16Multumiri -
1 Scris de florin dediu -
1 Scris de eugenol man -
1 Scris de grigore1 -
1 Scris de Bergibergi -
1 Scris de Dan Neagu -
3 Scris de dr.alban -
2 Scris de Neagu Stefan -
1 Scris de patratica -
2 Scris de Neagu Stefan -
1 Scris de Neagu Stefan -
2 Scris de radualionte |
09-03-10, 14:18
|
#1 | | Moderator eugenol
Tehnician Dentar
.
| - : 0 Noi si instrumentele Destul cu dintii! Muncim sa traim, nu traim sa muncim! Anul trecut am descoperit o chitara jerpelita intr-un beci si am inceput sa zdrangan la ea... Apoi am invatat sa o acordez... Apoi mi-a luat-o proprietarul. Dar in Decembrie am primit una nou-nouta de la un prieten si cand mai am timpi morti asasinez urechile asistentei.
Cred ca n-ar fi o idee rea sa putem schimba idei despre instrumente, despre programe de invatat, cursuri live sau online, filmulete si, de ce nu, despre seri in pub-uri cand se tin concerte la care am putea merge...
__________________ The fact nobody understand you doesn't mean you are an artist |
| |
.
09-03-10, 14:29
|
#3 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Sa inteleg din asta ca instrumentul tau este vocal?
__________________ Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti... |
| |
.
09-03-10, 14:49
|
#4 | | Moderator eugenol
Tehnician Dentar
.
| - : 0 daca ajungem pe la munte cu zdranganelele vom avea nevoie si de vocalisti...  la cat stiu sa cant, eu nu sunt pretentios
__________________ The fact nobody understand you doesn't mean you are an artist |
| |
.
09-03-10, 15:12
|
#5 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Daca ne dai ceva detalii despre ce ai vrea sa inveti pe chitara poate te putem ajuta. Ce chitara ai primit? electrica, acustica sau electro-acustica? Ce stil vrei sa canti? Folk, Rock, Blues, Jazz, Clasic, house  ? Ordinea asta corespunde si dificultatii.
Cat de avansat esti? Stii cum se formeaza un acord major sau minor? Stii sa faci o gama majora sau minora? (nu intreb daca stii unde e do major pe grif ci din ce note e format un acord) |
| |
.
09-03-10, 15:46
|
#6 | | Moderator eugenol
Tehnician Dentar
.
| - : 0 lol, am 3 luni si ce stiu eu incape pe un timbru... Stiu cateva acorduri si mai am enorm de invatat... Sunt mai apropiat de lautarie, dar imi place si tocesc. E chitara acustica, are corzi de nylon, am vazut ce usor se pot rupe cele de otel. Si mi-am luat GuitarPro, incerc sa prind secvente. Folk mi-au recomandat toti chitaristii, ca sunt noob si am nevoie de exercitiu. Unele acorduri nici nu le pot lua ca nu am destula mobilitate. Dar ma fascineaza si am admirat intotdeauna pe cei care stiu sa cante.
| |
.
09-03-10, 17:26
|
#9 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Citat:
Publicat initial de ncrstus lol, am 3 luni si ce stiu eu incape pe un timbru... Stiu cateva acorduri si mai am enorm de invatat... Sunt mai apropiat de lautarie, dar imi place si tocesc. E chitara acustica, are corzi de nylon, am vazut ce usor se pot rupe cele de otel. Si mi-am luat GuitarPro, incerc sa prind secvente. Folk mi-au recomandat toti chitaristii, ca sunt noob si am nevoie de exercitiu. Unele acorduri nici nu le pot lua ca nu am destula mobilitate. Dar ma fascineaza si am admirat intotdeauna pe cei care stiu sa cante. | Corzile de plastic se folosesc in general in muzica clasica sau flamenco. Iti recomand sa-ti iei de metal. Chiar daca ai rupt ceva corzi de metal asta poate fi din mai multe cauze, fie corzi de proasta calitate (belson de exemplu) fie acordajul incorect. Folosesti tuner sau acordezi dupa ureche?
Un program util pentru invatat chitara este "emedia guitar beginner method" gasibil online pentru modica suma de 59 de parai sau piratabil de pe torrente pentru si mai avantajoasa suma de 0 RON. Evident eu sugerez sa-l cumperi altfel pot fi arestat |
| |
.
09-03-10, 18:08
|
#10 | | Moderator eugenol
Tehnician Dentar
.
| - : 0 chitara e mult mai simpla decat pianul si vioara.
--------------------------
primele doua seturi de corzi le-am acordat aiurea, prima data am rupt Si, a urmat Sol. Am uitat ca trebuie stransa cheia in timp ce vibreaza, astfel incat tensiunea sa se distribuie in toata coarda. Am si o chestie mica de acordat, se agata pe sistemul mecanic.  Dar incerc intai sa o acordez dupa ureche si verific cu aparatul. Daca in vara voi reusi sa cant Leila, voi fi fericit!
| |
.
09-03-10, 18:24
|
#11 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de ncrstus chitara e mult mai simpla decat pianul si vioara.
primele doua seturi de corzi le-am acordat aiurea, prima data am rupt Si, a urmat Sol. Am uitat ca trebuie stransa cheia in timp ce vibreaza, astfel incat tensiunea sa se distribuie in toata coarda. Am si o chestie mica de acordat, se agata pe sistemul mecanic.  Dar incerc intai sa o acordez dupa ureche si verific cu aparatul. Daca in vara voi reusi sa cant Leila, voi fi fericit! | treaba aia cu "mult mai simpla" e foarte relativa. Intr-adevar e foarte simplu sa faci sol major,re major,do major si sa crezi ca stii sa canti la chitara. pe masura ce avansezi incepi sa realizezi dimensiunea reala a chitarii si brusc nu mai pare simpla de loc. Layla nu e foarte usor de cantat, tre sa stii bine acordurile cu bareu. |
| |
.
09-03-10, 18:52
|
#12 | | Moderator eugenol
Tehnician Dentar
.
| - : 0 yap! E o provocare!
Practice, practice, practice!
O sa cumpar si emedia guitar beginner. Thx pt info
| |
.
09-03-10, 21:28
|
#13 | | Fondator eugenol
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de ncrstus chitara e mult mai simpla decat pianul si vioara.
... | Un instrument e dificil daca vrei sa faci performana sau doar esti exigent cu ce produci  Nu stiu daca e mai simpla sau nu. Noroc ca nu am incercat sa fac astfel de evaluari cand m-am hotarat la flaut. Acum stiu ca este greu.
Si nu stiu cum fac dar chef de suflat am noaptea cand evident ca nu pot decat sa ma uit la el. 
Intrand pe topic mi-a venit cheful de suflat, dar iar e noapte. Dar repede mai vin si noptile astea. |
| |
.
09-03-10, 23:46
|
#14 | | Moderator eugenol
Tehnician Dentar
.
| - : 0 noaptea are un farmec aparte, iti poti aduna gandurile... Nu suna telefoane, nu claxoneaza disperatii... Primele acorduri le-am invatat noaptea de la o prietena... Chefurile cu cantari in varful muntelui si pe malul marii se fac tot noaptea... Tot intr-o noapte a venit intr-un pub doi englezi de vre-o 50 de ani beti cui care, dupa ce ne-au umilit la Darts au scos chitarele si au cantat folk pana dimineata... noaptea suna totul mult mai bine... In timpul zilei n-as fi scris mesajul asta, dar la 12 noaptea am mai mult curaj. Parca se schimba lumea un pic spre bine.
O seara placuta!
in apartamentul de jos aveam o vecina... Pe la 1.00 am incepea sa exerseze la pian. Nu m-a deranjat niciodata, si nici n-am aflat pe la ce ora se oprea: adormeam! Pacat ca s-a mutat...
| |
.
10-03-10, 07:35
|
#15 | | Avansat
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de ncrstus ... Primele acorduri le-am invatat noaptea de la o prietena... |  Felicitari Ncrstus si salutari de la 63 pentru 36.Eu din copilarie vioara,din cavalerie chitara.Daca ne va merge din ce in ce mai rau mai avem o sansa cu o palarie in fata si instrumentul in mana.Apropos,n-ai sa-mi dai un "La" pana la salariu? |
| |
.
10-03-10, 07:42
|
#16 | | Initiat bine
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Nu te lasa Cind cinti esti in fata oglinzii , ai timp sa te vezi si ai timp sa vezi .
Virsta nu are nici o legatura , muzica iti aduce lumina . Succes!
__________________ Dr. Grigore Lazarescu |
| |
.
10-03-10, 09:39
|
#17 | | Avansat bine
Medic Stomatolog
.
| - : 0 eu am invatat sa cant la chitara de foarte mica; am primit-o , am invatat sa cant la ea, si mi-a fost nelipsita la toate chefurile , la majorate, etc...
Mai tarziu, plecand din casa parinteasca, dupa multi ani, fiind la ai mei, am observat ca lipseste! Am intrebat-o pe mama unde imi e chitara, si mi-a spus ca i-a cerut-o o nepoata pentru copiii ei, sa invete. Ei, in momentul ala am suferit foarte tare, pentru ca eu tin la lucrurile mele foarte mult. Bineinteles ca nu s-au mai sinchisit sa o aduca inapoi...
Eu intre timp am alta, mai lalai la ea cand ma apuca, dar sufletul mi-a ramas la chitara cea veche, de care ma leaga atatea amintiri...
Morala: nu lasati sa va fie furate lucrurile la care tineti!
Spor la invatat ncrstus, o sa iti aduca atatea clipe frumoase, o sa vezi!
__________________ daca nu poti vindeca, macar nu imbolnavi mai tare. |
| |
.
10-03-10, 21:08
|
#19 | | La primele mesaje
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Poate-ti sunt de ajutor: Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
cursuridechitara.blogspot.com/search/label/Inainte%20de%20orice |
| |
.
11-03-10, 02:04
|
#20 | | Ucenic
Tehnician Dentar
.
Publicat initial de eugenol man Un instrument e dificil daca vrei sa faci performana sau doar esti exigent cu ce produci  Nu stiu daca e mai simpla sau nu. Noroc ca nu am incercat sa fac astfel de evaluari cand m-am hotarat la flaut. Acum stiu ca este greu.
Si nu stiu cum fac dar chef de suflat am noaptea cand evident ca nu pot decat sa ma uit la el. 
Intrand pe topic mi-a venit cheful de suflat, dar iar e noapte. Dar repede mai vin si noptile astea.  | |
| |
.
11-03-10, 11:06
|
#21 | | Moderator eugenol
Tehnician Dentar
.
Publicat initial de Neagu Stefan  Felicitari Ncrstus si salutari de la 63 pentru 36.Eu din copilarie vioara,din cavalerie chitara.Daca ne va merge din ce in ce mai rau mai avem o sansa cu o palarie in fata si instrumentul in mana.Apropos,n-ai sa-mi dai un "La" pana la salariu? |  )
Felicitari si la multi ani! Mi-a trecut prin cap sa scot chitara la metrou si sa ma apuc sa cant asa, de placere... Intr-o dimineata l-am intalnit pe unul la Universitate (mi se parea ca l-am mai vazut dar nu m-am prins cine era) care a cantat o ora si ceva, clar si curat. Am pierdut 6 metrouri, dar lumea nu era prea interesata. Seara, l-am vazut la stiri, nu mai tin minte sigur, dar cred ca era de la Iris. 
-------------------------- Citat:
Publicat initial de etty prin clasa a VII-a m-a apucat dragostea de pian pe care l-am zdranganit cam un an. din fericire mi-am dat seama ca nu am ureche muzicala si n-are rost sa ne chinuim reciproc. mai mult de " marsul magarilor" nu stiu, deci nu se pune. | Poate ca doar n-ai nimerit ce ti s-a potrivit. Cumva toti avem muzica in suflet, altfel n-am putea nici sa avem preferinte 
-------------------------- Citat:
Publicat initial de grigore1 Cind cinti esti in fata oglinzii , ai timp sa te vezi si ai timp sa vezi .
Virsta nu are nici o legatura , muzica iti aduce lumina . Succes! | Yap, cand invat ceva nou si iese, e un sentiment de reusita care ma face mai optimist
| |
.
11-03-10, 20:23
|
#22 | | Ucenic
Tehnician Dentar
.
Publicat initial de ncrstus lol, am 3 luni si ce stiu eu incape pe un timbru... Stiu cateva acorduri si mai am enorm de invatat... Sunt mai apropiat de lautarie, dar imi place si tocesc. E chitara acustica, are corzi de nylon, am vazut ce usor se pot rupe cele de otel. Si mi-am luat GuitarPro, incerc sa prind secvente. Folk mi-au recomandat toti chitaristii, ca sunt noob si am nevoie de exercitiu. Unele acorduri nici nu le pot lua ca nu am destula mobilitate. Dar ma fascineaza si am admirat intotdeauna pe cei care stiu sa cante. | Aceeasi problema am avut-o si eu (acum 30 de ani  ) si, dorind sa invat cat mai repede, am intors corzile si am facut acordurile cu dreapta. E drept ca am fost influentat de 3 prieteni (cu care ulterior am facut un fel de Beatles de cartier) in ideea de a face simetrie cu coarnele chitarelor pe scena  . Treaba dramatica a fost ca niciodata n-am putut canta decat la chitara proprie si astfel am ratat multe ocazii de a vraji fetele, desi era uneori cate o chitara prin preajma |
| |
.
09-04-10, 13:55
|
#24 | | Initiat bine de tot
MD Ortodont
.
| = : +3 (+3/-0) Tocmai mi-a fost reacordata pianina, care saraca m-a asteptat cuminte vreo 10 ani, si cred ca tot de atata timp nu a fost acordata. Fostul meu prof de la scoala de muzica a mai tras o data de ea, a zis ca imi recomanda sa-mi iau alta, ca oricum e cu un ton mai jos acordata. Dar cum mai spuneau si altii pe aici, instrumentele au si valoare sentimentala, parca nu-mi vine sa ma despart de ea.
Si nu stiu cum se face ca si mie tot noaptea imi vine sa cant, e drept ca in rest nu prea sunt la mine in apartament. Ce mi se pare ciudat, ce memorie au degetele, impropriu spus, dar asta e senzatia, ca unele piese raman in degete, daca incerc sa ma concentrez pe ce cant, pe note, nu mai stiu nimic, dar daca las degetele sa mearga, totul e ok...ma rog, pana la un punct.
Asa ca spor la cantat nocturn tuturor
__________________ Ioana Fodor |
| |
.
27-04-10, 00:21
|
#26 | | Moderator eugenol
Tehnician Dentar
.
| = : +1 (+1/-0)
| |
.
13-05-10, 19:08
|
#27 | | Ucenic
Medic Dentist
.
| - : 0 Ehhh...in familie mama este profesoara de vioara si pian. Fratele meu de 15 ani canta f bine la vioara, pian,armonica, muzicuta, chitara si binisor la tobe. Cu toate astea vrea sa faca aviatie. Sora mea este soprana si canta binisor la pian si flaut. Eu....  ma simt cam stingher ca nu cant la nimic iar acum nu mai am timp ptr invatat la vreun instrument.
P.S. Stiu sa cant in 3 octave la turbina  plus ceva acorduri la c-unghi.
__________________ "Als Sieger will ich kommen. Sonnst nicht !" |
| |
.
13-05-10, 20:11
|
#28 | | Ucenic timid
Medic Stomatolog
.
| = : +1 (+1/-0) hmmm.....eu am inceput cu pianul in copilarie,liceu de muzica,bla bla,am continuat cu ghitara,armonie,solo,am ajuns la bass (mi-a placut cel mai mult),cam prin clasa 12-a m-am oprit pentru ca nu ma mai satisfacea instrumentul (nu ca as fi ajuns un as)in schimb doream mai mult de la muzica,asa ca am inceput sa compun si am trecut pe sintetizator si computer.Am compus singur multi ani si doar muzica instrumentala (aveam idol vanghelis).Mi-au folosit muzica vreo 2 ani o televiziune locala si un post de radio (pe care i-am si invatat cum sa foloseasca un sintetizator,un wavestation,notiuni despre secventere,drum machine,etc.).Dupa asta am luat pauza vreo cativa ani buni,apoi nebunia muzicii m-a apucat din nou.De data asta am inceput sa compun,sa orchestrez sa mixez si sa folosesc voci in muzica mea,ca atare mi-am facut si un homestudio destul de bine pus la punct.Dupa ce am compus vreo 15 piese,am ales 11 si am plecat la Bucuresti cu ele.Am impresionat totusi pe acolo astfel incat am cantat in cateva emisiuni si culmea,au iesti si bani frumosi (nu ca la cei ce s-au consacrat,pentru ca trebuia sa las stomatologia de tot si nu vroiam asta).Totul s-a oprit din cauza investitiilor ce trebuiau sa se faca in promovarea single-ului din cauza solistei care nu dorea sa investeasca nimic,ci doar sa devina vedeta (am fost contactat si chemat la MTV,care doreau sa produca 2 melodii si apoi sa le promoveze in stilul lor caracteristic,eu am fost de acord sa platesc jumatate din campanie,restul trebuind sa plateasca solista,doar urma sa culeaga cea mai buna parte din lauri,contractul financiar intre noi era 50%-50%,ea urmand sa isi faca si numele direct pe sticla). Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/arta/10141-instrumentele/
Am oprit totul si am ramas stomatolog,spre deosebire de alti stomatologi "compozitori" (care au luat-o mai din timp si care nu prea aveau legatura prea buna cu stomatologia....))))
Totusi am o mare multumire,am ramas prieten cu persoane importante in domeniu,cantareti,producatori,oameni de televiziune,etc. |
| |
.
14-05-10, 08:44
|
#31 | | Initiat bine de tot
MD Ortodont
.
| - : 0 si eu m-am suparat un pic pe mine, cand am vazut asta: da e si un fel de ambitionare, supararea asta, daca poate pustiul asta de 8 ani, tre sa pot si eu, nu?
ps.trebuie sa stiu valsul asta bine pana duminica viitoare, ca i-am promis lui taica-meu, cadou de ziua lui
__________________ Ioana Fodor |
| |
.
14-05-10, 10:54
|
#32 | | Avansat
Medic Stomatolog
.
| = : +2 (+2/-0) Citat:
Publicat initial de Dan Neagu ...P.S. Stiu sa cant in 3 octave la turbina  plus ceva acorduri la c-unghi. | Stiu un stomatolog mai in varsta decat mine (daca se poate asa ceva),meloman.In timp ce manevra turbina fredona "Trece mama Raaa-du-luuui" timpi in care pacientul se salta din fotoliu in ritm "Au-Au-Au"! |
| |
.
05-01-12, 11:29
|
#34 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Dupa "supararea" Ioanei cu pustiul de la pian (vezi putin mai sus), a fost randul meu sa descopar niste "guitar heroes":
__________________ Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti... |
| |
.
 | | Tag-uri | 36, buna, chitara, cum fac, date, dificil, evaluari, evident, greu, incercat, instrument, inteleg, las, lasa, legatura, lumina, muzica, noaptea, noroc, oglinzii, repede, simpla, soft, succes, tau, topic, us  | Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (05:58) timp. |