Inregistrare Asigurari online +
.
Rosia Montana
 eugenol.ro    

Chiar ma gandeam cat o sa mai fie liber internetul?

discutie din eugenol.ro : Link [ Necesita inregistrare pentru acces. ]...

Reveniti   eugenol.ro > Zona de relaxare > Relaxare > Activitati civice
Ati uitat parola? Inregistrare

E-Band on tour: We rock out your teeth 2 Iunie - Bucuresti
Like Tree9Multumiri
  • 1 Scris de eugenol man
  • 1 Scris de Cristi_N
  • 1 Scris de radualionte
  • 5 Scris de Cosminf
  • 1 Scris de aurelian

Raspunde

LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 02-05-10, 23:20   #1
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.

Default Chiar ma gandeam cat o sa mai fie liber internetul?

Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
eugenol man este offline  
Raspundeti cu citat
.
Vechi 02-05-10, 23:23   #2
Mare Maestru
Medic Dentist
Fara status, ce nu pricepi?!

.

multa vreme. daca mai inchid cate ceva pe ici pe colo nu iseamna sfarsit.
.
Vechi 02-05-10, 23:25   #3
Maestru
Medic Dentist
Fara status.

.

man.. si cum hotaraste ca am luat muzica sau un fisier zip??? sau de unde stiu ca nu era o imagine de scris pe un dvd cu fix win xp???
aurelian este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 03-05-10, 10:38   #4
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.

Pai sunt 2 variante, ori o fac cu usurelul sau brusc in urma unui "atac terorist online" (de ce nu).
Cum din ce in ce mai multe se fac pe net, accesul la net va fi modul in care te controleaza. Nu faci frumos nu mai ai acces la net si ajungi sa nu mai fii cetatean.
Nu ca vad eu conspiratii peste tot dar parca e mai bine sa previi decat sa fie prea tarziu.
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 03-05-10, 13:05   #5
Avansat bine
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Man, si de ce o fi inceput deontologic cu comunitatea dintzoida? Sa fi avut lideri asa "avangardisti" si nu stiam? Sa fie oare dentistu' un biped asa evoluat?
Radu Tepordei este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 04-05-10, 01:53   #6
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.

Radu, cu un ciocan in mana vezi cuie peste tot.
Nu era vorba de dintologi ci in general.
.
Vechi 04-05-10, 10:03   #7
Initiat bine de tot
Tehnician Dentar
Fara status.

.

e o utopie. nici o data nu o sa se poata controla. cei mai buni vor fii tot timpul ijn "gherila"
cat despre o infrastructura necesara tinerii sub control....pot visa ei in continuare.
.
Vechi 19-04-11, 00:11   #8
Ucenic timid
Tehnician Dentar
ajutor de incepator

.
+2 (+2/-0)     

La noi exista un internet "dezordonat" care incepe sa se organizeze.In China exista un internet "controlat" deci cu unele restrictii,cel putin asa ni se spune.In unele tari din Africa internetul aproape ca nu exista.Totul depinde de cine conduce si ce urmareste.
O sa avem un interet liber daca cei care ne conduc doresc asta,acuma si notiunea de liber e relativa,pentru chinezi cu toate restrictiile de la ei poate-l considera liber,deci depinde si de noi .
palicari este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 21-01-12, 11:38   #9
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.
+2 (+2/-0)     

INTERNETS, 18th of January 2012.
PRESS RELEASE, FOR IMMEDIATE RELEASE.

Over a century ago Thomas Edison got the patent for a device which would "do for the eye what the phonograph does for
the ear". He called it the Kinetoscope. He was not only amongst the first to record video, he was also the first person
to own the copyright to a motion picture.

Because of Edisons patents for the motion pictures it was close to financially impossible to create motion pictures
in the North american east coast. The movie studios therefor relocated to California, and founded what we today call
Hollywood. The reason was mostly because there was no patent.
There was also no copyright to speak of, so the studios could copy old stories and make movies out of them - like
Fantasia, one of Disneys biggest hits ever.

So, the whole basis of this industry, that today is screaming about losing control over immaterial rights, is that they
circumvented immaterial rights. They copied (or put in their terminology: "stole") other peoples creative works,
without paying for it. They did it in order to make a huge profit. Today, they're all successful and most of the
studios are on the Fortune 500 list of the richest companies in the world. Congratulations - it's all based on being
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/activitati-civice/10611-gandeam-liber-internetul/
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=10611
able to re-use other peoples creative works. And today they hold the rights to what other people create.
If you want to get something released, you have to abide to their rules. The ones they created after circumventing
other peoples rules.

The reason they are always complainting about "pirates" today is simple. We've done what they did. We circumvented the
rules they created and created our own. We crushed their monopoly by giving people something more efficient. We allow
people to have direct communication between eachother, circumventing the profitable middle man, that in some cases take
over 107% of the profits (yes, you pay to work for them).
It's all based on the fact that we're competition.
We've proven that their existance in their current form is no longer needed. We're just better than they are.

And the funny part is that our rules are very similar to the founding ideas of the USA. We fight for freedom of speech.
We see all people as equal. We believe that the public, not the elite, should rule the nation. We believe that laws
should be created to serve the public, not the rich corporations.

The Pirate Bay is truly an international community. The team is spread all over the globe - but we've stayed out of the
USA. We have Swedish roots and a swedish friend said this:
The word SOPA means "trash" in Swedish. The word PIPA means "a pipe" in Swedish. This is of course not a coincidence.
They want to make the internet inte a one way pipe, with them at the top, shoving trash through the pipe down to the
rest of us obedient consumers.
The public opinion on this matter is clear. Ask anyone on the street and you'll learn that noone wants to be fed with
trash. Why the US government want the american people to be fed with trash is beyond our imagination but we hope that
you will stop them, before we all drown.

SOPA can't do anything to stop TPB. Worst case we'll change top level domain from our current .org to one of the
hundreds of other names that we already also use. In countries where TPB is blocked, China and Saudi Arabia springs to
mind, they block hundreds of our domain names. And did it work? Not really.
To fix the "problem of piracy" one should go to the source of the problem. The entertainment industry say they're
creating "culture" but what they really do is stuff like selling overpriced plushy dolls and making 11 year old girls
become anorexic. Either from working in the factories that creates the dolls for basically no salary or by watching
movies and tv shows that make them think that they're fat.

In the great Sid Meiers computer game Civilization you can build Wonders of the world. One of the most powerful ones
is Hollywood. With that you control all culture and media in the world. Rupert Murdoch was happy with MySpace and had
no problems with their own piracy until it failed. Now he's complainting that Google is the biggest source of piracy
in the world - because he's jealous. He wants to retain his mind control over people and clearly you'd get a more
honest view of things on Wikipedia and Google than on Fox News.

Some facts (years, dates) are probably wrong in this press release. The reason is that we can't access this information
when Wikipedia is blacked out. Because of pressure from our failing competitors. We're sorry for that.

KLMircea i-a placut /a multumit.
.
Vechi 21-01-12, 13:35   #10
Maestru
Medic Stomatolog
Angry Birds: ~( `^´ )~

.

Ohhhhhhhh geniali ca si pana acum. Eu sunt fan Pirate Bay si DA (nu stiu daca e bine) dar ...... (intelegeti voi ce).

Eu gandesc asa: un film e creat cu 30 miloane de dolari (unele cu 100 dar rar) si au incasari de macar 30 milioane de dolari dar spre miliard si tot mai des depasesc miliardul - asta doar incasari - nu vorbim de publicitate, DVD-uri vandute, jocuri, jucarii, postere si altele...... E normal ca o diva sa primeasca un salariu de 30-40 milioane de dolari? Nu e destul 1-2-3 milioane de dolari? Chiar nu inteleg de ce trebuie sa fi mai bogat decat ai nevoie sa ai o casa cu 45 de camere si avion privat.... Daca ar avea bun simt si un bilet la film sau un DVD sau un download legal ar fi ieftine probabil ca ar castiga tot atat sau chiar mai mult, dar ei nu vor asta. Steve Jobes a facut revolutie in muzica si in modul in care ea se vinde si toata industria muzicala a fost extrem de panicata si neincrezatoare. Azi nu mai conteaza daca esti platit ca ti se difuzeaza clipul la Mtv ci conteaza mai mult vizionarea lui gratis si la o calitate din ce in ce mai buna, pe YouTube/VEVO si vedetele sunt tot bogate si se imbogatesc: vezi Lady Gaga si Katy Perry care sunt practic cele mai mari vedete din lumea muzicala din era NOUA. Toti spus ca industria de film, daca nu o sa aiba o atitudine similara, o sa piarda ingrozitor. Inca sunt pe val si in ultimii ani, incasarile unor filme au depasit miliardul dar o sa mai fie asa?

Cand caut ceva pe net (o poza de exemplu) sunt frustrat ca sunt multi care pretind drepturi de autor - multi necunoscuti. Ai nevoie de o poza cu Venetia si sunt miliarde pe net, unele incredibile, dar majoritatea cu drepturi de autor. Ce castiga din asta? Evident ca nimic pentru ca daca toate ar fi pe bani, fiind asa de multe rar e una care sa fie vanduta asa de bine ca sa castige proprietarul multi bani. Mai sunt multi care doresc doar sa fie mentionat autorul (vezi Creative Commons) si in rest ai dreptul sa faci ce vrei cu poza si GRATIS - eu am ales varianta asta pentru ca asa sunt unele poze care sunt de exemplu folosite de Wikipedia (vezi Istanbul varianta Olandeza, un exemplu) si le vede cineva, si nu sunt uitate intr-un colt de net. Mai mult, sunt oameni care le folosesc si castiga ceva din asta, foarte bine si ma bucur pentru ca si eu la randul meu pot sa ajung sa am nevoie de ceva si nu as vrea sa platesc mult. In plus, daca am nevoie de ceva grafica chiar nu mai caut lucruri gratis ci le cumpar de pe iStockphotos si nu ma stramb la pret pentru ca stiu cata munca e in spate - eu facand anumite lucruri - asa castig timp si am si un lucru platit de calitate.
Va rog sa va inscrieti si sa votati timbrul facut de mine pe pagina PostEurope. In ultimii ani doar UNGARIA a castigat. Votati Romania E usor, dureaza un minut. MULTUMESC!!! Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
KLMircea este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 22-01-12, 12:35   #11
Moderator eugenol
Tehnician Dentar
When I'm good, I'm very good.
When I'm bad I'm the best

.
+2 (+2/-0)     

Citat:
Publicat initial de KLMircea View Post
E normal ca o diva sa primeasca un salariu de 30-40 milioane de dolari?
da, consider absolut normal sa primeasca leafa pe care o merita. e stabilita in functie de succesul pe piata.

Citat:
Nu e destul 1-2-3 milioane de dolari?
nu! de ce ar fi daca poate obtine de 10 ori mai mult?

Citat:
Chiar nu inteleg de ce trebuie sa fi mai bogat decat ai nevoie sa ai o casa cu 45 de camere si avion privat...
daca isi permite, de ce nu? si daca are chef sa-si petreaca vacanta pe Luna, ai ceva impotriva?

Citat:
Daca ar avea bun simt si un bilet la film sau un DVD sau un download legal ar fi ieftine probabil ca ar castiga tot atat sau chiar mai mult
daca ar exista bun simt, nu s-ar mai uita unii in traista altora si n-ar mai comenta atat cand li se prezinta pretul. artistul ala atat considera ca merita munca lui. vrei sa-l asculti? platesti. nu vrei sa platesti ca e prea scump? n-ai decat sa asculti Salam.

poze din Venetia? le poti admira pe net. le vrei sa faci poster in sufragerie? mi se pare normal sa platesti. ca poate faci si un banner pt agentia ta de turism.
pentru ca fotograful ala a investit timp si bani sa faca poza si el din asta traieste.

drepturile de autor asta protejeaza in primul rand. iar pirateria va merge oricum.
bolodoctoru i-a placut /a multumit.

Cristi_N este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 22-01-12, 12:40   #12
Maestru
Medic Stomatolog

.
-1 (+0/-1)     

Nu ai inteles nimic. Esti exact ca cei care au fost contra cand Steve Jobes a lansat iTunes. Nu a spus nimeni sa nu platesti ci sa platesti dar mai putin. Am spus ca nu e cazul ca un NIMENI sa isi puna pozele cu drept de autor sa nu le foloseasca nimeni - de exemplu (ca sa nu existe vorbe) ma refer la mine - eu sunt un nimeni in lumea fotografiei - am cateva poze reusite si sunt pe Wikipedia - care dupa cum sti e gratis si nu as vrea sa fie controlata ca internetul in China si sa fie fara poze ca toti NIMENII o sa ceara bani. Acesti NIMENI care cer bani nici nu castiga, nici nu devin celebrii, nimic.... ca sunt ffffff multi NIMENI pe internet.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=10611

Drepturile de autor sunt un lucru relativ nou si poate ca e invechit - te-ai gandit la asta? Lumea e in pragul unei schimbari radicale (din toate punctele de vedere: de la politica la bani la televiziune la orice). Am si spus mai sus exemplu cu Lady Gaga si Katy Perry care castiga mai multi bani ca oricine lasand gratis sa asculti si sa vizionezi videoclipurile, chiar in calitate HD, pe internet. Mai dau un exemplu de celebritate care a ajuns sus datorita interentului si continua sa fie acolo tot ca stie sa-l foloseasca in avantajul lui: Justin Bieber.

Si citeste manifestul suedezilor de la Pirate Bay. Se pare ca in Suedia au fost crescuti altfel de vad lucrurile cu totul altfel. Democratia, drepturile de autor, dosarele secrete (Wikileaks)...........................

Am mai spus ceva: filmele au niste incasari uriase si tot mai mari (tot mai multe depasesc pragul de 1 miliard) cu toata pirateria existenta. Daca vinzi produsul altfel (gen iTunes sau YouTube sau Amazon) la preturi mici e posibil ca incasarile sa se tripleze - chiar cred ca e posibil si momentul e aproape doar ca trebuie sa aiba curajul un producator sa faca ceva si atunci o sa aiba incasari de 5-6 miliarde si nu de 2 ca Avatar.
Va rog sa va inscrieti si sa votati timbrul facut de mine pe pagina PostEurope. In ultimii ani doar UNGARIA a castigat. Votati Romania E usor, dureaza un minut. MULTUMESC!!! Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
.
Vechi 23-01-12, 11:38   #13
Moderator eugenol
Tehnician Dentar

.
+2 (+2/-0)     

Citat:
Nu a spus nimeni sa nu platesti ci sa platesti dar mai putin
lol, exact asta am inteles. e un curent de opinie care afecteaza multe domenii. cred ca tu faci o confuzie intre cei care creaza ceva din pasiune ca tine si cei care traiesc efectiv din astfel de activitati si pentru care arta reprezinta singura sursa de venit.

dar!
este dreptul inalienabil al acelui autor necunoscut (un "nimeni" mi se pare cam agresiv) sa ceara cat vrea pentru o poza sau o melodie. si este treaba si problema lui daca se vinde sau nu. dupa cum e treaba lui daca o lasa la liber. imi permit sa spun ca nimeni altcineva nu are nici un drept sa hotarasca asta in afara in afara autorului. restul e can-can-ul economiei de piata.

mi se pare normal sa existe ceva care sa protejeze interesele financiare ale celor care doresc sa obtina bani din vanzarea unor astfel de "produse" grafice si audio, care pot fi digitalizate.

pe vremuri, daca vroiai sa asculti Maria Tanase sau Cliff Richard, te duceai, cumparai discul/banda si-l puneai la pick-up/magnetofon. nu aveai de unde sa le iei din alta parte. autorii isi luau procent din incasari. Lucia Pisso, Nina Arbore, Rodica Lazar isi vindeau tablourile si din asta traiau. si nu o duceau prea stralucit. pirateria exista si acum 500 de ani, desi eu as aprecia si o copie: falsificatorul trebuie sa fie un artist foarte bun sa copieze cu fidelitate un tablou.
arta fotografica avea la baza o tehnologie mult mai simpla, ceea ce solicita mai mult atentia autorului: nu numai alegerea luminii si reglarea aparatului, dar si expunerea hartiei, concentratia revelatorului si a fixativului conta. si nu oricine se descurca sa faca o fotografie reusita cu metodele alea rudimentare.
acum orice poza poate fi editata in photoshop. iti trebuie doar rabdare si ceva simt artistic. cu siguranta nu mai ai nevoie de camera obscura.

cu mult timp inainte nu aveai cum sa obtii toate astea decat de la autor. odata cu suportul magnetic, a aparut si pirateria nesimtita: magnetofoanele cu cabluri modificare pt a inregistra unul de la altul, dublu-radio-casetofoanele care puteau multiplica orice caseta, mai nou copy/paste/download. nu mai trebuie sa fii artist sa reproduci ceva. trebuie sa stii sa dai doua clickuri.

principiul e simplu: am batut drumul pana in Indonezia, am facut o poza unui templu, consider a iesit superb si vreau sa o vand pe 10.000 de euro fiindca ar fi foarte interesanta ca fototapet pe peretele unui restaurant cu specific indonezian sau pentru o actiune de marketing in urma careia se pot scoate bani grei.
nu vrei sa paltesti? nici o problema, du-te in indonezia, asteapta rasaritul, spera sa nu ploua in ziua aia si sa vina un nor exact acolo exact atunci si fa-ti singur o poza identica.

.
Vechi 23-01-12, 11:51   #14
Maestru
Medic Stomatolog

.

Pe cat de multa dreptate ai iti spun ca Steve Jobes de aia a fost geniu si miliardar si noi nu. Pentru ca el e vizionar. Pentru ca el a umblat din usa in usa, la producatori, artisti (putin aveau acces la Dr. Dre sau U2), la casele de discuri,..... ca sa-i convinga exact de contrariul a ceea ce sustii tu: mai bine vine o melodie cu 1$ pentru ca asa incasarile tuturor cresc enorm. Mtv a schimbat lumea in anii '80 si a devenit principalul jucator si cel care dicta ce se vinde si ce nu in lumea muzicala - acum Mtv transmite reality show-uri si asta se datoreaza revolutiei lui Jobs. Urmatorul pas in revolutia asta? Am spus deja Google/YouTube.

La fel a fost si controversa cu cartile electronice si Amazon (alti geniali) a facut cea mai tare carte electronica care pana la urma s-a impus asa cum a fost si in cazul iPodului. Azi, majoritatea au Kindle si restul sunt cu multi pasi inapoi si Amazon vinde carti mult mai ieftin in format digital si incasarile sunt fabuloase.

iStockphotos a facut si el o revolutie in lumea foto si a graficii si poti sa vinzi acolo arta si sa fi gasit si sa fie ieftina vanduta la multi. Flickr a promovat drepturile de autor prin care doar NUMELE este cel ce devine celebru si ca in cazul YouTube daca ai nume celebru vin si bani => poti sa lasi o poza gratis dar sa fie folosita cu numele tau.

Sa vedem ce ofera viitorul in alte domenii: de exemplu filmul si alte arte.
.
Vechi 23-01-12, 12:00   #15
Moderator eugenol
Tehnician Dentar

.
+1 (+1/-0)     

da, dar amesteci 2 lucruri complet diferite:

dreptul autorului de a pretinde bani pentru creatia lui, drept care trebuie protejat;
managementul vanzarii acelei creatii.

si jukebox, formatia care canta la Cronica Carcotasilor au inceput cu zdranga zdranga ad-hoc in pub-uri, la masa, pana i-a vazut unul si le-a propus sa mai vina. apoi au cantat in Coyote Ugly, concert in fiecare sambata si au fost remarcati de Gainusa.
puteau sa se dea pretiosi de prima data si sa ceara o caruta de bani la prima invitatie de a sustine un concert. dar asta e management.

.
Vechi 28-01-12, 09:35   #16
Maestru
Medic Dentist
Fara status.

.

.
Vechi 31-01-12, 08:23   #17
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go

.

A aparut si o petitie anti-ACTA si ar fi bine s-o semnam daca dorim ca Internetul sa ramana liber de constrangeri:
Cosminf i-a placut /a multumit.
Vechi 31-01-12, 10:43   #18
Maestru
Medic Stomatolog

.

Dupa ce s-a intamplat in America unde un gigant (Google) a amenintat, s-ar putea ca discutiile secrete de 6 ani incoace sa fie totusi in avantajul libertatii. Si Wikipedia are influenta dar Google e un gigant. Pentru Google e important si YouTube care le apartine si care probabil ar muri. Nu stiu parerea Facebook care traieste din informatie, de multe ori piratata.
.
Vechi 02-02-12, 12:46   #19
Moderator eugenol
Medic Stomatolog
come & go

.

Un filmulet instructiv-educativ:
Vechi 05-02-12, 09:45   #20
Maestru
Medic Stomatolog

.

Mi-am tot batut gura ca ACTA nu are legatura doar cu incalcarea drepturilor ci si cu lipsa de bun simt a vedetelor extrem de bogate si de bine platite, exagerat - dar nu o sa mai scriu iar ce am scris ci o sa-i spun lui Cristi ca sunt si altii de aceeasi parere cu mine si asa este: Vezi de la CreativeMonkeyz 3lar ACTA: Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

Faza cu tricoul Iron Maiden e geniala - la asta ma refeream - sume exorbitante pentru orice.
.
Vechi 07-02-12, 23:21   #21
Avansat bine de tot
Medic Dentist
Fara status.

.
+2 (+2/-0)     

The Pirate Bay:
Imaginile atasate
Felul fisierului: jpg opblack.jpg (61,5 KB, 15 vizualizari)
eugenol man, radualionte, KLMircea si altor 2 le-a placut / au multumit.
Cosminf este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 11-02-12, 20:35   #22
Maestru
Medic Dentist
Fara status.

.

mah frate.. bulgarii astia ne facura si la protest pe gaze de sist reusit interzicerea, ete ca ne fac si la internet Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

cum naiba de in statistici ii facem noi la economie??
Cristi_N i-a placut /a multumit.
.
Vechi 18-02-12, 15:55   #23
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.

The Copyright Lobby Absolutely Loves Child Pornography

“Child pornography is great,” the man said enthusiastically. “Politicians do not understand file sharing, but they understand child pornography, and they want to filter that to score points with the public. Once we get them to filter child pornography, we can get them to extend the block to file sharing.”

....
But more emotionally, we turn to a German group named Mogis. It is a support group for adult people who were abused as children, and is the only one of its kind. They are very outspoken and adamant on the issue of censoring child pornography.

Censorship hides the problem and causes more children to be abused, they say.Don’t close your eyes, but see reality and act on it.As hard as it is to force oneself to be confronted emotionally with this statement, it is rationally understandable that a problem can’t be addressed by hiding it. One of their slogans is “Crimes should be punished and not hidden”.
...

The conclusion is as unpleasant as it is inevitable.The copyright industry lobby is actively trying to hide egregious crimes against children, obviously not because they care about the children, but because the resulting censorship mechanism can be a benefit to their business if they manage to broaden the censorship in the next stage.All this in defense of their lucrative monopoly that starves the public of culture.

Restul articolului aici: Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
2010, acces, ciocan, con, cuie, dvd, ebay, fisier, fix, frumos, gandeam, general, hotaraste, iga, imagine, interne, internetul, liber, line, mana, modul, online, site, terorist, torrent, uk

Uneltele subiectului

Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (04:51) timp.

Alegeti schema de culori preferata: