Inregistrare Asigurari online +
.
 eugenol.ro    

Asociatia "Pro Vita"

discutie din eugenol.ro : Scuze ca intervin oarecum brutal, ce pregatire profesionala ai sa intelegi diferenta intre diversele studii clinice? Imi cer scuze ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona de relaxare > Relaxare > Activitati civice
Ati uitat parola? Inregistrare


.
Like Tree57Multumiri

Raspunde
 
LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 16-11-12, 11:08   #58
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
+1 (+1/-0)     
Default

Scuze ca intervin oarecum brutal, ce pregatire profesionala ai sa intelegi diferenta intre diversele studii clinice?
Imi cer scuze daca ai facut si stoma si nu stiu ...
Eu vad ca stii sa cauti pe google...
Argumentele tale anterioare din pacate nu sunt stiintifice plus ca nu stii de razboiul materiale compozite / amalgam pt simplul fapt ca este MULT mai profitabil sa pui compozit decat amalgam de unde si presiunea pt a dovedi amalgamul toxic.

Nordicii s-au facut de ras cand au gasit initial amalgamul ok apoi dupa un an tot ei au revenit si au spus ca nu este asa (ghici cine a facut lobby)
Cum spuneam, putin ciudata interventia ta aici pe subiectul amalgam, ca si cum as intra eu pe un material de tehnica si mi-as da cu parerea acolo ...
Dupa cum vezi nu fac asta (nici nu am de gand).

Revenind la subiect, NU exista studii clinice facute ca la carte care sa dovedeasca ca amalgamul (pus in cantitati imense de ani de zile > 50 parca) este toxic pt pacienti. Nu sunt studii nici macar de forma care sa arate o legatura directa intre amalgam si afectiuni (nici indirecta).

Exista studii pt mercur = boala dar nu pt amalgam.
Si s-au pus ceva bani in joc sa dovedeasca asta.

Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/activitati-civice/6117-asociatia-pro-vita/
PS Decizia unor organisme stomatologice ca interzic amalgamul este cam cum ar face Colegiul Medicilor (sau al tehnicienilor ) acest lucru aici pentru ca aceste organisme au interesul medicului (teh dentar) in prim plan (sau nu).
Dentamax si palicari au multumit.
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-11-12, 13:29   #59
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go
 
 
Avatar radualionte
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de eugenol man View Post
...amalgamul (pus in cantitati imense de ani de zile > 50 parca)...
>100 daca nu chiar 150...
vs. compozit de vreo 40 de ani
__________________
Drumul spre Celalalt trece prin tine insuti...
radualionte este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-11-12, 16:25   #60
Ucenic
Tehnician Dentar
ajutor de incepator
 
 
Avatar palicari
.
   
Default

Apreciez implicarea voastra in acest proiect Pro Vita si meritati tot respectul .Eu am avut doar o rugaminte de a nu le pune acestor copii amalgam avand in vedere criticile aduse acestui material si nu in ultimul rand pentru ca e MULT mai profitabil compozitu.

Pe mine ma amuza putin ca voi insistati pe tehnici ,cat de bine sa-l sigilezi sa nu iasa vapori de mercur,sa-l lustruiesti sa-l...si alea alea de parca-l punem pe perete si ne uitam la el.Aceasta obturatii v-or fi supuse unor forte foarte mari ,abrazii(in urma carora se elimina vapori de mercur ,care se pot masura cu aparate speciale),dilatari ,contractari(mercurul era folosit la termometre si poti vedea cu ochiul liber ce dilatare are la schimbarea temperaturii).Mediul din gura este lichid ,deci exista ioni de Hg.
Sant studii facute, dar ei considera ca un om care are amalgam in gura si are 4-5 microgr Hg/u in urina este ok si numai daca ar depasi 30 si ceva atunci nu este bine.Ca se elimina mercur prin urina toata lumea e de acord i nu insa si asupra limitei considerata periculoasa .Ce e mai grav este ca aceste studii se fac pe oameni.
Si inca ceva ,daca dupa ce mi-a pus medicu amalgam eu vin si-i arat analizele ca am mercur in urina (inainte nu am a avut deloc) si el incepe sa-mi puna ce legatura chimica covalenta puternica are mercurul si ca nu are cum sa fie de la amalgam,ca este imposibil si ca este normal am Hg,toata lumea are cum crezi ca as reactiona?
Ati considera important sa va implicati si voi oarecum in aflarea adevarului ,sa trimiteti pacientii la analize de Hg in urina inainte de a le pune amalgam si dupa?Tu faci 3 pacientialtu 2 si tot asa(daca oricum le puneti) si faceti voi o analiza si vedeti cu e si atunci ai un argument solid nu te bazezi doar pe alte studii si poti dormi linistit.

Stii ce e mai grav ca noi tinem aurul in banci si mercurul in gura...

Scuze daca v-am iritat putin,nu sunt eu in masura sa va dau sfaturi,nu am putut lasa ca intentiile voastre sincere si bune sa nu aiba un rezultat pe masura,asa am considerat ,scuze inca odata.

(ONLY)Pentru cei cu pregatire profesionala care inteleg diferenta intre diversele studii clinice.
palicari este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 17-11-12, 10:44   #61
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman
 
 
Avatar eugenol man
.
   
Default

Scuze ca am fost agresiv dar am avut o si "incarcata" sa ma exprim academic.

Recomand youtubul stiintific:
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

Citez:

Citat:
...Published relationships between the number of amalgam surfaces and urine levels are used to estimate the number of amalgam surfaces that would be required to produce the 30 micrograms/g creatinine urine mercury level stated by WHO to be associated with the most subtle, pre-clinical effects in the most sensitive individuals. From 450 to 530 amalgam surfaces would be required to produce the 30 micrograms/g creatinine urine mercury level for people without any excessive gum-chewing habits....
Asta inseamna ca iti trebuie 450-530 obturatii de amalgam clasa 1 sa atingi nivelul maxim admis zilnic (adica nivelul maxim la care este inca ok!)

Pt 4 obturatii inseamna ca ai 1% ...
Poti sa mai cauti studii inclusiv cu vaporii eliberati la indepartare (care btw este doar odata la fel si la pus) si daca ma ajuta memoria ajunge la 5 micrograme/g in ziua indepartarii !!!
Studiu pe grup de femei speriat de amalgam (evident cu compozite) si femei cu obturatii de amalgam. Cantitatea de mercur din urina mediana pt fiecare grup NU are variatii statistic relevant (Adica diferenta este dupa a doua zecimala!)

Mai bine sa ne ingrijoram de soya modifcata genetic si trecuta FARA studii in consum pentru ca e tot planta (nu!)
Reamintesc ca procesul de productie al acestei plante utilizeaza un pesticid ce omoara tot in afara de acea soya care a fost modificata genetic sa reziste acelui pesticid. Pesticidul este un derivat de agent Orange folosit in Vietnam pt a deforesta padurile sa nu mai aiba unde se ascunde localnicii.
Agent Orange se leaga de orice cu clorofila si omoara.
Soya modificata genetic este cea mai ieftina si se gaseste ca adaos in toate produsele derivate din carne, pateuri ...
Daca e aditiv nu sunt obligati sa scrie ca e modificata si desi in EU nu se poate cultiva se poate folosi (importa).

Porumb modificat genetic, initium (tot pesticid) in Romania in paine si legume.
Scuze de offtopic, ma duc sa dau foc amalgamatorului
PS Eu am obturatii de amalgam din copilarie in gura si altele puse mai recent. Am trecut de 4 ...
__________________
M. Sebastian Neatu (Area Sales Rep. Dentsply Romania, Bulgaria)
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 11-02-13, 13:23   #62
Ucenic
Tehnician Dentar
ajutor de incepator
 
 
Avatar palicari
.
   
Default

Mercury exposure from dental amalgam fillings: absorbed dose and the potential for adverse health effects.
Mackert JR Jr, Berglund A.
Source

Medical College of Georgia, Augusta 30912-1260, USA.
Abstract

This review examines the question of whether adverse health effects are attributable to amalgam-derived mercury. The issue of absorbed dose of mercury from amalgam is addressed first. The use of intra-oral Hg vapor measurements to estimate daily uptake must take into account the differences between the collection volume and flow rate of the measuring instrument and the inspiratory volume and flow rate of air through the mouth during inhalation of a single breath. Failure to account for these differences will result in substantial overestimation of the absorbed dose. Other factors that must be considered when making estimates of Hg uptake from amalgam include the accurate measurement of baseline (unstimulated) mercury release rates and the greater stimulation of Hg release afforded by chewing gum relative to ordinary food. The measured levels of amalgam-derived mercury in brain, blood, and urine are shown to be consistent with low absorbed doses (1-3 micrograms/day). Published relationships between the number of amalgam surfaces and urine levels are used to estimate the number of amalgam surfaces that would be required to produce the 30 micrograms/g creatinine urine mercury level stated by WHO to be associated with the most subtle, pre-clinical effects in the most sensitive individuals. From 450 to 530 amalgam surfaces would be required to produce the 30 micrograms/g creatinine urine mercury level for people without any excessive gum-chewing habits. The potential for adverse health effects and for improvement in health following amalgam removal is also addressed. Finally, the issue of whether any material can ever be completely exonerated of claims of producing adverse health effects is considered.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=6117

Am pus tot textul ca sa stim despre ce vorbim:
1.Vaporii de Hg se elimina mai mult la mestecarea gumei(de mestecat)decat la cea a alimentelor obisnuite,nu doar adata la pus si la scos .Problema la ei este cat de precis sa masoare acei vapori de Hg eliberati in timpul masticatiei.Apratul ala de masurat vaporii e o placuta pe care tu o bagi in gura pe suprafata plombei si mesteci pe ea si aparatul legat la acel sensor arata vaporii de Hg.Acuma ei vin si spun,da e adevarat ca se elimina vapori dar nu toti sant inhalati .Aparatul masoara concentratia de Hg dintr-un volum de aerul aflat in gura in momentul masticatiei dar mai intervine si inspiratia si expiratia ,plus ca depinde si de volumul de aer contaminat inspirat,adica daca inspiratia este mai profunda sau nu,in final ajung la concluzia ca cei care masoara asa ignora aceste date si ajung la concluzia gresita ca ne-am contamina cu Hg peste limita "legala" impusa sau stabilita tot de ei.Dupa care din volumul de aer contaminat inspirat se absoarbe doar o parte si nu in totalitate....cam asta spun ei mai sus.Nu vi se pare putin ciudata exlicatia asta a lor,stai linistit ca nu mori din asta putin ciudata?
2.Vreau sa va mai atrag atentia ca pe timpul lui Mihai Eminescu tratarea dementei "oficial" si "legal" se facea cu injectii de mercur Hg,si asta nu de mine sau altcineva ci de medici,"doftori".Mercurul se mai depune si in creer(mintea taraneste) daca observati bine in publicatia de mai sus,pe ala e mai greu de masurat,numai dupa ce ti se canta prohodul se mai poate masura,daca mai intereseaza pe cineva.
3.Mercurul ajunge si in sange,iar cum bine stim sangele iriga tot corpul si in concluzie masurarea Hg din urina mi se pare un siretlic la care recurg unii "savanti " pentru a justifica prezenta acestui produs nociv pentru oameni pe piata.

Concluzia finala de la articolul mentionat pe care va bazati ,si anume daca un produs poate fi exonerat de potentialele efecte nocive lasa loc de interpretari si nici de cum nu intareste ce spuneti dumneavoastra.
palicari este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 11-02-13, 22:03   #63
Initiat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar madag
.
   
Default

Citat:
Publicat initial de Dentamax View Post
Nu mai avem unde sa le punem nimic, oricum.
In decembrie, anul trecut, a fost un incendiu mare si micutul cabinet pe care l-au amenajat, acum e un soi de depozit pentru ce au avut ei nevoie acolo.
adica nu mai este nimic din ceea ce s-a strans cu asa de mare efort??nu mai functioneaza deloc cabinetul??
madag este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 11-02-13, 22:32   #64
Avansat
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar Dentamax
.
   
Default

Din pacate, nu.
Trebuie un medic sa se poata infiinta un CMI, autorizatii, etc, plus reluarea spatiului, cand vor reusi sa elibereze tot ce-i acolo. Astept sa treaca un pic vremea asta scarboasa sa mai dau o fuga sa vad ce mai e p-acolo.
madag a multumit.
Dentamax este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 13-02-13, 18:23   #65
Ucenic
Tehnician Dentar
ajutor de incepator
 
 
Avatar palicari
.
   
Default

Cu riscul de a fi off-topic (daca doriti il puteti muta la amalgam)postez acest link care contine mai multe date despre metilul de mercur substanta foarte toxica care poate fi sintetizata de bacteriile anaerobe (prezente si cavitatea orala) si despre vaporii de mercur eliberati in procesul de masticatie.

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
palicari este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 14-02-13, 14:18   #66
Ucenic
Tehnician Dentar
ajutor de incepator
 
 
Avatar palicari
.
   
Default

IAOMT-International Academy of oral medcine and toxicology Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
palicari este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-02-13, 08:25   #67
Initiat
Medic Dentist
tks
 
 
Avatar dzStom
.
+2 (+2/-0)     
Default

In luna martie să vă alăturaţi Aradului în organizarea unei ZILE DE DOLIU NAŢIONAL în memoria celor peste 20.000.000 de prunci care nu au ajuns să se nască. Sângele lor strigă şi noi trebuie să fim vocea care se aude!
In ziua de 22 martie 2013 cine vrea sa se implice e rugat să poarte panglica de doliu la rever sau pe braţ
în memoria celor ce nu au apucat să FIE. La birou, la şcoală, pe stradă sau la piaţă, pe tot parcursul zilei de 22 martie 2013 acest mic semn de doliu, pe de o parte în semn de aducere aminte, pe de altă parte în semn de mărturisire. Atunci când colegii sau cunoscuţii ne vor întreba ce s-a întâmplat, cine a murit, vom putea spune:"Copiii noştri, fraţii, surorile noastre, verişorii sau unchii sau mătuşile, prietenii pe care ar fi trebuit să îi avem, soţii sau, poate soţiile noastre. Cam 20.000.000 de copiii mi-au murit mie şi ţie!"
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=6117
În felul acesta, poate, mai tresare ceva şi în sufletele celor din jur.Link [Necesita inregistrare pentru acces.]eugenol man, madag si palicari au multumit.
__________________
.
dzStom este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 24-06-13, 16:01   #68
Ucenic Sef
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar stomic
.
+3 (+3/-0)     
Default

Dragi colegi, NU VA PANICATI !!! Cladirea in care a fost infiintat cabinetul nu a fost cea afectata de foc!!! Dispensarul medical si acum este in picioare neatins de nici o scanteie.
Toate dotarile, materialele si instrumentarul care a fost adunat pentru acest proiect sunt acolo !!!
Unitul dentar s-a stricat intre timp, nu stiu din ce cauza dar a fost inlocuit cu alt unit. Saptamana trecuta a fost un tehnician care a facut ultimele verificari ale unitului, totul este functional. Daca doreste cineva sa se implice in acest proiect ar fi bine ca inainte sa se apuce de treaba sa treaca odata pe acolo sa vada daca ii lipseste ceva.
Cateva poze facute duminica 23.06.2013
pentru alte informatii aveti datele mele de contact, nu ezitati!
Imaginile atasate
Felul fisierului: jpg IMG_2773.JPG (78,2 KB, 10 vizualizari)
Felul fisierului: jpg IMG_2774.JPG (95,2 KB, 12 vizualizari)
Felul fisierului: jpg IMG_2776.JPG (93,2 KB, 10 vizualizari)
Dentamax, palicari si dentist4u au multumit.
__________________
Dr.Cerbanic Vasile
stomic este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 26-06-13, 16:22   #69
Ucenic Sef
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar stomic
.
   
Default 13.07.2013 plecare in vizita la valea plopului

Daca exista doritori, contactati-ma sa ne organizam pentru plecare la valea plopului, tabara de copii.
o sa mai urmeze poze
__________________
Dr.Cerbanic Vasile
stomic este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-07-13, 17:42   #70
Ucenic Sef
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar stomic
.
+1 (+1/-0)     
Default o poza, mai mult decat o mie de cuvinte

Pe scurt, avem instrumentar suficient , trebuie sterilizat si gata.
Materialele sunt destule doar ca sunt expirate
Unitul functioneaza.Cei care vor sa se apuce de munca acolo de placere ar trebui sa mearga intai pana acolo si sa aranjeze un pic instrumentarul si materialele.Momentan se amenajeaza un alt spatiu unde o sa fie mutat cabinetul...un spatiu mai mare si mai luminos.
Cateva poze:
Imaginile atasate
Felul fisierului: jpg 20130713_100622.jpg (433,8 KB, 3 vizualizari)
Felul fisierului: jpg 20130713_100747.jpg (433,2 KB, 3 vizualizari)
Felul fisierului: jpg 20130713_102219.jpg (334,0 KB, 3 vizualizari)
Felul fisierului: jpg 20130713_102240.jpg (492,2 KB, 4 vizualizari)
Felul fisierului: jpg 20130713_102300.jpg (422,1 KB, 3 vizualizari)
Felul fisierului: jpg 20130713_102315.jpg (262,2 KB, 3 vizualizari)
Felul fisierului: jpg 20130713_102329.jpg (324,4 KB, 4 vizualizari)
__________________
Dr.Cerbanic Vasile
stomic este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 15-07-13, 19:37   #71
Ucenic Sef
Medic Dentist
Fara status.
 
 
Avatar stomic
.
   
Default

Pentru asta facem voluntariat!
Imaginile atasate
Felul fisierului: jpg 20130713_103213.jpg (532,7 KB, 3 vizualizari)
Felul fisierului: jpg 20130713_103315.jpg (513,0 KB, 2 vizualizari)
Felul fisierului: jpg 20130713_102633.jpg (502,2 KB, 4 vizualizari)
Felul fisierului: jpg 20130713_121050.jpg (526,6 KB, 3 vizualizari)
Felul fisierului: jpg 20130713_121102.jpg (494,9 KB, 4 vizualizari)
Felul fisierului: jpg 20130713_103725.jpg (511,9 KB, 4 vizualizari)
__________________
Dr.Cerbanic Vasile
stomic este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
.., ..., activitati, afara, ajutor, atasez, atentie, buna, cabi, cabinet, calcul, camerei, consumabile, copii, data, feb, felicitari, idei, iga, initiativa, instrumentar, lista, lucrurile, materiale, medicii, merge, mobilier, necesare, necesitate, prima, primul, salut, taxa

Uneltele subiectului


Subiecte similare
Subiect Scris de Forum Raspunsuri Ultimul mesaj
Asistenta "calificata" sau..."studenti"???? eliza_denisa Asistenta noastra 33 07-02-15 01:41
"Ca" vs "clorhexidina" vs "amestec intre ele" Cosminf Endodontie 40 09-02-14 02:13
Curs endodontie practica "State of the Art", Bucuresti 24-25 octombrie 2008 dentaleducation Perfectionare 0 22-09-08 16:49
reactie dupä cursul "modulul 3" - proteza scheletata (sibiu) coca ion Protetica 2 15-04-08 21:22


Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (11:04) timp.

Alegeti schema de culori preferata:

Powered by dentists®
Copyright ©2006 - 2020.
eugenol.ro este marca inregistrata |Ad Management plugin by RedTyger


SEO by vBSEO