Inregistrare Asigurari online +
.
Rosia Montana
 eugenol.ro    

jumate comunist, jumate capitalist

discutie din eugenol.ro : NoNews: Moartea pasiunii, în chiloţi noi de Lelia Munteanu şi Adrian Cercelescu | marti, 20:35 Link [ Necesita inregistrare ...

Reveniti   eugenol.ro > Zona de relaxare > Relaxare > Activitati civice
Ati uitat parola? Inregistrare

E-Band on tour: We rock out your teeth 2 Iunie - Bucuresti
Like Tree12Multumiri
  • 7 Scris de drdream
  • 1 Scris de annyroc
  • 1 Scris de eugenol man
  • 1 Scris de eugenol man
  • 1 Scris de eugenol man
  • 1 Scris de subsonique

Raspunde

LinkBack Uneltele subiectului
Vechi 05-03-10, 23:45   #1
Mare Maestru
Medic Stomatolog
dreamy'

.

Default jumate comunist, jumate capitalist

NoNews: Moartea pasiunii, în chiloţi noi

de Lelia Munteanu şi Adrian Cercelescu | marti, 20:35 Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
NoNews
04.02.2010, 18.00
publicitate

Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/activitati-civice/10112-jumate-comunist-jumate-capitalist/

Cred că de doi ani nu mi-am mai speriat copiii şi vecinii strigand GOOOOOL! în stil sud-american, la un meci de fotbal al naţionalei. Ultimul răcnet l-am dat când a înscris Mutu cu italienii, la Euro, după care mucles - că doar nu m-am tâmpit să urlu când deschidem scoru cu Insulele Feroe. Mă, şi ce suflet puneam când jucau băieţii. Cum mă mai dopam cu titluri din ziare. Acum ori niciodată, Pă iei!, 17,5 ore până la meciul secolului, Azi facem istorie. După care mi-am luat seama: ce dracu, sunt prostu lor? Adică io, ca suporter, intru în cantonament cu o săptămână înainte, nu ating berea, şpriţul sau oricea altă substanţă de îngrăşat ca să fiu în formă maximă când îmi transport prietenii în Piaţa Universităţii - şi în timpul ăsta fotbaliştii şi-o trag în freză şi exersează scheme imposibile cu bagaboantele? Gata! Îmi agăţ telecomenzile în cui.
Moartea pasiunii nu s-a produs fulgerător, dar erau semne clare că dragostea se degradează. Mi s-a întâmplat să aţipesc odată în plină dominare tactică la mijlocul terenului. Bă, şi nu mă simţisem deloc obosit. Dar, de prin minutul 15-aşa, mă uitam cum pli-iimbă ai noştri mingea şi parcă îmi legănau un ceas d'ala de buzunar în faţa ochilor. La un meci capital de calificare, m-am surprins schimbând canalele ca să văd niţică acţiune la o partidă de snooker. În ultima vreme, celebrele mele zbierete care îmi împinseseră faima dincolo de zidurile blocului au fost înlocuite cu un eh! - la golurile lor şi hm! - la ale noastre. Aseară am zis eh! de doo ori şi ăsta a fost tot meciul. Băieţii de la ProSport au rezumat splendid omorul pe care l-am luat de la Israel: Link [Necesita inregistrare pentru acces.].
Mă uitam de dimineaţă pe ştiri şi-am văzut că ni s-au întors olimpicii de la Vancouver. Unii mulţumiţi că au ieşit pe locul 10 la biatlon, alţii surprinşi plăcut că au fost pe 11 la bob şi tot aşa până la ăia de ieşiseră pe locul 85 - satisfăcuţi că au putut admira peisajul canadian de la Start până la Finish. Şi am făcut comparaţia cu fotbaliştii: şi ăştia fără o medalie la viaţa lor, şi ăştia mulţumiţi că fac mişcare în aer liber. După care am extins analiza şi-am constatat următoarele. La fotbal, ocupăm locul 36 pe naţiuni (după Honduras), adică stăm ceva mai bine decât la schi fond (locul 37) şi mai prost decât la schi acrobatic (locul 33). N-o să intru acum în banalităţi şi meschinării - că cât câştigă unu care sare cu schiurile şi cât ridică unu care ratează săritura la cap. Doar atâta zic: ăstora de ne-au adus mai rău decât Hondurasul le face statul stadion de 200 de milioane de euroi, la Bucureşti. Iar ei, ca să pună capăt rezultatelor tragice din meciurile în care ne reprezintă, nu găsesc altceva de schimbat decât culoarea chiloţilor? (Adrian Cercelescu)
02.02.2010, 19.10 Pentru cei care pot privi cu respect o roată de caşcaval
Pot demonstra cu calendarul în faţă că în momentul ăsta sunt fix românul imparţial: juma de viaţă am trăit în comunism - jumate în capitalim. Ce-mi plăcea în comunism? Că aveam dooj de ani, desigur. Cu ăştilalţi îmi place că sunt în viaţă, puţin sub clasa de mijloc (m-am declasat singur, după ce Geoană s-a declarat mijlociu), iar dacă mă apucă damblaua mă sui şi mâine în avionul de Paris, dând dracu banii de întreţinere pe februarie.
De ce bat câmpii în halu ăsta? Pentru că mă uitam ce înjurături mi-am luat pentru un text din week-end - despre coada de inaugurare a mall-ului din Berceni şi umbra lui Ceaşcă bântuind prin templul consumerismului, laolaltă cu viii. Domne, poate că meleul ăla semăna cu o coadă de australieni, nemţi sau americani, nu zic nu, dar mie mi s-a părut că seamăna cu ce-a fost odată. Şi cine a apucat vremurile alea a răms cu oarece sechele de care n-o să scape niciodată. E! despre astea aş vrea să vă şi zic.
Eu, ca imparţial, mi-am făcut inventarul reflexelor din jumatea comunistă. De exemplu, o să-mi placă toată viaţa bomboanele Tic-Tac şi maşinile Renault. N-ai cum să-mi scoţi din cap chestiile alea mentolate, din moment ce prin '970 toamna am făcut grevă în shop, pentru ele. Copilul-eu nu pricepea cum se poate să n-avem treij de cenţi să le cumpărăm şi nici nu vedeam legătura dintre valută şi puşcărie. Bag aliniat ca să zic de maşini.
Când le-am spus în '91 unor francezi de-o vârstă cu mine că Dacia e la bază R12, au luat o pauză de râs, după care mi-au zis: "Nu face Renault aşa ceva". Ei nici n-apucaseră modelul - eu îl avusesem tot timpul ca reper de calitate, pomenit sub forma "alea, primele, cu piese franţuzeşti". Am condus de atunci (la teste) tot felul de maşini şi toate mi-au plăcut. Dar când o să-mi schimb Loganul, îmi iau cel mai tare Renault pe care mi-l permit, ca să-mi tratez frustrarea primilor douăj de ani.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=10112
Ca scrib, am rămas cu două mărci preferate: Bic-ul de bază, ăla transparent, şi Parker. Cred că pe vremuri se mai răsturna câte un vapor cu pixuri prin rada Constanţei şi aşa ajungeau şi la noi. Primul - ca o dovadă că s-au inventat şi mine care nu curg, al doilea - că există şi pixuri din fier. Vreau să-mi fac o mare plăcere cu un leu jumate? Îmi iau un Bic transparent. Mai zic de ceasuri şi-am încheiat, că prea mă'ntind la reclamă. Din prima leafă mi-am tras un Casio sport şi-mi venea să le arăt la toţi că e antiacvatic. Păi, după ce mi se înecaseră 'jde ceasuri ruseşti...
Revenind. Sechelele comunismului explică multe, nu numai coada de oameni. Explică, de exemplu, şi coada de maşini. Când generaţia ta a mers juma de viaţă numai pe scara autobuzelor ITB-iste, îţi cam vine să dai cu primarul de pământ când zice că treaba lui e transportul în comun, nu maşina ta mică. Sigur că ştiu cât de important şi made in Vest e tramvaiul, dar fă-mi şi mie pârtie, că sunt supravieţuitor de pe linia 318 şi mi-a ajuns. Sunt uşor zguduit, ca veteranii din Vietnam. Sunt d'ăla care îşi aminteşte primul non-Cico băut imediat după Revoluţie, ca pe prima zi de şcoală. Sunt d'ăla care poate privi cu respect o roată de caşcaval, din tonele lăţite în hypermarket. Şi uneori îmi mai sclipesc ochii când văd bogăţie de gumă de mestecat, lângă casele de marcaj. (Adrian Cercelescu)
28.02.2010, 20.50
Ne-am adunat aici, ca hoţu cu miliţianu sau invers - (unul scrie, celălalt citeşte) - ca să nu fim despărţiţi.
Măcar ştim precis ce n-o să facem: gazetărie, politică şi grătare. O să facem haute couture literar şi artistic. Ca să ne râdem în scop de amuzament. Dar vom vărsa şi o lacrimă, pentru orice eventualitate.
Atâta ambiţie avem: să scriem două romane, câte unul de căciulă. Fiindcă singuri n-am fost în stare, încercăm asistaţi. De voi. Adică aşa: inventăm personajul principal. El se duce la servici. Nu vă place - îl deturnăm spre cârciumă. Plasăm acţiunea în secolul XVIII. Vi se pare că nu e bine - o tragem spre ziua de azi, între orele 8-16.
În timpul liber jucăm GO. De patru mii de ani încoace nu s-a inventat altceva mai pur şi simplu.
Dacă - presupunând prin absurd - ni se întâmplă să citim ceva, ne rupem în citate. Exemplu: "Doar un singur lucru contează! a repetat toată viaţa marele maestru zen. Dar n-a spus niciodată care".
Avem şi doi colaboratori-trăznet, o să-i cunoaşteţi la momentul potrivit. Ăla în care respectivii o să vrea să ne ia jucăriile. Mister şi suspans. Nu spunem mai mult.
Norocul nostru e că habar n-avem încotro ne îndreptăm. Doar lucrăm fără fişa postului. Dar când o să fim în pană de idei băgăm mira. Sau poze. Sau muzică. Sau cântăm noi.
robbycarlos, augustin, daniii si altor 4 le-a placut / au multumit.
drdream este offline  
Raspundeti cu citat
.
Vechi 06-03-10, 11:26   #2
Maestru
MD Endodont
Fara status.

.

Super tare, lectura ideala pt sambata dimineata la cafea !

Thanks mister !
Vechi 15-10-10, 22:58   #3
Avansat
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+1 (+1/-0)     
Default miracolul chinezesc ..

Am cumparat un termoplonjon .
Format din :stecher ,cablu electric vreo 30 cm ,un surub ,2 capace plastic ,o rezistenta 500 w !
Totul costa intr-un magazin (nu piata ) 1.5 lei !
Presupun ca e la mana treia sau a patra care a fost pretul de productie in china ...20 -30 bani (avand in vedere adausul in ro )?
In ro doar cablul electric casta vreo 2 lei ce sa mai zic de restul ..
Uzual vorbim de bun /scump ori ieftin /prost ...aici e altceva :e gratis..
Cosmarul finantistilor capitalisti ...
Imaginile atasate
Felul fisierului: jpg DSC00190.jpg (492,4 KB, 2 vizualizari)
daniii este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-10-10, 00:15   #4
Ucenic timid
Medic Stomatolog
Fara status.

.

si plus valoarea ambalajului
etty este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-10-10, 00:23   #5
Ucenic Sef
Medic Stomatolog
Cu status: love to love you

.

si norocos daca nu-ti sar toate sigurantele cand il bagi in priza
sonila stefoni i-a placut /a multumit.
annyroc este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-10-10, 12:52   #6
Moderator eugenol
MD Ortodont
Fara status.

.

sau daca nu se topeste stecherul bagat in priza...)

In dorinta de a fi Limitat la Ortodontie

www.romedic.ro/dentis-orto
sonila stefoni este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 16-10-10, 13:52   #7
Avansat
Medic Stomatolog
Fara status.

.

ce carcotasi chiar conteaza ?.
pa ultimul l-am folosit juma de an sa incalzesc solutile de developat pana sa ars !
acu nu stiu daca era identic sau de la alta firma ...

.tot ce se baga in priza la mine in casa e made in china ..ce sa fac ?
.
Vechi 16-10-10, 22:33   #8
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.
+1 (+1/-0)     

Citat:
Publicat initial de daniii View Post
....
Vezi filmul The Story of Stuff (primul de sus) si ai sa intelegi de ce e pretul asa (si nu e bine)
Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

(acolo nu e un termoplonjon ci un radio de 5 dolari)
daniii i-a placut /a multumit.
eugenol man este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 17-10-10, 19:50   #9
Ucenic Sef
Medic Stomatolog
Cu status: love to love you

.

Foarte interesant filmuletul si cred ca ar trebui sa ne puna putin pe ganduri.
annyroc este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-10-10, 00:32   #10
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.
+1 (+1/-0)     

Nu trebuie sa te puna pe ganduri ci pe fapte.

Noi (consumatorul) suntem cei care conducem lumea si companiile multinationale. Daca nu mai cumparam de la unii ca fac magarii alegem cum dorim sa fie economia mondiala.
Dar vrei sa platesti de 10 ori mai mult pe un radio pt a sustine o economie corecta?
Doresti sa cumperi un produs facut in zona pt a economisi transportul producator de noxe si banii sa se duca peste ocean si nu la vecinul tau care iti va putea fi pacient ?
Nemtii deja cumpara produse "facute aici" din ratiuni f bune. Ar trebui sa facem si noi asta pt ca e chiar simplu de facut si ne-ar ajuta sa o ducem mai bine cu totii.
.
Vechi 18-10-10, 00:42   #11
Avansat bine
Medic Stomatolog
ai sheghepegoo...delisia,
delisia :))))

.

foarte bine gandit! Eu chiar propun sa deschidem o asociatie a celor care refuza sa mai cumpere chinezarii! Ar trebui, macar teoretic, sa cumparam numai produse made in Romania/UE, si asa, sa sprijinim un pic economia autohtona/europeana. Din pacate chinezoii astia au invadat absolut toata piata.
E inadmisibil ca virgula chineza sa fie invatata in unele familii inca de cand sunt copiii mici, pe motivul ca China a ajuns unde a ajuns. Deja se invata in unele familii, alaturi de engleza, franceza, etc...
Vechi 18-10-10, 00:52   #12
Avansat bine
MD Ortodont
status quo

.
+1 (+2/-1)     

Citat:
Publicat initial de Mona Lisa View Post
foarte bine gandit! Eu chiar propun sa deschidem o asociatie a celor care refuza sa mai cumpere chinezarii! Ar trebui, macar teoretic, sa cumparam numai produse made in Romania/UE, si asa, sa sprijinim un pic economia autohtona/europeana. Din pacate chinezoii astia au invadat absolut toata piata.
E inadmisibil ca virgula chineza sa fie invatata in unele familii inca de cand sunt copiii mici, pe motivul ca China a ajuns unde a ajuns. Deja se invata in unele familii, alaturi de engleza, franceza, etc...
Mona Lisa, eu cred ca ideea era sa fim pro ceea ce este fabricat in apropiere/la noi acasa, nu anti ceea ce vine din exterior. E o diferenta subtila de nuanta, dar e o diferenta.
Imi cer scuze, dar n-am inteles ce e cu virgula chineza...
tiptop este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-10-10, 00:58   #13
Avansat bine
Medic Stomatolog

.

pe mine nu ma deranjeaza deloc sa dau mai multi bani pe un produs bun fabricat in EU, care are poate si niste certificate de calitate. Eu am ce am cu chinezariile.
Asta trebuie descurajat, dupa parerea mea. Si cumparat pe cat se poate de multe produse romanesti, sa incurajam, putin macar, economia romaneasca.
Deci eu sunt doar anti Mao-produse.
@tiptop daca mai citesti o data o sa iti dai seama ca m-am referit exclusiv la ciaina )

Modificat ultima data de Mona Lisa; 18-10-10 la 01:05. Motivul: complet.
Mona Lisa este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-10-10, 01:14   #14
Avansat bine
MD Ortodont
status quo

.

Citat:
... ceea ce e mai deranjant decat sa spui ca esti anti-produse-din-afara-Romaniei/UE E discriminativ. Si, daca e sa continuam, inseamna ca nu ai nimic impotriva produselor fabricate in Thailanda, Vietnam, Bangladesh? Ca si de alea e plina piata.
.
Vechi 18-10-10, 07:41   #15
Initiat
Medic Dentist
Fara status.

.

cred ca cu acelasi dispret si aceeasi superioritate cu care vorbim acum de china, se vorbea prin 1900 de USA.

ane_ane este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-10-10, 07:45   #16
Avansat
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Citat:
pe mine nu ma deranjeaza deloc sa dau mai multi bani pe un produs bun fabricat in EU, care are poate si niste certificate de calitate. Eu am ce am cu chinezariile.
Asta trebuie descurajat, dupa parerea mea. Si cumparat pe cat se poate de multe produse romanesti, sa incurajam, putin macar, economia romaneasca.
@tiptop daca mai citesti o data o sa iti dai seama ca m-am referit exclusiv la ciaina )
Ce fac cu thinkpadul meu (si planui ca tot lenovo sa-mi cumpar ) sau tot ce am sony prin casa care sunt made in china ??
sau routerul meu belkin (designed in california ...made in china )?

mona poate verifici ce ai acasa cu made in china si vei avea poate o surpriza
normal nu cumpar incaltari, haine chinezesti (cu toate ca am avut surprize sa gasesc made in china pe vreo 2-3 treninguri de "firma " )termoplonjonul la cumparet asistenta ( i-am spus sa cumpere ceva de calitate dar nu a gasit ...cel anterior cedand subit in mijlocul actiunii)!

Modificat ultima data de daniii; 18-10-10 la 08:14.
.
Vechi 18-10-10, 09:37   #17
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.
+1 (+1/-0)     

Citat:
Publicat initial de tiptop View Post
... ceea ce e mai deranjant decat sa spui ca esti anti-produse-din-afara-Romaniei/UE E discriminativ. Si, daca e sa continuam, inseamna ca nu ai nimic impotriva produselor fabricate in Thailanda, Vietnam, Bangladesh? Ca si de alea e plina piata.
Nu avem nimic cu ele (produsele din Tailanda ..) chiar nimic, nici macar nu le cumparam
Ai dreptate cu diferenta de nuanta dar la final tot aia este. Alegi sa cumperi produse locale pt a-ti sprijini comunitatea si pt a reduce transportul inutil.

Am gasit pui din Brazilia ... ABERATIE!. Cine in totate mintile cumpara si mananca ceva facut la cateva mii de km in conditiile in care aici se fac foarte bine. Si daca nimeresti o tanti de la tara care vine cu gaina crescuta in curte ai sa vezi ce inseamna produs bio cu adevarat. Are gust!

Evident acolo unde nu avem alternativa luam de afara.
Mona Lisa i-a placut /a multumit.
.
Vechi 18-10-10, 10:55   #18
Avansat bine
Medic Stomatolog

.

@daniii: te felicit ca nu cumperi haine/incaltari si termoplonjoane chinezesti.
Lasa ca routeru si thinkpadu se strica de la sine, nu trebuie sa faci nimik,
Vechi 18-10-10, 12:49   #19
Avansat bine
MD Ortodont
status quo

.
0 (+1/-1)     

Citat:
Publicat initial de eugenol man View Post
Alegi sa cumperi produse locale pt a-ti sprijini comunitatea si pt a reduce transportul inutil.

Am gasit pui din Brazilia ... ABERATIE!. Cine in totate mintile cumpara si mananca ceva facut la cateva mii de km in conditiile in care aici se fac foarte bine. Si daca nimeresti o tanti de la tara care vine cu gaina crescuta in curte ai sa vezi ce inseamna produs bio cu adevarat. Are gust!

Evident acolo unde nu avem alternativa luam de afara.
Eu sunt perfect de acord cu tine!
Numai ca acasa omul de rand se uita si la o diferenta de 0,2 RON si toti am face, la o adica, la fel daca am avea mijloace financiare atat de restranse.
Daca vorbim si de lucruri mai elaborate, nu numai de alimente, in pretul unui produs se vor reflecta toate celelalte cheltuieli, incepand cu un salariu corect platit angajatilor. Cati dintre noi sunt dispusi sa plateasca 5000 euro pe un pat bun? Pentru multi pana si IKEA e o scumpete, desi are cele mai scazute preturi de pe mapamond, si tot datorita faptului ca mare parte din productie se ''intampla'' acolo unde nu ne place noua. Si atunci trebuie iarasi sa ne uitam spre cei mai saraci si neajutorati din Asia de Est, ca doar ei accepta sa lucreze si sa supravietuiasca si cu 50 euro pe luna (cam atat primeste un thailandez, in cazul fericit in care are de lucru). Si ca tot am adus vorba de thailandezi: au o constiinta a muncii net superioara noua Si-si mai si adora conducatorul (rege), ceea ce ii uneste, in loc sa-i dezbine.
.
Vechi 18-10-10, 13:57   #20
Avansat bine
Medic Stomatolog

.

sunt numeroase articole pe internet referitoare la toxicitatea unor produse fabricate in China. "BusinessWare - AsiaInspection" a testat mai multe jucarii produse de China pentru Europa si USA si a constatat ca 25% din produsele testate contit ftalatzi in cantitati care depasesc cu mult normele admise in USA si in Europa.
Ftalatii sunt compusi chimici cu rolul de a mari flexibilitatea si durabilitatea materialelor PVC. Intr-o cantitate mai mare decat cea admisa de norme, pot facilita aparitia cancerului si duce la infertilitate. Aviz amatorilor.
Vechi 18-10-10, 14:53   #21
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.
+1 (+1/-0)     

Citat:
Publicat initial de tiptop View Post
... Si ca tot am adus vorba de thailandezi: au o constiinta a muncii net superioara noua Si-si mai si adora conducatorul (rege), ceea ce ii uneste, in loc sa-i dezbine.
Desigur, dar nu sunt crestini (poate ca) asta ajuta. In cultura lor trebuie sa faci fapte bune in viata asta ca sa acumulezi puncte pt karma.
Eu incerc sa fac fapte bune pt ca asta imi place. Daca ies si ceva puncte pt karma e bonus (ups , am uitat ca sunt crestin )
Apropos de religii: Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

PS Daca faci pe comanda la un atelier mic esti mai ieftin si decat ikea
.
Vechi 18-10-10, 15:33   #22
Avansat bine
MD Ortodont
status quo

.
0 (+1/-1)     

Citat:

sunt numeroase articole pe internet referitoare la toxicitatea unor produse fabricate in China. "BusinessWare - AsiaInspection" a testat mai multe jucarii produse de China pentru Europa si USA si a constatat ca 25% din produsele testate contit ftalatzi in cantitati care depasesc cu mult normele admise in USA si in Europa.
Ftalatii sunt compusi chimici cu rolul de a mari flexibilitatea si durabilitatea materialelor PVC. Intr-o cantitate mai mare decat cea admisa de norme, pot facilita aparitia cancerului si duce la infertilitate. Aviz amatorilor.

Povestea asta e veche. Hai sa o luam altfel! Amalgamul este interzis aici de ani de zile dar este folosit ca material de electie in alte tari, desi studiile au aratat ca... de ce? Pai depinde ce interese sunt in joc.

A spune ca tot ce vine din China merita rejectat e ca si cum am spune ca toti romanii ie de cacao si parca am convenit pe alt topic ca nu suntem de bagat in aceeasi oala.

Mulberry si-a mutat productia in Asia de sud-est (Thailanda printre altele, ca astia imi plac mie) de prin anii '90. Ti-ai mai cumpara poseta Mulberry? Cine stie ce baga thailandezii in ele...

Cum am mai spus, nu trebuie neaparat sa numim ce produse vom evita sa cumparam in viitor, e de ajuns sa focusam pe ceea ce ne este la indemana, produs aproape de noi.

@eman IKEA a fost un exemplu ca oricare altul.
Mi-ar placea insa sa stiu ca, atunci cand imi comand mobila la nenea al carui atelier vreau sa il sprijin, materia prima folosita (lemnul, de ex.) nu provine din ceva gesheft extraavantajos pe care manufacturierul l-a facut cu seful de ocol silvic din deal.
Si ca rosiile ''bio'' de la tanti din piata nu sunt spalate bine de alte stropeli anterioare si ''vopsite'' bio.
Salut ideea sprijinirii economiei locale, protejarii mediului etc. Fac asta aici, din pacate nu ajuta acasa. Dar mi-ar placea sa stiu ca si partea ''adversa'' e la fel de sincera.

Cateodata nu ne-ar strica sa fim putin budhisti
.
Vechi 18-10-10, 16:32   #23
Avansat bine
Medic Stomatolog

.

In Germania sunt unele cabinete unde se mai foloseste amalgamul, pentru ca este suportat de Casa de Asigurari. Povesti frumoase cu interzis amalgamul poate sunt valabile prin alte tari, in Germania (inca) nu. Tendinta este chiar sa revina candva la moda, pentru ca oamenii e saraci, iar obturatiile de amalgam, daca sunt aplicate cum trebuie si mai sunt din cand in cand lustruite si intretinute, tin cu zecile de ani. Eu personal sunt convinsa ca vor reveni in "moda", adica peste vreo 20 de ani se vor trezi unii ca parca nu era asa de rau cu amalgam.
Burberry, Mulberry si toate firmele mari, chiar daca si-au mutat fabricile prin Asia pentru ca au costuri mai reduse, sunt convinsa ca au niste controale si niste norme de calitate foarte riguroase. De unde si pretul. Si in mod sigur contin substante toxice care nu depasesc normele impuse.
Sursa eugenol.ro : eugenol.ro http://www.eugenol.ro/forum/showthread.php?t=10112
Singurii - dupa cate stiu - care nu fac niciodata reduceri, si au atelierele doar in Europa (Italia, Franta, etc), sunt cei de la Louis Vuitton. Or mai fi probabil si altii, dar nu imi vin acum in minte.
A, AEG si Miele, si bineinteles Mercedes, se fabrica inca in Deutschland

Modificat ultima data de Mona Lisa; 18-10-10 la 17:03. Motivul: complet.
.
Vechi 18-10-10, 17:01   #24
Avansat bine
MD Ortodont
status quo

.
-1 (+0/-1)     

Citat:
Poate Burberry ai vrut sa spui.
Eu cand vreau sa spun ceva, spun, ca sa parafrazez. Deci, am spus: Mulberry!

Mona Lisa, vorbeam si de protectia mediului printre altele. Amalgamul o fi aratand el frumos lustruit, si oameni saraci or fi ei multumiti cu el, dar cand vine vorba pe Planeta, apai nu stiu care pe care. Timpul va demonstra cat de mult va rezista in topul obturatiilor pe molari. Ca o paranteza, si eu am obturatii durabile si frumos lustruite pe vreo trei dintre molarii mei de 6 ani... si de 12. Dar daca vorbim de metale grele in relatia cu natura, poate ar fi bine sa ne mai gandim o data. Peste 20 de ani cine stie unde vom fi.

Aici nu mai sunt detergenti care contin fosfati, ti se recomanda sa nu folosesti balsam de rufe pentru ca nu e biodegradabil (desi inca mai exista pe piata), esti atentionat sa nu folosesti mai multa apa decat ai nevoie si sa faci economie de energie electrica (daca ar sti ei cata economie am facut noi inainte de '90). Nu sunt povesti frumoase, poate sunt interese economice majore in spatele acestor campanii pro natura, dar nu e cazul sa facem sofistica aici pe topic. Sunt idei demne de urmat pentru ca a venit vremea sa ne gandim la resurse in perspectiva, nu pentru ca asa se face in Germania sau Suedia sau Elvetia...

Sunt multe firme mari care inca isi fac productia local sau intr-un areal destul de restrans, dar revin: suntem dispusi sa platim pretul ca sa salvam natura? Ca treaba cu economia e relativa, daca nu vorbim strict de Romania.

@e-man: e cazul sa deschidem un topic despre ''cum protejez eu natura''?

Adaugire: mi se pare foarte amuzant ca, ori de cate ori postez ceva, incasez automat un minus. Indiferent daca spun ceva pozitiv, negativ sau neutru. Daca, in mod miraculos, primesc un plus, acesta este anulat imediat de un minus. M-am gandit ca se datoreaza faptului ca alunec adesea in off topic. Well, daca e-man imi da verde, as incepe sa dezbat pe tema naturii. Sper ca nu de una singura.

Modificat ultima data de tiptop; 18-10-10 la 17:29.
.
Vechi 18-10-10, 17:09   #25
Avansat bine
Medic Stomatolog

.

nu te ma razvrati asa, ca mi-am corectat mesajul anterior.
Uite, sa te mai indulcesc, iti fac cadou o posheata si neshte opinci:

Vechi 18-10-10, 17:11   #26
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.
+1 (+1/-0)     

Eu cred ca salvatul planetei incepe din alta parte si nu din obturatiile de amalgam (asta pt efect actiune / rezultat optim) Cred ca bateria de la masina are mai mult plumb decat pun multi dintre noi amalgam o viata.
Mercurul din amalgam este legat chimic deci inert De asta inca mai traim cu amalgam in gura.

Alternativa ar fi sa producem rasini (compozite) care sunt parfum pt planeta (mai ales produsii secundari).
Daca o iei pe firul problemei ai sa vezi ca nu exista easy fix.
Mona Lisa i-a placut /a multumit.
.
Vechi 18-10-10, 17:27   #27
Avansat bine
Medic Stomatolog

.

"suntem dispusi sa platim pretul ca sa salvam natura?" (tiptop)
Daca se va organiza candva serios treaba cu taxele de poluare, atunci fii sigura ca o sa ne arda la buzunare.
Va creste pretul la tigari, printre altele, si se vor introduce niste norme foarte drastice, incepand de la alimente, pana la tot felul de produse. Asa ar trebui sa fie candva.
Vechi 18-10-10, 17:50   #28
Avansat bine
MD Ortodont
status quo

.
0 (+1/-1)     

Citat:
Publicat initial de eugenol man View Post
Eu cred ca salvatul planetei incepe din alta parte si nu din obturatiile de amalgam (asta pt efect actiune / rezultat optim) Cred ca bateria de la masina are mai mult plumb decat pun multi dintre noi amalgam o viata.
Mercurul din amalgam este legat chimic deci inert De asta inca mai traim cu amalgam in gura.

Alternativa ar fi sa producem rasini (compozite) care sunt parfum pt planeta (mai ales produsii secundari).
Daca o iei pe firul problemei ai sa vezi ca nu exista easy fix.
Salvatul planetei consta intr-o suma de actiuni care implica o schimbare majora a modului de viata, o reevaluare a ceea ce noua ni se pare indispensabil si o anume consecventa in aceasta directie. Asta foarte sumar si totodata lacunar. Putem sa discutam pe tema asta zile si nopti. Luat in parte, n-ar strica sa analizam fiecare dintre noi cat anume suntem dispusi sa sacrificam in spiritul conservarii naturii. Cat din confortul nostru zilnic si cat din economia personala ar putea sa constituie baza acestei noi orientari.
Si, pentru ca ai negat faptul ca salvarea naturii incepe cu amalgamul, lucru pe care eu nu l-am afirmat, doar dat spre exemplu, spune-ne tu de unde incepe
.
Vechi 18-10-10, 18:04   #29
Avansat bine
Medic Stomatolog
Fara status.

.

Poseta si papucii sunt din piele ecologica? Adica de chinez? Ca atunci subscriu si eu la salvarea planetei in felul asta.

In urma cu ceva vreme, intr-o discutie cu frate-miu care-i peste ocean, am aflat ca tocmai isi schimbase rezervorul de la wc ca sa nu mai consume atata apa. Eu is curios cum o sa convingem noi poporul sa faca acelasi lucru, din 2 motive:
1.jumatate de natie nu are apa curenta;
2.cand ai parte de 2 inundatii catastrofale pe an, sa economisesti ce-ti distruge casa nu poate fi decat o gluma.
Radu Tepordei este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-10-10, 18:04   #30
Fondator eugenol
Medic Stomatolog
namE Eman

.

De la industrie
Dar industria nu prea vrea sa se schimbe asa ca trebuie sa ne schimbam modul in care consumam si asa industria se va schimba.
Poate m-am exprimat prost ca incepe sau nu de la ... ci doar ca nu este cel mai eficient mod sa faci acest lucru.
Eu inevitabil ma gandesc si care e efort / rezultat sa imi folosesc la maxim resursele (pt ca oi fi lenes )
.
Vechi 18-10-10, 18:09   #31
Avansat bine
Medic Stomatolog

.

Poseta si papucii sunt din piele ecologica? Adica de chinez? Ca atunci subscriu si eu la salvarea planetei in felul asta. (radu tepordei).

Nu stiu daca sunt din piele ecologica sau nu, insa sunt lucrate, ca de altfel toate produsele LV, numai manual (sau cel putin asa se presupune), fara alte utilaje, benzine, carburanti, etc.

Modificat ultima data de Mona Lisa; 18-10-10 la 18:20. Motivul: corect.
.
Vechi 18-10-10, 18:16   #32
Avansat bine
Medic Stomatolog
Fara status.

.
+1 (+1/-0)     

Citat:

Nu stiu daca sunt din piele ecologica sau nu, insa sunt lucrate, ca de altfel toate produsele LV, numai manual, fara alte utilaje, benzine, carburanti, etc.
Adica i-a decojit pe bietii chinezi fara anestezie?
Radu Tepordei este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-10-10, 18:22   #33
Avansat bine
Medic Stomatolog

.

nu am treaba cu chinezii, ci doar cu chinezariile pline de substante toxice si care se strica dupa o utilizare.
Macar de ar fi produse "fair trade", asa ar fi obligati sa tina cont in cadrul productiei de standardele ecologie si de standardele sociale care exista la nivel mondial

Modificat ultima data de Mona Lisa; 18-10-10 la 18:35. Motivul: am sters zambilicii :)
.
Vechi 18-10-10, 18:43   #34
Maestru
Medic Stomatolog
Angry Birds: ~( `^´ )~

.

Citat:
Mercedes, se fabrica inca in Deutschland
Hahahaha, nu cred, cum sa fie asa cand cautau sa faca fabrica in Romania de nu stiu ce componente si au facut in Ungaria.
Va rog sa va inscrieti si sa votati timbrul facut de mine pe pagina PostEurope. In ultimii ani doar UNGARIA a castigat. Votati Romania E usor, dureaza un minut. MULTUMESC!!! Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
KLMircea este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-10-10, 19:02   #35
Avansat bine
Medic Stomatolog

.

se prea poate, Mircea.
Vechi 18-10-10, 19:31   #36
Maestru
Medic Stomatolog
Angry Birds: ~( `^´ )~

.

Eu am ajuns la o concluzie: orice produs are in el ceva facut in China. Multe sunt de proasta calitate dar nu toate.
Va rog sa va inscrieti si sa votati timbrul facut de mine pe pagina PostEurope. In ultimii ani doar UNGARIA a castigat. Votati Romania E usor, dureaza un minut. MULTUMESC!!! Link [Necesita inregistrare pentru acces.]
KLMircea este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 18-10-10, 19:53   #37
Avansat bine
Medic Stomatolog

.

@Mircea: "Eu am ajuns la o concluzie: orice produs are in el ceva facut in China. Multe sunt de proasta calitate dar nu toate. "

Si noi la randul nostru avem ceva chinezesc in noi si-n sinea noastra- daca ne gandim bine

Modificat ultima data de Mona Lisa; 18-10-10 la 19:53. Motivul: corect.
.
Vechi 18-10-10, 21:51   #38
Avansat
Medic Stomatolog
Fara status.

.
-1 (+0/-1)     

Mai lasati discutia despre cat e viata noastra plina de chinezarii ...ce ma nedumereste pe mine e cum un produs care are inmagazinat in el munca ,materiale ,curent ,transport etc plus PROFIT sa coste 50-60 bani ...nu inteleg nici economic ,financiar ...pret complet lipsit de bun simt

Cred ca in cel mult 30-40 ani china va deveni prima putere economica a lumii.

Modificat ultima data de daniii; 19-10-10 la 00:21. Motivul: inadvertenta
.
Vechi 18-10-10, 22:28   #39
Avansat bine
Medic Stomatolog

.

e drept ca inca e pe locul doi, insa expertii spun ca pana in 2030 ii surclaseaza pe USA.

Modificat ultima data de Mona Lisa; 18-10-10 la 22:36. Motivul: complet.
.
Vechi 23-12-10, 10:17   #40
La primele mesaje
Psiholog
Fara status.

.

Default [Check4SPAM] RE: URL Attempt

Sursa:Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

Toxicitatea fluorului
Fluorul: Cum a inceput?

"No physician in his right senses would prescribe for a person he has never met, whose medical history he does not know, a substance which is intended to create bodily change, with the advice: 'Take as much as you like, but you will take it for the rest of your life because some children suffer from tooth decay.' It is a preposterous notion."

De ani de zile ni se spune ca fluorul este bun pentru sanatatea noastra; mai precis, pentru sanatatea dintilor nostri. Fluorul intareste smaltul dintilor ceea ce, spun specialistii, inseamna mai putine carii. De aici si pana la masura de a fluoriza apa de baut pentru a asigura tuturor (mai ales copiilor) doza de fluor necesara pentru protectia danturii era un pas destul de mic. Pas care, in unele tari, a fost deja facut.
Cu consecinte grave, sustin cativa experti si, mai ales, cu intentii odioase, sustin adeptii teoriilor conspiratiei. Fluorizarea apei, desi foarte controversata, se practica în diverse tari ca Elvetia, USA etc.
Majoritatea tarilor insa au renuntat si chiar au interzis-o.

Fluorizarea apei potabile a inceput in anii '40 in SUA si Canada.
Masura a fost implementata in urma unei campanii agresive care urmarea sa convinga populatia de beneficiile adaugarii substantei in apa.
Fluorul a devenit deodata elementul-minune care ne putea scapa de carii.
Inclus in pastele de dinti, in apele de gura si, in cele din urma, in apa pe care o bea toata lumea, de la bebelusi pana la varstnici, fluorul ar fi urmat sa imbunatateasca sanatatea dentara a tuturor acestor norocosi beneficiari.
Aici incepe, spun luptatorii impotriva uneltirilor, ticaloasa conspiratie careia ii suntem inca victime. Pentru ca despre efectele nocive ale "elementului F" asupra sanatatii, despre sursele din care provenea fluorura de sodiu folosita, si despre necesitatile stringente care au stat la baza deciziei nu s-a spus nimic.
Ani mai tarziu, au inceput sa se auda glasuri - din lumea stiintifica - afirmand ca fluorizarea apei nu numai ca nu ar imbunatati in vreun fel sanatatea cuiva, dar contribuie la cresterea riscului unor afectiuni grave.

Desigur ca fluorul a nascut o serie de controverse care inca nu si-au gasit raspunsul: exista studii care arata ca fluorul intareste, intr-adevar, smaltul dintilor si reduce riscul aparitiei cariilor la copii, dupa cum exista si studii care au demonstrat ca afecteaza negativ sanatatea dintilor, care nu e legata doar de smalt; in plus, are efecte nocive asupra sistemului osos.

Artizanul marii conspiratii este considerat Gerald J. Cox, un om de stiinta care a derulat o campanie de informare pentru a convinge publicul de beneficiile utilizarii fluorului in lupta impotriva cariilor.
Ceea ce nu stia lumea era ca dl Cox era platit de o companie metalurgica, specializata in producerea aluminiului, companie care, ca si altele din acelasi domeniu, se confrunta in anii ‘30 cu o mare problema: cum sa scape de marile cantitati de reziduuri rezultate din procesul de fabricare a aluminiului?
Unul dintre aceste deseuri era fluorura de sodiu. O parte din aceste deseuri puteau fi folosite pentru fabricarea unor rodenticide si insecticide - pe intelesul tuturor: otravuri pentru gandaci si pentru sobolani - dar inca ramanea in stoc o cantitate mare de fluorura de care fabricantii trebuiau cumva sa scape.
Teoria conspirationista afirma ca, de fapt, fluorizarea pe scara larga a apei potabile a fost o marsava uneltire orchestrata de mari intreprinderi metalurgice nord-americane, un proiect abominabil finantat de cei care pot obtine totul cu bani.
Acestia au gasit o valoare de intrebuintare deseurilor de fluorura de sodiu, fara a-si face nici un scrupul cu privire la sanatatea celor pe care ii otraveau astfel.
Si asa se face ca firma ALCOA, cea mai mare dintre companiile producatoare de aluminiu, ar fi finantat - conform teoriilor conspirationiste - cercetarile asupra apei fluorizate si a efectului asupra danturii copiilor, apoi campania pentru promovarea fluorizarii apei potabile. Trebuie spus ca, la ora actuala, fluorura de sodiu mai este folosita doar in mica masura pentru fluorizarea apei, fiind inlocuita, intre timp, de alti compusi care contin fluor. In schimb, este inca prezenta in pastele de dinti si apa de gura.

Iata insa ce spun specialisti din intreaga lume, printre care si laureati ai premiului Nobel, care au studiat efectele fluorului pe termen lung:
Fluorul nu este un nutrient esential - nu exista nici o afectiune umana datorata carentei de fluor in organism : cu alte cuvinte putem avea dinti foarte sanatosi fara fluor.Fluorul nu reduce numarul cariilor dentare - Primele studii care implicau efectele Fluorului asupra danturii s-au facut in imprejurari cel putin suspecte, incepand cu anul 1945, in Statele Unite.Dupa 1950 mai multe studii independente au descoperit ca fluorul nu contribuie aproape deloc la prevenirea carierii dintilor, un fapt care a fost recunoscut chiar si de comunitatea stomatologilor! (Seholle 1984; Gray 1987; PHS 1993; and Pinkham 1999).
Din contra, o expunere prelungita sau care depaseste dozele poate cauza fluorizarea dintilor, manifestata prin aparitia unor pete galbene pe dantura.

Rolul fluorizarii in prevenirea cariilor este pus sub semnul indoielii: cel mai amplu studiu realizat cuprinde 40,000 copii din 84 de comunitati diferite din USA - o parte au fost supusi fluorizarii, o parte nu.
Rezultatele nu au demonstrat diferente notabile in ceea ce priveste sanatatea danturii.
In comunitatile in care a fost stopat procesul de fluorizare a apei potabile, gradul de sanatate a danturii popuatiei nu a suferit o inrautatire, ci din contra!

Aparent, cariile sunt determinate genetic, dar de fapt, ele tin de nivelul educational si economic al parintilor. Nu s-a gasit nici o legatura intre nivelul de fluor din apa si cariile dentare.

Fluorul este cancerigen - Un studiu facut in USA de National Institut of Cancer a relevat o crestere semnificativa a numarului de tineri afectati de cancer osos in zonele fluorizate - fata de cele in care apa nu a fost tratata.
In plus, ingerarea lui creste riscul imbolnavirii de toate tipurile de cancer cu 5%.

Programele de fluorizare a apei potabile au fost prost gestionate si implementate.
O data fluorizata apa, nu exista nici un control al cantitatii ingerate zilnic de fiecare individ din 2 motive : nu exista o cantitate minima de apa bauta zilnic si fluorul poate proveni si din alte surse decat apa (alimente), ajungand probabil la o supradozare.

Fluorul este o otrava cumulativa.
In medie, 50% din cantitatea ingerata zilnic se elimina prin rinichi.
Restul se acumueaza in tesuturi, oase si glanda pineala (epifiza).
In cazul persoanelor cu afectiuni renale, procentajul excretat este mai mic!

Fluorul este foarte activ, chiar si in cantitati infime - inhiband numeroase enzime si este mutagen - determina mutatii genetice la nivel ADN.

Testata pe sobolani timp de un an, apa fluorizata a determinat modificari morfologice a nivelul rinichilor si creierului, acumulari mari de aluminiu in creier si simptome asociate bolii Alzheimer. Alte studii independente si cercetatori cu reputatie, au demonstrat legatura intre ingerarea zilnica a Fluorurii de Sodiu si urmatoarele probleme de sanatate:
*Disfuncii ale Tiroidei - care afecteaza intregul sistem endocrin conducand la diverse dereglari, inclusiv obezitate.
*Disfunctii Neurologice - IQ micsorat, incapacitatea de concentrare asupra sarcinilor, letargie si oboseala psihica.
*Blocarea secretiei de melatonina, fapt care scade imunitatea impotriva bolilor, accelereaza imbatranirea, produce dereglari ale somnului.
*Calcifierea glandei Pineale, ce controleaza instalarea pubertatii.

Ingerarea fluorului determina cresterea numarului fracturilor - Consumul de apa excesiv fluorurata dubleaza numarul fracturilor la sold, atat pentru barbati cat si pentru femeile in varsta. De asemenea, si un nivel foarte scazut de fluor in apa 0.1ppm, duce la cresterea fracturilor la sold.

Fluorul in exces provoaca infertilitate - S-a descoperit ca infertilitatea la femei creste cu cresterea procentului de fluor din apa.Cercetatorii Asociatiei Americane pentru Hrana si Medicamente (FDA) au semnalat o stransa legatura intre scaderea fertilitatii la femeile cu varsta cuprinsa intre 10 si 49 de ani, si cresterea nivelului de fluor.
De asemenea au semnalat si faptul ca acest lucru este valabil pentru toate speciile de animale.

Fluorul creste riscul aparitiei Fluorozei - Aceasta boala afecteaza 1 din 5 copii americani dar este foarte rar intalnita in California. California este statul in care mai putin de 16% din locuitori consuma apa fluorurata artificial.Supradozarea fluorului, ca urmare a ingestiei de fluoruri continute in apa de baut, determina aparitia fluorozei dentare, o afectiune caracterizata prin fragilizarea dintilor si aparitia de pete opace sau maronii pe suprafata lor.

Riscul e si mai mare in conditiile in care consumului de apa fluorizata i se adauga alte surse de fluor: suplimente cu fluor (prescrise adesea copiilor inca din pruncie), pasta de dinti, apa de gura, diverse alimente, lapte praf, sucuri, apa plata imbuteliata.
In regiunile unde apa potabila este fluorizata, cantitatea admisa este de 200 de ori mai mare decat cea care se gaseste in mod normal in laptele matern!!

Fluorul este foarte toxic - Fluorura de Sodiu este o substanta extrem de toxica - doar 200 mg de fluor este suficient pentru a ucide un copil si doar 3-5 grame (o lingurita) este destul pentru a ucide un adult. Atat copii (prin inghitirea tabletelor sau gelurilor cu fluor) cat si adulti (accidente implicand echipamente si filtre ale dispozitivelor de dializa) au murit din cauza expunerii excesive.

Academia Internationala de Medicina si Toxicologie a clasificat fluorul ca fiind un medicament neaprobat in ceea ce priveste folosirea lui in profilaxia dentara datorita toxicitatii sale mari.

Bomboanele, tabletele sau vitaminele care contin fluor in orice forma - nu au fost aprobate niciodata de catre Food & Drug Administration din SUA - este o lege data inca din 1938! Asta inseamna ca FDA nu are nici o dovada cum ca ingerarea unei cantitati suplimentare de fluor este sigura pentru sanatate.

Descoperirea alarmanta cum ca prescrierea fluorului nu a fost niciodata aprobata a fost anuntata in 1993 de catre John Kelly. Ca urmare a cercetarilor sale, s-a descoperit faptul ca nici FDA nici Institutul National de Cercetari in Domeniul Dentar din SUA, nici Academia de Stomatologie Pediatrica din America nu au nici un fel de dovezi in legatura cu siguranta administrarii fluorului in ceea ce priveste sanatatea sau, mai mult decat atat, nu exista dovezi cum ca acesta este eficient.

Odata ingerat, fluorul se depoziteaza in tesuturile osoase ale corpului (dinti si oase) si in glanda pineala (care controleaza pubertatea). Efectele adverse se observa de obicei numai dupa un timp mai lung. La copii veti observa efectele ingerarii aceste substante in perioada de formare a dintilor, numai in momentul aparitiei dentitiei permanente (dupa varsta de 6 ani).

La nivelul creierului
Pana in anii '90 nici un studiu sau cercetare nu s-a efectuat pentru a determina impactul fluorului asupra glandei Pineale - o glanda de dimensiuni mici localizata intre cele doua emisfere ale creierului, responsabila cu producerea hormonului "melatonina".
Acesta este un hormon care ajuta la reglarea proceselor pubertatii si contribuie la protejarea organismului impotriva degenerarii celulare cauzata de radicalii liberi.
O problema majora legata de fluor este acumularea masiva in glanda pineala - cu efecte ca : reducerea productiei de melatonina si instalarea prematura a pubertatii.

Se cunoaste acum - multumita cercetarilor meticuloase ale Dr. Jennifer Luke de la Universitatea Surrey din Marea Britanie - ca glanda pineala este principala tinta a acumularilor de fluor in corp, producand dereglari majore.
Experimentele pe animale arata ca fluorul se acumuleaza la nivelul creierului si ca expunerea la el altereaza comportamentul mental intr-o maniera identica unui agent neurotoxic (Mullenix 1995).
Sobolanii expusi prenatal au demonstrat un comportament hiperactiv, in timp ce aceia expusi postnatal au devenit hipoactivi. Teste mai recente au demonstrat ca fluorul poate dauna creierului (Wang 1997; Guan 1998; Varner 1998; Zhao 1998; Zhang 1999; Lu 2000; Shao 2000; Sun 2000; Bhatnagar 2002; Chen 2002, 2003; Long 2002; Shivarajashankara 2002a, b; Shashi 2003 and Zhai 2003) si are efecte negative asupra capacitatii de invatare

Cinci studii efectuate in China arata o reducere a IQ-ului la copiii asociati cu expunerea la fluor (Lin Fa-Fu 1991; Li 1995; Zhao 1996; Lu 2000; and Xiang 2003a).
Un reputat jurnalist spaniol, David Heylen Campos, a sugerat intr-o carte a sa faptul ca fluorul ar fi folosit pentru a tine sub control populatia, impiedicand-o sa devina prea violenta. Cetatenii tarilor in care se practica fluorizarea apei potabile ar fi asadar, un fel de cobai.

Jurnalistul citeaza marturia lui Ian E Stephen, specialist in efectele fluorului asupra sanatatii, care a afirmat ca in timpul mandatului primului ministru Margaret Thatcher, in Irlanda de Nord continul de fluoruri din apa potabila a crescut de trei ori si ca acest lucru ar fi fost facut intentionat, in incercarea de a linisti populatia turbulenta si de a tine astfel situatia sub control.

Metoda si-ar avea originea, dupa opinia lui David Heylen Campos, in cercetarile efectuate in lagarele de concentrare in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cand nazistii au adaugat in hrana detinutilor mici cantitati de fluor pentru a-i linisti si a-i mentine intr-o stare de letargie mentala care ii impiedica sa se revolte.
Jurnalistul afirma ca, de altfel, si unele medicamente utilizate azi in ospicii si aziluri de batrani contin fluor - probabil in acelasi scop: linistirea pacientilor si mentinerea lor in stare de supunere si sub control.

La noi acasa
In Romania, apa potabila (de la robinet) nu este fluorizata - lucru care cu siguranta ni se pare o alegere inteleapta, in urma a tot ceea ce am citit pana acum.

Insa toate produsele de ingrijire a danturii (pasta de dinti, apa de gura) contin fluor, inclusiv pastele de dinti destinate copiilor foarte mici. Aici as adauga inca un lucru: pastele de dinti din comert destinate bebelusilor (si daca mai este cazul, precizez ca prin bebelusi intelegem persoane a caror varsta nu le permite asimilarea notiunilor " a scuipa" & "a clati" ) contin nu numai fluor, ci si SLS, si alti aditivi toxici.
Totodata, alimentele si bauturile la a caror procesare s-a folosit apa fluorizata, unele ceaiuri, unele formule de lapte praf, carnea dezosata mecanic, reziduurile de pesticide din alimente - toate contribuie cu un surplus de fluor la alimentatia zilnica.

De asemenea, exista "moda" printre medicii pediatri de a prescrie suplimente cu fluor
(ca de ex. Zymaflorul) pe care ar trebui sa le administram copiilor zilnic, de la cateva luni si pana la pubertate! In cazul in care medicul dumneavoastra va sugereaza sa apelati la aceste suplimente, este indicata o informare riguroasa, inainte de a lua o decizie. In acest sens, va recomand un site complet si foarte bine documentat, care a servit si ca sursa partiala pentru aceasta serie de articole: Link [Necesita inregistrare pentru acces.]

Fluorul in apele imbuteliate romanesti
Daca nu stiati si nu v-ati gandit la aportul de fluor din apa minerala aveti mai jos cateva informatii: (concentratia de fluor mg/l)
Perla 0,4788 !
Dorna 0,2736 !
Carpatina light 0,2
Poiana Negri 0,2
Biborteni aqua magnezia 0,2
Bonaqua 0,18
Biborteni aqua viva 0,18
Harghita 0,18
Carpatina forte 0,13
Borsec 0,06
Perla Harghitei 0,02
Izvorul minunilor 0,01
Zizin 0,01
Bucovina 0,01
Izvorul alb 0,01
Izvorul minunilor 0,01
Perla sport 0,01

Note:
Doza toxica cu efect toxic subletal 1 mg/kg corp
5 mg/kg corp doza toxica ce necesita tratament de urgenta
5-15 mg/kg corp doza letala (pentru copii si 5 mg/kg corp este letala)

In loc de concluzie

Uniunea oamenilor de stiinta de la sediul central al EPA (Agentia Americana de Protectie a Mediului) din Washington DC a declarat presei ca ei se opun practicii de introducere a fluorului in apele potabile destinate populatiei, conform Vicepresedintelui Uniunii, Dr. William Hirzy:

"In summary, we hold that fluoridation is an unreasonable risk. That is, the toxicity of fluoride is so great and the purported benefits associated with it are so small - if there are any at all - that requiring every man, woman and child in America to ingest it borders on criminal behavior on the part of governments."

"Pe scurt, suntem de parere ca fluorizarea apei prezinta un risc nerezonabil.
Asta pentru ca nivelul de toxicitate a fluorului este atat de ridicat, iar presupusele beneficii asociate cu folosirea lui, sunt atat de mici - asta daca ele chiar exista - ca practica de a impune fiecarui barbat, femeie sau copil din America sa il ingereze, este efectiv un comportament criminal din partea guvernelor."

Surse pentru seria de articole:
(Paul 1998; Zhang 1999, 2001; Sun 2000; Ekambaram 2001; Bhatnagar 2002).
patratica i-a placut /a multumit.

Modificat ultima data de eugenol man; 23-12-10 la 10:41.
subsonique este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 23-12-10, 11:19   #41
Initiat bine de tot
Medic Stomatolog
Fara status.

.
-2 (+0/-2)     

ganditi-va ce nebunii se gasesc in compozitele pe care le folosim pentru obturatii, caci mi-e greu sa cred ca aceeasi criminali care indoapa lumea cu fluor ca sa-i tampeasca au permis scoaterea obturatiilor cu mercur fara sa puna ceva si mai toxic in loc.
Eu, personal, o sa-mi scot toate obturatiile de compozit si n-o sa mai accept decat obturatii provizorii cu Fermin (asta pana cand o sa se prinda aia si vor incepe sa bage otrava si in asta) (probabil atunci o sa-mi obturez cu tamaie)
bolodoctoru este offline   Raspundeti cu citat
.
Vechi 27-08-11, 14:26   #42
Ucenic timid
Medic Stomatolog
mergi drept ajungi mai repede

.

Citat:
Publicat initial de daniii View Post
Format din :stecher ,cablu electric vreo 30 cm ,un surub ,2 capace plastic ,o rezistenta 500 w !
Totul costa intr-un magazin (nu piata ) 1.5 lei !
Presupun ca e la mana treia sau a patra care a fost pretul de productie in china ...20 -30 bani (avand in vedere adausul in ro )?
In ro doar cablul electric casta vreo 2 lei ce sa mai zic de restul ..
Uzual vorbim de bun /scump ori ieftin /prost ...aici e altceva :e gratis..
Cosmarul finantistilor capitalisti ...
mmm.. ma faci sa ma gandesc la spalare de bani
muradent este offline   Raspundeti cu citat
.
Raspunde

Bookmarks

Tag-uri
36, afara, analiza, ati, cale, color, dragostea, euro, fix, fotbal, foto, funny, idei, intern, marele, mele, mers, molarii, oameni, pagini, paris, patru, piese, primele, primul, size, transparent, zen

Uneltele subiectului

LinkBacks (?)
LinkBack catre acest Subiect: http://www.eugenol.ro/forum/activitati-civice/10112-jumate-comunist-jumate-capitalist/
Publicat de For Type Data
jumate comunist, jumate capitalist - info Sanatate! This thread Refback 24-10-11 14:43
Fluorul: Cum a inceput? This thread Refback 23-12-10 21:05
Scire tuum nihil est, nisi te scire hoc sciat alte - http://silentiumlink.blogspot.com This thread Refback 23-12-10 10:06

Timpul (GMT +3) vindeca aproape orice. Da-i timpului (04:50) timp.

Alegeti schema de culori preferata: