Inregistrare Asigurari online +
.
 eugenol.ro    

R.I.P. thread

discutie din eugenol.ro : Poate ca nu putea sa-si publice pozia dar Corneliu Coposu putea sa traiasca mai bine dar nu a ales ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona de relaxare > Relaxare > Arta
Ati uitat parola? Inregistrare


.
Like Tree135Multumiri

Raspunde
 
LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 08-11-10, 16:04   #115
Mare Maestru
Medic Stomatolog
sence and simplicity
 
 
Avatar KLMircea
.
+2 (+2/-0)     
Default

Poate ca nu putea sa-si publice pozia dar Corneliu Coposu putea sa traiasca mai bine dar nu a ales calea de a colabora. Si din ceea ce ai scris rezulta ca era un om dornic de putere, de celebritate, caci altfel nu-si publica cu orice pret poeziile (fiind nevoit la compromisuri).
Datorita unor oameni care au castigat bine au reusit si ceilalti sa traiasca caci acestia din urma isi vindeau obiectele din casa (bijuterii, arta, argintarie,......) ca sa mai poata trai un an. Studii nu puteau sa faca fiind din familii de chiaburi si nici sa se angajeze nu puteau, dar traiau si erau anonimi.
__________________
#healthupyourlife
fun-dental-stuff.tumblr.com

Modificat ultima data de KLMircea; 08-11-10 la 16:46.
KLMircea este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 08-11-10, 16:29   #116
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
   
Default

"Imagini" de arhiva, prafauite:
Initial, pe la inceputurile cenaclului, Paunescu recita cam 1-2 poezii dedicate "marelui conducator". Prima oara cand a facut asta, publicul a fost surprins, apoi au inceput sa vorbeasca intre ei si nu au mai fost atenti (zumzetul salii devine deranjant), la urmatoarea incercare au inceput sa fluiere. In sala, normal, erau militieni si securisti in civil (la costum si cravata, ii recumosteai usor). "Prinde orbul, scote-i ochii" daca ai pe cine prinde. Dupa cateva cenacluri de acest tip, cu "ode" conducatorilor iubiti, a renuntat la poezia de mahala comunista si a dat-o pe acele poezii care l-au dus in posteritate.
Bine, a mai avut si rateuri de tipul: "calul calare/pe calul calare/pe calul..." (din memorie).
Nationalismul lui nu a fost de tip CVT (spre extremism) ci un nationalism pentru toti romanii, din toate provinciile istorice si "manipula" constiinte in sensul bun, de o singura natiune (toti ca unul), cu o demnitate nestirbita si un destin pe masura. Cand plecai de la cenaclu, parca pluteai, te simteai mai bun, mai om, mai aproape de semeni .(empatic), eliberat.Sa nu confundam lucrurile! Paunescu si-a dorit cenaclul pentru el si pentru a-si creste popularitatea. Ca a vrut sa castige si capital de simpatie si sa-si poata publica poeziile, e cert. Aplicand metodele comuniste, le oferea oamenilor ceva cu care sa-si umple timpul liber, nu sa stea pe la coltzuri sau in gashca si sa puna "tara la cale". Ii tinea ocupati cu ceva. Dictatorul nu putea inca sa le interzica sau sa-l matrasheasca pentru ca era periculos de popular si simpatizat pentru poezia lui si muzica folk de-abia aparuta la noi.
A facut si folosit cenaclul pentru propria sa persoana si pentru imaginea sa, asemanatoare cu a unui Dumnezeu (cred ca si asa se vedea pe sine).
Cand l-am cunoscut in redactia "Flacara", era un tip inalt, solid, gras, machiat (!). Si, ca bun basarabean, promitea multe si nu facea nimic. Dar, ca orice om, avea parti bune si parti mai putin bune. Cenaclul l-a facut nu pentru proslavirea conducatorilor, ci pentru propria proslavire. Dincolo de asta ramane omul gol- golutz si opera sa necomunista (singura de care ar merita sa vorbim)...Restul este o "pata neagra".
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/arta/12255-thread/
Ceea ce am remarcat de multe ori, cand moare cineva, indiferent cine: oamenii au tendinta fireasca sa-si aminteasca lucrurile bune si frumoase din viata acelui om si trec mult mai usor peste "episoadele" cu tenta neagra sau gri.
KLMircea si ncrstus au multumit.
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-11-10, 00:59   #117
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar laura tanase
.
   
Default

Radu, pana cand oamenii vor face confuzii intre patriotismul responsabil,angajat si acest nationalism gaunos, de parada, sforaitorii de meserie isi vor face treaba linistiti ca au adepti.
Am citit undeva urmatorul lucru : daca incepi sa vorbesti despre Patrie, inseamna ca undeva exista o problema . Ori noi ce problema avem ? Suntem amenintati de cineva ?
__________________
Sancho Panza
laura tanase este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-11-10, 01:47   #118
Mare Maestru
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
+1 (+1/-0)     
Default

laura,ai dreptate,nu avem nici o problema...
__________________
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
sico este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-11-10, 20:10   #119
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar laura tanase
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de sico View Post
laura,ai dreptate,nu avem nici o problema...
Sico , nationalismul e o aberatie ideologica .El vrea sa-si traga justificarea din administrarea proasta a politicii interne /externe, si nu are legatura cu problemele economice, coruptia , justitia incorecta, si ce ne mai doare pe noi (daca la asta te refereai cand vorbeai despre probleme ). De aceea nationalismul promovat de gashka PRM, PUNR & co e lipsit de acoperire.De aceea nationalismul lui Ceausescu era gaunos (cand vorbea despre " neatarnare " ).N-ai de ce sa vorbesti cu patos despre patrie , cand n-ai de rezolvat nici un conflict.


" Prin "naţionalism" mă refer în primul rând la obiceiul de a presupune că fiinţele omeneşti pot fi clasificate ca şi insectele şi că întregi blocuri de milioane sau zeci de milioane de oameni pot fi precis etichetate ca fiind "bune" sau "rele". Dar în al 2-lea rând - şi asta e mult mai important - mă refer la obiceiul de a te identifica cu o singură naţiune sau o altă unitate, ţinând-o la un piedestal dincolo de bine şi de rău, având ca unic ţel promovarea intereselor ei.
Prin "patriotism" mă refer la devoţiune faţă de un loc anume şi de un mod anume de viaţă despre care crezi că e cel mai bun din lume, dar nu doreşti să îl impui prin forţă altora. Patriotismul este prin natură defensiv, atât militar cât şi cultural. Naţionalismul, pe de altă parte, este inseparabil de setea de putere. "
- George Orwell

Ai înţeles distincţia? Pentru mine a fost o revelaţie.
  • Patriotism = să vrei binele ţării în care trăieşti.
  • Naţionalism = tribalism sectar deghizat în patriotism.
__________________
Sancho Panza
laura tanase este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-11-10, 20:40   #120
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
+4 (+4/-0)     
Default

laura ai niste convingeri f bine fixate. stii ce imi e mie greu sa inteleg? convingerile sunt o treaba f interesanta, vin ca urmare a unei cunoasteri profunde si complete....aproape de neatins.
cat de bine l-ai cunoscut tu pe paunescu, care este sursa informativa care iti fundamenteaza convingerile? nu ti se pare ca universul "stiut" e atat de mic incat ar fi mai bine sa avem si o rezerva de "mai stii?!"
cu ce te ajuta daca dai copy paste la tot felul de idei si formulari gen "poet de curte" (mie mi-e sila de clisee repetate la nesfarsit)? crezi ca ce auzi tu despre cineva la tv sau citesti in ziar nu poarta o amprenta? crezi ca ajungi sa stii adevarul despre un personaj (contradictoriu cu atat mai mult) din "auzite"?

cum l-am perceput eu? un om cu o cultura remarcabila, capabil sa aranjeze niste cuvinte in asa fel incat sa fascineze, o lejeritate in a "zugravi" imagini cum putini au darul sau talentul. un om marcat de o preocupare f rar intalnita (poate din acest motiv ne inteleasa) si anume durerea pentru aproapele, patriotism sau nationalism. si sa stii ca definitiile si explicatiile etimologice nu ti le poti insusi. cel mult pot avea alt inteles pentru tine insa tu, nu poti pune "=", nu poti...intelegi?
un om poate avea idealuri pe care sa le asocieze la un moment dat cu cineva sau ceva care ulterior sa se demonstreze ca nu meritau. un om cu caracter e capabil ca la acel moment sa recunoasca eraorea, e capabil ca mai apoi sa lupte impotriva ei. paunescu a facut asta atunci cand a simtit, i a facut-o cu arma lui cea mai buna: versul.
sunt oameni cu idealuri chiar daca iti vine greu sa crezi, ei vin in contrapondere cu cei pragmatici in care tu poate te regasesti. eu iti accepta existenta, tu de ce nu poti sa o accepti pe a lor?
atunci cand multora dintre noi ne era frica sa spunem vre-un cuvand impotriva sistemului paunescu scria "soferul si nevasta-sa". cand citesti asta acum si iti adunci aminte ce insemana atunci, te cutremuri. multi dintre cei care-l critica acum luptau sau protestau impotriva comunismului in minte si asata cu frica sa nu cumva sa se auda ecoul.....

deci, fii mai relaxata si mai lasa putin loc de toleranta pentru ca nu cunoastem nici 1/4 din realitate (decat daca traim speta) iar adevarurile absolute ....eheeee.....nu suntem noi pentru asa ceva...
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=12255
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-11-10, 20:52   #121
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar laura tanase
.
   
Default

Liviu , adevarul e unul singur. Nu-i relativ.
Si exista comisii care lupta pentru stabilirea lui .(Si asta e de rasul lumii :sa te lupti -nu eu -ca sa-l impui opiniei publice , cand adoptarea lui ar trebui sa fie de la sine inteleasa ).
__________________
Sancho Panza
laura tanase este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-11-10, 20:57   #122
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
   
Default

ei nu mai spune.....era si ceva care veghea la somnul tau linistit, nu-mi spune ca mai crezi in ceva comisii....
udrea, anastase, riti...base...toti au fost spalati de comisii, nu imi las eu existanta in ce stabilesc ei....poate in alte vremuri.
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-11-10, 21:17   #123
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar laura tanase
.
-2 (+0/-2)     
Default

Las' ca si Mani a fost persecutat la vremea lui , asa ca nu-i nici o problema .
__________________
Sancho Panza
laura tanase este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-11-10, 21:32   #124
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
+1 (+1/-0)     
Default

hai sa analizam cazurile individual, o nedreptate facuta cuiva nu justifica o alta nedreptate asuprea altcuiva sau "las' ca nu e singurul..."
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-11-10, 21:37   #125
Maestru
Tehnician Dentar
No brain, no pain
 
 
Avatar ncrstus
.
+1 (+1/-0)     
Default

mi se pare interesant cum abia acum se incing spiritele si se gasesc sustinatori si acuzatori care mai de care mai vehementi.

mortul de la groapa nu se mai intoarce!

laura, in aceasta situatie adevarul este relativ si nu poate fi stabilit de vreo comisie. se bazeaza pe opinii subiective. fiecare om isi stabileste propriul adevar in functie de propriul sau sistem de valori rezultat in urma experientei de viata. putem vorbi de adevar absolut cand e vorba de stiinte exacte.

unii dorm cu poeziile lui sub perna, altii si-au epurat biblioteca de multa vreme si cu mult inainte sa ne paraseasca (prematur). deja e vorba de gusturi si astea (cica) nu se discuta.

@liviu
eu am avut de-a face cu el... dar acum chiar nu mai conteaza! fie-i tarana usoara!


majoritea personalitatilor din varful ierarhiei culturale inainte de '89 au tinichele legate de coada. urmeaza actori, regizori, poeti, prozatori inca in viata. si ei la randul lor cu "traiasca si infloreasca" la ordin, ca agitatori. au incasat-o cei care au plecat urechea, au avut incredere in ei si s-au apucat sa-si bata gura mai departe. acum acel poet se bate cu pumnul in piept: "eu am scris contra! uite! cine indrazneste sa conteste?". in schimb erau arestati cei care ziceau ca au citit acele poezii. dar sunt cu totul alte povesti!

facem un subiect separat? "personalitati controversate in viata sau decedate"? sau asteptam s-o mierleasca si-i disecam pe rand? avem un mare regizor, cu multe filme la activ, foarte apreciate. mare talent, mare propagandist, mare revolutionar. chiar si dupa '89. nici el nu va mosteni pamantul. va urma acelasi soi de dezbatere?
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=12255

seamana cu "cenaclul Madalina Manole": ba ca era nebuna, ba ca a dat dovada de lasitate, ba ca stia ea ce stia... de parca mai conta ceva pentru ea de la 2 metri sub firul ierbii.

Modificat ultima data de ncrstus; 09-11-10 la 21:47. Motivul: adaugat ulterior (cu verde)
ncrstus este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-11-10, 22:27   #126
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
   
Default

pai un subiect de genu asta nu face altceva decat flame gratuit. crezi ca ajungi undeva daca ne apucam sa dezbatem ce crede fiecare? informatii corecte, veritabile sunt asa de putine, intoxicari atat de multe incat perceptia noastra asupra personalitatilor nu poate fi decat una distorsionata. crezi ca ai putea intra intr-o astfel de dezbatere? eu unul nu.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=12255

ce ma deranjaza e lipsa de opinii si pareri personale. multa lume preia la nesfarsit formulari si apelative lansate de unii sau altii, cu un scop mai mult sau mai putin precis. faptul ca insiram citate ne face cumva sa avem "opinii" mai fundamentate? faptul ca spunem "cum zicea ..." iti intareste "parerea" mai mult? poate ca nu face altceva decat sa arate ca nu avem PARERI PERSONALE.
deschideti ochii si urechile oameni buni, acceptati informatiile din toate partile, triati-le si formati-va o parere. nu va autoingraditi si acceptati ca informatie veritabila doar dintr-o anumita parte, o sa ajungeti sa credeti doar ce spune acea parte iar realitatea....devine neinteresanta. evident ca nu avem certitudinea ca o sa "simtim" realitatea dar macar sa incercam sa nu ne subjugam mental, sa incercam sa cautam adevarul, sa nu ni-l mai imprumutam de la unul la altul!
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-11-10, 22:48   #127
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar laura tanase
.
   
Default

Pentru asta exista reperele fiecaruia , modelele de gandire.
" Suntem in mare masura ceea ce citim " ( a zis Plesu ). Iar ti-am citat.

La faza cu Mani n-ai priceput nimic. Da lasa ...
__________________
Sancho Panza
laura tanase este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 09-11-10, 22:58   #128
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
   
Default

e foarte bine ca ai de unde cita. ar fi o idee sa mergi si mai departe :P

erau prea putine randuri pentru a citi printre ele... nu mi-a mers mintea atat de inapoi in istorie...puteai spune si tu mai simplu.....Isus sau ceva
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 10-11-10, 02:22   #129
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar Radu Tepordei
.
   
Default

Nu e nimic rau in a cita. Inseamna ca, macar minimal, citesti.

Unu Eminovici, spunea candva: "moralitatea e pentru suflet ce e sanatatea pentru trup".

Nu stiu cati dintre voi citesc, sau au citit poezie, cu toate astea ma voi exprima, desi am convingerea ca nu multi sunt aceia care macar se vor lasa starniti.

Intr-un interviu, prin aprilie, Alexandru Buican, dramaturg si eseist, la intrebarea
"credeţi că un om nu poate fi un scriitor bun fără a avea, în acelaşi timp, o moralitate ireproşabilă?" raspundea:

" - Depinde ce înţelegem prin „un scriitor”. Dacă ne referim la un producător de „entertainment”, moralitatea lui e indiferentă. Dar chiar şi talentul e indiferent. Însemnătatea „talentului” nu trebuie absolutizată. El este adesea ca o coadă de păun, ademeneşte. Dacă în marea artă e o condiţie de nelipsit, acolo nu-i însă de ajuns. Talentul e mai răspândit decât se crede. Câţi artişti „de talent” nu s-au dovedit mereu a fi doar nişte prostituate care „fac frumos” în slujba a orice. Şi nu mă refer aici la „putere”, care are obiceiul să cumpere talentele. Vreau să spun că talentul s-a pus adesea în slujba scandalului, şantajului, dar mai ales a mediocrităţii. „Talentul” singur, se pare că n-are vreun raport cu caracterul. Şi totuşi, raportul talent-caracter este de o importanţă excepţională în cazul omului de vocaţie, singurul care poate fi „mare scriitor”. Şi asta pentru că omul de vocaţie nu poate fi asociat cu răul. M-am referit la noţiunea de „mare scriitor”, adică la acei câţiva care transced mica lor ocupaţie de breaslă – producerea de cărţi – şi care ilustrează acel lucru numit „umanitate superioară”. Aceştia sunt rari, dar în destinul popoarelor numai aceştia contează. Dacă M. Eminescu rămânea doar poet şi nu ilustra o jetfă, nu conta. Vai de popoarele care n-au nici un Giordano Bruno! "
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=12255

Radu Gyr sau Nichifor Crainic au ramas toata viata fideli credintei lor, chiar daca legionare si traditionalist religioase. Fiecare a facut ani grei de puscarie. Fiecare a trecut pe la Aiud. Cati dintre noi i-am citit? Au fost mari poeti. Incontestabil.

Arghezi a scris si pentru rege si impotriva. Si pentru comunisti, si impotriva. A fost si el vreme de 7 ani mazilit, copilul i-a fost arestat de securitate si pana la urma s-a lasat cumparat. De o moralitate discutabila, n-a scris insa osanale ridicole. A fost un mare poet. Incontestabil.

Pe Paunescu nu l-a obligat nimeni sa scrie. Nici pro, nici contra. El a ales, pe masura moralitatii sale. Contestabile.

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

Un fragment din articol, elocvent pt. dezastrul in care ne aflam:

" Astfel, Vasile Stanca, de profesie taximetrist, crede că Adrian Păunescu „e al doilea după Eminescu. Păi, ce alt poet să fie, dacă nu el? A fost om deştept şi a ajutat oamenii, cum a putut şi el, le-a dat mâncare, butelii, cum a putut şi el. Şi a vrut Basarabia înapoi". "

Aceleasi televiziuni care au isterizat natia latrand non-stop despre criza, au facut din Paunescu un erou. Au reusit in mare parte. Dar nu in totalitate.

Istoria se repeta pentru ca nu vrem cu nici un chip sa invatam din ea.
radualionte, aha, Ileana si alti 5 au multumit.
Radu Tepordei este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 11-11-10, 01:30   #130
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
+1 (+1/-0)     
Default

daca o sa cauti ai sa gasesti cel putin un taximetrist (ca sa pastram proportia) care il vede pe basescu al doilea dupa ...............(completati la alegere). cine poate fi ca el? ii pun pe toti la respect, ne scapa de parlamentari, le ia din salariile nesimtite ale ticalosilor, si a i promulgat legea 50% + pt profesori!

paunescu a fost pentru mine un intelectual deosebit.
in locul tau as fi mai relaxat. si ce daca au tot zis acele televiziuni non-stop despre criza? pai e? nu e! asa si cu paunescu, e eronu? pai nu e.

ps. nu-mi gasesti si mie te rog un link spre articolul din R L in care sa putem citi cum marele erou gabriel oprea aka seful mafiei personala a lui adrian nastase ( actualmente reconsiderat) este decorat cu cea mai inalta decoratie militara romana, crucea de fier, asemeni eroilor din razboaiele mondiale?
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=12255

la asemenea repere morale ne mai miram ca omul de rand pricepe exact pe dos?
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 11-11-10, 02:01   #131
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar laura tanase
.
+1 (+2/-1)     
Default

Hai sa-ti spun eu ceva despre intelectuali deosebiti :
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=12255

In mai '91 (deci dupa Revolutie ), unul dintre cei mai mari intelectuali romani care au existat murea ca un caine in toaleta Universitatii din Chicago , unde functiona ca si profesor la catedra de istoria religiilor ( !! ) . Cum a murit ? Asasinat miseleste in stil KGB-ist , cu un glonte in ceafa , dupa ce a ripostat fata de regimul neocomunist proaspat instaurat la Bucuresti si si-a manifestat simpatia proregalista, asta aducandu-i nenumarate amenintari cu moartea din partea Securitatii. (Ca sa se stie, Securitatea a operat asasinari si dupa '90 in vest . Si nu, nici acolo nu scapa nimeni de ea ).

Ei bine,la moartea lui nu s-a auzit nimic la televiziune .Cu siguranta majoritatea romanilor nici nu stiu cine a fost .A fost un carturar de o eruditie incredibila , discipolul lui Eliade.Dar nu, lui nu i se elogiaza munca uriasa. Pe el nu l-a facut nimeni erou national , si la o adica , il putem pune in coada unor gunoaie cum a fost acest Paunescu.

Este vorba despre Ioan Petru Culianu.
Dumnezeu va face ordine odata si in haosul nostru.
radualionte, aha, Cosminf si alti 4 au multumit.
__________________
Sancho Panza
laura tanase este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 11-11-10, 12:31   #132
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
+1 (+3/-2)     
Default

nu te supara dar daca tot nu se scrie, nu se spune, de unde stii tu toate astea? de unde stii tu cine ce si cum i-a facut? ai surse din servicii? nu-mi pot imagina cum poti stii atatea lucruri nestiute.....
intreb, nu neg ce spui tu, dar in acelasi timp pot sa imi pun si eu intrebari.
vad ca iti e foarte greu sa intelegi ca scara valorilor nu e universal valabila pentru toata lumea, si sistemul de referinta richter are alternativa mercali....multitudinea de idei si repere e benefica pentru omenire.
ce e pentru tine gunoi , pentru altul n e. de ce trebuzie ca TU sa ai opinia suprema? de ce TU ai cele mai bune si rafinate gusturi? poate ca mie imi place culoarea rosie, tie galben, de ce gustul meu e mai prost?
de ce trebuie sa fii atat de extremista?
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 11-11-10, 12:42   #133
Mare Maestru
Medic Stomatolog
Fara status.
 
.
+3 (+3/-0)     
Default

Citat:
Publicat initial de laura tanase View Post
Hai sa-ti spun eu ceva despre intelectuali deosebiti :


Este vorba despre Ioan Petru Culianu.
Dumnezeu va face ordine odata si in haosul nostru.
laura culianu a fost un membtu pcr si a avut legaturi dubioase prin apropiatii sai... nu a protestat niciodata impotriva comunismului,decat dupa indepartarea lui ceausescu. si prin 86 pleaca in sua...cum a reusit oare? cum de a primit acceptul si de ce nu a zis nimic inainte de revolutie?

apoi...nu poti sa compari opera lui cu cea a lui paunescu(nu vorbesc de valoare)
pentru ca ce a scris culianu poate fi inteles de 1% din romani iar ce a scris paunescu ajunge mult mai usor la inima zbuciumata a romanilor.
culianu scrie pentru intelectualii elitisti iar paunescu pentru mama,tata,bunica,unchiu.
__________________
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
sico este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 11-11-10, 18:06   #134
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar Radu Tepordei
.
+1 (+1/-0)     
Default

Citat:
Publicat initial de CIOBOTEA LIVIU View Post
daca o sa cauti ai sa gasesti cel putin un taximetrist (ca sa pastram proportia) care il vede pe basescu al doilea dupa ...............(completati la alegere). cine poate fi ca el? ii pun pe toti la respect, ne scapa de parlamentari, le ia din salariile nesimtite ale ticalosilor, si a i promulgat legea 50% + pt profesori!

paunescu a fost pentru mine un intelectual deosebit.
in locul tau as fi mai relaxat. si ce daca au tot zis acele televiziuni non-stop despre criza? pai e? nu e! asa si cu paunescu, e eronu? pai nu e.

ps. nu-mi gasesti si mie te rog un link spre articolul din R L in care sa putem citi cum marele erou gabriel oprea aka seful mafiei personala a lui adrian nastase ( actualmente reconsiderat) este decorat cu cea mai inalta decoratie militara romana, crucea de fier, asemeni eroilor din razboaiele mondiale?

la asemenea repere morale ne mai miram ca omul de rand pricepe exact pe dos?
Mi-e tare greu sa-ti raspund. Nu sunt un filozof al culturii si de-aia citez pe altii, chiar daca stiu ca te deranjeaza. In ce-i priveste pe stapanii muzelor, acestia, ca oameni, trebuie evaluati dpdv etic, iar opera lor, estetic. Daca la etica ne mai pricepem, macar din biblie, la estetica mai putin. Cantaretii de manele pot fi f. corecti etic vorbind. "Arta" lor in schimb, se afla intr-o grava eroare dpdv estetic. De ce oare numai unii indivizi gusta genul? Ce au in comun acesti indivizi? Ce au in comun cei care-si astupa urechile cand peisajul sonor se umple de ceea ce categoria precedenta iubeste?

Pupindosismul paunescian predecembrist ar fi fost poate trecut cu vederea daca bardul, dupa revolutie, s-ar fi cait si s-ar fi retras din viata publica, dedicandu-se scrisului. Poate Dumnezeu l-ar fi ajutat sa creeze ceva realmente valoros. Inca o data Paunescu a ales neconstrans. L-a ales pe Verdet si PSM-ul lui.
Paunescu a fost intotdeauna un om liber. Insa, in libertatea lui, a ales gresit de fiecare data. Sa fi fost doar neinspiratie? Ma indoiesc. Mult mai curand putem vorbi de optiunile unui caracter schilod. Sadoveanu, Calinescu, Arghezi, au pactizat si ei cu regimul comunist. Ei sunt simbolurile aproape de neinteles ale tradarii intelectualilor de dupa razboi. Cu toate acestea au fost aproape iertati. Si de manelisti, si de nemanelisti. De primii din ignoranta, de ceilalti din onestitate crestineasca. Onestitate fata de arta lor si reperele estetice. Foarte probabil ca Paunescu nu va avea parte de aceeasi soarta. O versificatie frumoasa, eventual pusa pe doua acorduri labile intr-o sezatoare cu nuanta de spirala bivolariana, nu te arunca in posteritate. Cu atat mai putin in mantuirea ei.
radualionte, udem, Tudor G. si alti 3 au multumit.
Radu Tepordei este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 11-11-10, 18:38   #135
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
   
Default

daca vrei pot sa fac si eu niste comparatii d'astea in care unul dintre cele doua elemente comparate starneste dezaprobarea tuturor (sau majoritatii). si unde ajungem? ba al tau!, ba al tau!.....
eu personal nu prezint o sensibilitate necesara rezvoltarii laturii poetice, nu sunt un mare amator de poezie. paunescu pentru mine a fost un intelectual cu convingeri socialiste (pentru care nu sunt eu mai cu mot sa-l condamn), idealuri ce tin mai mult de bunastarea celor multi decat a lui, caracteristici care EU le gasesc de apreciat la oameni.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=12255
e normal ca unii sa aiba alte repere, alte convingeri. e anormal ca cineva sa pretinda ca altul e eroare, ca el e varianta corecta.
ce ne arunca (ii arunca) in posteritate...nu ai tu de unde sa stii. asta asa ca si analiza, pur si simplu nu poti avea convinger despre viitor. sau poti?
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 14-11-10, 21:06   #136
Ucenic Sef
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar vlad
.
-1 (+0/-1)     
Default

cei ce il critica nu fac decat sa ii conteste valoarea

robbycarlos a multumit.
vlad este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-11-10, 18:23   #137
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar Radu Tepordei
.
+2 (+2/-0)     
Default

Citat:
Publicat initial de CIOBOTEA LIVIU View Post
paunescu pentru mine a fost un intelectual cu convingeri socialiste (pentru care nu sunt eu mai cu mot sa-l condamn), idealuri ce tin mai mult de bunastarea celor multi decat a lui, caracteristici care EU le gasesc de apreciat la oameni.
Nu cred ca socialismul, ca ideologie, l-a manat pe Paunescu sa scrie ode lui Ceausescu. Mai degraba privilegiile oferite in schimb. Unul dintre acestea a fost si Cenaclul Flacara, manifestare ce a alimentat setea de preamarire a bardului. Ca aceasta manifestare a facut si bine romanilor, nu pot sa neg. Insa binele il vad ca pe o supapa prin care iesea presiunea acumulata prin absenta cvasitotala a oricaror evenimente de reala valoare cultural-artistica. Acest "bine" a fost premeditat, solidaritatea simtita de participantii la acele spectacole fiind una de fronda, nicidecum una mostenita, fireasca, venita din sentimentul national. Manipuland cu mare usurinta masele, daca ar fi fost cu adevarat devotat lor, Paunescu ar fi putut transforma oricare din spectacolele cenaclului in razmerita. N-a facut-o, ratand astfel intrarea, cu adevarat, in istorie. S-a multumit cu rare insinuari pseudodizidente, gustate mult de public, care sa dreneze itinerant, dar fara consecinte, nemultumirea generala. Si show-ul a continuat.

Iarta-ma ca iti spun, dar daca intelectualul cu convingeri socialiste este tot ce vezi la poetul in cauza, nu e de mirare ca visul suprem al grosului natiei e posesia buteliei.

P.S. In virtutea propriei experiente, eu cam sunt satul de socialism, de care-o fi el; in consecinta, singura intrebare care s-ar putea naste, in sensul dat, in ce-l priveste pe Paunescu, este: socialismul de pe fata lui a fost fard sau eczema? As zice ca prima varianta.

P.P.S. Oare cate butelii pot fi cumparate cu 4 milioane de euro?
aha, Cosminf si laura tanase au multumit.
Radu Tepordei este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-11-10, 18:49   #138
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
   
Default

e dreptul tau la opinie, e perceptia ta. esti liber (cum e normal de altfel) sa ti-o exprimi. la fel esti liber sa-ti exprimi teoremele cu privire la manipularea sau privilegiile de care a avut sau nu parte. toate astea deriva din informatiile pe care tu le ai, sursa lor si felul in care tu le interpretezi.
nu cred ca cineva ii poate reprosa altcuiva ca nu a devenit martir cand a avut ocazia. insa poti reprosa guralivilor care atunci cand a fost cazul au tacut cu frenezie.
daca eu vad altfel, e iarasi dreptul meu, ca eu l-am perceput socialist...asta este.
crezi cumva ca daca tu vezi situatia asta diferit inseamna ca ai o perceptie suprema? nu? nu crezi asta? atunci fraza asta ce inseamna? :

" Iarta-ma ca iti spun, dar daca intelectualul cu convingeri socialiste este tot ce vezi la poetul in cauza, nu e de mirare ca visul suprem al grosului natiei e posesia buteliei."

da-mi voie sa nu-ti accept aceste insinuari injositoare, lasa-mi butelia mea in pace, poti sa-ti vezi linistit de boileru' tau.

socialismul ... cu siguranta e prea complicat, nu am avut parte de asa ceva, n-o sa avem si n-o sa fie nici o data pt simplul fapt ca e o utopie. dar asta nu ma poate impiedica sa apreciez unele idei socialiste.
nu inteleg de ce ar trebui sa ma simt eu inferior altuia daca apreciez socialismul EU fac gesturi socialiste, de multe ori GANDESC socialist unele idei si IAU masuri socialiste in ceea ce tine de mine. si ghici ce? ma si mandresc cu asta dar poate ca asta ma trimite direct in pestera din punctul tau de vedere...
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

Modificat ultima data de CIOBOTEA LIVIU; 15-11-10 la 22:28.
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-11-10, 22:30   #139
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar Radu Tepordei
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de CIOBOTEA LIVIU View Post
vezi situatia asta diferit inseamna ca ai o perceptie suprema? nu? nu crezi asta? atunci fraza asta ce inseamna? :

" Iarta-ma ca iti spun, dar daca intelectualul cu convingeri socialiste este tot ce vezi la poetul in cauza, nu e de mirare ca visul suprem al grosului natiei e posesia buteliei."

da-mi voie sa nu-ti accept aceste insinuari injositoare, lasa-mi butelia mea in pace, poti sa-ti vezi linistit de boileru' tau.
Fraza respectiva e o concluzie logica. Am alaturat 2 afirmatii:

cea a taximetristului - " Astfel, Vasile Stanca, de profesie taximetrist, crede că Adrian Păunescu „e al doilea după Eminescu. Păi, ce alt poet să fie, dacă nu el? A fost om deştept şi a ajutat oamenii, cum a putut şi el, le-a dat mâncare, butelii, cum a putut şi el. Şi a vrut Basarabia înapoi". "

si a ta
Citat:
Publicat initial de CIOBOTEA LIVIU View Post
paunescu pentru mine a fost un intelectual cu convingeri socialiste (pentru care nu sunt eu mai cu mot sa-l condamn), idealuri ce tin mai mult de bunastarea celor multi decat a lui, caracteristici care EU le gasesc de apreciat la oameni.
Cu alte cuvinte, gandindu-se la bunastarea celorlalti, le-a dat, cum dealtfel beneficiarii declara, ceea ce-si doreau mai mult - butelie.Ce ar fi trebuit, de fapt, sa intelegi din afirmatia mea, e altceva. Si anume ca informatiile putine te duc la concluzii eronate.
Singurul lucru pe care-l apreciezi e socialismul intelectualitatii sale, informatie total insuficienta pt. a evalua un individ. Eu am incercat, cu exemple si rationamente, sa-mi motivez opinia, pe care, dealtfel, n-o consider suprema, ci doar pertinenta. Daca asta injoseste, indiferent pe cine, cred ca e mai bine sa ma retrag, nu langa boilerul, ci langa soba mea, si sa meditez la alternativa energiei necesare multimii.

P.S. Gandindu-se toata viata mai mult la semenii sarmani, Paunescu a strans nitica avere. Nu ma intreb din ce. Din poezii probabil. Si i se zicea lui Nastase "7 case"?
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

Modificat ultima data de Radu Tepordei; 15-11-10 la 22:50.
Radu Tepordei este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-11-10, 23:06   #140
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
0 (+1/-1)     
Default

" iarta-ma ca-TI spun, dar daca intelectualul cu convingeri socialiste este tot ce VEZI, nu e de mirare ca visul uprem al grosului natiei e posesia buteliei. "
fraza scrisa de la pers.1 sg la pers. 2 sg. vrea sa zugraveasca cumva si sa justifice existenta, gusturile si dorintele "grosului natiei" (cred ca vroiai de fapt sa spui "gloatei") prin revelarea capacitatii mele cumva limitate de a vedea cu adevarat ceea ce e de vazut, ca doar..."e tot ce vad"

deci fraza respectiva e o concluzie logica...
nu vreau sa discut modalitatea LOGICA de a trage o concluzie din doua PREMISE luate din zone DIFERITE, vreau doar sa-ti atrag atentia ca ceea ce vrei tu sa arati ca fiind o maniplare a unor oameni cu informatii putine e de fapt o opinie a unor intelecte limitate si trebuie luate ca atare.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=12255
in 2004 intr-un taxi (vad ca e o sursa pertinenta de idei definitorii) imi spunea (taximetristul, cine altul) ca "... nastase are delta dom'le, toata e a lui". eu atunci am zis ca bietul de el, atat picepe, nu poti sa-i ceri mai mult. poate ca de fapt era un manipulat cu informatii putine....nu, totusi cred ca era doar limitat.
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-11-10, 23:30   #141
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar Radu Tepordei
.
   
Default

Liviule, poate ai dreptate. Oi fi eu limitat. Si chiar ma limitez la Toparceanu, la Minulescu, si las motoarele proletcultiste sa desfete, sau nu, pe altii. Ca, sa nu fie de deochi, sunt destui.

Sa-i fie tarana usoara. Sau cum o vrea Cel de sus.

.
Radu Tepordei este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-11-10, 23:49   #142
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
   
Default

nu am insinuat ca ai fi limitat. nu mi-as permite, nu te cunosc. tu ai incercat sa faci asta cu niste referiri mai mult sau mai putin voalate, nu incerca sa-mi atasezi ce nu-mi apartine.
hai sa ne limitam la dezbateri pe argumente, fara referiri sau calificative ce tin de intelect /integritate / moralitate a iecaruia intre noi, daca nu din respect, macar pt ca nu ne cunoastem (suficient).
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-11-10, 01:54   #143
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar laura tanase
.
+4 (+5/-1)     
Default

A propos de stanga, in iunie 1968 Monica Lovinescu scria :

"Intelectualii francezi de stanga (dar mai exista azi altfel de intelectuali in Franta, decat de stanga, aceasta "stanga "devenind mai curand o moda, o obligatie, o vocatie ? )au atat de mult nostalgia revolutiei, incat , imediat ce s-au ridicat primele baricade in Cartierul Latin din mai 1968, au crezut sosit momentul unui alt 1948.
[...]
In timp ce in Rasarit revolta tineretului isi are radacinile intr-o realitate sociala si politica intolerabila,in Apus asistam la un fel de contestare de lux a imbuibarii.A te revolta pentru ca ti se intampla sa consumui prea mult, intr-o lume in care , peste frontierele tale , se mai moare de foame, a protesta pentru ca duci lipsa de " ideal ", cand idealurile ce au fost propuse de-a lungul acestui secol au dus lumea unde e , a purta razmerita in numele libertatii intr-o tara libera, cand jumatate din Europa e lipsita de libertate, in numele unui marxism din care iti faci un stindard, a pomeni de revolutie culturala cand in China ea acopera realitatea tragica pe care o stim, inseamna mai mult decat un nonsens- o frivolitate intolerabila, o sfidare adusa celor care sufera cu adevarat , in timp ce tu iti oferi iluzia suferintei ."
( " Etica neuitarii " ).

Le-a zis-o !
Momentul mai '68 sta la originea neostangismului actual , cu toate tarele lui " progresiste ", multiculturaliste , provegetarianiste,feministe,fanatic ecologiste, samd.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=12255
A propos : ce-o mai fi si "progresul " asta vag pe care ni-l tot baga stanga sub nas ? Care va sa zica , noi astialalti stagnam ?
__________________
Sancho Panza
laura tanase este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-11-10, 12:14   #144
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
   
Default

le-a zis-o bine de tot! yeesss!!! touch douwn! laura tu duci ceva lupte ideologice....
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-11-10, 23:12   #145
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar laura tanase
.
   
Default

A, nu , cei cu ' cauzele ' sunteti voi .
Dar cred ca am descoperit ceva :faptul ca in orice facem isi pune amprenta politicul . Suntem de o parte sau de alta fara sa prindem de veste , prin educatie si contacte.Pur si simplu.
Nu esti de acord ?
__________________
Sancho Panza
laura tanase este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 17-11-10, 00:42   #146
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
   
Default

pai asta cam asa e, si e simplu din punctul meu de vedere. unii dintre noi se raliaza in spatele unor idei, definitii, sloganuri etc. cu o larga acoperire in societate. cum subiecte de dezbatere sunt multe, iar din acelea multe unele le poti aproba, altele nu, politicul o rezolva simplu. rezuma acele trasaturi la minimum posibil in asa fel incat sa existe un numar minim de gasti, de preferabil doua. si uite asa putem discuta despre stoma in aceeasi idee si sa ne paruim la politica.
unde se greseste din punctul meu de vedere e acolo unde individul urmeaza orbeste ce i se serveste de catre cei pe care-i crediteaza cu maximum de intentii bune, si el nu mai analizeaza, nu-si mai foloseste liberul albitru ci citeaza, isi insuseste afirmatiile altora ca pe propriile lui idei si lupta pentru ele. e un fel de imunodeficienta intelectuala. d'aia nu agreez eu "citatorii".
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=12255
(orice asemanare cu personaje reale nu e pur intamplatoare)
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 17-11-10, 12:14   #147
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar laura tanase
.
   
Default

@ Liviu
Despre imunodeficienta intelectuala : eu cred ca atata timp cat iti asumi conditia de semidoct in raport cu mari inteligente prelucrate, nu e nici o problema in a cita , in loc sa derapezi voios si fara elocventa pe marginea unei idei. Si stii unde sta frumusetea ? In faptul ca tocmai aceste inteligente s-au tinut departe de pacatul trufiei ...

Despre identitatea politica : cred ca e inerenta , si obligatoriu in cadrul unui binom stanga-dreapta . Inerenta :valorile in care ai fost crescut duc inevitabil la identitatea politica . Cand ajungi sa constientizezi si sa te raliezi in spatele unei idei (cum zici tu ), ai deja construite premisele . De atunci incolo intervine liberul arbitru : posibilitatea de a alege depasirea traditiei prin suprimare sau depasirea prin conservare . Stanga sau dreapta .
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=12255

S-ar putea sa rezum un pic simplist : ce te face sa vibrezi mai tare ( tinand cont ca ambii au fost geniali ) -Beethoven sau Bach ? Te intreb pentru ca am vazut ca in arta esti de acord ca Renasterea-i de referinta .
__________________
Sancho Panza
laura tanase este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 17-11-10, 13:37   #148
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
   
Default

e clar ca avem perceptii diametral opuse, asta nu inseamna ca unul este in eroare iar celalalt nu.
cat despre arta..muzica, e f greu sa apreciezi. tine de gusturi care stim ca nu se discuta. eu ascult cam toata gama, nu sunt un devorator de muzica clasica, poate din cauza caracterului, insa nu ma impiedica sa apreciez calitatea. e f greu sa iti faci o idee despre cineva intrebandu-l ce-i place mai mult, conteaza starea de spirit in care te afli...etc.
uite, sa-ti dau un exemplu :
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-11-10, 01:49   #149
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar laura tanase
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de CIOBOTEA LIVIU View Post
tine de gusturi care stim ca nu se discuta
Fraza asta ma deprima (ca si clipul atasat ). Traduce relativism cultural.
Frumosul , adica D-zeu , a incetat demult sa mai joace un rol in arta .In virtutea faptului ca arta a fost mereu in ton cu vremurile , sau chiar cu un pas inaintea lor,locul divinului e ocupat azi de artist , cu alte cuvinte revolutionarul , razvratitul ,revoltatul,demolatorul de tabu-uri.
Asa s-a ajuns azi ca " instalatiile " sa fie mult mai bine vandute decat Rembrandt. Ne suprimam singuri judecata si bunul gust estetic.
__________________
Sancho Panza
laura tanase este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-11-10, 19:49   #150
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
   
Default

....."de gustibus non discutarum" cred ca ai interpretat traducerea la maximum de ti-a iesit asa .
nu inteleg de ce ai o problema cu a acepta alte aprecieri. daca tie iti place culoarea albastra iar mie cea alba (ok, stai relax, stiu ca nu e culoare, las-o asa de dragul discutiei) de ce crezi ca tu ai gusturi mai rafinate?
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=12255
uite ca la partea de arta plastica ne suprapunem, dar cum poti sa apreciezi gustul tau ca fiind "mai estetic" decat al altuia care vibreaza (cum spuneai tu) la dali de ex? in arta nu exista etalon de masura, se apreciaza in f de perceptiile individuale sau de grup.
poti sa autoapreciezi ca tu sa ai gusturi rafinate, cred ca toti facem asta, insa public e absurd sa susti asta. tu pur si simplu nu accepti decat ceea ce-ti place tie. valoarea nu e data de cantitate (de aprecieri)
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-11-10, 20:37   #151
Maestru
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Cosminf
.
+1 (+1/-0)     
Default

Pt ca sa poti cita, trebuie sa citesti. In acelasi timp sunt de apreciat ideile originale atata vreme cat nu o iau pe aratura.
Si ca sa rezumam:
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

PS. Liviu, mai usor "Maestre", din 3 mesaje adresate Laurei, in 2 sunt atacuri personale. Nu asa se vorbeste cu o doamna!
aha, Radu Tepordei si laura tanase au multumit.
Cosminf este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-11-10, 21:13   #152
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar laura tanase
.
   
Default

Liviu :
Nu-i vorba despre gusturile rafinate ale nu stiu cui , ci de o tendinta de a uniformiza ,de a pune valori pe aceeasi treapta.Ca si cum am incerca sa ne eliberam de povara culturii, spunandu-ne ca nimic nu e mai bun decat altceva.
Eu inteleg ca " frumosul " face arta perena (prin faptul ca ne inalta spiritual ), si nu aceeptiunea noastra cum ca orice a fost creat ca arta poate sa si insemne arta. Cred ca daca orice poate fi considerat drept arta, atunci arta incepe sa nu mai aiba sens.

Spune-mi daca lucrarea " Ceci n'est pas une pipe " iti da vreun fior .Mie, una, nici unul.
ange_la a multumit.
__________________
Sancho Panza
laura tanase este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 19-11-10, 02:21   #153
Avansat bine
Tehnician Dentar
Fara status.
 
 
Avatar CIOBOTEA LIVIU
.
   
Default

ok, aici nu te contrazic insa unde nu sunt de acord cu tine e in faptul ca e imposibil sa compari "frumosul", frumosul meu, cu al tau, al lui...nu poti spune ca unul dintre ele e MAI frumos. pana la urma cred ca de fapt tu compari valoarea consacrata cu nonvaloarea data de medie...undeva vorbim de lucruri diferite.
__________________
MODESTIA E PENTRU CINE ARE NEVOIE DE EA!
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
CIOBOTEA LIVIU este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 19-11-10, 02:47   #154
Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.
 
 
Avatar laura tanase
.
   
Default

Preferam sa ramanem la discutia despre arta strict dpdv politic , desi chiar eu am alunecat in pacatul de a despica firul in patru , teren pe care nu am certitudini, ci numai intrebari.

Frumosul ? Nu-i al meu , ci eu il vad canonizat.Ca niste norme impartasite in prealabil de o anumita cultura ,norme care formalizeaza o mentalitate preexistenta.

Mi se pare firesc si igienic sa existe o ierarhie .
Nu mi se pare normal ca arta sa fie mereu reconsiderata din unghi individual.
(Adica :cultura inalta are locul ei , la fel si cultura " de masa " , la fel si kitsch-ul .Nu merg amestecate .Multiculturalismul despre care am vorbit mai sus mi se pare putin cam toxic .)
__________________
Sancho Panza
laura tanase este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 19-11-10, 23:38   #155
Mare Maestru
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar aurelian
.
   
Default

de la paunescu cantata de emeric imre
aurelian este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
.., ..., 27, 38, abord, ac, afara, alb, america, american, ani, articol, artistic, ati, baia, baiat, bio, break, buna, capul, caracter, carlin, cas, castiga, castigat, cauza, cazu, central, ciudate, clasa, color, con, contemporan, contur, crescut, cuprins, curaj, deosebita, dispara, disparut, domeniul, dumnezeu, familie, fan, fapt, fear, folosesc, forma, format, gasi, gasit, grecia, greu, hot, iga, important, inceput, interna, internat, intrebare, istoria, istorie, iulie, life, lipsa, lume, lumea, luna, luni, lunii, macar, maine, mama, marea, medicii, merita, meu, mica, militar, mine, moara, moartea, momentul, nascut, natura, nivel, noastre, noua, numele, obligatoriu, odata, omul, pacat, pacate, pare, parte, participa, patru, persoane, personal, personalitate, pierde, pierdut, place, placut, poezie, point, prostie, protest, rama, ramas, ras, rau, ris, roma, roman, romanesc, romanesti, severe, simpatic, spitalul, sprijin, stins, subiecte, sursa, tea, trat, trist, uk, varsta, video, zambet

Uneltele subiectuluiTimpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (08:15) timp.

Alegeti schema de culori preferata:

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2019.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO