eugenol.ro

eugenol.ro (http://www.eugenol.ro/forum/index.php)
-   Chirurgie (http://www.eugenol.ro/forum/chirurgie/)
-   -   ANTIBIOTICE (http://www.eugenol.ro/forum/chirurgie/820-antibiotice/)

sasso 20-11-06 19:50

ANTIBIOTICE
 
Pe la noi farmaciile inpart antibiotice de parca ar da graunte la pasari.Ieri am intrat intr-o farmacie si in fata mea un pacient cu dureri acute de dinte este servit cu o cutie de oxacilina ,fara reteta de la dr.Si mai spuneti ca nu sunt bani pentru tratamente...fals...pacientul cheltuie toti banii pe medicatie dupa care nu mai are bani si ptr noi.

nico 23-11-06 01:23

in cluj
 
la din ce in ce mai mult e farmacii, nu se mai dau antibiotice fara reteta... si bine fac...

drdragos2003 27-11-06 23:38

era ceva cu minim 5 zile

drdragos2003 27-11-06 23:38

sau mai putin dc e augmentin de 1 g

nest 27-11-06 23:44

Mai grav este ca vin pacienti cu PAAP dupa doua saptamani de tratament cu OXACILINA, la recomandarea medicului de familie!...E, un lucru tot e bun: sigur nu va mai face bietul pacient furuncule! :D

sasso 28-11-06 16:46

si pe la noi OXACILINA este la moda pe la farmacii...pacientul cand vine prima data la cabinet cu abces spune ca a fost la farmacie si acolo i-au dat oxacilina...am intrebat farmacistii de ce nu dau un antibiotic cu spectru larg macar si,culmea raspunsul a fost ca oxa e mai scump...deci e totul numai o afacere

drmaselutza 29-11-06 20:19

pe mine ma dispera farmacistele ( fie ca e farmacie de cartier sau de centru intotdeauna sunt foarte expeditive si te privesc ca prin sticla. Nico sa nu mi-o iei in nume de rau, stiind de pe forum ca mama ta e farmacista :-)) ). dau antibiotice dupa ureche si dupa cum sa aiba profit mai mare. dau oxacilina la greu. intotdeauna intreb pacientii care vin prima data in cabinet cu abces ce antibiotice au luat si toti imi raspund invariabil oxacilina. imi vine sa mor cand aud asa ceva. duc munca de lamurire si educ pacientii sa nu mai ia antibiotice dupa ce a zis vecina , mama, bunica sau farmacista.
Eu le vad mult prea plictisite de potentialii cumparatori si nici macar nu se obosesc sa-si mai raceasca gura .............. merita din plin niste bile negre.

dr.daniela 29-11-06 21:08

Am impresia ca in farmaciile din toata Romania se da oxacilina la orice durere de dinti, mai nou dau cefalosporine de ultima generatie... Macar sunt mai unite ca noi... :(

dr.daniela

nico 29-11-06 23:31

Citat:

Publicat initial de drmaselutza
pe mine ma dispera farmacistele ( fie ca e farmacie de cartier sau de centru intotdeauna sunt foarte expeditive si te privesc ca prin sticla. Nico sa nu mi-o iei in nume de rau, stiind de pe forum ca mama ta e farmacista :-)) ). dau antibiotice dupa ureche si dupa cum sa aiba profit mai mare. dau oxacilina la greu.

drmaselutza, nu am de ce sa ti-o iau in nume de rau... mama mea a lucrat intr-o farmacie cu circuit inchis (de spital, adica), si elibera medicamente doar pe retete... dar nu asta conteaza aici... adevarul e ca si eu sint in buna masura de acord cu tine... am mai avut si eu surprize neplacute... atit legat de pacienti (cind vin la cabinet cu o medicatie total aiurea prescrisa de farmaciste), cit si, prezenta fiind in farmacie si stind la rind sa-mi cumpar ceva pt mine, auzeam tot felul de discutii aiurea despre dinti si medicamente pt dureri de dinti... imi venea sa ma iau cu miinile de cap citeodata... nu intotdeauna, ce-i drept... dar, repet: e un lucru foarte bun faptul ca multe farmacii nu mai dau antibiotice fara reteta de la medic....

Anca Sturzu 01-12-06 19:48

Pentru ce prescrieti voi antibiotice?
In afara de cazuri clare de PAAS, pericoronarita, adenite, abcese parodontale, dati antibiotice de ex dupa o extractie f traumatizanta de molar de minte inferior (inclus sau anclavat)?

Anca Sturzu 01-12-06 19:48

Si ce fel de antibiotice?

qwerty 02-12-06 14:28

da, am remarcat si eu ca oxacilina e la moda in farmacii, dar in afara de cost as vrea sa stiu si eu e un rationament pe baza caruia dau oxacilina in abces dentar,vreau sa zic invata asa ceva in facultatea de farmacie sau de ce
eu personal dau amoxicilina sau claritromicina in abces, sau post extractional daca am avut o extractie laborioasa

Kitty1604 06-12-06 22:09

Don't take that medication with grapefruit juice!
 
Karl Keiser, DDS, MS
Don't take that medication with grapefruit juice!
In assessing the potential interactions between ethanol and the antihypertensive agent felodipine in 1989, Bailey et al.1 noticed something peculiar: The vehicle used for the ethanol seemed to alter the pharmacokinetics of the drug, resulting in much higher plasma concentrations than expected. This was the first report of a grapefruit juice-drug interaction. Several articles followed assessing the interactions between grapefruit juice and a wide variety of drugs, such as nifedipine, 17β-estradiol, and midazolam.2-4 For a recent review of commonly prescribed drugs that have an increased bioavailability when taken with grapefruit juice, including antibiotics used in endodontic infections and anxiolytics, see Flanagan's article in the July-August 2005 issue of General Dentistry.5
It has been known for some time that the cause of this problem is the ability of grapefruit components to inhibit the enzyme CYP3A4, one of the cytochrome P-450 isozymes found in the liver that participates in the metabolism of about half of all prescription drugs. Inhibition of this enzyme causes drugs to remain in the bloodstream for a longer time than usual, with the potential for inadvertent overdosage. A group of researchers from the University of North Carolina at Chapel Hill have isolated the grapefruit compounds responsible for this effect. Paine et al.6 tested the hypothesis that agents called furanocoumarins, which are found abundantly in grapefruit, but are scarce in other citrus fruits, are the drug-altering culprits. The investigators removed furanocoumarins from grapefruit juice, then gave 18 healthy volunteers either the furanocoumarin-free juice, normal grapefruit juice, or orange juice, along with a standard dose of felodipine. Felodipine blood concentrations were monitored for 24 hours in each volunteer. The drug stayed in the bloodstream of the individuals given normal grapefruit juice almost twice as long as it did in the individuals who had taken furanocoumarin-free grapefruit juice or orange juice. Research in this area is ongoing, and perhaps the most prudent approach is to advise patients taking prescription medications to avoid grapefruit juice altogether.


Mi s-a parut interesant...sucul de gapefruit..... :shock:

romina.bita 12-12-06 17:16

apropos de farmaciste,eu am o vecina care este farmacista si lucreaza intr-un lant mare de farmacii.ele au targete impuse pt anumite produse,si astfel,cand intra clientul ele cam stiu ce ar fi bine pt ele sa recomande(nurofen,oxa,etc).si daca,refuza sa elibereze atb fara reteta,ele raman si cu bani mai putini la salar si,pacientul intra in farmacia imediat alaturata,unde i se da ce vrea el si cat vrea el.asa ca.... :?

agatha_mireille 07-02-07 00:37

daca te duci in farmacie si ceri anticonceptionale(stie toata lumea ca nu e antibiotic..dar asta era si ideea)..primu lucru te intreaba e de reteta!
daca ceri un nurofen pt durere sau un algocalmin...te intreba ''da stiti cum se ia? vi l-a recomandat medicul dentist,nu?'' si incep cu vraja ca iei unu la nush cate ore si mai scriu si pe cutie pe desupra..ca doar nu are prospect!
daca ceri oxacilina...se repede imediat sa iti dea! am luat eu zinnat fara reteta ca ''stiu cum se ia..am mai luat'' ( si chiar m-a crezut! bine , ca intr-adevar am mai luat si stiu cum si pt ce se ia, e altceva..dar doamnele nostre farmaciste nu au de unde sa stie chestia asta)..si te mai intrebi de ce ajung oamenii pe la spitale..

MDSK 07-02-07 01:00

Mie mi se pare metoda cea mai buna, asta cu prescriere de antibiotice aiurea. :wink: :lol:

Daca i-ar da ce trebuie, pacientului i-ar trece si nu ar mai veni in cabinet sa-si rezolve problemele care se vor agrava. Peste ceva timp aceesi problema, iar o sa ia ce trebuie si probabil iarasi trece. Si tot asa.

Asa ca...pe undeva e ok. Farmaciile dau ce nu trebuie, nu trece, pacientul cu chiu cu vai intra in cabinet si isi rezolva problema. :lol: :lol: :lol:

Si in acest scenariu toti castiga. (farmacia - medicament scump, pacientul - isi rezolva cu adevarat problema si noi - un nou pacient)

Cand va intra in cabinet un pacient pentru ca a luat oxacilina, nu stiu daca ar trebui intr-adevar sa fiti furioase pe farmaciste. In ignoranta lor au reusit sa aduca pacientul sa-si trateze problema. :wink:

Orice lucru rau are si o parte buna.
Trebuie doar sa fii suficent de optimist sa o poti vedea. :twisted: :lol:

nico 07-02-07 07:59

ei, nu chiar toti cistiga... un pacient care ia antibiotice aiurea nu are de cistigat... isi creeaza rezistenta la antibiotice...

dintzaru_doc 08-02-07 22:14

acum vreo sapt o scumpa domnisoara farmacista recomanda unei mamici de la tara pentru fetita ei ,tot de la tara :twisted: , 1 gram oxacilina la 6 ore !!!!!!! de 11 ani fetita de la .... pentru "rosu in gat" ....

sorsirbu 08-02-07 22:20

Frateee, criminala!!

Ar trebui facut ceva cu farmacistii! Ei nu au pregatirea sa recomand un medicament si sa puna un diagnostic. Normal ar fi ca farmacistul sa iti dea doar ce ai pe reteta si fara sugestii si comentarii.

In state, farmacistul da doar ce ii pe retetta. daca cumva vede ca dozele prescrise pe reteta is prea mari/mici atunci il suna penenea dr sa se asigure ca totul e ok.

martini 10-05-07 17:01

schema de tratament
 
salutare !
vreau sa aflu si eu:
1. ce folositi voi pentru abcesele "clasice"
2. ce faceti cand tratamentul ab initial nu merge, si abcesul incepe sa umble si sa se extinda
3. cu ce inlocuiti schema clasica de ab, cand pacientul e alergic ?

ca sa va zic de mine, eu le dau clasic amoxi 500+metronidazol 250 pt 5 zile, daca nu merg astea le-as da injectabil sau ii trimit la bmf, dar as prefera sa ii rezolv eu.

astept un reply cat mai clar
multam !

nico 10-05-07 18:22

Re: schema de tratament
 
Citat:

Publicat initial de martini
2. ce faceti cand tratamentul ab initial nu merge, si abcesul incepe sa umble si sa se extinda

incizie si drenaj...

daniii 10-05-07 20:24

Re: schema de tratament
 
Citat:

Publicat initial de martini
3. cu ce inlocuiti schema clasica de ab, cand pacientul e alergic ?

eritromicina cand pacien.este alergic la benzodiazepine...(in abces colectat ,fluctuent palpatoriu... fac ca Nico...si nu dau atb..!!)

daniii 10-05-07 22:44

Re: schema de tratament
 
Citat:

Publicat initial de daniii
[ benzodiazepine.

scuze sunt adormit ...grupa peniciline :oops: :oops: :oops:

martini 11-05-07 08:29

Re: schema de tratament
 
Citat:

Publicat initial de nico
Citat:

Publicat initial de martini
2. ce faceti cand tratamentul ab initial nu merge, si abcesul incepe sa umble si sa se extinda

incizie si drenaj...


nu era cazul de abces colectat :( ca ar fi clar
iar de eritromicine ... se pare ca nu se concentreaza la nivelul sferei orale eficient pentru a trata medicamentos un abces.

rugamintea ramane valabila, multumesc !

lady in red 11-05-07 20:42

Re: schema de tratament
 
Citat:

Publicat initial de martini
iar de eritromicine ... se pare ca nu se concentreaza la nivelul sferei orale eficient pentru a trata medicamentos un abces.

Un abces nu se trateaza medicamentos..... daca nu indepartezi cauza degeaba. Apoi odata indepartata cauza lui, poti ajuta organismul sa vindece efectul(abcesul in stadiul sau subperiostal daca zici ca nu era colectat). Si in cazul asta eritromicina e suficienta pentru alergicii respectivi, plus antiinflamator. Better see endo-section... :wink: Iar daca nu e ceva rezolvabil conservativ, cu pastrarea dintelui, cel mai eficient drenaj este cel alveolar... 8)

drcalinc 12-05-07 21:30

da,da,da . eritromicina se concentreza cel mai mult in oase. asa ca , depinde de unde e abcesul. si sa nu uiti de metronidazol, pt anaerobi.

sunt suficiente scheme de tratament, trebuie doar sa identifici originea abcesului. dar lady in red uita ca deobicei esentialul: majoritatea pacientilor vin la dr doar cand se umfla.multi rfuza tratam chirurgical si cer atb. de multe ori se intampla ca acesti pac sa iti fie prieteni, rude, bla bla bla si trebuie sa le prescii o reteta, ca sa nu ii refuzi. daca ii refuzi zic apoi ca ori nu te intere de ei, ori nu stii ce boabe sa le dai, in ciuda faptului ca tu deja le-ai zis despre metoda de tratam ideala. apoi, dupa un tratam atb, se mai desumfla ei oleaca, dar tot nu vin pt indepartarea cauzei.
si tot asa...se umfla, se desumfla....eu am pe unu pe care ;l-am poreclit omu' broasca ,deoarece i se umfla gatul de la abcese ca la broaste, ia atb, se desumfla, mai trece o vreme iar se umfla ....si tot asa...stii tu cum se umfla gusha la broaste...hahah

drc

Adrianadentista 12-05-07 22:41

Apropos de antibiotice
 
Ieri a venit o pacienta la cabinet cu un abces parodontal , carei de la farmacie ii recomandasera Ciprofloxacin! Asta mi s-a parut ca le intrece pe toate!!

lady in red 12-05-07 23:05

Citat:

Publicat initial de drcalinc
in ciuda faptului ca tu deja le-ai zis despre metoda de tratam ideala.

In aceste cazuri nu este vorba de metoda de tratament IDEALA. Este singura metoda de tratament(cea chirurgicala si endo, plus medicatia ajutatoare). Prescrierea de antibiotic aiurea la nesfarsit nu este o metoda de tratament, este o bataie de joc pentru propria integritate profesionala, doar ca ti-e ruda/prieten (dar in acelasi timp nu te respecta ca medic).

lady in red 12-05-07 23:08

[quote="drcalinc"]dar lady in red uita ca de obicei esentialul: majoritatea pacientilor vin la dr doar cand se umfla. multi refuza tratam chirurgical si cer atb.[ /quote]

Si ma gandesc ca in cazul asta poate e mai bine ca nu le functioneaza doar antibioticul, poate asta ii determina naibii sa se trateze cu adevarat ... :twisted: :twisted: :twisted:

silviupanescu 12-05-07 23:25

Ce fac eu in cazuri de abscese subperiostale?drenaj endo,si urmatoarea schema :augmentin 1g cate 1 tb la 12 h,si nifluril cps 3X1/zi timp de 5 zile

drcalinc 13-05-07 08:53

pai mi-a venit nevastuica lu varu-miu primar la mine cu un abces. chair acuma 3 -4 zile. am vrut sa ii fac cep si nu m-a lasat.a zis sa ii dau ceva boabe. ce era sa ii zic? sa mi pu in cap tot familonul cum ca nu am vrut sa o tratez!?!

mai LIR , mai, ca tu chiar ma enervezi acuma...ru nu pricepi ca sunt pac cu care nu o scoti la cap. si eu nu mai am chef sa le predau inca o data si la astia ce se face si ce nu. dar nici nu pot sa ii refuz. daca omu vrea atb ii dau s aia atb pana puscha ca berbecutzul.

noah, pe cine crezi ca am avut ieri ca pac pt un cep? pe nevastuica lu var-mio.....
daca omu nu pricepe....eu ii zic o data, apoi ii dau pace.

o sa te saturi si tu sa te tot certi cu ei.

drcalinc 13-05-07 08:54

eu in cazuri de abcese subperiostale, "le sar o faza"
adik fac anestezie si deperiostez oleaca acolo, sa il mai lase pe ala durerile cele mari.

drcalinc 13-05-07 08:58

iar la unii pacineti si paciente ,asa...mai dubiosi....chiar e indicat sa dai un trat de o sapt de eritro &metronidazol...( chiar daca nu il ajuta la dinte , cum zici tu, il ajuta sa scape de altceva)mai cureti su tu pe acolo, ca stii f bine in ce boli se mai dau astea. adik, fa si tu un bine societatii si joaca-te de -a venerologul. poate intr-o zi ai sa iti multumesti.nu se stie niciodata.

io asa le dau.....
eritro&metronidazol.

muuuhahahaha

martini 14-05-07 07:54

ok, multumesc pt raspunsuri si ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda.
acum ca vine caldura sunt sigur ca va incepe sezonul abceselor ...

drcalinc 14-05-07 21:05

si nu numai al abceselor....


Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (18:15) timp.

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2018.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO