Inregistrare Asigurari online +
.
 eugenol.ro    

Activitatea Colegiului Medicilor Dentisti Bucuresti

discutie din eugenol.ro : Invit pe aceasta cale pe colegul nostru Grigore sa ne tina la curent in masura timpului disponibil cu activitatile ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona Profesionala Stomatologica > Forumuri profesionale > CMD UNAS AMSPPR
Ati uitat parola? Inregistrare


.
Like Tree99Multumiri

Raspunde
 
LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 01-05-07, 11:12   #1
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
   
Default Activitatea Colegiului Medicilor Dentisti Bucuresti

Invit pe aceasta cale pe colegul nostru Grigore sa ne tina la curent in masura timpului disponibil cu activitatile din CMDB.
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 12-07-07, 19:41   #2
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

domnule "eugenol man", poate daca mai faci o data invitatia ti se va raspunde, sau poate ca nu e nici o activitate, sau poate ca nici una din activitatile de acolo nu este de spus si la altii, sau poate ca sunt secrete, sau poate n-or fi de laudat.....sau poate ca, pur si simplu, "nu e ba treaba voastra ce face CMDR!!!!"
bogdanpop este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 13-07-07, 00:09   #3
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
   
Default

Sau poate chiar are treaba omul
Hai sa avem putina rabdare. La cat am asteptat ce mai conteaza inca putin
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 13-07-07, 00:51   #4
Initiat bine
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default Raspuns imediat

Salutare dragi colegi

Multumesc de invitatie . A mai existat un topic cu exact aceiasi tema unde am discutat si am raspuns si atunci imediat . Iata topicul : Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
Raspunsurile si reactiile la aceasta tema au fost se pare mai mult cu sufletul si de aceea mai putin eficiente .
Reiau raspunsul din luna mai :
Citat:
Frumoasa invitatie eman.
Cu toata placerea am sa particip la aceasta activitate . Va pot spune urmatoarele pina acum :
1. Informatiile sint predominant pentru Bucuresti . Numarul de 3800 de medici dentisti in Bucuresti face ca problemele intilnite sa fie aproape de media tarii.
2. Biroul executiv se intilneste periodic , de aceea si eu voi putea aduce informatiile cu aceiasi periodicitate. Info actuale se gasesc si pe cele doua site-uri , CMDR si CMDB .
3. Cred ca e foarte util sa pot duce catre Colegiul medicilor Dentisti Bucuresti informati de la voi . O fac cu mare placere si poate e o idee mai buna pentru un topic aparte . Probleme noi , griji noi , orice . Rugamintea mare este insa de a citi legea ,,,,,,,,,,,,.
4. Am participat la adunarea nationala a CMDR , unde noua conducere CMDR si-a prezentat programul de lucru . Pare rezonabil si oricum reprezinta cel putin ca mod de lucru si dialog o schimbare semnificativa fata de atmosfera de dictatura butaforica de dinainte.
colegul vostru intru cmd,
Grigore
Eu sint bucuros ca indiferent de modul in care reactioneaza colegii notri sa putem vehicula cit mai multe informatii corecta , documentate , reale .
Pentru aceasta o sa incep cu o atentionare : in acest topic vorbim despre CMDB adica CMD de Bucuresti . In ceea ce priveste CMDR eu personal nu am informatii directe ci prin intermediul informarilor oficiale care uneori sint trimise de la National catre local si mai exact catre Bucuresti .

Activitatea CMDB este grevata in primul rind de eliberarea de certificate de membru . Orice alt judet a avut sau are sanse sa termine aceasta activitate in timp rezonabil , nu si noi datorita numarului mare . De ce a trebuie sa mai schimbam diplomele acelea , e poveste lunga dar o poveste care s-a hotarit la nivel national cu extrem de putin timp inainte de alegeri, noi trezindu-ne ca si toate celelalte colegii locale cu diplomele deja tiparite in Germania si buni de plata.

O problematica curenta importanta ca volum este numarul mare de reclamatii de la pacienti catre medici .Numarul acestor reclamatii este mare si in creshtere. Motivele sint din pacate destul de des reale. Atitudinea colegiului nu poate fi in nici o situatie ( aviz entuziastilor) decit 100% conform legii. Astfel , ceea ce ar putea fi rezolvat poate in termeni mai simpli , imbraca o haina complicata iar comunicare cu petentii dificila si prin nenumarate scrisori cu confirmare de primire. Sint nu putine cazuri in care medicul a fost chemat in instanta.

Vinzarea spatiilor in care se desfasoara activitatea unor cabinete dentare provoaca o mare fierbere . Afacerea este intre Directia sanitara care a alocat un medic acelui cabinet , primarie care este proprietarul spatiului si medicul sau medicii respectiv. Din punct de vedere administrativ colegiul nu are nici o pozitie , drept legal de a interveni , in termeni legali nu are nici o calitate . Este si in acest caz , si subliniez acest lucru pentru ca este o problema specifica tuturor colegiilor locale , o problema a colegiului national . Explic . Orice discutie la nivel local cu orice alt sistem administrativ poate duce prin buna intzelegere in cadrul legii la o solutie de tip win win sau la o situatie de blocaj , in care partile nu vor sa cedeze si in acest moment se invoca o lege ( adica lege publicata in monitorul oficial sau orice altceva cu efect asemanator si intindere nationala ) care sa reglementeze.Asa ceva nu exista si in ciuda faptului ca in parlamentul Romaniei exista numerosi dentisti , acestia sint preocupati de interese mai apropiate lor. Este repet datoria si dreptul unic al CMDR sa lupte pentru legi mai bune , pentru modificarea celor existente , pentru initierea unor schimbari . Nu este un secret ca in mandatul trecut am avut parte de multe vorbe si atit. Acum asteptam.
Din acest punct de vedere o activitate a CMDB in a incerca cu metode amiabile sa impace cele 3 parti implicate in vinzare , activitate grea si fara argumente.

Relatia cu CNAS , idem punctul anterior.Promisiuni cu carul. Local am reusit prin interventie directa sa usuram formalitatile legate de certifcatele de membru fie prin pasuirea de catre CASMB fie prin grabirea formalitatilor la noi.

O permanenta grija este asigurarea lichiditatilor financiare . Discutia despre bani este singura care ii face pe ce circotasi sa isi aduca aminte ca in Bucuresti sint aproape 4000 de dentisti si incep toti sa faca calcule. Noi calculam mereu daca ne ajung banii pentru ratele ce trebuiesc platite pentru sediul achizitionat , un sediu corespunzator si reprezentativ care va ramine pentru foarte multe generatii.

Ma opresc deocamdata aici ca e tirziu si am inceput sa maninc litere. Inainte de a incheia , reamintesc tuturor ca activitatea colegiului este activitate unui organism unde lucreaza COLEGI asa cum zice si numele . Ca atare , orice coleg este binevenit sa se informeze , sa participe si sa isi spuna parerea . Sint destui cei care o fac si participa la bunul mers al breslei noastre. Cel putin la Bucuresti , usile sint deschise intotdeauna .
__________________
Dr. Grigore Lazarescu
grigore1 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-07-07, 07:35   #5
Mare Maestru
Medic Dentist
de dreapta
 
 
Avatar drLouis
.
   
Default Re: Raspuns imediat

Citat:
Publicat initial de grigore1
O permanenta grija este asigurarea lichiditatilor financiare . Discutia despre bani este singura care ii face pe ce circotasi sa isi aduca aminte ca in Bucuresti sint aproape 4000 de dentisti si incep toti sa faca calcule. Noi calculam mereu daca ne ajung banii pentru ratele ce trebuiesc platite pentru sediul achizitionat , un sediu corespunzator si reprezentativ care va ramine pentru foarte multe generatii.
Dragi colegi

Ma bucur ca am auzit pe ce se duce sfanta noastra cotizatie de vreo 6E lunar. Habar n-am daca la momentul punerii in practica a acestei idei (pe care eu o consider o mare tampenie) cineva ne-a intrebat si pe noi; se putea face un fel de referendum zic; mi se pare wierd sa-ti toci toti banii in rate de sediu si sa umblii cu kilotzii rupti; nu zice nimeni ca nu ne trebuia sediu, dar treburile necesitau cap; un sediu mai mic, o rata sa zicem de maxim 10-20% din incasari,asa incat sa ai de unde sa folosesti pentru probleme cu adevarat importante.

Vreau sa vad si eu lunar in ce consta activitatea colegiului; altfel voi trai cu impresia ca dau niste bani absolut degeaba; exista un site, updatat din an in pasti care accentueaza sentimentul; dar facem CERTEFICATE de membru, certificate peste certificate, boala certificatelor, de revolutionar, de membru, de veteran de razboi; in astea stam noi acum, niste hartii...

Ce as avrea eu sa vad:
-lunar cateva liniute cu ce s-a realizat, expuse public pe site;
-vreau ca cmdb sa lupte impotriva birocratiei; avem nevoie de enspe tone de foi si acte; nu vreau sa mai umblu prin zeci de locuri; existau niste adeverinte, acum iar alte poze copii si umblat cand se puteau folosi cele vechi; nu am timp de asa ceva; cine sa schimbe asta? nu e normal ca colegiul sa lupte?
-in Buc sunt cateva sute de contracte de comodat, un procent mare de dentisti; legea intrata in vigoare de epste 1 an si n-am auzit de 1 cabinet vandut in tot Bucurestiul; in schimb apar noi contracte de comodat, mutate din cladiri revendicate, peste noapte, prin vestiarele altor comodate cu avizul cui?; e usor sa zici, nu e treaba noastra; nu dom'le eu vreau sa-mi reprezinti interesul; nu pot face 1-2 dentisti ce poate face un colegiu, si spun asta si prin prisma faptului ca deasupra orcarei actiuni a noastre individuale troneaza sceptrul reconversiei profesionale; las ca te rezolv eu, sa vezi controale si kestii din astea daca faci pe viteazul
-sa se faca o minibaza de date cu pacientii acestia care se tot plang la care sa avem acces din internet; inteleg ca unele plangeri sunt fondate, insa o vad ca o chestie utila pe care ar putea o face colegiul pentru noi; si nu e cine stie ce minune sa introduci un nume intr-o lista; cum pacientii au tot dreptul sa intrebe "zi-mi un dentist bun", asa consider ca si noi avem dreptul sa stim carcotasii.
-vrau sa vad o emisiune la tvr1 in care colegiul explica publicului ca noi dentistii suntem obligati sa cumparam aceleasi materiale si la acelasi pret cu cei din tarile civilizate, dar suntem fortati sa folosim niste preturi de n ori mai mici; si spun asta pentru ca un procent enorm ne considera un fel de jmecherasi care incearca sa-i lase fara bani; sa li se explice ca fara 1 milion pe ora cabinetul lucreaza la limita subzistentei; sa li se arate un grafic comparativ ilustrand castigul pe ora intre o echipa de montat aer conditionat, un instalator, un mecanic auto sau mai stiu eu ce; vreau sa vad ca se zbate cineva sa ne indrepte imaginea asta de pungasi.
-vreau sa aud ca legile importante de iau cu votul tuturor membrilor; eu am o parere proprie cu privire spre exemplu la ingradirea reclamei cabinetelor; nu-mi convine ca lucram 4 CMI-uri in 2 cabinete si la usa tre sa pun 4 placute din acelea pe care le consider ridicole, intoarcere la comunism egalitarism bla bla; nu vreau sa am reclama cum i se nazare marelui profesor x,y; se poate imagina un fel de vot prin posta, frumos cu semnatura si confirmare de primire etc. la legi importante.
__________________
fuse si se duse
drLouis este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-07-07, 09:05   #6
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
   
Default

Bravo drL !
Subscriu la toate cele de mai sus, poate mai putin la partea cu reclama dar cel mai bine referendum.
Si putem sa il facem cu costuri aproape de zero pe internet.
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-07-07, 22:00   #7
Avansat bine
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

de acord cu dr L....

Si eu is de parere ca e o stupiditate sa dai toti banii pe un sediu.. si pe urma sa te mai si lauzi cu ce maretie de sediu ai luat... sunt probleme mult mai importante care se puteau face cu banii aia.

Si da, birocratia ne sufoca...

Din cate am citit, dl. Grigore1 are un MBA. Sunt tare curios ce plan de buget a facut atunci cand s-a decis cumpararea sediului...
__________________
citat dintr-un moderator: "la urmatoru mesaj la bascalie ai ban o luna"... va rog nu ma stresati!
dexter este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-07-07, 00:30   #8
Maestru
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default intradevar

la chestiunea cu sediul subscriu,

Colegiul este in primul rand activitatea pe care o desfasoara,

sediul este ultimul lucru care conteaza,

in schimb identificarea problemelor medicilor este o prioritate, din pacate de cele mai multe ori persoanele alese uita ci pentru cine este ?

in felul acesta se creaza de fapt o prapastie intre medici si conducerea lor,

nu ma mir ca Grig nu intelege "problema cabinetelor care nu se vand", doar nu este implicat, tocmai de aceea de aceasta problema ar trebui sa se ocupe o persoana implicata personal, ( no ofense );

legea este foarte clara, atat doar ca nu se aplica, Colegiile Judetene au alaturi de Colegiul central toata raspunderea, pacat ca in sedintele de CN a CMDR nu existat timp deloc pentru aceasta problema ( de ce? din lipsa de comunicare , nu exista un interesa pentru problemele din teritoriu, deoarece acestea nu ajung sa fie cunoscute ).

apropo lobby cand ati auzit de problemele medicinii dentare in media? poate cate vorbe la alegeri si la ultimul congres, altceva ?
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/cmd-unas-amsppr/1872-activitatea-colegiului-medicilor-dentisti-bucuresti/

eu

PS Care este atitudinea CMDB privitoare la competentele in medicina dentara?
Dr. Pantel Marton este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-07-07, 01:44   #9
Mare Maestru
Medic Dentist
de dreapta
 
 
Avatar drLouis
.
   
Default

in afara de certeficatele astea pe care oricum le platim, cred ca toti vrem sa stim, cum za hec isi justifica CMD cei 100 coco/an/pe cap_de_dentist pe care-i dijmuieste de la noi; sunt dentistul X, vreau sa stiu ce-mi faceti dom'le pentru 100$!

alta chestie e ca as vrea ca oamenii care lucreaza ca angajati in colegiu sa fie dedicati; nu asa stai ca dupa-amaiza lucrez la cabinet, mai bag un curs pe la 10 si intre dau o fuga si pe la colegiu; asa nu se va face treaba niciodata; asta e o parere ptr ca oricum habar nu am structura cmd.

eu unul traiesc cu impresia ca nu se face NI-MIC..da' NIMIC! voi?
__________________
fuse si se duse
drLouis este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-07-07, 12:43   #10
Avansat bine
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

aici te contrazic... se mai bea o cafeluta, se mai pun niste medici pe drum... ceva ceva activitate este
__________________
citat dintr-un moderator: "la urmatoru mesaj la bascalie ai ban o luna"... va rog nu ma stresati!
dexter este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 17-07-07, 21:29   #11
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Domnilor, trebuie sa va reamintesc:

1. referendum s-a facut pentru scimbarea titulaturii de stomatolog in dentist si a avut un rezultat de 80% pentru ramanerea la titulatura de stomatolog; efectul, diferit de rezultat, a fost schimbarea titulaturii din stomatolog in dentist. asa unii se simt mai in europa

2. certificatele de care vorbiti reprezinta o strangere de fonduri pe care o face colegiul (intre 4 si 5 miliarde lei vechi), strangere de fonduri la care trebuie sa va mai asteptati si in urmatorii ani. de ce? fiindca e rentabila!
bogdanpop este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 17-07-07, 21:44   #12
Mare Maestru
Medic Dentist
de dreapta
 
 
Avatar drLouis
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de bogdanpop
Domnilor, trebuie sa va reamintesc:

1. referendum s-a facut pentru scimbarea titulaturii de stomatolog in dentist si a avut un rezultat de 80% pentru ramanerea la titulatura de stomatolog; efectul, diferit de rezultat, a fost schimbarea titulaturii din stomatolog in dentist. asa unii se simt mai in europa

2. certificatele de care vorbiti reprezinta o strangere de fonduri pe care o face colegiul (intre 4 si 5 miliarde lei vechi), strangere de fonduri la care trebuie sa va mai asteptati si in urmatorii ani. de ce? fiindca e rentabila!
la 1 e o problema de 2 lei, e ultimul lucru de care s te cramponezi; adica tre sa fii handikpat sa crezi ca daca te cheama dentist si nu stomatolog ruznac nu faci aceleasi lucruri, sau esti tu mai jmecher stomatolog; e pur si simplu o imbecilitate; scuze de cuvintele barbare da asa e; ca stiam ca's cei 80% lezati in amoru lor propriu de medic stomatolog, injositi la dentisti

si la 2 nu apucasem sa procesez ce trebe skimbate certeficatele alea anual, fui acu 2 zile de-mi depusei icrele pentru cel nou;
__________________
fuse si se duse
drLouis este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-07-07, 00:52   #13
Maestru
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default 1 si 2

la 1 intradevar un coleg de-a nostru de la Bucuresti, care era in functia de raspundere corespunzatoare, a acceptat faza cu dentistul in ciuda opozitiei breslei, ( stim cu totii ca in Europa exista mai multe tari care au terminologia de stomatologi, si chiar si asa nu au fost exclusi din Europa);

la 2 , nu chiar strangere de fonduri, intentia a fost sa se faca niste documente secretizate care sa poata fi folosite in Europa, nu trebuie uitat ca au implicat la randul lor niste cheltuieli mari, din pacate insa eu prevad ca in acest mandat vom schimba din nou certificatul asa ca.......

eu
Dr. Pantel Marton este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-07-07, 00:58   #14
Mare Maestru
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar aurelian
.
   
Default

dar daca nu se tine cont de dorintele poporului la ce naiba mai e colegiu???
eu il asteptam cu bata.... nu se poate asa ceva... de ce naiba s-a mai facut referendumul???
cum putem crede ca in viitor nu se va mai intampla???
a ce suna asta??? nu ne intereseaza de ce zic masele?
aurelian este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-07-07, 02:43   #15
Mare Maestru
Medic Dentist
de dreapta
 
 
Avatar drLouis
.
   
Default

chiar, sunt curios sa auz justificatiile voastre puerile de stomatologi fortati sa devie dentisti
__________________
fuse si se duse
drLouis este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-07-07, 12:53   #16
Mare Maestru
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar aurelian
.
   
Default

Louis buba nu e in nume, ca nu conteaza daca ne zice lumea, dentist sau stomatolog, ci in faptul ca nu s-a tinut cont de vointa doctorilor...
dupa sa nu te intrebi de ce nu se tine cont de vointa doctorilor in alte probleme, cum ar fi colturile in cabinete si numarul de WC-uri??? chestii arzatoare
aurelian este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-07-07, 15:24   #17
Mare Maestru
Medic Dentist
de dreapta
 
 
Avatar drLouis
.
   
Default

ai si tu dreptate.
__________________
fuse si se duse
drLouis este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-07-07, 19:28   #18
Avansat bine
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

ooooo... notez in calendar
__________________
citat dintr-un moderator: "la urmatoru mesaj la bascalie ai ban o luna"... va rog nu ma stresati!
dexter este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-07-07, 20:15   #19
Mare Maestru
Medic Dentist
de dreapta
 
 
Avatar drLouis
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de dexter
ooooo... notez in calendar
stai ca am avut un shutdown fortat si n-am apucat sa termin fraza...

cand dormi, era continuarea.

da' dexter daq tot puseshi mana pe pisx, ia baga 3 pagini de maselute sa mai capeti indemanare, sa nu mai fie in fatalitate cu numele tau.
__________________
fuse si se duse
drLouis este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-07-07, 21:36   #20
Avansat bine
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

aci ma pierdushi...
__________________
citat dintr-un moderator: "la urmatoru mesaj la bascalie ai ban o luna"... va rog nu ma stresati!
dexter este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 08-02-08, 10:40   #21
mimosa
Vizitator
Fara status.
 
.
Default colegiu

Poate stie cineva ,ce fac cei de la colegiu pt 40 ron pe luna?Poate vor un sediu in Primaverii,cu piscina?Nu stiu sincer de ce s-a dublat cotizatia ?Cunosc medici care practica stom <cu>fara sa fie membri cmd si fara sa plateasca vreo cotizatie.Nu mai zic ca doamnele de acolo ma deranjau in fiecare an cat am fost in rezidentiat sa-mi zica sa platesc cotizatia si eu spuneam acelasi lucru:mi se retineau lunar 20 ron din sal pt cmdb.Acelasi lucru in fiecare an....si imi ziceau sa le aduc eu nr contului de la spitalul platitor.Dar ele cu ce se ocupa acolo,la cmd?
  Raspundeti cu citat
.
Vechi 26-04-08, 19:32   #22
Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar stef_ank
.
   
Default

Ati auzit de indemnizatiile pe care si le-au tras conducatorii nostri iubiti?
intre 1000 si 600 euroi pe luna. Pai de banii astia angajam pe unii cu activitate permanenta care sa se preocupe de soarta noastra, nu doar intalniri lunare.
Aici sunt banii dumneavoastra
__________________
Dr. Stefan ANCA
"Zambeste .....maine s-ar putea sa fii shtirb"
stef_ank este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 26-04-08, 21:06   #23
Initiat bine
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar dr. patricia
.
   
Default

Care dintre conducatori? Si cat e de veridica stirea? Ca la noi, romanii, zvonistica e sport national...
__________________
Life is hard. It's harder when you're stupid. -John Wayne
dr. patricia este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-04-08, 19:43   #24
Maestru
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default zvon

nu este nici un zvon,

este o decizie de CN pe aceasta tema, iar dupa marirea cotizatiei s-a votat si indexarea cu 100 % a indemnizatiei,

dar aici nu sunt cuprinse toate veniturile,

chestia draguta a fost ca in AGN cand au fost intrebati membrii BEx care au fost veniturile lor de la CMDR pe luna, s-a tacut malc, iar AGN chiar este locul unde lucrurile acestea trebuiesc clarificate,

eu

PS Problema nu este insa cuantumul idemnizatiilor ci activitatea CMDR, daca ar fi activitate in folosul medicului sa fie indemnizatie cat de mare.
Dr. Pantel Marton este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-04-08, 19:47   #25
SUNT BANAT!
MD Implantolog
Fara status.
 
.
   
Default

pa foc cu ei !
drcalinc este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 20-04-09, 19:42   #26
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dr. Anton
.
   
Default

A venit Tribuna de la CMDB. Ma baieti chiar nu va e rusine ? Pe 3 pagini sunt scrisi restantierii ? Da un articol interesant, o maslina ceva ?
Pentru ce platim 40 de ron lunar ?
Cum si in ce fel ne sunt reprezentate interesele ?
Dr. Anton este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 28-04-09, 12:08   #27
Maestru
MD Endodont
Fara status.
 
 
Avatar sorsirbu
.
   
Default

pai din cauza restantierilor nu-s bani de o revista ca lumea... se aude mihai s.?
__________________
If a man talks in the woods and there is no woman nearby to hear him is he still wrong?
sorsirbu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 17-05-09, 05:41   #28
Mare Maestru
Medic Dentist
de dreapta
 
 
Avatar drLouis
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de Dr. Anton View Post
Pentru ce platim 40 de ron lunar ?
fraierii nu primesc nimic; cine e baiat destept apare la revista

ps: e si cu poza?
__________________
fuse si se duse
drLouis este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 30-06-09, 13:48   #29
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

Echipa este cheia


...Ai nevoie de reprezentare?
...Vrei sa-ti fie aparate interesele?
...Nu poti gasi sfatul potrivit?

Alatura-te echipei Colegiului Medicilor Dentisti din Bucuresti!cel mai mare BULSHIT care l-am auzit.Daca suni te trateaza cu, si anume fundu, dar la sfarsitul conversatiei nu uita sa iti aduca aminte de cotizatie...
Suntem o tara de hoti iar astia sunt maestrii, ne fura cu acte....
Unde esti tu Tepes Doamne?........
stefanalex este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 01-07-09, 10:32   #30
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de stefanalex View Post
...
Unde esti tu Tepes Doamne?........
La fabrica de tepe, dar mai are cateva pana le scoate afara pt. prima proba
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 03-07-09, 05:10   #31
Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
Lumea moderna nu are loc
pentru lenesi! Mihai Eminescu
 
 
Avatar nicky_cazacu
.
   
Default Poate ca nu e nevoie de Tepes, ci de...

Citat:
Publicat initial de stefanalex View Post
Echipa este cheia


...Ai nevoie de reprezentare?
...Vrei sa-ti fie aparate interesele?
...Nu poti gasi sfatul potrivit?

Alatura-te echipei Colegiului Medicilor Dentisti din Bucuresti!cel mai mare BULSHIT care l-am auzit.Daca suni te trateaza cu, si anume fundu, dar la sfarsitul conversatiei nu uita sa iti aduca aminte de cotizatie...
Suntem o tara de hoti iar astia sunt maestrii, ne fura cu acte....
Unde esti tu Tepes Doamne?........

... ci de OBLIGATIVITATEA participarii la vot.
Asa toata lumea va fi fericita, desigur, din diferite motive, dupa cum urmeaza:
- cei din conducere pt ca se strang mai multi bani. ( Nu poti vota decat daca esti la zi cu plata cotizatiei);
- cei care doar voteaza, pentru ca isi vor putea impune datorita majoritatii zdrobitoare oamenii pe care ii doresc.

Toata lumea castiga atunci cand in democratie se implica toata lumea.
Daca insa, la fel ca la precedentele alegeri se vor duce doar cativa dinozauri si prietenii lor si mult prea putini oameni cu viziuni progresiste si prea comozi ca sa piarda o pretioasa jumatate de ora intr-o dupa-amiaza insorita o data la 4 ani, atunci...

ne meritam soarta!

Pana atunci, sa fim sanatosi!
__________________
Nicky CAZACU
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
curs + demonstrație pas cu pas
nicky_cazacu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 03-07-09, 16:16   #32
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
   
Default

Da, Nicky, ne meritam soarta! Cu ce crezi ca e mai deshtept CMDR-ul decat Romania? Asa cum au fost la vot atunci, asa o sa vina si pentru Colegiu, desi ar trebui sa-i intereseze direct. Si pentru votul din Romanica exista implicare directa...si...?
Lasa sa mearga ala, eu stau cu burta la soare sau ma duc sa schiez prin Himalaia...
Cred ca principala problema a CMDR-ului este faptul ca esti obligat, prin lege, sa fii membru. Iti lipseste liberul arbitru si colegii te "sanctioneaza" pentru asta...Nu eu am vrut sa fiu membru, nu eu am vrut sa existe CMDR-ul...In alte tari, exista doar asociatiile profesionale si atat. Ce face CMDR-ul ca sa-si merite banii de la noi? Vezi discutiile de pe forum. Marea majoritate a colegilor spun ca nimic. Solutia mea (din alta lume...): desfiintati-va si re-infintati-va pe baze noi pe ideea: "de jos in sus"si Nu: "mai sius, mai sius.."
Dr. Pantel Marton a multumit.
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-07-09, 02:56   #33
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

Ati observat pe site la cmdb "Proiectul ghidului de radiologie dentara?"

Initial zic, uite ma ca poate nu mai trebuie sa facem un teanc de acte pentru radiologie si s-o schimba ceva...dar cand m-am apucat sa citesc ce e acolo....am avut o senzatie foarte nasoala.
Pe site sunt 2 fisiere, pdf-uri :1.Cerinte de securitate radiologica
2.Proiectul ghidului de radiologie dentara
Ma io am crezut ca sunt 2 chestii diferite, in prima gasinduse toate normele si paranormele in vigoare, oricum ceva foarte stufos, iar in al doilea , in proiectul GHIDULUI de radiologie dentara , un sumar al primului , ceva de 1-2 pagini cu chestii concrete, si pasi de urmat.
Mullt mai m-am inselat, cele 2 fisiere sunt de fapt IDENTICE, de nu mai putin de 17 pagiini.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=1872
Acum va inteb pe voi, cuvantul GHID pentru voi ce inseamna? Ca pe pentru mine inseamna ceva succint, usor de citit/inteles...samd.
stefanalex este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-07-09, 03:39   #34
Mare Maestru
Medic Dentist
de dreapta
 
 
Avatar drLouis
.
   
Default

is 2 fisiere identice; cineva a gresit cand a editat site-ul;

totusi trebuia scris ce aduce nou proiectul; vad ca l-au intitulat ghid; cu ce ma ajuta pe mine sa-mi instalez un aparat rx in cabinet?

-scade birocratia? nu mai sunt obligat sa obtin enshpe autorizatii?
-scade pretul de instalare de j de bulioane?

altfel ghidul ala e degeaba; doar asa ca sa am o informare a ceea ce inseamna radiologie...chestia aia o aflu si in momentul actual urmand lungul lant al slabiciunilor daca doresc.

poate ne explica si noua cineva ce se vrea a fi chestia.
__________________
fuse si se duse
drLouis este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-07-09, 05:13   #35
Maestru
Medic Stomatolog
practica limitata la protetica
si restaurare odontala
 
 
Avatar anduluta81
.
   
Default

40 lei pe luna-eu nu ma astept sa mi se intample nimic din chestia asta,pur si simplu suntem obligati sa o platim si gata
anduluta81 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-07-09, 10:01   #36
Initiat bine
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default va rog scrieti

Citat:
Publicat initial de drLouis View Post
is 2 fisiere identice; cineva a gresit cand a editat site-ul;

totusi trebuia scris ce aduce nou proiectul; vad ca l-au intitulat ghid; cu ce ma ajuta pe mine sa-mi instalez un aparat rx in cabinet?

-scade birocratia? nu mai sunt obligat sa obtin enshpe autorizatii?
-scade pretul de instalare de j de bulioane?

altfel ghidul ala e degeaba; doar asa ca sa am o informare a ceea ce inseamna radiologie...chestia aia o aflu si in momentul actual urmand lungul lant al slabiciunilor daca doresc.

poate ne explica si noua cineva ce se vrea a fi chestia.
Este foarte simplu : ceea ce este pe site-ul CMDB este ceea ce CNCAN in intzelepciunea sa considera a fi " mai simplu si mai usor" pentru noi , dentistii . Expunerea pe site este rezultatul demersului nostru , in speranta ca va urma o dezbatere publica gen eugenol . va rog comentati cit mai la obiect , cit mai critic, dar , daca se poate , veniti cu propuneri concrete.

Trebuie sa apara o rubrica speciala pe forumul CMDB unde vom avea si un interlocutor direct de la CNCAN . Este bine sa trimiteti si mail la CMDB cu subiect PENTRU CNCAN .
__________________
Dr. Grigore Lazarescu
grigore1 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-07-09, 11:18   #37
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
   
Default

Ma gandesc sa ne uitam si noi la altii care au facut asta de mai mult timp si sa ne inspiram pentru a nu mai reinventa roata.
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-07-09, 12:23   #38
Maestru
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default cred

cred ca un astfel de demers ar trebui sa fie facut de CMDR

cel mai simplu ar fi adoptarea unui model occidental, dar prima data cineva din CNCAn ar trebui sa inteleaga de ce este nevoie in cabinetele de stomatologie de RX

G
eugenol man si radualionte au multumit.
Dr. Pantel Marton este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-07-09, 12:52   #39
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
   
Default

Poate desfintarea Link [Necesita inregistrare pentru acces.] taxe ar fi un inceput.
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-07-09, 12:58   #40
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar Radu Tepordei
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de Dr. Pantel Marton View Post
cred ca un astfel de demers ar trebui sa fie facut de CMDR

cel mai simplu ar fi adoptarea unui model occidental, dar prima data cineva din CNCAn ar trebui sa inteleaga de ce este nevoie in cabinetele de stomatologie de RX

G
Au inteles . De asta taxele de autorizare sunt uriase .Pt. ca avem nevoie . Daca adaugam costurile de amenajare a buncarului , costul aparaturii in sine reprezinta cel mult 1/2 din investitie .
Radu Tepordei este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-07-09, 13:49   #41
Mare Maestru
Medic Dentist
de dreapta
 
 
Avatar drLouis
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de grigore1 View Post
Trebuie sa apara o rubrica speciala pe forumul CMDB unde vom avea si un interlocutor direct de la CNCAN . Este bine sa trimiteti si mail la CMDB cu subiect PENTRU CNCAN .
intai sa vedem forumul, acu vad ca-i in pioneze

nu mai bine facem un thread dedicat aici si il invitam pe domnul la dezbatere? in fapt nu stiu daca avem de dezbatut pentru ca daca nu e cineva cu putere decizionala acolo vorbim degeaba; toate chestiile astea merita legiferate, rezultatul fiind o norma ceva speciala pentru dentisti;

pentru inceput i-as adresa o intrebare (mai lunga) domnului cncan de genul daca stie:
-cate taxe are de platit un dentist pentu a-si instala rx in cabi;
-cat timp efectiv (in zile are de alergat) dupa fiecare "nimic" si cat trebuie sa astepte pentru fiecare in parte; cand spun nimic trebuie sa se inteleaga ca menirea medicului dentist este sa diagnosticheze problemele dentare si sa le rezolve, nu sa alerge dupa hartii muulte si inutile;
-care sunt costurile dotarii unui cabinet cu un aparat rx in afara taxelor;
-costul total estimativ aparatura+autorizatii+timp;
-costul renuntarii la utilizarea radiologiei in cabinet;
-cat dureaza/costa asta intr-o tara civilizata vest-europeana sau in state;
-care sunt beneficiile/neajunsurile utilizarii/lipsei unui aparat rx intr-un cabinet dentar;
-in conditiile date daca dansul ar porni demersurile de a-si instala un aparat rx;
grigore1 si cristina ghita au multumit.
__________________
fuse si se duse
drLouis este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-07-09, 14:02   #42
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar Radu Tepordei
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de drLouis View Post
pentru inceput i-as adresa o intrebare (mai lunga) domnului cncan de genul daca stie:
-cate taxe are de platit un dentist pentu a-si instala rx in cabi;
-cat timp efectiv (in zile are de alergat) dupa fiecare "nimic" si cat trebuie sa astepte pentru fiecare in parte; cand spun nimic trebuie sa se inteleaga ca menirea medicului dentist este sa diagnosticheze problemele dentare si sa le rezolve, nu sa alerge dupa hartii muulte si inutile;
-care sunt costurile dotarii unui cabinet cu un aparat rx in afara taxelor;
-costul total estimativ aparatura+autorizatii+timp;
-costul renuntarii la utilizarea radiologiei in cabinet;
-cat dureaza/costa asta intr-o tara civilizata vest-europeana sau in state;
-care sunt beneficiile/neajunsurile utilizarii/lipsei unui aparat rx intr-un cabinet dentar;
-in conditiile date daca dansul ar porni demersurile de a-si instala un aparat rx;
Vei primi un raspuns de genul : stii cat puroi am inghitit , cata durere am trait , de cate ori m-a respins nevasta ca-mi pute gura , cate revelioane cu gheata pe figura am petrecut , cat am investit in scobitori , amoxicilina si aulin , rezumand , stii cati ani m-am chinuit eu sa pierd 2 dinti ca tu sa faci o palarie de bani punandu-mi-i
la loc ?
Radu Tepordei este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 07-07-09, 20:01   #43
Initiat bine
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de drLouis View Post
intai sa vedem forumul, acu vad ca-i in pioneze

nu mai bine facem un thread dedicat aici si il invitam pe domnul la dezbatere? in fapt nu stiu daca avem de dezbatut pentru ca daca nu e cineva cu putere decizionala acolo vorbim degeaba; toate chestiile astea merita legiferate, rezultatul fiind o norma ceva speciala pentru dentisti;
drLouis , e ok .
Tehnic am primit confirmarea ca site-ul nostru va fi mai mindru si mai destept incepind cu sfirsitul acestei luni .
TOATE interventiile noastre de aici vor fi ( cu acordul vostru ) transferate acolo !!! Eman , poate ne ajuti .
Pina atunci , daca scrieti aici , va rog trimiteti acelasi text ( Ctrl+C) si la ardesade e-mail afisata pe prima pagina CMDB Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
pentru a fi direct inserate in forumul ce se sforteaza sa se nasca.

In rest , de acord cu tine , sa vedem pe cine deleaga CNCAN sa ii reprezinte in discutii si mai ales sa vedem ce propuneri vor agreea de la noi .
__________________
Dr. Grigore Lazarescu
grigore1 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 05-08-09, 23:09   #44
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.
 
.
   
Default

Intrebarea pe care o pun este cam retorica , dar nu se stie niciodata....

Aviz CMDB- 10 milioane si 3 saptamani de asteptare
Aviz ASP 50 RON si 2 saptamani de asteptare
Autorizatie de functionare ASP . O RON si 1 saptamana de asteptare

Cum naiba reusesc astia de la ASP sa faca asta, fara taxa platita, fara nimic, iar cei de la CMDB nu?

Nemultumirile mele sunt poate absurde, dar poate asa sunt eu, mai pretentios...
stefanalex este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-10-09, 02:54   #45
Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
Lumea moderna nu are loc
pentru lenesi! Mihai Eminescu
 
 
Avatar nicky_cazacu
.
   
Default Ce credeti? Ar fi o mai buna administrare unitara sau pe sectoare a Bucurestiului?

Aceasta intrebare ni se adreseaza noua tuturor medicilor care lucram in Bucuresti.

De ceva vreme se tot discuta asupra acestui aspect:

Cum ar fi mai bine?
1. o structura unitara a CMDB?
2. o organizare pe sectoare in 6 structuri?

Desigur fiecare dintre cele doua optiuni au avantaje si dezavantaje.

In cazul in care s-ar produce divizarea CMDB in 6 sectoare, reprezentarea Bucurestiului in AGN a CMDR ar creste de la 39 de delegati ( in prezent) la peste 85 de delegati (caci norma de reprezentare s-ar aplica fiecarui colegiu nou-aparut.

Posibil ca si in CN al CMDR, numarul reprezentantilor sa creasca de la 3 in prezent la 6.

Dar, in cele din urma decizia ar trebui sa apartina majoritatii democratice, corect si complet informata.

Voi ce parere aveti?

Mentionez ca am prezentat cu obiectivitate si impartialitate numai datele certe. M-am abtinut de la orice aprecieri subiective si de la orice asertiune cu valoare de manipulare.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=1872
Tot ce doresc este o dezbatere sincera asupra acestui subiect, care este adus in discutie tot mai des.
__________________
Nicky CAZACU
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
curs + demonstrație pas cu pas
nicky_cazacu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-10-09, 04:43   #46
aha
Ucenic Sef
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar aha
.
+1 (+1/-0)     
Default

Totul se rezuma la costuri, mai ales la vreme de criza.
6 CMD-uri noi inseamna:
- 6 sedii noi cu cheltuielile aferente
- 6 presedinti+ aparatul aferent fiecarui CMD
Daca colegii bucuresteni isi permit taxe suplimentare ca sa sustina aceasta initiativa, atunci sa fie cu noroc.
drdream a multumit.
__________________
Incearca sa fii OM!
aha este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-10-09, 19:01   #47
Mare Maestru
Medic Dentist
de dreapta
 
 
Avatar drLouis
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de grigore1 View Post
Tehnic am primit confirmarea ca site-ul nostru va fi mai mindru si mai destept incepind cu sfirsitul acestei luni .
este aproape noiembrie
__________________
fuse si se duse
drLouis este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-11-09, 10:02   #48
Maestru
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar raulsiladi
.
   
Default

stie cineva cine compune adresele/scrisorile colegiului? sincer mi se par infantile:
Fisierele atasate
Felul fisierului: pdf 2646-30.10.2009ms-irimie.PDF (667,0 KB, 55 vizualizari)
__________________
Life is a journey, not a destination - S. Tyler


raulsiladi este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-11-09, 11:08   #49
Mare Maestru
Medic Dentist
de dreapta
 
 
Avatar drLouis
.
   
Default

hehe dap
__________________
fuse si se duse
drLouis este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 17-12-09, 21:43   #50
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
   
Default

Cu 2 zile in urma, am primit Buletinul Informatic al CMDB, in care se prezinta "chestioanrul de evaluare a starii generale" (a pacientului). La intrebarea nr.22 "Ati fost diagnosticat cu afectiuni psihice?" se dau urmatoarele variante: Nu sau Da. Urmeaza frumusetea lui "Da":
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=1872
"Precizati care:depresie O schizofrenie O, dependenta de alcool O, dependenta de droguri O". Iertare, n-am stiut sa fac patratele si am facut cercuri (O).
Dependentele, oricare ar fi el, nu sunt boli psihice. Ele pot determina boli psihice sau tulburari greve psihologice, dar Nu reprezinta o boala de sine statatoare. Rog colegii din CMDB sa rectifice.

Azi, am recitit "Legea privind exercitarea profesiei de medic dentist", unde, la "juramant", se spune foarte frumos "colegii vor fi fratii mei". Pauza...Am cazut putin pe ganduri si intreb retoric:
Voi ori sunteti singuri la parinti si nu stiti ce-i aia frate/sora (si cazul meu, de altfel), ori aveti dar relatiile sunt doar amiabile si de suprafata...
Ceea ce se intampla pe forum, se intampla si in viata noastra reala indiferent ca se numeste profesionala sau sociala. Mie mi-a dat de gandit!
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...

Modificat ultima data de radualionte; 18-12-09 la 10:43. Motivul: rectificare off-topic
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-12-09, 07:01   #51
SUNT BANAT!
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de radualionte View Post
La intrebarea nr.22 "Ati fost diagnosticat cu afectiuni psihice?" ... dependenta de alcool O, dependenta de droguri O". Dependentele, oricare ar fi el, nu sunt boli psihice. Ele pot determina boli psihice sau tulburari greve psihologice, dar Nu reprezinta o boala de sine statatoare. Rog colegii din CMDB sa rectifice.!
Fratele meu, cum consideri că ar fi trebuit formulat:
Varianta A: Datini şi obiceiuri faine pe la noi
Varianta B: Păcate capitale/strigătoare la cer/altele (precizaţi)

Observaţia mi se pare demnă de a fi încadrată în categoria „gândire cu premeditare”, no offence
cherrypie este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-12-09, 10:33   #52
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
+2 (+2/-0)     
Default

Serios vorbind, sunt foarte rare cazurile cand un pacient cu o boala psihica recunoaste fata de medic ca are asa ceva. De ex., PDM-ul sau tulburarile de personalitate pot fi recunoscute de pacient daca stie ce diagnostic i-a scris psihiatrul. Schizofrenia sau paranoia sunt recunoscute de pacient (daca isi cunoaste diagnosticul) numai in perioadele lui de remisiune. In criza, neaga boala. Ca dentisti, trebuie sa fim foarte precauti in evaluarea unui astfel de bolnav. Mai utila mi se pare abordarea cu raspuns dihotomic la intrebarea generala: da sau nu. Daca "da", atunci interviul Kaplan, prezentat de mine la topicul de psihologie medicala sau, si mai bine, trimis pentru evaluare la psihiatru sau psiholog. Sau, ca varianta, daca "da" ce medicamente ia. In functie de medicatie, dentistul poate intui pentru ce boala ia acele medicamente (daca stie tipul de medicatie psihiatrica).
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=1872
Si, ca sa revin la dependente, merita doua intrebari complet separate: "Consumati alcool? In ce cantitate? Cat de des?" si "Ati folosit/consumat droguri? Ce tip? Cat de des? Ati fost internat pentru aceasta dependenta?" de exemplu...
Nu imi este foarte clar ce intelegeti prin "gandire cu premeditare"...
Oricum, ca dentisti, nu ne cere nimeni sa punem un diagnostic psihiatric sau psihologic, ci doar sa stim ca exista si asa ceva.
Sper sa va satisfaca raspunsul, fratele meu...
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-12-09, 13:09   #53
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

am gasit pe situl CMDR 07 Decembrie 2009
Decizie privind organizarea sistemului de educatie medicala continua

Noul Regulament de Educatie Medicala Continua Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
NETA este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-12-09, 15:04   #54
Ucenic Sef
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Nu uitati:CMDB ne iubeste asa cum suntem.In anul ce vine ar putea sa ne iubeasca de doua ori mai mult(80ron/luna).
--------------------------
--------------------------
Cele scrise anterior prezinta o gluma si va fi tratata respectiv.
borcea ivan este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-12-09, 16:32   #55
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de borcea ivan View Post
Nu uitati:CMDB ne iubeste asa cum suntem.In anul ce vine ar putea sa ne iubeasca de doua ori mai mult(80ron/luna).
--------------------------
--------------------------
Cele scrise anterior prezinta o gluma si va fi tratata respectiv.
Tot in gluma vei fi chemat sa dai socoteala la CMD si vei fi tratat "respectiv"
Love is all you need
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-12-09, 17:41   #56
Moderator eugenol
Aspirant la MD
IT-ist de serviciu :)
 
 
Avatar nico
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de NETA View Post
am gasit pe situl CMDR 07 Decembrie 2009
Decizie privind organizarea sistemului de educatie medicala continua

Noul Regulament de Educatie Medicala Continua Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
mie-mi place tare fraza asta: "din numarul total de credite, o cota de 10% poate fi obtinuta de la alte specialitati medicale"... asa mai putem boicota macar partial unele din manifestarile organizate de te miri cine (pe profil stoma) si care nu valoreaza nici 2 bani dpdv profesional, avind doar un singur "avantaj": acela de a fi creditate... in timp ce lectori cu adevarat valorosi sint tinuti in umbra din interese meschine si obscure...

pacat ca lipseste rubrica 'abuzuri'... doar nu au nici un interes sa-si toarne singuri gaz in cap, nu?
__________________
Finally, out of the system.
nico este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-12-09, 18:38   #57
SUNT BANAT!
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
-2 (+0/-2)     
Default

Citat:
Publicat initial de radualionte View Post
Serios vorbind, sunt foarte rare cazurile cand un pacient cu o boala psihica recunoaste fata de medic ca are asa ceva.... Schizofrenia sau paranoia sunt recunoscute de pacient (daca isi cunoaste diagnosticul) numai in perioadele lui de remisiune. In criza, neaga boala
Serios, se apucă cineva de extracţie în cursul unei crize psihotice?
Dacă-l vezi că prinde fluturi, sigur va nega evidenţa clinică

Citat:
Publicat initial de radualionte View Post
Ca dentisti, mai utila mi se pare abordarea cu raspuns dihotomic la intrebarea generala: da sau nu. Daca "da", atunci interviul Kaplan, prezentat de mine la topicul de psihologie medicala sau, si mai bine, trimis pentru evaluare la psihiatru sau psiholog
Ca dentişti, mi se pare eficientă o abordare de bun simţ. Poate dumneavoastră aveţi timp pentru interviuri psihologice, dar cred că majoritatea colegilor nu au asemena oportunitate. De altfel văd că recunoaşteţi că

Citat:
Publicat initial de radualionte View Post
Oricum, ca dentisti, nu ne cere nimeni sa punem un diagnostic psihiatric sau psihologic, ci doar sa stim ca exista si asa ceva.
Citat:
Publicat initial de radualionte View Post
Nu imi este foarte clar ce intelegeti prin "gandire cu premeditare"...
În traducere liberă situaţia în care-ţi storci creierii pentru a emite ceva voit absolut şi definitiv, eşuând de regulă în exprimarea unui truism
cherrypie este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
.., ..., 2014, 36, ac, afara, aparat rx, bucuresti, buna, cale, colegiul medicilor dentisti, colegiului, colegul, con, conteaza, cos, costuri, dentis, disponibil, endo, fabrica, gandesc, iga, inceput, interne, internet, intrebare, masura, medic dentist, medicilor, medicina dentara, nostru, omul, partea, prima, proba, reclama, taxe, vand

Uneltele subiectului


Subiecte similare
Subiect Scris de Forum Raspunsuri Ultimul mesaj
Activitatea Colegiului Medicilor Dentisti eugenol man CMD UNAS AMSPPR 70 04-11-08 00:26
Codul deontologic al Colegiului Medicilor Dentisti Romania eugenol man Jurisprudenta 3 17-06-06 11:32
Organizarea si functionarea Colegiului Medicilor Dentisti Jurisprudenta 0 08-02-06 12:53


Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (09:13) timp.

Alegeti schema de culori preferata:

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2020.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO