Inregistrare Asigurari online +
.
Rosia Montana
 eugenol.ro    

Indemnizatie 200 RON pentru cei 49 consilieri care vin la sedintele Consiliului CMDB

discutie din eugenol.ro : Daca ai fi unul dintre cei 49 de consilieri CMDB, cum ai vota la urmatoarea sedinta cand vei fi ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona Profesionala Stomatologica > Forumuri profesionale > CMD UNAS AMSPPR
Ati uitat parola? Inregistrare

E-Band on tour: We rock out your teeth 2 Iunie - Bucuresti
Rezultatul chestionarului: Indemnizatie 200 RON net/sedinta de Cons CMDB pentru fiecare Consilier CMDB prezent
Pentru! 9 27,27%
IMPOTRIVA! 21 63,64%
Ma abtin! 3 9,09%
Au votat: 33. You may not vote on this poll

Like Tree17Multumiri
  • 1 Scris de bogdann82
  • 3 Scris de bogdann82
  • 3 Scris de Mihai Gaureanu
  • 3 Scris de Manuel_Sfredeleanu
  • 5 Scris de Radu Tepordei
  • 1 Scris de bogdann82
  • 1 Scris de teo_77

Raspunde

LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 08-04-11, 19:55   #1
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+4 (+4/-0)     
Default Indemnizatie 200 RON pentru cei 49 consilieri care vin la sedintele Consiliului CMDB

Daca ai fi unul dintre cei 49 de consilieri CMDB,
cum ai vota la urmatoarea sedinta cand vei fi intrebat daca esti de acord cu plata unei indemnizatii de 200 RON net/sedinta/consilier?

Probabil ca se doreste marirea indemnizatiilor si celor din BEx si poate si a celor primite de cei care vin la comisiile Consiliului CMDB.

(Asa am aflat ca ar fi zis si tinerii practicieni care s-au opus la prima tentativa din 5 aprilie).
nicky_cazacu i-a placut /a multumit.
bogdann82 este offline  
Raspundeti cu citat
.
Vechi 08-04-11, 20:14   #2
Avansat
Medic Dentist
Bazinga!!!

.
+5 (+5/-0)     

Adica sunt "momiti" financiar extra ca sa se miste sa-si faca treaba?
Poate nu inteleg eu prea bine si sunt necesare lamuriri.
Vechi 08-04-11, 20:30   #3
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+4 (+4/-0)     

Citat:
Publicat initial de SELENA View Post
Adica sunt "momiti" financiar extra ca sa se miste sa-si faca treaba?
Poate nu inteleg eu prea bine si sunt necesare lamuriri.

In Link [Necesita inregistrare pentru acces.], care a fost mutat pe site-ul CMDB la noutati, aparea informatia ca s-a propus plata unei indemnizatii de 200 RON pentru fiecare membru al Consiliului CMDB, atunci cand vine la sedinta de consiliu.

Cu alte cuvinte, "old boys" au incercat sa isi justifice indemnizatia lor de 50 milioane pe luna, aruncandu-le si tinerilor cate o firimitura de 2 milioane atunci cand vin odata la 2 luni la sedinta de Consiliu CMDB.

Numai ca tinerii nu au cazut in capcana ci s-au opus.
Au fost insa altii care au sustinut cu convingere: prof. Nimigean si prof. Preoteasa.

S-a amanat decizia prin vot pentru urmatoarea sedinta. Pana atunci am zis sa vedem cum am vota noi, daca am fi acolo.
nicky_cazacu, SELENA si Manuel_Sfredeleanu le-a placut /au multumit.
bogdann82 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-04-11, 00:35   #4
Avansat bine
Medic Stomatolog
Fara status.

.
-4 (+3/-7)     

Hmm. Poate o sa vi se para ciudat, dar eu sunt de acord cu indemnizatia.
Radu Tepordei este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-04-11, 01:41   #5
Initiat
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+6 (+6/-0)     

Si mie mi se pare îndreptățită indemnizația, dar e cumva nefiresc după „Votați-ne că suntem dispuși să ne sacrificăm timpul liber din conștiință, pe gratis.... etc”. Cei care au votat (acei 12-13%, la București mă refer), au votat știind că nu există indemnizații. O rezolvare decentă mi s-ar părea dacă „reglementarea” asta s-ar aplica după alegerile din 2015.
teo_77, bogdann82 si Manuel_Sfredeleanu le-a placut /au multumit.
Mihai Gaureanu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-04-11, 14:19   #6
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+6 (+6/-0)     
Default De ce sunteti de acord cu indemnizatia?

Citat:
Publicat initial de Radu Tepordei View Post
Hmm. Poate o sa vi se para ciudat, dar eu sunt de acord cu indemnizatia.
Va rog sa argumentati domnule doctor... de ce sa fie platit cineva doar pentru ca merge odata la 2 luni, pentru 2 ore la o sedinta la care EL/EA a cerut sa mearga atunci cand ne-a cerut votul?
Intelegem ca se pierde timp de la cabinet, ca ar avea altceva mai bun de facut pentru ei sau pentru breasla, dar atunci cine i-a obligat sa candideze?
U - N - AAAAA - S, Bre - zo - eeeescu, Ro - maaaa - ni -iiii - iiii - iiii - a?
Sa nu mai candideze daca se simt nedreptatiti pentru ca nu primesc 2 milioane pentru distractia de 2 ore de sedinta
.
Vechi 09-04-11, 22:39   #7
Ucenic
Medic Stomatolog
Eugenolistul necunoscut

.
Tolerat  -7 (+1/-8)     
Default Cui ii este dor de MUNCA PATRIOTICA ?

Citat:
Publicat initial de bogdann82 View Post
Sa nu mai candideze daca se simt nedreptatiti pentru ca nu primesc 2 milioane pentru distractia de 2 ore de sedinta
Domnule bogdann82, desi faceti parte din vestita gasca a celor 16.... ideologia comunista vad ca este adanc infipta in psihicul dvs.
Consider ca vremea muncii patriotice a trecut, iar activitatea depusa de o persoana trebuie rasplatita.
Cuantunul acestei indemnizatii insa trebuie sa fie decent.
Populismele ieftine de tipul.... "ne donam indemnizatia" cad in sfera penibilului
Donati 200 de lei la 4.500 de medici ?.... cat ar reveni per membru CMDB ?..... 0,044 lei

Asa doriti sa ajutati dvs colegiul ?
Pentru asta ati fost alesi ?
Poate e momentul sa faceti ceva REAL in ajutorul membrilor CMDB !

Modificat ultima data de Ion Ratiu; 09-04-11 la 22:42. Motivul: Cui ii este dor de MUNCA PATRIOTICA ?
Ion Ratiu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-04-11, 23:07   #8
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.

.
Apreciat  +7 (+7/-0)     

Citat:
Publicat initial de Ion Ratiu View Post
Consider ca vremea muncii patriotice a trecut, iar activitatea depusa de o persoana trebuie rasplatita.
Eu consider ca vremea celor care traiesc pe banii contribuabililor, fara a face nimic, trebuie sa inceteze. Este pur si simplu penibil sa se propuna asa ceva si si mai trist ca ditamai profesorii universitari sa o si sustina. Eu sunt de parere ca orice consilier ar trebui platit atunci cand lucreaza pe proiecte sau cand sunt in comisii si pierd jumatate de zi in loc sa stea la cabinet sau cand pur si simplu fac ceva concret pentru medici, nu cand se intalnesc pe la sedinte.
"Domnule" Ion Ratiu eu cred ca vremea nesimtirii trebuie sa inceteze si daca asta inseamna ca trebuie sa ne intoarcem la munca patriotica, atunci sunt de acord sa o facem.
nicky_cazacu, bogdann82 si bolodoctoru le-a placut /au multumit.
Manuel_Sfredeleanu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 10-04-11, 22:33   #9
Avansat bine
Medic Stomatolog
Fara status.

.
-4 (+1/-5)     

Citat:
Va rog sa argumentati domnule doctor... de ce sa fie platit cineva doar pentru ca merge odata la 2 luni, pentru 2 ore la o sedinta la care EL/EA a cerut sa mearga atunci cand ne-a cerut votul?
Intelegem ca se pierde timp de la cabinet, ca ar avea altceva mai bun de facut pentru ei sau pentru breasla, dar atunci cine i-a obligat sa candideze?
U - N - AAAAA - S, Bre - zo - eeeescu, Ro - maaaa - ni -iiii - iiii - iiii - a?
Eu nu m-am referit la cei ce au cerut votul in numele benevolatului. M-am referit in principiu la ideea de indemnizatie. Cu totii incercam sa construim o comunitate bazata pe incredere, bunacredinta, ierarhia sanatoasa a valorilor etc., iar acest lucru nu se poate face decat prin mecanismele unei democratii autentice. Deocamdata sunt singurele mecanisme prin care consideram ca avem sanse sa obtinem modelul de societate dorit. Ceea ce ne dorim nu se obtine nici prin misionat, nici prin cruciade.

Cine presteaza in folosul comunitatii trebuie platit. Daca nu e platit inseamna ca fie ispaseste o pedeapsa, fie are interese obscure. Intr-o societate pe care eu o consider normala, desi poate utopica, presedintele natiei, parlamentarii, primarii, alesii adicatelea, e firesc sa fie platiti. Fac ce au de facut, isi respecta angajamentele si fisa postului si, in consecinta, trebuie sa-si ia banii. Aici e vorba de principiu, nu de golanii. Ca suntem de acord sau nu, ca indivizi, cu ce face presedintele sau primarul, e alta poveste. E dreptul fiecaruia la opinie, asa cum alesii trebuie sa reprezinte opinia majoritatii. Da' daca dentistul merge la vot in proportie de 20-30%, cum ar putea alesii sa reprezinte majoritatea? Noi nu ne facem treaba, adica nu votam, iar ei nu ne reprezinta. Iar dup-aia latram pe la gardurile institutiilor publice ca nu ne convine. Avem la indemana mijloace ca sa lamurim orice aspect ce tine de mersul breslei: se cheama adunare generala, ca for suprem de decizie. Acolo se poate hotara orice. Daca are cine.

Cat priveste cuantumul indemnizatiei, am putea discuta la nesfarsit. Intr-o societate civilizata nu exista stomatolog care sa dea 2-3 ore de cabinet pt. 50 de euro. Ca la noi se fac detartraje pe 20 de lei, extractii pe 15, plombe pe 30 nu are cum sa duca la altceva decat la o breasla, in majoritatea ei, haituita de foame, pt. care 200 roni sunt bani. O breasla ce nu se poate autoguverna isi merita insa matzele ghiorainde.

Si uite ca nu ma mira nici reactiile unor forumisti la opinia mea. Deliberat am postat-o sec. Fara sa astepte explicatii, au considerat-o, asa cum fac si cei ce se afla la putere, si care reprezinta modele, o opinie ostila. Alta opinie e una ostila. Ma intreb cate generatii trebuie decimate de vreme pt. a ajunge sa gandim nu doar tolerant, dar si corect.

Pe vremea ciuruitului era o vorba: ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim. Ce ar fi oare sa incepem, la 20 de ani de la ciuruiala, sa schimbam aceasta mentalitate? Cu una de genul: noi va platim iar voi raspundeti de ce faceti?
eugenol man, radualionte, SELENA si altor 2 le-a placut / au multumit.

Modificat ultima data de Radu Tepordei; 10-04-11 la 22:56.
.
Vechi 16-04-11, 16:34   #10
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+4 (+4/-0)     

Citat:
Publicat initial de Ion Ratiu View Post
Cuantunul acestei indemnizatii insa trebuie sa fie decent.
Populismele ieftine de tipul.... "ne donam indemnizatia" cad in sfera penibilului
Donati 200 de lei la 4.500 de medici ?.... cat ar reveni per membru CMDB ?..... 0,044 lei
Gandirea ta e de comunistoid devenit ciocoi in capitalismul salbatic.
Propune tu un cuantum decent pentru indemnizatia de sedinta, tovarase x!
Cum o calculezi?
Tinand cont de cat plateste un grec sau un arab/evreu la un examen de anato/protetica/parodonto? Sau cat costa 2 ore de munca in cabinet?

Dar ai calculat cati bani s-ar strange daca nu ar incasa nici unul din cei 49 de consilieri indemnizatia de 200 RON/sedinta?
49 consilieri x 200 RON/sedinta x 6 sedinte/an x 4 ani = 235 200 RON/4 ani de mandat net.
Adauga taxele aferente catre stat aprox 30% (CAS, somaj, pensii, impozit, etc) si o sa iti dea aproape 305 760 RON/ 4 ani.
Nu am mai zis de sedintele de comisie - alte 400 RON pentru fiecare om la fiecare sedinta si alea pot fi si saptamanale!!!

Ce s-ar putea face cu banii astia pentru fiecare membru CMDB?
Hai sa vedem aici propuneri!

Sau poate ar trebui sa existe gratuite la cursele interne TAROM, masina de serviciu si sofer, secretara si sef de cabinet, chirie decontata, diurna, suma forfetara, indemnizatii de sedinta, cheltuieli de protocol, restaurant cu preturi subventionate, etc la fel ca la parlamentari?
Nu i-a obligat nimeni sa candideze! Daca au vrut inseamna ca au din ce trai si nu saracesc daca lipsesc 3 ore de la cabinet.

Citat:
Cine presteaza in folosul comunitatii trebuie platit. sa schimbam aceasta mentalitate? Cu una de genul: noi va platim iar voi raspundeti de ce faceti?
Propune si tu Radu un cuantum decent... sunt curios sa vad
Manuel_Sfredeleanu i-a placut /a multumit.
.
Vechi 16-04-11, 17:17   #11
Ucenic
Medic Stomatolog
Eugenolistul necunoscut

.
Tolerat  -6 (+0/-6)     

Citat:
Gandirea ta e de comunistoid devenit ciocoi in capitalismul salbatic.
Propune tu un cuantum decent pentru indemnizatia de sedinta, tovarase x!
Comentariul dvs este extrem de agresiv .... luati o gura de apa !
Tensiunea crescuta poate sa va cauzeze.... doar nu va doriti un AVC prematur !

In privinta indemnizatiei mi-am expus punctul de vedere, iar o contributie din partea mea in cuantum de 0.044 X 49 consilieri = 2 lei /sedinta .... nu imi pare exagerata ! Sunt 6 sedinte / an din cate am inteles.
Totul e ca sedintele CMDB sa nu fie "de 2 lei" !
Poate va apucati de treaba domnilor si faceti ceva concret in folosul medicilor CMDB !
Ion Ratiu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 17-04-11, 21:47   #12
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.

.
Apreciat  +7 (+7/-0)     

domnilor,
catev lamuriri:

1. propunerea acestei indemnizatii a venit din partea unui membru Bex.
2. sunt total impotriva!!! atunci cand am fost votat, in momentul alegerii mele in functia de consilier, am incheiat practic un "contract" cu cei ce m-au votat, termenii acestui contract nu prevedeau nici o plata!!! Eu, VOLUNTAR, si nimeni altcineva, m-am inscris in competitia electorala. Din acel moment e de la sine inteles ca m-am hotarat sa sacrific cel putin acele ore de sedinta lunare in mod absolut benevol, fara nici un fel de plata.
3. daca vreti bani, domnilor colegi de consiliu, puneti 2 obturatii in plus pe luna!!

ma scuzati pt ton, dar acest subiect ma irita
SELENA i-a placut /a multumit.
.
Vechi 18-04-11, 00:14   #13
Avansat bine
Medic Stomatolog
Fara status.

.
Tolerat  -5 (+1/-6)     

Citat:
Propune si tu Radu un cuantum decent... sunt curios sa vad
Care e definitia decentei? Ca am abordat oarecum subiectul in mesajul precedent. Sa pui plombe cu 30, 80, sau 150 de roni? Sa oferi consultatii gratis sau pe bani meritati in virtutea educatiei? Sa prestezi dintologie sambata sau sa mergi cu copiii la film, in parc sau la pescuit? Sa-ti declari veniturile reale ca sa ai o pensie decenta, sau sa stai cu salariul minim pe economie pt. ca ai 3 pacienti pe zi si n-ai bani si de dari?

Eu nu propun nici o suma pt. ca decenta o percepem diferit. Oricum, la Iasi lucrurile stau mult diferit de ceea ce speculati voi aici. Iar principiile la care am facut referire n-au ce cauta in discutie, ca tin chiar de decenta. Asa cum o vad eu.
.
Vechi 07-12-11, 21:24   #14
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Default asadar...

Citat:
Eu nu propun nici o suma pt. ca decenta o percepem diferit. Oricum, la Iasi lucrurile stau mult diferit de ceea ce speculati voi aici. Iar principiile la care am facut referire n-au ce cauta in discutie, ca tin chiar de decenta. Asa cum o vad eu.
Daca nu propui nicio suma si nu esti implicat in Consiliul din Bucuresti, atunci spune-ne, te rog, daca pentru participarea la sedintele din Iasi, consilierii primesc ceva?
Si daca primesc, ce suma?
200 lei inseamna o suma mare pentru unii profesori universitari, care nu au si nici nu lucreaza in cabinete private, mai ales ca intre sesiunile de examene cu studentii straini, e un desert greu de strabatut, cu mici oaze, tot mai rare, adica doctoratele. Am inteles ca 2 dintre cei care s-au suparat ca nu s-a votat din prima sunt profi de renume mondial al caror timp e evaluat in grame aur
Sa stii ca nu m-ar supara sa primeasca si 400 si chiar 600 de lei pe sedinta, daca i-as vedea ca au curaj sa ii sanctioneze pe cei care incalca codul deontologic si fac reclame mincinoase, agresive si de prost-gust.
Pe Facebook - Practicieni in CMDB, sunt cateva imagini care dovedesc ca CMDB nu are nicio autoritate!
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
acord, aprilie, cmd, comisiile, sedintele

Uneltele subiectului

Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (08:44) timp.

Alegeti schema de culori preferata: