| | |
27-07-06, 23:58
|
#1 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 un caz ciudat .... si pe care inca nu mi-l explic... poate ma ajutati voi....
o pacienta, 50 ani, vine la mine in urma cu vreo 2-3 luni.... printre altele ii gasesc o cariuta distala pe 23... mica... ei, nu chiar atit de mica incit sa nu-ti vina sa te apuci de ea, ci stadiul imediat urmator... obturez cis (in cantitate infima)+ compozit... toate bune.... dupa aprox 6 saptamini face pulpita acuta... DE CE?
am facut si o radiografie inainte de pulpectomie pt a gasi o explicatie si nu numai (nu stiu ce ma asteptam sa vad.... poate un ozn?  )... camera pulpara corespunzatoare virstei... oricum la asa o cavitate (cls 3) mica, toate marginile obturatiei aflate in smalt, nici la un pacient mai tinar nu mi-as fi facut griji, dar la 50 ani cu atit mai putin... |
| |
.
02-08-06, 00:54
|
#7 | | Initiat bine
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Pare ceva nu ciudat ci de-a dreptul stupid. Cred ca e vorba doar de o pura coincidenta (soarta). Pulpita "era pe drum"...cauze ? probabil un ghidaj canin (desi pare o prostie), o ocluzie mai ciudata (lucrari mai vechi sau mai noi, traume ocluzale) sau pur si simplu punga parodontala, recesiune fara urma de cement (cine stie prin cate surfasaje o fi trecut) si dentina expusa.
__________________ Stefan Zanoaga
It's not the arrow (pin), it's the indian (dentist) that's shooting (placing) them. |
| |
.
02-08-06, 01:26
|
#9 | | Initiat bine
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Atunci ...soarta !
__________________ Stefan Zanoaga
It's not the arrow (pin), it's the indian (dentist) that's shooting (placing) them. |
| |
.
 | | Tag-uri | acut, ati, camera, cantitate, caz, cis, ciudat, compozit, distala, gasesc, gasi, imediat, limba, luni, mica, mine, obtura, ocluzale, pacienta, picatura, pulpara, pulpectomie, pulpita, radiografie, smalt  | Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (20:54) timp. |