Inregistrare Asigurari online +
.
Rosia Montana
 eugenol.ro    

Sedintele Consiliului CMDB 2011-2015

discutie din eugenol.ro : Marti, 5 aprilie 2011, orele 18 Prima sedinta a Consiliului CMDB din mandatul 2011 - 2015 A fost cvorum, ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona Profesionala Stomatologica > Forumuri profesionale > CMD UNAS AMSPPR
Ati uitat parola? Inregistrare

E-Band on tour: We rock out your teeth 2 Iunie - Bucuresti

Like Tree17Multumiri
  • 1 Scris de nicky_cazacu
  • 1 Scris de eugenol man
  • 1 Scris de raulsiladi
  • 1 Scris de Funieru Cristian
  • 1 Scris de Funieru Cristian
  • 1 Scris de Manuel_Sfredeleanu
  • 2 Scris de sico
  • 1 Scris de sophia_1976
  • 1 Scris de nicky_cazacu
  • 2 Scris de eugenol man
  • 1 Scris de drLouis
  • 1 Scris de Dr. Pantel Marton
  • 1 Scris de sophia_1976
  • 2 Scris de radualionte

Raspunde

LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 05-04-11, 22:43   #1
Initiat bine
Medic Stomatolog
Lumea moderna nu are loc
pentru lenesi! Mihai Eminescu

.
+5 (+5/-0)     
Default Sedintele Consiliului CMDB 2011-2015

Marti, 5 aprilie 2011, orele 18
Prima sedinta a Consiliului CMDB din mandatul 2011 - 2015

A fost cvorum, fiind prezenti 43 de membri.
Pentru ca sedinta sa se poate desfasura in conditiile Legii si a Regulamentului, este obligatoriu sa fie prezenti minimum 2/3 din totalul celor 49 de consilieri, adica minimum 33 de membri.
Explicatia este pentru "domnul Ion Ratiu", ca sa inteleaga conditia de cvorum = 33 de membri. (s-a rotunjit numarul 32,(6)).

Toti cei 16 tineri practicieni au fost prezenti.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/cmd-unas-amsppr/13724-sedintele-consiliului-cmdb-20112015-a/
NU a fost anuntata ordinea de zi, nici atunci cand s-a facut convocarea nici la inceputul sedintei.
Presedintele CMDB, dr. Brezoescu a citit de pe foaie componenta comisiilor.
NU s-au proiectat, probabil pentru a fi foarte greu de urmarit.

Dr. Cristian Funieru a propus infiintarea comisiei de profilaxie (preventie oro-dentara). Dr. Brezoescu a cerut sa formuleze obiectivele si sa argumenteze astfel necesitatea acestei comisii.
Dr. Cristian Funieru va realiza acest material bine documentat si-l va depune oficial (cu nr. de inregistrare) la sediul CMDB.

Componenta comisiilor asa cum a rezultat in urma votului va fi anuntata pe site-ul CMDB.

Dr. Andrei Vasiliu a propus desfiintarea taxei de 500 RON pentru eliberarea certificatului de status profesional. S-a spus ca aceasta taxa a fost votata de Consiliul National si doar CN poate decide anularea ei.
S-a stabilit ca cei 3 reprezentanti ai CMDB in CN (dr. Brezoescu, prof. Petre si prof. Luca) sa sustina aceasta propunere in sedinta CN.

Prof. Ecaterina Ionescu a propus reducerea cotizatiei pentru medicii aflati in primii 3 ani de practica. Nu s-a supus la vot deoarece exista o decizie a CN care stabileste o cotizatie lunara unica de 40 RON pentru fiecare medic dentist, indiferent de varsta sa, daca este rezident sau pensionar;

Alte decizii care s-au amanat pentru urmatoarea sedinta a Consiliului CMDB:

- infiintarea unei comisii de profilaxie si sanatate publica;

- plata unei indemnizatii de sedinta de 200 RON fiecaruia dintre cei 49 de consilieri.
Tinerii Practicieni, (cei 16) ne-am opus, dar 2 dintre membrii consiliului (prof. Preoteasa si prof. Nimigean) s-au pronuntat in favoarea acesteia, iar propunerea va fi dezbatuta si reluata in sedinta urmatoare;

Am solicitat, asa cum mi-au cerut atatia colegi, schema de personal a CMDB - angajati si salarii.
NU am primit niciun raspuns. Pur si simplu nu e treaba noastra!
Vom reveni cu solicitarea in cadrul urmatoarei sedinte a Consiliului.
d_ruxi i-a placut /a multumit.

Modificat ultima data de nicky_cazacu; 06-04-11 la 10:55.
nicky_cazacu este offline  
Raspundeti cu citat
.
Vechi 06-04-11, 00:38   #2
Ucenic
Medic Stomatolog
Eugenolistul necunoscut

.
Tolerat  -6 (+0/-6)     
Default Prima sedinta ... NIMIC REZOLVAT

Citat:
Publicat initial de nicky_cazacu View Post
Dr. Cristian Funieru a propus infiintarea comisiei de profilaxie (preventie oro-dentara). Dr. Brezoescu a cerut sa formuleze obiectivele si sa argumenteze astfel necesitatea acestei comisii.

Dr. Cristian Funieru va realiza acest material bine documentat si-l va depune oficial (cu nr. de inregistrare) la sediul CMDB.

Alte decizii care s-au amanat pentru urmatoarea sedinta a Consiliului CMDB:
Pe scurt nu s-a hotarat nimic si totul a fost lasat pe data viitoare.
Domnul Funeriu a cerut formarea unei comisii fara sa aibe pregatita si argumentatia in favoarea acestei propuneri ? ... cum ? A venit si a facut o propunere iar cand a fost intrebat pe ce isi argumenteaza propunerea a spus ca .... urmeaza sa vina cu argumentatia data viitoare ? JENANT

Poate ne spuneti si cat este indemnizatia de secretar general... cum ati promis cand va intrebam de "ciolan''
Citat:
A fost cvorum (fiind prezenti peste 33 din totalul celor 49 de consilieri).
Au fost prezenti peste 33 de consilieri domnule Cazacu ?

Au fost 33 si un picior ?... 33 si o mana ? ... cum au fost peste 33 de oamneni prezenti la o sedinta?

Modificat ultima data de Ion Ratiu; 06-04-11 la 01:04.
Ion Ratiu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 06-04-11, 10:08   #3
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.
+4 (+4/-0)     

Am facut eu un subiect nou, rugamintea e sa postezi aici informari legate de sedintele CMDB. Multumesc.
nicky_cazacu i-a placut /a multumit.
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 06-04-11, 10:50   #4
Maestru
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+6 (+6/-0)     

Citat:
Publicat initial de Ion Ratiu View Post
Au fost prezenti peste 33 de consilieri domnule Cazacu ?

Au fost 33 si un picior ?... 33 si o mana ? ... cum au fost peste 33 de oamneni prezenti la o sedinta?
33 e minimul pentru cvorum . poti si altceva inafara de rautati gratuite? frustrarea pare sa dea p-afara

raulsiladi este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 06-04-11, 11:26   #5
Ucenic
Medic Stomatolog
Eugenolistul necunoscut

.
Tolerat  -7 (+0/-7)     
Default Vrem sa vedem fapte... nu vorbe !

Pentru ce data a fost stabilita urmatoarea sedinta CMDB?
Ce veti sustine in urmatoarea sedinta ? ..... ramane cu votul pe forum ?
Domnul Funeriu ne va prezenta si noua argumentatia pentru noua comisie? .... eventual dupa ce se gandeste la ea

Citat:
Vom proceda astfel:
inaintea fiecarei sedinte vom primi ordinea de zi, pe care o vom anunta intr-un topic dedicat sedintelor CMDB din 2011 - 2015.
Fiecare eugenolist isi va exprima aici parerea si va vota asupra respective chestiuni. (pentru / impotriva / abtinere).
Cei 16 (si speram si colegii pe care ii vom convinge cu argumente) vom sustine in sedinta opinia majoritara rezultata din votul asupra respectivei chestiuni.
.
Vechi 07-04-11, 18:12   #6
Initiat bine
Medic Stomatolog
Lumea moderna nu are loc

.
+3 (+3/-0)     
Default Procesul verbal al sedintei Consiliului CMDB 5 aprilie 2011

Citat:
Pentru ce data a fost stabilita urmatoarea sedinta CMDB?
Ce veti sustine in urmatoarea sedinta ? ..... ramane cu votul pe forum ?
Domnul Funeriu ne va prezenta si noua argumentatia pentru noua comisie? .... eventual dupa ce se gandeste la ea
Dr. Brezoescu a declarat ca viitoarele sedinte ale Consiliului CMDB se vor desfasura cu o saptamana inaintea sedintelor CN.

citat din Procesul Verbal al sedintei CMDB 5 04 2011:

"Dr. Cazacu Nicolae propune ca ordinea de zi a viitoarelor şedinţe de
Consiliu şi materialele respective, să fie anunţate cu 3 saptămâni înainte."

"Dr. Brezoescu îi răspunde că nu a fost atent, deoarece deja a anunţat că datele şedinţelor Consiliului CMDB se vor stabili în funcţie de datele şedinţelor CN şi vor fi stabilite înaintea acestora. Conform Regulamentului, ordinea de zi şi materialele in extenso ce se vor discuta în Consiliul Naţional, trebuiesc transmise cu 2 saptămâni înainte tuturor consiliilor membre ale CMDR.
De asemenea, Dr. Brezoescu a precizat că aceste materiale vor fi comunicate consilierilor nostri şi postate pe site-ul colegiului, pentru a fi discutate şi stabilită poziţia consiliului în legătură cu aceste materiale, poziţie ce va fi susţinută de consilieri în şedinţa Consiliului Naţional."

(sursa: Link [Necesita inregistrare pentru acces.])

Cand se va stabili ordinea de zi a viitoarei sedinte a Consiliului CMDB, vom sti ce anume avem de dezbatut si de votat.

Felicitari membrilor Biroului Executiv al CMDB pentru ca au inceput sa prezinte pe site ul CMDB sedintele Consiliului. (dupa atatia ani in care dr. Constantin Cazacu a insistat pentru aceasta transparenta).
.
Vechi 08-04-11, 14:40   #7
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.

.
Apreciat  +8 (+8/-0)     

Citat:
Pe scurt nu s-a hotarat nimic si totul a fost lasat pe data viitoare.
Domnul Funeriu a cerut formarea unei comisii fara sa aibe pregatita si argumentatia in favoarea acestei propuneri ? ... cum ? A venit si a facut o propunere iar cand a fost intrebat pe ce isi argumenteaza propunerea a spus ca .... urmeaza sa vina cu argumentatia data viitoare ? JENANT
Domnule « Ion Ratiu », va urmaresc de mult timp pe forum. In general toate dialogurile deschise si replicile date de dvs. sunt atacuri la persoana. De cate ori am intrat pe forum nu am vazut cel putin o propunere constructiva cu care ati venit. Imi pare bine ca nu avem printre noi inca un membru CMDB care sa gandeasca asa, pentru ca in felul asta schimbarea mentalitatii ar fi si mai departe. Oricum vad ca sunteti destul de bine informat despre ce sa intampla in sedintele CMDB (ma refer aici si la prima sedinta tinuta sub mandatul presedintelui comisiei electorale – acolo unde nu a existat nici un pdf afisat pe site-ul CMDB).
Referitor la comentariul dvs. va raspund: Nimeni nu s-a nascut invatat. Eu nu am doua mandate consecutive ca alti membrii CMDB astfel incat sa stiu dinainte ce trebuie facut. Toti din echipa „tinerii practicieni” suntem noi si nici macar nu stiam cum arata sala de sedinta. Argumentele pe care le-a cerut domnul presedinte le aveam, insa s-a dorit o documentatie amanuntita asupra activitatii acestei comisii, niste materiale scrise. Nu am stiut care este procedura insa data viitoare vor exista suficiente documente care sa sprijine infiintarea comisiei.
Funieru Cristian este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-04-11, 23:28   #8
Ucenic
Medic Stomatolog
Eugenolistul necunoscut

.
-4 (+1/-5)     
Default Nicky isi propune tatal in comisie !!!!! .... sa fie FAMILIA cat mai mare !

Citat:
Publicat initial de Funieru Cristian View Post
Domnule « Ion Ratiu », va urmaresc de mult timp pe forum.
Interesant este ca in tot acest timp NU ati avut raspunsuri pentru intrebarile puse de mine.

Citat:
Nu am stiut care este procedura insa data viitoare vor exista suficiente documente care sa sprijine infiintarea comisiei.
Asta este scuza dvs ? .... nu ati stiut procedura? ... pai cine ar fi trebuit sa o stie ?.... din moment ce dvs propuneati infiintarea unei comisii?
Faptul ca sunteti "pe langa" NU este o scuza !!!!!
Puteati sa telefonati sefului de grup.... domnului Cazacu..... care sunt sigur ca va punea la curent.
Am speranta ca prestatia dvs absolut jenanta din timpul sedintei CMDB nu se va mai repeta pe viitor, iar cei care v-au incredintat votul nu vor fi facuti de rusine precum la ultima sedinta CMDB

Citat:

"Dr. Cazacu Nicolae propune ca ordinea de zi a viitoarelor şedinţe de
Consiliu şi materialele respective, să fie anunţate cu 3 saptămâni înainte."

(sursa: Link [Necesita inregistrare pentru acces.])
Ce este interesant domnule Cazacu este ca dvs iarasi prezentati TRUNCHIAT ADEVARUL !

Din cele prezentate de dvs... ati omis sa povestiti cum v-ati propus propiul tata la o functie in cadrul CMDB !!!!!!!!!

"Dr. Cazacu Nicolae are de propus pentru Comisia de Disciplină un membru care nu este consilier, dar are o experienţă de 35 de ani şi aşa cum sunt incluşi în comisii membrii supleanţi să fie inclus şi acest medic dentist. "

Este adevarat ca l-ati propus pe tatal dvs pentru aceasta functie ?

Poate asa se explica de ce va doreati cu ardoare ca domnul doctor Georgescu sa NU mai faca parte din biroul executiv.... trebuie sa-l puneti pe tatal dvs in functia respectiva?

Aveti model in viata pe raposatul Corneliu Coposu...acesta era modelul propus de SENIORUL ? .... cred ca acum se rasuceste in mormant !

RUSINE !!!!!!!

Modificat ultima data de Ion Ratiu; 10-04-11 la 10:08.
.
Vechi 10-04-11, 14:00   #9
La primele mesaje
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+5 (+5/-0)     

Citat:
Interesant este ca in tot acest timp NU ati avut raspunsuri pentru intrebarile puse de mine.
Asta este scuza dvs ? .... nu ati stiut procedura? ... pai cine ar fi trebuit sa o stie ?.... din moment ce dvs propuneati infiintarea unei comisii?
Faptul ca sunteti "pe langa" NU este o scuza !!!!!
Am speranta ca prestatia dvs absolut jenanta din timpul sedintei CMDB nu se va mai repeta pe viitor, iar cei care v-au incredintat votul nu vor fi facuti de rusine precum la ultima sedinta CMDB
[/B]
Nu v-am raspuns la intrebari pentru ca jumatate dintre ele sunt puse in bascalie iar cealalta jumatate sunt sterse de eugenolisti datorita „simpatiei” pe care o aveti pe forum. Oricum in ultimul timp am observat ca nu prea se mai oboseste nimeni sa va raspunda la intrebari. Cred ca o sa urmez si eu exemplul acesta. O intrebare totusi am si eu de pus Prestatia mea „jalnica” este trecuta si ea in stenograma sedintei, pentru care Nicky a postat link, sau ati observat-o direct? si sa nu-mi spuneti ca v-a povestit un prieten care a fost la sedinta
Va doresc o zi buna si succes in continuare la pus intrebari!

Modificat ultima data de Funieru Cristian; 10-04-11 la 15:52.
Funieru Cristian este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 10-04-11, 14:16   #10
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.

.
+4 (+4/-0)     

Citat:
Aveti model in viata pe raposatul Corneliu Coposu... cred ca acum se rasuceste in mormant !
RUSINE !!!!!!!
Dar dvs. pe Ion Ratiu? dumnealui saracul credeti ca nu s-a rasucit ?
Manuel_Sfredeleanu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 10-04-11, 16:45   #11
Ucenic
Medic Stomatolog
Eugenolistul necunoscut

.
Tolerat  -9 (+0/-9)     

Citat:
O intrebare totusi am si eu de pus Prestatia mea „jalnica” este trecuta si ea in stenograma sedintei, pentru care Nicky a postat link, sau ati observat-o direct?
Domnule Funieru, prestatia dvs reiese din cele povestite chiar de domnul Cazacu
Citat:

Desigur, domnul Cazacu a uitat sa povesteasca cum si-a propus tatal intr-o comisie CMDB !
Dar ne-am obisnuit ca domnia sa sa aibe o memorie selectiva!

Citat:
Nu v-am raspuns la intrebari pentru ca jumatate dintre ele sunt puse in bascalie iar cealalta jumatate sunt sterse de eugenolisti datorita „simpatiei” pe care o aveti pe forum.
Avand in vedere ca din cele 5 postari pe eugenol ce va apartin, 2 imi sunt adresate... e bine. Pacat ca nu contin si raspunsurile la intrebari, ci doar atacuri la adresa celui care le-a pus. Sunt sigur ca puteti chiar sa si raspundeti.... daca va fortati
Asadar, ne veti prezenta si noua obiectivele si argumentele ce sustin prpunerea dvs de infiintare a comisiei ?
In privinta mesajelor sterse..... in frenezia cu care a sters unele dintre mesaje, domnul eugenol si-a sters chiar unele dintre propriile mesaje postate .... pe motiv de discutii inutile..... cu adevarat hilar

Citat:
Va doresc o zi buna si succes in continuare la pus intrebari!
Am observat ca si dvs si domnul Cazacu considerati ca cel mai bine este sa raspundeti la intrebari prin TACERE ?
Domnilor, atitudinea dvs demonstreaza cel putin imaturitate.
Daca aveti convingeri, normal este sa va aparati punctul de vedere aducand argumente in favoarea punctului dvs de vedere!
Dvs in afara sa ma atacati si sa incercati sa ma discredidati.... NIMIC !
Normal era sa veniti cu argumente in favoarea pozitiei dvs !!!!!

Se pare ca nu aveti antrenamentul asta.... v-ati obisnuit cu "da sefu' "..... " se face nasu" ... si mai nou se doreste introducerea liniei parentale in CMDB de catre domnul Cazacu !

Sper ca va treziti din starea in care sunteti si sa realizati ca 4.500 de medici CMDB nu sunt bataia de joc a nimanui !

Modificat ultima data de Ion Ratiu; 10-04-11 la 17:05.
.
Vechi 10-04-11, 20:56   #12
Mare Maestru
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+6 (+6/-0)     

ion ratiu,daca tot nu va place forumul si eugenolul...si tot criticati atat,de ce nu va mutati pe un alt forum si mai lasati-ne in pace...sunt lucruri mai importante ,dar probabil nu va intereseaza stomatologia "adevarata"
nicky_cazacu si Manuel_Sfredeleanu le-a placut /au multumit.
Vechi 10-04-11, 20:58   #13
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.

.
-3 (+1/-4)     
Default este

este evident ca discutiile fara sens nu sunt doar atributul "seniorilor", si tineretul exceleaza aici,

imi permit si eu o parere aici, Departamentele CMDB ar trebui organizate dupa impartirea pe departamente din ROF,

propunerea lui Cristi este potrivita pentru o asociatie, nu cred ca CMDB ar trebui sa aiba astfel de atributii,
Dr. Pantel Marton este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 13-04-11, 16:35   #14
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.

.
-4 (+0/-4)     
Default in sfarsit!

Citat:
Publicat initial de Dr. Pantel Marton View Post
este evident ca discutiile fara sens nu sunt doar atributul "seniorilor", si tineretul exceleaza aici,

imi permit si eu o parere aici, Departamentele CMDB ar trebui organizate dupa impartirea pe departamente din ROF,

propunerea lui Cristi este potrivita pentru o asociatie, nu cred ca CMDB ar trebui sa aiba astfel de atributii,
in sfarsit cineva care poate face diferenta intre cmdb si o asociatie profesionala. cred ca este important atunci cand propunem ceva sa venim cu o fundamentare a nevoii care a dus la acea propunere si nu doar sa fim fruntasi la capitolul propuneri.
am impresia ca sunt deja in campania electorala pentru alegerile din 2015.domnilor consilieri haideti sa trecem la cele serioase.poate ca ar trebui sa informam medicii mult mai bine privind controalele din cabinete, cine are voie sa le faca, in ce conditii si care sunt obiectivele urmarite.ca sa nu mai faca orice spagar de la stat bani pe spatele nostru. si cel mai important cand intra in cabinetul nostru sa nu ne ia ca pe niste vanzatori de ceapa si cartofi...
dentist4u i-a placut /a multumit.
sophia_1976 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 13-04-11, 17:28   #15
Ucenic timid
Medic Dentist
Fara status.

.
+3 (+3/-0)     

Citat:
Publicat initial de sophia_1976 View Post
Ca sa nu mai faca orice spagar de la stat bani pe spatele nostru. si cel mai important cand intra in cabinetul nostru sa nu ne ia ca pe niste vanzatori de ceapa si cartofi...
Sunt perfect de acord cu cele spuse de tine! As mai adauga aici si indemnizatia nesimtita (ca principiu nu ca si suma) pentru fiecare consilier cand se duce pe la sedinte. Pentru ca astfel de consilieri s-ar numi in opinia mea "indivizi ce percep spaga legal".
Manuel_Sfredeleanu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-06-11, 13:09   #16
Initiat bine
Medic Stomatolog
Lumea moderna nu are loc

.

Default Propunerile celor 16 Consilieri catre Consiliul CMDB 14 iunie 2011

Iata lista propunerilor (nr. de inregistrare 822/14.06.2011) pe care dorim sa le analizam si votam in cadrul viitoarei sedinte (septembrie) a Consiliului CMDB.
Dr. Brezoescu a declarat ca unele dintre ele se vor implementa prin intermediul Comisiilor, altele vor fi inaintate catre Consiliul National.
Daca mai sunt si altele pe care le considerati necesare, va rog sa ni le comunicati pana in septembrie pentru a le putea dezbate.

Tinem aproape!
Fisierele atasate
Felul fisierului: pdf 2011 06 14 Propunerile celor 16 Consilieri in Consiliul CMDB.pdf (144,3 KB, 50 vizualizari)
.
Vechi 15-06-11, 13:36   #17
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go

.
+1 (+1/-0)     

Citat:
...
Daca mai sunt si altele pe care le considerati necesare, va rog sa ni le comunicati pana in septembrie pentru a le putea dezbate.
Unde? Aici sau pe site-ul CMDB?
Vechi 16-06-11, 12:33   #18
Initiat bine
Medic Stomatolog
Lumea moderna nu are loc

.
+1 (+1/-0)     
Default Dezbaterea include mai multi participanti aici

Citat:
Publicat initial de radualionte View Post
Unde? Aici sau pe site-ul CMDB?
Cei 16 au primit increderea eugenolistilor şi datorită lor suntem prezenţi în Consiliul CMDB. E firesc sa dezbatem aici toate propunerile si pe cele realiste şi realizabile să le susţinem în şedinţele Consiliului CMDB.

Desigur, le puteţi scrie şi pe forumul CMDB, însă numărul celor înscrişi acolo este mult mai mic decât al membrilor comunităţii eugenol.ro
bogdann82 i-a placut /a multumit.
.
Vechi 16-06-11, 12:41   #19
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.
+2 (+2/-0)     

La punctul cu transparenta cheltuielilor as pune masuri concrete:
- prezentarea defalcata a cheltuielilor pe categorii (salarii, indemnizatii, cheltuieli deplasare ... )
Se poate face un template pe care toate colegiile sa il urmeze si sa il publice la sfarsit de mandat si actualizuat anual pt a urmari cum evolueaza cheltuielile.
Eventual sumele pot fi impartite la numarul de angajati (salarii) indemnizatiile si deplasarile la numarul de membri in consiliu si asa se pot compara cheltuielile intre colegii si in timp de la un an la altul fara a fi afectat de numarul de angajati care poate modifica raportul si distorsiona calculul.
Sunt convins ca cineva mai in tema ne poate ajuta cu un model de raport.

Abuzurile apar prin delasarea noastra.
nicky_cazacu si bogdann82 le-a placut /au multumit.
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 25-06-11, 20:48   #20
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+1 (+1/-0)     
Default Transparenta inseamna respect!

Citat:
Publicat initial de eugenol man View Post
La punctul cu transparenta cheltuielilor as pune masuri concrete:
- prezentarea defalcata a cheltuielilor pe categorii (salarii, indemnizatii, cheltuieli deplasare ... )
Se poate face un template pe care toate colegiile sa il urmeze si sa il publice la sfarsit de mandat si actualizuat anual pt a urmari cum evolueaza cheltuielile.
Eventual sumele pot fi impartite la numarul de angajati (salarii) indemnizatiile si deplasarile la numarul de membri in consiliu si asa se pot compara cheltuielile intre colegii si in timp de la un an la altul fara a fi afectat de numarul de angajati care poate modifica raportul si distorsiona calculul.
Sunt convins ca cineva mai in tema ne poate ajuta cu un model de raport.

Abuzurile apar prin delasarea noastra.
Ar fi o dovada de respect pentru noi cei multi sa vedem cheltuielile tuturor membrilor Biroului Executiv si sa fie un buget structurat pe proiecte si dupa obiective, nu dupa necesitatile unora.
Am aflat ca si altii din judete vor sa stie pe ce li se cheltuielile banii...
bogdann82 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 25-06-11, 22:34   #21
Mare Maestru
Medic Dentist
Fara status, ce nu pricepi?!

.
+6 (+6/-0)     

la pct 5 "Negocierea plafonului CASMB, reflectat în realitatea raportului între munca depusă și costurile cabinetului"

problema este ridicata total gresit. in principiu n-ar fi vorba de nici o negociere a plafonului. banii sunt cati sunt, cat se incaseaza la buget si cat au ei chef sa aloce (a existat vreodata negociere aici? atunci de ce sa o mai frecam la rece!). problema e ca CNAS stabileste cat trebuie sa coste manoperele!!! care sunt criteriile?!! e ca si cand mi-as da eu cu parerea cat costa o naveta spatiala. trebuie sa existe niste preturi, dar nu stabilite din burta de aceasta adunatura intitulata CNAS dupa modelul: avem banii x, impartim la atatea carii pe luna la nivel de tara, rezulta atat trebuie sa coste plomba. ea trebuie facuta de catre reprezentantii practicantilor in speta CMDR. CMDR trebuie sa emita costurile minime ale manoperelor, costuri actualizate anual cu variatiile celorlalte costuri incluse. ma indoiesc ca stie nea pix inginerul de la CNAS care a facut tabelul, cat e cea mai ieftina cutie de ace de canal, cat e o pasta endo si cate obturatii faci din ea. spre exemplu notarii au o grila notariala. aia impune preturi minimale. statul vrea sa vanda ceva...plateste cat spune in grila notariala facuta de notari nu de stat!! la noi de ce se accepta prostitutia impusa de CNAS?!! e simplu, cei care ne conduc nu iau masurile necesare!
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=13724

daca acele preturi/manopera stabilite de medici nu sunt acceptate de CNAS, atunci CMDR poate aplica "Art. 7. - Medicul dentist nu trebuie să accepte exercitarea profesiei în condiţii susceptibile de a compromite calitatea actului medical şi securitatea pacientului." solicitand medicilor sa nu incheie acele contracte pentru ca vor primi sanctiuni.

in final pentru aceeasi suma jenanta de 1000lei, medicul va efectua numai 10 manopere, corecte financiar, fata de 30-40 cat efectueaza in prezent sub forma de prostitutie, timpul ramas dedicandu-l celor care achita pretul pietei si care acum sustin practic financiar marsavia CNAS.

multi considera ca banii de la CASA ii iei nu ii dai. isi scot salariu' asistentei spre exemplu. dar cu ce costuri? cand esti disperat ca nu-ti intra nimeni pe usa, prostitutia nu mai conteaza. e o atitudine paguboasa. asa incat multi prefera sa considere chestia asta buna refuzand sa vada ca de fapt fac o mare greseala. accepta prostitutia si nu-i mai intereseaza chestia decat daca s-ar negocia un plafon mai mare. nu se gandesc ca ar putea munci la sfert pentru aceeasi bani.

trebuie odata pus piciorul in prag. si statul sa nu-si mai bata joc de populatie mintind ca va umplem de sanatate. bun, intelegem, puteti acorda plafonul asta. dar de asta, medicii dentisti din romania va pot pune doar 10 plombe nu 50 cum vreti voi. ori acceptati preturile ori va angajati dentisti somalezi sa va plombeze cu chit de geamuri.
.
Vechi 25-06-11, 23:35   #22
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+2 (+2/-0)     
Default din pacate

din pacate abordarea relatiei cu CAS este una lipsita de perspectiva, si de rezonanta ( banuiesc ca cu totii ati auzit de tamtam-ul facut de medicii de familie ), a auzit cineva ceva de demersurile CMDR la CNAS?

bazele Louis le-a enuntat enuntat extrem de bine, ceea ce a omis este ca preturile minimale ar trebui sa fie legate de o calitate minimala, care la randul ei este legata de niste ghiduri de buna practica care nu exista,

un pas important ar fi si acceptarea coplatii de la tarifele stabilite de CAS la cele ale cabinetului

cu totii stim ca, copilul care nu plange nu primeste, iar noi stam anesteziati
.
Vechi 26-06-11, 00:03   #23
Mare Maestru
Medic Dentist

.

Citat:
ceea ce a omis este ca preturile minimale ar trebui sa fie legate de o calitate minimala, care la randul ei este legata de niste ghiduri de buna practica care nu exista,

un pas important ar fi si acceptarea coplatii de la tarifele stabilite de CAS la cele ale cabinetului
pai de asta suntem multi, ca sa ne completam si sa iasa ceva bine. absolut de acord cu celelalte 2 idei. de fapt s-a mai vorbit de ele de multe ori. pacat ca nu le vedem incluse in subiectele dezbaterii. ce am vazut eu ca s-a incercat mereu a fost marirea plafonului. asta i-a interesat mereu pe dentistii care au lucrat cu casa. sau cel putin, pe cei care si-au impus parerile in cmdr. important si deontologic ar fi fost cum am spus eu si tu, preturi minimale si protocoale care sa te ajute sa lucrezi corect (impuse chiar cu forta). completarea costului pana la pretul cabinetului trebuie facuta ca o optiune a pacientului pentru un tratament mai bun (nu trebuie obligat omul daca nu are bani), dar numai in conditia acceptarii unui pret minima de catre CNASl!!

legat de ghiduri.
spre exemlu, in ghidurile alea as prevedea ca intr-un numar de ani, sa zicem pana in 2015 sa fie obligatorie prezenta asistentei. medicul nu va mai avea nevoie sa atinga altceva decat trusa de consultatie restul fiindu-i pasat de asistenta. turbine, contraunghiuri sterilizate dupa fiecare pacient acolo unde exista solutii de continuitate, si as fi de parere chiar si acolo unde nu. as impune conditii chirurgicale! e o viziune spre progres.
.
Vechi 26-06-11, 00:12   #24
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+1 (+1/-0)     
Default problema

problema noastra in relatia cu CNAS este ca nu avem nici o directie, bugetul este identic cu cel de acum 8 ani,

normal ca atat CMDR cat si MS ar trebui sa militeze pentru niste criterii de calitate, insa aspectele acestea nu au suscitat interesul pe care il ridica AMSPPR-ul, speram ca in acest mandat sa avem niste schimbari
.
Vechi 02-07-11, 14:30   #25
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+1 (+1/-0)     
Default de ce?

Citat:
din pacate abordarea relatiei cu CAS este una lipsita de perspectiva, si de rezonanta ( banuiesc ca cu totii ati auzit de tamtam-ul facut de medicii de familie ), a auzit cineva ceva de demersurile CMDR la CNAS?

cu totii stim ca, copilul care nu plange nu primeste, iar noi stam anesteziati
Citat:
problema noastra in relatia cu CNAS este ca nu avem nici o directie, bugetul este identic cu cel de acum 8 ani,

normal ca atat CMDR cat si MS ar trebui sa militeze pentru niste criterii de calitate, insa aspectele acestea nu au suscitat interesul pe care il ridica AMSPPR-ul, speram ca in acest mandat sa avem niste schimbari
eu nu pricep cum se poate schimba ceva cand de problema asigurarilor se ocupa aceeasi persoana de 7 ani de zile cu aceleasi rezultate:

- suma orientativă (plafonul) pentru medicii specialişti este de 1050 LEI la un program corespunzător de 7 ore/zi care poate fi: 5 ore în cabinet şi 2 ore în laboratorul dentar;
(este ceea ce scrie "doctorita Barbu" la noutati pe pagina oficiala CMDR)

de ce?

1. de ce accepta medicii dentisti sa fie platita o persoana cu un salariu (sau indemnizatie de conducere, cum am auzit ca se numeste oficial) de 5 ori mai mare decat plafonul lor lunar (cu tot cu banii de tehnician si asistenta) ca sa le scrie odata pe an aceleasi baliverne?

2. de ce nu are si Asociatia Medicilor Stomatologi care lucreaza cu Casa aceeasi vehementa si solidaritate precum medicii de familie? NIMENI nu semneaza decat in conditiile NOASTRE!!! Daca nu exista asociatia, de ce nu se face?

3. de ce nu sustine CMDR aceste interese ale medicilor care lucreaza cu casa? (am inteles ca sunt aproape 4000 din peste 16500, adica vreun sfert)?

4. de ce au medicii dentisti timisoreni atata incredere intr-o tanara de 74 de ani care a fost in acelasi timp "luptator anticomunist" vezi aici - Link [Necesita inregistrare pentru acces.] si "din 1983 pana in 1993 medic sef pe judet al serviciului de Stomatologie Timis" - vezi aici - Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
.
Vechi 02-07-11, 23:44   #26
Mare Maestru
Medic Dentist

.
+1 (+2/-1)     

asa..sa revenim:

"Introducerea cadrului legislativ și/sau aplicarea măsurilor necesare combaterii promoțiilor și discounturilor oferite pacienților din reclamele de pe internet deoarece acest lucru contravine art. 36 din Codul Deontologic. (n.r. cred ca deturnarea apcientilor sau asa ceva)"

cum a spus ala la rusi: ce-i aceasta nerusinare?!

adica atunci cand CNAS ofera 20lei tratamentul de canal e ok. daca vii si spui ca faci reducere oferind voucher de la 150lei la 50lei tratament de canal contravine codului. hai da ma dreaq!

UNDE E DREPTATEA TOVARASI?!
.
Vechi 15-07-11, 20:35   #27
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+1 (+1/-0)     
Default Fara reclama la cabinete!

Citat:
Publicat initial de drLouis View Post
asa..sa revenim:

UNDE E DREPTATEA TOVARASI?!
drLouis, problema e ca nu ar trebui sa avem DELOC publicitate!!!
Asa cum nu au nici notarii, nici avocatii, nici expertii contabili sau alte profesii liberale!
Au unitate si preturi minime sub care nu coboara nici unul si mai au si respect fata de meseria lor si de aceea aplica numerus claussus.
Eu nu mai vreau sa vad reclame nesimtite pe tot blocul de la unirea de genul asteia!

Ce poate face Colegiul? Pai CMDB poate sa ii sanctioneze incepand cu avertisment, vot de blam, mustrare, suspendarea dreptului de a profesa pe 6 luni si ajungand la ridicarea dreptului de libera practica pentru toti medicii care lucreaza in respectivul cabinet!

De ce pentru toti? Fiindca de reclama aia probabil ca au beneficiat toti, nu e de vina numai seful afacerii, care, de obicei este un cetatean strain din orientul mijlociu, care atat de bun a fost la el in tara, ca a ajuns sa munceasca aici, in tara asta primitoare.

Iata reclamele Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
si lista:
.....

Modificat ultima data de eugenol man; 16-07-11 la 09:21. Motivul: Am scos numele medicilor si pozele lor ...
.
Vechi 15-07-11, 21:05   #28
Mare Maestru
Medic Dentist

.
+1 (+1/-0)     

pe de alta parte daca te uiti la irealitateatv ai savezi cum fac reclama la zeci de clinici de pe afara unde sa se trateze alesii..sau potentatii soartei.
.
Vechi 23-07-11, 23:11   #29
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Citat:
Publicat initial de drLouis View Post
pe de alta parte daca te uiti la irealitateatv ai savezi cum fac reclama la zeci de clinici de pe afara unde sa se trateze alesii..sau potentatii soartei.
Dar ai vazut la vreo televiziune din Europa civilizata reclama mascata in reportajele de la stiri pt clinici? Eu vreau sa nu mai vedem reclame de niciun fel.
.
Vechi 23-07-11, 23:19   #30
Mare Maestru
Medic Dentist

.

andreea marin cica se trata zilele astea de o buala necunoscuta la o clinica din turcia. cred ca e una din aia careia ii faceau reclama la tiliviziunea lu sov. prinde la avuti.
.
Vechi 02-08-11, 00:05   #31
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+1 (+1/-0)     

Citat:
Publicat initial de bogdann82 View Post
drLouis, problema e ca nu ar trebui sa avem DELOC publicitate!!!
Asa cum nu au nici notarii, nici avocatii, nici expertii contabili sau alte profesii liberale!
Au unitate si preturi minime sub care nu coboara nici unul si mai au si respect fata de meseria lor si de aceea aplica numerus claussus.
Eu nu mai vreau sa vad reclame nesimtite pe tot blocul de la unirea de genul asteia!

Ce poate face Colegiul? Pai CMDB poate sa ii sanctioneze incepand cu avertisment, vot de blam, mustrare, suspendarea dreptului de a profesa pe 6 luni si ajungand la ridicarea dreptului de libera practica pentru toti medicii care lucreaza in respectivul cabinet!

De ce pentru toti? Fiindca de reclama aia probabil ca au beneficiat toti, nu e de vina numai seful afacerii, care, de obicei este un cetatean strain din orientul mijlociu, care atat de bun a fost la el in tara, ca a ajuns sa munceasca aici, in tara asta primitoare.

Iata reclamele Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
si lista:
.....
din pacate, legea nu prevede clar nicio sanctiune concreta...de genul ai facut reclama cabinetului patesti asta...cred ca la nivel de cmdr ar trebui sa existe initiativa legislativa in ceea ce priveste modificarea legii 95 titlul XIII.
pana atunci o sa mai vedem in ziare lg fata de la pagina cinci reclama la albire, implanturi, etc.de zidurile cladirilor nici nu vreau sa pomenesc...
sophia_1976 este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 02-08-11, 00:28   #32
Initiat bine
Medic Stomatolog
Lumea moderna nu are loc

.

Default Propuneri pentru modificarea Legii 95 Titlul XIII ROF Cod Deontologic

Citat:
Publicat initial de sophia_1976 View Post
din pacate, legea nu prevede clar nicio sanctiune concreta...de genul ai facut reclama cabinetului patesti asta...cred ca la nivel de cmdr ar trebui sa existe initiativa legislativa in ceea ce priveste modificarea legii 95 titlul XIII.
pana atunci o sa mai vedem in ziare lg fata de la pagina cinci reclama la albire, implanturi, etc.de zidurile cladirilor nici nu vreau sa pomenesc...
Marti, 20 septembrie, in cadrul urmatoarei sedinte a Consiliului CMDB, se vor discuta toate propunerile de modificare pentru
Cod deontologic, Tilul XIII din legea 95, Regulamentul de functionare si organizare al Colegiului Medicilor Dentisti, Regulamentul comisiilor de disciplina, precum si Regulamentul EMC.
(conform Link [Necesita inregistrare pentru acces.])

Asadar, va rog sa va exprimati toate ideile pana atunci pentru a le putea sustine in sedinta.
Iar daca veti considera oportun sa le si depuneti cu numar de inregistrare, la secretariat, o puteti face fie prin fax, fie prin e-mail, fie direct la sediul CMDB.
In cazul in care veti dori sa fiti prezenti la sedinta, e preferabil sa va exprimati cu cateva zile inainte aceasta dorinta pentru a avea acceptul BEx CMDB.
.
Vechi 02-08-11, 10:53   #33
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go

.
+3 (+3/-0)     

Propuneri pentru CMDR/CMDB:
1. principala problema a Colegiului este o comunicare deficitara/defectuasa si relatiile inexistente cu mass-media. Propunerea mea este sa se infiinteze un post de "ofiter" de presa si relatii publice care sa explice si membrilor ce proiecte, dar mai ales, ce realizaza efectiv zilnic/saptamanal/lunar/anual Colegiul prin membrii sai alesi. Toti avem un dinte impotriva Colegiului pentru ca stim doar ca incaseaza cotizatia si in rest nu ne simtim reprezentati de Colegiu. Daca nu suntem informati este normal sa credem ca este doar la nivel de "capusha" cu birul si in rest...Transparenta, dragi tovarasi...!!!
2. au fost cazuri de colegi medici, studenti sau pensionari care au avut nevoie de fonduri suplimentare pentru o operatie sau pentru a trai decent. Unele dintre aceste cazuri au fost solutionate prin bunavointa forumistilor dar nu aceasta este solutia. Eugenolul a facut chiar mai mult decat a putut sa faca MS... Ar fi bine si util ca sa poata fi ajutati direct de Colegiile judetene sau de Colegiul National punand o mica parte din cotizatia fiecaruia intr-un fond special de intrajutorare, foarte strict si riguros controlat de o comisie, sa zicem formata de cate 3 membri alesi dintre consilierii deja existenti (ca sa nu existe suspiciuni de fraudare si de urmarire a fondurilor ca sa ajunga acolo unde trebuie si este nevoie de ele).
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=13724
Daca o sa mai am idei, o sa mai revin si cu alte propuneri...Deocamdata, atat.
nicky_cazacu si cristaldental le-a placut /au multumit.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
36, endo, gratuite, legate, medic dentist, nou, sedintele, tea

Uneltele subiectului

Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (08:44) timp.

Alegeti schema de culori preferata: