnicieni dentari care n-au semnat petitia si vor s-o semneze, inca nu e tarziu! Fiecare semnatura e pretioasa. Doar asa demonstram ca ne implicam!
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 30-07-09, 15:14   #50
La primele mesaje
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar Zefirul
.
   
Default

Draga Noelia...nu sunt nici "slaba",nici "proasta",cum spui tu.Dar marea noastra majoritate nu nimerim in laboratoare ok(nu mai revin asupra subiectului,ca nu are rost).Asta e singura problema!
Oricum...nu mai lucrez in domeniu,spre satisfactia unora,asa ca...discutiile si atacurile la persoana nu-si mai au rostul.Be smart,not blonde!
__________________
"Stai departe de oamenii care iti micsoreaza ambitia. Oamenii mici intotdeauna fac asta. Cei cu adevarat mari te fac sa simti ca si tu poti deveni mare." Mark Twain
Zefirul este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-09-09, 16:24   #51
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
   
Default

VESTI!

Ieri, la adunarea extraordinara Consiliului National al OTDR s-au stabilit urmatoarele:

-Doamna Moldovan a fost demisa cu o majoritate de 32 voturi pentru, 2 abtineri si 3 impotriva;
-Se va organiza un audit financar pentru a se avea o situatie transparenta a utilizarii banilor;
-In fruntea OTDR a fost numit presedinte interimar domnul Atilla Dombai, de la Brasov, pana la noile alegeri;
-Noile alegeri vor fi organizate in termen de 90 de zile;
-OTDR urmeaza sa se reorganizeze, in asa fel incat comunicarea intre "centru" si "teritoriu" sa fie una eficienta;
-Se doreste modificarea Legii 96, precum si a Statutului OTDR. Nu exista inca idei in acest sens, deocamdata. Se doreste insa schimbarea, in folosul tehnicienilor dentari!

In aceste conditii, astept sa vad in ce masura se poate discuta cu noua conducere a OTDR, in asa fel incat Petitia initiata de mine si semnata de multi dintre voi, sa fie un punct de plecare pentru modificarea Legii 96.

Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=6630

Va voi tine la curent cu evenimentele!
Doamne Ajuta!
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 04-01-10, 19:45   #52
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
   
Default

Paragraful introductiv al petitiei a fost "updatat" dupa cum urmeaza:
"In virtutea Art 51, Art 21, Art 29 aliniatele 1) si 2) si Art 30 aliniatele 1) si 2) din Constitutia Romaniei, initiem urmatoarea petitie de modificare a Legii 96/2007."

Dupa cum vedeti, s-a schimbat numerotarea articolelor, intrucat la momentul cand am conceput eu petitia, aveam o varianta a Constitutiei neactualizata. In rest, continutul ramane acelasi!

edit: De fapt, ia sa postez in intregime, cu toate modificarile...
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 04-01-10, 19:49   #53
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
   
Default

Petitie
pentru modificarea Legii Tehnicianului Dentar, (96/2007)


In virtutea Art 51, Art 21, Art 29 aliniatele 1) si 2) si Art 30 aliniatele 1) si 2) din Constitutia Romaniei, initiem urmatoarea petitie de modificare a Legii 96/2007.

Motivele sunt urmatoarele:
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=6630

Legea nr 96/2007, privind exercitarea profesiei de tehnician dentar, are multe lacune, creeaza nedreptate sociala si intra in contradictie cu prevederile Constitutiei Romaniei, privind libera asociere si dreptul neingradit la munca, precum si cu unele dintre normativele Uniunii Europene, privind libera circulatie si dreptul la munca pe Teritoriul Comunitar. De asemenea, functionarea Ordinului Tehnicienilor Dentari din Romania , asa cum se exercita la momentul actual , constituie o incalcare grava a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetateanului, tehnician dentar, care astfel este conditionat si obligat sa faca parte dintr-o asociatie, impotriva vointei sale; in caz contrar, este privat de dreptul de a-si practica liber si independent meseria.

In fapt,

Constitutia Romaniei, la art 40, privind dreptul de asociere, spune ca:

” Cetăţenii se pot asocia liber în partide politice, în sindicate, în patronate şi în alte forme de asociere. “

Reiese evident din textul legii fundamentale ca “se pot asocia” reprezinta un act voit, voluntar, la alegerea cetateanului. Ori, prin Legea 96/2007,la art.7 se spune ca:

"Art. 7. - (1) ”Profesia de tehnician dentar poate fi exercitată pe teritoriul României de orice persoană prevăzută la art.1, care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) este posesoare a unui titlu oficial de calificare in profesia de tehnician dentar, prevazut de prezenta lege;
b) este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea acestei profesii;
c) nu are antecedente penale;
d) este membra a Ordinului Tehnicienilor Dentari din Romania."

De unde se trage concluzia ca, numai fiind membru al Ordinului un tehnician dentar isi poate exercita profesia.

Aceste prevederi din Legea 96/2007 aduc si o incalcare a prevederilor art 41 din Constitutia Romaniei, care spune ca:

”Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă. “,

intrucat limiteaza tehnicianul dentar in exercitarea liberala a profesiei, conditionandu-l sa se “inregimenteze” intr-o asociatie care nu-l reprezinta si care nu il “ajuta” decat la nivel declarativ; in caz contrar, dreptul la munca al tehnicianului dentar este suprimat, intrucat ar insemna ca isi exercita profesia ilegal!

O alta incalcare grava a drepturilor cetateanului este prevederea de la Art.7 litera c), intrucat faptul ca un tehnician dentar are antecedente penale nu trebuie sa-i ingradeasca dreptul la munca!

Pe de alta parte, chiar Art 1 din Legea 96/2007, intra in contradictie cu articolele 7 si 10 ale aceleiasi legi, intrucat acest Art 1 spune ca:

"Art. 1. - (1) Profesia de tehnician dentar se exercita, pe teritoriul Romaniei, in conditiile prezentei legi, de catre persoanele fizice posesoare ale unui titlu oficial de calificare in profesia de tehnician dentar, […]

Cu alte cuvinte, atata timp cat o persoana detine o diploma de calificare intr-o meserie oarecare, este firesc si logic ca aceasta sa-si poata exercita acea meserie, in limita competentelor, fara a fi OBLIGATA sa se inscrie intr-un sindicat, patronat, asociatie, sau "organizaţie profesională, nonprofit, cu personalitate juridică de drept privat, apolitică, de interes public, cu patrimoniu şi buget proprii, autonomă şi independentă", asa cum se autodefineste Ordinul Tehnicienilor Dentari din Romania.

In plus fata de cele expuse, dorim sa adaugam ca infiintarea Ordinului Tehnicienilor Dentari, este, daca nu ilegala, macar discutabila! Consideram ca obligativitatea apartenentei la Ordin ,ca singura modalitate de a ne exercita meseria este o incalcare grosolana a libertatii individuale, si a drepturilor omului.

De asemenea, exista de mai bine de 10 ani Asociatia Nationala a Tehnicienilor Dentari din Romania, asociatie care a promovat interesele tehnicienilor dentari si pana la aparitia Legii 96/2007, si s-a achitat cu succes de indatoririle ce si le-a asumat, fara ca sa oblige insa vreun tehnician sa faca parte din randurile sale!Din aceste ratiuni, consideram ca Legea nr 96/2007, asa cum a fost modificata si de Legea 269/2008 trebuie modificata !


In drept, solicitam


Modificarea Art.3 prin eliminarea referirilor la OTRD;

Actual:

Art.3 – (1)Controlul şi supravegherea exercitării profesiei de tehnician dentar se realizează de către Ministerul Sănătăţii Publice şi de către Ordinul Tehnicienilor Dentari din România, denumite în continuare autorităţi competente române.
(2) Ordinul Tehnicienilor Dentari din Romania are obligatia furnizarii datelor si a informatiilor privind exercitarea profesiei de tehnician dentar catre coordonatorul national de recunoastere a calificarilor profesionale."

Modificare:

Art.3.–Controlul şi supravegherea exercitării profesiei de tehnician dentar se realizează de către Ministerul Sănătăţii Publice .


Modificarea Art 7, prin eliminarea punctelor c) si d);

Actual:

Art. 7 - Profesia de tehnician dentar poate fi exercitată pe teritoriul României de orice persoană prevăzută la art.1, care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) este posesoare a unui titlu oficial de calificare in profesia de tehnician dentar, prevazut
de prezenta lege;
b) este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea acestei profesii;
c) nu are antecedente penale;
d) este membra a Ordinului Tehnicienilor Dentari din Romania.


Modificare:

Art. 7 - Profesia de tehnician dentar poate fi exercitată pe teritoriul României de orice persoană prevăzută la art.1, care îndeplineşte următoarele condiţii:
a) este posesoare a unui titlu oficial de calificare in profesia de tehnician dentar, prevazut
de prezenta lege;
b) este apta din punct de vedere medical pentru exercitarea acestei profesii.

Modificarea Art. 9 , literele a), b) si c), prin eliminarea referirilor la OTDR

Actual:

Art. 9. – Tehnicianul dentar are următoarele obligaţii:
a) să cunoască şi să respecte reglementările legale în vigoare referitoare la exercitarea profesiei de tehnician dentar;
b) să respecte Codul de etică şi deontologie al profesiei de tehnician dentar şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a Ordinului Tehnicienilor Dentari din România;
c) sa se pregateasca prin programe de educatie profesionala continua, avizate de Ordinul Tehnicienilor Dentari din Romania si de Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar;


Modificare:

Art. 9. – Tehnicianul dentar are următoarele obligaţii:
a) să cunoască şi să respecte reglementările legale în vigoare referitoare la exercitarea profesiei de tehnician dentar;
b) să respecte Codul de etică şi deontologie al profesiei de tehnician dentar ;
c) sa se pregateasca prin programe de educatie profesionala continua, avizate de Ministerul Sanatatii Publice;


Eliminarea Art. 10

Actual :

Art. 10. - (1) Exercitarea profesiei de tehnician dentar se face pe baza certificatului de membru al Ordinului Tehnicienilor Dentari din Romania, eliberat pe baza urmatoarelor documente:
a) diploma, titlul sau certificatul de absolvire a unei forme de invatamant cu profil de tehnica dentara;
b) certificatul de cazier judiciar;
c) certificatul de sanatate fizica si psihica.


Modificarea Art. 14 , prin eliminarea referirilor la OTDR

Actual:

Art. 14. Programele de pregatire profesionala continua se realizeaza de furnizori acreditati, cu avizul Ordinului Tehnicienilor Dentari din Romania.;

Modificare:

Art. 14. Programele de pregatire profesionala continua se realizeaza de furnizori acreditati, cu avizul Ministerului Sanatatii Publice.Modificarea Art. 20, prin eliminarea referirilor la OTDR, precum si prin completarea sa cu prevederi legale.

Actual:

Art. 20. Litigiile sau abaterile de la etica profesională se analizează, iar măsurile se iau de conducerea unităţii ori de către Ordinul Tehnicienilor Dentari din România, după caz, potrivit Codului de etică şi deontologie al profesiei de tehnician dentar.


Modificare:

Art. 20. Litigiile sau abaterile de la etica profesională se analizează si se solutioneaza potrivit Codului de Etică şi Deontologie a profesiei de tehnician dentar, de catre Directia de Sanatate Publica locala . In cazul negasirii unei solutii amiabile, se va solutiona conform procedurilor legale in vigoare.


Modificarea Art. 26, literele d) , e) si h) , dupa cum urmeaza:

Actual:

Art. 26. – Ordinul Tehnicienilor Dentari din România are următoarele atribuţii:
[…]
d) elaboreaza Codul de etica si deontologie a profesiei de tehnician dentar;
e) supraveghează respectarea Codului de etică şi deontologie al profesiei de tehnician dentar;
h) elaboreaza reglementarile privind inregistrarea in Registrul unic al tehnicienilor dentari din Romania;Modificare:

Art. 26. – Ordinul Tehnicienilor Dentari din România are următoarele atribuţii:
[…]
d) elaborează si modifica , impreuna si de comun acord, cu alte asociatii si partonate ale tehnicienilor dentari cu sediul in Romania, Codul de etică şi deontologie al profesiei de tehnician dentar ;
e) supraveghează , impreuna cu alte asociatii si patronate ale tehnicienilor dentari cu sediul in Romania,respectarea Codului de etică şi deontologie al profesiei de tehnician dentar;
h)elaborează si modifica , impreuna si de comun acord, cu alte asociatii si patronate ale tehnicienilor dentari cu sediul in Romania, reglementarile privind inregistrarea in Registrul unic al tehnicienilor dentari din Romania;Modificarea Art 52 dupa cum urmeaza:

Actual

Art. 52. – La data intrării în vigoare a prezentei legi, prevederile referitoare la profesia de tehnician dentar cuprinse în art. 67 al Legii nr. 307/2004 privind exercitarea profesiei de asistent medical şi a profesiei de moaşă, precum şi organizarea şi funcţionarea Ordinului
Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.578 din 30 iunie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi alte dispoziţii contrare se abrogă

Modificare:

Art. 52 .La data intrării în vigoare a prezentei legi, prevederile referitoare la profesia de tehnician dentar cuprinse în legi anterioare, precum şi alte dispoziţii contrare se abrogă.Renumerotarea articolelor de lege, conform noilor modificari.


Drept pentru care, urmatorii semnam:

Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=6630


CONSTITUTIA ROMANIEI- EXTRAS

Dreptul de petiţionare Articolul 51

(1) Cetăţenii au dreptul să se adreseze autorităţilor publice prin petiţii formulate numai în numele semnatarilor.
(2) Organizaţiile legal constituite au dreptul să adreseze petiţii exclusiv în numele colectivelor pe care le reprezintă.
(3) Exercitarea dreptului de petiţionare este scutită de taxă.
(4) Autorităţile publice au obligaţia să răspundă la petiţii în termenele şi în condiţiile stabilite potrivit legii.

Accesul liber la justiţie Articolul 21

(1) Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime.
(2) Nici o lege nu poate îngrădi exercitarea acestui drept.
(3) Părţile au dreptul la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil.
(4) Jurisdicţiile speciale administrative sunt facultative şi gratuite.

Libertatea conştiinţei Articolul 29

(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.
(2) Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.

Libertatea de exprimare Articolul 30

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

Dreptul de asociere Articolul 40

(1) Cetăţenii se pot asocia liber în partide politice, în sindicate, în patronate şi în alte forme de asociere.
(2) Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale


Munca şi protecţia socială a muncii Articolul 41

(1) Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei şi alegerea locului de muncă sunt libere.
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-02-10, 13:46   #54
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
   
Default

nu am avut timp sa citesc tot, e posibil sa se fi adus vorba, mai e o ilegalitate: perceperea taxei pe mai lulte luni RETROACTIV!!!!
eu unu' as sustine o organizatie care imi apara drepturile si statutul (gen curatenie intre laboratoarele ilegale) si nu una care colecteaza taxe.
iti doresc multa bafta si nervi colegu' da la ce e in tara asta.....
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 06-03-10, 16:14   #55
SUNT BANAT!
Tehnician Dentar
Fara status.
 
.
   
Default

intrebare: cate semnaturi sau strans ?
Td. Micky este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 06-03-10, 17:14   #56
Maestru
Tehnician Dentar
No brain, no pain
 
 
Avatar ncrstus
.
   
Default

as mai adauga ceva: expertizele lucrarilor in cazul reclamatiilor sa fie facute de persoane cu pregatire de specialitate dar care sa nu aibe dreptul de a profesa, pentru evitarea conflictului de interese (eliminarea posibilitatii de a ajunge in situatia de a decide asupra calitatii lucrarilor unor laboratoare concurente).
ncrstus este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 06-03-10, 18:58   #57
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
+1 (+1/-0)     
Default

si cum "obti" acea persoana? conflict de interese e doar atunci cand cel ce trebuie sa decida are un interes direct. deci cum ar veni sa se "judece" singur.
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
.., ..., 36, acces, afara, ajutor, asociere, blocat, buna, color, discutiile, doc, evident, exemple, forumurile, gandesc, ghici, iga, intampla, intamplat, intrebare, legea, limita, medicina dentara, meu, nimica, oamenii, otdr, problema, pune, rama, regulamentului, roma, romaneasca, senzatie, tehnician dentar, tehnicieni dentari

Uneltele subiectului


Subiecte similare
Subiect Scris de Forum Raspunsuri Ultimul mesaj
Comentarii privind proiectul de modificare al Legii Sanatatii Avocat Carmen N CMD UNAS AMSPPR 6 10-07-12 10:52
petitie online!! Dr.Mada Viata nu e o gangrena simpla 2 08-10-08 11:29
Petitie contra taxei de inmatriculare auto Cosminf Activitati civice 5 06-04-07 10:46
Ordin ptr modificarea ord 261 din 6 februarie 2007 dr. patricia Jurisprudenta 2 05-04-07 22:59


Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (03:08) timp.

Alegeti schema de culori preferata:

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2021.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO