Inregistrare Asigurari online +
.
 eugenol.ro    

Cnas 2013

discutie din eugenol.ro : Imi cer scuze, dar nu am gasit inca o categorie in care sa pot posta subiecte legate de CNAS, ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona Profesionala Stomatologica > Forumuri profesionale > CMD UNAS AMSPPR
Ati uitat parola? Inregistrare


Like Tree12Multumiri
  • 2 Scris de dr.alban
  • 1 Scris de Radu Tepordei
  • 1 Scris de dr.alban
  • 2 Scris de weber maria claudia
  • 3 Scris de cgirl
  • 2 Scris de Dr.primar
  • 1 Scris de nicky_cazacu

Raspunde
 
LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 05-04-13, 14:04   #1
Ucenic Sef
Medic Stomatolog
Macar eu fac ceva...tu?
 
.
+2 (+2/-0)     
Default Cnas 2013

Imi cer scuze, dar nu am gasit inca o categorie in care sa pot posta subiecte legate de CNAS, asa ca am postat aici. Daca exista totusi o asemenea categorie, va rog sa mutati acest subiect acolo.

Si acum subiectul:
Si la voi sunt blocate contractarile intre medicii stomatologi si CNAS din cauza ca nu exista buget pentru stomatologie? In Timis se pare ca nu se incheie contracte cu stomatologii din aceasta cauza. Nici pe site-ul CJAS Timis nu sunt postate actele necesare pentru incheierea contractelor pentru stomatologie (medicina dentara). Inca nu se stie cand se vor putea sau daca se vor mai incheia aceste contracte. Sunt curios daca e doar o situatie locala sau nationala?

Stie cineva ceva? Ce credeti ca este de facut? Sa nu uitam ca anul trecut, o buna parte din noi am platit acea taxa de evaluare (parca 1000 lei) si acum dupa niciun an tratamentele stomatologice sa fie excluse din tratamentele asigurate? Sunt mai mult ca sigur ca pacientii vor plati exact aceeasi cotizatie la CNAS, nu o cotizatie diminuata cu procentul care ar reveni tratamentelor stomatologice.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/cmd-unas-amsppr/17733-cnas-2013-a/

Stiu ca de-alungul timpului toti am avut de comentat pe tema acestor asigurari, dar, cel putin in cazul meu, aceste asigurari imi permiteau sa ofer tratamente si pacientilor cu probleme financiare si care altfel nu puteau sa isi rezolve problemele dentare. Si chiar daca era putin (plafoanele fiind mici) TOTUSI era MULT MAI MULT decat nimic, pentru acesti oameni.
sandad si KLMircea au multumit.
__________________
"Cine nu lupta pentru propria cauza, ajunge sa moara pentru cauza altuia."
dr.alban este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 05-04-13, 14:26   #2
Mare Maestru
Medic Stomatolog
sence and simplicity
 
 
Avatar KLMircea
.
+1 (+1/-0)     
Default

La fel peste tot
__________________
#healthupyourlife
fun-dental-stuff.tumblr.com
KLMircea este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 05-04-13, 15:50   #3
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Loc: Bacau
 
.
+1 (+1/-0)     
Angry

Eu nu am primit banii nici pe luna trecuta: o parte au luat ,o parte nu ca cica s-au terminat banii!:
sandad este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 05-04-13, 19:17   #4
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar Radu Tepordei
.
+1 (+1/-0)     
Default

De-a lungul anilor, suma reala primita de dentistu roman de la CNAS a fost din ce in ce mai mica. Nu era normal sa se ajunga intr-o zi la zero?
dr.alban a multumit.
Radu Tepordei este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 05-04-13, 21:06   #5
Ucenic Sef
Medic Stomatolog
Macar eu fac ceva...tu?
 
.
+1 (+1/-0)     
Default

Eu am vaga banuiala ca nu lipsa banilor din CNAS duce la situatia actuala. Nu cred ca CNAS nu are bani pentru stomatologie. Cred ca banii trebuiesc folositi la altceva...Dar daca este asa, atunci sa ni se inapoieze banii platiti pe evaluari...ma rog, poate ai dreptate Radu...timpul ne va lamuri care este adevarata situatie si ce va fi de facut.
KLMircea a multumit.
__________________
"Cine nu lupta pentru propria cauza, ajunge sa moara pentru cauza altuia."
dr.alban este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 06-04-13, 09:15   #6
Initiat bine
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar weber maria claudia
.
+1 (+1/-0)     
Default

Version pleine largeur pour Smartphone ou Imprimante
VERS L'OUVERTURE D'UN FRONT SYNDICALThe image failed to load: Dentoscope 110/2 - 29/03/13 Illustration N?1
Les Illustrations
Les Figures
Dans le cadre des négociations avec l'Union nationale des Caisses d'Assurance maladie (Uncam) de l'avenant n°3, le syndicat Union des jeunes chirurgiens-dentistes (Ujcd) en appelle à l'ouverture d'un front syndical et à la renégociation d'une nouvelle convention dentaire.

Pour la troisième fois depuis que sont ouvertes les « négociations » sur l'avenant n°3 à la convention dentaire, les parties en présence n'ont pu que constater l'impossibilité de conclure sur un texte définitif. Ce nouveau retard (rappelons que cet avenant aurait dû être signé avant le 31 octobre 2012) a offert à l'Uncam de nouveaux moyens de pression, face à des négociateurs surtout pressés d'en terminer avec une épreuve dont ils ne voient pas l'issue. Comprenant immédiatement l'avantage que lui procure cette situation, le directeur général de l'Uncam a obtenu des « négociateurs » de la Confédération nationale des Syndicats dentaires (Cnsd) et de la Fédération des Syndicats dentaires libéraux (Fsdl) la signature d'un « point d'étape », actant du texte en discussion et - surtout - validant la pseudo-Ccam que l'Ujcd dénonce avec force depuis le début des discussions.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=17733

« La manœuvre est particulièrement grossière, car l'Assurance maladie seule sortira gagnante de ce « point d'étape » qui n'apporte rien à notre profession et fige durablement la situation actuelle », s'insurge Philippe Denoyelle, président de l'Ujcd. « L'Uncam cherche ainsi à ménager l'Union nationale des organismes d'Assurance maladie complémentaire (Unocam) et piège la Cnsd et la Fsdl en les rendant prisonnières d'un texte dont la profession n'a rien à attendre », poursuit Philippe Denoyelle.

« Les événements actuels sont consternants car les intérêts de la profession ne sont manifestement pas défendus. Ils mettent en lumière, de façon dramatique, la légèreté des négociateurs et montrent avec clarté que seule l'élaboration d'un texte global : une nouvelle convention, peut donner une nouvelle impulsion à la négociation », ajoute le président de l'Ujcd.

« Nous pensons que, même si beaucoup de temps a déjà été perdu dans ces discussions, il est encore possible de repartir sur des bases saines et d'inverser le rapport de force. Il faut pour cela que tous les syndicats représentatifs ouvrent un front commun face à l'Uncam et réclament la négociation d'une nouvelle convention. Pour sa part, l'Ujcd y est prête. Elle appelle solennellement les autres syndicats à s'engager dans cette voie, qui est celle de la fermeté et de la détermination », conclut le président de l'Ujcd.

Les membres de l'UjcdN'hésitez-pas à nous envoyer vos réactions à : Link [Necesita inregistrare pentru acces.]


asa fac altii,se organizeaza in sindicate si isi apara profesia
sandad si cristaldental au multumit.
weber maria claudia este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 24-04-13, 22:25   #7
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
+1 (+1/-0)     
Default

Atata timp cat cei de la oras considera ca doar fraierii mai au contract cu casa, caci ei sunt asa de buni incat nu au nevoie , dar au contract si iau banii-ce sa mai zicem!Eu cred ca dentistii sunt cei ma dezbinati medici in tara asta!Asa ne trebuie! Bravo medicilor de familie care iau 100 de milioane pe luna! Ei stiu sa-si ceara drepturile!
cgirl este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-04-13, 17:13   #8
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de sandad View Post
Eu nu am primit banii nici pe luna trecuta: o parte au luat ,o parte nu ca cica s-au terminat banii!:
Și în Galați e aceeași situație. Trebuia sa primim 300 lei pe martie și o restanta de 200 lei pe februarie, si nu am primit nimic. Desi ni s-a cerut sa depunem dosarele pentru noile contracte, nu sunt fonduri. Nici nu cred ca vor mai fi...sincer.
loreena_2373 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-04-13, 18:18   #9
Ucenic Sef
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de cgirl View Post
Eu cred ca dentistii sunt cei ma dezbinati medici in tara asta!Asa ne trebuie! Bravo medicilor de familie care iau 100 de milioane pe luna! Ei stiu sa-si ceara drepturile!
Cu vine asta? Nu avem CMDR ,care cel putin teoretic ar trebui sa ne reprezinte? Si in instanta "vis" CNAS.
borcea ivan este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 30-04-13, 23:37   #10
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
+1 (+1/-0)     
Default

In Iasi C.A.S. n-a avut macar decenta de a anunta stomatologii e site sau altfel ca nu mai au contract incepand cu luna aprilie . Banii (putini) pt. martie ii vor da(zic ei ) in mai. Cei de la Colegiu zic ca ei au facut tot ce se pute ,dar luati la intrebari habar n-aveau cat a costat semnatura electronica sau evaluarea cabinetului. Bine ca cotizatia noastra este de 40ron/luna si amedicilor de familie (mult mai bine aparati si bine platiti) este de 30ron pe luna.S-au incalcat articolele 34, 47, 49 si 50 din Constitutia Romaniei precum si drepturile europene ale pcientilor. Presat de medici, presedintele Col. Iasi a recunoscut ca solutia corecta este ca C.N.M .D. sa dea in judecata C. A. S. si sa sesizeze organizatiile europene. Opinia mea este ca, daca nu vom presa reprezentantii nostii sa-si faca datoria ( pentru care sunt platiti de noi) lucrurile nu se vor misca. Exista un telefon gratuit pt. pacientii carora li se incalca drepturile 0800 800 242 ( intre orele9-17). Este dureros sa fim discriminati fata de colegii de la alte specialitati carora le-au crescut renumeratiile din partea C. A. S..
Dr.primar este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 02-05-13, 00:52   #11
SUNT BANAT!
MD Chirurg Oral
Fara status.
 
.
   
Default

BA da, avem ....
Dennis este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 02-05-13, 20:29   #12
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

Celor care au zis ca nu au primit pensia, sa-mi plateasca un simplu drenaj de 10 lei, le-am spus sa mearga la preot care primeste bani de la guvern, ca poate o slujba ii ajuta mai mult. No offence-am neamuri preoti-dar mi se pare plina de interese meschine toata guvernarea asta si ailalta si foarte absurde deciziile la noi in tara.Doamne ajuta!

Modificat ultima data de cgirl; 03-05-13 la 10:16.
cgirl este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 14-05-13, 22:29   #13
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
+1 (+1/-0)     
Default

cum recuperam banii de pe taxa de evaluare?
eu am platit anul asta in februarie pentru un contract ce nu s-a incheiat
mai sunt si altii in aceasta situatie?
JENY este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 25-06-13, 15:44   #14
Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
Lumea moderna nu are loc
pentru lenesi! Mihai Eminescu
 
 
Avatar nicky_cazacu
.
   
Default Solicita sprijinul Colegiului!

Citat:
Publicat initial de JENY View Post
cum recuperam banii de pe taxa de evaluare?
eu am platit anul asta in februarie pentru un contract ce nu s-a incheiat
mai sunt si altii in aceasta situatie?
Esti cetatean european si ai dreptul sa stii ce face Colegiul pentru tine!
Exista un departament de legislatie si asigurari de sanatate si un vicepresedinte care coordoneaza acest departament in cadrul fiecarui Colegiu Teritorial.

La nivel national, exista un coordonator national, vicepresedinte prof. dr. Radu Campian.
__________________
Nicky CAZACU
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
curs + demonstrație pas cu pas
nicky_cazacu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-06-13, 18:08   #15
Ucenic Sef
Medic Stomatolog
Macar eu fac ceva...tu?
 
.
+1 (+1/-0)     
Default

Pana la urma, a reusit cineva sa inteleaga de ce s-au taiat fondurile CNAS pentru stomatologie? Care au fost marile avantaje care s-au obtinut? Noi nu am reusit sa descoperim rostul acestei "miscari"...
__________________
"Cine nu lupta pentru propria cauza, ajunge sa moara pentru cauza altuia."
dr.alban este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-06-13, 22:50   #16
Ucenic Sef
Medic Dentist
nefandosit
 
.
+2 (+2/-0)     
Default

Citat:
Publicat initial de nicky_cazacu View Post
Esti cetatean european si ai dreptul sa stii ce face Colegiul pentru tine!
Exista un departament de legislatie si asigurari de sanatate si un vicepresedinte care coordoneaza acest departament in cadrul fiecarui Colegiu Teritorial.

La nivel national, exista un coordonator national, vicepresedinte prof. dr. Radu Campian.
Uite cam cum scrie un vicepresedinte de colegiu teritorial; sunt doua mailuri pe care le-am primit in urma cu ceva timp. In cazul de fata conteaza doar aptitudinea de a scrie romaneste, trecand peste lacunele groase in a se achita de atributiile pe care si le-a luat singura.

Dupa episodul respectiv in care i-am cerut anumite lamuriri pe care nu le-am primit, n-am mai primit nici o instiintare in legatura cu nimic in ceea ce priveste comunicatele CNAS-ul.

"Ar fi indicat sa verifici mai intai si apoi sa dai cu piatra.
Exista intr-adevar situatii cand doar o actualizare versiuni este suficienta ( in functie de ce servicii ai transmis,deoarece daca serviciile pe care le-ai efectuat tu in aceasta luna nu au fost modificate in nomenclatoare, este normal sa nu iti dea erori)Nu toata lumea este in aceiasi situatie cu tine.
Eu doar atrag atentia asupra unor situatii ce pot aparea si transmit colegilor sa urmareasca noile modificari, nu indic ce sa faceti.
Dar ca de obieci proverbul romanesc ,, facerea de bine.....................(te las pe tine sa continui),,se adevereste inca o data .
O seara placuta"

"Nu primesc nimic de la cnas,doar citesc eu personal noutăţile apărute şi le transmit mai departe tuturor, pro bono ,"


Mailul asta ultimul exact asa se termina, cu o virgula.

Ce drepturi sa ne fie aparate de incompetenti de felul asta?
amarij este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 04-07-13, 02:44   #17
Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
Lumea moderna nu are loc
pentru lenesi! Mihai Eminescu
 
 
Avatar nicky_cazacu
.
+1 (+1/-0)     
Default Am demonstrat că se poate! Dacă și voi vă alăturați, atunci se va întâmpla mai repede!

Citat:
Publicat initial de amarij View Post
Uite cam cum scrie un vicepresedinte de colegiu teritorial; sunt doua mailuri pe care le-am primit in urma cu ceva timp. In cazul de fata conteaza doar aptitudinea de a scrie romaneste, trecand peste lacunele groase in a se achita de atributiile pe care si le-a luat singura.

Ce drepturi sa ne fie aparate de incompetenti de felul asta?
Cunoașterea limbii române și respectarea normelor elementare de gramatică și ortografie în limba națională (cu atât mai mult cu cât pentru unii este chiar limba maternă!) este o datorie pentru fiecare dintre cei care se consideră români!

Pentru cineva care deține o funcție,
feed-back-ul real Link [Necesita inregistrare pentru acces.]">asigurat de cei care (nu) l-au ales este esențial!

Dar, tocmai de aceea, amarij, mă străduiesc aici, în forumul eugenol, să mențin aprinsă flacăra speranței!
Speranța că și alții se vor implica și vor avea curaj!
Curaj pentru ca să candideze în consiliile locale, în AGN, curaj pentru ca să spună ceea ce gândesc, indiferent de amenințările și șantajul la care sunt expuși de unele persoane cu apucături dictatorial comuniste, curaj ca să fie demni și drepți.

Când majoritatea va fi constituită din asemenea colegi, atunci situația va fi mai bună.
Eu am deschis drumul și am demonstrat că se poate dacă ai încredere și fermitate să obții ceea ce este normal.
După propunerile insistente pe care le-am făcut și ca urmare a perseverenței -pe care unii colegi și prieteni o definesc ca "încăpățănarea lui Nicky", acum se găsesc pe site:
- lista actelor necesare pentru avizări-acreditări,
- formularele unice pentru înscriere/avizare, etc.
- s-a simplificat procedura de eliberare a certificatelor de membru: acum este suficientă o singură semnătură: a președintelui Colegiului Teritorial. Înainte erau necesare 4 (președintele și secretarul general CMDR pe fața certificatului, respectiv președintele și secretarul CMD Teritorial pe verso), ceea ce presupunea un timp de eliberare mai îndelungat.

Mai sunt multe de rezolvat și le știm cu toții prea bine:
- simplificarea metodologiei de avizare a aparaturii de radiologie;
- lobby pentru apariția sistemului de asigurări private de stomatologie (căci cel de stat este aproape falimentar);
- zero taxe pentru aparatura de radiologie în cabinet! (în 2013, un aparat de radiologie este o necesitate, nu un moft!)
- transparența tuturor cheltuielilor! Dacă poate GDC să prezinte nominal cheltuielile, atunci ar trebui să putem și noi să le arătăm.
- o secțiune de întrebări frecvente pe site-ul CMDR și un forum prin care conducerea să fie în contact cu cei 16 000 de medici dentiști.

Pentru a le putea rezolva sunt necesari primii pași:

1. ieșirea din starea de lehamite. Ne implicăm, candidăm, ne susținem, motivăm pe toți colegii și prietenii să participe la vot pentru ca să câștigăm!

2. ne propunem obiective realizabile, dar de interes major pentru toți practicienii, indiferent de regiune, sau de tipul practicii: CMI sau SRL, urban sau rural, practică limitată - preferabil o formă simplificată precum PFI sau PFA care să le permită să practice în regim de colaborator al mai multor cabinete!

3. democratic, prin votul majorității, corect informați, impunem deciziile în beneficiul practicienilor!

Pentru că organele de conducere sunt AGN, CN și BExN la nivel național
respectiv Adunarea Generală, Consiliul Local și Biroul Local la nivel Colegiului Teritorial (Județean sau CMDB).

Cu alte cuvinte, majoritatea decide! Există majoritate în favoarea reducerii taxelor în forul respectiv, atunci decizia se ia prin vot și se aplică!
Nu există, se poartă interminabile discuții, se argumentează și... propunerea este respinsă de cei care sunt mai numeroși.
__________________
Nicky CAZACU
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
curs + demonstrație pas cu pas
nicky_cazacu este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
.., ..., ati, cjas, medicii, medicina dentara, parte, subiecte, taxa

Uneltele subiectuluiTimpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (04:16) timp.

Alegeti schema de culori preferata:

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2019.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO