Inregistrare Asigurari online +
.
 eugenol.ro    

CMDR: Formulare obligatorii - feb 2013

discutie din eugenol.ro : ATENTIE! Aceste formulare sunt obligatorii de la data de 19.02.2013 ....

Reveniti   eugenol.ro > Zona Profesionala Stomatologica > Forumuri profesionale > CMD UNAS AMSPPR
Ati uitat parola? Inregistrare


Like Tree52Multumiri
  • 28 Scris de eugenol
  • 1 Scris de cristaldental
  • 10 Scris de SELENA
  • 2 Scris de dentist4u
  • 1 Scris de Dragos Dinulescu
  • 9 Scris de cioby1105
  • 1 Scris de radualionte

Raspunde
 
LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 28-02-13, 17:29   #1
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar eugenol
.
+1 (+1/-0)     
Default CMDR: Formulare obligatorii - feb 2013

ATENTIE! Aceste formulare sunt obligatorii de la data de 19.02.2013.
Fisierele atasate
Felul fisierului: doc Chestionar_de_evaluare_stare_generala.doc (49,0 KB, 2321 vizualizari)
Felul fisierului: doc Consimtamant_informat_2013_alb-negru.doc (42,0 KB, 1746 vizualizari)
eugenol este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 28-02-13, 17:43   #2
Maestru
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
+1 (+1/-0)     
Default te

te-as contrazice, era obligatoriu si pana acum ,

De fapt nu aveam voie nici pana acum sa facem nimic fara acestea, dar poate tu te referi ca aceste formulare sunt obligatorii, ceea ce este iarasi ciudat, fiindca de exemplu cei de la Medright au alte formulare. In alta ordine de idei nu cred ca se poate impune formula, conteaza sa fie una conforma cu legea.
Dr. Pantel Marton este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 28-02-13, 21:36   #3
Initiat bine
Medic Stomatolog
Passion is the difference
between having a job or a
career
 
 
Avatar Blue
.
   
Default

cred ca aceste forumulare sunt noi , si daca tin bine minte la ultima sedinta cmdr ,s-a anuntat ca ele vor fi obligatorii incepand cu 19 feb 2013 pe toata tara si a aparut legea si in monitorul oficial.

Noua ni s-a spus sa le luam de pe site-ul cmdr-ului dar acesta este momentan nefunctional asa ca eu multumesc aici . !
Blue este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-03-13, 00:23   #4
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

intr-adevar medright are alte formulare si era vorba ca nu puteai sa le folosesti decat daca ai luat parte la cursul lor
cosminagiurgiu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-03-13, 16:50   #5
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
   
Default

s-a modificat ceva si la fisa de tratament stomatologic?
denisa dinu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-03-13, 21:36   #6
Initiat
Medic Stomatolog
no status at all
 
 
Avatar dentist4u
.
+1 (+1/-0)     
Default

Sint obligatorii formularele mai sus postate, sau doar ideea de a avea obligatoriu un chestionar despre starea generala de sanatate si altul cu consimtamint informat? Fiindca eu am asa ceva de ani de zile, vreau sa stiu daca ma obliga acum sa le schimb, numai pentru ca cineva, probabil, a cotizat ca sa existe un singur tip de formulare(zic si eu, ca nu vad alt motiv).
__________________
Nu sufar de nebunie, ma bucur de ea in fiecare clipa!
dentist4u este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-03-13, 22:19   #7
Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar cristaldental
.
   
Default

Nu sunt obligatorii, trebuie doar sa contina cel putin ce scrie acolo.
dentist4u a multumit.
__________________
Cristina Nita
cristaldental este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-03-13, 22:42   #8
Avansat bine
Medic Dentist
Bazinga!!!
 
 
Avatar SELENA
.
+3 (+3/-0)     
Default MedRight despre formularele Colegiului

Intrucat am fost la cursul MedRight,primesc toate noutatile 'legislative' ale meseriei.Ultimul newsletter a fost despre aceste formulare ale CMDR-ului.


Noutati de la CMDR - consimtamant informat pentru tratamente chirurgicale in cabinetul de medicina dentara

Urmare adoptarii de catre Consiliul National al Colegiului Medicilor Dentisti din Romania a Deciziei nr. 2/19.01.2013, cu data de intrare in vigoare 19.02.2013, urmare adresei nr. 265/07.02.2013, prin care structurile teritoriale ale Colegiului Medicilor Dentisti din Romania erau informate cu privire la adoptarea Deciziei si primeau instructiuni cu privire la adoptarea unor modele de acte obligatorii pentru medicii dentisti (anume “FORMULAR DE CONSIMTAMÂNT INFORMAT ÎN VEDEREA EFECTUARII TRATAMENTELOR CHIRUGICALE ÎN CABINETUL DE MEDICINA DENTARA” si „CHESTIONAR DE EVALUARE A STARII GENERALE”), acte care ar urma sa fie atasate in mod obligatoriu foii de observatie (!), echipa MedRight doreste sa faca urmatoarele precizari:

- prin Decizia nr. 2/19.01.2013 adoptata de catre Consiliul National al Colegiului Medicilor Dentisti din Romania, Colegiul impune medicilor un format obligatoriu de acord scris al pacientului, destinat strict utilizarii in cazul interventiilor chirugicale.

- formularul tipizat de acord scris impus de catre Consiliul National al Colegiului Medicilor Dentisti din Romania prezinta o serie de elemente care comporta discutii si pot determina vulnerabilitati ale medicului in fata pacientului, in cazul unei acuzatii de malpraxis, din care enumeram, cu titlu exemplificativ:
i) formularea generica “autorizez si permit dr....... precum si colaboratorilor coordonati de acesta sa realizeze urmatoarea interventie chirurgicala:.....”, de natura sa faca dovada cu privire la faptul ca pacientul nu a fost de fapt informat cu privire la identitatea si statutul personalului medical care il trateaza;
ii) formularea „am fost informat(a) cu privire la natura, scopul, beneficiile si riscurile neefectuarii interventiei chirurgicale si a celorlalte optiuni terapeutice care mi-au fost explicate pe întelesul meu, inclusiv faptul ca am dreptul de a solicita si o alta opinie medicala”, din care nu reiese clar cu privire la ce a fost informat pacientul: efectuarea sau neefectuarea actului medical;
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/cmd-unas-amsppr/17522-cmdr-formulare-obligatorii-feb-2013-a/
iii) enumerarea exhaustiva a unor riscuri presupuse de procedura chirugicala intr-un limbaj riguros din punct de vedere stiintitfic dar mai putin semnificativ pentru pacient, de natura sa sugereze o lipsa a indeplinirii reale a obligatiei de informare (sunt enumerate riscuri aplicabile unor interventii diferite);
iv) formularea „Declar ca sunt constient(a) de aceste riscuri si le accept fara a solicita ulterior daune materiale sau morale medicului dentist curant sau cabinetului de medicina dentara”, care nu are acoperire juridica, pacientul neputand renunta, in alb si anterior momentului in care are loc eventualul act de malpraxis, la dreptul de a solicita despagubiri.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=17522
v) nu sunt acoperite toate cerintele legale privitoare la informatiile necesar a fi furnizate pacientului.

In conditiile in care formularul de consimtamant informat constituie Anexa 1 la Decizia nr. 2/19.01.2013 a Consiliul National al Colegiului Medicilor Dentisti din Romania si are caracter obligatoriu, lipsa acestui acord de la fisa medicala a pacientului caruia i se efectueaza o interventie chirurgicala in cabinetul de medicina dentara va reprezenta abatere disciplinara si va putea fi sanctionata de catre Colegiu.

In aceste circumstante, recomandam medicilor sa se conformeze Deciziei adoptate de catre Consiliul National al Colegiului Medicilor Dentisti, pentru a preveni aplicarea unor eventuale sanctiuni disciplinare.

Totodata insa, avand in vedere elementele cuprinse in normele legale care guverneaza relatia medic – pacient discutate pe larg la curs, avand in vedere ca in cazul unei acuzatii de malpraxis medicul trebuie sa aiba instrumentele necesare formularii apararii in raport de acuzele pacientului nemultumit si in raport de prevederile legale aplicabile relatiei medic – pacient, recomandam medicilor sa continue sa utilizeze, in plus si separat fata de documentul emis de catre Colegiu, si formularul de consimtamant informat pus la dispozitie la atelierul de lucru “Cum ne aparam de malpraxis?” pentru TOATE actele medicale cu „potential de risc” efectuate, nu numai pentru cele chirurgicale.
__________________
SELENA este offline   Raspundeti cu citat
.
View Post Vechi 28-03-13, 14:40
Blue
Sters (automat) pentru prea multe voturi negative. Mesaj cu cel mai mic Rank
Vechi 28-03-13, 15:56   #10
Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar cristaldental
.
   
Default

Blue, daca vei intra pe site-ul CMDB, la "Legislatie", daca vei deschide Decizia nr. 2 a CMDR din 2013, vei vedea ca la art. 2 se spune " Acordul scris va contine cel putin elementele minime prevazute in modelul din Anexa 1... "

p.s. nu am reusit sa dezactivez boldul si sublinierea, pe care le-am pus unde nu ar fi trebuit

sau poate trebuie , ca sa se vada ca este un MODEL, ce contine niste elemente mininale, deci ii poti adauga tot ce mai crezi de cuvinta. Obligativitatea este a folosirii consimtamintului si a elementelor minimale, asta ca sa fie clar la ce m-am referit :-)
__________________
Cristina Nita
cristaldental este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 28-03-13, 21:01   #11
Initiat
Medic Stomatolog
no status at all
 
 
Avatar dentist4u
.
Apreciat  +7 (+7/-0)     
Default

Blue, daca tu nu intelegi ce a spus Cristina, de ce te bagi? Ti-a trecut macar o secunda prin craca mintii ca poate TU nu ai inteles ce a spus? Ghinion, eu am inteles si asta nu fiindca sint mai desteapta decit tine(nu ma compar cu persoane necunoscute) ci pentru ca am fost atenta. Un plus Cristinei ca a avut atita rabdare sa-ti mai explice o data ca la copiii mici. Se vede ca are acasa DOI copii mici si ca are experienta...
Dragos Dinulescu si vlala au multumit.
__________________
Nu sufar de nebunie, ma bucur de ea in fiecare clipa!
dentist4u este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 31-03-13, 20:55   #12
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dragos Dinulescu
.
+3 (+3/-0)     
Default

Citat:
Publicat initial de Blue View Post
cristaldental daca nu stii de ce vorbesti !? un minus de la mine !
Blue, daca ai mai si gandi inainte sa postezi...ce bine ar fi!
Si tu ai un minus de la mine!

Citat:
Publicat initial de dentist4u View Post
[...] Un plus Cristinei ca a avut atita rabdare sa-ti mai explice o data ca la copiii mici. Se vede ca are acasa DOI copii mici si ca are experienta...
Si cu Blue, pe care a ales sa-l creasca virtual, iaca s-au facut 3!
dentist4u a multumit.
__________________
Born stupid? Try again!
Dragos Dinulescu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 31-03-13, 21:11   #13
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
+2 (+2/-0)     
Default

Uite daca va intereseaza ce folosesc eu poate va ajuta
Fisierele atasate
Felul fisierului: doc FISA STARE GENERALA SANATATE.doc (64,5 KB, 444 vizualizari)
Felul fisierului: doc FORMULAR ACORD PACIENT.doc (69,5 KB, 603 vizualizari)
cioby1105 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 08-08-13, 18:04   #14
La primele mesaje
Medic Dentist
Dovada maxima de prostie e sa
te dai destept
 
.
   
Default consimtamant pentru chestionar?

Nu stiu daca postez corect aici dar m-am orientat dupa cel mai recent subiect de genul acesta.
Eu fac lucrarea de licenta pe tema anxietatii,iar partea personala presupune chestionare si statistica.Intrebarea mea este urmatoarea....este necesar cumva consimtamantul pentru fiecare persoana ce completeaza un chestionar?Mentionez ca se cere in chestionar doar varsta,localitatea si pregatirea profesionala,fara nume,in plus persoanele ce au completat nu sunt pacientii unui anumit cabinet ci pur si simplu am impartit oricarei persoane majore ce a fost macar 1 data la medicul dentist.
Veronix este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 08-08-13, 19:43   #15
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
   
Default

Este ok asa cum ai procedat, nu ai nevoie de comismtamant scris si, dupa raspunsuri, nu poate fi identificat repondentul. Spor!
Veronix a multumit.
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
.., ..., atentie, cmdr, color, data, medicina dentara, obligatorii

Uneltele subiectuluiTimpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (21:03) timp.

Alegeti schema de culori preferata:

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2020.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO