| | |
18-06-10, 22:56
|
#1 | | La primele mesaje
Medic Stomatolog
.
| = : -1 (+0/-1) crepitatii gazoase crepitatii gazoase dupa extipare 24,s-a intamplat cuiva?astept sfaturi. |
| |
.
18-06-10, 23:02
|
#2 | | Moderator eugenol
MD Ortodont
.
| - : 0 bine ai venit atanase...
__________________ God gave me the serenity to accept things that I cannot change, courage to change the things I can, and wisdom to know the difference.
In dorinta de a fi Limitat la Ortodontie www.romedic.ro/dentis-orto |
| |
.
18-06-10, 23:41
|
#3 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Citat:
Publicat initial de atanase crepitatii gazoase dupa extipare 24,s-a intamplat cuiva?astept sfaturi. | Ai uscat cu aer?
Mi s-a intamplat mie un emfizem in primii ani de practica pe cand uscam de zor un molar sup perfuit...Pacienta cu ochiul cat o minge de golf, vazandu-ma, probabil, schimbat la fata, m-a intrebat daca e cazul sa se alarmeze...
Am tinut o compresa vreo ora, iar dupa cateva zile a disparut complet.
Practic nu ne-ai dat nici un amanunt despre extirparea cu pricina...
__________________ Dr Adrian Nica |
| |
.
21-06-10, 18:14
|
#5 | | Ucenic timid
Medic Dentist
.
| - : 0 pe mine m-a ajutat robby cu sfaturi si cateva articole din international endodontic journal pt un endo la un 1.4 ......
__________________ |
| |
.
13-10-10, 15:35
|
#7 | | Avansat bine
Medic Stomatolog
.
| = : +1 (+2/-1) Citat:
Publicat initial de emilia28 am patit si eu cu un 3.8, chiar in primul an de practica.. Atunci am trait sentimente nasoale ... Sfat: foarte mult ajuta dexametazona injectabil.
Cel mai important lucru: nu va panicati, oricum trece. E greu sa nu te impresioneze un ochi de marimea unei mingi de golf sau, in cazul meu, vocea nazonata a pacientului, senzatia de comunicare cu urechea si alte simptome ciudate..... | Ce ai vazut tu a fost reactie alergica. Mingea de sub ochi nu se umfla cu aer bagat in 38 ( daca pacienta nu-i gonflabila  ), si de-aia dexametazona i-a facut bine. |
| |
.
23-10-10, 15:34
|
#9 | | Ucenic timid
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Eu am reușit să dublez partea stânga submandibulară, în timpul unei preparări la nivelul lui 34 și 35, când am șlefuit cu o turbina minunată de concepție rusească care lucra la aproape 4 atmosfere, răcire făcându-se cu aer  .
Pansament compresiv, compresă, antibiotice profilactic, antiinflamatoare.
Pacienta a fost la înălțime, a suportat cu stoicism disconfortul, chiar dacă crepitațiile au fost prezente mai mult de 7 zile. |
| |
.
 | | Tag-uri | aer, ani, antibiotice, articol, ata, cazul, complet, crepitatii, disparut, emfizem, extirparea, gazoase, intampla, intamplat, interna, international, manual, mie, mine, molar, ochi, pacienta, practica, primii, sfaturi  | Timpul este GMT +3. Acum este: 01:24. |