| | |
Rezultatul chestionarului: cum este moderatia lui radualionte? | |
buna
|    | 41 | 77,36% | |
se poate mai bine
|    | 8 | 15,09% | |
satisfacatoare
|    | 2 | 3,77% | |
bate campii
|    | 2 | 3,77% | |
nesatisfacatoare
|    | 0 | 0% | 15Multumiri -
2 Scris de etty -
4 Scris de vicmac -
1 Scris de radualionte -
2 Scris de florin dediu -
4 Scris de sico -
2 Scris de sico |
02-08-10, 15:08
|
#1 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 radualionte iese la inaintare Tinanad cont de dorinta forumistilor, iata si posibilitatea de a vota cum doriti (penrtu mine), cu pareri pro si contra privind interventiile mele ca moderator...Orice feed-back va fi analizat cu maxima seriozitate si fara nici un fel de resentiment!
__________________ Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti... |
| |
.
02-08-10, 16:16
|
#3 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| = : +3 (+3/-0) Aurelian, nu-ti vad nici un vot. Multumesc de raspuns. Sunt constient ca, poate, uneori, exagerez cu abordarea psihologica, dar te rog s-o iei ca o "deformatie profesionala", asa cum dentistii/stomatologii/tehnicienii se uita la dintii interlocutorului, imediat ce acesta incepe o conversatie. Uneori, "vad" unele lucruri care unui dentist ii scapa. Incerc doar sa fiu de ajutor, nu sa "critic". Alteori, poate fi interpretat si asa. Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/anunturi-eugenol/11420-radualionte-iese-inaintare/
Comunicarea noastra scrisa, pe forum, reprezinta doar 7% din tot ceea ce se poate transmite intr-o experienta "face-to-face" a comunicarii. E infim si nu e in avantajul nostru.
Totusi, o sa continui cu psihologia, pentru cine este interesat, la threadul de "psihologie medicala". Chiar asa, ce nevoie au dentistii de psihologie? Doar trateaza dinti, nu omul din spatele dintilor, nu?
| |
.
02-08-10, 16:28
|
#6 | | Fondator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Chestionarul e setat sa nu poti vedea cine a votat ce a votat.
Scopul acestor subiecte (iesirea noastra la inaintare) este de a ne progresa in activitatea noastra de mozi si cine altcineva ne poate evalua activitatea decat voi.
Scuze de intruziune ...
__________________ Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Romania) ANGAJAM! MedLegis (Avocat consultanta legala...) I like eugenol Nu incerca sa te adaptezi, realitatea are o problema. Lao Tze |
| |
.
02-08-10, 16:38
|
#7 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| = : +1 (+1/-0) Intotdeauna se poate mai bine! Niciunul dintre moderatori, chiar daca ar fi ridicat la superlativ, nu ar avea intentia de a se "culca pe o ureche". Nu suntem perfecti, in schimb putem fi perfectibili (macar tindem spre asta). Nu ne-am nascut moderatori si nici n-o sa murim asa. Suntem oameni, suntem supusi greselii si nu suntem de neinlocuit!
Aurelian, pana la viitoarea noastra intalnire "face-to-face" as dori sa te gandesti la ceva de care ma lovesc zilnic: Medicii afirma sus si tare ca ei stiu psihologie si n-au nevoie de mai mult. Au studiat in faculta ceva, meseria lor ii determina sa abordeze pacientul si psihologic (partial adevarat), au (poate) calitati native sau mai stiu eu ce similar. Cand, in discutie, intervine un psiholog/psihiatru deja se rupe filmul pentru dentist. "Hai, ma, asta vrea sa se dea mare...Shit! Nu ma mai intereseaza." Intrebarea mea (pana la revedere) este putin retorica: "Oare chiar meritam asta, doar pentru ca ne-am oferit ajutorul?" De aici, senzatia de inutilitate a demersului propriu. Dar, sper sa mai discutam despre asta 100% live. Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=11420
PS: Am vazut si voturile exprimate pana acum. Nu apasasem unde trebuie. Scuze!
| |
.
02-08-10, 16:44
|
#8 | | Avansat bine de tot
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Hei, Aurelian, ce " norocosi " suntem noi ca nu profesam prin State ...Dentistii inzestrati cu rabdarea de a asculta sunt cam rari pe la noi !
__________________ Don Quijote |
| |
.
02-08-10, 19:36
|
#9 | | Initiat bine
Medic Dentist
.
| - : 0 Citat:
Publicat initial de eugenol man Chestionarul e setat sa nu poti vedea cine a votat ce a votat. | รฎhรฎ...iea, ลur.. poate doar al lui Radu |
| |
.
02-08-10, 19:39
|
#10 | | Moderator eugenol
Tehnician Dentar
.
| - : 0
__________________ The fact nobody understand you doesn't mean you are an artist |
| |
.
02-08-10, 20:12
|
#11 | | Fondator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Am aflat adineauri ca pe topicul meu voturile sunt vizibile. Nico m-a luat de exemplu.
Nici macar nu am intrat sa vad cine a votat la negative.
Topicul are valoare daca ne scrieti despre lucruri obiective pe care le putem corecta si voturile arata un trend.
__________________ Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Romania) ANGAJAM! MedLegis (Avocat consultanta legala...) I like eugenol Nu incerca sa te adaptezi, realitatea are o problema. Lao Tze |
| |
.
02-08-10, 20:12
|
#12 | | Maestru
Medic Dentist
.
| = : -2 (+3/-5) laura, rabdarea mea costa, daca ma plateste pacientul sa-l asculta sa vezi cum il ascult 3 ore asa de cuminte, ma si prefac eventual ca-mi pasa de ce zice acolo chiar daca nu retin 2 cuvinte...
in timpul in care lucrez cat apuca, pentru ca dupa ce s-a asezat pe scaun, a primit diga sau stiu eu ce ii mai lucrez pacientul nu are ce discuta cu mine, doar sa-mi spuna ce-l supara si cum pot sa-i fac sederea mai placuta (ca daca mie imi e frica de dentisti, sigur nici lui nu-i e bine) in rest toti pot sa vorbeasca ce vor, nu retin nimik, nu aud nimik, nu ma intereseaza... si asa de bine ma pricep la asta incat majoritatea cred ca mie chiar imi pasa de ce zic ei.
cum au depasit timpul pe care eu il rezerv incerc sa-i intrerup cu tact si sa le propun continuarea discutiei in etapa urmatoare. daca vor tratament de specialitate pot sa-i indrum catre un om pregatit sa le ofere.. medicul stomatolog e medic stomatolog, hai sa lasam mambo jambo cu stomatologul trebuie sa fie si psiholog si mai stiu eu ce, in fata legii e doctor stomatolog si atat, restul nu e treaba noastra, daca observam o problema trebuie sa trimitem in alta parte.
am postat pe forum niste tratamente facute de un coleg care aborda totul "psihologic". sunt superbe... nu stiu daca a plecat multumit de la mine, dar stiu sigur ca a ajuns la mine pentru ca ce a fost facut inainte nu l-a satisfacut.
radu, ajutorul trebuie cerut, nu oferit atunci cand nimeni nu-l cere.
si da, cand e o discutie de psihologie eu sunt primul care ma duc sa-mi iau o bere |
| |
.
02-08-10, 21:10
|
#13 | | Maestru
Medic Stomatolog
.
| = : +2 (+3/-1) Citat:
Publicat initial de aurelian si da, cand e o discutie de psihologie eu sunt primul care ma duc sa-mi iau o bere  | aurelian, ma doare capu de cele scrise in postul asta al tau. ia o bere si rescrie-l.
ca sa nu mai zic ca se scrie corect "mama jUmbo".
pupici la craiova.
__________________ dr cristina ghita
micerium opinion leader
"Ceea ce e frumos ne e mereu drag!" Euripide |
| |
.
02-08-10, 21:37
|
#15 | | Initiat bine
Medic Stomatolog
.
| = : +1 (+1/-0) ce frumoasa furtuna a inceput ,,,,,,,,,,,,,,,,,,
vesnica tema :
cine ii pazeste pe gardieni ?
( mingea sus pentru aurelian si Radu )
Din partea mea felicitari din toata inima pentru toti moderatorii ce au timp si nervi sa sanctioneze devierile si deviantii.
__________________ Dr. Grigore Lazarescu |
| |
.
02-08-10, 23:20
|
#16 | | Ucenic
Tehnician Dentar
.
| = : +1 (+3/-2) Citat:
Publicat initial de aurelian laura, rabdarea mea costa, daca ma plateste pacientul sa-l asculta sa vezi cum il ascult 3 ore asa de cuminte, ma si prefac eventual ca-mi pasa de ce zice acolo chiar daca nu retin 2 cuvinte...
radu, ajutorul trebuie cerut, nu oferit atunci cand nimeni nu-l cere.
si da, cand e o discutie de psihologie eu sunt primul care ma duc sa-mi iau o bere  | Daca doar plata te stimuleaza sa te prefaci ca-ti pasa, ai putea macar sa te straduiesti sa si retii mai mult de doua cuvinte, asta in eventualitatea ca pacientul are trei nume si nu doua. Apreciez pragmatismul tau in legatura cu rabdarea, insa sunt curios in ce se va transforma atunci cand vei ajunge la varsta cand altii vor trebui sa aiba rabdare cu tine si cu suferintele tale. Si va veni ziua aia, chiar daca acum esti prea tanar ca sa te gandesti la ea. Si cliseul cu ajutorul care trebuie cerut este in mare parte adevarat, dar sunt omeni care din demnitate (dupa mine), sau din prostie (dupa altii), nu cer ajutor. Si asta nu inseamna ca nu trebuie ajutati. Cine ofera ajutor atunci cand i se cere, este un om bun. Cine ofera ajutor fara sa i se cera si fara sa pretinda nimic, e un om special. Iar oamenii speciali sunt rari. Ar trebui sa fii bucuros sa cunosti macar unul in viata.
__________________ am fost odata tot; ce pot sa mai pretind acum.. |
| |
.
03-08-10, 03:09
|
#17 | | Maestru
Medic Dentist
.
| = : -3 (+0/-3) daca nu cunosti nu vorbii Citat:
Publicat initial de vicmac Daca doar plata te stimuleaza sa te prefaci ca-ti pasa, ai putea macar sa te straduiesti sa si retii mai mult de doua cuvinte, asta in eventualitatea ca pacientul are trei nume si nu doua. Apreciez pragmatismul tau in legatura cu rabdarea, insa sunt curios in ce se va transforma atunci cand vei ajunge la varsta cand altii vor trebui sa aiba rabdare cu tine si cu suferintele tale. Si va veni ziua aia, chiar daca acum esti prea tanar ca sa te gandesti la ea. Si cliseul cu ajutorul care trebuie cerut este in mare parte adevarat, dar sunt omeni care din demnitate (dupa mine), sau din prostie (dupa altii), nu cer ajutor. Si asta nu inseamna ca nu trebuie ajutati. Cine ofera ajutor atunci cand i se cere, este un om bun. Cine ofera ajutor fara sa i se cera si fara sa pretinda nimic, e un om special. Iar oamenii speciali sunt rari. Ar trebui sa fii bucuros sa cunosti macar unul in viata. | de unde stie ala specialul ca altul are nevoie de ajutor, cine decide asta??? ajutorul se cere si punct altfel e ca orice alta buna intentie ce paveaza drumul spre iad... hai sa o lasam asa
eu am zis ce nu mi-a placut mie la radu ca moderator, nu am nimic cu el, omul e super ok, as sta cu el la o bere fara nicio problema |
| |
.
03-08-10, 04:39
|
#18 | | Moderator eugenol
Tehnician Dentar
.
| - : 0 Drumul spre iad este pavat cu intentii bune.
Ajutorul nu se cere oricui, dar se ofera intotdeauna (sau macar asa ar trebui).
Aurelian si Vicmac. Vorbiti impreuna si va intelegeti separat. Definiti exact ce anume va solicita rabdarea. din 100% pacienti avem:
7% gura-sparta-vorba-lunga care vrea neparat sa comenteze driblingurile lui Mutu, ultimul album al fratilor Stoll si ce marfa e cauciucurili noi de pe gipan;
7% persoana in varsta care simte nevoia comunicarii si are nevoie de ajutor. Citat:
Publicat initial de radualionte Comunicarea noastra scrisa, pe forum, reprezinta doar 7% din tot ceea ce se poate transmite intr-o experienta "face-to-face" a comunicarii. E infim si nu e in avantajul nostru. | lamuriti (daca mai e cazul) cine la ce 7% se refera si apoi certati-va cat doriti.
se pare ca Radu Alionte v-a moderat in avans...
asta cu 7% e studiu psihologic? fiindca demonstreaza utilitatea psihologiei cand ai de-a face cu oamenii.
__________________ The fact nobody understand you doesn't mean you are an artist |
| |
.
03-08-10, 05:04
|
#19 | | Ucenic
Tehnician Dentar
.
| - : 0 Am citit de trei ori ce ai scris si tot nu am inteles ce ai vrut sa zici. 
Da nimic, nu asa.. 
O sa reiau maine si sper sa ma prind, ca altfel ma ingrijorez.
__________________ am fost odata tot; ce pot sa mai pretind acum.. |
| |
.
03-08-10, 05:06
|
#20 | | Ucenic
Tehnician Dentar
.
| - : 0 Citat:
Publicat initial de aurelian de unde stie ala specialul ca altul are nevoie de ajutor, cine decide asta??? ajutorul se cere si punct altfel e ca orice alta buna intentie ce paveaza drumul spre iad... hai sa o lasam asa | Cand pui o intrebare simplista, nu te astepta la un raspuns interesant. Prin urmare, `ala specialu` stie tocmai pentru ca este special. Si atat. Daca te intereseaza subiectul si ai sa te straduiesti mai mult, promit ca am sa ma straduiesc si eu cu un raspuns mai detaliat. Daca nu, atunci o lasam asa cum ai spus tu. `Ajutorul se cere si punct`, depinde daca cel care il cere are cu ce sa plateasca rabdarea celui care il ofera. Sunt niste nuante mai delicate aici. Drumul spre iad nu e pavat cu nimic, nici macar cu intentii rele. (e o parere personala, nu trebuie luata in seama)
__________________ am fost odata tot; ce pot sa mai pretind acum..
Modificat ultima data de vicmac; 03-08-10 la 16:29.
Motivul: noanta vine de la coloare
|
| |
.
03-08-10, 10:52
|
#21 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| = : +1 (+1/-0) Ma scuzati ca intervin, este vorba despre mine si mi se pare normal sa ofer niste raspunsuri. Daca n-ar fi fost nevoie de ceva precizari, as fi lasat discutiile absolut libere.
@Cristi: cei 7% sunt consecinta unor studii psihologice aprofundate si e real!
Ceea ce am invatat (si o sa incerc sa aplic) de la Aurelian: oferta mea de "sfaturi" gratuita, chiar si cand nu mi se cere ajutorul. De muuuulte ori, m-am gandit: "Oare nu sunt prea <intruziv>?". Adica, mi-am pus problema dac a o sa fiu inteles corect in demersul meu, mai ales in conditiile in care nu mi-a fost solicitata parerea si m-am bagat ca "musca in lapte". Inca n-am ajuns suficient de "nebun" incat sa nu-mi dau seama de asta si inca mai am "frane" constiente. Totusi, din practica, exista iarasi multe situatii reale cand un om are nevoie de ajutor, nu(-l)(stie) cere dar interventia terapeutica ii poate salva viata. Cu ei, ce facem? Nu ne bagam, nu ne intereseaza si...i-am pierdut. Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=11420
Nu este in nici un caz situatia acestui forum, desi orgolii sunt pana in tavan.
In concluzie, o sa incerc sa ma limitez doar la strigatele de "ajutor", poate este mai comod asa, din multe puncte de vedere (inclusiv pentru mine ca sa-mi mai relaxez neuronul din cand in cand).
| |
.
03-08-10, 10:56
|
#22 | | Fondator eugenol
Medic Stomatolog
.
| = : +1 (+1/-0) Nu ai cum sa fii intruziv. Pt a ajunge la sfaturile tale de pe topicul de psihologie trebuie chiar sa vrei (registrare pe forum, cautare in forum ... )
Daca ajungi sa citesti acolo si nu ai nevoie de sfaturile respective ai ce citi in rest.
Este foarte bine in schimb ca ele sunt acolo 24 din 24 pt cine are nevoie.
| |
.
03-08-10, 17:35
|
#23 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Vestea buna este ca votati ce doriti, ceea ce considerati ca va reprezinta parerea despre "moderatia" mea si nu am nici o posibilitatea de a vedea cine si ce anume a votat (nici macar admin-ul nu are aceasta posibilitate). Voturile voastre raman anonime!
Vestea rea: nu exista!
| |
.
03-08-10, 18:47
|
#25 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| Apreciat : +11 (+11/-0) Citat:
Publicat initial de Piulitzul Cand vezi pe cineva ca vine spre tine cu intentia clara de a-ti face un bine,
Fugi cat e tin picioarele!
aurelian cam are dreptate in ce zice, nu va mai ganditi doar la raceala vorbelor lui...ci la realitatea pe care o prezinta, minciuna ca voua va pasa de pacienti dincolo de dragostea de a face lucru bun si ca el sa fie multumit, e o minciuna.
faptul ca ai respectul si buna cuviinta sa il asculti cand vorbeste vrute si nevrute, nu are nici o legatura cu faptul ca va pasa de ceea ce zice.
fabula: nimeni nu iubeste mai mult ca mine cainii, dar as vota de 5 ori eutanasierea multora dintre ei | Asta dovedeste ca tu ar trebui sa cauti un psiholog . Doar fiindca tie nu-ti pasa de doleantele pacientilor tai nu insemna ca si noi suntem la fel.
Mie personal imi pasa ca ceea ce fac sa fie bine facut si pacientul sa plece multumit de la mine. Banii sunt pe un indepartat loc doi. Daca ti se pare ca bat campii ar fi bine sa vii sa petreci o saptamana la mine in cabinet si ai sa vezi ca mai mult de 25% din manopere le fac gratis, pentru a-mi imbunatati o lucrare mai veche (desi functionala), pentru cate un prieten, pentru cate un om mai nevoias. Poate nu sunt un manager grozav si nu am BMW dar e mai important ca pacientii mei ma respecta. |
| |
.
04-08-10, 00:02
|
#28 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
| = : +3 (+3/-0) de mult nu m-a lasat cineva fara cuvinte.
Felicitari Piulitzule, ai reusit! Un minus e de la mine.
__________________ It's about people. |
| |
.
04-08-10, 00:13
|
#29 | | Mare Maestru
Medic Stomatolog
.
| = : 0 (+1/-1) baieti nu dati cu minusuri ca nu e nevoie,e doar focul tineretii  )
eu sunt de parere ca cel mai bun prieten al omului e tot omul (nu cainele cum zic altii) |
| |
.
06-09-10, 09:54
|
#30 | | Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
.
| = : -1 (+0/-1) din pacate nu prea ati inteles mare lucru din ce am scris ieu...dar e bine ca voi aveti dragoste pentru pacienti, nu era interzisa prin lege?
poate gresesc... |
| |
.
 | | Tag-uri | analiza, buna, cautare, citesti, con, cont, contra, dori, dorinta, exemplu, forum, inaintare, lucruri, macar, maxima, mele, meu, mine, nevoie, noastra, obiective, psihologie, rare, rest, trat, trend  | Timpul este GMT +3. Acum este: 07:05. |