| | |
21-09-08, 07:24
|
#1 | | Avansat bine
Medic Stomatolog
.
| - : 0 CryoDevices-anestezia fara injectie Plecand de la idea ca nici un pacient nu vrea sa fie intepat si nici sa aiba dureri pe parcursul unui tratament dentar, cei de la BioMEDevice din SUA au primit in sfarsit aprobarea de la FDA pentru inventia lor cea mai recenta, un aparat similar a unei proteze, care, aplicata pe gingiile pacientului, ii amorteste gura. Astfel ca numai cei masochisti vor mai folosi vechile anestezii injectabile. Se gaseste in SUA deocamdata, Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
__________________ Fiecare om pe care il intalnesc in drumul meu imi este superior prin ceva. De aceea incerc sa invat cate ceva pe langa fiecare. (S. Freud) |
| |
.
21-09-08, 11:56
|
#2 | | Avansat bine de tot
MD Rezident Ortodontie
.
| - : 0 interesant...8,7 dolari bucata  ) |
| |
.
22-09-08, 11:50
|
#3 | | Avansat
Medic Stomatolog
.
| - : 0 mda, hai sa reinventam apa calda - adica apa rece.
s-ar putea sa aiba un bun efect placebo, mai mult nu prea vad cum.
deci: efectul tine cam 15 minute. asta inseamna ca pui un dispozitiv d-asta (foarte sexos de altfel, au niste chestii asemanatoare si prin sex shopuri  ) mai mult ca sa poti sa faci anestezia fara sa doara, nu sa lucrezi exclusiv cu chestia asta.
excelent, doar ca e o mica problema: singurele anestezii care chiar dor (si nu avem ce sa le facem indiferent de tehnica) sunt cele in palat! si eventual spixul - la unii doare, la unii nu, pe pielea mea inca nu am experimentat. in ce fel ajuta chestia asta pentru punctia in palat?? |
| |
.
22-09-08, 11:51
|
#4 | | Moderator eugenol
Medic Dentist
.
| - : 0 Citat:
Publicat initial de mihai.s au niste chestii asemanatoare si prin sex shopuri | de unde stii?
__________________ It's about people. |
| |
.
22-09-08, 15:00
|
#5 | | Fondator eugenol
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de mihai.s ...(foarte sexos de altfel, au niste chestii asemanatoare si prin sex shopuri  ) ... | Pai in stoma scopul e sa nu mai simti nimic. Dincolo e exact invers.
Sau cel putin asa stiu, dar poate ca sunt eu depasit.
Oricum deviceul e bun doar sa nu mai simti acul unei anestezii ca nu vad cum faci ceva ce intereseaza nervul si nu doare. |
| |
.
27-09-08, 15:24
|
#6 | | Avansat
Medic Stomatolog
.
Publicat initial de augustin de unde stii?  | mi-a zis mie un prieten |
| |
.
31-03-09, 01:45
|
#10 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Si pe mine ma preocupa cum sa fac infiltratiile in muc palatina mai suportabile...E o varianta cu niste batoane de gheata (care pot fi facute in carpulele de anestezic golite), pt asta iti trebuie un frigider si timp...
Sprayul pt testarea vitalitatii nu ar putea fi bun? (acu mi-a trecut prin cap..)Intreb pt ca nu l-am folosit niciodata si nu stiu ce efect ar putea avea pe mucoasa...
__________________ Dr Adrian Nica |
| |
.
31-03-09, 02:03
|
#12 | | Moderator eugenol
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Sico, is cam adormit...e tarziu...poti sa detaliezi cu cuvinte simple?
Merci!
__________________ Dr Adrian Nica |
| |
.
31-03-09, 02:14
|
#13 | | Initiat bine de tot
Aspirant la MD
.
Publicat initial de Adrian Adn
Sprayul pt testarea vitalitatii nu ar putea fi bun? (acu mi-a trecut prin cap..)Intreb pt ca nu l-am folosit niciodata si nu stiu ce efect ar putea avea pe mucoasa... | Nu recomand.
E greu sa iti dai seama cat de rece este pe vata ca sa aproximezi cand e safe de utilizat, iar daca il pui prea rece vei avea o ulceratie acolo.
Am incercat pe un pacient => lez ulcerativa => am ramas la gel anestezic.
__________________ Madalin |
| |
.
31-03-09, 02:14
|
#14 | | Mare Maestru
Medic Stomatolog
.
| - : 0 Pui spray pe buleta(dupa cum stim nu avem voie sa dam direct cu spray pe dinte sau mucuoasa) lasi 2 secunde iar apoi pui pe locul de punctie.
Eu prefer un pic de anestezic topic(gel) dupa care intru vreo 3 mm cu acul,las anestezic putin dupa care scot acul.astept 2 minute dupa care fac anestezi propriuzisa. Garantat fara durere,am incercat pe mine tehnica...(asta nu inseamna ca mi-am facut eu anestezia |
| |
.
 | | Tag-uri | ac, anestezic, anestezii, chestii, depasit, doare, exact, folosi, folosit, gel, greu, incercat, intereseaza, mm, mucoasa, nervul, pacient, ramas, rece, recomand, safe, scopul, seama, stoma, testarea, vitalitatii  | Timpul este GMT +3. Acum este: 05:29. |