Inregistrare Asigurari online +
.
Rosia Montana
 eugenol.ro    

pacient -eu

discutie din eugenol.ro : salut colegi. am si eu o problema, pacientul sunt eu Am o durere in hemimandibula dreapta , care iradiaza ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona Profesionala Stomatologica > Forumuri profesionale > Cazuri dificile
Ati uitat parola? Inregistrare

E-Band on tour: We rock out your teeth 2 Iunie - Bucuresti

Raspunde

LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 29-02-08, 10:36   #1
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Default pacient -eu

salut colegi. am si eu o problema, pacientul sunt eu
Am o durere in hemimandibula dreapta , care iradiaza la totii dintii incepand de la canin pana la molarul 3 si ureche, cateodata iradiaza si la maxilar. E o durere foarte puternica mai ales in osul mandibular, si in zona submandibulara. La cat ma pricep eu mi se pare si glanda submandibulara marita de volum, si am si un ganglion submandibular de cca 0,5 cm mobil si nedureros. Raspunde la antiinflamatoare(tador si ketonal forte), dar dupa ce trece efectul apare din nou durerea cam dupa 3 ore. nu am nici o acrie acolo, nu ma doare nici un dinte la percutie , nu e nimik umflat in CB , ceea ce m-a facut sa cred ca e o problema la glanda submandibulara. asa, si am ami obs ca la stimularea secretiei salivare durerea scade(am supt bomboane) si reapare dupa ce mananc si se accentueaza mai ales noaptea.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/cazuri-dificile/3247-pacient/
AM sa fac un OPG sa vad daca e ceva . Voi ce ziceti ? Si unde imi recomandati sa merg? ma gandeam sa merg la facultate la chirurgie pe plevnei
daisy este offline  
Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-02-08, 11:10   #2
Moderator eugenol
Medic Dentist
Fara status.

.

molarul 3 e cuminte?
Vechi 29-02-08, 11:20   #3
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
statusless...

.

Cam a molar 3 imi suna si mie. E erupt complet?
florin dediu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-02-08, 11:33   #4
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Default Re: pacient -eu

da e complet erupt are spatiu n-are nici o carie, spatiu este destul pe arcada, am arcade foarte mari si sunt dintii aliniati bine. decat daca e ceva la radacina, ceea ce ma indoiesc ca ar fi trebuit sa ma doara mai tare un anume dinte.
daisy este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-02-08, 12:17   #5
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
statusless...

.

Eu personal am avut o carie pe 1.3 dar durerea parea sa vina cam de pe la 1.6 , noroc ca dentistul meu e mai competent ca mine si a depistat-o. Concluzia e ca nu mereu durerea e strict localizata la dintele cauzal. Oricum o radiografie ar putea evidentia vreo carie proximala in zona.
florin dediu este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-02-08, 12:32   #6
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.

Si eu zic rx-uri pe parea respectiva pentru a inlatura cariile interproximale sau radiculare ca posibile cauze. (nu OPG ca nu vei vedea carii mici acolo)
Apoi treci la cele mai complicate.

De ex M3 in cursul eruptiei poate produce rizaliza pe M2 si ulterior carie radiculara cu complicatiile respective. Nu se vede nimic in CB! decat pe rx.
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-02-08, 13:18   #7
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.

.

[quote="eugenol man"]Si eu zic rx-uri pe parea respectiva pentru a inlatura cariile interproximale sau radiculare ca posibile cauze. (nu OPG ca nu vei vedea carii mici acolo)
Apoi treci la cele mai complicate.

si oare sa dea aceste carii radiculare dureri in mandibula si submandibular? si de ce cedeaza cand sug bomboane? si glanda e marita? de ce nu poate fi inflamatia glandei sau un calcul salivar?
.
Vechi 29-02-08, 13:58   #8
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.

nu am zis ca nu poate fi ce spui tu, dar o carie complicata poate da dureri iradiante.
Si vrei sa fi sigur ca nu ai asa ceva.
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 29-02-08, 15:05   #9
Moderator eugenol
Medic Dentist
Fara status.

.

daisy, daca esti sigura ca e umflata glanda si nu altceva, mi se pare clar problema de chirurgie. Ce pierzi vremea pe forum? Cauta-ti un chirurg care sa faca un plan de atac, vezi ca e vineri si pana luni e mult.
Vechi 29-02-08, 17:31   #10
Ucenic
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Citat:
Publicat initial de augustin
daisy, daca esti sigura ca e umflata glanda si nu altceva, mi se pare clar problema de chirurgie. Ce pierzi vremea pe forum? Cauta-ti un chirurg care sa faca un plan de atac, vezi ca e vineri si pana luni e mult.
pai da , tocmai, vreau un chirurg, ce-mi recomandati?
asta am si zis daca stiti vreunul???
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
carie, cariile, cauta, cauze, chirurgie, cursul, dureri, forum, luni, mici, mie, molar, opg, pare, pierzi, plan, problema, produce, radiculara, radiculare, rizaliza, rx, salut, sigur, sigura, vineri

Uneltele subiectului

Subiecte similare
Subiect Scris de Forum Raspunsuri Ultimul mesaj
pacient silitor alin dinca Endodontie 5 10-11-07 10:56
PACIENT COORDONATOR lupusebastian Management 3 30-07-07 20:28
Pacient-->Tu AndreeaC Viata nu e o gangrena simpla 8 21-03-07 15:05
caz pacient hipoacuzic Stefan Z Cazuri dificile 9 11-07-06 16:20

Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (20:54) timp.

Alegeti schema de culori preferata: