|
.
| 2Multumiri -
2 Scris de eugenol man |
28-08-07, 11:08
|
#1 | | Mare Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 drept de libera practica,acte si alte cele Salut
am si eu o intrebare.
ce acte iti trebuie ca sa te poti apuca de lucru,
ce analize trebuie facute,
ce conditii exista
cam cat timp dureaza dobandirea acestui drept dupa ce ai dat licenta.
va multumesc |
| |
.
31-08-07, 09:50
|
#7 | | Mare Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 poti doar sa iti faci actele,sau deja sa si lucrezi?banuiesc ca sa si lucrezi  nu?
mersi mult de raspunsuri oricum. |
| |
.
01-10-07, 19:32
|
#11 | | Mare Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 eu am terminat cu actele:
am primit pe baza adeverintei de la facultate o adeverinta provizorie de membru cmdr pe baza careia m-am angajat.
totul a mers bine nu am avut probleme nicaieri.
singura problema a fost cu faptul ca nu am putut sa imi fac CMI deoarece nu am diploma de absolvire.
nu mi se pare normal ca dupa ce termini o facultate sa mai astepti inca 6 luni ca sa poti lucra.
cei de la somaj(directia de ocupare a fortelor de munca) au zis ca ei accepta adeverinta pentru ca ea atesta ca ai terminat o facultate...si poti fi somer.
spor |
| |
.
04-10-07, 00:49
|
#12 | | Ucenic timid
Medic Stomatolog
.
| - : 0 hey... mersik sico, dar nu am facut 6 ani de medicina in speranta ca primul pas in lume sa fie ca somer Citat: Dr. Pantel Marton:
CMDR Sibiu respecta reglementarile in vigoare
| Asa este... mersi pt raspuns... m-am interesat si aceeasi situatie este la toate colegiile din tara... cred ca este vorba de legea 95/2006, sau cel putin asa mi s-a spus de la CMDR Timis
Cred totusi ca s-a rezolvat mai repede decat ma asteptam... Rectoratul a pus fac de med pe primul loc in eliberarea diplomelor si poate chiar sapt viit vom avea diplomele |
| |
.
07-10-07, 21:42
|
#13 | | La primele mesaje
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Citat:
Dr.Pantel Marton a spus
CMDR Sibiu respecta reglementarile in vigoare,
| Si noi proaspetii absolventi vrem sa le respectam, dar dupa 6 ani grei de facutlate nu cred ca e normal sa iesim someri si sa mai asteptam pana in februarie martie pana sa intram in drepturi. Sper CMDR sa aiba grija si de noi si sa faca precizari favorabile  ...
Takasita bravo voua ca va da diploma mai devreme... la noi in Bucuresti secretara spune ca in ferbruarie se elibereaza  .... |
| |
.
08-10-07, 20:49
|
#15 | | Mare Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 salut mirela,da o fuga pana acolo si iti zic ei...
mie mi l-au dat in baia mare,dar am fost acolo sa intreb :P
sunt silviu,poate m-ai recunoscut |
| |
.
11-10-07, 17:02
|
#16 | | Ucenic timid
Medic Stomatolog
.
| - : 0 dragoscoliba Citat:
... la noi in Bucuresti secretara spune ca in ferbruarie se elibereaza ....
| eu cred ca trebuie sa vorbiti la rectorat sa puna facultatea voastra prima la eliberarea diplomelor pentru ca doar pe voi va afecteaza(in treaba cu colegiu medicilor)... celelalte facultati nu au nici o treaba... la ei se accepta adeverinta de la facultate
noi asa am facut si cei de la rectorat au inteles problema noastra si sper sa nu mai dureze mult... acum ne-au spus ca trebuie sa soseasca diplomele de la editura din Buc si ei urmeaza sa le completeze...
sincer cred ca ar fi fost mai bine si treaba ar fi mers mai repede daca se lucra cu edituri locale... dar nu cred ca se poate. |
| |
.
11-10-07, 18:55
|
#17 | | La primele mesaje
Medic Stomatolog
.
| - : 0 cmd cluj cere neaparat diploma...nu elibereaza nici o adeverinta provizorie, deci nu te poti angaja.
de la facultate diploma apare prin februarie-martie...sau mai devreme cu o taxa de urgenta de 5 milioane |
| |
.
11-10-07, 20:18
|
#18 | | Mare Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 irinuca...
lasa ca vine si timpul tau 
si-apoi sa vezi |
| |
.
12-10-07, 22:41
|
#20 | | Ucenic Sef
Medic Dentist
.
| - : 0 =)), dar au dreptul sa stea fara servici si fara posibilitate de angajare din cauza celor care intarzie sa elibereze diplomele??????? La asta nu se gandesc? Nici nu stiu daca sa rad sau sa plang....
__________________ " Marile realizări sunt atinse nu prin putere, ci prin perseverenţă ". |
| |
.
29-09-09, 18:32
|
#24 | | Ucenic Sef
Medic Dentist
.
| - : 0 Acte libera practica pentru medicii dentisti Buna ziua!
Sunt noua pe acest forum.
Va rog sa ma ajutati cu niste informatii.Ce acte sunt necesare pentru dreptul de libera practica,pentru medicii dentisti?
Va multumesc!
__________________ Nu trai in trecut, nu visa la viitor, concentreaza-ti toate eforturile in prezent. Buddha |
| |
.
02-12-09, 23:08
|
#26 | | Fondator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 SECTIUNEA a 2-a Nedemnitati si incompatibilitati ART. 382 Este nedemn de a exercita profesia de medic: a) medicul care a fost condamnat definitiv pentru savarsirea cu intentie a unei infractiuni contra umanitatii sau vietii in imprejurari legate de exercitarea profesiei de medic si pentru care nu a intervenit reabilitarea; b) medicul caruia i s-a aplicat pedeapsa interdictiei de a exercita profesia, pe durata stabilita, prin hotarare judecatoreasca sau disciplinara. ART. 383 (1) Exercitarea profesiei de medic este incompatibila cu: a) calitatea de angajat sau colaborator al unitatilor de productie ori de distributie de produse farmaceutice sau materiale sanitare; b) starea de sanatate fizica sau psihica necorespunzatoare pentru exercitarea profesiei medicale. (2) Pe timpul starii de incompatibilitate se suspenda dreptul de exercitare a profesiei.Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/cmd-unas-amsppr/2381-drept-libera-practica-acte/ (3) In termen de 10 zile de la aparitia siutatiei de incompatibilitate, medicul este obligat sa anunte colegiul al carui membru este. (4) La solicitarea medicului, la sesizarea oricarei persoane, institutii sau autoritati interesate, presedintele colegiului din care face parte medicul poate constitui o comisie speciala, pentru fiecare caz in parte, alcatuita din 3 medici primari, pentru a confirma sau a infirma situatia de incompatibilitate. SECTIUNEA a 3-a Autorizarea exercitarii profesiei de medic ART. 384 (1) Medicii care intrunesc conditiile prevazute la art. 370 exercita profesia pe baza certificatului de membru al Colegiului Medicilor din Romania, avizat anual pe baza asigurarii de raspundere civila, pentru greseli in activitatea profesionala, valabila pentru anul respectiv. (2) In caz de prestare temporara sau ocazionala de servicii pe teritoriul Romaniei, medicii cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene, stabiliti in unul dintre aceste state, sunt exceptati de la obligativitatea inscrierii in Colegiul Medicilor din Romania. Accesul la activitatile de medic pe durata prestarii serviciilor se face conform prevederilor art. 396. (3) Certificatul de membru se acorda pe baza urmatoarelor acte: a) documentele care atesta formarea in profesie; b) certificatul de sanatate; c) declaratie pe propria raspundere privind indeplinirea conditiilor prevazute la art. 382 si 383; d) certificatul de cazier judiciar. (4) Certificatul de membru devine operativ numai dupa incheierea asigurarii de raspundere civila.
Nu ma pricep dar sper ca am copiat bine de pe MedLegisul sotiei (shht sa nu ma spuneti  ) |
| |
.
09-12-09, 19:37
|
#30 | | Avansat
Medic Dentist
.
| - : 0 Vrei si somaj si salariu ........ ??
__________________ Pleaca ai nostri vin ai nostri noi ramanem tot ca prostii |
| |
.
09-12-09, 20:04
|
#31 | | Mare Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Este o prima pentru cei care incep activitatea. Daca incepi in alt oras decat cel unde locuiesti iti dau o prima,dar trebuie sa ai mutatie sau dovada ca locuiesti acolo.
Normal ca somajul se opreste in acel moment |
| |
.
26-01-10, 18:13
|
#33 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 2. Inscrierea este facultativa, depinde doar de tine daca vrei sa faci parte dintr-o asociatie sau alta. Avantaj: beneficiezi de ceva reduceri de pret la congrese, revista de specialitate gratuita semestrial, poti participa activ la viata asociatiei sa alegi si sa fii ales, poti citi statutele de la fiecare asociatie on-line si decizi...
__________________ Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti... |
| |
.
26-01-10, 21:25
|
#35 | | Ucenic Sef
Medic Dentist
.
Publicat initial de vladsando Aha, dar in legatura cu prima intrebare??? Stie cineva? | ...si eu sunt tot cam in aceeasi situatie...trebuie sa te inscrii in orasul unde ai buletinul facut si daca vrei sa lucrezi in alt oras ti se va face transfer...dar nu stiu daca e valabil in cazul in care tu vrei sa profesezi in
"acelasi timp" in 2 orase diferite...
Stiu pe cineva care lucreaza in 2 orase diferite (2-3 zile intr-un loc ,2-3 in celalalt) ,deci o sa ma interesez ce trebuie facut si revin cu un post ...
__________________ ...music can change your mood... |
| |
.
26-01-10, 23:12
|
#36 | | Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Raspunusuri la cele 2 intrebari Citat:
Publicat initial de vladsando Am si eu 2 intrebari:
1. Daca vrei sa lucrezi in 2 orase de exemplu, Bucuresti si inca unul mare din tara, la ce colegiu trebuie sa te inscrii sau daca trebuie sa te inscrii la ambele colegii din orasele respective?
2. Ce implicatii are inscrierea in UNAS si AMSPPR, cu ce te ajuta si daca este obligatorie? | 1. Inscrierea in CMDR iti da dreptul sa profesezi in orice localitate de pe teritoriul Romaniei. Inscrierea se face intr-unul dintre cele 41 de CMD judetene sau in CMDB.
Evident, inscrierea trebuie facuta in CMD pe raza teritoriala a caruia urmeaza sa profesezi. (Are relevanta acest lucru, pentru acea situatie nedorita in care ai avea vreo reclamatie din partea vreunui pacient. Cazul se va judeca de catre Comisia de Disciplina a CMD in care te-ai inscris).
Pentru a putea lucra (si) in alt oras decat cel de pe raza teritoriala a CMD in care te-ai inscris, trebuie sa soliciti luarea in evidenta acolo, in noul CMD.
Acest lucru presupune:
- o cerere de transfer, depusa la noul CMD,
- viza de transfer aplicata pe verso certificatului de membru.
Daca mai sunt si alte nelamuriri, te rog sa nu eziti sa contactezi CMD respectiv.
2. Aici ai primit deja raspunsuri bune de la d-l dr. Alionte.
Imi permit sa adaug doar faptul ca e important ca inainte de a face o asemenea alegere pentru una sau alta dintre asociatii sa incerci sa participi ca invitat la cate o intrunire pentru a cunoaste oamenii de acolo, proiectele si activitatile pe care le-au realizat (sau si le propun) si a vedea in ce colectivitate te vei simti mai bine (apreciat, sustinut, reprezentat). |
| |
.
28-10-10, 22:58
|
#37 | | La primele mesaje
Medic Dentist
.
| - : 0 cazier? Citat:
Publicat initial de eugenol man (3) Certificatul de membru se acorda pe baza urmatoarelor acte: a) documentele care atesta formarea in profesie; b) certificatul de sanatate; c) declaratie pe propria raspundere privind indeplinirea conditiilor prevazute la art. 382 si 383; d) certificatul de cazier judiciar. (4) Certificatul de membru devine operativ numai dupa incheierea asigurarii de raspundere civila.
| mai este nevoie de cazier judiciar? intelesesem ca nu ar mai fi nevoie.
si cat este valabil cazierul din momentul eliberarii lui.
multumesc |
| |
.
28-10-10, 23:21
|
#38 | | La primele mesaje
Medic Dentist
.
| - : 0 nicky_cazacu:"1. Inscrierea in CMDR iti da dreptul sa profesezi in orice localitate de pe teritoriul Romaniei. Inscrierea se face intr-unul dintre cele 41 de CMD judetene sau in CMDB.
Evident, inscrierea trebuie facuta in CMD pe raza teritoriala a caruia urmeaza sa profesezi. (Are relevanta acest lucru, pentru acea situatie nedorita in care ai avea vreo reclamatie din partea vreunui pacient. Cazul se va judeca de catre Comisia de Disciplina a CMD in care te-ai inscris). Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=2381
Pentru a putea lucra (si) in alt oras decat cel de pe raza teritoriala a CMD in care te-ai inscris, trebuie sa soliciti luarea in evidenta acolo, in noul CMD."
Cu alte cuvinte....daca doresc sa lucrez in Bucuresti si in alt judet in acelasi timp se poate sa ma inscriu in 2 locuri simultan?Eu termin anul acesta si sunt interesata de procedura.Multumesc |
| |
.
28-10-10, 23:26
|
#39 | | Ucenic
Medic Dentist
.
| - : 0 da , mai este nevoie de cazier ...cel putin la CMD din Ploiesti
cat despre valabilitate , m am uitat pe el si nu specifica nicaieri ...dar totusi nu as trece de cele 30 de zile de la eliberare .
__________________ Razvan NICOLAE |
| |
.
28-10-10, 23:37
|
#40 | | Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
.
| = : +1 (+1/-0) Te inscrii in ce judet vrei, unul singur, si poti profesa oriunde in Romania. Nu poti sa te inscrii in mai multe, nici macar daca scopul vietii tale e ala de a plati cotizatie dubla.
__________________ Inchiriez tura in cabinet zona Copou, Iasi. |
| |
.
29-10-10, 09:25
|
#41 | | Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Astia chiar nu sunt normali. Unii cer anumite acte, altii nu? La mine nu au cerut cazier. Citat: |
Te inscrii in ce judet vrei, unul singur, si poti profesa oriunde in Romania. Nu poti sa te inscrii in mai multe, nici macar daca scopul vietii tale e ala de a plati cotizatie dubla.
| Nu e asa. Trebuie sa iti faci transferul de la un judet la altul ca sa lucrezi in alt judet. Colegiul judetean in care esti o sa transmita colegiului nou ca ai platit cotizatia la zi si daca ai avut sau nu probleme. |
| |
.
29-10-10, 09:45
|
#42 | | Initiat
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Nu-i chiar asa, Mircea. Eu am certificatul pe Bucuresti si pot lucra in Ilfov fara sa platesc cotizatie SI la Ilfov. Mi s-a spus sa platesc unde vreau eu.
__________________ Nu sufar de nebunie, ma bucur de ea in fiecare clipa! |
| |
.
27-09-11, 00:39
|
#46 | | Initiat bine
Medic Dentist
.
Publicat initial de elaenis in principiu e buna si adeverinta la colegiu (depinde cat sunt de amabili), pentru inscriere in colegiu.
Dar certificatul de membru (egal cu dreptul de libera practica) nu ti se va elibera pana nu ai diploma, deoarce pe certificat este trecuta seria si numarul de pe diploma de licenta. | Citat:
Publicat initial de c_mosh pe baza adeverintei ...pana la eliberarea diplomei de licenta, se face un certificat de membru provizoriu, valabil 6 luni, pe baza caruia poti sa incepi sa-ti faci actele necesare angajarii, sau pt un CMI | Am observat ca posturile sunt din 2007, insa ce s-a scris e valabil si astazi?
Practic, pe baza adeverintei se elibereaza un certificat cu ajutorul caruia te poti angaja, dar nu poti obtine dreptul de libera practica decat dupa ce primesti diploma?
Multumesc anticipat pentru eventualele lamuriri!
__________________ '' There is no failure, only feedback."
(Milton H. Erickson) |
| |
.
 | | Tag-uri | absolventi, anul, art, ati, buna, calitatea, caz, colegiul, colegiului, color, declaratie, dreptul, europe, exercitarea profesiei, firma, greseli, infractiuni, institutii, medic, medicii, medicului, opera, parte, presedintele, productie, romaniei, salut, taxa  | Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (21:04) timp. |